Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Posts

  6,963
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

Jegermeistern last won the day on June 11

Jegermeistern had the most liked content!

1 Follower

About Jegermeistern

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jegermeistern's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1.8k

Reputation

 1. Nå ser det ut til å bli en lysning, også for oss over 20: DFS har forløpig begrenset velvoksne til landsdelskretsen. Og har spurt om man kan åpne for hele landet, der man overholder 1-meters-regelen. De får svar på mandag. "Koronasertifikat" ble ikke nevnt i denne sammenhengen.
 2. @Skaubjønn viser til ladedata for 6,5x57R fra Ladeboken nr. 6. Den har også data for 6,5x55 "Krag-Jørgensen/Svensk M96", altså reduserte ladninger i forhold til dagens trykkstandard for 6,5x55. Sjøl om de ikke har brukt akkurat de samme kulene, ender de opp på omtrent samme ladning, for omtrent samme kule, for disse to kalibrene. Det bør tilsi at ladninger som er trygge i Krag-rifler, også kan brukes i 6,5x57R.
 3. Skal vi te-drikkere kuppe tråden, kanskje? 99 % av norske dagligvarer går jo gjennom de tre kjedene, og når det gjelder te, er resultatet "kjede"-lig. Man får bare teposer, og Twinings Earl Grey løs te, til 500,- pr. kilo. Spesialbutikker som fører flere te-sorter, må man til større byer for å finne. Jeg kjøper derfor te (de har sikkert mye god kaffe der også) i de som står for den resterende 1 % av dagligvarehandelen, "innvandrer-butikkene". Utvalget varierer, men av og til kan man finne riktig god te. "Hverdags-teen" er Elite Big Leaf, god, svart te, og kilospris ca. kr. 100,-. Jeg skal se om jeg finner "Aeropress" når jeg er i et litt mer urbant strøk, og prøve å lage god te på tur.
 4. Hva som er mest og minst vanlig, skal jeg ikke si. Begge deler virker, jeg bruker reim med to skruklemmer. Pass på å justere kroken i høyde, slik at ikke reima, når den strammes (på den ene eller andre måten), stopper blodtilførselen, eller medfører at pulsen overføres til reima og videre til våpenet. Velkommen til forumet, forresten!
 5. Stor artikkel om havørn på NRK.no: https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/xl/ornetjeneste-1.15016754 Som vanlig får Alf Ottar Folkestad være "fasit". Fasiten, i følge artikkelen, må jo være å gjøre det man gjør (eller hvertfall burde gjøre) med ulv: Skyte reproduksjonsoverskuddet, ungfuglene. I motsetning til ulv, er det ikke noe vansker med å skille ung havørn fra voksen Derimot kan det kanskje gå med en og annen ung kongeørn, hvis man ikke får se fuglene nedenfra (som man, av svært naturlige årsaker, som oftest får!). "Ungdomsbander" av ung hav- og kongeørn, sammen, er vanlig, hvertfall her på Fosen.
 6. Jeg hadde en av den sorten også (har den fortsatt, med 9,3-pipe), men fra -75 ble den utlånt til en ex-Krag-jeger. I -74 fikk jeg hånd om en S&L M68, som var spesialbestilt av Lunde hos Schou til godseier Treschow. Det var, og er, ikke noe galt med den, nei!
 7. Jeg skal ikke svare om svingmontasjer, men: Forhåpentligvis får man ikke mer spredning, hvis man bytter sikte, i verste fall får man treffpunkts-endring. Fra "tidenes morgen" med kikkertsikter (for meg, 1974), hørte jeg skrekk-historier om at man måtte skyte inn helt på nytt, hvis man løsnet kikkerten fra geværet. Jeg gjorde jo, pliktskyldigst, det, men hver gang gikk jo våpenet akkurat dit det gikk, før jeg tok kikkerten av. Og det var med vanlige klakker, og billigste type Weaver alu-ringer. I vårt "gaupe-terreng" tar jeg ofte kikkerten av, når jeg jager, eller går til post, og setter den på, når jeg er framme. I det siste har jeg prøvd dette mer grundig, med IMI picatinny-skinne på Saueren (og skikkelige montasje-ringer). Bytta fra en kikkert til en annen, og tilbake igjen. Og kan bare konstatere at historiene fra min ungdom, om at man ikke ville treffe låve-veggen, etter å ha tatt kikkerten av, bare var myter. Som flere erfarne folk har sagt før i tråden: Hvis man prøver å finne et sikte, som skal oppfylle absolutt alle ønsker, ender man i beste fall med et stort og tungt sikte, som ikke er ideelt til noe. To (eller flere!) sikter til samme våpen løser de fleste problemene.
 8. Hvis man forutsetter at "sikteren" og hans 3 kumpaner var korona-arbeidsløse tryllekunstnere, som hadde forberedt et "gjenstand-forsvinner-i-løse-lufta"-nummer, er dette en ganske sannsynlig teori. Under de aller fleste andre forutsetninger ville en meterlang gjenstand av plast og metall kunne gjenfinnes på stedet, eller i umiddelbar nærhet.
 9. Politiet har visst ikke "våpenet", ser det ut til: Hvorfor de ikke sikret seg "beviset", kan man jo lure på, siden innehaveren sier dette:
 10. Vi var innom en sak fra Sverige litt lenger oppe på siden: Nå har politiet avsluttet etterforskningen, og konkludert med at fellingen var lovlig: https://www.nationen.no/nyhet/svensk-politi-avslutter-etterforskningen-mot-mann-som-drepte-ulv/
 11. Joda, enig i det. Jeg mener bare det er mer KOS-nytte med en Tikka i nusselige 222 Rem. Jeg har forresten en M/67 med Heym-pipe i 6,5x55, som ble dreid ned før montering. Den har i dag en Leupold VX-3 med CDS, er jo en del kos med den også! Og den samler på den berømte "klisterlappen", med Lapua 7,8 g Scenar-L (rart samlinger alltid skal angis med en-eller-annen tingest, som 5-kroning, snusboks, tallerken eller låvevegg?).
 12. Gratulerer med god avstandsmåler/turkikkert! Den får du mye glede av!
 13. - for eksempel en nydelig Tikka M55, med demper (glem juggel-kikkerten), i kaliber 222 Rem (det ledende BR-kaliberet, før de mer spesialiserte patronene dukket opp), for bare en lapp mer enn dette dubiøse pipe-prosjektet: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=221284174
 14. Å "finish chambering, set the headspace", må man jo gjøre, når man skifter pipe. Dvs., her på kantene har vi en sjølutnevnt "børsemaker", som skrur inn piper, uten å gjøre dette. En "oppskyter", med nyskiftet pipe, plagdes med å dra ut tompatronene. Jeg fikk se på rifla hans, og skulle ta ut en kamret patron. Resultatet? Kula satt igjen, i den manglende overgangskonusen! "Negativ friflukt", hvis det er noe som heter det. Jeg ville også heller svidd av etpar lapper hos Brownells, og fått Arvid Buhaug på Stjørdal til å montere pipa korrekt, enn å startet et prosjekt med ei mer eller mindre utskutt pipe.
 15. - mildt sagt, når ei ny koster 2.059,- : https://www.brownells.no/SHORT-CHAMBERED-MAUSER-BARREL-Short-Chambered-Barrel-1-10-Twist-30-06-BROWNELLS-98-Unfinished-30-06-Springfield-Factory-271-lbs-24-080000378
×
×
 • Create New...