Jump to content

tinytim

Members
  • Posts

    185
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tinytim

  1. Løsningen for meg på tilsvarende problem var å kjøpe en body die og "nullstille" de hylsene jeg ikke fikk presset med min vanlige die.
  2. Tror ikke du får noe slarkete greier. Jeg har kjøpt både sluttstykke,avtrekker, låsekasse og piper brukt og ikke opplevd annet enn at det passer godt sammen.
  3. En litt skummel kipp!! https://www.dagbladet.no/video/patronen-eksploderer/UZgaYHrS
  4. Jeg har to våpenkort på min Kipp, et for kasse og et for pipe, det samme har jeg på min R8. Min Kipp er ca 1,5 år gammel og det var ikke noe tema med registrering av sluttstykkehode den gang.
  5. Har en custom variant i 8x54, utgangspunktet var en 1916 karabin
  6. Kikka litt på den siden, men de har ikke akkurat den kula i tabellen sin, men den ligner ganske mye på den som heter VLR4. I tilegg så har jeg ikke 540 krutt tilgjengelig, bar 150 og 160 av VV. Ser på ladetabellen til VV at 540 ligger et par grain under 150 med 250 Naturalis, og med TTSX så ligger de enda et par grain under dette.
  7. Kjøpte et par pakker med 250gr. Peregrine VRG-4 kuler i 9,3, og lurte på om noen har noen erfaringer med denne og eventuelt noen ladetips med 150 krutt? Er det bare å følge ladedataene for TTSX som noen nevner lengre op i tråden for en annen kule i 250gr?
  8. Fant også noen Vulkan med NP på hetta, og de er jeg iallefall sikker på at er orginal ammo.
  9. Holder på å rydde i ammoesker i 6,5x55 som har blitt liggende og tenkte jeg like godt kunne selge dem, men er usikker på noen Norma Elite patroner som har blanke tennhetter som er merket med NP. er det noen som vet om dette er noe som er omladet eller er det orginal ammo? Husker ikke selv om jeg har aldet noe med Elite kuler. Jeg har forskjellige pakker med orginal ammo bl.a Nosler, Elite og jaktmatch, men det er bare disse som har NP merkinga
  10. Fin børse, vil tippe på Belgisk produsert siden den har belgiske kontroll merkinger bl.a ELG
  11. Det du har er nok en 1849/55 modell, produsert på Kongsberg Våpenfabrikk. Disse fikk nye sikter i 1855 derfor denne modell betegnelsen. Det står nok 1852 og ikke 1862. Du finner mere info hos Kongsberg Våpenhistoriske forening : https://kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0040
  12. J&F i Arendal tar innbytte.
  13. flott våpen som ser ut til å gå bra. Ser at du skriver at du tok prøva med 3 skudd, er et ikke 5 skudd man skal ha for rifler? Jge måtte skyte 5 med min kip Forskriften sier dette: Med magasin- eller enkeltskuddsvåpen skal det ved prøven skytes 5 skudd.
  14. jeg sendte søknad til sør-øst 27.7 og fikk tilbake positivt svar i dag pr.epost. I tillegg til den elektroniske søknaded sendte jeg en epost med info og bilder om våpenskap uten serienr. pluss at jeg skrev at nytt våpen skulle erstattet som skal byttes inn.
  15. Leste litt fort og dårlig,trodde det stod K95 og ikke bbf95
  16. Blaser lever en som heter Ultimate. Jeg har en sånn på min K95. Den er levert sånn men kan sikkert bestilles.
  17. Takker for svar, var og hentet den i dag og et ble kappet på 52 cm, for meg er det ikke så aktuelt å jakte eller skyte uten demper så da ble det sånn.
  18. Var hos J&F i dag og kjøpte meg en K95 Ultimate i 6,5x55, skal hente den i morgen og da skal det også monteres frontmontert TE Titan demper, det er orginalløp på 60 cm uten åpne sikter som følger med og jeg lurte på om det er lurt å kappe det ned til f.eks 50-52 cm. Er det noen som har noen erfaringer med dette, eventuelt hvorfor man ikke bør gjøre dette? Jeg har 2x R8 i 6,5x55, en med kappet løp og en med full lengde,og jeg merker ikke noen forskjell i presisjon på disse til mitt bruk som er litt jaktfelt og jakt på "normale" avstander
  19. Dette er en Husqvarna RB, trolig ombygd fra 1864 kammerlader eller Wredes, har ikke oversikten her. Reg fri grunnet alder. Hylla over munningen er en munningshette, den alene er verdt rundt 12-1500.
  20. Våpnet er ikke produsert på KV, men hos Carl Gustav i Sverige
  21. Du kan ha et sidemedlemskap i så mange klubber du vil.så hvis du vil oprettholde medlemskapet i lokallaget så melder du deg bare inn i den andre klubben og betaler bare for medlemskapet og ikke medlemsbladet
  22. Jeg har en sånn en og prøvde den på bukkejakta en kveld, og måtte gi meg ganske tidlig når det begynte å skumre og det ble litt disig, da så jeg ikke detaljer godt nok og tok ikke sjansen på å skyte. Så jeg gikk tilbake til Zeiss 3-12x56.
  23. Det har kommet et kart nå i sommer som heter Hvor, som er gratis. Det laster du ned kartene for de områdene du ønsker og fungerer topp uten dekning.
  24. Takk for svar, børsa er ikke en take down, og jeg har eid den fra den var ny, men kassa kan kanskje ha vært tiltenkt en sånn, de går sikkert om hverandre. Begge løpa er i 6,5x55
  25. Jeg har en S&L 97 DL som er merket med Custom på venstre side av kassa, er det noen som vet hva som er "Custom" på denne modellen? Den ble i sin tid plukket ut til meg av eieren av J&F uten at jeg tenkte det var noe spesielt med den. Jeg vurderer å selge denne med følgende utstyr, KKC stokk, orginal stokk, 1 løp kappet og gjenget, 1 løp fluted, ikke kappet og gjenget, 3 og 5 skuddsmagasin, Schmidt&Bender 4-16 Klassik jakfelt/elgbane kikkert, og lurte på om noen kunne antyde sånn ca verdi på dette samlet i dagens marked.
×
×
  • Create New...