Jump to content

BUKKEJAKTA 2012


AHL

Recommended Posts

  • Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

 

Bukkejakt frister til gjentakelse neste år, for å si det mildt. Startet med å lokke inn mot skogkanten, med en stor busk bak meg. 10 minutter går, ingenting skjer, så jeg bestemmer meg for å prøve neste post. Selvsagt stod bukken på kornåkeren bak meg, og var nå på vei bort. Den virket ikke spesielt skremt, men det var heller ikke mulig å få den inn en gang til, og for rask til at jeg rakk å komme meg etter.

 

Ved neste post sprang det ei rågeit imot etter noen sekunder lokking, og stoppet ikke før den var ni-ti meter unna. Den så på meg en god stund, ruslet tilbake, og kom helt inn igjen tre ganger før den gav seg. Og jaggu kom bukken også, dog på ca. 170 meter, men den var ikke villig til å komme inn, dessverre. Mulig det var samme bukk som jeg lokket inn tidligere, og som ante at dette også var lureri.

 

Iom. at det virket som at bukken hadde avslørt lokkingen, valgte jeg å postere resten av morgenen. Etter en times tid, i åttetida, så jeg plutselig hodet til en liten bukk (mulig det er samme som tidligere), midt i det høye gresset, som stirret på meg. Det var ikke sjans til å få skutt, så jeg valgte å vente. Bukken svarte med å legge seg ned :shock: Det var klin umulig å se noe som hest, men jeg visste den var der. Det var bare snakk om å få den til å reise seg igjen og gå litt ut av vegetasjonen, noe som ikke funket ved hjelp av lokking. I ren desperasjon "bjeffet" jeg høyt to ganger, og bukken reiste seg. Det var i tillegg såpass skremmende at den begynte å gå mot skogkanten, med små stopp innimellom. Og akkurat i et av stoppene, like før jeg la fingeren på avtrekkeren, ryker den h******* trebeinte stolen, og jeg tipper halvveis overende. Det er nesten som om bukken ler, og nyter synet. Men, i et lyst øyeblikk av pågangsmot, fikk jeg samlet meg, satt meg på huk og plantet Stoney Pointen i gresset, og endelig smeller det. Bukken går rett ned i smellen, og en stille tanke sendes til Sauer 150 og hans lovord om Nosler BT. Den gjorde i hvert fall jobben i dag, og min første bukk var et faktum :D

 

En smule trøtthet kombinert med et uheldig øyeblikk blir ikke bra. Fokuser på bukken, folkens! Var forøvrig 3 1/2 tagger, hvis man kan snakke om halve tagger.

 

200r30x.jpg

Link to comment
Share on other sites

kom på post idag tidlig sto bukken å venta på meg. viste ikke at det var bukk med en gang så ville ikke skyte. fikk den i kikkerten å fant ut at det var en bukk la trådkorset i bogen å idet jeg skulle trekke av spreng den i vei. det var en skikkelig fin bukk.

 

tror dere det gjør noe å jakt i samme området i morgen? eller lønner det seg å vente noen dager?

Link to comment
Share on other sites

Satte meg i bilen 03.45, var på post 04.05 og bukken datt 04.50 etter å ha bjeffet mot meg i 20 minutter, tidvis skjult og tidvis synlig på motsatt side av et lite jorde. Den hørte når jeg ankom posten, men må ha tatt meg for en konkurrent. Med litt lokking og skraping på bakken (det siste ga bedre effekt enn lokkingen som bare førte til mer bjeffing, men ikke fikk bukken noe nærmere) kom den etterhvert ut der den var både synlig og det var bra kulefang. Til slutt kom den inn på 50m og jeg turde ikke vente lenger ettersom den gikk skrått mot meg og før eller senere ville fått vær av meg. Hjemme igjen 05.30. Effektiv premiere.

 

Helt grei 6-takker med dachstendenser (mer attitude og revirhevding enn jeg ville trodd for størrelsen).

 

normal_2012_premiere.JPG

Link to comment
Share on other sites

Var oppe i 3-tida og ute i terrenget rundt 04.00. Regna småjævler hele siste døgnet her på trøndelagskysten. Det første jeg presterte var å falle i halvmørtna på vei til post. Knuste nesten kneskåla mot en stein. Smerte.no!!!

 

Det neste jeg gjorde var å halveis drukne i et for meg hittil ukjent myrhøl. Har hatt samme terreng i årsvis og aldri sett dette myrhølet før...kan vel ha en sammenheng med nedbørsmengde siste døgn...Våtpåføttene.no!!!

 

Da jeg omsider var kommet meg noenlunde i live på post, så oppdaga jeg at Butler creek-linsedekslene var åpne. Sikkert åpna seg i en av ovennevnte nær-døden-opplevelser... Halvliter vann i objektivåpning

Dugg.no!!!

 

Glemte selvfølgelig sitteunderlaget i farta på tidligmorran...

Kald-i-rævva.no!!!!

 

Satt til klokka var 07.45 Hjortekolle med kalv gikk og beita på fint skuddhold, men rådyrbukken lå sikkert tørt og fint i tetta og feis. Var ikke å se noen steder.Fornuftig kar!!

 

Dro hjem og hengte utstyret til tørk og pussa børsa. Gikk og la meg.

 

Har nå vært på butikken og handla øll. Ikveld blir det "rypejakt" på den lokale pub'en istedet for rådyrpost i styrtregnet. ;) ;)

 

Venter til imorra kveld med å dra ut igjen. Håper været bedrer seg, hvis ikke er det stor fare for at "rypejakta" strekker seg over to dager. Hehe;) Bukken drar ingensteds uansett.!:)

 

Grattis til alle som har hatt en mer vellykka premiere enn meg og felt bukk!!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Til Skaubjønn

"(Min utheving)

Jeg år ikke dreis på Demmel. Hvordan bruker man den? høres ut som en sjøsyk and med diare når jeg blåser i den. Har du en link til instruksjoner?"

 

Beste tips da er å kjøpe dvd'n som Klaus Demmel sjøl har laga om lokkejakt på rådyr. Er endelig kommet med engelsk tekst. Den jaktfilmen jeg har lært mest av av alle filmer jeg har sett. Akkurat fått den inn i nettbutikken.

Link to comment
Share on other sites

Gleder meg mer enn feit unge som venter på lørdagsgodtet sitt nå!

 

Fikk plutselig vite at jeg fikk bukkekort i går, så har dessverre ikke fått speidet noe særlig, men blir vel og poste i jorde kantene med buttoloen. Grei plan det vel?

 

Første gang jeg skal prøve meg på bukken/ rådyret , ser rådyr der hver gang jeg kjører forbi, så blir spennende!

 

 

edit på leif

Link to comment
Share on other sites

Jeg var på post kl. 0440, da var det faktisk opphold på denne delen av Trøndelagskysten (Vedvika, Jøssundfjorden, Flatanger). Men mye mygg!

 

Etter ca. 10 minutter fikk jeg se ei rå med to nesten kvite kje, hun var urolig, og gikk fram og tilbake, kjeene måtte løpe og hoppe, for å holde følge. Jeg kunne ikke se hva som forstyrret den - innpåsliten bukk, elg, rev, gaupe? Etter noen minutter intervalltrening, sa hun takk og adjø, og tok med kjeene inn i skogen.

 

En del av jordet var skjult av ei treklynge, ca 0530 fikk jeg se et rådyr som kom fram, ei geit. Den forsvant bak trærne igjen, men jeg hørte kontaktlyder fra den, og sannsynligvis også fra andre dyr. Jeg skimtet dyrene gjennom løvverket, og en gang var et dyr nesten framme, så ut som det hadde noe på hodet.

 

Kl. 0550 kom en bukk fram, og beitet rolig, med breisida til. Hodepynten så fin ut - så den fikk et skudd, på 128 m. Den hadde faktisk klart å flytte seg noen meter, sjøl om ryggraden praktisk talt var skutt av! Men Spock fant den greit i gresset - etter først å ha jaget unna ei geit, som fortsatt sto på skuddplassen.

 

Bukken er fin - 6-takker, regelmessig, 25 cm lange stenger og utlegg til "4". Hvis skallen veier 291 gram kuttet, vil den holde bronse (jeg har kalkulert med 16 av 19 oppnåelige av de subjektive skjønnhetspoengene).

 

pbrbc.jpg

 

 

zt6due.jpg

To grabukker: Revirbukken og returbukken

 

Det hører med til historien at regnet kom mens jeg slaktet, og at det nå er sørvestkuling, regn og skodde. Ikke særlig til jaktvær! Og jeg får ikke muligheter til mer bukkejakt, før, i beste fall, de siste dagene i august.

Link to comment
Share on other sites

Var ute i morges men det var regnbyger og sterk vind (Hitra). Så ei rå.

 

Nå i kveld har regnet gitt seg men vinden er sterk (8-10 m/s)

 

Er det noen som vet om det fungerer å lokke i så sterk vind (skjønner at lyden bærer kortere), eller er det rett og slett unaturlig for dyra?

 

mvh

C Meland

Link to comment
Share on other sites

blei en bokk på mej også gitt :D:!:sza3ic.jpgva komt på post kl 4 i natt,men regnet hølja ned so etter 2 tima å ingen dyr observert bestemte ej mej for å bytte plass :!: då ej nesten va komt på post nr.2 såg ej bokken 3-4 hondre meter foran mej :!: va heldigvis ej stor tue mellom mej å bokken,so annsmygning gikk greit :smile: då ej va komt bort til tua so va bokken vekk,faen tenkte ej dær va den tjangsen :!: men heldigvis va den berre bak en liten svokk i terenget,fikk målt avstanden til 88meter,men so va den vekk igjen :!: då ej fikk aue på den igjen va den kom på 130meter,samme skjer igjen :!: tenkte vist den kom fram igjen,skal ej rope å sjå om ej klare å stoppe den ett øyeblikk :!: å jada dær kjem den fram igjen,synst den ser veldig liten ut i kikkerten no,får tatt avstan igjen 166 meter,ej ropa høgt HOI bukken stoppa å ser i mi retning i de ej legge tråkorset rett over ryggen å trekke av :!: bukken klappa i smellen,å en lykkelig jeger går fram å beundra bukken :D ditte e min bukk nr.2 :!: synst de va bra tjokte på gevirstengrene å bra omkrets på rosenkrans lengda på stengrene e 18cm omkrets på krans 14cm :!: våpent som blei brokt e en blaser r8 som dokke sikkert ser :lol: cal 6,5'55 lapua 10,1gr :!:bokken blei skåten kl.6.30 slaktevekta e 14,6kg :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hvis skallen veier 291 gram kuttet, vil den holde bronse

 

Tror nok den er litt lett Jegermaister :? . Men flott bukke :D. Bør veie rundt 330 gram. Har vært borti 1 tilfelle hvor en på 310 holdt til bronsje. men den hadde lange stenger og var veldig fin. fikk nesten maks på utseende.

Link to comment
Share on other sites

Da ble det en liten "rødpels" i år også.

Regnet har gitt seg og det blåste stødig bris fra SW.

Posterte i kveld på et jorde hvor jeg har skutt bukk de siste tre åra, og etter et kvarters tid dukker den opp i skogkanten på andre sida.

Måler den på 170 meter, men den ser ganske liten ut.

Den beiter sakte nærmere, men plutselig hiver den seg rundt og jumper inn i skogen.

 

Inn på ekra skrider en flokk på 7 hjorter, ei kolle og resten spissbukker med bast på gevirstengene, ligner på knoppene som giraffen har på skallen :)

Ja vel...det var det tenkte jeg.

Tvilsomt om råbukken kommer innpå igjen med såpass mange hjort på ekra.

Men etter noen minutter dukker den opp, nå mye nærmere og labber iveg tvers foran posten min på ca 80 meter.

Jeg ser den er liten, men ettersom jeg kun har i dag og i morgen å jakte råbukk, bestemmer jeg meg og lar skuddet gå.

Høy bog og rett ned.

 

Litt blanda følelser ved å ta en såpass liten bukk, men dette ble sannsynligvis eneste sjansen i år, så da ble det bare slik...

Kimber Montana, 308 Winchester, 150 grs Woodleig PP, Zeiss Victory 2,5-10x50.

Rbukk2012-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gikk ut kl 10:00 i dag, prøvde å lokke på 4 forskjellige poster uten å se eller høre noe.

Tok en liten smygjakt i skogen og kom over geit og bukk som gikk og beitet på ca 150 m hold ut på ei myr.

La meg ned og satte på tofoten, ventet til bukken stod med breisiden til og med hodet opp.

Ei 85 grs Nosler Partition fra Sako Vixen børsa i 6x45 gav knall og fall, fin start på høstens jakt.

Skutt ca kl 12:00, hvor stå opp så tidlig når man jakte midt på dagen :lol:

 

616656_10151139674527279_1127129483_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da var min aller første bukk og mitt aller første rådyr et faktum.

Helt rå opplevelse! Lengre sammendrag kommer senere, til da får det nøye seg med bilde...

 

Hva mener folk om geviret?

bc9440f8-797e-64dc.jpg

 

 

Veldig bra! :D

Noen premiering har jeg ikke peiling på, men den der gjør seg jo godt på veggen.

Link to comment
Share on other sites

Fikk omsider ordnet ny ettersøkshunde etter at den andre ombestemte seg i siste liten og dro ut kl 2030, kom smygenes rundt en sving og støkka ut en :cry: og borte ble den.

 

Men er det noe vits i og vente på den når jeg har støkka den?

 

Er det noe vits i og bruke buttoloen på og prøve og få den tilbake eller gjør jeg den bare vant til at den lyden kommer fra menneske?

 

Og buttolo generellt, hvor lenge sitter dere på post og skviser på den?

Link to comment
Share on other sites

2 nye bukker på kveldsjakta. 4 bukker på en dag skal ikke være mulig. Absolutt alt har klaffa, og jeg kommer aldri til å oppleve noe lignende noen gang. Alle er voksne fine bukker, tre 6-taggere og en 5-tagger...1 medalje..

 

Bilder og info fra jakta på bloggen.. I morra blir det å stå på stand på messa i Elverum med god samvittighet :D

Link to comment
Share on other sites

Selveste "Gammel-Erik" måtte gi tapt i kveld. Var ute å luftet hunden da jeg ble oppmerksom på et rådyr som beitet på samme ekra hvor jeg skjøt en ungbukk på morgenen. Dro hjem og hentet rifla, og etter en rask ansmygning var jeg i skuddposisjon. Bukken gikk rett ned i smellen. Den stupte faktisk 1 meter i fra stedet hvor bukken jeg skjøt på morgenen lå! Jeg trodde egentlig at dyr skydde dødsleiet til artsfrender, men der tok jeg feil. Geviret var noe spesielt hvor en av gevirstengene er todelt. Denne bukken har frustrert meg i mange år, og det var morro å endelig lykkes! Har en mistanke om at den er svært gammel, og det hadde vært interessant å fått vite alderen på den. Er det noen som vet hvor man sender inn tenner for å få aldersbestemmelse?

 

6stev9.jpg23m9ev4.jpg2uqhbur.jpg

Link to comment
Share on other sites

Så fikk vi også årets første bukk på åpningsdagen.

 

Vi var ute 05:30 og morgenen startet med at vi fikk se en bukk jage ei geit like i nærheten av der vi skulle parkere bilen. Når den var parkert og vi var tilbake var de søkk borte. Etter å ha sitter der en stund bestemte vi oss for å dra mot den utvalgte posten, det gikk ikke lenge før vi fikk se dyr, først ei enslig geit og så etter en stund kom også ei geit med 3 små. Og enda ei geit etterhvert.

 

Myggen var glad i oss og både autan og mygga ble brukt til forsvar men det var fortsatt en time med tortur for det begynte å bli litt trekk og det skulle bli bedre.

 

Vi ble sittende til 09:30 og da bestemte vi oss for å forsøke en ny post. På vei nedover oppdager jeg 2 dyr på en liten km avstand, kan ikke se om det er bukk i følget men siden de går i rettning oss velger jeg å gå imot for å finne en passende post og vente å se.

 

Etter ca 30 min kommer begge rusende nedover, først geita og bukken rett bak..er en stund redd for at dette skal gå for fort og jeg ikke skal få muligheten. Så stopper geita opp og dykker ned i en bekk for å kjøle seg og bukken stopper rastløst opp for å se på og i løpet av et par sek går skuddet og den går rett til værs og løper 10-15 og det er over og ut..

Noen bilder av bukke og min ivrige datter som altid er like god å ha med.

 

 

DSC_0080.jpg

 

 

DSC_0099.jpg

 

 

DSC_0102.jpg

 

DSC_0106.jpg

 

DSC_0109.jpg

 

DSC_0112.jpg

 

DSC_0119.jpg

 

DSC_0122.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fikk en fin bukk på årets første jaktdag i år. Skikkelig morro, har aldri klart det før...

Synes den hadde et litt anderledes gevir, er kun en 3-tager, men den har svært kraftige stenger,

svære rosenkranser og bra med perling på det ene.

Noen som tørr anslå utfra et ganske dårlig bilde om dette er en skikkelig gamling på retur,

eller om det bare er en ung og velutstyrt 3-tagger?

 

2zf4jdg.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hadde en litt "kjedelig" opplevelse idag. Satt lenge å hørte på fler dyr brøle/bjeffe etter mange timer ville jeg flytte litt på meg, da kom det en rev å da smalt det. Men da det smalt så skvatt det ut en utrolig flott og vid 6 takker 60m fra meg og ca 50m ifra reven. Den løp ett stykke og stoppet med baken til snudde seg halveis men ikke noe ren mulighet for skudd før den fortsatte videre. Kom ei glose eller to fra meg. Er denne mulig å lokke inn igjen eller er denne tapt for iår? :evil: Fikk god til til å se på den og som sagt så var den vid i geviret med at de krummet seg inn modt midten i toppen og lange kjukke stenger som var veldig mørke. Ville lett tippet medalje... Stort gevir på en liten bukk.

Link to comment
Share on other sites

hehe den skjønner jeg veldi godt :D men du får den,vent å se :)

 

har ikke sett en eneste bukk, men har sett noen sparkegroper og feiemerker så noe er det.. men så ei geit i går men så ingenting i dag..men må ikke gi opp har verdt å lokket på alle de goe plassene nå så gir rådyrene litt fred så venter jeg på at vi ska slå jordene så jeg kan ut ette reven igjen til uka også ser jeg ette bukken neste helg igjen... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...