Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content Count

  6,199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Jegermeistern last won the day on December 4

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

1,283 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veeel - DFS har ikke noe obligatorisk sikkerhetskurs. Du kan få kjøpt adekvat våpen med et kvittert medlemskort. Men du kommer nok ikke langt inn på standplassen, uten å forholde deg til Skytterboka pkr. 8.120. Edit.: Våpen- og sikkerhetsopplæringen under "Jegerprøven" er det vel enkelte her inne som mener kunne vært forbedret ( - og at man hvertfall luket ut instruktører som fekter med våpen i alle retninger, står foran elevene med finger i avtrekkerbøylen, etc.).
 2. Hei, og velkommen til forumet! Svaret på spørsmålet ditt er kort og godt JA! Når man er kommet såpass langt ut på året, og særlig når vi kommer til nyåret, må man kontrollere at det fortsatt er jakttid på det viltet en har tenkt å skyte.
 3. Selvfølgelig, og her er noen av de som har mest beviskraft: Dette er en klassiker, og her er det flere fortellinger fra jaktopplevelser i de eleverte kretser. Også ballistikk er godt representert, ved egenopplevde turer på kanonkuler, og geværer som skyter rundt hjørner:: https://en.wikipedia.org/wiki/Baron_Munchausen I denne er det ikke så mye jakt og skyting, men mer om naturfag " - om tænnern hos mænneskan - ", men pga. den høye sannhetsgehalten i historiene har den også stor beviskraft: https://no.wikipedia.org/wiki/Vett_og_uvett Pga. den sentrale plasseringen i landet, og at språket er normalt for de av oss som kan si " - æ e gla ferr ætt æ itj har nå'n dialækt, æ sju", er denne god som generell dokumentasjon: https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article606585.ece Siden vi er på rett sted i landet, må vi jo nevne denne: https://nn.wikipedia.org/wiki/Martin_Kvennavika Vi har allerede utdrag fra den på forumet, i dette innlegget lærte dere å slakte gris: https://www.kammeret.no/topic/7807-slakting-av-julegris/?do=findComment&comment=493934 Jeg har lovet å komme med flere sannferdige historier som har relevans her inne, blant annet "Da'n Skryt-Mekkel skaut merkøran i stan fer skivan på sjøttarfæst'n i Framverran", og "Hain Stor-Sivert å'n Petter-Lorns på bjønnjakt i Mosvikfjelle", får se hva det kan bli til.
 4. For å bli virkelig OT i julestria, kommer denne historia, som skal fortelles på østnorsk bygdedialekt: "Oppset'n satt på stabburstrappa, og åt på ei kakuskive. Så såg'en hanan, som sprang etter ei høne. Oppset'n kasta kakuskiva framom'en, og hanan stoppe, og tok tel å eta. "Je håpe je ældri bli så sultin", sa Oppset'n". Hvis jeg blir "så sultin" at jeg må skyte dyr på 640 meter, "håpe je" inderlig at jeg har bedre remedier tilgjengelig enn 6,5 med 120 grs homogene kuler.
 5. Nå har, om sider, riksadvokaten fått et anfall av sunn fornuft: https://www.nrk.no/norge/riksadvokaten-gjor-om-avgjorelse-_-nrk-slipper-bot-for-akvariefisk-drap-1.14807122 Men Siri Martinsen og NOAH holder fast på fanatismen sin, og vurderer å tape i enda en rettsrunde (vi alle betaler jo til vrøvlet, via statsstøtten). Det var jo et "overlagt drap" på hele to gullfisk!
 6. Her er det en sekk med våpenholder, eller kanskje heller et våpenfutteral med plass for mat og termosflaske, som kalles "Alaska Rifleman". Prisen er (mistenkelig?) lav: https://www.widforss.no/alaska-rifleman-vapenryggsack?ref=google&gclid=EAIaIQobChMIzIHt7-SZ5gIVD-WaCh0wBgBcEAYYASABEgIyUfD_BwE Noen som kjenner til denne, eller evt. er villige til å bruke 700,- på å få (en dårlig?) erfaring? Edit. 5/12 morgen: Siden ingen av dere visste noe om denne sekken, ville jeg spandere de 700,- på å finne ut om dette var brukbart, eller bare noe møl. I mellomtida hadde sjappa satt prisen tilbake til kr. 1.000,-, og da får det være.
 7. - og de av dere som ikke vil ha en K-J til 18 store, kan jo i stedet kjøpe "pent brukte" kina-kikkerter: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=140496335 "Pent brukt"? Det er vel ikke akkurat en presis beskrivelse, når siktet er i to deler (bilde 19 og 34)!
 8. Her er en Krag-Jørgensen for "spesielt interesserte" (hvertfall til den prisen): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=164725013
 9. Det å vri et kikkertsikte så det står feilmontert, i stedet for å gidde å montere kikkertsiktet korrekt. Det er latterlig 😉 Her er en som har vridd kikkertsiktet 90°, på ei rifle der det absolutt har noe for seg: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=164725013
 10. - og diskusjonsfeltet er åpent (enn så lenge?). Det er allerede kommet mange fantastiske påstander der, i alle retninger! Gå inn og delta (husk fullt navn)!
 11. Systematikk er ikke helt enkelt. Vi har den gamle "trønderskrønen" om en kar fra Selbu, som var profesjonell jeger/fisker, og solgte fangsten i Trondheim. Det kunne jo variere hva slags fangst han hadde, derfor denne samtalen mellom han og husfruen i et bedrestilt hjem i Trondheim (som selvfølgelig snakket "fintrøndersk"): "Hva har De i dag, da, Torleif?". "Føggel!". "Hva slags fuul?". "Hårrå!".
 12. Det er vel det som heter "akutt blyforgiftning" i western- og krim-romaner! Men siden IBU (skiskytterforbundet) var blant de første som varslet om at de ville få problemer med blyforbud, må det vel være fordi det er et forurensingproblem i forhold til tilskuermassene under et skiskytterrenn? I min enfoldighet antar jeg jo at dette problemet er en smule mindre enn når man koker hundrevis av tonn bly midt i en millionby, men - - Kanskje glühwein gir samme reaksjoner mht blyopptak for tilskuere på skiskytterrenn i mellom-Europa, som stålhaglene gjorde på Løvenskioldbanen? https://www.allrecipes.com/recipe/20538/gluehwein/
 13. Hvis dine julegjester arbeider i Oslo kommune, har de kanskje allerede testet julemessig grøntfor - hvertfall hvis de tilhører den femtedelen som ikke ville ha normal julemat: https://www.nationen.no/landbruk/nesten-halvparten-bestilte-kjott-til-oslo-kommunes-vegetariske-julebord/
 14. Kanskje ikke, men da melder et oppfølginsspørsmål seg: Hvor mange av tilskuerne i Ruhpolding og Anterselva har blitt "direkte forgiftet" av blyet i kulene til skiskytterne?
 15. Vi har vært innom det tidligere i tråden: https://www.kammeret.no/topic/84294-eu-ønsker-å-forby-bruk-av-blyammunisjon-i-jakt/?do=findComment&comment=1290705
×
×
 • Create New...