Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content Count

  5,763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Jegermeistern last won the day on April 18

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

984 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var vel 4x zoom jeg nevnte? Hvis noen av de som kjøpte Zeiss 2,5-10 x 50 da XXL holdt "salg" på dem, skulle finne på å selge, må man slå til (nei, jeg selger ikke min!).
 2. "Svaret på dette spørsmålet blir alltid Tikka T3 i 6,5x55". @M67 foreslår 308 W i stedet, kommer omtrent på ett ut. Derimot vil jeg foreslå et sikte som gir mer synsfelt, og heller litt mindre max-forstørrelse (styr unna de nye, store, tunge og dyre zoom-siktene), en 2,5-10, 2-8 eller 1,5-6 X, med 42 eller 50 mm objektiv. Mye godt europeisk på bruktmarkedet. Du har tidligere presentert deg som "Hedmarking", hvis du skriver litt mer utførlig om hvor du befinner deg, kan det være noen "kammer"-ater som kan vise deg hvilke skytegreier de har, og lar deg "klå" litt på jernene. Det gir bedre "grunnlag for egne meninger" enn våre teoriutgreiinger på nettet.
 3. Vi bør vel overlate til svenske domstoler å avgjøre hvilken straff det skal umåles for forseelser/forbrytelser begått i Sveariket. Men, for de som måtte ha planer om å begå uhyrlige forbrytelser, og som har valget mellom å begå udåden i Norge eller Sverige: Man får altså mindre straff for å forsøke å drepe et menneske i Sverige, enn man får, hvis man skulle komme til å drepe et individ av en filialstamme av et ikke-truet rovdyr her i landet.
 4. "De4daagse" i Nijmegen, som det visst fortsatt bare er @Mailman og undertegnede her fra forumet som går, har gode råd for de som skal slite asfalt og brustein midt i juli. De har blant annet en egen (ung og pen!) "diett-dame", som gir råd til deltakerne om hva de skal spise, for å holde ut 4 dagers marsj. https://vierdaagse.foleon.com/magazine/vierdaagse-english/healthy-food/ Og rådene? Akkurat de samme som du vil finne i "Idrettskost" av Kåre Rodahl, fra 1970, og i de norske kostholdsrådene. "Seintvirkende" karbohydrater (dvs. grovbrød eller tilsvarende) som drivstoff under marsjen, og gode proteiner (kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter) for å "gjenoppbygge" kroppen etter marsjen. Og, selvfølgelig, det vanlige rådet om at de som (av religiøse eller andre merksnodige grunner) velger et "vegansk" kosthold, må være særdeles nøye med hva de putter i seg. I motsetning til oss andre, altså, som, ganske enkelt, kan spise vanlig mat.
 5. Her er enda en "naturvennlig" person, som promoterer at man er mot naturen: https://www.nationen.no/motkultur/debatt/labkjott-kan-spare-milliarder-av-liv/ Før i tråden har jeg vært innom tidligere Dagblad-kommentator Aksel Braanen Sterri, som (for tida?) er veganer, og nå studerer filosofi. Han kom, via filosofiske betraktninger, til at for f.eks. pelsdyr var spørsmålet om et liv i nettingbur var verd å leve, når alternativet var ikke å bli født i det hele tatt. Han kom til at det første alternativet var det beste.
 6. De som er interessert i / bekymret for blyeksponering, har nå fått et nytt og interessant tilfelle å forske på: https://www.nrk.no/urix/derfor-var-slokkingen-sa-vanskelig_-brannen-startet-i-_skogen_-1.14518182 210 tonn bly ble smeltet, og kokt, og røyken og blydampen ble spredt ut over millionbyen Paris. Hvilke følger får dette, tro? Men det er kanskje ikke så interessant å forske på, man må vel heller rette innsatsen mot de jegerne som skjøt noen skudd i fjellene i Auvergne. Jaja, mens vi er på de kanter: https://www.youtube.com/watch?v=7rqmqnFGVrk
 7. Dette skrev jeg litt lenger oppe i tråden: "Slikt" viser til påstanden om at norske barn har nedsatt IQ pga. at norske jegere bruker blyammo. I denne artikkelen sier altså Arnemo & Co det samme. - og han og kumpanene hans gir seg heller ikke med å fortsatt kolportere halvsannheter, usannheter og blank løgn, sjøl om disse feilene blir påpekt gang på gang. "Spøtti'n læng nok på stein, bi'n kvit", sa ho bestemor. "Gjentar man en løgn mange nok ganger, blir den til slutt en sannhet", sa en person vi ikke kan navngi, for da kommer noen trekkende med "Godwin's Law": https://no.wikipedia.org/wiki/Godwins_lov
 8. "Kanskje"-en er nok på sin plass, ja. Jeg sammenligner stadig håndkikkerter og kikkertsikter når noen i bekjentskapskretsen har kjøpt noe nytt og dyrt. Men hva som er best, kan variere fra kveld til kveld. "Vinneren" fra en kveld kan bli overgått av andre neste gang. Kanskje har det noe med fargetemperatur på lyset å gjøre, eller kanskje er det øynene mine som har varierende dagsform. Jeg finner hvertfall ikke noen signifikant samsvar mellom prislapp og rangering av europeisk optikk i "godt nok"-klassen. I dag er "merprisen" for det meste betinget av at siktene har et enormt zoom-område, noe som gjør siktene store, tunge, klumpete og svært dyre. Jeg driver hvertfall ikke med noen jaktform der jeg har bruk for slike zoom-områder. Det er kanskje kjekt at det samme siktet kan brukes både på elgjakt på trange poster, og til gemse-jakt i Langtvekkistan. Men med alle de kjekke QR-montasjene som er på markedet i dag, vil jeg framheve muligheten til å ha to sikter til samme våpen. To "alminnelige" kvalitetssikter koster langt mindre til sammen enn et av de nye, fantastiske "se-hva-vi-har-klart-å-lage"-siktene. Det er hvertfall ikke noe postitivt for rekruttering til jakta, hvis nye jegere tror de er "nødt" til å kjøpe sikter i prisklasse over en god bruktbil. "Godt nok" er ganske enkelt - ja, akkurat - godt nok!
 9. I "hine hårde dage" hadde hvertfall S&L-pipene ord på seg for å tåle sprekere ladninger enn de fleste andre. Min M68DL fra ca. 1970, i kal 30-06, spiser ladninger, og gir hastigheter, uten trykktegn, med ladninger som fremkaller "kor e hammaren, Edvard?"-følelser med andre 30-06-rifler. Hvis dette er tilfelle også med @FEVIK sitt våpen, ta fabrikkdataene med all mulig skepsis, og følg rådet om å starte lavt!
 10. Det er kanskje selgere av denne kategorien du har dumpet borti? https://www.kammeret.no/topic/16115-dagens-annonse-på-finnno/?do=findComment&comment=1246128
 11. "Kammeret" har alt, som vanlig. Også om forna tiders tivoligevær, undertegnede har fortalt litt fra sin spede start på skytterkarrieren i denne tråden: https://www.kammeret.no/topic/30961-gammelt-luftgevær-trur-jeg/?
 12. Jegermeistern

  Off topic

  Det er hvertfall helt fantastisk at opptil flere på et litt sært forum for smelljernoperatører har hatt slik usannsynlig flaks: https://www.kammeret.no/topic/14753-jippi-jeg-har-vunnet-16milioner/? https://www.kammeret.no/topic/18099-jeg-er-riiiiiik/
 13. Dette er jo "gammelt nytt", både for de som har litt ut over elementær kunnskap om kosthold, og for de som har fulgt med i denne tråden. Der skrev jeg jo, i et av de første innleggene, at "veganisme" krever at man eter etter et slags avkryssings-system, og at spisingen preges av en slags plikt og tvang, i stedet for matglede og kroppens naturlige sult-signaler. Det samme gjelder jo forresten "vanndrikkingen", som jeg har vært innom, blant annet i tråden "Kritisk tenkning". Ved at man går og sutter kontinuerlig på flaskevann (dårligere vann enn du har i springen, til 4-dobbelt pris av melk og bensin), reduseres de naturlige tørst-signalene fra kroppen.
 14. Hei, og velkommen til forumet! Kameraet ditt har fokusert på låsklakkene, så stemplene er litt utydelige, men noe kan sjøl en uvitende person som meg trekke ut fra det: Denne hagla er fra "Larsens", ja, men det er ei belgisk hagle. Det ser man på godkjenningsmerket "ELG". Dette merket har ei krone på toppen, og det betyr at den er produsert etter mai 1893. Dvs., den vil bli registreringspliktig når den skifter eier, hvis du har overtatt den etter en-eller-annen dato, skal den registreres på deg. Det er også et stempel på hver pipe, "18,3". Det er sannsynligvis diameter i munning ved levering fra fabrikk, i tilfelle "full og sterk" trangboring. Leverandør/"påstått produsent" kunne da åpne trangboringen, etter kundens ønske. Det er mulig noen av de andre stemplene skal vise at "Larsens Vaabenforretning" har gjort det.
 15. Hvis rovdyrdebattene, og spesielt når det gjelder ulv, går over til at noen kaller motparten "et esel", så er det nå faktisk "helt innafor": https://www.nationen.no/landbruk/danmark-vil-la-esel-og-lama-beskytte-sauene-mot-ulv/ Esler er vel ikke prøvd i Norge, men lama og alpakka er det mange som har anskaffet seg (men ikke lektor Tørdal, så vidt jeg vet!). Jeg har ikke hørt særlig mye positivt om disse "vokterne", annet enn at barna er veldig glade i å ri på dem. I følge artikkelen skal det finnes en video der en lama og et esel sammen jager EN ulv. I ulvereservatet i Norge, der det ikke lenger er sau på utmarksbeite, er EN ulv ikke noe problem. De gjenværende dyra, stort sett elg, vet hvordan de skal behandle EN ulv. Det vet ulven også, og enkeltulver forsøker seg derfor ikke på elg, hvis de ikke er desperat sultne. For en svekket ulv kan det da gå galt, og Wabakken får enda en ulv i statistikken sin over ulovlig jakt. Ulver opptrer i flokker, ikke bare fordi det norske bestandsmålet er "ynglinger". Og flokken, avfaparet og mer eller mindre voksne avkom, jakter i flokk, henger på dyrene i "stafett", og avleder oppmerksomheten til elgkyr og eventuelle esler eller lamaer, så andre i flokken kan angripe dyra: https://sedenne.no/v/195459576/elg-kjemper-for-ungen-i-kamp-mot-ulver Esler ser også ut til å samme vaner som vokterhunder. Flokken er "venner", andre sauer, ville dyr, bærplukkere og jegere er "fiender", og "fritt vilt". Vokterhunder, lamaer og eventuelle esler egner seg derfor best for besetninger som går innafor "rovdyrsikre gjerder". Dit rovdyrene altså ikke skal komme, men så viser det seg at virkeligheten ikke så rent sjelden overgår teorien - - .
×
×
 • Create New...