Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Nå brukte faktisk Breivik skuddsikker vest så frangible hadde stort sett fungert dårlig ved eventuelle sentertreff hvis forløpet hadde vært annerledes. At ikke Forsvaret tester våpen med all mulig tilgjengelig ammo er fortsatt uforsåelig for meg. Garden hadde skarp ammo. Noen få andre hadde det også fra "ekornlagere". Mange hadde frangible og fikk ammo tilkjørt etter timer. Hvorfor disse da ikke hentet ammo på XXL er en falitterklæring fra Forsvaret på manglende basiskunnskaper. Digresjon. Når jeg var inne på rekruttskole påsto befalet hårdnakket at vi kunne bruke russisk 7,62x39 i AG3. Siden jeg importerte, ansatt i butikk, de første finske Valmet Ak'ene til Norge tok jeg med et par pakker ammo tilbake etter første perm. Befalet ble lange i maska da de forøkte å lade AG3 med 7,62x39. Etter erfaringen fra 22.7., med tilgjengelig ammo fra XXL, ser det ikke ut som kompetansenivået har steget nevneverdig..
 3. Takk for godt skrevet svar. Er nok mye sant i det du skriver, men blir nok fortsatt å ha dyrere bil enn kikkertsikte.. Har det jeg «trenger» men hadde vært fint å fått en «nybegynner» kikkert som har det man trenger for å komme i gang. Det er mye begreper og forskjellige faktorer å ta høyde for. Jeg er klar over at det «perfekte» som har alt blir for dyrt og kanskje bortkastet å kjøpe for meg. prøver å finne noe som duger og gjør nytten for litt hobby skyting. Skal se på vortex, men ble litt blind på meopta i første omgang. Tenkte først 4,5-27x50 for å fortsatt kunne bruke siktet på toppjakt/fjellrype ved behov.
 4. Jeg har prøvd diverse GRS-stokker når jeg har snublet over muligheten. Denne er den eneste som passer min fysikk, og den eneste jeg klarer å holde i uten å riste på hodet. Hva plasten tåler har jeg ingen formening om, og jeg har aldri eid en 200 (man skyter da Krag) så jeg skjønner ikke hva dere mener med innfesting. Men jeg er 180 høy, med normalt lange armer og passelig små og søte hender. Og trestokkene fra GRS virker for meg som om de er laget av noen som har fått en vag beskrivelse av et menneskes anatomi. Men denne har jeg faktisk vurdert sjøl.
 5. Da må en tigge, låne, stjele eller kjøpe bladene.
 6. Ut fra mønsteret på hylsen tror jeg heller at det er brotsjet i en eksenterbenk i stedet for normal dreiebenk.
 7. Today
 8. 2Alfa har en PPK/S på lager: https://www.2alfa.no/walther-ppk-s-.22-black.html
 9. Da var våpensøknadene godkjent, noe under 6 uker. Med unntak av at jeg fikk beskjed om at det kom til å bli avslag på 9mm grovfelt (fikk byttet til militær) er jeg imponert over Oslo PD. Hadde forventet lenger behandlingstid enn dette! Alle 4 søknader godkjent👍🏼
 10. Har lyst på en sporting hagle selv. Har bestemt meg for Beretta 694 hvis det ender med kjøp. Browning 725 får man vel for rundt 30k ? Kjenner ikke Rizzini selv. Uansett er nok alle disse gode sporting hagler. Lykke til med søk, det er halve morroa 🙂
 11. Du kan trøste deg med at det er veldig bra her ift til på facebook, om det hjelper noe
 12. dette er noe jeg har tenkt en del på mens jeg har holdt på med høringssvaret. Forslaget som ligger på bordet er bra. Mye av det er veldig bra. Og når man pirker i egentlig ganske mye av det som er foreslått, føler man at man kanskje kan oppfattes som misfornøyd og useriøs, men samtidig er det som Skog nevner - denne sjansen vi har. Forslaget er bra, men det er ikke fritt for noen logiske brister og (mulige) misforståelser som det må være rom for å ta opp. Det er kanskje en risiko med å ta opp spørsmål som dette, som kan oppfattes useriøst, men da har vi kommet dit at oppfattelse er viktigere enn innhold. Det jo absolutt ikke useriøst å bekymre seg for dette. Jeg vil heller si det er egoistisk, og på grensen til useriøst, å ikke bry seg om forutsetningene til framtidige skyttere i frykt for at vi ødelegger for oss selv. Jeg utelukker ikke at du har rett, men det er fryktelig trist hvis det er sånn. For ordens skyld, jeg skjønner at du er realist, jeg skjønner også hvilken i hvilken retning samfunnet beveger seg, og at disse paragrafene med stor sannsynlighet forblir uendret. Men om ikke organisasjoner som skal jobbe for Jegere og skytteres vilkår kan stille spørsmål rundt bestemmelser som kan få betydning for idrett og hobby til en anselig del av befolkningen på sikt, da ser jeg nesten ikke poenget med en høringsprosess.
 13. Alvin

  Kimber tle/rl

  Hei Har ingen erfaring med akkurat den modellen,men jeg kjøpte en Kimber stainless target II for et par uker siden og har skutt litt med lik modell på Oslo Skytesenter. Veldig tight,ikke no skrangling og spiser alt av ammo. Har klådd på flere av Kimber sine modeller og alle virker som de er godt tillpasset.
 14. Ønsker å kjøpe nedre låsekasse eller komplett rifle av typen: Armalite AR10A Armalite AR10B DPMS Panther Mod LR-308 / AR 308 Heckler & Koch MR308 / MR762 JP LRP-07 Har godkjent søknad på Armalite AR10 Låsekasse. Denne kan med enkelhet kunne endres til annen produsent eller komplett rifle.
 15. Jeg har hatt flere 15-20 års gamle Leupolder til service på fabrikken og de har alltid kommet tilbake i "som ny" tilstand uten kostnad. Meget tillitvekkende.
 16. Yesterday
 17. Godt det ikke var bare jeg som var blind. Får prøvd å slå det på.
 18. Noen som har originalverktøyet til salgs?
 19. Har hatt en del QB78 over årenes løp, og det må sies at kvaliteten på disse "kinariflene" er noe varierende. En lak Co2 som en sil rundt de fleste pakninger. En annen hadde bøyd løp fra fabrikk/forhandler. Mens en annen var en drøm å skyte i hagen med. Så enten skyter du gullfuglen med QB78, eller er det prakk.
 20. Husk å fylle tørr luft. Dette er det aller viktigste for å ha en velholdt PCP gjennom mange år. Å fylle luft med bare litt luftfuktighet, vil resultere i korrosjon og dårlige o-ringer. Om du fyller luft på dykkertanker, alltid forsikre deg om at lufta er tørr. Fyller du selv via kompressor eller pumpe, er det ikke nok med fuktfilter på innsuget, det aller viktigste er fuktfilter på den ferdigkomprimerte lufta fra kompressor til dykkerflaske/luftsylinder.
 21. Hadde muffe Ala Rafdal. Der løsna pipen 2 ganger og jeg ødela noen få hylser pga mye strekk. Gikk til verks med blå locktite da jeg verken hadde bestilt muffe, eller hadde bruk for det. Pipa løsnet begge gangene under mye skyting på bane, og det vil neppe være et problem på ei jaktrifle.
 22. nhd

  Avslag på 9mm grovfelt

  @FredrikW. Du kan jo gjøre som oss: Approbere de stevnene dere arrangerer selv. Jeg tror at ca 90% av den stevneaktiviteten mitt lags skyttere har i approberte stevner, er i stevner vi arrangerer selv. Og storparten av stevnene er av enkleste sort: NAIS på bane og Norgesfelt. Det er kjempepopulært blant de som like å skyte, men som ikke drar på eksterne stevner. ................ Nå har en i årevis her på Kammeret skrevet om "myndighetene " som vil ta fra oss våpen. I så fall må det skje vha Stortinget. Da er det det ikke skytesportens omdømme blant "folk flest" som er viktig, men hvordan en møter våpenmotstanderne på Stortinget. Det er en god politisk øvelse å tenke seg at en er motpartens advokat og prøve å ramme oss mest mulig. Neste steg er å finne mottrekk/motargumenter mot dette.
 23. Ok, det var kule greier! Shotmarker altså!!
 24. Hei petrol. Jeg tror du med denne tabellen har bidratt til at jeg endelig har tatt en avgjørelse vedr. kruttet, takk for vedlegget! Jeg lader på en Lee Pro 1000 med disse svarte diskene. Er kjempefornøyd med pressa gjennom 30 år. Det jeg imidlertid har merket er at ved svake 38 spes ladningen på 3,1 grn 310 så kan jeg merke litt forskjell på skuddene, noen kan være litt svakere, og omvendt enn andre. Sannsynligvis så er denne litt ujevne differansen på 0,1 til 0,2 grn, noe som kan skyldes f.eks forskjell i rystelser i pressa. Har også målt forskjeller på vekta. Derfor har jeg fått den tanken at jeg tror 320 krutt kan være en smule mindre sensitiv for dette. Altså mer utjevnende. Derfor har jeg besluttet å bruke 320 krutt. I tabellen så er det ikke testet den kula jeg skal ha; Frontier 124 gr. MATCH - etter tips fra aps. Jeg tar derfor utgangspunkt i to rundnesede 124 grn - den til Lapua og den til X-Treme Bullits. Førstnevnede ligger anbefalingen ser jeg på 3,4 grn i 320, med max 4,0 X-Treme har 3,7 med ditto krutt og max 4,3 Det hadde jo vært interessant å vite hvor Frontierkula hadde lagt seg, men jeg innbiller meg at 3,8 uansett er max for meg, jeg er jo kun ute etter å unngå utkast/matetrøbbel. Jeg tror jeg vil prøve å starte på ca 3,6 grn 320 Jeg mottar gjerne innspill om noen har idè om hvor Frontier'n ville ligge, men det er kanskje vanskelig å gjette i.o.m jeg ikke ved hvor dypt kula går ned i hylsa. Imidlertid, mener å ha et godt utgangspunkt ved 3,6 mener jeg. Takk for tips og svar.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...