Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. 358 Win

  Test av haglepatroner

  16/70 REMINGTON EXPRESS Plast hylse med plast forladning Oppgitt data: 32 gr (1,1/8 oz) Nr 4 Målte data: 32,2 gram haggel 3,2-3,3 mm haggel 166 stk haggel 388 m/s Max avvik i hastighet : 4 m/s
 3. larmn

  Freyr & Devik

  2 år etter, og kun ein tråd med Freyr & Devik?! Er det bra eller dårlig? 🤔 Ser eit par stk på instagram som reklamerer, men tar ikkje automatisk "rosabloggere" med sponsa utstyr som god fisk. Holder på med å bygge om konfirmasjonsbørsa med nytt løp, og heller i mot Freyr&Devik på nye løpet.
 4. Per-S

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  9 er for 38 spl med plasthylse og plastkule som bare skal ha en tennhette. Kort fortalt kortholdsammunisjon.
 5. ATnT

  Fiber sikter

  Så vidt jeg kan bedømme så ligger det skjult i begrepet "reflecting color surfaces" .. Sort er som kjent ikke reflekterende (absorberer alle farger), mens en farge reflekterer den/de bølgelengder gjeldende farge består av. Hvitt reflekterer alle farger/bølger.
 6. Bäke

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Jeg gjorde nok ikke det, nei. Tenker forresten at jegerprøvekurset er greit å få med seg. Eksamen skal jeg vel alltids bestå hvis jeg leser.
 7. Today
 8. kjella

  M98 låskasse - Mayfair Engineering

  ved å trykke på punktet som vist, flipper leppa over patronen ved fremføring uten magasin. Mauser M98 Reimer Johannsen ny CNC produsert. !
 9. Støtter M67 sitt forslag om å bruke et rørstykke og kjerneborre ut skruen. Hullet kan brukes til å sette i en treplugg når alt skal limes på nytt. Dette vil bidra til å styrke det gamle bruddet.
 10. henryno

  Manhurin MR73, Feilfunksjon med magnum.

  Etter mye om og men med leveranse av deler er fjæra for frambringer og tønnelås skiftet, men det er fjæra til frambringer som er årsaken til funksjonsfeil i magnumskyting. Har vært på banen IDAG og nå fungerer den som bare det. Jeg har en med serienummer 500 og får å få den helt perfekt må jeg nok skifte kransen. Men så lenge den fungere perfekt i 0.38 er den nå godkjent som reserverevolver i revolver, felt og hurtig og det holder for meg. Går knakende godt med H&N kule 125 gr. WC og mantlet og kopperbelagte kuler ellers.
 11. Berglid

  BRNO 22lr film

 12. DoctoRoy

  Tilgjengelighet av .357 bøylerifler?

  Ser at @mig16 sitt innlegg er over 2 år gammelt - men Finn er en grei plass å lete etter både ett og hint. Akkurat nå ligger det 3 stykker.
 13. Generaldfeld

  Oppbevaring av våpen

  Ja, det skal vel ikke så mye til for at det kan bli noen utfordringer for våpen eier her, om ikke vital del er på annet sted.
 14. msteiro

  Home Made Låsekasse

  3d printet, eller pulver "bakt", titankasse hadde jo vært ganske pent. Begynner å komme litt 3d printede deler på sykkel.
 15. Thor

  HK-trøbbel

  De to symptonene du beskriver trenger ikke nødvendigvis ha samme årsak. Å blåse rent rundt bolt stop med bremserens/luft og spraye med olje fikser muligens det problemet. Har du sjekket bolt stop’en visuelt for skader og sjekket funksjon ved å putte inn tomt magasin med brukket upper/lower? Har du prøvd ulike typer ammunisjon? Kraftigere ladning eller tyngre kule? Undergassing/short stroking kan gi de symptomene du beskriver. Den typiske årsaken for det er at gassblokka ikke er perfekt sentrert eller er løs. Uansett så er en mulig forklaring på at våpenet er veldig kresent på magasiner at loweren er utenfor spec. Da er den enkleste løsningen som regel å bytte strippet lower og da er det mest bekvemmelige fremgangsmåten å overlate både det mekaniske arbeidet og papirarbeidet til selger.
 16. tussehaugen

  Kjøp av jaktrifle, kaliber

  Sjøl om eg er ein meget stor tilhenger av 6.5x55 så vil eg foreslå 30-06. Dette pga. EU sitt forslag om å forby bly. Kjedelig for oss alle om forbudet intreffer, men du kan unngå å måtte kjøpe ny eller kamre om rifla di om du skal ut etter hjort i framtida. 30-06 er mitt forslag pga. tilgang og pris på ammo, alternativet er 308.
 17. Fagerstad

  Victor Sarasqueta - kva modell?

  Meiner den er produsert i 1974 pga S1-merkinga.
 18. Gjerdegeir

  Ka merke e ditta

  Lurer på kem som har produsert denne hagla..12kaliber kjøpt til sjøs av ein onkel av far min for lenge sida..
 19. Doodlebugger

  Er bøylerifler noe å ha?

  Neida, har ingen voldsomme forventninger til presisjon, men håper den setter 5 skudd i den berømte snusboksen på 100 m, fra sittende eller liggende stilling uten anlegg. Når bedre presisjon kreves har jeg en svensk M96 fra 1904 som leverer innertiere når jeg gjør jobben, og en ZG47 fra 1957 som er nesten like presis. :)
 20. slemmo

  Ladedata 40 S&W med Frontier Match 180 gr.

  Nesten alle 2011 må ha lange patroner, jeg har også en gammel BUL IPSC, lader 30.9 lengde.
 21. M67

  Nytt chassis til Sauer SSG 3000 fra Accurate Mag

  Topdogen vant Dette er 4 år siden, og i norsk PRS et hav av tid, "gamle dager" liksom. De første stevnene de som i dag er topdogs var med på, så var de OK, men ikke topp-gode. Senere har de trent målrettet på PRS... Og, Big Surprise - det virker! Det er kanskje en av de helt store tingene PRS gjør for norsk langholdsskyting, det får folk til å TRENE, og til å se nytten av diskutere og snakke om trening. Tidligere har langholdsskyttere stort sett skrytt av hvor lite de trener.. Nivået er fremdeles ikke høyere enn at vi vil se en tilstrømning av skyttere som er gode fra andre disipliner, og omveltninger i toppen. Jeg tipper at det vil være langt vanskeligere å vinne allerede neste år. Stangskytinga har stått på menyen noen ganger nå. Selvsagt vil hvem som helst klare noen skudd mer med magasin enn uten. Men poenget mitt er egentlig at de aller fleste™ skyter så sakte at de ville blitt grundig slått i stangskytinga av en OK stangskytter med R93, selv om de fikk 20-skuddsmagasiner. Jeg sier ikke at det ikke er en fordel med store magasiner, men det er faktisk en nokså liten fordel, og en fordel du ikke kommer til å merke før du skyter temmelig fort. For å bruke meg selv som eksempel, så kan jeg skyte 14-15 skudd med noenlunde presisjon på de 25s - fra 5skuddsmagasiner. Det er det 2-3 til i PRS-gamet som kan. Resten er på 7-8, selv med 10 eller 20 skudds magasiner. Se på skill stage 2: 90s på 8 skudd fra 4 posisjoner. det høres kjempekjekt ut å slippe å bytte magasin i denne. Nesten alle timer ut på denne, og nesten ingen treffer alt. Men alle som timer ut, bruker 20s på hvert skudd, og fort vekk 30s før 1. skuddet - og gjerne 4-5s på magasinbytt om de kommer så langt. De "gode" bruker 10-15 til 1. skudd, og 4-5 per skudd, og 1-2 på magasinskift (jeg bytter magasin mens jeg bytter stilling, og bruker i praksis ikke tid på det - problemet er som før sagt - å treffe de j.. gongene.) Jeg har trent på denne både med TRGens 10sk magasin, og Sauerens 5sk - og uansett hvor mye jeg liker TRGen - avtrekket på Saueren - og til en viss grad boltgangen - får meg til å velge den hver gang det skal skytes stevne, selv om jeg må bytte magasin. En annen ting med slike lange enkeltradsmagasiner er jo at de er i veien. Jeg har f.eks. flere ganger sett folk ikke komme seg i den stillinga de vil eller bør for å skyte godt, fordi et langt magasin er i veien. En Sauer med 10sk mag hadde selvsagt vært genialt - om det var 205ens dobbeltradsmagasin... Et langt "stick"-magasin har jeg bare ikke trua på - og det at ingen har importert dem ennå tyder på at flere er enig. K
 22. Chiefen.v-2

  Den store Baofengtråden

  Sikker, men finner den ikke nå. Utsolgt?
 23. keevinslotten

  1911 i 40s&w med 9mm pipe?

  Det er for stor plass i det området hylsen henger i sleiden. Du vil ikkje få dratt ut hylsene skikkeli. Det blir bare tull og problemer.Eg har 9mm, .40 og 45 i 1911. Mon tro eg har prøvd😆. Viss 9mm sleiden passer på .40 grepet, så må du sjekke om løpet passer i grepet. Di kan bruke same ejektoren. Så det kan funke.
 24. Yesterday
 25. tor1980

  Italienske Wads... igjen

  slapp av culot. kobble skrev ingenting om økning av ladevekt . blir lett sur stemning viss du skal utgå fra at et wadbytte blir til toppfyllte stålforladninger med blyhagl. så kan vi jo slenge på hylsebytte. sterkeste federal 209a hatten og 60gr longshot
 26. tussehaugen

  Stengning av 2G og 3G nettet

  Etter nyttår så fases GSM 900 og 1800 nettet ut hos både Telia og Telenor. Mange viltkamera blir ubrukeleg likeså min gamle gode 6310 med utandørs antenne som fram til no har vore alternativet til sattelittelefon... Er på nippet til å handle ny bikkjepeiler men finner ingen info om kva frekvenser som feks. Tracker kjører på og vil denne stenginga bli eit problem.
 27. Cutlass

  Quick load hjelp - 7x65R

  Aha..får ta ein ny kikk da 😉 Takk forresten! 👍
 1. Load more activity
×