Jump to content

hewi

Members
 • Content Count

  664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

hewi last won the day on September 17

hewi had the most liked content!

Community Reputation

159 Excellent

About hewi

Recent Profile Visitors

656 profile views
 1. Har skutt xx-antall hjorter med 120gr TTSX i 6,5x55 (ikke i Norge) Den plystrer igjennom fra alle mulige vinkler. Såpass god dybdevirkning at jeg ikke hadde hatt skrupler med å bruke den på elg heller om lovverket åpner for det. Skuddreaksjon/effekt står ikke tilbake for noe annet som er innenfor lovens rammer her hjemme. På tide med en oppdatering av lovverket synes jeg. At noen i utgangspunktet synes 6,5 er marginal på elg er en sak, men ei 120gr kobberkule gjør den ivertfall ikke dårligere. Tvert imot vil jeg påstå.
 2. Det har hendt meg også. Med 6,5x55 og 140 gr Accubond. Riktignok ikke en okse, men ei 2,5 års ku. Skuddavstand ca 80 mtr. Kula gikk skrått inn i bryst/framkant bog, på baksiden av bogbladet, tok toppen av den ene lungen, gjennom mellomgulv, over vom (tett oppunder ryggrad) og inn i motsatt lår. Så lenge kula ikke møter motstand, så går de langt i store dyr, selv med en "puslete 6,5". Har skutt god del storvilt med 9,3x62, men opplevd noen "uforklarlige" lange fluktstrekninger med den også. Fordelen med grovkaliber på elg, er at en oftere får en mer tydelig skuddreaksjon. Bruker man
 3. Helt normalt Nok til at hylsa går i kammer og at det ikke er motstand når bolten lukkes. I mine rifler vil det si helpressedia i kontakt med hylseholder, sånn omtrent. (1/4 omdreidning opp fra fullkontakt) Du må bare prøve deg fram med din die/rifle. Ved necsizing er det lurt å ha minimum kaliberhold i halsen. I 6,5x55 vil dette si 6,7-ish mm.
 4. Hvis du tørker rifla på peisen, så er vel det like sannsynlig at det er det som forårsaker treffpunktsendring, som det nevnte fallet i parketten. Spesielt om det er trestokk på den. Ja, hvis du har prøvd de åpne siktene og vet hvordan treffpunkt du får med valgt jaktammo, så er det vel det. Om ikke så er det like bingo som å skyte med en kikkert som har fått seg en kakk.
 5. Har et 9,3x62 løp 56cm, gjenget 14x1,5, som jeg kunne tenkt meg å bytte i et 30-06 løp av samme fabrikat (S&LClassic DL) 9,3-løpet har vel gått ca. 5-600 skudd.
 6. Jeg har en Monte Carlo selv. den ble kjøpt ny av min far tildlig 60-tall. Kan se ut som du har en eldre modell http://www.hungariae.com/From29SG.htm Mirokuen er vel en 80-talls modell av ett eller annet slag. Begge haglene er egnet til alt av haglejakt.
 7. Jepp. Den funker til aktiv jakt, så lenge det ikke er alt for varmt. (Typ 15+ og opp) Om du åpner alt av glidelåser får du god lufting. Den er i tillegg overraskende varm om du skal sitte i ro (med godt undertøy under.)Vindtett, men regn med å bli våt om det blir en dag i styrtregn. Etter hva jeg kan se, er den litt kortere enn kvinherad gtx. Jeg liker den veldig godt. Jeg er av typen "svett-peis" og kan ikke gå drev med en goretex jakke. Ikke i desember engang. Jeg renner bort. Den er perfekt for aktiv jakt, så lenge det ikke styrtregner/ er for varmt.
 8. Ante meg det ja. Fin film,forresten. 👍Hvor i sverige er dette da? Helt mot grensa i Jamtland? Lengre nord?
 9. Det var ikke rare smellet. Hørtes jo nesten ut til å være nær sub? Eller er det snøen som demper såpass mye skuddsmell? Eller blir man lurt av opptakslyden på video?
 10. hewi

  Hvilken GPS?

  Jo, den kan brukes som en fullverdig GPS selv om du ikke har hund.
 11. Klut med litt messingpuss på, så blir de blanke og fine som da de var nye.
 12. Njææææ bare delvis enig.....om du faktisk treffer "midt på nesa" så tar du vel halsen, selv om treffpunktet er for lavt ift oprinnelig tenkt hjerneskudd. Men man kan like gjerne sneie kjeven på høyre eller venstre side også, selv ved frontskudd. Been there... Hos meg var det en sesong hvor "alt hadde gått veien" både på skytebanen (jaktfelt/felt) og på jakt. Selvsikkerheten vokste proposjonalt med treffprosenten og det var ikke måte på hvor høy jeg var på egne ferdigheter. Jeg hadde x-antall tusen treningsskudd og var i veldig god "skyteform" det året. Situasj
 13. Google is your friend! Dessverre ikke mye trøst og få her, men den "presisjonen" du postet bilde av, er det beste du kan forvente av ei slik børse. En kompis av meg har en akkurat maken. Han bruker den til plinking på korte hold. Til det er den ok. Når det gjelder funksjonaliteten så bør det finnes en løsning. Smør opp alle glideflater, og sørg for å bruke ammo som ikke soter for mye. (Unngå det billigste rælet) Puss ofte. Mateproblemene du poster bilde av kan tyde på svakt/ujevnt ladde patroner. Bruk noe med futt i, så skal utkast og omladning gå glatt. Når det gj
 14. Gjelder vel de fleste. Du vil bare få et enda mer kornete bilde om du bruker zoom, pga den lave oppløsningen.
×
×
 • Create New...