Jump to content

hewi

Members
 • Content Count

  635
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hewi last won the day on July 6 2019

hewi had the most liked content!

Community Reputation

132 Excellent

Recent Profile Visitors

609 profile views
 1. Høres ut som du er skikkelig uheldig med skytterlagene dine. Det jeg kan foreslå er å melde seg til dugnad/vise ansikt/hjelpe til ellers ved stevner, møte på årsmøter osv. Ta skytelederkurs hjelper veldig også... Det er ikke så mye som skal til for å få litt goodwill, og når du først har det, så har du også mulighet til å påvirke hva som skjer i skytterlaget, ja kanskje du til og med får egen nøkkel om du viser deg tilliten verdig. Det er alt for mange som bare klager over at "ting er sånn, og sånn, og vi får ikke lov til noen ting". Ingenting som kommer seilende på ei fjøl, man må ofte jobbe for å oppnå ting. Jeg sier ikke at det er lett, men det er mulig om man bare vil det nok. Man må bare våge å stikke trynet innenfor døra og bli kjent med folk.
 2. Om du har normal hørsel, men om du har nedsatt, så finnes det ikke hørselvern som forsterker tale NOK til at du hører alt som blir sagt med øra full av skum.
 3. Disse begynner vel å bli i mindretall nå vel? Se stygt tilbake da vel.... Forøvrig er det vel ikke bekledninga som definerer deg som person... Flott! Skytterlaget ditt har et inkluderende styre! Hvorfor la disse grinebiterne påvirke deg? Er vel stort sett reale folk, så denne minoriteten kan bare sutre så mye de vil, så lenge du har rett til å stille på trening stevne. Å drite i disse er det flere som burde gjort og ikke bruke de som unnskyldning for at de ikke stiller på stevner/trening. Man får seg alltids en håndfull "kompiser" i laget, men man må vise ansikt og ikke la seg knekke av disse nevnte grinebiterne. De er en utdøende rase. Til dere som taler varmt for smellforsterker og sier "Det er bare å bruke doble hørselvern" Yeeeah right...Prøv å stille som standplassleder en kveld eller ti med ørene fullpakka av skum og potte tette øreklokker utenpå, samtidig som du skal kommunisere verbalt med skyttere/skyteleder-kolleger underveis i smellinga i en 4-5 timer. Legg til en allerede nedsatt hørsel......"HÆÆH?? HVA SA DU??" Slitsomt.... Jeg har ikke noe imot at det smeller, men den passer dårlig at annenhver skytter har storsmell-tut, når du skal stå der og høre på drønna i opptil 5 timer, på en overbygd/innbygd standplass.....Kanskje sette seg inn i andres situasjon, istedet for å sutre for at dere ikke alltid får bruke brems? Har ikke noe med DFS og gummidresser å gjøre, det er HMS. Ellers i uformelle treninger og ute i terrenget ser jeg ingen problemer med brems. Forøvrig forundrer det meg at det fremdeles er mange jegere/skyttere som ikke har oppdaget lyddemper og den fordelen det gir, men vil ikke si at det er en uting å skyte uten.
 4. Ja, de koster jo nesten ingenting, så hva kan man forvente? Får det en betaler for!😆
 5. Joda, vanskelig og "vanskelig" litt som man definerer det. Har selv 2 ungdommer i hus som har tatt bilsertifikat ila det siste året. Jeg var kjepphøy og sa at teoriprøven skulle jeg klare, lett. Tok en testversjon på nett og strøk med glans på første forsøk😁 Det er vel ikke det at trafikkreglene er så vanskelige å lære seg/forstå, men mer det at spørsmål og svar på prøven formuleres på en litt spesiell måte. Flere oppgaver kan ha flere riktige svar i alternativene osv, så det er nok som du sier; arbeid må til. Begge mine sto på første forsøk Tror nok at den høyere strykprosenten vi har sett de siste årene skyldes like mye det at vi har en god del større andel av ikke-etniske nordmenn, som ikke er så språklig sterke. De trenger gjerne noen forsøk. Så at dagens ungdom er så mye latere enn før kan vel være en sannhet med modifikasjoner. Motivasjon er stikkordet her. Nå som før. Forøvrig så beklager jeg at @Stefan J ønsker å forlate forumet. Det var ikke meninga å rakke ned på deg i det hele tatt, selv om du kanskje "fortjener" litt kritikk. Jeg hadde ingen info om hvordan du hadde funnet ut av denne ladninga osv, men uttalte meg på generelt grunnlag.
 6. Har du tatt en testprøve på nett?😄 Den er f...en ikke så enkel som folk tror. Var enklere før i tida, enn nå. Men enig, folk skal helst ikke ha noen motstand idag, men komme lett til alt.(Nå snakker jeg ikke om trådstarter, men generelt) Da sitter de og ser på youtube og div forum og finner en "atomladning" en eller annen redneck har anbefalt, og kopierer den, og stort sett går det jo bra, men likevel kommer det en haug med spørsmål om "hvorfor sånn og hvordan datt"....og det om noe de strengt tatt burde vite svaret på før de sydde sammen en patron og futta den av i eget våpen... Det sies mye om ladeboka, men den er faktisk en meget god oppskrift på hvordan man skal lade sine egne patroner,,,,men å lese ei bok? Sliiiitsomt....
 7. hewi

  Skyteprøve 2020

  Og det 99% av nevnte kategori sliter mest med, er å ta imot instruksjoner/tips og råd. Det starter gjerne med at de skyter noen skudd med anlegg på sekk/liggeunderlag/tofot, for så å konstatere at børsa går 15 cm til høyre og opp klokka 13.00, men "skru på kikkerten?!? Er du gal mann!? Den gikk beint i fjor og året før, så her skal det ikke skrues så mye som et knepp!" Så fortsetter de gjerne med noen serier liggende uten anlegg, mens svetten pipler og "samlinga" ligger som ei haglesørpe langt ute til høyre og opp i det hvite på skiva, med en og annen slenger inn i svarten, som trolig skyldes avtrekksfeil. Men, skru på kikkerten? Neienei! Jaktammoen går "midt i", skjønner du! Om jeg som standplassleder påpeker at skyteteknikken er så som så i tillegg, så kommer det bare en masse unnskyldninger om "hardt betong-gulv" og "vanskelig å finne midt i på elektronikkskiva" osv Så går ferden over på Villreinskiva og her skyter de like ille, om ikke verre, og etter 2-3 mislykkede førsøk er de så frynsete i nervene at de sporenstreks må hjem og ta seg en dram for ikke å gå helt i kjelleren. Etter mange år som standplassleder så ser jeg denne gjengangergruppa, år etter år. De VIL ikke ta imot instruksjoner/tips/råd. Samme trynene som sliter. Heldigvis blir de færre, men noen nye "rekrutter" kommer til hvert år. Den kategorien vi snakker om her, må sannsynligvis trues til å melde seg på et sånt kurs, uansett. De er enten ikke interessert nok i skyting, eller har skytebane-fobi. Skyteprøven er kun et nødvendig onde for å komme seg på jakt. Når det skal sies, så tror jeg ikke disse nevnte kasus er de som er mest triggerhappy på jakt heller, så det går som regel bra. Noen må jo være båltenner i jaktlaget også
 8. Det er sant, men Bore Tech sin Carbon Remover funker overraskende godt. Det er som du sier, man må bruke litt tid og la ting virke. Er den største feilen de fleste gjør; et par lapper med 5-56/WD40 gjennom løpet og så inbiller de seg at pipa er ren, fordi den siste tørrlappen de kjørte gjennom var "ren". Så fortsetter de å skyte og brenne fast mer tambak og karbon. Det bygger seg opp i lag, som du beskriver her. Så blir det en helvettes jobb å faktisk få den ren, om neste eier er så dum at han begynner på oppgaven.😄 For å være litt on topic: Den gang jeg skjøt praktisk rifle med AR-15 og utarbeidet ladninger til den, så var jeg ikke fornøyd før jeg holdt innertieren, eller i det minste 10`eren på DFS-skiva. 77gr lapua scenar gikk best i min. Med den kunne jeg lett treffe "snusdåsa" på 300 mtr en vindstille dag. Mulig jeg hadde et godt eksemplar av arten, men den gikk som en stråle og fikk meg til å kaste alle fordommer jeg før hadde, om halvauto og presisjon, på dynga. Den presisjonen det vises til her lengre opp her i tråden hadde jeg mista nattesøvnen av. Ja, jeg hadde sikkert blitt rammet av ukontrollerte skjelvinger og svettetokter også 😁 Ei utskutt M98-pipe, med raklete sluttstykke og skjeve rekylklakker, "samler" jo bedre enn det det vises til her. En AR-15 skal skyte myye bedre enn dette. Ville bytta løp sporenstreks, eller fått en kompetent børsis til å sjekka alle eventualiteter.
 9. Dropp bronsebørsten om målet er å få ut lapper som ikke er blå. Bronsebørster/pusselappholdere i messing er en falsk indikator på mantelrester i løpet. Bruk nylonbørster. Etter jeg bytta ut alt av bronse og messing i pusseutstyret, ble det plutselig mye "enklere" å fjerne alt av mantelrester i løpet. Til fjerning av gjenstridig kruttslam er vel bronsebørster gode greier, men bytt til nylon når du går over til mantelfjerning. Sparer deg for unødvendige repetisjoner pga at du tror det fremdeles er mantelrester i løpet, men så er det bare bronsebørsten som er årsak til blåfargede lapper. Bore Tech sine produkter er knall. Noe av det beste på markedet, og ikke stinker det kreft og tidlig død av kjemien deres heller. Man kan til og med sitte på stua og pusse, uten at konemor klikker i vinkel pga lukta.
 10. Sånn bøtteplast er jævlig billig har jeg hørt😉 1/4 av nypris, max.😀
 11. Det viktigste er vel at stokken fungerer og at de som har den er fornøyd.? Nå er det ikke bare fjaset M67 kommer med her, veldig mye fornuftig som kommer fra den kanten også, selv om det av og til er vanskelig å være enig i alt😁 Han hater vel ikke GRS, der må jeg vel moderere meg, men han har en ingeniør-hjerne og de pleier å få kløe av ting som ikke tilfredstiller en viss standard. 😄 Da kan det vel virke litt som han har en "agenda" men er nok ikke tilfelle. Samtidig har han vel såpass mange timer bak en riflestokk, at han vet hva han vil ha og ikke. Det er jo lov. Samtidig skal vi kanskje passe oss litt for å gå i krenka-fella. Man må tåle at andre sier de ikke liker rifla/stokken vi eier selv, så lenge de har gode personlige og/eller saklige argumenter. Om vi selv liker det vi har og skyter godt med det, hva er egentlig problemet? Nå har jeg såvidt tafsa og prøvd noen skudd med en bifrost. Likte den veldig godt, men tror ikke jeg bytter Mcmillan-stokken riktig enda. Til tofotskyting synes jeg den er noen hakk bedre enn bifrosten. Er rart med det, når man er vant til en ting. Det skal litt til før man bytter ut.🙂 Kunne godt tenkt meg en Bifrost for å få et lettere/mer hendig oppsett til jaktfelt/grovfelt, ja kanskje til og med jeg gidder å ta med saueren på litt fin-jakt!? Så vi får se om jeg ikke ryker på en smell etterhvert.🤠
 12. Den var kjip. Brownells sender ivertfall til Norge vet jeg. De har litt flere options å velge mellom også. Nettskjæring/rekylkappe. Man kan bestille den LOP man vil ha osv,osv. Jeg trur brownells sin claro valnut grade xx, tilsvarer richards grade AA/AAA, så mulig å få en fin valnøttstokk fra de også
 13. Hvilken pipe-/stokk-/demperkombinasjon oppnår du denne vekta med? Har sett sauere ned i denne vekta, men ikke med stor kikkert på toppen.
 14. Prøvd å løsnet skruene litt, og tvingt pipe/stokk til å ligge riktig før du strammer igjen? Stokkskruene altså.. bare så du kan utelukke at det spenn pga skeivhet i området låsekassa er nedi... Edit: jmonsbakk tipsa om det samme lengre opp..så ikke det..
 15. Jeg mener pust/avtrekk og ettertrekk er meget relevant for det meste av skyting jeg da, men skjønner hva du vil fram til. Ja, om man ikke finner seg ei litt høy tue, eller en ligger oppå liten åsrygg. Ved postering på innmark går det fint an å sitte oppreist og om det kommer utpå dyr, kan man slå ut tofoten og legge seg ned om det blir dryge hold eller vil ha max støtte til rifla. Eller rett og slett bruke en tofot/pod for sittende skyting. Har selv praktisert det mye på hjortejakt/rådyrjakt på innmark. Selv om jeg behersker sittende med anlegg på knær, så skader det ikke med ekstra støtte når man skal ta livet av et levende vesen. Ofte kan det bli lange hold og kanskje dårlig lys også. Better safe than sorry. Uansett så er jeg, som deg, tilhenger av at jegere bør trene mest mulig fra jaktmessige stillinger. Ikke minst stående lang arm. De fleste skudd jeg skyter på hjortedyr ila høsten er faktisk stående (drivjakt og korte til medium hold) Da er det greit å trene litt på det også.🙂
×
×
 • Create New...