Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Det er ingen (betydelig) variasjon i headspace før pressing. Si 1-2 tusendels tomme. Jeg har målt flere ganger og rengjort måleutstyr. Hver batch av hylser (engangs vs 2-3 gangs skutte hylser av merke Norma, Lapua, Ruag og RWS) ligger i sin "range" av headspace (så må justere dien for hver batch). Ulik springback (som fikses med annealing) er det jeg også tror, men håper på noe annet. Vet hva en induksjonsbasert annealer med hylsemater koster, så vi prøve alt mulig annet først 😂 Får prøve andre dier og se om det hjelper, ellers blir det garasjemekk og annealing i blysmelteren
 3. Today
 4. Hmm, den løsningen var ny for meg, takk for tipset. Har noen patroner jeg skulle trekt kulene på, tror jeg må teste den metoden. Men tror jeg prøver med en tang med bredere kjefter, og muligens innlegg, for å se om jeg unngår Seawolfs dilemma.
 5. Yesterday
 6. Olesøn

  Sluttstykke Til 308

  Trengs nok ikke noen tilpasning. Men bæretillatelse har du nok neppe fått, ihvertfall ikke på en T3. Innvilget ny våpensøknad kanskje.
 7. Koster uansett ikke noe å prøve, og søknaden tar lang tid, så bare å slenge avgårde en søknad
 8. Konkurransetilsynet vurderer faktisk om disse to selskapene skal betale tilbake penger til kundene. Det blir spennende å se om de må det.
 9. Er det avgjort om vi får noe kompensasjon når vi må levere inn mini 14? Prøver å finne ut av dette men finner bare referat fra justiskomiteen som foreslår dette. Har ikke sett noe forskrift fra regjeringen som bekrefter eller avkrefter dette.
 10. Takk for gode råd. Dette med å rygge over går ikke fordi reversen ikke fungerer. Fikk heller ikke til dette med spikeren. Sikkert misforstått noe. Jeg trur jeg skroter hele prosjekter og kjøper ny👍
 11. Ok, googlet den og kom ikke opp forhandlere i gamlelandet, men astrosweden kom opp
 12. Prosjektet heter "Skyting for mestring", og dere kan lese/se mer om det her: https://www.ntnu.no/ilu/skyting-mestring
 13. jmosbakk

  Rifle i .308

  Hvis du har en VX-R 3-9x50 så dekker vel den egentlig jakt i dårlig lys. Hva med en brukt europeisk 1,5-6x42 i tillegg? De går ofte for 4-5000kr.
 14. jmosbakk

  Cz-Klubben

  Send en e-post til ditt politidistrikt med en forespørsel. Går helt fint å få endret kaliber på den måten så kan godt tenkes andre endringer også kan gjøres på samme måte.
 15. Hvilke program søkte du på 9mm og .45 til?
 16. Klarer ikkje å bestemme meg for kva sikte eg skal kjøpe til Browningen. Har Tikka T3 med Zeiss Victory Varipoint 3-12×56 så det er ikkje nødvendig med måneskins sikte. Browningen blir nok brukt i skog, postering (til tilig kveld) på hjort og mulig drivjakt på villsvin. Har sett på div. Frå 24-50 opning. Sikte kan godt være brukt. Budsjett 5-10k Tips/forslag mottas med takk.
 17. Fikk brev i posten i går selv, står ingenting annet enn at det skal være godkjent, så da regner jeg med at det er i sin helhet. Mitt lokale lensmannskontor sendte søknaden videre 3. juni til Ålesund, og brevet jeg fikk er datert 13. juni, så jeg er strålende fornøyd. Skal sies at de har doblet den forventede behandlingstiden til 6 uker mens min søknad har vært inne til behandling, så garanterer ikke like rask behandlingstid for andre.
 18. - og den "normale" veien, for å få kontakt med moderatorer/styret (som altså er noe endret, i forhold til "NOJS"-tida). Etter at jeg sluttet som moderator, har jeg sendt inn en masse rapporter, og de er blitt skikkelig behandlet av moderatorene. NB: Jeg har ikke sendt rapporter av typen "brukeren "Kaliber 700 Nitro" kalte meg en surpomp, men jeg er da ikke en &%¤?!#§ surpomp, må da den he****etes magnumfjotten skjønne". Jeg har sendt rapporter av typen "nå har 3 brukere startet hver sin tråd om samme emne, slå sammen, eller stenge 2 av de?". Noen tror visst at alle jaktsituasjoner skjer i forelesningssalen på et jegerprøvekurs, med ørten oppslagsbøker om høyverdig moralsk jaktutøvelse tilgjengelig. På jakt må avgjørelser tas på øyeblikket. Jeg har sikkert gjort diverse dristig/overilet/dumt, men alltid hatt flaks, og "fått dyret" ("de dummeste bøndene får de største potetene"). Til eventuelle kritikere sier jeg at for hvert "overoptimistisk" skudd, har jeg minst 5 tilfeller der jeg ikke har skutt i lignende situasjoner, og har måttet tåle diverse anklagende spørsmål av typen "hvorfor skjøt du ikke?". Nåja, jeg har vært for opptatt i det siste, til at kammer-abstinensen har vært uimotståelig. Særlig med å lade presisjonsammo for baneskyting, for deretter å skyte den alle andre steder enn i blinken .
 19. Det der er fin børse ja. Det er langt mellom de i standard kaliber som har litt liv i treverket dog.
 20. FreeSkier

  Stativ

  Hvilket merke er stativet @petrol?
 21. Vet dette er lenge siden, men det er folk både i USA og England som fikser dette (koster vel ca 500kr) Oakley gjorde dette før, men har sluttet med det (de har alltid gjort det gratis for meg før)
 22. can

  Quiz

  Tja sei da, eg er ikkje her i frå, jeg bare jobber her jeg som vaktmesteren sa
 23. DanielV

  Mørkt tema

  Innliming av URL blir kvit tekst på kvit bakgrunn, litt bale å lese. Altså berre under redigering.
 24. jenssen97

  Sauer GTI

  Hei! jeg har en Sauer 101 som jeg vuderer å skifte stokk på, og har falt veldig for sauer GTI.. Noen som har noen kommentarer til den stokken? bra, dårlig? og blir det lett skarpe merker på den som kan forekomme av busker og greiner? =)
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...