Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Da er den bestilt så får en se.
 3. @TBM, Fint at vi klarer å ikke bli for sinte på hverandre! Forsåvidt enig i at det er anslagsenergi og ikke kaliber som bestemmer skadepotensiale på et luftvåpen, og noen land har også begrensninger på joule munningsenergi. Jeg antar at kaliber er valgt fordi det er enklere å kontrollere, man kan lese på våpenet eller måle munningen med linjal og straks vite om våpenet er løyvepliktig eller ikke. Skal grensa være basert på anslagsenergi må man prøveskyte over kronograf, og det er ikke sikkert at alle tilgjengelige kulevekter havner på samme side av grensa. De fleste grovkalibrede luftvåpen vil i praksis havne over enhver rimelig joulegrense, med mindre de har så lav utgangshastighet at vi snakker krumbane. Videre så kan mange svake finkalibrede luftgevær modifiseres til å gi høyere hastighet og energi, uten at dette er synlig på utsiden. Deler til slik ombygging er populære i land med joulebegrensning. Igjen, kontrollmulighetene er vesentlig bedre når grensa settes ved noe synlig og enkelt målbart som kaliber. Når det gjelder klubbens mulighet til å luke ut uønskede individer, så var vel en viss terrorist aktivt medlem av pistolklubb og skaffet seg en Glock på den måten. Å tro at seks måneders medlemskap gir vesentlig øket sikkerhet for samfunnet eller for enkeltmennesker synes for meg noe urealistisk. Så lav som lista er for å få innvilget jaktvåpen med vesentlig høyere skadepotensiale enn en perkusjonsrevolver er det ingen grunn til å frykte at det blir noen statistisk signifikant økning i drap eller selvdrap ved å fjerne behovskrav for munnladere.
 4. Hei. Er det noen som vil mene noe om verdi på et tilnærmet ubrukt Busk-diopter til M-67? På forhånd takk.
 5. Today
 6. Joda, det kan man vel si om ombygde biler, nye biler, pent brukte damer og andre morsomme greier!
 7. Lite OT, men här finner du väldigt fina blykulor: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=91611208 Min favorit är 360gr. kulan.
 8. Roe

  Blaser 4-20x58 IC

  Ja du er inne på noe... selve åpningen burde kanskje vært dratt ut til 1 time for å gylle dagen bedre 😄
 9. jmosbakk

  223 rem rifle

  Jeg ville ikke lagt så mye energi i riflestigning på ei jaktbørse som skal brukes til rev og rådyr. 40-50gr v-max og en 55gr blyspiss så er du dekket med ei børse som har 1:12 også. Skal man lade selv og utforske diverse kuler så er 1:8 og kjappere veien å gå.
 10. Jepp. Jeg hevet kjøpet på en 223 rem pga akkurat samme problemer som du beskriver. Virker som åpningen blir slitt ja. Veldig synn for jeg likte virkelig x-bolten. Ett skjikkelig magasin på x-bolten så er man nesten oppe på Sako-kvalitet.
 11. Jeg blir fascinert av utsagn som inneholder alt eller ingenting....
 12. Så alle som trodde de skulle få gull og grønne skoger for 30 skuddsmagasinene sine får nå rust og småkvist??
 13. Auda, forsvarets kanaler. Det kan bli problemer dersom forsvaret reiser litt rundt om kring
 14. Er ikke våpendelen registreringspliktig blir det samme som å ta inn en hvilken som helst vare i samme verdiklasse. En annen ting er at et sluttstykke ut av USA krever eksportlisens fra usa.
 15. Yesterday
 16. Ble litt aktivitet her. På tur ned til åtebua, skremte jeg en liten tass. Satsa på at han kom tilbake. Etter to timer piper det i Biltema-detektoren, og på 30meter står han. Gav han ei kule bakfra, rett ned. Mauser 308, 165Ab. Leupold 3-9x50Vxr. Ikke beste kikkerten i natta, men siden det blåser kuling, så fikk 17hmr være i fred i kveld.
 17. 🤣🤣 Fikk et veldig levende bilde av det der! Hadde et Geronimo-øyeblikk på denne turen, zig-zagget nedover fjellsiden da jeg ikke er så voldsomt god på ski. Planla å bremse farten på en herlig voll av puddersnø skia skulle synke inn i (alt hittil var pudder). Vollen var bunnfrossen og fungerte som et spretthopp istedet... 😲 Overraskelsen var TOTAL. Føltes som jeg slo ny Kollen-rekord, men fraværet av skispor tilsier at det var mindre enn 2 meter før jeg dundret i bakken...
 18. Mas-36

  Cz 457

  Ligger en på finn nå om du fortsatt leter Ellers er i allefall 457en kommet til landet. Så nå er det bare å handle for dere som trenger en
 19. Har kjøpt meg et Walther LG55. Ut fra serienummeret ca 1960-61 Her er bilde av en LG55T (T = tyroler stock) min har vanlig og ikke så fin som denne
 20. Tenker det kunne være morsomt å hatt en AK til Standard Division, men er ikke gira nok til å sette av nok penger for å kjøpe en ny fra butikk. Jeg har jo AR som primærvåpen til dynamisk, så dette blir mest som et artig tillegg. Jeg vet det ikke anses som kosher, men av ammologistiske hensyn er .223 helt klart å foretrekke. ved en _ekstremt_ hyggelig pris kan det selvsagt vurderes med 7,62x39, men det er ikke hva jeg hadde tenkt til i utgangspunktet. Søknaden min sier Arsenal SAR M-1 , så andre varianter er ikke aktuelle. .223 er hva jeg har søkt på , men jeg har blitt forsikret at det enkelt kan endres dersom jeg mot formodning skulle ombestemme meg. Ta kontakt om du har noe å tilby som ikke koster allverdens.
 21. Graakall

  S&W 929

  Selv om en revolver er tunet av de beste med de dyreste bitene må det følges opp. Møkk og mangel på smøring kan bremse anslaget, fjærer blir slappere. Den lille skruen som strammer hovedfjæren slites merkelig nok kortere etterhvert. Innmaten må passes på.
 22. Når jeg får sted å skyte igjen blir det uten tvil testing av N555 i 260 og 6.5CM, kanskje også 6.5x55 montro om det egner seg i grendel eller noe annet
 23. Takk! Hadde håpet på litt mere fps med så lette kuler. Ser mange i statene får rundt 3500 fps på 110 grains kuler. Har skutt litt med ferdigrulla Hornady Superformance 130grains GMX som gir nærmere 3200fps. Er det mulig å få tak i Reloder kruttene her i Norge? Spesielt RL17 og RL26 ser ut til å gi veldig gode hastigheter og presisjon.
 24. Viking27

  Picatinny på M67?

  Takker. Det kan sikkert stemme. Målte til 3,4mm med gjengestigning ca 0,6, så da er det vel M3.5x0.6 tenker jeg .
 25. Finn leverte igjen. Ekstra sluttstykke ligger å venter på innvilget søknad. Blir en kjøretur inn til Rafdal om forhåpentlig ikke alt for lenge. Muffe, nytt løp i. 223 + ekstra i. 308
 26. Kjekt at du likte videoen. Synes er artig med disse viltkameraene. Blir liksom en hobby det også, oppi alt det andre, i tillegg til at man får rimelig grei oversikt over hva som finnes av vilt i jaktområdet. Stort og smått. Det å finne ut hvor de skal plasseres, dvs avstand til viltsti, høyde over bakken osv er interessant. Rydder ofte litt ekstra plass langs bakken med rosesaksa når det trengs. Slenger ut litt hundepellets innimellom, for å få rev og grevling til å stoppe opp. Kan informere om at gaupa dere så i videoen ikke likte hundepellets, så så for å få duganes gaupeopptak må man muligens til med kattemat Nuvel....Ikke mye som skal til før totalopplevelsen for den som titter på blir (mye) bedre, men det er meg. Andre har sikkert andre preferanser på dette. Er et par nye viltkameraer på vei inn i huser også. Er ikke heeelt fornøyd med opptakskvalitet og triggertid på de jeg bruker pr dags dato, så blir spennende å teste ut de nye etter hvert.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...