Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content Count

  5,887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Jegermeistern last won the day on July 25

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

1,086 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Av en eller annen grunn ser det ut til at fenomener som først opptrer i Sverige, innen ei viss tid har spredd seg hit til landet. Vi har hatt "anti-jakt"-folk i aksjon her i landet også, men da først og fremst i forbindelse med jakt på Den Hellige Ulven. Annen jakt har, så vidt jeg vet, fått gå uhindret av "Bambi-istene". Nå prøver visst de som har misforstått begrepet "dyrevenner", å sabotere jakt på arter som elg og villsvin i nabolandet. At de kan komme til å drepe eller invalidisere folk, ved å sabotere jakttårn, er jo bare pytt-pytt, mennesket er vel ingen verneverdig art? https://www.nationen.no/nyhet/svenske-jaktaktivister-skyr-ingen-midler-for-a-redde-dyrene/
 2. Vi har et annet uttrykk for slike framgangsmåter: "Hvorfor gjøre det enkelt, når det kan gjøres militært". Eller, fram og tilbake (og fram og tilbake etpar ganger til) er dobbelt så langt (eller vel så det).
 3. Der er jeg litt uenig, det skal være en viss forskjell på en patron og et kobberrør. Hvis man har våpen i de tre nevnte "penis"-kalibrene, skulle man være godt rustet til det aller meste av riflejakt!
 4. En mulig forklaring kan kanskje være at lysten til å drive f**nskap er vesentlig større enn kjemikunnskapene? Natriumklorid er jo et skummelt stoff! Ved å endre litt på navnet, kan man til og med få folk til å betale 10.000 kroner kiloen for det! https://www.skepsis.no/himalayasalt-–-et-rent-lureri/ Men det er jo godt at politi og tollvesen passer på! Særlig hvis noen prøver å importere livsfarlige ingredienser som dihydrogenmonoksid: https://no.wikipedia.org/wiki/Dihydrogenmonoksid
 5. Om den er bedre, verre, eller dårligere, er en side av saken. Men nå har jeg sittet og sortert flere bøtter med tomhylser, og at 6,5x55 er verdens PENESTE patron, er jeg ikke det minste i tvil om! (De to andre på pallen: 222 Rem og 470 NE).
 6. Jeg har faktisk akkurat samme "antikke" "Luger" som selgeren, også jeg har den originale eska til "klenodiet" i behold. Prislappen står til og med på, den viser at jeg ga kr. 165,- for "Lugeren" på ei sportssjappe i Hammerfest høsten 1971. "Tex"-pistolen er temmelig lik "Slavia" luftgevær i mekanikken, og begge disse, og BRNO jaktvåpen, ble markedsført av de som avsatte Dubcec, og solgt gjennom Gresvig-butikkene. Jeg skjøt mine første konkurranser i Bergen pistolklubb med den pistolen, og oppnådde nesten 300 poeng på 40-skudds-programmet. Avtrekket var minst like tungt som AG-3-avtrekket, men ganske rent. Når man behersket det sånn noenlunde, var det en fryd å gå over til klubbens Feinwerkbau-rørtenger. Edit.: På bildet selgeren la ut, ser det ut til at det er et "Will" eller "Er-Em-Ge" luftgevær i bakgrunnen. Slike er omtalt her: https://www.kammeret.no/topic/30961-gammelt-luftgevær-trur-jeg/
 7. Det er innvilget skilsmisse ved dom på langt svakere kriterier enn det - !
 8. Disse våpnene ville nok innbragt en god, liten formue - hvis de hadde befunnet seg i USA. Her i landet er det, mildt sagt, laber interesse for våpen beregnet på et slags "frimerkesamler-marked". Vi er så traurige her i landet at vi stort sett bedømmer både Winchester og andre våpen ut fra hva som kommer ut fra pipa, ikke hvor mye gull, glitter og henvisninger til USA-iansk historie som er klint utenpå den. Hvorvidt det er mulig, og bryet og kostnadene verdt, å prøve å få eksporttillatelse (og tilsvarende tillatelse til import i USA), så man kan selge samlingen til de som har mer sans for glitter og stas, vet jeg ikke.
 9. Men etter en del oppslag i media, kan det se ut til at Tromsø er stedet der politietaten dumper personell som ikke består IQ-testen for 4-åringer.
 10. Etter presisjonen (eller mangelen på sådan) i rifle er den, i beste fall, CCI Standard.
 11. Jeg har ikke siste utgave av "Skytterboka" for hånden, men tidligere sto det følgende: "Nasjonalflagget skal ikke brukes som varselflagg". ( - etter min strengt personlige mening litt i stil med USA-ianske bruksanvisninger. Som flere har nevnt, nasjonalflagget kan brukes I TILLEGG til varselflagg (-ene), ved festlige anledninger). For nærmere 40 år side skulle jeg, sammen med 4 kamerater fra det daværende skytterlaget på heimstedet, på serieskyting til et lag, der vi aldri hadde vært før. Vi spurte oss for i bygda, og fikk vite hvilken vei vi skulle kjøre, for å komme til banen. "Dere ser banen", fikk vi beskjed om. Etter ei stund så vi ei flaggstang, med et stort, norsk flagg heist. Vi kjørte mot flagget, men etter ei lita stund hørte vi kulesmell like over bilen. Vi bråbremset, og heiv oss ut i veigrøftene på begge sider. Da det ble "ilden opphører", rygget vi tilbake, det forteste den gamle Cortina'en kunne gå. Det viste seg at flaggstanga sto like ved 200-m-grava, og at nasjonalflagget var brukt som varselflagg (på tross av all sunn fornuft, og forbudet i Skytterboka).
 12. "Det uklart tenkte er det uklart skrevne". Det var mulig du tenkte på pipelengde, men for oss andre hadde det jo da vært litt oppklarende om du også skrev dette. Her er hva du skrev: "Ja jeg kan nok tyne mer fart ut av 200 str, men med 70 cm pipe skulle det bare mangle. Hadde fått høyere hastighet i creedmooren også om den hadde vært lengre". "Den" viser tilbake til subjektet i forrige setning i perioden, altså "creedmooren", som også er "topic" for denne tråden. Hvis du mente å sammenligne med "70 cm-pipen" i forrige periode, burde du skrevet "pipen" i stedet for "den".
 13. Ammoen er sikkert bra, den. Men 12,7 gram i kaliber 9,3 tilsvarer omtrent 9 gram i kaliber 30, eller 6,5 gram i kaliber 6,5. "Rekruttammo", altså. Duger sikkert til det meste, kanskje unntatt å gi et inntrykk av hvordan en storviltpatron i 9,3 kjennes i ei lett rifle uten demper.
 14. @boble: Det er ikke tillatt med skytterjakke i skogsløp MED skyting. På Landsskytterstevnet har vi skyting OG skogsløp, og da er antrekket maratonsinglet og friidrettsbukse, hvis været tillater. Det er for øvrig ganske fritt hva man har under skytterdressen - også i felthurtigfinalen på Landsskytterstevnet: https://nye-troms.no/bod-opp-til-dans/19.5064
 15. Dette forumet har eksistert i over 10 år, og vrøvlet om at man "må ha" skinndress (lite skinn, stort sett canvas, i nyere skytterjakker og -bukser) for å skyte i DFS, har herjet her inne like lenge. Enkelte vil nok ha god nytte av å lese "Kritisk tenkning"-tråden! Tidligere var det riktignok et forbud mot å skyte "i skjorteermene", men reglementet i dag begrenser påkledningen, det er ikke noe minimum, ut over gjengs anstendighet. De som fortsatt har tanker om de "påbudte" skinndressene, må først finne hvor dette "påbudet" er gitt, les "Skytterboka" (tips: Påkledning finnes i pkt 8.160). https://www.dfs.no/verdt-a-vite/lover-og-regler/skytterboka-2019-2020/
×
×
 • Create New...