Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Takker for opplysning. Trodde de alltid hadde vært gjenget (på enten 51 eller 56 cm), men da forstår jeg det sånn at de som annonseres med 56 cm pipe ikke er gjenget fra fabrikk. Er jo en mulighet å kjøpe ugjenget da på 56 cm, og ta en tur innom børsemakeren (en av norges mest kjente i "nabolaget") og få den kappet og gjenget (sikkert bedre enn fabrikk) - men er jo litt ekstra tiltak. Ser jo da ut for at 56 cm er i salg til under 10 lapper - så da er en vel på ca rett over 11 med ferdig kappet/ gjenget/ kroner børse med "usynlig" gjengebeskytter. Virker hendige og synes å være like presise som Tikka disse børsene, og liker 5 skudds- dobbeltrad-magasin. Bra avtrekk og 10 lapper-ish er også ok i mine øyne (om det er der prisen ligger). Priser ellers generelt på rifler ser jo ut til å gå til himmels for tiden... Begynner jo også å produseres deler (stokker etc) til M18 i statene om noe må byttes ut.
 3. Today
 4. Tja, bor på sunnmøre og er nesten ingen dag som er vindstille. Har skutt inn riflen på en vindstille dag, kommer neste gang på skytetrening så er det vind og må stille siktet på nytt osv..
 5. Husk på at hylsehalsen utvides når kulen settes i, det er derfor ikke sikkert at patronen går i kammeret fordi om hylsen gjør det uten kule. Men om 67 mm lengde passer og 71 ikke passer så tyder alt på at det er kulen som er årsak. Ta en svart elle blå tusj og fargelegg den sylindriske delen av hylsen, putt den så i våpenet og se om det er merker på kulen. Da ser du hvor problemet er. Mest sannsynlig for trang eller for kort kuleskråning.
 6. Ein ting er kilopris men ser at det må ganske mykje større mengde til for og få smak på teen i lausvekt i forhold til te i teposar, dei er mykje meir konsentrerte i smaken. Skal prøva og finna ut kva den brukande kosta, pakken var iverfall på 1/2 kg.
 7. Er det noen regler på det å kappe løp på hagle? Har selv lyst til å kjøpe en hagle brukt med standard lengde løp, kappe løpet, sette på choke, og montere lyddemper. Er en slik endring noe man må søke om, eller er det bare å gå til børsemaker?
 8. Nå ser det ut til å bli en lysning, også for oss over 20: DFS har forløpig begrenset velvoksne til landsdelskretsen. Og har spurt om man kan åpne for hele landet, der man overholder 1-meters-regelen. De får svar på mandag. "Koronasertifikat" ble ikke nevnt i denne sammenhengen.
 9. Rugerdud

  Cz 457

  @Longshot Om du kun skal skyte i dagslys holder det i massevis med 40mm objektiv. Kanskje 42 eller 44. Er det planer om mikkel og annet i mørket er 50 eller 56mm bedre. Skal du jage maks presisjon er vel en 4-16 eller noe større best, men som jaktvåpen ville jeg sett på noe i 2-12, 3-12 eller 4-12 (alt etter hvor mye penger du vil legge i det). Vortex syns jeg gir mye kikkert for pengene. Bushnell også.
 10. https://youtu.be/OLrdwVETsOc
 11. De som ferdes i kystdistrikt har muligens interesse av denne. Om det er niser eller andre dyr av arten som har lunger og svømmer under vann, så kan en lytte til de med denne her. En hører selvfølgelig båter også. Det er nok det nærmeste en kommer en "Rolls-Royce" av en preamp for piezoelektrisk elementer, den benytter komponenter som faktisk er benyttet i hydrofoner. En LSK389B koster 80 kr, uten frakt. Billigere komponenter som ikke har så lite egenstøy dvs dårligere kvalitet går for rundt 5 kr. Det kreves en stødig hånd, multimeter, bormaskin, skruer, loddebolt samt godt lys samt en ok lupe for å bygge'n. Selvfølgelig må kretskortet og dets komponenter ikke komme i kontakt med metall overflate da det vil kortslutte. Bare ikke finn på å "fiske" i nærheten av en ubåt base med denne,- da det er neppe særlig populært! Dele liste, skjema og slikt finner man her: https://github.com/Supermagnum/piezo-balanced
 12. Ser ut som 457en din liker Sk Rifle Match ja 452en min liker ikke Sk Pluss eller Rifle Match, har testet med flere lotter men niks. SK Pistol Marth og Biathlon derimot samler som MTRen din. Så viktig å teste litt ja. Så er det moro når du har funnet gull patronen
 13. Ja, så det vil altså si at jeg med mitt våpenkort for pistol, kan med god samvittighet låne ei hagle og stikke på lerduebana?
 14. Torf: Vet 22-250 magasinene til M595 mater 6BR feilfritt. Men, det er ganske klart at Tikka sine m55/65 og m595/695 låskasser er av høy kvalitet og svært vanskelig å "oppgradere" seg fra!
 15. Jeg lader denne med 57gr n160 iht hornady sin tabell og ligger i overkant av 860ms på min kronograf. 58gr begynner støtbunnen å få avtrykk på enkelte hylser. Legg merke til at Vihtavuori sin tabell med denne kula har max ladning på 53,4gr... Har også testet denne med 59gr. Superperformance og ligger på 890ms, og meget god presisjon. Ser ut som at min rifle liker litt harde ladninger...
 16. Hadde samla nok kanner for å teste kuler (trudde eg😂), rigga dei opp ute på 100m fyllt med vatn. Satte også opp kronografen men det gikk ikkje så bra. Eg undervurderte kva 9.3 kuler gjer med kanner så no håpar eg at den tørker opp og ikkje dør... Fikk kun målt farta på Ecostrike og NPB til hhv. 714 og 729 m/s ute på ca 95 meter. Oryx og mega vart ikkje testa fordi eg ikkje hadde fleire kanner igjen. Alle kulene kom ut med bra resultat men den som imponerte med stor diameter var Rhino solid shank 235gn. Frå venstre: NPB 210gn, Norma Ecostrike 230 gn, Rhino Solidshank 235gn, RWS evo 290gn og Woodleigh Weldcore RN 250gn Alle unttatt RWS hadde restvekt tilnærma 100%. Vekta på den var 236gn og dei gn som mangla låg som småbiter jevnt fordelt i alle kannene. Så då blir det NPB øverst i magasinet i haust, så kjem Ecostrike som nr.2
 17. Sitka

  Homogene kuler

  Her er og ei homogen/koparkula som kanskje duge. https://www.foxbullets.eu/fox-classic-hunter/bullet-65mm-123gr/
 18. Hvor mye N32c bruker du bak 460 Vektor kuler @BPE?
 19. Men husk å nøytralisere og vaske VELDIG nøye etterpå, hvis ikke blir det fort rust og stygge flekker. Ikke spør hvordan jeg vet det.. Ole
 20. Har sett de der ja...synes likevel de ikke er direkt smekre da...
 21. Føyer meg til de andre, takk for gode innlegg @Castor 👍
 22. t-trim

  Ny rifle i 223.

  Håper du blir fornøyd. Har selv sverget til Schultz siden 2000. Har vel flaks på min side da alle mine piper har levert bra. Bortsett fra en i 30-06. Men denne ble byttet i en annen 30-06. Og den leverer bedre en mitt krav til jakt.. ikke er den veldig kresen på ammo heller. Har en Tikka T3x stain light i 308w men kappet pipe. Sikkert litt flaks med denne. Den leverer stabilt mindre en 20mm på 5 skudd.. dette lever jeg godt med i en jakt rifle..
 23. Yesterday
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...