Jump to content

villreinjegeren

Members
 • Content Count

  3,444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

villreinjegeren last won the day on January 6

villreinjegeren had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

About villreinjegeren

 • Birthday 01/28/1958

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke noe Heym men en Krieghoff Classic Crowngrade i 470 NE Til den nette sum av 210000,-
 2. Det kom en Blaser R93 Lux inn i heimen forleden, den er i kaliber 3006, og har Blaser montasje som er lav, ja så lav som det går an. Har også kjøpt en montasje til og komplett pipe i kaliber 375 H&H Mag med bolthode og magasin. Trestokken er pen med noen små merker, men det tåler jeg av ei rifle som har vært med forrige eier på flere turer i hjortelia, Børsa har gått ca 250 skudd, og det er jo ikke mye. Her kommer noen bilder:
 3. Jeg har 100 stk 500 grs TSX om du er interessert..
 4. Det er ganske kurant å lade disse: Jeg bruker Vvh N150 krutt, ladeboka utg 8 anbefaler også dette. Jeg lader 500 grs Woodleigh RNSN og A-Frame, jeg bruker 91,5 grs N-150 og har da en Vo på ca 2150 f/sec Ladeboka opererer med 90,0 grs med det samme kruttet og samme kulene, Finn hvilke ammo rifla di er regulert med og lad maken. så samskyter det også.
 5. Lurer på om denne er custom made eller om den er en krieghoff modell, har sett på bilder av Krieghoff dobbeltrifler men finner ingen maken. Hadde en takst på denne i dag da jeg skal forsikre den, fikk svaret som står under her: Prisoverslag Classic Big Five lik til den du har i ditt eie Grunnpris 121140,- Foldesiketre med gulllinje +14280,- Oppgradert treverk 21240,- Nitrerte deler innvendig 2640,- Dobbel gullavtrekker 2760,- Sort låskasse avgrenset med gullkant og gullbøffel under 48500,- Totalpris for tilsvarende våpen i dag. 210560,- JA 210560 Norske riksdaler, kan da ikke ta denne ut av skapet uten væpnet vakt.
 6. Ja egentlig rart at de ikke lagde en kravepatron av 3006, det ville vært en utmerket patron for et brekkvåpen. Har selv en Merkel 961L Dobbeltrifledrilling med 30R Blaser i rifleløpa, og den går vanvittig bra, børsa er regulert med 180 grs Uni Men går kjempebra med 184 grs Evo og 180 Grs Woodleigh PP
 7. Sendte mail til Merkel i Tyskland i går vedr. dobbeltskuddproblematikken, I går ettermiddag fikk jeg melding Per Arne Vågsland om at han har fått en melding om å ta en sjekk og fikse børsa mi. Det må jeg si er kjapp respons fra Merkel og likeså fra Vågsland. Så drillingen sendes til Vågsland på mandag for denne servicen, Per Arne forklarte hva han vil gjøre, Det er en rens av mekanismen sjekke at dobbeltskuddsperra fungerer slik den skal og eventuelt justere inngrepet i spennroene. Må sende med ammo da han også skal teste dette..
 8. Omsider kom jeg meg på banen og fikk prøvd Merkelen min. Innskyting med ett og ett skudd til det var i senter. så prøvde jeg samskytinga, og det satt overraskende bra , så dette blir ei dame jeg vil bruke på jakt. Men, jeg opplevde ett par dobbeltskudd, vet ikke hvorfor, mulig jeg var/er litt slapp i grepet, jeg vet ikke. Har noen av dere andre opplevd dette og hva har dere gjort for å løse dette. Det er ikke rørt noe justering eller annen påvirkning av avtrekket.
 9. Innskyting og test av ammo i dag. Innskyting med forskjellig kulevekter gikk veldig greit, samskyting også. Fikk også ett par dobbeltskudd, vet ikke helt hvorfor men antar at jeg gjør ett eller annet med avtrekket, som gjør at det smeller 2 skudd med en gang. Noen av dere andre Merkel 961L brukere som har noen tips å gi i så måte. Føler at samlingene med børsa er godt innafor det jeg krever. Må trene mere for å venne meg til avtrekket og singeltriggerfunksjonen.
 10. Spurte saksbehandleren på Våpenkontoret jeg bruker i Innlandet om dette. og svaret var at ca 3 år kanskje. Så vi må nok leve med 6 våpengarderoben enda en god stund
 11. Sendte forespørsel til Rogne Våpen som er Merkel importør. Fikk dette svaret: Ofte blir det forskjell på treverket etter noe tid, da oljen trekker inn og tørker opp i stokken. Prøv å smøre stokken med en god stokk olje, for eksempel Tru-oil i fra Birchwood casy. Vi kan hjelpe deg med å legge finnish om du ønsker det, vi kan også påvirke fargetonen i treverket slik at de passer bedre sammen. Din Merkel 961L er et håndlaget produkt. For å etter montere en ny komplet stokk kreves det derfor en del tilpassing. Vi får disse stokkene som halvfabrikat uten finnish og nettskjæring. Et sett med halvfabrikat stokk for ditt våpen i grad 6 vil koste 26 260,- I tillegg vil montering og ferdigstilling med nettskjæring og finnish koste kr 7900,-
 12. Den kom slik fra Merkel Vet at de bruker en del beis på treverket sitt, Skal demontere alt metall fra treverket og gå på slik du beskriver.
 13. Jeg har en Merkel Rifledrilling, på denne er forskjeftet mørkere en baksjeftet, hvorfor det er slik vet jeg ikke, den er ikke pusset ned eller noe sånt. Jeg kunne tenkt meg å fått baksjeftet noe mørkere slik at overgangen til forskjeftet ikke ble så tydelig. Kunne jo kanskje kjøpt nytt skjefte enten foran eller bak, men det ser ut til at det koster nesten like mye som ei børse. Er det noen her som har noen råd å gi med tanke på shine opp skjeftet og fått dette så fargelikt som mulig? Legger ved ett par bilder for å vise.
 14. Det må jeg si Skaubjønn, det står respekt av det du driver med, jeg hadde gravd meg ned i sorgen for lenge siden. Resulatet ble utrolig bra, men det ligger der bak i hodet og murrer, det er en sprekk, det er en sprekk osv. Jeg ble overasket over prisen på nytt skjefte, Lønner seg med en forsikring på børsa da skjønner jeg om man skulle være uheldig å gå på rattata en glatt høstmorgen.
×
×
 • Create New...