Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. hovdeknuten

  Ny Jeger og første våpen (spørsmål om treningsammo)

  De jeg finner av den Browningen til salgs er i 12/76. Ikke 89. Jeg har forresten skutt mange gås med kaliber 20/70 og de er like vanskelige å gjenopplive som de som døde av kraftigere kost. Om ikke gåsa er nærme nok så skyter jeg ikke. Om jeg sitter med 20/70 eller 12/76 spiller liten rolle - maksavstanden er for meg lik uavhengig av kaliber.
 3. meatpukk

  Mini-rifle, Chiappa MFour 22lr

  Sikkert bare andre generasjons mfour eller at de har bytta kolbe elns
 4. Akkurat, det er det som er poenget. Etter at en lenge har diskutert hva som er "magnum", er det nå vedtatt og gjelder fra 2019. Magnum defineres ut fra faktor. Dvs at en i revolverfelt må ha en faktor under kravet for magnum 1 på 190.
 5. HotShot

  Sako Vixen-klubben

  Jeg var inne på tanken, men etter div ammotesting har jeg slått det fra meg...
 6. fiav

  Problemer med avtrekksvekt, CZ SP-01 Shadow

  Kan det være "Trigger Spring" som er ødelagt? - Disse fås jo både lettere og tyngre enn standard.
 7. Ei tohi varjata

  Halvauto til jakt fra før 6/5/2004

  Oppdatering pl0x
 8. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Gjesp....
 9. Henning24

  Browning Auto-5 klubb!

  Hei! Her er noen bilder av min Browning. Noen som kan anslå når den ble produsert?
 10. can

  Riflepakke i 223?

  Men riflå er jo i utg. Pkt lett
 11. plugg69

  Linsedeksel som passer meopta

  Hei. Det er til meostar r2 1-6x24 og meostar r2 2-12x50. Får prøve det. Takk for tips😊
 12. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Slagmekanismen er endelig ferdig:
 13. Prthhh

  Viltkamera

  Gress, ugress og greiner vokser raskt fra vår til sommer så det har blitt et par "smeller" der selv om jeg har ryddet med sag og ljå ved utsetting 😁
 14. Når noen eldre i familien ymtet frampå at jeg burde ønske meg noe jeg trengte til jakt og slik, var jeg ikke vond å be. Selv om det smertefullt å betale så mye for en anorakk. Når ikke XXL gidder å være rimeligere enn en 6300,- blir det dyrt...... Vel uansett, nå er den på plass. Førsteinntrykk: solid, dette lukter kvalitet i alle detaljer. normale Norrøna størrelser. virker litt lenger enn på bildet? glidelåsen i siden går nesten til albuen og er toveis, så her er det lufting under armene. passe store lommer, knapplomma på brystet er ikke for dyp til radio, Napoleonslommene rommer Astron greit. små lommer øverst på ermene til ammunisjon og nederst på ermene med brillekluter. Nice to have or need to have? litt raskere å ta av en på, da stoffet henger litt når du tar den på. Litt risting så faller det på plass. mansjettene er tynne og elastiske, men de blir garantert klipt bort da jeg aldri har blitt fortrolig med den slags. Tror luftingen blir bedre med fri trekk opp ermene. Blir det for ufyselig er det bare å stramme låsingen på håndleddet. Hette som sitter godt og som henger rolig bak på ryggen når den ikke er i bruk. Det skal bli spennende å prøve denne til høsten. For meg så er dette fuktig/dårlig vær antrekk. På fine dager foretrekker jeg tøy som puster bedre og dermed ikke tåler så mye nedbør. Om den er verdt pengene får bli opp til hver enkelt, jeg skal prøve å glemme prisen så fort som mulig.....!
 15. Takk for alle innspill. Selv om den skulle treffe nærmere sikteområdet med tyngre kuler, er det nok et poeng å prøve å begrense munningsvippen. Så i lys av andres suksess med lette kuler her tror jeg jeg skal skyte litt med 105gr swc feltladingene i den og se hvordan det går, og heller tilpasse siktene på et vis så de stemmer med treffpunkt med de kulene. @hipshot :Meget fin samling og fin revolver :)
 16. Nå har politiet funnet noen av våpne fra dette tyveriet. https://www.nrk.no/norge/politiet-har-funnet-vapen-etter-sjokkbrekket-mot-_borselars_-1.14084453 Sako_35
 17. Lakelanderen

  6,5 DFS Rekruttladninger

  Hei her finner du det meste angående N140 og 100gr kule. Ingen rifler går likt å her er det berre å prøve for å sjå hva som passer. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=71 følg linken og finn den ladningen som passer podens våpen.
 18. msteiro

  Hundemat - når er han senior egentlig?

  Hvis formen er god og vekten stabilt grei er det vel ikke så stort poeng å gjøre noe med foret, fuglehund med greit aktivitetsnivå holder vel på forbrenningen betydelig bedre enn en golden retriever med rolig hverdag. Så kan man begynne med seniorfor eller slakefor hvis vekten endrer seg. Såvidt jeg har forstått det er seniorfor = slankefor + noe vitaminer? Men det kan kanskje være greit å forebygge litt med Omega 3 e.l. for leddene sin skyld?
 19. Trumfer "militær opprinnelse" regel alt, så hvis feks Ares/Fightlite SCR skulle komme med 10 skudds magasin som integrert del av lower receiver (ikke skrudd fast, men del av "forging"), så vil den likevel ikke bli lovlig til jakt i Norge siden mekanisme stammer fra AR ?
 20. amatør

  Nøyaktighet og Presisjon

  Nå er det ingen motsetning i å bruke presisjon om f.eks egenspredningen til et gevær alene eller hvor god samling man får ved stående skyting. Som definert i iso-standarden, er presisjon bare ett mål på summen av de stokastiske feilbidragene, mens de definerer "trueness" som den systematiske feilen alene. (jeg vet ikke hva som er riktig ord på norsk). Summen av den systematiske feilen og spredningen i samlingen gir en forventningsverdi til hvor stort avvik man får fra optimalt resultat. I motsetning til i måleteknikk gir skyting en todimensjonal spredning. Det betyr at man ikke må få en symmetrisk spredning, men kan ha f.eks mer spredning i høyde enn i side. man kan også få en fordeling som gir en spredning hvor det er korrelasjon mellom høyde og side. F.eks skudd som går til venstre treffer typisk lavt og motsatt. Det er mye å lære av dette. Den systematiske feilen er også interessant. Man kan få feil fra feilbedømme avstand og vind. kanting av geværet og rekylopptak. (det finnes fler) I tillegg det viktigste, feil innskyting. Uten å skyte et stort antall skudd vil man ikke kunne bestemme sentrum av fordelingen perfekt. Middeltreffpunktet er den beste estimatoren, men om presisjonen er dårlig, blir dette dårligere enn med små samlinger. Derfor skyter mange inn geværet i benk. Men det vil være forskjeller spesielt i rekylopptak som gjør at om man bytter stilling, f.eks til stående, vil ikke innskytingen gjort i benk være helt riktig.
 21. Jegerbombom

  På jakt etter Hanehagle S/S

  Big5 på Røra sør for Steinkjær hadde flere hagler på utstilling da jeg var innom for en mnd. siden. Ring å hør for det var mere våpen enn det jeg finner på siden deres. https://www.big5.no/butikk/brukte-vapen/brukte-vapen-diverse
 22. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  Nokon erfaringer med ELD X 143 gr? Har tatt utgangspunkt i Accubond for lading, så havna på 46grs MRP, col blei 77,9mm. Samler veldig godt, men da chronoen nekter å spille på lag har eg kun ein ca mistanke om 800m/s.
 23. Chiefen.v-2

  Støpte blykuler i flaskehalspatroner

  Har brukt alu gaschecks, bla i 416rigby og 35whelen. Opplevde ingen store forskjeller vurdert oppmot kopper.
 24. Yesterday
 25. Vargen

  45lc cowboyskyting

  Den kan du vel nesten bøye til selv av litt passende tråd? Uansett, jeg tipper at flere norske importører/forhandlere har fjær på lager siden dette er en vanlig slitedel. Fjærene går om hverandre på originale Colt og de kopiene som har original type mekanisme. Videre så er fjæra lik på flere modeller, fritt fra hukommelsen så er det identisk fjær på 1851, 1861 og SAA. I alle fall '51 er lik, tror det er flere også. Ringerunde til norske våpenforhandlere?
 26. Vargen

  1857 Colt

  Hvilken modell er dette egentlig, 1851 eller noe annet? Finnes ingen 1857 så vidt jeg vet.. Hvis det er en original Colt, så finnes det to-tre forskjellige størrelser nippel alt etter hvilken modell du har. Første trinn er da korrekt identifisering, bilder?
 1. Load more activity
×