Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content Count

  6,845
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Jegermeistern last won the day on March 23

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

1,676 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siden jeg har syslet med bestandsdynamikk, med adskillig større tall (antallet egg fra sild-torsk-sei-hyse-lange-makrell og kolmule er stort!), kan jeg jo si at Rosling har "omtrent" rett. Denne videoen er kanskje noen år gammel, utviklinga i Afrika ser jo verre ut nå, enn det han viste. Jeg vil bare nevne etpar småting som han var unøyaktig med: Han "gikk ut fra" (ca. 3,00) at antall barn vil være 2, "controlled by love". Han gikk ut fra at antallet barn i Asia vil gå under 2, men han sa ikke hvorfor/hvordan (men det er jo et godt marked for tørkede reinspeniser!)
 2. Jeg var med som "nothoinn" på seinota med en kutter fra Osen, "Kaare I", tror det var sommeren -69. Båten hadde vært tatt til vaktbåt av tyskerne under krigen, det var fortsatt litt gråmaling igjen på steder som ikke var så lett å komme til. I styrhuset var det en gjenglemt 8x56-kikkert av "et-eller-annet" tysk fabrikat. Den hadde ligget og slengt i styrehuset siden krigens dager, og hadde selvfølgelig ikke hørt snakk om puss eller stell. Men den var god å se i. Jeg ga linsene en omgang med "linserens" fra fotobag'en, og da ble den helt topp! 8x56 er egentlig bare en st
 3. Jeg kjøpte en slik for etpar år siden, for bruk i DFS feltskyting, og den har ikke skuffet: https://www.brownells.no/ULFHEDNAR-Range-Bag-small/no Det går kanskje ikke svære mengder hagle-ammo i den, men noen runder skulle det bli. Og så er det masse små-lommer på utsida, der det er plass til alskens småting som hvertfall kan komme godt med under et feltstevne (hullkorn, skytterur, unbrakonøkler, våpenolje etc.).
 4. Hei, og velkommen til forumet! Fredning, utnyttelse, "egne bestander" (ulv i Norge), "fornøyelses"-jakt eller "offentlig slakt" av ville bestander, er et ganske betent tema. Dessverre preges det, i stor grad, av følelsesmessige argumenter, i stedet for biologiske. Det gjelder dessverre også, som i innlegget @Chiefen.v-2 viser til over her, folk som tittulerer seg "professor". Motstanden mot jakt har delvis grunnlag i eventyret om "Edens hage" i 1. Mosebok. Men alle bestander har "lemen-svingninger", sjøl om det kamufleres til en slags "likevekt-tilstand" for langtleve
 5. Kanskje det? Men sjølskryt sitter vel også litt løst?
 6. Er det dette som kalles "en våt drøm"? @Skandiamann skrev i en annen tråd: - og fikk behørig pepper for det. Men kanskje vi bør si som Peer Gynt: "Der glapp det ut av ham, til sist"???
 7. Jeg har også en Zeiss 10x30, maken til den @seawolf nevner over her, og den er utvilsomt bedre enn x25-en. Skal jeg for det meste sitte på post, bruker jeg den. Problemet er at den ikke så lett går ned i lommer på jakken. Ei kikkertveske, som @M67 og @lilleulv nevner, ville kanskje løst problemet. Jeg har forresten etpar gamle, russiske 7x50, fra Bresjnevs glansdager, som jeg bruker til "bø-jakt". Forbausende god optikk, du finner slike på annethvert loppemarked.
 8. TS vil ha den umulige kombinasjonen, og da blir 1 stk kikkert lite egnet til begge deler. Jeg skrev "stasjonær" om 8x56'en, til bruk når man sitter stille på skumringsjakt. Til bevegelig jakt i gaupe-landskapet vårt har jeg endt opp med en Zeiss 10x25, som veier 335 gram med reim, og går ned i ei radiolomme.
 9. Det dukket akkurat opp to aktuelle "stasjonære" Zeiss-kikkerter, en 10x40, og en 8x56: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=214776231 Du kan jo prøve om det er (det vanlige på Finn) et passe prutningsmonn på den 8x56'en.
 10. Jegermeistern

  Kokkekniv

  Er bladlengden under 30 cm, så du slipper melde flytting til Botsfengselet?
 11. - eller rettere sagt, flere, eller mange - alle (i siste instans kanskje bil- eller husforsikringsselskapene våre), gjennom reassuranse-avtaler. Og de vet at det er langt rimeligere å sysselsette en gjeng advokater, enn finansieringskostnadene med å betale ut en milliard dollar (sjøl i tider med tilnærmet 0-rente). Så skipet blir nok liggende, og blir en turistattraksjon (for de som reiser på ferie til et diktatur som Egypt), som et moderne motstykke til Kheops-pyramiden.
 12. For å få litt mer juling av rifla enn en 30-kaliber klarer?
 13. Det er blitt to færre av de som er mot miljøvern, og benekter klimaendringer, de siste dagene: https://www.nrk.no/innlandet/driv-smittesporing-i-seks-kommunar-etter-lave-arrangement-i-gran-kommune-1.15451893 Disse to, som nektet behandling for, og siden døde av den "ikke-eksisternde" sykdommen covid-19, er kvalifisert (kanskje ikke kvinnen, pga. alder) for "Darwin Awards" https://no.wikipedia.org/wiki/Darwin-prisen
 14. Ikke nødvendigvis. Hvis noen bruker sine ressurser på feil måte, blir det jo lite igjen til det som måtte være "den rette" bruken.
 15. De kommer dessverre fra lommepengene til godtfolks barn og unge, som køper dop fra disse "handelsmennene". Fordi foreldrene ikke vil lære dem at rusgift er noe f**nskap, dette igjen fordi de vil ha fotball-ølet, rødvinskosen og dottsupen sin i fred.
×
×
 • Create New...