Jump to content

Skaubjønn

Members
 • Content Count

  7,378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Skaubjønn last won the day on January 21

Skaubjønn had the most liked content!

Community Reputation

559 Excellent

About Skaubjønn

 • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

2,914 profile views
 1. Send pipesettet til Vaagsland for puss og blånering. Blir som nytt.
 2. Mitt var også sånn. Mye olje løste det problemet.
 3. Du misforstår meg. Mitt poeng er at det hjelper ikke å bruke et kaliber som er så grovt at det meste av energien ligger igjen på den andre siden av dyret. Slik som da jeg skjøt rådyr med 458 lott. Det gjør jo ikke noe, om man treffer bra, men det gir ikke noe ekstra.
 4. ...og, bare for å piske en død hest... grovt kaliber på norsk vilt vil si at mye av energien ligger igjen i lyngen på andre siden av dyret. Jeg har skutt rådyr med 458 Lott og diverse 375, og 9,3. Ingen tvil om at de detter. Men dyret kan ikke bli mer dødt enn dødt, og den ekstra energien blir ikke igjen i dyret. Dersom hjerte/lunger blir tilstrekkelig ødelagt, så er jobben gjort.
 5. Sjansen for at skuddet går for langt frem eller ned (for langt bak er nok vanligere, fort å sikte midt i) øker med et grovt kaliber. Alle skyter bedre med finere kaliber. Det er mye bedre å ha marginer i form av å treffe bra, enn å ha marginer med større kule og øke sjansen for dårlige treff.
 6. Heisann. Noen som vet hvordan jeg får av pistolgrepskappa på rifledrillingen min?
 7. En annen ting: lag en fornuftig målsetning. Du spør om du kan få din gamle Remington 700 til å samle 0-10mm. Det er neppe mulig, og heller ikke nødvendig. Med mindre du skal jakte veps, mus og spurv, på 200 meters hold... 45mm slik den leverer nå er godt nok til det meste av jakt. Jeg vil tro at du kan komme under 30mm ved å følge de fem første punktene i lista til Dodraugen over her. Det er mer enn god nok samling til jakt. Dersom du skal pine superpresisjon ut av denne gamle jaktrifla så vil det koste mer enn det smaker. Og, det er på mange måter penger ut av vinduet. Det blir aldri ann
 8. Jeg har endret syn i løpet av årene. Jeg synes ikke det er uetisk at de som kan det skyter dyr på hold de mestrer. Risikofaktorene ved skyting på vilt øker med avstanden. Men for de som kan og trener mye på skyting på lange hold og som mestrer å holde igjen skudd, som M67, så fungerer det fint. Men, det har vært noen saker i retten, med jaktskyting på lange hold. Jeg tror enda at det ikke er lurt å skrive om det her (eller *grøss* på facebook) dersom man skyter vilt på lange hold i Norge.
 9. Det heter Dunning Kruger effekten. Det må en del kunnskap til for å forstå hva man ikke kan. Det er nok årsaken til at det er så mange uten kunnskap som er skråsikre i forhold til spørsmål om vaksine, epidemiologi, miljø mm. i forhold til skyting og jakt på lange hold også. M67 kan foreta sikre skudd på hold jeg bare kan drømme om. Og det er helt greit. Jeg kan nok til at jeg kjenner mitt inkompetansenivå.
 10. Hør på Per-S. Per-S vet. Jeg lurer også på hvor de som jakter langhold har terreng? Er det på store jorder kanskje? Eller lange hold etter reinsdyr i fjellet? Jeg har jaktet mange steder i landet, og mange steder i utladet. Det er unntaksvis at det er hold over 100 meter. Noen steder kanskje 200 meter, hvis det er en åker eller en hogstflate. Det var riktignok en luring i Colorado som skjøt på en Elk på noe han anslo til 4-500 meters hold. På dyr i bevegelse. Han skjønte ikke hvorfor han bommet... Og det er svære åkere i Polen for eksempel. Men for min jakt er det i all hoved
 11. I tillegg til å sjekke om pipa er frittliggende, sørg for å få pipa ren. Mantelfjerner er tingen, om du ikke har brukt det.
 12. Da er det ikke særlig brukenes nei
 13. Set er jo et brukenes sikte. Trodde det var fast 4x
 14. Skal prøve så snart stokken er mettet med olje.
 15. Da prøver jeg uten. Jeg valgte Kydex fordi jeg ikke vet noe om disse materialene. Men, jeg leste på linken til M67 lenger oppe at Kydex kan varmes og bøyes. Avslutningen på stokken mot kappen er bøyd, så da tenkte jeg at det er en god ide. Men altså, jeg forsøker uten. Denne fine vierlingen behøver ikke plastdetaljer.
×
×
 • Create New...