Jump to content

Skaubjønn

Members
 • Posts

  7,600
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Skaubjønn last won the day on August 2

Skaubjønn had the most liked content!

About Skaubjønn

 • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

3,615 profile views

Skaubjønn's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

724

Reputation

 1. Det er godt oppsummert av sku over her. Dersom uke forhandleren vil ta papirarbeid og transport må det via en speditør. Det koster… kan fort bli ti camillaer. For et løp er det bare å glemme.
 2. De kule jaktvideoene med aimpoint. Viktig å huske at de blir sponset av Aimpoint.
 3. Hvis det er mer enn 30-40 meter sikt skrue jeg gjerne opp til 2x forstørrelse. Sitter liksom bedre da synes jeg. Og fint å ha mulighet til å skru opp om det blir sjanse til litt prikkskyting!
 4. 😳 jøss! 358win her på kammeret er nok den jeg kjenner som har skutt mest gris. Han jakter bare med åpne sikter. Skyter som med hagle sier han. Genialt på trange poster. jeg skyter ikke spesielt bra med hagle, og liker rødprikken. Men jeg vil ha de åpne siktene i back up.
 5. Greit å ha de åpne siktene innskutt, bare i tilfelle. Jeg har 1-5 kikkertsikte og rødpunkt med, og innskutte åpne sikter til polenjakta i slutten av november 😊
 6. Den har vært der. Meget pene samlinger 😊
 7. En sånn? 😊😏 Jeg kjøpte denne nå i høst, av en kammer-at. Deilig å skyte med! Ble en god pris, med Leupold vx6 1-6 sikte. Nydelig våpen!
 8. ( Sorry, klarte ikke å la være 🤪)
 9. Jeg har mye mer våpen/ løp/ kalibre enn jeg trenger… fordi våpen er en interesse i seg selv. 17hmr, 22lr (sako quad) 6,5x55 og 9,3x62 (Blaser r8) 30-06 (kiplauff) 30-06 (halvauto) 8x57irs (rifledrilling), 375h&h. Hvis jeg skulle hatt ett kaliber tror jeg nok 308 eller 30-06 er tingen.
 10. Hvis bitene henger sammen er superlim saken. Flekse og presse inn i sprekken. Bruk godt superlim (ikke Biltema sin...)
 11. Ingen lodding mellom rifleløpene - bør tåle monokuler
 12. Jeg hadde ikke giddet styre med halvauto hvis jeg ikke dro på drivjakt til Polen. Det er noe helt eget å stå og vente på svinetoget, med ett 10skuddsmagasin i børsa, og et annet i lomma.... Helt magisk. Jeg skjøt 4 gris på fem sekunder (fem skudd) i forfjor. Det kom fire gris, og datt fire gris. De som sier det går like fort med bolt har ikke forsøkt, rett og slett. Ikke for det, det går an å trene opp seg veldig hurtig med bolten også. Men halvautoen er klar med en gang. Genial på drivjakt i Polen synes jeg. På den første drivjakten hadde jeg med rifledrillingen. Det kom selvsagt et skikkelig grisetog. Jeg skjøt to gris med rifleløpene, bommet med Brenneke, og så 100 gris løpe forbi mens jeg ladet... Da forbannet jeg meg på at dersom det kommer en slik sjanse til igjen i mitt jegerliv, så skal jeg være klar. Jeg har en Blaser R8. Og det er deilig med ei børse det ikke er noe mekking med. Alt funker, fra første stund. Jeg skjøt to gås i går med den. Overgang hode/hals på 150meters hold med 6.5x55 var enkelt skudd når jeg først fant god anlegg. Børsa samler sinnsykt bra, og jeg vet hvordan det går. Hvis ikke jeg skulle til Polen hadde jeg kvittet meg med halvautoen, og ikke sett meg tilbake. Men nå er halvautoen innafor. Det er fremdeles stigning mellom skuddene (se bildene), men nå er tre skudd totalt innenfor et hønseegg. Jeg kommer ikke til å gi meg. Tenker å ta ut litt av fremstokken. Og teste enda mer rundt momentet på skruen som presser tilbake fremstokken. Men blir det ikke bedre så er det greit sånn som det er nå synes jeg. Børsa holder fint til rådyr her hjemme, og da er den presis nok.
 13. Håper ikke dette er o.t. Det kommer blyforbud. Hva gjør dere andre som eier dobbeltrifle eller rifledrilling da? De er jo regulert for blyholdig ammo alle som en. Min Merkel 691ls i 2x8x57irs er regulert for Oryx. Finnes vel neppe en monokule som er så lik at jeg kan håpe på samskyting. Så hva gjør man da? Hamstrer kuler og satser på å jakte ulovlig resten av livet…?
 14. Postet samtidig 😊. Fant beskrivelse fra deg i en annen tråd. jeg kommer til å bruke comp. Men kjenne justeringen for bruk med demper, i tilfelle jeg vil bruke rifla i Norge.
×
×
 • Create New...