Jump to content

villreinjegeren

Members
 • Content Count

  3,447
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

villreinjegeren last won the day on January 6

villreinjegeren had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

About villreinjegeren

 • Birthday 01/28/1958

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Var å sjekket hastigheten i sted. A-Frame med ladevekt 91,5 grs N-150 ble chronografert til 2133 f/sec Barnes Solid med ladevekt 91,5 grs N-150 ble chronografert til 2164 f/sec Så hastigheten er innafor.
 2. Min er regulert med Norma og 500 grs WoodleighRNSN. Bruker RWS 5333 hetter (Magnumhette) Jeg er noe usikker på om jeg skal gå mere opp på ladning med N-150, ser jeg på hetta så er den ikke utsatt for trykk i det hele tatt, er klar over at disse kalibrene er patroner med lavt trykk generelt. Jeg skal få Chronografert denne ladningen så jeg vet at farten er innenfor det som er arbeidsområdet til kaliberet, jeg kan ikke tenke meg at ladeboka er så ute på bærtur med det de oppgir. I instruksjonsboka fra Krieghoff står det at de riflene som selger i Europa er regulert på 100 meter, og de som sendes til USA er regulert på 50 meter.
 3. Har ladet og skutt en del 500 grs Woodleigh og 500 grs A-Frame. Våpen som ladingene er ladet til er Krieghoff Classic big five. Løpslengde er 60 cm Har brukt åpne sikter (jernsikter) og Aimpoint på denne dobbeltrifla. Krutt som er benyttet er Vvh N-150, Norma MRP og Norma 204 Har lest meg litt opp på hva andre har brukt, og lest og brukt ladedataene i ladeboka utg 6. Der oppgir ladeboka ladevekter som jeg har brukt med Vvh N-150 til 90,0 gr Med Norma 204 har jeg brukt 103 grs og 106 grs på MRP. Med Woodleigh RNSN 500 grs og også A-Frame 500 grs ble resultatet best med 91,5 grs N-150 kulene satt med krymp Med begge Norma ladningene ble det ikke så god presisjon og det ble også avlange bulker i hylsehalsen, noe som jeg ikke har oplevd tidligere på andre ladninger. Så tilbake til ladningen med Vvh N-150 og 91,5 grs ladevekt. Med aimpoint så smaler denne innenfor 2" på 75 meter, ifølge fabrikken skal Krieghoffen krysskyte på 75 meter. Innskutt med et overslag på 3 cm på 50 meter, dette er ubetydelig på 75 meter også. Personlig avtrekksfeil og andre personlioge faktorer spiller en større rolle. Med Åpne sikter så går alle kulene ca 15 cm for lavt, dette er også tilnærmet det samme også på 75 meter. Skutt med A-Frame, Woodleigh og Barnes Solid. Ser jeg på hettene på hylsene er disse langt unna å bli flate, ladeboka oppgir 2064 f/sec med 90,0 grs N-150, med min ladning på 91,5 skulle logisk sett hastigheten ligge over det som ladeboka oppgir, sannsynlig ganske nærme 2180 f/sek, må understreke at ladningene ikke er Chronografert. Legger ved ett par bilder:
 4. Ikke noe Heym men en Krieghoff Classic Crowngrade i 470 NE Til den nette sum av 210000,-
 5. Det kom en Blaser R93 Lux inn i heimen forleden, den er i kaliber 3006, og har Blaser montasje som er lav, ja så lav som det går an. Har også kjøpt en montasje til og komplett pipe i kaliber 375 H&H Mag med bolthode og magasin. Trestokken er pen med noen små merker, men det tåler jeg av ei rifle som har vært med forrige eier på flere turer i hjortelia, Børsa har gått ca 250 skudd, og det er jo ikke mye. Her kommer noen bilder:
 6. Jeg har 100 stk 500 grs TSX om du er interessert..
 7. Det er ganske kurant å lade disse: Jeg bruker Vvh N150 krutt, ladeboka utg 8 anbefaler også dette. Jeg lader 500 grs Woodleigh RNSN og A-Frame, jeg bruker 91,5 grs N-150 og har da en Vo på ca 2150 f/sec Ladeboka opererer med 90,0 grs med det samme kruttet og samme kulene, Finn hvilke ammo rifla di er regulert med og lad maken. så samskyter det også.
 8. Lurer på om denne er custom made eller om den er en krieghoff modell, har sett på bilder av Krieghoff dobbeltrifler men finner ingen maken. Hadde en takst på denne i dag da jeg skal forsikre den, fikk svaret som står under her: Prisoverslag Classic Big Five lik til den du har i ditt eie Grunnpris 121140,- Foldesiketre med gulllinje +14280,- Oppgradert treverk 21240,- Nitrerte deler innvendig 2640,- Dobbel gullavtrekker 2760,- Sort låskasse avgrenset med gullkant og gullbøffel under 48500,- Totalpris for tilsvarende våpen i dag. 210560,- JA 210560 Norske riksdaler, kan da ikke ta denne ut av skapet uten væpnet vakt.
 9. Ja egentlig rart at de ikke lagde en kravepatron av 3006, det ville vært en utmerket patron for et brekkvåpen. Har selv en Merkel 961L Dobbeltrifledrilling med 30R Blaser i rifleløpa, og den går vanvittig bra, børsa er regulert med 180 grs Uni Men går kjempebra med 184 grs Evo og 180 Grs Woodleigh PP
 10. Sendte mail til Merkel i Tyskland i går vedr. dobbeltskuddproblematikken, I går ettermiddag fikk jeg melding Per Arne Vågsland om at han har fått en melding om å ta en sjekk og fikse børsa mi. Det må jeg si er kjapp respons fra Merkel og likeså fra Vågsland. Så drillingen sendes til Vågsland på mandag for denne servicen, Per Arne forklarte hva han vil gjøre, Det er en rens av mekanismen sjekke at dobbeltskuddsperra fungerer slik den skal og eventuelt justere inngrepet i spennroene. Må sende med ammo da han også skal teste dette..
 11. Omsider kom jeg meg på banen og fikk prøvd Merkelen min. Innskyting med ett og ett skudd til det var i senter. så prøvde jeg samskytinga, og det satt overraskende bra , så dette blir ei dame jeg vil bruke på jakt. Men, jeg opplevde ett par dobbeltskudd, vet ikke hvorfor, mulig jeg var/er litt slapp i grepet, jeg vet ikke. Har noen av dere andre opplevd dette og hva har dere gjort for å løse dette. Det er ikke rørt noe justering eller annen påvirkning av avtrekket.
 12. Innskyting og test av ammo i dag. Innskyting med forskjellig kulevekter gikk veldig greit, samskyting også. Fikk også ett par dobbeltskudd, vet ikke helt hvorfor men antar at jeg gjør ett eller annet med avtrekket, som gjør at det smeller 2 skudd med en gang. Noen av dere andre Merkel 961L brukere som har noen tips å gi i så måte. Føler at samlingene med børsa er godt innafor det jeg krever. Må trene mere for å venne meg til avtrekket og singeltriggerfunksjonen.
 13. Spurte saksbehandleren på Våpenkontoret jeg bruker i Innlandet om dette. og svaret var at ca 3 år kanskje. Så vi må nok leve med 6 våpengarderoben enda en god stund
 14. Sendte forespørsel til Rogne Våpen som er Merkel importør. Fikk dette svaret: Ofte blir det forskjell på treverket etter noe tid, da oljen trekker inn og tørker opp i stokken. Prøv å smøre stokken med en god stokk olje, for eksempel Tru-oil i fra Birchwood casy. Vi kan hjelpe deg med å legge finnish om du ønsker det, vi kan også påvirke fargetonen i treverket slik at de passer bedre sammen. Din Merkel 961L er et håndlaget produkt. For å etter montere en ny komplet stokk kreves det derfor en del tilpassing. Vi får disse stokkene som halvfabrikat uten finnish og nettskjæring. Et sett med halvfabrikat stokk for ditt våpen i grad 6 vil koste 26 260,- I tillegg vil montering og ferdigstilling med nettskjæring og finnish koste kr 7900,-
×
×
 • Create New...