Jump to content

Skaubjønn

Members
 • Posts

  7,496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Skaubjønn last won the day on June 28

Skaubjønn had the most liked content!

About Skaubjønn

 • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

3,315 profile views

Skaubjønn's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

664

Reputation

 1. Jeg får ikke oppdatert forrige innlegg, fordi det kom et innlegg etterpå. jeg måtte porefylle med 320 papir for å få det fint. Anyway, her er resultatet. Men kan vel neppe se reparasjonene.
 2. Jeg fikk meg en overraskelse da jeg ladet til en gammel drilling for flere år siden. Fikk den ikke til å samle bra. Friflukt lik fabrikkammo gjorde susen. Da var det nærmere en cm friflukt (etter hukommelsen).
 3. Jeg tenkte jeg skulle lage en liten ‘how to’ i forhold til å fikse sprekker og hakk i stokken. jeg kjøpte meg ny stokk til min Blaser R8 nylig. Klarte å kløne det til da jeg åpnet pakken… fortreet falt ut, og det knakk av en bit fremme, og ble en sprekk. Det var også et ganske dypt hakk. Hakket ble dampet ut så langt det gikk. Fremgangsmåte: la et fuktig tøystykke på hakket over natta, i en pose. Brukte så et glovarmt strykejern, og presset det mot et fuktig tøystykke mot hakket, x antall ganger. Det dampet ut det meste. Biten som knakk av ble limt på med superlim. Overgangen ble pusset med sandpapir (120). Hakket ble fylt med superlim fra innsiden. Bruk god superlim. Biltema har mye bra, men superbiler holder ikke til slikt. Så ble treverket satt inn med en blanding av red root oil og terpentin, for dyp inntrenging. Det ble en markert og stygg sprekk som var fylt med superlim, og hakket var ikke helt dampet ut. Jeg brukte en spisset fyrstikk og påførte litt kvistlakk, så pusset jeg over med 400 våtslipepapir. Viskelær er supert som slipeblokk. Pussestøvet blander seg med kvistlakken og tetter fint. Til slutt porefylling. Red root oil på 600 våtslipepapir, og litt olje på treverket, pusse med veden til det blir en seig gugge, som er en blanding av olje og pussestøv. Dette får tørke i noen dager til en uke, inntil det er tørt. Overflategugge poleres bort med fin stålull uten såpe. legger til noen bilder. Skal ta bilder av det ferdige resultatet om noen dager, etter at gugga har tørket. Legger disse bildene i samme innlegget.
 4. Sorry! Heter conditioning oil https://www.landro.no/ccl-traditional-english-gun/108213/ccl-gunstock-conditioning-oil-250-ml
 5. Ccl finishing oil 😊. Funker sikkert med Liberon også. Jeg har ikke forsøkt den. Ccl har en voks. Jeg har god erfaring med Renaissance wax. Flere som selger den i Norge. Mange som mener at voks er fy fy, fordi det stenger inne flyktige elementer i olja som trenger å slippe ut. Kunsten blir vel å la det tørke lenge nok før man vokser.
 6. Nesten. Du har første biten rett. Det neste målet er å lukke sluttstykket, og markere på pussestokken hvor langt den går inn når stokken treffer i bunn. Avstanden mellom de to strekene er patronlengde med kula i bommene. Hvis du vil ha 1mm friflukt lader du patronene en mm kortere.
 7. Det står vel at de anbefaler tre -fire runder? Foreslår at du stopper nå, og så gjør en vurdering om du skal legge på et lag til før jakta. Du kan også vurdere finishing oil. Gir mye det samme resultat som olje og herder. Om du vil kan du legge på voks, når alt er skikkelig tørt. Gratulerer med et flott resultat!!
 8. Kjøpt ny stokk på egun til min R8. Her er resultatet etter en runde med porefylling. Tror ikke det er behov for flere runder. Det var små porer, så jeg brukte 600 våtslipepapir og egenprodusert red root oil. Overskytende «gugge» ble polert bort med fin stålull uten såpe.
 9. Ikke sikkert det blir så lett å bytte ut hakemontasjen med en svingmontasje. Avstanden på basene blir jo ikke lik. Den fremre basen til hake er jo beregnet på en ring rundt okularet. jeg er ikke purist, og foretrekker svingmontasje. Men ikke alltid lett å få til.
 10. Veldig bra børser. Jeg har en kompis som jakter med en sånn. Han er veldig fornøyd! 6,5x57r er et fantastisk kaliber. Jeg hadde det kaliberet i en drilling. Skjøt en del ryper med helmantel. Men jeg ladet tunge kuler.
 11. ladeboken nr 6. 129 grain kule, kan vel bare gå litt ned om du skal lade 120 grains kule?
 12. Herlig børse og herlig tråd 😊. Følger denne. Takk for deling!
 13. Jeg har tatt bort overskytende gugge med stålull. Hvis det blir mye overflategugge er det nok et tegn på at du har tatt for hardt i. Når du har fjernet gugga kan du se om den er slik du vil ha den. Er det enda porer kan du gjenta, eller gå på med finere papir
×
×
 • Create New...