Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Novus

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Hei, Jeg skal snart i gang med jegerprøven og har ordnet meg med et FG-godkjent våpenskap. Når jegerprøveeksamen er bestått kommer jeg til å søke på rifle i .308W, løp: >40cm og hagle i kaliber 12. Jeg vet foreløpig ikke merke/modell og om det blir brukt eller nytt fra forhandler, men ønsker å sende 2 søknader i samme slengen. I hvertfall: Når den tid kommer vil jeg legge ved kvittering for kjøp av skapet, samt huke av på "våpen godkjent til jakt". Jeg ønsker også å ha mulighet for å ta med min fremtidige hagle på leirduejakt ol . trening. Jeg ønsker også å kunne møte opp på en skyttebane for å trene med både rifle og hagle. Må jeg da fylle ut noe om trening i skjemaet, eller er det eksplisitt at dette vil være ønskelig og nødvendig bruksområde for en jeger ved siden av selve jakta?
 3. Jegerbombom

  Lage magasinsperre

  Jeg laget magasinsperre av pinnen fra en kleshenger av treverk
 4. Thor

  Mini 14 PAR

  Jeg tror ikke at de som kjøper AR rettrekker fordi de ikke allernådigst får lov av myndighetene til å kjøpe the real deal er så veldig bortskjemte med å lære seg hvordan man tar ladegrep på AR 😉 PS. Metoden for å ta ladegrep på AR når alt sitter skikkelig fast blir som kjent referert til som bombekastermetoden 😀
 5. Today
 6. Thor

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Ja da er det pinedød på høy tid å utstyre veggisene med katalysator i hekken. Tenk på barna !!!
 7. G.Larson

  Bytte avtrekk Mauser 98

  En stund siden jeg gjorde dette på en Mauser, men mener den er svakt konisk. Må ihvertfall ikke bruke noe spisst verktøy for å slå den ut. Da bare stuker du stålet. Finn en dor med flat tupp og rett diameter.
 8. Wintel

  Kuler som tumbler

  Prøv ca 10gr N340 og 41 COL og se om det er nok til at den veksler. Faktor bør ligge oppunder 270, altså i underkant av 370ms. I følge Quick load skal trykket være trygt, men lad deg en stige... I tabellen oppgis det 8.8gr N320 med 40 COL - det gir omtrent samme fart men er helt oppunder maxladning (igjen i følge QL) - kanskje unødvendig med så raskt krutt - marginene blir mindre enn med N340. N350 og N105 bruker jeg ikke selv, men sikkert ikke dumt til dette formål.
 9. msteiro

  Sakoklubben

  Hysj!! De er priset veldig fint
 10. jeaant

  Browning bar .308 magasin 10sk eller større?

  http://fksport.se/sv/reservdelar-vapen/browning/magasinsbrunn-till-browning-bar-match Joda med denne kan du bruke match magasin forutsatt at den er i 308. Mulig at villkattene til 308 kan funke og.
 11. hovdeknuten

  Test av haglepatroner

  Nå har jeg skutt en del Skarv, og må si jeg er glad for at jeg kjøpte 500 av disse:) skuddeffekten på skarv er iallefall upåklagelig. Siste 9 skarvene har alle gått rett ned, og vært stein daue før de traff vannet. Ingen har vært spesielt nærme. Så at det er drep i disse her er det ingen tvil om.
 12. diva

  Hjorte jakt i terreng på vestlandet

  Nå har mesteparten av løvet forsvunnet så det er ganske lett å se de. Men man må kikkre når dyrene er i bevegelse. Dvs morgen og ettermiddag. Midt på dagen kan man ha flaks eller at man vet ca hvor de ligger. Nå er det også full brunst her og bukkene har glemt alle rutiner. Løp en småbrølende forbi huset mitt i kl 14 i dag.
 13. Meget bra @Kartmannen! Eiendomsgrenser også Er det mulig å få på gårdsnummer/bruksnummer? Er det bare å lagre det du ser å legge inn i Astro 320? Registrere først? Jeg er sånn over snittet digital, men kart er noe jeg ikke har tatt rede på..
 14. Joika

  Dagens annonse på finn.no

  The phrase "rocking and rolling" originally described the movement of a ship on the ocean, but was used by the early twentieth century, both to describe the spiritual fervor of black church rituals and as a sexual analogy. Dagens lille påfyll av unyttig informasjon.
 15. Bäke

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  Hjemmelagde hyller fungerer for meg. Skjær passelige hyller av en hobbyplate e.l. Oversiden kan du kle med mosegummi for å få en mykere overflate. Jernia har møbelvinkler med slett bakside som kan limes på skapveggen inni skapet med Casco Superfix e.l. slik at hyllen kan legges oppå disse.
 16. Wintel

  375h&h, gi meg mens leken er god?

  Bruker 67gr N150 bak en 300gr Swift A-frame. Får 738ms og det er ca 5300 joule - holder til det meste, samler godt og ikke avskrekkende rekyl med demper.
 17. NAlisoy

  Jaktklær vadmel og ull, hvem selger?

  Hei, har nå godt til innkjøp av vadmelsbukse og -jakke i typen m39. Synest buksen er grei men føler jakken er litt tung. Nokon som har tips til en vannavstøtende og vindtett fleecejakke som kanskje vil fungere betre?
 18. aps

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Noe som smeller skikkelig er gøy det, men sørg for å ha ATV eller lignende, for ting faller ned 😛
 19. Berbu

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Så ikke no rifle i den videoen jeg😁
 20. nof

  Støpte blykuler i flaskehalspatroner

  @spindriftjeg tok en pouncast på rifla for tre år siden, jeg har tatt så mange målinger på den at den er utslitt nå 😅 Min teori er at med så korte kuler så er kulehold helt essensielt. Kula er ute av hylsa før den når riflinga, så lite hjelp å få dær. Overgangskonusen (er det riktig navn?) er ganske lang på disse riflene, men jeg tror at alt er som det skal være når jeg ser på poundcasten. Jeg må bare finne tid til å teste.
 21. Kartmannen

  Gps VS inatur kart

  For å prøve å løse dette problemet har jeg lagd en side der en kan tegne inn jaktområdet. Prøv den ut her: https://kartmannen.no/gpx Kom gjerne med innspill og forslag til forbedringer!
 22. AKL

  REVEJAKTEN 2018-2019

  Takk for det! Har ikke skutt mange rev på lokk,men så kjapp respons har jeg aldri opplevd🙂stort sett blir det å gå hjem uten å ha sett rev. De gangene jeg har skutt har de som regel kommet forsiktig..gjerne ei stund etter at jeg har avslutta lokkinga. Denne gangen var jeg egentlig ute etter rådyr,men været ble mye dårligere enn jeg hadde trodd.Dvs silregn og vind fra sør.Mistet troen på at rådyra var på farten,så jeg fant heller fram revelokken. Legger ved bilde som viser ei smal skogstripe mellom en bratt ås og kornåker..typisk viltpassasje.Har krysset av post og pil som viser hvor reven kom.
 23. Jegermeistern

  Store Rovdyr.

  Hensikten med et "bestandsmål"? Som vanlig i de kretser, å vise at man har "gjort noe". En del av de involverte har nok "rådført seg med fagfolk". Men når "fagfolka" opererer med tall for en "levedyktig" (?) ulvebestand i Skandinavia, som varierer fra 100 individer til 1.000 familiegrupper (5.000 individer?), er det jo tillatt å mene at stortingsrepresentanter kan være like mye/lite kvalifiserte til å leke "tenk-på-et-tall"-leken som "fagfolka". Forresten, man kan jo undres på om man har med "fagfolk", eller en "menighet" å gjøre - https://www.kammeret.no/topic/82801-elefantbestanden-eksploderer-i-afrika/?do=findComment&comment=1250846
 24. Aya XXV

  Hawke endurance 2 5-10x50

  Jeg lot meg også friste av den lave prisen. Sender det tilbake i dag. Umulig å få skarpt på høy og lav forstørrelse samtidig og veldig følsomt på øyeplassering på høy forstørrelse.
 25. Bly

  Forbedre Fenalår.

  Jeg vet ikke om leddvæske surner? Har aldri hørt noen nevne det før. Uansett så kan du sikkert stikke inn en tykk kanyle i leddet om du vil prøve å drenere ut væska. (Eller sprøyte inn saltlake). Jeg ville tenkt at det var en bedre måte å gjøre det på enn å bruke kniven, men jeg har ikke prøvd noen av delene.
 26. msteiro

  Boltkule med vandring.

  #imponerendetverrsnitt
 1. Load more activity
×