Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Hei igjen. Er det noen med QL som kan sjekke ladningen for denne kulen med 22,0 gr. VV n120 krutt bak? Takker og bukker!
 3. Tusen takk for svar. Har nå lest igjennom tråden du linket til. Er disse øreproppene koblet med Bluetooth til slyngene, eller med ledning? Det optimale ville vært Bluetooth slik at man kan ha radio i sekk eller i nærheten av der man sitter for å få optimal dekning. Er det i så fall noen gode radioer som har Bluetooth? Når jeg har lest tester så har det ikke blitt nevnt så vidt jeg har sett.
 4. hewi

  Tikka T3

  Min erfaring fra div løp og kaliber er at tap av hastighet pr- cm kappet, ligger mellom 2-3 ms. Aldri vært borti 5ms hastighetstap på std-kaliber og jeg har fått kappa noen løp oppgjennom. Sier ikke at det ikke forekommer, men det må være yderst sjeldent. 10 cm kortere løp er lik 20-30 ms lavere hastighet. Sånn i gjennomsnitt. Ikke en elg eller hjort i verden som merker forskjell,,,fremkaller bare fryktelig kløe i OCD`n til enkelte De siste årene har jeg stort sett jakta med løp på 40-50 cm. (40cm i 9,3x62, 45 cm i 3006 og 50 cm i 6,5x55) Er så digg å slippe å gå med en lang, framtung "korn-staur" i nevene i bratta/buskaset. 99 % av jaktdagen består jo i å gå rundt og bære på børsa. Da er hendighet mere verdsatt enn noen titalls sekundmeter høyere utganshastighet.
 5. Kjøp noe i .460 s&w heller da kan du skyte .454 Casull, .45lc og .460 s&w i tillegg.
 6. Nei, mine egne erfaringer er svært begrenset, og det jeg har sett gjennom rundt 40 år som storviltjeger bygger først og fremst på vilt som andre har felt med denne kula. Så la oss være enige om at alle kuler/kulekonstruksjoner har sine styrker og svakheter, og at alle storviltjegere som har jaktet noen år etter hvert finner sin(e) favoritt(er).
 7. De jobber så godt de kan innenfor de rammene de har på jobben sin! De er alltid hyggelige og hjelpsomme når jeg ringer, er min erfaring. De har fått pålegg om (fra POD) å rydde opp i våpen fra dødsbo, hvor det er mange gamle smelljern på "avveie". Dette er meget resurskrevende å rydde opp i. Bare å finne ut av hvem arvinger er og hvor det enkelte våpen kanskje befinner seg, ringe de, osv osv.. tar jo 100 år. (må være en temmelig utakknemmelig oppgave)
 8. Today
 9. "..finnes det en app for det?"😄 Takk for info!
 10. Nå har jeg kontaktet sauer. De kunne ikke hjelpe desverre:( Jeg har også sendt melding til han på ebay og krysser fingerne at han sender til Norge alikevel
 11. Jeger'n

  Sakoklubben

  Det er helt rett, men enkelt å lage ved å lodde på hendel på skruehodet, finne en annen skrue med like gjenger og så sette på hendel på hodet der. Da har man også originalskruene liggende for evt å sette ringene tilbake til opprinnelig stand. Jeg er ikke så opptatt av estetikk, så jeg har et par varianter av begge deler. Har ikke laget noen patent som på Leupold QRW og tilsvarende der man kan justere retning på hendelen etter stramming. Det er også fullt mulig, men noe mer jobb. Da er det mye enklere å stramme til skruen og så merke opp hvordan man vil ha hendelen. Legger også ved et bilde av de gamle QR-basene til Optilock samt en modifisert QR-base tilpasset Doctersight. Sistnevnte laget jeg for både fremre og bakre bru, da folk har litt ulike preferanser for hvor de vil ha rødpunkten. Har skutt masse rådyr med den løsningen på jakt med drivende hund, men jeg brukte den på fremre.
 12. Og det er enkleste veien til mål, mye bedre enn å vente til alt er komplett før lansering. Nå er infrastrukturen på plass, man gjør seg noen erfaringer og får rutinene på plass og så kan man enkelt legge til ett og ett ervervsgrunnlag.
 13. Lov å spørre om hvorfor det aldri blir med på jakt? Den er rett og slett altfor svær og tung for meg. Når jeg setter jakt-stokken på den børsa Kahlesen ellers brukes på blir balansen i våpenet forferdelig med den på toppen. Retikkelet (Mil-4) har for mange bjeller og fløyter innebygd til at det er hensiktsmessig slik jeg jakter. For mange ting å se på og tenke på. Jeg trenger heller ikke FFP, hvis det blir såpass hold at jeg må tenke på å bruke høydejusteringen har jeg allerede målt ut avstand med kikkert. Hvis jeg i tillegg til å justere for høyde må begynne å holde/justere seriøst for vind så blir det for mye for meg. Jeg er ikke godt nok trent til å gjøre slikt på jakt. Men det virker som et slikt sikte kan være nyttig for deg slik du trener. Og da tror jeg nok du kommer til å bli godt fornøyd med Kahles. Hvis du søker litt rundt på forumet finner du sikkert mange tråder som diskuterer optikk til denslags bruk.
 14. https://www.norhunt.no/products/kalixteknik-cr2-kolbeforhoyer Denne er uten utvendige skruer. Som du ser på filmen bare vrir du litt på den og løfter den dit du vil. Men må vel fylle stokken bak for å få lagd en sånn.
 15. Jeg tror ikke .311 blir for trangt, jeg har igrunnen ikke brukt annet i børsa. Patronene kamrer glatt som bare det. Ladninger med andre (senere) krutt midt i mantelkule-data funker som snus med .311. Det er vanlig praksis med .311- kuler i micro groove-løp, det er ikke noe jeg har funnet på selv. Det var ingen andre overtrykkstegn, som jeg kan huske. Det var tilfeldigvis nye hylser dette (PPU), og jeg målte trykkringer med mikrometer på de hylsene som hadde klebet og sammenlignet med andre ladninger fra samme dag. Det var heller ingen voldsom trykkring. Myke hylser? Ikke godt å vite, men jeg er veldig forsiktig når jeg lader for bøylbørse. Jeg har ikke forsøkt Magnetospeed’en på bøylerifla, tror jeg må montere den på oversiden for å få registrering. Men det skal jeg teste!
 16. For trening blir det minimale problem. 22 er lett å samle opp i en kulefanger. For jakt kan en like godt innstille seg på at bly blir uaktuelt.
 17. Yesterday
 18. Takk for godt tips! Jeg skal teste ut det neste helg😁👍
 19. Eg og vil anbefale TS å prøve Swarovski SLC 8x30WB. Den var i produksjon i 27 år frå 1985 til 2011. Pris brukt ligg på ca. 5000-7500 alt etter alder og tilstand. Min er frå 2009 og har dermed fått med seg alle oppgraderinger. Det gjer at den framstår like lys, skarp og fargenøytral som FL8x32. Begge presterer på eit høgt nivå, men når eg sammenligner heile pakken, set eg FL 8x32 litt framom SLC 8x30. Når eg komenterer kikkert er det kun korleis det fortoner seg for meg.
 20. Tusen takk for svært utfyllende svar, @Bartemannen!
 21. Ja, T3 hadde sluttstykkemuffe i plast og rekylklakk i alu, men på T3X som selges i dag er det byttet til alu(?) og stål. At muffa var i plast var uansett et ikkeproblem. Og at T3 er "billig" er kanskje ikke så rart gitt at det er billigmerket til Sako? Ole
 22. Litt sent ute, men svare læll. Jeg har propper fra Namsos Audiosenter og er veldig fornøyd med disse. Namsos Audiosenter har over flere år hatt proppeanbud på formstøpte propper for høreapparater (Nå har Hørselslabben på Stjørdal anbudet) og har dermed fått nok av mengdetrening på proppestøping vil jeg tro. Når en får tatt avstøpning av øregangen hos audiograf kan en alltids spørre om hvem som har proppeanbudet og hvilke leverandører de har gode erfaringer med.
 23. Alle metalldeler smurt inn rikelig med sauer waffenfett. Blir helt tørt når det er herdet.
 24. Når jeg skyter ryper så bruker jeg nesten aldri høy forstørrelse, men så skyter jeg ikke på ekstreme hold. Kan ikke huske å ha skutt på over 200 meter. Når jeg skyter på 50-80 meter har jeg ofte 5-6X, 80-120 ligger jeg på 7-10X og fra 120 til 150 på 10-12X. 14X er maks. Synes jeg mister oversikten over rypeflokken hvis jeg har for høy forstørrelse. Det kan ofte dukke opp en rype som er nærmere eller som sitter bedre til enn den men planlegger å skyte. Hadde en Conquest 6,5-20x50 med BT, var nesten aldri på over 15x. Men, uansett så planlegger jeg en 3-18 som allround sikte. Blir vel brukt til varmints, toppjakt og kanskje elg hvis jeg gidder. Innbiller meg at det kan bli lengre hold på toppjakt.
 25. Geco5

  Suhl 12/70

  Det viktigste for å bruke hagla og det er jo kalibret. Kal. 12 og lengde på patronen 70 mm - 12/70. Litt usikker på de andre merkingene, selv jeg også har an Sauer & Suhl hagle. Nummert mellom løpene under er Våpennummer. Nummeret på låseklakken tror jeg er produksjons nummer fra denne fabrikken og jeg tror de to siste tallene (74) er årstallet den er produsert. Andre vil sikkert korrigere meg hvis noe er feil.
 26. De eneste sånne registreringsfrie knallvåpnene som ennå produseres, er vel Röhm RG 3 og kanskje RG 300? Markedsføres av UMAREX. Tidligere var det en skog av produsenter av sånne i Tyskland.
 27. Har nå fått tak i ladeklips, takket være et av medlemmene her inne👍.
 28. For meg som er redd for kjøttødelegelse kanskje dette er noko og tenka på https://nielsengunparts.com/vare/sonic-ballistic-hunt-264-120/
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...