Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content Count

  6,021
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Jegermeistern last won the day on September 27

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

1,159 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det skal ikke mer til enn en tragisk brann- eller trafikk-ulykke ute i Asker, så vet vi hvem som rykker opp fra fjerdeplass til førsteplass i arverekkefølgen. Og siden vi er på et våpenforum: Når den nyslåtte dronningen skal åpne Stortinget, må jo hennes "dronning-gemal" være med, for anledningen iført uniform, med sverd, som seg hør og bør: https://www.dagbladet.no/kultur/mer-gratt-enn-blatt/68770624
 2. Nå er dere egentlig "on-topic", et tema som burde være mangfoldiggjort, og lagt inn i både "hagle", "rifle", "luftvåpen" osv.. Nei, la oss komme oss virkelig "off-topic" igjen, og diskutere en del personer med tilknytning til et stort hus i enden av Karl Johansgate: Det var jo noen av disse som fikk moderatorkorpset til å få elgbiffen i vrangstrupen, og slenge flere tråder i "lukket avdeling". En av disse personene ble omtalt i den opprinnelige "Kritisk tenkning"-tråden, i forbindelse med at vedkommende prøvde seg som "forfatter": https://www.kammeret.no/topic/4197-kritisk-tenkning/?do=findComment&comment=288664 "De kjæm itj i lag, før de e lekt", sa min vise bestemor. Og nå har den "fjærende" forfatterinnen funnet seg en partner/samboer?/forlovede?/kjæreste som også har funnet tiden inne til å gi ut sine tanker (?) mellom to permer: https://www.dagbladet.no/kultur/gal-manns-tale/71711831 Noen av oss lurer, sånn av og til, på om det kanskje ikke var så smart å nedlegge Reitgjerdet - .
 3. Man hører mye rart, ikke minst fra klimafornektere som Carl Ivar Hagen, eller pengepredikant Hanvold ("fly og kjør bil, Jesus kommer straks tilbake, og ordner de bagatllene der"). Men lederen for Greenpeace Norge tar kaka, når det gjelder toppklassifisert vrøvl: "Leder i Greenpeace Norge, Frode Pleym, til Dagbladet: Pleym etterlyser tilsvarende tiltak fra flere kommuner, og mener regjeringa før føre an og sørge for gjennomføring i departementene, direktoratene og på Stortinget. - Hadde regjeringa og Norge tatt de initaitivene som Oslo kommune tar nå på flere områder, hadde vi ikke hatt en klimakrise". Hvis Stortinget hadde vedtatt at de sjøl og (den etterhvert ganske store, riktignok) statsadministrasjonen ikke skulle spise kjøtt, noe de tidligst kunne gjort i 1814, ville det altså ikke monnet det grann at resten av verden har fyrt med stadig mer kull, olje og gass siden den industrielle revolusjonen! At ikke Falsen & Co tenkte på det, innimellom fyllekuler og grunnlovsskriving på Eidsvoll!
 4. Når de har solgt et våpen som er livsfarlig å bruke, skal utfallet ikke være noe annet enn at de tar svineriet tilbake, og refunderer kjøpesummen og fraktkostnadene til kjøperen. De vil kanksje prakke på han en o/u, f.eks. en Baikal til 6.000,-. Men disse får man, som sagt, til ca. 1.500 på bruktmarkedet, til og med i dekorert utgave: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=158048746
 5. Du finner kanskje ikke så mange andre våpen med damasksmidd baskyle/låskasse på Finn.no? Prisen for dette smykket er ikke urimelig - for de som har nok penger. Det er kanskje ikke uten grunn at opptil flere av de 120 våpna blir sendt til Norge: https://www.dagbladet.no/nyheter/siv-kan-ikke-vise-at-skattekutt-funker/71701879
 6. - og at begge er produsert de siste 30 årene, med de datastyrte og laseropererte verktøyene som er tilgjengelig i våre dager, og som får "slingringsmonnet" ned i hundredels millimeter. Hadde du sitert neste avsnitt av det jeg skrev, ville det kommet fram at jeg også sammenlignet med M/98. Noen av disse er produsert for over 100 år siden, de fleste før/under 2. verdenskrig. Til dels ble de produsert på mekaniske fabrikker omstilt til krigsproduksjon, en del også på fabrikker i erobrede land. Og med datidas teknologi, eller mangel på sådan, som skribentene her inne bare har hånlige betraktninger til overs for, når det sammenlignes med våpen fra de siste 10-åra. Og likevel går det OK å ta et sluttstykke fra et våpen, og putte det rett i et annet - ?!?
 7. ??????????????????????????????????????? Det er vel solgt over 20.000 STR siden høsten -89, og minst dobbelt så mange piper. ALLE sluttstykkene passer i alle våpnene og alle pipene. Et sluttstykke fra en M/98 passer som oftest i andre m/98, og hvis ikke, kan enhver av oss ikke-mekanikere konstatere det, uten å dra til Tyskland. Det samme gjelder Krag-J (Steyr-K går ikke i KV-kasser og omvendt). Med dagens produksjonsmetoder er det, mildt sagt, uforståelig at man må sende et våpen ut av landet for å bytte sluttstykke. Dette høres ut som en måte å melke penger ut av de som har kjøpt våpen fra denne produsenten, altså det stikk motsatte av service og kundevennlighet. Slik griskhet bør de som vurderer å kjøpe Tikka/Sako merke seg.
 8. Ekstra sluttstykke til Sauer STR 200 koster ca. 2.500,-, og sluttstykker er ikke "registreringspliktig del", så de kan kjøpes "i løs vekt", f.eks. når man har en STR i kaliber .22 LR, og skal bruke den med 6,5-pipe. For ei tid tilbake var det en som skrev her inne om at han hadde mistet sluttstykket til en Sako, og at nytt sluttstykke kostet 4.500,-. Hva sluttstykker til Tikka koster, vet jeg ikke, men de må da kunne skaffes. Hvis de koster opp mot 1/2 nytt våpen, bør man kanskje heller vurdere akkurat det for patroner som 223, hvis man har tenkt dette kaliberet til jevnlig treningsbruk. Som "308 NM-ambassadør" må jeg være så ærlig at jeg sier at hvis man har piper i kalibre som 9,3x62, 35 Whelen, 30-06, 280 Rem/7x64/270 W, så vinner man ikke særlig mye ved å kjøpe pipe og sluttstykke for kalibre som 9,3x64 og magnum-klonene basert på 375 H&H. Men så var det dette med "vil-ha-tarmen", da.
 9. Jeg har ikke hatt noen, ikke skutt med noen, og ikke en gang "klådd" på en 404 i ei våpensjappe. Min vurdering av våpenet er derfor kun basert på hva diverse (objektive/uhildrete/Sauer-blinde/korrupte/"kjøpt-og-betalte") våpenskribenter har utgytt seg om angående dette våpenet. Men - den baserer seg altså på 202, og, til dels, på vår velkjente STR 200 (sjøl om 200-pipene ikke passer, etter hva jeg har lest), og det er ikke det verste utgangspunktet. Konstruktørene har visst også hatt nesten frie hender til å legge inn alskens (praktiske? unyttige?) smådetaljer. Avtrekket skal visst være noe av det aller enkleste å justere, uansett våpentype. Altså et våpen jeg godt kunne tenkt meg å kjøpe, hvis jeg skulle ha et nytt (og godt!) våpen. Når det kommer et tilbud som er såpass mye under nypris, ergrer "garderoben" meg minst like mye som til vanlig. Selvfølgelig: Hvis man saumfarer "Finn", og er god til å prute, kan man få en M/98 med et japsesikte fra 70-tallet, for under tusenlappen. Fullt brukbar til å sitte på en stubbe med en dag eller to om høsten, hvis det skulle være det eneste ønske og behov.
 10. Her var det en person med pistol på ferde i Oslo sentrum igjen, pistolen var uladd, og personen hadde ikke med seg patroner: https://www.nrk.no/norge/mann-gikk-rundt-med-pistol-i-handlegate-1.14739918 Politiet har ikke uttalt noe om hvorvidt dette var et lovlig, reistrert våpen, som vedkommende "kjenning" hadde fått tillatelse til å inneha, eller om det var et ulovlig våpen, fra det mer eller mindre omfattende "uregulerte markedet". Det offentliggjøres heller ikke statistikk som kan fortelle noe om forholdet mellom registrerte/lovlige og uregistrerte/ulovlig våpen i slike episoder, av en eller annen grunn - - - ?
 11. Nei, de som selger slik dritt, skal ikke behandles PENT, nei! De skal bombarderes med kjøpsloven, forbrukerlover, mulig erstatningssøksmål, og spørsmål om hvordan de ville stilt seg, dersom slike hendelser med søppelprodukter hadde ført til skade eller død for personer! Tiltredes! Som innehaver av 2 stk. "russer-spett", kan jeg si at de aldri har sviktet på noe vis, sjøl om bruken har vært brutal, og vedlikeholdet minimalt. Disse våpna er fortsatt rimelige som nye, og kan prutes under tusenlappen på bruktmarkedet. At noen da heller velger å kjøpe sarv fra jalla-markedet, må skyldes en uheldig kombinasjon av manglende kunnskap hos kjøper, og slesk markedsføring av selger. Nei, dette har nok ikke kammeret "hovedæren" for, her er det egen avdeling for "børsemaker og prosjekt", og fokus på funksjon og kvalitet. Derimot er det en god del "forståsegpåere" der ute, bl.a. jegerprøveinstruktører, som sprer det glade budskapet om at en treffer med alt, hvis hagla passer, og at helvete er nært, hvis et-eller-annet skjeftemål er etpar millimeter feil.
 12. I en annen tråd, som omhandler jakt/viltforvaltning/miljø/matproduksjon etc, skrev @Chiefen.v-2: "Billig trumfer alt". Men at noen er så oppsatt på å kjøpe det billigste, at de kjøper TYRKISKE våpen, - - - det "går over min forstand, og langt inn i prestens", som man sa i gamle dager. Presten kan forresten fort komme inn i bildet i forbindelse med slike våpen, når det stunder til begravelse av den heldige kjøperen, eller noen i hans nærmeste omkrets. Der finner du ikke meg, kommer noen med tyrkiske våpen i min nærhet, får de omgående beskjed om enten å pakke våpenet ned, eller pakke seg vekk.
 13. Jeg vet ikke hvor mange som ønsker å høre fr. Martinsens vyer om at alt areal utenfor de største byene skal bli "rewilded", slik at dyra kan spise hverandre levende, drepe hverandre i revirkamper, eller sulte i hjel, helt uten innblanding fra de skrekkelige menneskene. Men dersom noen av hennes meningsfeller har en viss evne til logisk tenkning, kan de starte med å vurdere hva som ville skjedd på veiene førstkommende vinter, hvis jegerne ikke hadde tatt ut 100.000 hjortedyr i høstjakta. Jeg har skrevet om dette mange ganger før her inne: Fr. Martinsen og hennes meningsfeller i et utall av statsfinansierte "miljø"-organisasjoner villeder opinionen til å tro at deres "løsninger", f.eks. ubegrenset vektst i stammene av store rovdyr, betyr at alle miljø- og klimaproblemer blir løst. Dessverre er virkeligheten motsatt, land som beites av husdyr og friske hjorteviltstammer, binder flere ganger mer CO2 enn områder med gjengroing. Tamme og ville beitedyr er altså en del av løsningen på klimaproblemet, på flere måter. Her er noen som tar til motmæle mot "dyrevern"-gjengen: https://nordnorskdebatt.no/article/mytebygging-om-jakt-jegere
 14. Som nevnt noen innlegg lenger oppe, du trenger ikke engang kjøpe .22-rifle, for å få skytetrening:
 15. - og hvis ikke CWD er ille nok, er det rapportert mange tilfeller av fotråte på Hardangervidda: https://www.nationen.no/article/fotrote-tek-livet-av-villrein-pa-hardangervidda/ Jeg kan jo legge til at det også er skutt flere rein pga. fotråte i Dovre og Rondane. Økningen i antall fotråtesmittede dyr i år har kanskje sammenheng med det våte været i mai-juni. Konstant fuktighet i vegetasjonen gir gode forhold for smittestoffene.
×
×
 • Create New...