Jump to content

Skaubjønn

Members
 • Content Count

  6,931
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Skaubjønn last won the day on September 30 2018

Skaubjønn had the most liked content!

Community Reputation

200 Excellent

1 Follower

About Skaubjønn

 • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du har nullstilling på ditt sikte. Skyt inn. Løft så opp den ringen du stiller klikkene på i høyden. Da går den fritt uten klikk og treffpunktet påvirkes ikke. Trykk den ned når pila er over streken fremme, og du vet når siktet er innstilt for en ammo. Skriv så ned antall klikk for de to andre typene. For sidejustering gjør du på samme måten. Tape fungerer kanskje også. Men det er ikke så mye plass til tape på sikter som ikke har tårn så jeg kan ikke helt se hvordan det skal gå.
 2. Bra film fra Hjortefot! Jeg har to løp til min Blaser R8 lux: 6,5x55 og 9,3x62. Til disse har jeg to kikkertsikter: zeiss ht 3-12x56 med ASV+ og zeiss ht 1-4. Det skiller 7 knepp opp og 17 til høyre fra 6,5 til 9,3 løpet. Begge siktene er nullstilt på 6,5 løpet slik at jeg aldri blir i tvil. 1-4 siktet er tiltenkt drivjakt. Men om jeg skal poste etter svin om natta for eksempel kan jeg enkelt bytte til 3-12x56 siktet. Uten ny innskyting. Det er uten tvil 6,5x55 løpet som blir brukt mest. Jeg gjør det enkelt og bruker kun to typer ammo: match og jakt. Jeg har brukt accubond i flere år nå og kommer ikke til å bytte. Samler bra i alt jeg har brukt den i (mange ulike våpen og kalibre) og forutsigbar god effekt i vinter. Det finnes ikke den rev eller kråke som er panseret mot en 140 grains Accubond. Til match lader jeg 140 grains Scierra kule. 2 klikk opp og jeg er midt i. Mitt råd er: Se videoen og lær deg å bruke nullstillingen. Gjør det enkelt og velg to kuler. Hvis du er av de som liker å teste nye kuler og ladninger så kommer du garantert til å surre. Da må du sikre deg og teste hver gang. Det er kjipt å delta på et jaktfeltstevne for eksempel og oppdage at man er innskutt med en annen kule (Been there done that...). Og fælt å løsne skudd på dyr og være innskutt med feil kule...
 3. Det finnes mandagsbørser jeg kjøpte en remington i 22-250 som gikk elendig. Jakt og Friluft byttet den i en som gikk bra
 4. Hvordan opplever du at det er å bruke 10x på smygjakt? Vanskelig å holde bildet stille?
 5. Finnes ikke nei. Ikke om du skal ha med tiuren. Jeg bruker stort sett accubond til alt. Men fugl går ikke. Det blir kjøttsaus. Må ha helmantel da. I min drilling i 8x57irs bruker jeg trad Hornady rn. Tung kule i lav hastighet funker. Men jeg skal ikke bruke den på gris.
 6. Det er vennefest på xxl og 25% på optikk. Jeg funderer på en leica geovid r. 10x42 kommer på det samme som en Kahles helia rf . Noen som ha formening om kvalitet og brukervennlighet hvis man sammenligner de to? Jeg hadde egentlig tenkt 8x, fordi jeg har det i min gamle kikkert og synes det er mye lettere å orientere meg og finne målet når det er litt lavere forstørrelse. Men det er vel avhengig av synsfeltet? Jeg spør etter brukererfaringer med 10 x vs 8x forstørrelse.
 7. Hva er erfaringene med 8x42 versus 10x? Leica grovid versus Kahles?
 8. Den testen var jo strålende. Noen som har ferske brukererfaringer å dele?
 9. Låner tråden litt. Kahles 1-5 eller zeiss ht 1-4?
 10. Takk for det. Mer glede med tre ja! Men jeg tror jeg må ha hevbar kam på den etter hvert
 11. Da har jeg oppgradert. R8 Success er solgt til fordel for en R8 lux. Svært pent brukt. Løp i 6,5x55 og 9,3x62. Det fulgte med en Zeiss ht 3-12 ASV+, Zeiss vippelokk, Blaser rem og futteral, noe ammo og demper til begge løpene. Selger sa at begge løp er gått under 100 skudd og børsemakeren sier løpene ser slik ut. Testet de akkurat på banen og er storfornøyd!
 12. Mer fart på samme kule i 65r. Betyr lite
 13. Jeg har ladet Hornady RN og helmantel fra partisan til omtrent samme treffpunkt. Partizan er den eneste tunge helmantelen jeg har funnet.
 14. Ja. Langt fremløpen idioti. Så det på vei hjem at jeg hadde satt den feil vei.
 15. Ny stokk kjøpt på egun. Ikke like fin men funker. Hevbar kam av Magne Holmbro
×
×
 • Create New...