Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content count

  4,873
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Jegermeistern last won the day on August 11

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

498 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jegermeistern

  Dagens annonse på finn.no

  Den må da være verdt 3.500,-, og mer til, etter som det følger med "oppbevaringskasse med morakniv"!
 2. Jegermeistern

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  Ja, det kan vi heldigvis gjøre, inntil Disney-konsernet investerer noen hundre millioner dollar i å lage helaftens animasjonsfilm av "Bamsens fødeselsdag". Det er forresten allerede planer om å lage en heilnorsk spillefilm, basert på Oscar Braatens bok, "Den store barnedåpen". Handlingen blir lagt til et ulvehi i Hedmark, og en viss miljøvernminister får hovedrollen som prest. Når disse prosjektene er vel gjennomført, har fått panegyrisk omtale i alskens medier, og milliardomsetning i "spin-off"-produkter som komplette sett dyre-kostymer til fødselsdagsselskaper for barn, er veien kort til tvangsinnleggelse på nærmeste mentalsykehus for de av oss som fortsatt måtte hevde noe så forkastelig som at det går an å drepe et dyr.
 3. Jegermeistern

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  Antropomorfiering = å tillegge dyr menneskelige egenskaper. Jeg mener huske at vi ikke så rent sjelden er innom dette temaet her på forumet. For eksempel i dette innlegget:
 4. Jegermeistern

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  "Yes", said Poirot thoughtfully. "People forget". "They're not like elephants", said Superintendent Garroway, giving a faint smile. "Elephants, they always say, remember everything". (Agatha Christie: "Elephants can remember", 1972). En nabo av meg har ei T-skjorte, med et motiv som til forveksling ligner skjorter fra "hval-vernerne", med teksten "EAT the whales", og underteksten "Intelligent meat for intelligent people".
 5. Jegermeistern

  Dyrenes nyheter

  Det meldes fra Lofoten at to spekkhoggere har gått til sultestreik. "Vi protesterer mot den omseggripende trenden med at maten pakkes inn i alt for mye plast", sier spekkhoggerne til Lofotposten. "Her om dagen fikk vi servert mat, pakket i en avlang innpakning av plast og glassfiber. Vi nekter å spise, inntil vi får servert mat uten innpakning", sier spekkhoggerne. https://www.dagbladet.no/video/82UUkN9UrNs
 6. Jegermeistern

  Samme vald på 2 sider av en innsjø?

  Det er @Jibrag her på forumet som har komponert navnet, ut fra serverings-/overnattingsstedet på Lauvsnes-stranda. Glasøya og Kvennøya er med i "Vedvika og omegn driftsplanlag", de som er interessert, finner områdene på norgeibilder.no eller googlemap.
 7. Jegermeistern

  Samme vald på 2 sider av en innsjø?

  Jeg vet ikke noe om INNsjøer. Men her i Zanzibar-land er det ca. 1000 øyer, holmer og skjær, adskilt av den virkelige sjøen. Og i vårt bestandsplanområde er det med to øyer, ei på ca. 2 km2, og ei på 4 km2. Den føste er bare skilt fra fastlandet ved to straumer, og hovedveien går over begge, og over øya, via bru/fylling. Den andre er skilt fra fastlandet, og ei anna stor øy, med sund som er minst 100 meter brede. Send PM, hvis du trenger faktiske opplysninger, og henvisning til eventuelle vedtak og saksbehandlere.
 8. Jegermeistern

  Stålhylser?

  Da bør du endre trådtittelen!
 9. Jegermeistern

  Våpenskap

  Her har du et skap som er til salgs i Oslo-området: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=126531908
 10. Jegermeistern

  6.5x55, kuler til jakt på lengre hold.

  Tenkte meg nok det, ja. Det aller meste, sjøl i kalibre som .222 Rem/22-250, går tvers gjennom ribbene på et rådyr, etter mine erfaringer. Utbasunering av bastante påstander om "søppel", uten nærmere begrunnelse enn eventuelt erfaring fra et enkelttilfelle, er slikt som ødelegger for et godt forum.
 11. Jegermeistern

  6.5x55, kuler til jakt på lengre hold.

  Og hvor mange dyr har du skutt med den kula, for å trekke denne konklusjonen? Det ser ut til at det er forskjellige erfaringer med den kula. Jeg har ladet den i 6,5x55, for bruk på passe lang avstand, men vil gjerne ha flere tall på fordeling god/mellomgod/søppel fra dere som har erfaring med den, før jeg bruker den på dyr.
 12. Jegermeistern

  Dyrenes nyheter

  Siden denne tråden "slo an", og framskaffet hele 5 stk. av forumets "likes", er jeg jo, i "nettalderens" logikk, moralsk forpliktet til å komme med flere gode nyheter fra dyrenes verden: https://www.nrk.no/ho/har-du-fatt-en-venneforesporsel-fra-_mons__-1.14156771 Dvs., denne saken handler kanskje ikke så mye om dyr, men desto mer om mennesker. Når 100.000 personer ikke har noe bedre å ta seg til enn å "følge" et katteskinn på Tryneboka eller Snappsjiten, kan man virkelig diskutere hvem som er, og ikke er, "høyerestående skapninger".
 13. Jegermeistern

  Jakt og etikk

  Tiltredes! Hvis Jenny blir med meg på rypejakt 10. september (med hagle, hvis hun har jegerprøve), skal jeg gladelig diskutere alle filosofiske og tekniske aspekter ved småviltjakta med henne. Inntil da blir hennes og andre jaktmotstanderes funderinger over jaktutøvelsen omtrent like relevante som om vi avholdsfolk skulle oppnevne oss sjøl til smaksdommere om den lokale heimebrenten.
 14. Jegermeistern

  Lekevåpen

  Klokka 4 på natta, på en del meters avstand, og mens personen veivet med et "våpen"? For min egen del kan jeg legge til at jeg ikke så sjelden observerer personer som er litt "fyldig" rundt hakepartiet, uten at jeg, i farten, får gjort noen kromosomanalyse av dem.
 15. Jegermeistern

  DFS og diopter

  En mulighet kan jo være å gå ned på skuddantallet, for å unngå å varmskyte demperen så mye. Kanskje 3 skudd i hver stilling, og så "mini-grunnlaget", 2 skudd i hver stilling? (Men nå er vi visst sporet av, ja!).
×