Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Erlend Meyer

  Quickload

  QL er et topp program i den forstand at den gjør jobben bedre enn noe annet verktøy. Men ser en på alt fra grensesnitt og program-struktur til salg er det ganske primitivt. Den dagen noen lanserer en reell konkurrent for Android og IOS vil det nok være slutten. Til den tid får vi bare ta oss til takke med det vi kan få. Det er uansett mye bedre enn ingenting.
 3. Erlend Meyer

  4,5mm kuler med stor diameter?

  Holder på å få skikk på et Diana 34, og testing så langt tyder på at den liker litt store kuler. Dogg Match ser ut til å gå best av det jeg har prøvd. JSB Exact/RS, Polymag Short og Meisterkugeln er alle i området 4,50-4,52, Dogg'en er 4,55 eller over. Har en pakke Red Star 8,0grs som er like stor, skal teste denne neste gang for å teste hypotesen. Er det noen andre kuler i samme størrelse jeg bør jakte på? Gjerne noe man finner i dette landet...
 4. Mikko

  gåsejakt 2018

  Har sett ettpar flokker Canadagås i Skien, men foreløpig ikke der jeg jakter.
 5. jmosbakk

  Mauser sidemontasje

  Er vel så knallhardt herda disse at de muligens må anløpes før bearbeiding. Har sett det nevnt flere ganger og regner med noen kommer med tips til hvordan du kan gjøre det.
 6. slb

  Kombi/Drilling til småvilt

  Hei, Ville sett på Sauer eller Krieghoff i kal 16/70 og 7x57R. slb
 7. Bell

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  .22-kit er planlagt lansert Q1 2019
 8. spindrift

  Marginal stabilitet på kula

  Lykke til med prosjektet ditt! Kan jo også nevne at noen ser ut til å få ganske fine resultater med blykuler i tilsynelatende markspiste løp. Jeg kan ikke gi noen logisk forklaring på det, men det kan jo være noe å tenke på «down the road». Selv om du kanskje ender med rettrekker....
 9. seawolf

  Ukurant rørdiameter?

  Siktet er tatt ut av ringene, men høydejusteringen står dønn fast i øvre stilling. Her er det nok service hos Docter som er eneste løsningen.
 10. Today
 11. can

  Styrketrening

  Hei igjen, Cruiser eg burde ha gratulert deg med den fine framgangen du har hatt med treningsopplegget, gratulera da vise jo at da har noko for seg. Kan da fungera på deg så muligens på meg og. Eg vil sjå nærmare på da, eg har ikkje gjort da enda. Eg er ikkje så flink hverken til å snakka eller skriva for meg, er ikkje da at eg slite med motivasjonen men eg prøve å vera realistisk. Skal ikkje nekta for at dei siste åra har da ikkje vært så mykje aktivitet utanom på arbeid, kostholdet har i tilegg ikkje alltid vært på topp. Eg kjenne litt og av og til ein del både her og der i kroppen. Avogtil er da og temmelig slitsomt på arbeid, avogtil meir roligt. Dersom eg gir gass no 3 gonger i veka så veit eg sån ca korleis da kjem til å gå, åt skogen. Eg driv og pendling 4 timar kvar vei med 2 ferjer som skal nås, når eg ikkje den eina så når eg ikkje den andre og så kjem eg ikkje heim den dagen. Pendlar 1-2 helger PR mnd pga foreldre som treng hjelp til gardsdrift. Men siste argumentet er no meir av praktisk art. Vinterhalvåret er jo og roligare der. Er jo 40 år og kunne sikkert greid 3 gonger kvar veka når eg var 20 men ikkje no. Prøver ikkje å produsera unnskyldninger men vera som før nevnt realist. Når da gjeld treninga så trur eg kanskje eg vil prøva og legga mest vekt på bein og muligens rygg i fyrste omgang. Trur eg har mest og henta der. Skuldre og bryst er jo som før nevnt ikkje så aller verst trent, men kan kjøra benkpress kanskje på overkropp. Trur eg er fint nødt til å ha ett treningsprogram, ellers korka da vekk i kålen og eg veit ikkje kva og kor mykje. Godt mulig da kan fungera med stronglifts men går da og kjøra da på 2 dagar? Trudde grunpilaren var 3 gongar Pr veka. Da eg har gjort så langt er å prøva og tenka ut kva eg vil, korleis eg skal få da til. Funne ett kosteskaft utan kost og øvd meg på knebøy. Droppa lørdagsgodt og heller kjørt store havregryn.
 12. jmosbakk

  Beste kombi til under 20 000?

  Sabatti har noen smekre og fine. Sikla lenge på en sånn i 20/7x57R med en 1-6 på toppen. Endte den gang opp med en Sauer 54, men de er sjeldne her til lands. Edit: Hvis du ikke er fremmed for import så kan du se litt på denne: http://www.egun.de/market/item.php?id=7074344
 13. Det var bøtenivået for bæring av kniv på offentlig sted i Norge som var utgangspunktet i tråden. At norsk lovgiving ikke gjelder i utlandet vet vi og at andre land også har forbud mot bæring av kniv på offentlig sted har vi også fått med oss.
 14. Kotelett

  Husqverna låskasse.

  Tenkte å blåse liv i denne gammle tråden istede for å lage en ny. Sitter nå med en fin Husqvarna 640 i god stand i 8x57is. Har lyst å modernisere den litt med kapping av pipe, M70 sikring, montere baser for kikkert osv, dette blir børsemakerarbeid. Men stokken har jeg lyst å modifisere selv. Orginalstokken har så lav kolbe at jeg må løfte kinnet til å med med åpne sikkter. Spørsmålet er om det finnes ferdige stokker til denne i tre? sivil FN m98 kasse. Den orginale stokken er av bjørk å har en forferdelig nettskjæring. Har vurdert å forhøye kolben, pusse den ned å ny olje, montete kryssbolter der den kan sprekke osv.
 15. J.E.Hagen

  Ladninger til jakta!

  Leste litt på italienske forumet om dette... Var noen som måtte ha stivere wads (gt21 eller lignende) hvis døm lå opp mot maks trykket rundt 1,80-1,85 gram.... I min hagle går jeg over til gt wads utover høsten da den skyter litt tettere i kjernen....
 16. Lucy

  Welter Optics, erfaringer?

  Jeg er veldig interessert i høre om noen har erfaring med Welter Optics riflekikkerter?
 17. DirtyHansen

  Tikka T3x stokk i en T3

  Så bra. Takk for svaret
 18. Erlend Meyer

  PCP-konvertering av Walther CG90?

  Er det noen som har gjort dette? Burde vel ikke være verdens største utfordring. Rifla tar 34mm CO2-tanker, hvilke våpen har luft-tanker som kan passe? Så trengs det en regulator, da er valget fast i våpen eller tank-montert. Fast er enklere, pluss at en kun trenger en regulator. Tank-montert gir enklere regulering, men øker fort kostnadene. Tror jeg vil ha fast, men hvor finner en noe som passer? Jeg er ikke helt fremmed for å designe min egen, men det blir jo et betydelig prosjekt av slikt.
 19. slb

  Stokk til Remington 700

  HS Precision som lager disse, mener jeg. slb
 20. Tja- mener du virkelig det er slik? Litt nærmere sannheten er vel at en liten minoritet har dyrket opp bush og landområder, skapt arbeidsplasser og inntekter for seg selv og deler av befolkningen. De har skapt skatteinntekter og utviklet landet, avlet opp og tatt vare på dyreliv, skapt jaktturisme+++++ Minioriteten har vel heller sådd, høstet og fått betalt for innsatsen. Dette vil "majoriteten" selvfølgelig overta- koste hva det koste vil. (Omtrent som den typiske SV-velger her oppe- jeg vil ha det du har jobbet for......)
 21. ErlingElev

  Nytt ställe för komponenter

  Oppdatering kommer fortløpende. Jeg vet ennå ikke grunnen til denne tilbakekallingen. Det kan være at de har byttet om på to forsendelser, eller at de faktisk ikke har tilstrekkelig med eksporttilatelser. Jeg aner ikke. Men jeg finner det ut. Jeg må også tilføye at jeg hadde en veldig god kundeopplevelse ved forrige handel. De har laget en meget bra funksjon i nettbutikken som viser fraktkostnader live. Ingen overraskelser.
 22. seawolf

  Samekniver fra Abraham Mikkelsen

  En liten oppdatering. Jeg har nå fått fatt i en "Abrahamkniv" maken til den med bein og lærskaft som @Xerion linker til i noen poster lenger opp Kniven er ikke merket på noen måte, men har samme type skaft, blad, og de to ekstra festeskruene på messingbeslaget på skaftenden. Så sannsynligheten for at dette er en original kniv fra Abraham Mikkelsen er svært stor. Dessverre var sliren gått tapt, og det var jo den han merket med navnet sitt. Det går kanskje an å lage ny, men læret til disse sameknivene er jo forholdsvis mykt, og skal også sikkert skjæres til på en spesiell måte for å få den rette bøyen på tuppen. Det ble fortalt at den er der for at sliren skal "gli" unna når en setter seg slik at kniven ikke får skade. Uansett, nå er det i hvert fall en kniv fra Mikkelsen i samlingen igjen
 23. znopi

  Muflonkjøtt

  Prima kjøtt. Like bra som det meste av annet kjøtt fra hjortevilt. God slaktehygiene er selvfølgelig like viktig her som i andre tilfeller.
 24. Fredrik k

  Nosler E-tip+CFE223=ikke pokker

  Hvor tung kule bruker du? Og hvilken hastighet får du?
 25. MortenMoe

  regler ettersøksavtale

  Nå er man vel ikke videre forpliktet til annet enn å stå oppført i registeret. (Som ettersøksekvipasje). Når det er sagt kunne vel registeret vært utformet litt annerledes mtp hvor vidt den enkelte kan eller ønsker å inngå avtaler med andre. Evt vist ettersøksringer i aktuelt område. Selv har jeg lagt ned jobben med hunden for å ha tilgang på hund selv. Jobber turnus, og reiser mye på annen jakt i friturene på høsten. Har derfor kun avtaler med kompiser jeg jakter sammen med, som selv har ansvar for å vite at jeg er tilgjengelig når de jakter. Med vil jo tro de fleste lokale jegerforeninger kan tipse om ettersøksring eller ekvipasjer som selger avtaler fremfor å måtte ringe gjennom listen fra topp til bunn=)
 26. Yesterday
 27. anders0309

  Burris eliminator

  Noen erfaringer med nyeste Burris Eliminator? Forstår at det ikke er råeste optikken i dårlig lys, men fungerer det bra på lengre avstander?
 28. 358 Win

  Test av haglepatroner

  12/65 NSI PRIMA LIGHT Plast hylse med plast forladning Oppgitte data: 21 gr Nr 7,5 (2,4mm) Målte data: 21,3 gram haggel 2,40-2,45 mm haggel 260 stk haggel 378 m/s Max avvik i hastighet : 5 m/s Skjøt noen skutt rett fra skuldra for å virkelig sjekke rekylen og den var nesten fraværende. Ladeporten på autoen åpnet seg ikke engang. Så skal du introdusere junior for hagleskyting så kjøp noen pakker av denne!!! Vet ikke helt jeg skal sammenligne rekylen med ,men 21 gram i 378 m/s i en drøye 3 kg hagle var knapt som en 223 rifle. Skal du skyte rotter eller katter i fjøset er den også midt i blinken med det lave smellet og den milde rekylen
 1. Load more activity
×