Jump to content

hewi

Members
 • Content Count

  520
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hewi last won the day on July 6

hewi had the most liked content!

Community Reputation

58 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er ikke normalt nei. Kontakt jaktfall. Jeg har god erfaring med at de er behjelpelige ved reklamasjoner.
 2. hewi

  litt forvirret ???

  Kjøp deg en neck sizer..Tror de fleste av tilbyderne her til lands har en på lager. Eller start feilsøk med helpressa hylser... Hva var temperatur når du skjøt de som var halspressa, kontra de som var helpressa? 10 grader + i temperaturforskjell kan gi slike utslag når du ligger på maxgrensa, vet jeg. En annen ting kan være at fullziserdia gir bedre/hardere kulehold enn hva neck dia gjorde. Bakk på kruttladning og jobb deg sakte opp igjen, og se hvor du får tilbake presisjonen.
 3. hewi

  litt forvirret ???

  Hadde jeg vært deg, ville jeg gått tilbake til halspressing. Problem løst. Hører og leser at endel snakker varmt om helpressing, eller, "delvis ompressing" som de kaller det. Man presser bare hylsa nok til at den kamrer uten motstand, men i 90 % av tilfellene, så ender du opp med bunnen av dia i fullkontakt med hylseholderen uansett, så jeg kaller det helpressing. Ditt eksempel er et godt argument for halspressing vil jeg påstå. Det har vært erfaringa mi også. Får best presisjon med halspressing. Har drevet med lading siden 1996 og hatt en haug med rifler. Jaktrifler først og fremst. Mulig "delvis ompressing"/ helpressing har noe for seg i spesialrifler ala bencrest osv, med tighte kammermål og annet "analt" men i ei vanlig jaktrifle? Mjæææ..(Nå får jeg sikkert så øra flagrer..) Du kan selvfølgelig teste og forske litt på helpressinga, prøve ut forskjellig settedybde etc, men det enkleste er vel å bruke det som funker. Hva mener du med trykkmerker forresten? Merka du noen forskjell i hastighet på de hylsene med trykkmerker? Hylselengden? For lange hylser som per-s skriver ?
 4. Jeg ønsker mer opplæring på sikker våpenhåndtering. Mer fokus og strengere håndtering av sikkerhet ala Dynamisk. Dette burde vært innført som krav; at man har et sikkerhetskurs av noe slag, kun med fokus på våpenhåndtering. Uansett om man skal jakte eller skyte konkurranser. Jeg ønsker ikke at det skal bli umulig for hvermannsen å skaffe seg skytevåpen. At noen ikke tar "personlig ansvar" er vel som med alt annet: Den ene idioten som ødelegger for alle andre. Slike folk burde blitt sendt hjem, hver gang, de gjør noe idiotisk på en skytebane. Så, kanskje, de lærer en dag...eller bare går lei og holder seg hjemme.
 5. "Hvis alt annet slår feil: Les Bruksanvisningen" 😊
 6. Det er sant @seawolf Jeg skal ikke stigmatisere. Mange gode skyttere og jegere i denne gruppa også Som VET å behandle våpen.👍
 7. Ja, de du nevner er overrepresentert.... Kom et "kasus" i nevnte gruppe her for noen uker siden. I blå kjeledress med malingsflekker på, med en gammel tikka under armen. Sveipa hele standplass med pipa, sluttstykket lukket og magasinet i børsa. Da jeg ba han om å få pipa i været og sluttstykket i bakre stilling, så viste det seg at magasinet var fullt når han åpna sluttstykket....Sikkert stått med full-ladet magasin siden siste jaktdag i fjor.. Har ennå til gode å se noen under 40 gjøre det samme, så noe riktig må de ha lært på jegerprøven...verre med de som er "selvlært før du var påtenkt" ja....ikke nytter det å snakke til de heller....så jeg er FOR mer opplæring...
 8. Jeg har noen 6,5 accubond jeg også. Funnet igjen i elg, bl.a fra ei 1,5 års ku. Skutt skrått forfra i høyre skulder. Funnet igjen i venstre lår...skal se om jeg får rota meg til å ta noen bilder....har ennå til gode å finne igjen accubond i 9,3
 9. Enig med @Ruger #1 Accubond funker som bare det i 9,3x62... Har faktisk både erfart selv og sett at tyngste Oryx er verre på kort hold enn Accubond i dette kaliberet. Men... på kort hold får alt av kuler en voldsom effekt, uansett. Egentlig ingen fasit. For mange faktorer som spiller inn. Treffpunkt, vinkel, avstand, penetrasjon av bein osv. Det som folk refererer til som "enorm" kjøttødeleggelse, er ofte bare mye blodslåtte hinner. Viktigste er at kula gjør jobben og dyret ligger. Accubond er ei knall kule i 9,3 hastighet.
 10. Det du mener da, @JaktrettFraSkaperen er at om du har rent rulleblad og fastlegen din mener du er ved dine fulle 5, så kan du få kjøpe deg en sportsbil og kjøre ut i trafikken UTEN å ta førerprøven for bil?? Det kan diskuteres om hvor relevant Jegerprøven er ifm sikker våpenhåndtering osv, eller hvor interessant DFS skyting er, men grunnsteinen i alle skytesporter, er at du skal ha et minimumsgrunnlag før du blir sluppet ut i "trafikken". Det gjelder om du skal kjøre på "privat vei" eller på offentlig vei.. (Skyte i hagen eller på den lokale DFS/Jegerogfisk-banen) Om du har en interesse og VIL noe veldig sterkt, så tar du førerprøve eller sikkerhetskurs, uansett hvor idiotisk du synes det er. Så kan du kjøre alene på tur/ skyte i "hagen" til du blir kvalm etterpå. Skjønner ikke helt hva som er problemet? Når det gjelder våpenbehandling/ sikkerhet, så er det som nevnt lengre opp, dynamisk som har det beste kurset. Etter min mening, burde DET vært standard kurs, uansett om du skal bli jeger, konkurranseskytter eller politi/militær. Våre lovhåndhevere har det jo med å skyte seg selv, garderobeskap, patruljebil, og kolleger i foten de også....og de skal liksom være de som er mest skikket til å bære våpen...Få de på kurs i en praktisk-klubb! Jeg personlig, håper det blir større krav til å få kjøpe og eie våpen enn bare plettfri vandel og stabil psyke. Er standplassleder på oppskyting hvert år og det er MYE slaskete våpenhåndtering vi må slå ned på, og det fra folk som liksom skal være "skikket"..og har vært jegere og skyttere i snart en mannsalder.. Enten så gjør du det som kreves, det er ikke mye her til lands, eller så må du finne deg i å ikke ha våpen..sorry, men jeg synes ikke synd på deg.
 11. Rundt 800 m/s fra ei 49cm pipe i 308win, høres helt normalt ut med ei 150-155 gr kule. Om du fikk, la oss si, 20 m/s mer, ville det utgjøre ett (1) klikk på 200 mtr. Hjort, elg og rådyr merker ikke forskjell på pluss/minus 20 m/s...
 12. hewi

  Bukkejakta 2019

  Sånt skjer ofte ja, men det går faktisk an å unngå det, om bonden bare gidder...Sett flere ha et patent med ei jernstang hengende horisontalt i lasteapparetet. Fra stanga henger det flere kjettinger med passe mellomrom, som subber nedi gresset. Dette er nok til å skremme de fleste kje som ligger å trykker. Men det var det der med å orke umaken å lage denne stanga da....lettere å sitte på sin dvaske røv og gi fanden...
 13. 40 gr n-140. COL 76mm Ikke det kruttet som gir best hastighet, ligger vel rundt 800-815 m/s i baneløpet mitt(60 cm) men, denne ladninga har gitt super presisjon i flere 6,5-løp jeg har/har eid.
 14. Har brukt A-lock i 2 år nå. Demperen har ALDRI løsna, selv ikke etter 100+ skudd på ei baneøkt. At produsenten sier du likevel må forsikre deg om at demperen sitter fast, er vel en måte å sikre seg ryggdekning på, om en idiot skulle klare det umulige. Jeg hadde samme problem med 14x1,5 gjenger, men en A-lock adapter skrudd fast med locktight løsner ikke. Kan trygt anbefale a-lock. Du blir ikke plaget med løs demper.
 15. Bruk den ladninga som gir best presisjon du. Du vinner lite på å tyne noen få m/s hastighet. En hastighetsforskjell på 10-20 m/s utgjør veldig lite. Da er det mer tilfredsstillende med god presisjon foran høyest mulig utgangshastighet. Du kan uansett teste om du beholder presisjonen ved maxladning. Gøy å finne ut sånt, vettu Jeg har ladet mye A-max/scenar/nosler 123 gr med både Norma 4, Norma 15 og Norma 19. Jeg har alltid fulgt ladedata for 130 gr DL, som står på boksen. Jeg får 3 skudd godt innenfor en klistrelapp. Aldri fått noen overraskelser. Ikke tegn på overtrykk ved å gå rett på maxladninga heller. Stort sett meget god presisjon mellom 800-820 m/s Til treningsammo har jeg nå gått over til VV N-140 til 123gr kuler. Det flyter godt i kruttmålet og jeg har et kruttmål som alltid er justert for den ladninga jeg bruker til denne kulevekta. Synes det er veldig greit å standardisere ting. Ivertfall til ammo for trening og jaktfelt/baneskyting.
×
×
 • Create New...