Jump to content

Jegermeistern

Members
 • Content Count

  5,606
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Jegermeistern last won the day on January 10

Jegermeistern had the most liked content!

Community Reputation

919 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ingen grunn til å kaste S&B- og Partizan (PPU) -hylser Jeg har ladet om både S&B og Partizan. De tåler flere omladninger. Forskjellen mellom dem er hettelommen, PPU er de patronene som er lettest å sette hette i. S&B er motsatt, hettelommen har en skarp kant. Den kan imidlertid brotsjes av med avgradingsverktøyet.
 2. "Nybegynner"???? Hva skal du lage, når du, etter egen mening, er blitt "viderekommen"????? Kjempeflott, både designet og arbeidet!
 3. Med mindre du kan finne at noen fylker/kommuner er unntatt, i følge denne teksten: Tiltak for å begrense spredning av skrantesjuke hos hjortevilt Publisert 02.08.2016 Sist endret 14.12.2018 Det er forbudt å fôre og å bruke luktestoff og saltslikkested til hjortedyr.
 4. Vel når jeg først drar på banen og rigger opp skyter jeg som oftest minst 100 skudd. Enhver kan finne ut hva som gir best resultat for en sjøl. Det finnes ingen fasit - men skal man ha "mange hundre avtrekk", er det noe som heter "tørrtrening". Nå til dags har vi til og med laser-utstyr - . I dag var det til avveksling stille her ute. Jeg tok fram feltgeværet, for første gang siden feltfinalen på LS i fjor, og satte opp skiva, finfelt-sirkelen, dia 15 cm. Skjøt så 6 skudd, vanlig DFS-felt-serie, fra feltstandplass, for å teste innskytingen. Spredningen var 22 mm. Skjøt så en serie til, der jeg gjorde meg flid med sikting, pusting, avtrekk. Denne gangen var 6-skudds-spredningen 13 mm. Da hadde jeg fått det treningsutbyttet jeg trengte med grovkalibervåpenet, resten kan gjøres med tørrtrening og .22LR ei stund framover. For meg vil ikke hundrevis av skudd med 30-06 gjøre virkning andre steder enn på bankkontoen.
 5. Hvis noen av dere skal hogge ved: Kjøp øks, mens det ennå er tillatt: https://www.nrk.no/rogaland/kvinne-dode-etter-angrep-i-haugesund-1.14438785
 6. Det tillater jeg meg å tvile aldri så lite på. Når er "i dag", og "nå", tro? Over teksten står det bare "skrevet" - ikke noe tidspunkt.
 7. Hvilket jubileum? Her er en som selger en M/67, som "jubileumsmodell": https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=140701399 Etter nummeret er den produsert i 1973, samme år, og samme modell, som min første m/67. Og diopteren er den samme, Elit, i følge selgeren har denne diopteren "ballistisk tårn"! Jeg visste bare ikke at jeg hadde en "jubileumsmodell"??
 8. Jeg "bare tror noe": Siktene er sikkert nesten like bra som ZeLeSwa. Men de koster altså MER, ikke MINDRE, som de burde gjort. Jeg ville anbefalt dem, kanskje til og med kjøpt dem, under to forutsetninger: 1: Produsenten opplyser, klart og tydelig, følgende: Siktene er - a: Designet i Tyskland - b: Produsert i Kina - c: Etterkontrollert i Tyskland. 2: På grunn av "b", koster de halvparten av toppmodellene til ledende optikkprodusenter.
 9. "Astronomical" er den tida på døgnet da man kan telle millioner av stjerner, hvis det ikke er lysforurensing (som det er nesten alle steder nå). Det har kommet ut et nytt atlas over universet, ble det meldt akkurat nå, med 10 millioner nye galakser. De regner med at det er ca. 10 milliarder galakser der ute! "Nautical twilight" er den tida på døgnet da det er mørkt nok til å se de største stjernene, samtidig som det er lyst nok til å se horisonten, så man kan bruke sekstant. NB!! Dette gjelder på havet, når det ikke er skyer eller skodde. "Civil twilight" er den tida da det er lyst nok til å gjøre alminnelig arbeid. Meeen - så kommer månen inn, og forstyrrer bildet. Og selvfølgelig skyer, skodde etc. Skumringen varighet er også avhengig av hvor man befinner seg, i forhold til jordas omdreiningsakse, og solas deklinasjon (posisjon i forhold til ekvator). Når sola står rett over ekvator (vårjevndøgn/høstjevndøgn), vil en observatør som befinner seg på ekvator, se at sola kommer rett opp fra horisonten, og går rett ned om kvelden (kort tid til "sundownere"!) (dette er også forholdet i Sør-Afrika når de har sommer). En observatør på nord- eller sydpolen vil derimot ha "soloppgang" eller "solnedgang" hele døgnet, den eneste endringen er endringen i deklinasjon (ca 1 bueminutt pr. time på den tida av året). På våre breddegrader har vi lengre skumring enn på lavere bredder. Soloppgang og -nedgang er når solas sentrum passerer den sanne horisont. Men vi ser sola før/etter det tidspunktet, pga. at vi (oftest) befinner oss høyere enn havflata ("øyehøyde"), diverse fenomener i atmosfæren bøyer (oftest) lyset nedover, og at sola har en halvdiameter på ca. 16 bueminutter. Skytelys er jo også avhengig av hva man sikter med. Vanlige åpne sikter må nok forholde seg til "civil twilight", mens kikkertsikter strekker tidspunktet for mulig jakt lenger. Med et 8 x 56-sikte av topp kvalitet er det nesten aldri for mørkt til å skyte. Hvorvidt dette er forsvarlig, i forhold til viltlovens § 19, er en annen skål. Konklusjon? Vanskelig å gi noen fasit, gå ut og se, og husk at det tar minst 5 minutter før man har normalt nattsyn.
 10. @Joika, "haill" er et begrep som er lite kjent sør for Helgelandsflesa. Da jeg studerte sosialantropologi, fikk vi en oppgave om overtro blant vestlandske ringnotfiskere. Men foreleserne fra UIB kjente ikke til "haillet", så jeg måtte forklare hva det dreide seg om (hvorvidt det også ble en "inngående demonstrasjon", sammen med en kvinnelig foreleser, sier historien ingenting om!). Nå kan dere søringer og innlandskrapyl lese litt om saken her: https://www.nrk.no/troms/vil-forske-pa-om-_haill_-gir-bedre-fiskelykke-_-soker-frivillige-fiskere-1.14436120
 11. - eller juks, bløff, lureri, bedrageri, falskneri, som det sikkert står i synonymordboka. Jeg skrev dette lenger oppe i tråden, og nye opplysninger om sikter med "Blaser"-klistermerke har ikke fått meg til å endre oppfatning:
 12. - og han har jo fått sin egen tråd her inne:
 13. - skrev jeg på forrige side i tråden. Nå er den samme Solhjell ute igjen, med en kronikk i "Nationen": https://www.nationen.no/motkultur/debatt/folk-flest-vil-ha-rovdyr/ Godt gjort å skrive en så laaang kronikk, uten å nevne Stortingets rovviltforlik, eller dette forlikets bestandstall, med et eneste ord!
 14. Ja, dette er en h****ets uvane som slike for***te innvandrere har! Flokker seg sammen på noen steder, henter dungevis slektninger og naboer fra heimplassen, snakker sitt eget språk, danner sine egne religiøse samfunn, og gir til og med ut sine egne aviser! Fysom!! https://www.nb.no/sn/norsk-amerikanske_aviser.html
 15. Denne kunne jo like gjerne vært postet på "Finn.no"-tråden, i den tråden skrev jeg nettopp at "den siste idiot er ennå ikke født". Hva syns dere om en vedkubbe til kr. 199,-, til og med svenske kroner? Virkelig et "løp og kjøp"-tilbud! https://www.nationen.no/nyhet/selger-vedkubbe-til-199-kroner-mener-den-skal-gi-mindre-stress/
×
×
 • Create New...