Jump to content

villreinjegeren

Members
 • Content Count

  3,434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

villreinjegeren last won the day on January 6

villreinjegeren had the most liked content!

Community Reputation

87 Excellent

About villreinjegeren

 • Birthday 01/28/1958

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. villreinjegeren

  Garderobe på 8 våpen

  Spurte saksbehandleren på Våpenkontoret jeg bruker i Innlandet om dette. og svaret var at ca 3 år kanskje. Så vi må nok leve med 6 våpengarderoben enda en god stund
 2. villreinjegeren

  Farge opp drillingskjefte

  Sendte forespørsel til Rogne Våpen som er Merkel importør. Fikk dette svaret: Ofte blir det forskjell på treverket etter noe tid, da oljen trekker inn og tørker opp i stokken. Prøv å smøre stokken med en god stokk olje, for eksempel Tru-oil i fra Birchwood casy. Vi kan hjelpe deg med å legge finnish om du ønsker det, vi kan også påvirke fargetonen i treverket slik at de passer bedre sammen. Din Merkel 961L er et håndlaget produkt. For å etter montere en ny komplet stokk kreves det derfor en del tilpassing. Vi får disse stokkene som halvfabrikat uten finnish og nettskjæring. Et sett med halvfabrikat stokk for ditt våpen i grad 6 vil koste 26 260,- I tillegg vil montering og ferdigstilling med nettskjæring og finnish koste kr 7900,-
 3. villreinjegeren

  Farge opp drillingskjefte

  Den kom slik fra Merkel Vet at de bruker en del beis på treverket sitt, Skal demontere alt metall fra treverket og gå på slik du beskriver.
 4. villreinjegeren

  Farge opp drillingskjefte

  Jeg har en Merkel Rifledrilling, på denne er forskjeftet mørkere en baksjeftet, hvorfor det er slik vet jeg ikke, den er ikke pusset ned eller noe sånt. Jeg kunne tenkt meg å fått baksjeftet noe mørkere slik at overgangen til forskjeftet ikke ble så tydelig. Kunne jo kanskje kjøpt nytt skjefte enten foran eller bak, men det ser ut til at det koster nesten like mye som ei børse. Er det noen her som har noen råd å gi med tanke på shine opp skjeftet og fått dette så fargelikt som mulig? Legger ved ett par bilder for å vise.
 5. villreinjegeren

  Prosjekttråd: Merkel 96K med knekt skjefte

  Det må jeg si Skaubjønn, det står respekt av det du driver med, jeg hadde gravd meg ned i sorgen for lenge siden. Resulatet ble utrolig bra, men det ligger der bak i hodet og murrer, det er en sprekk, det er en sprekk osv. Jeg ble overasket over prisen på nytt skjefte, Lønner seg med en forsikring på børsa da skjønner jeg om man skulle være uheldig å gå på rattata en glatt høstmorgen.
 6. villreinjegeren

  Merkel 961L - erfaringer?

  Fikk min Merkel 961L her om dagen, smekker sak. Min er i kaliber 30R Blaser x 2 og 20/76 Dette kaliberet er ikke på importlista til Norge, Børsa er kjøpt i Sveits av forrige eier og tatt med hjem til Norge. Gjenstår å prøve den på skiva, har bestilt litt ammo i forskjellig lading. RWS 184 grs EVO, 201 grs kegelspits, 165 grs Doppelkern og 150 grs Tonheim hjemmeladd. Børsa er regulert med RWS 180 grs UNI. Det jeg vil gjøre noe med er å få prøvd å få tak i eller pusse/olje opp bakstokken til lik farge med fortreet. Planen er å bruke denne på all jakt Utenlandsjakt på villsvin, hjort og det som må dukke opp i de europeiske skoger, jakt her i norden på rådyr, elg, dåhjort, hjort ja kort fortalt alt.
 7. villreinjegeren

  Merkel rifledrilling

  Det er litt fargeforskjell på fortreet og kolben på min rifledrilling, det er noe jeg må få fikset, et så pent våpen må ha en vakker kolbe
 8. villreinjegeren

  Våpen på fly, fjerne vital del neiggu ikke mulig

  Bruk en hengelås med lang bøyle, forresten er det løst magasin slik at det er åpemt tvers igjennom. Er det det så bruk en hengelås med lang bøyle, da er man innafor.
 9. villreinjegeren

  Merkel rifledrilling

  Da har endelig rifledrillingen kommet i hus, og det er en juvel. meget vakkert våpen med nydelig gravering og ei smekker baskyle, former som den slankeste velformede kvinne. Gjennstår å skyte litt med den og å finne ut hvordan den samskyter med forskjellige kuler. Satte på en Zeiss V6 1.1-6 X24 kikkertsikte. Kaliberet på denne er 30R Blaser og 20/76 Har fått tak i 201 grs RWS Kegelspitz, og 165 grs RWS Doppelkern. Skal lade med 180 grs Accubond når jeg får tomhylser. denne lader jeg med 3006 ladning.
 10. villreinjegeren

  Merkel rifledrilling

  Tror nok 65K er en riktigere pris for denne, at det er en flott stokk er nok så. men forsvarer ikke en pris på 89K
 11. villreinjegeren

  Blaser kombi og dobbeltrifle?

  Hei og velkommen blant oss gale.. Denne her burde vel være midt i blinken for deg, tror kanskje at det kan være prutningsmonn på denne. Kontakt selger og by han 65000 for den. Rogne våpen på Heimdal selger 2 på tilbud for 73100,- uten montasje og kikkert. Her er ei børse som dekker alt det du spør etter, og den elgen som ikke detter for 8x57IRS på 100 meter den finnes ikke. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136640141
 12. villreinjegeren

  Merkel rifledrilling

  Denne har kommet for salg på Finn.no https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136640141 Prisen er noe stiv 89000,- med kikkerten og montasjen. Rogne våpen selger for 73100 uten kikkert og montasje.
 13. villreinjegeren

  Hvor mange av kammerets medlemmer har dobbeltrifle?

  Min Krieghoff Clasic big five i 470 NE, går som ei stråle med åpnesiktene, med 500 grs Woodleigh så sitter dobbeltskuddene ca 1" fra hverandre og i rett høyde. Fikk tak i rett montasje til Aimpointen min og jaggu går den like bra, Rekylen merkes, men er handterbar, det handler om tilvenning og skytetrening. Jeg har igjen å sette på ei tykkere rekylkappe, ikke pga rekylen, men pga lengden, kolben er litt for kort til meg og armene mine. Kaliberet er spenstige greier når 500 grs kula treffer er det ingen tvil.
 14. villreinjegeren

  Godladninger 30R Blaser

  Har også en rifledrilling i kaliber 30R Blaser på vei inn i heimen, så ladedata er absolutt ett tema for meg. Planen min er å bruke ei 150 grs kule (vet ikke hva enda) og 180 grs Accubond og 185 grs RWS EVO, da skulle jeg være dekket godt til det meste..
 15. villreinjegeren

  Godladninger 30R Blaser

  Tror du at man kan bruke samme ladningen med 180 grs Nosler Accubond
×