Jump to content

villreinjegeren

Members
 • Content Count

  3,438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

villreinjegeren last won the day on January 6

villreinjegeren had the most liked content!

Community Reputation

92 Excellent

About villreinjegeren

 • Birthday 01/28/1958

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja egentlig rart at de ikke lagde en kravepatron av 3006, det ville vært en utmerket patron for et brekkvåpen. Har selv en Merkel 961L Dobbeltrifledrilling med 30R Blaser i rifleløpa, og den går vanvittig bra, børsa er regulert med 180 grs Uni Men går kjempebra med 184 grs Evo og 180 Grs Woodleigh PP
 2. Sendte mail til Merkel i Tyskland i går vedr. dobbeltskuddproblematikken, I går ettermiddag fikk jeg melding Per Arne Vågsland om at han har fått en melding om å ta en sjekk og fikse børsa mi. Det må jeg si er kjapp respons fra Merkel og likeså fra Vågsland. Så drillingen sendes til Vågsland på mandag for denne servicen, Per Arne forklarte hva han vil gjøre, Det er en rens av mekanismen sjekke at dobbeltskuddsperra fungerer slik den skal og eventuelt justere inngrepet i spennroene. Må sende med ammo da han også skal teste dette..
 3. Omsider kom jeg meg på banen og fikk prøvd Merkelen min. Innskyting med ett og ett skudd til det var i senter. så prøvde jeg samskytinga, og det satt overraskende bra , så dette blir ei dame jeg vil bruke på jakt. Men, jeg opplevde ett par dobbeltskudd, vet ikke hvorfor, mulig jeg var/er litt slapp i grepet, jeg vet ikke. Har noen av dere andre opplevd dette og hva har dere gjort for å løse dette. Det er ikke rørt noe justering eller annen påvirkning av avtrekket.
 4. Innskyting og test av ammo i dag. Innskyting med forskjellig kulevekter gikk veldig greit, samskyting også. Fikk også ett par dobbeltskudd, vet ikke helt hvorfor men antar at jeg gjør ett eller annet med avtrekket, som gjør at det smeller 2 skudd med en gang. Noen av dere andre Merkel 961L brukere som har noen tips å gi i så måte. Føler at samlingene med børsa er godt innafor det jeg krever. Må trene mere for å venne meg til avtrekket og singeltriggerfunksjonen.
 5. Spurte saksbehandleren på Våpenkontoret jeg bruker i Innlandet om dette. og svaret var at ca 3 år kanskje. Så vi må nok leve med 6 våpengarderoben enda en god stund
 6. Sendte forespørsel til Rogne Våpen som er Merkel importør. Fikk dette svaret: Ofte blir det forskjell på treverket etter noe tid, da oljen trekker inn og tørker opp i stokken. Prøv å smøre stokken med en god stokk olje, for eksempel Tru-oil i fra Birchwood casy. Vi kan hjelpe deg med å legge finnish om du ønsker det, vi kan også påvirke fargetonen i treverket slik at de passer bedre sammen. Din Merkel 961L er et håndlaget produkt. For å etter montere en ny komplet stokk kreves det derfor en del tilpassing. Vi får disse stokkene som halvfabrikat uten finnish og nettskjæring. Et sett med halvfabrikat stokk for ditt våpen i grad 6 vil koste 26 260,- I tillegg vil montering og ferdigstilling med nettskjæring og finnish koste kr 7900,-
 7. Den kom slik fra Merkel Vet at de bruker en del beis på treverket sitt, Skal demontere alt metall fra treverket og gå på slik du beskriver.
 8. Jeg har en Merkel Rifledrilling, på denne er forskjeftet mørkere en baksjeftet, hvorfor det er slik vet jeg ikke, den er ikke pusset ned eller noe sånt. Jeg kunne tenkt meg å fått baksjeftet noe mørkere slik at overgangen til forskjeftet ikke ble så tydelig. Kunne jo kanskje kjøpt nytt skjefte enten foran eller bak, men det ser ut til at det koster nesten like mye som ei børse. Er det noen her som har noen råd å gi med tanke på shine opp skjeftet og fått dette så fargelikt som mulig? Legger ved ett par bilder for å vise.
 9. Det må jeg si Skaubjønn, det står respekt av det du driver med, jeg hadde gravd meg ned i sorgen for lenge siden. Resulatet ble utrolig bra, men det ligger der bak i hodet og murrer, det er en sprekk, det er en sprekk osv. Jeg ble overasket over prisen på nytt skjefte, Lønner seg med en forsikring på børsa da skjønner jeg om man skulle være uheldig å gå på rattata en glatt høstmorgen.
 10. Fikk min Merkel 961L her om dagen, smekker sak. Min er i kaliber 30R Blaser x 2 og 20/76 Dette kaliberet er ikke på importlista til Norge, Børsa er kjøpt i Sveits av forrige eier og tatt med hjem til Norge. Gjenstår å prøve den på skiva, har bestilt litt ammo i forskjellig lading. RWS 184 grs EVO, 201 grs kegelspits, 165 grs Doppelkern og 150 grs Tonheim hjemmeladd. Børsa er regulert med RWS 180 grs UNI. Det jeg vil gjøre noe med er å få prøvd å få tak i eller pusse/olje opp bakstokken til lik farge med fortreet. Planen er å bruke denne på all jakt Utenlandsjakt på villsvin, hjort og det som må dukke opp i de europeiske skoger, jakt her i norden på rådyr, elg, dåhjort, hjort ja kort fortalt alt.
 11. Det er litt fargeforskjell på fortreet og kolben på min rifledrilling, det er noe jeg må få fikset, et så pent våpen må ha en vakker kolbe
 12. Bruk en hengelås med lang bøyle, forresten er det løst magasin slik at det er åpemt tvers igjennom. Er det det så bruk en hengelås med lang bøyle, da er man innafor.
 13. Da har endelig rifledrillingen kommet i hus, og det er en juvel. meget vakkert våpen med nydelig gravering og ei smekker baskyle, former som den slankeste velformede kvinne. Gjennstår å skyte litt med den og å finne ut hvordan den samskyter med forskjellige kuler. Satte på en Zeiss V6 1.1-6 X24 kikkertsikte. Kaliberet på denne er 30R Blaser og 20/76 Har fått tak i 201 grs RWS Kegelspitz, og 165 grs RWS Doppelkern. Skal lade med 180 grs Accubond når jeg får tomhylser. denne lader jeg med 3006 ladning.
 14. Tror nok 65K er en riktigere pris for denne, at det er en flott stokk er nok så. men forsvarer ikke en pris på 89K
 15. Hei og velkommen blant oss gale.. Denne her burde vel være midt i blinken for deg, tror kanskje at det kan være prutningsmonn på denne. Kontakt selger og by han 65000 for den. Rogne våpen på Heimdal selger 2 på tilbud for 73100,- uten montasje og kikkert. Her er ei børse som dekker alt det du spør etter, og den elgen som ikke detter for 8x57IRS på 100 meter den finnes ikke. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136640141
×
×
 • Create New...