Jump to content

Dusty

Members
 • Content Count

  325
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dusty

 1. Heisann... noen som har en R93 proff/offroad kasse liggende å slenge? Da mener jeg KUN låskassa, uten stokk, sluttstykke osv sov... bare låskassa! Skal brukes i ett prosjekt jeg har pågående og gjerne så billig som mulig da. Mvh Eirik
 2. Heisann. Driver litt med 270 løpet mitt nå om dagen og ville prøve 145grs ELD-X kula. Men utifra det jeg kan se er det kun Brownells som har den på lager? Er det slik at kula egentlig er på vei til å utgå eller er det bare for sært kaliber å lagerføre her i norge? Noen som har eller veit om noen som har å få kjøpt?
 3. Nei det er vel ikke så rart, men utifra mengde krutt og hastigheter oppgitt av ladetabeller så blei jeg jo mildt sagt overasket på en negativ måte. Jeg er ikke ute etter maks fart, men jeg vil i allefall komme over storvilltkravet som er 2700joule på 100m. Har ladet opp en stige fra 52-55 grain MRP som skal testes i dag. Det er jo ett par minusgrader her om dagen også så farten og trykket vil jo bli litt lavere av det også. Takk for gode innspill, oppdaterer her når jeg har skutt litt til.
 4. Skjønner. Vel jeg har ikke QL desverre og ikkeno annet krutt å prøve... hylsene mine er engangs skutte Norma hylser i mitt eget våpen selsvsagt, som jeg kun har necksiza med Redding diesett!
 5. Nå har jeg bare N160 pg MRP her, N160 fungerer ikke i det heletatt da hylsene er nedsota uansett hvordan jeg lader! MRP skulle være ett godt krutt til dette kaliberet ifølge de aller fleste tester jeg har lest om. Men ifølge ladedataene til Norma så er jeg på maks på 52grn MRP og ergo trenger jeg da ikke mere plass til krutt heller da det er plenty med plass slik det er nå?! Men er det noen som sitter med ladedataene som ser annerledes ut enn de mengdene jeg har så del gjerne. Sitter litt med skjegget i postkassa her nå da dette kaliberet liksom skulle være så bra. P.d.d så angrer jeg på at jeg ikke kjøpte .270win som jeg har hatt før!
 6. Takker 😊 Ingen andre råd angående selve problemet da? Kan jeg teste kronografen min med ei ferdigrulla kule i 6,5x55 som det står oppført utgangshastighet på pakka? Den hastigheten som står på pakka vil jo variere mtp twistrate og pipelengde, men kanskje jeg kan få en pekepinn på om kronografen er helt på bærtur eller ei?
 7. Har ikke testa andre kuler i dette kaliberet ennå. Har brukt Interlock kula frem til jeg tenkte å skyte litt lengre hold. Pipa har gått rundt 200skudd nå. Jeg har ikke fått testa kronografen mot noen andre desverre, ingen her omkring som har vært såpass "kompis" at de har giddi det (selv om jeg har spurt i plenum om noen har en kronograf de vil låne bort en dag) Nei, er jo det jeg tenker også angående Blaser systemet, men når Berger legger ut ladedata på sine kuler så ville jeg vel trodd at dette var noe kjent?! http://www.bergerbullets.com/pdf/6.5-284-Norma.pdf Vil virkelig 1mm mindre friflukt gjøre så stor forskjell som jeg er ute etter her?
 8. Har sjekka max COAL i min pipe med ABLR kula og den er 83mm. COAL jeg har på mine kuler nå er 79mm hvor det da vil bli 4mm friflukt. Ved å sette kula på dette dypet får jeg anbefalt kulehold på minimum diameteren av kula (altså rundt 6,5mm dypt) Jeg har målt med Caldwell Ballistic Precision chronograph i bruk sammen med Caldwell appen. Det er ca 3,5m frem til kronografen fra munningen på pipa. Jeg ser jo også at Berger bruker ladetabeller helt opp til 55grn til 140grn VLD kula dems.... Skulle jeg økt mengden krutt først?
 9. Heisann folkens. Kule - Nosler Accubond Longrage 142gr Kaliber - 6,5-284 Norma Våpen - Blaser R93 Løp - Blaser 63cm 1:8,66 stigning Krutt - MRP Har testa litt forskjellige ladedata med denne kula nå og undrer litt over dårlig fart og hva jeg kan gjøre. Ladestige fra 49-52 grn MRP ga: 6 skudd for hvert trinn: 49grn - 793average m/s (sot på hylse) 50grn - 804average m/s (ingen soting, best samling) 51grn - 820average m/s (veldig stor spredning) 52grn - 836average m/s (litt bedre samling enn 51grn) konklusjon hittils: 50grn blir å foretrekke, gikk likt som 140grn interlock med 50grn N160 på 100m. Denne kula har dog mye bedre hastighet på 823 m/s. Synes dog farta er ganske dårlig med 50grn, men den samla på klistrelappen! Har satt opp dette i iSnipe og der regner den ut anslagsenergien på 100m til 1949 ft-lbf (altså 2642joule) noe som er UNDER kravet på storvillt her i norge. Vil jo selvfølgelig at kaliberet skal være lovlig på storvillt også. Hva pokker skal jeg gjøre? Synes dette var bedregelig hastighet ut av dette kaliberet
 10. Det er vel ikke maks hastighet som er intressant her egentlig, det er presisjon i hovedsak! Men sota hylser kan jeg ikke skyte med, derfor har jeg forsøkt å øke ladningene gradvis! Som sagt har jeg foreløpig ingen tegn til overtrykk (som jeg kan se) grunnen til at jeg bruker N160 er fordi jeg pdd ikke har annet krutt tillgjengelig!
 11. Heisann! Har begynt å lade litt til mitt nyinnkjøpte 6,5-284 løp i min blaser r93. Med 140gr interlock kula til Hornady så fikk jeg best presisjon med 50gr N160 og en utgangshastighet på 830mps. Denne kula er tilltenkt jakt på både bever, rådyr og litt ymse og lurer først på om noen har erfaring med slike hastigheter med denne kula? Holder den greit sammen eller kollapser kula helt? Så kommer jeg til det store spørsmålet... jeg kjøpte inn 140gr berger vld hunting for å bruke på rev/blink/langhold! Begynte først litt forsiktig med ladninger på 48gr N160, men det resulterte i helt nedsota hylser... Derfor la jeg opp en ganske stor ladestige til en del over det jeg har lest meg frem til av hva som er maksladning... Sotingen begynte å bli borte på 51,5gr N160! Uten trykktegn gikk jeg opp ytterligere 0,5gr mens jeg kikket etter trykktegn hele veien! Jeg endte til slutt på 53gr med N160 uten det minste tegn til trykk og fikk 886mps i utgangshastighet! Da lurer jeg litt på om dette trygt kan brukes? Det er jo tross alt 3grn over maks anbefalt i ladeboka?! Som sagt har jeg nå minimalt med soting (bittelitt på hylsehalsen), knallbra presisjon og utifra det jeg kan lese på hylsebunn, ladegrep osv ingen tegn til overtrykk! Kan noen komme med innspill her som har litt erfaring på detta området?
 12. For å ødelegge fullstendig for meg selv nå så har jeg kjøpt ett løp til den nye Blaseren i 6,5-284 Norma! så og si fullgod som en .270win med en langt billigere og mere tillgjengelig kule! I tillegg har jeg bestemt meg for å beholde 30-06 og forsøke med litt forskjellige kuler til den! Ergo tror jeg faktisk at det får hode med de to løpene foreløpig!
 13. Må si jeg likte svaret til Tordenkjeppen, hue mitt er med på den tankegangen der! Men som Mikko sier hadde det jo også vært gøy å hatt 30.06 som ett kaliber for tunge kuler... hmmm, så det jeg står ovenfor da er jo to nye løp, ett i 6,5 og ett i .270win! Som andre sier her kan det jo være lurt av meg å få skutt litt med 30.06 løpet og se om jeg blir glad i kaliberet! Gøy å få sånne tilbakemeldinger fra andre angående detta, så føl dere frie til å dele tanker om kalibervalg! Slik jeg tenker nå så er 6,5 genial til mengdetrening (har ladeutstyr til 6,5x55 allerede) og småvilltjakt, så har jeg .270win til hjort/reinsdyr samt st det er ett morsomt kaliber til revejakt har jeg funnet ut. Og til slutt har jeg 30.06 med ei tung kule for elg, åtejakt på villsvin (korte hold) og eventuellt all slags jakt på storvillt hvis jeg skulle ønske ei tung og solid kule! Diesett og utstyr til 30.06 må også påregnes i så fall...
 14. Har nå hatt ei Remington 700 i .243win som har vært grombørsa mi til rådyr og rev samt bever! For ett par år siden kjøpte jeg meg ei Mauser M98 i .270win som jeg har brukt på hjort, villsvin og noe rådyr innimellom! Det siste året har .243 min stått mye rolig iforhold til .270'n og jeg valgte å selge Remingtonen nå! Som ett resultat av det salget kjøpte jeg meg en Blaser R93 i 30.06! Tanken er at jeg skal kanskje klare meg med ei rifle (altså blaseren) med noen få forskjellige løp! Jeg har vært så utrolig fornøyd med .270win som kaliber nå, god utgangshastighet, meget bra presisjon og ikke minst ett litt artig kaliber da "alle andre" har 6,5 eller 308:P Nå kommer vi til dilemmaet, burde jeg beholde løpet i 30.06 til blaseren og kjøpe ett småvilltkaliber i tillegg og kanskje ett tredje kaliber etterhvert, eller burde jeg skaffe meg ett .270win løp til blaseren, selge mauseren og da komplettere med ett småvilltkaliber og ett ganske mye grøvre kaliber som ett tredje løp? Eller kanskje beholde 30.06 løpet og kjøpe .270 i tillegg pluss ett ekstra småvilltkaliber? Jeg er redd 30.06 løpet nesten aldri vil bli brukt da?! Noen med tanker om detta? Jeg lader selv så den biten er ganske enkel! Sitter med en følelse av at jeg vil ha .270win uansett til Blaseren, men er greit å høre andres tanker om ett dilemma før man bestemmer seg
 15. Aha... Så det med å ha ei solid kule for å få gjennomtrengning på grisen er ikke så innmari farlig da?! Da burde jo 140grs SST'n funke veldig godt i alle fall! Angående Geco kula så tror jeg den er noe mer solid i konstruksjonen, men jeg har ikke fått testa den på noe vilt ennå!
 16. Hei. Skal nedover til sørsverige i januar 2016 og da lurer jeg litt på hva slags kule jeg burde bruke/lade opp. Jeg har 50skudd Geco teilmantel fredigrulla fra fabrikk, og har vel tenkt at dette må være en god kule for villsvin, dåhjort, rådyr og elgkalv?! 140grains... Legger ved bilde av embalasjen. Men jeg har også Hornady SST 140grain som går godt i børsa mi med N160 bak! Men den kula har vel en ganske lettekspanderende egenskap... Så lurer på om det er ei kule som heller bør bli hjemme? Men på en annen side så er det jo rimelig knall og fall med den kula ellers så... Hva mener dere? Dette gjelder jo da kaliber .270win! Gammal mauser! Kan jeg satse på dissa kulene eller er det så ille stillt med meg at jeg burde kjøpe inn noe partition eller slikt og lade opp til turen?
 17. Takk for informativt og intressant lesestoff! Jeg må innrømme at jeg blei skuffa over kjøttødeleggelsene jeg fikk nå på rådyret jeg skøyt, men ved litt ettertanke er det jo faktisk ikke mye kjøtt som blei ødelagt. Det var den ene bogen, thats it! A-Maxen går jo godt nå med denne ladninga... Kanskje jeg rett og slett skulle fortsette med den og se hvordan jeg føler det blir ved neste fall av dyr! (Beklageligvis har jeg bare ett rådyr per år selv, men det er mulig det blir flere fall på en kompis sitt terreng)
 18. Yep! Du har ett poeng der Flatinn! Skal nok finne på noe lurt!
 19. Takker for informative svar! Flatin, det er ikke noe problem med å ha to kuletyper! Men jeg prøver å holde kostnadene nede og da hadde det vært genialt å finne ei kule som funker til begge deler for ei forholdvsi rimelig penge. Thats it... Partisan kulene aner jeg ikkenoe om, noen her inne som har erfaring med den kula som vil fortelle noe om den? Interlocken kan jo være intressang og det samme med interbond! Interbond sier dem jo skal ha veldig gode egenskaper i alle fall og prisen var jo bra i tillegg! Mye bedre enn 9kr skuddet i alle fall! Skal nok få til noe fornuftig her i alle fall!
 20. Jeg har forsøkt å finne ei kule jeg både kan trene OG jakte med da prisen på de billigste matchkulene er så og si det samme som f.eks a-max... Og slik jeg forstod det så var det jo så mange som lovpriset a-max om at det var en så bra kule! Derfor prøvde jeg a-max nå istedet for å fortsette med den dobbelt så dyre nosler partition som jeg var fornøyd med fra før! Å skyte rundt 300skudd av nosler partition til ca9kr skuddet kontra å skyte 300skudd a-max i året til ca 3kr skuddet er STOR forskjell! Spesiellt hvis jeg faktisk KUNNE bruke a-max, men så heldig viser det seg ikke at jeg skal være da jeg føler den ikke behandlet viltet særlig pent! Så da får jeg gå for alternativ 3 da, kjøpe a-max eller noe annet ræl som koster rundt 3kr smellen for trening og så koste på meg en boks med nosler partition med godladninga mi til jakt. Så istedet for å ha ei kule til både trening og jakt så må jeg da ut med det dobbelte av penger og mer til, alikevel fordi jeg må ha to kuletyper! Dere kan si hva dere vil om at man skal koste på seg gode kuler for matvilt, og jeg er forsåvidt enig med dere, men dere må da se poenget mitt her også? Jeg føler jeg bør trene så mye som mulig i året på banen, og da hadde det vært genialt å finne ei kule som funka bra til både jakt og trening for ei billig penge...
 21. Jeg aner ikke, har ikke tillgang på chrono desverre! Så det dere sier er egentlig å kaste a-max og heller prøve noe annet? Synes nosler partition var for dyr for min lommebok... Så da må jeg finne ei anna god kule for rundt 3kr da...
 22. Har tenkt at det var noe av det samma som skjedde selv ja, men trodde ikke amax'en skulle fragmentere såpass kraftig! Lungene var stort sett hele og fine, men det var absolutt ingenting igjen av hjertet!
 23. Da har jeg fått gjort noen tester og jeg endte opp med å lade 42grains N160! Det er 0,3grains over anbefalt maks i VV sin tabell, men hos meg er det ingen tegn til overtrykk! De samler godt nå og jeg er fornøyd! Skøyt årets bukk med 105grains a-max nå og den hadde god effekt, kanskje litt for god... Inngangshull på ca 6cm og utgangshull på 2cm! Blodslått hele bogen på inngangs siden! Dyret gikk 10m med ett rent hjerteskudd...
 24. 40,5grains med N160 fungerte ikke, gode samlinger, men stygge slengere i hytt og pine! Har fortsatt litt å gå på så skal lade litt kraftigere for å se! [THUMBS UP SIGN]
 25. Da var jeg ikke helt ute å kjøre med tankegangen min da! Tusen takk
×
×
 • Create New...