Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. klabbogbabb

  Leica PRS

  Tja, Landrø skriver produksjonsland: Tyskland på produktsiden. Kan selvfølgelig hende de har misforstått eller blitt lurt, men.. Ellers synes jeg kikkerten og spesielt retikkelet ser helt ypperlig ut for mitt vedkommende, men jeg stiller meg spørrende til hvordan Leicas garanti og service er i forhold til, for eksempel, Vortex.
 3. Må huske her at med 74 cm løp så man med normalt hullavstand nærmere 0.09 mrad enn 0.1 mrad. Jeg har laget tabell for ganske mange fra rekruttammo til gt i 910 ms med varierende hullavstand og vil påstå at når du 400m med 17 buskknepp fra 100m da har du kort løp (kort hullavstand), et diopter som flytter mer enn 1/12 mm per knepp og har sprengladet over det som er innafor regelverket i skytterboka.
 4. Fikk ikke jaktet før i slutten av jakta pga jobb i 2019. Håper på tidligere start for meg i år og at jeg får meg kort i god tid. Lærdommen fra i fjord må være å bære "tungt" et kort stykke og slå opp teltet og jakte med lettere sekk med kun det nødvendige. "Jaget" rundt på vidda med utstyr og mat for 5-7 dager i sludd og regn, planen i år er mer "hygge" i leiren og heller ha teltet på samme plass og litt mer komfortabel jakt. Er sugen på å bytte til lettere sekk og sovepose i dun som er litt varmere men får se, koster jo flesk i denne kategorien. Håper også å få tatt en kosetur i terrenget før jakta det hadde også hjulpet betraktelig.
 5. Når dere diskuterer forhold som ikke har det minste å gjøre med "outingen" av lisensjegere: Husk at "sperregrensen" bare gjelder for fordelingen av de såkalte "utjevningsmandatene". Valgdistriktene er de gamle (unntatt Bergen!) fylkene, og det er stemmene som ikke får mandat i det enkelte valgdistriktet som konkurrerer om "utjevningsmandater". For øvrig: At et eller flere "store" partier må ha med noen "små" på laget, for å karre seg over halvparten av delegatene i parlamentet, er på ingen måte noe særnorsk fenomen. Se på Storbritannia i forrige periode, eller se på Israel, der de ultra-ortodokse har minst like stor makt som KrF og Vesle-Høyre. De som fortsatt måtte være interessert, kan jo studere regjeringskonstellasjonene i Italia etter 2. VK.
 6. Testa den litt i dag. Klikkjusteringen satt til maks lengde så endte jeg opp på 56.43mm for 8x57IS og kunne da bare trimme de enda kortere med bruk av klikkjusteringen. Syns det hørtes ulogisk ut, burde man ikke kunne trimme de noe lengere. Vihtavuori appen foreslår jo feks 56.80mm. Det får jeg jo ikke til med denne trimmeren ...
 7. Takk for bilder og info Djupsnøjægern. Forstår at dette er jævlig irriterende. Jeg forstår egentlig ikke hvordan det er mulig. Har aldri hørt om dette tidligere. Setter pris på om du oppdaterer tråden når du hører fra børsemaker.
 8. +1 og veeldig fornøyd med boltegangen på min T3x i 6,5x55.
 9. Ser vi begynnelsen på slutten?... https://www.thesouthafrican.com/news/what-saa-cancelled-flights-latest-updates-tuesday-21-january-why/?utm_content=buffer18474&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
 10. culot

  OMV

  En Quick n’ dirty montering aningen högt men funkar bra 150 euro hemma
 11. Hvor legger du lista for "går an å skyte", når ikke 18. plass av 251 skyttere i V55 på Landsskytterstevnet, "Stor standardpremie", og feltfinale er bra nok? (Edit.: Dessuten skjøt han et treff mer enn kona (skytterprinsesse 1987), så han slapp å ta oppvasken den dagen!).
 12. Litt varierende meldinger om håndtering av våpen via Addis, fra problemfritt til rakk såvidt flyet videre pga ivrige i uniform.
 13. Her er nok den mest praktiske løsningen aktive hørselvern. Det finnes ingen slike lyddempere på markedet, og det vil nok være en seriøs jobb å lage en variant også. MÅ du ha demper, kjøp ei vanlig boltrifle.
 14. Hei, blåser liv i denne tråden igjen 😀 Kom dere noe videre på dette? Skal kjøpe meg en ny 9mm i løpet av året. Har noen av dere noen forslag til hvilken 9mm som er det beste utgangspunktet for ett 32 kaliber konverteringsett ? 32ACP, 32 s&w long ? 32. Rødtang er utelukket. Er bare listefyll og har ikke andre ambisjoner enn å kose meg og ha det gøy men ser at etterhvert er noen begrensinger på baner med elektroniske skiver.
 15. Jeg sveiste på et RPS-feste på en liten metallplate jeg hadde liggende. Filte ut litt på KKC-stokken for å få den flat. Noen små skruer og epoxy, så holder den fint. Bruker en RPS tofot på børsa.
 16. B2 Hansen

  6.5 Grendel

  er det noen som har ladet a-max 100gr med n530 eller n133 ? evt om noen har fyrt a-max 123 med n530 ? har hatt godt hell med 25grs n133 på a-max 123grs. (bruker samme på sceanar 123.)
 17. Har en Viper-flex Styx journey XL. Fantastisk stødig og denne kan også pakkes i kofferten når man reiser. Veier 1 kg så ikke tung, men litt lang å dra med på bevegelig jakt. Gikk fint i Afrika, men da var det en tracker som bar den... https://www.viper-flex.com/product/viper-flex-styx-journey-xl/
 18. Blir spennende å se om det holder, og evt. hvor lenge? Du må gi en rapport 😉
 19. MG

  Viltkamera - tvilling-SIM ?

  Hvordan arter det seg når noen sender melding eller ringer til din telefon? Anrop og meldinger rutes da også til viltkameraet? Har kanskje ikke noe å si? Har du gjort spesielle innstillinger for tvilling-kortet?
 20. Jeg sender pangen inn til 2alfa som freser ut ett feste til det siktet jeg ønsker. En kompis i klubben har fått gjort det og venter nå bare på å få pangen tilbake. Er spent på hvordan det ser ut 😊
 21. Alvin

  reservevåpen cal 22

  Da var søknaden godkjent, fikk den i posten 14 januar, så 3 mnd behandlingstid 😤. Fikk beskjed fra våpenkontoret, at det var en fordel om vi som søker på nye våpen klager på lang behandlingstid, så kanskje de fikk flere folk på jobben.
 22. Er det noen som vil ha det LITT mer komplisert, kanskje? (Eller: "Hvorfor gjøre det enkelt, når det kan gjøres militært?"). Liggendeblinken i skiskyting (50 meter) er egentlig 40 mm i diameter(110 mm for stående)! Den er det, på pappskiver, der man bruker 5,6 mm tolk. Dvs., grensa for "blink" er (40/2 + 5,6/2) 22,8 mm fra sentrum av blinken for sentrum av kula. I mekaniske sjølanvisere har man prøvd å kopiere dette, ved at "hullet" for liggende 4,5 mm i diameter/ 22,5 mm i radius (og 11,5 mm i diameter for stående). Dette er fordi man regner med at hvis "halve" kula (egentlig 2,5/5,56-deler) treffer i treffområdet, vil sjølanviseren gi utslag (noen typer skiver gjør det, andre ikke, vi har jo sett nærbilder av anvisere som beveger seg litt, men som så "ombestemmer" seg igjen, ved kanttreff). Hvis vi bruker 40 mm som "rett" blink på 50 meter, blir det 12 mm diameter, 6 mm radius, på 15 meter, for sentrum av kula. Trekker vi fra tolke-radien, 2,8 mm, er vi nede i 3,2 mm. Blinken har radius 1 mm, hver ring 4,5 mm. Dvs., 9-er går fra 5,5 mm til 1,0 mm fra sentrum, hver ti-del av nieren er da 0,45 mm. 3,2 mm ut = blinkradius (1 mm) + ((3,2 mm - 1 mm)/0,45 = ca 5 verdier ute i 9-eren, dvs. ca 9,5. For ståendeblinken gir samme utregning det som @M67 skriver, en "god" 7,2-er (noen av oss skyter, ikke så sjelden, svært "gode" 9,9-ere!!!). De av oss som er så gamle at vi skjøt skiskyting med grovkaliber på 150 meter, vet at den "opprinnelige" skiskytterblinken var 12,5 cm for liggende (og 25 cm for "yttertreffet"), og 35 cm for stående (45 cm for "yttertreffet"). Ved å regne om til 100 eller 200 meter kan vi, grovt sett, se bort fra kulediameteren, og får da at treff liggende blir ca 9,6 på 100-meter, og 9,3 på 200 meter. Ikke så store krav, kanskje, på bane, med skytterdress, og god skytetid? Prøv det samme, med kondomdress, snø på matta, konkurrenter i fri utfoldelse på begge sider, og puls i 180!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...