Jump to content

Skaubjønn

Members
 • Content Count

  7,245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Skaubjønn last won the day on September 18

Skaubjønn had the most liked content!

Community Reputation

436 Excellent

About Skaubjønn

 • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

2,618 profile views
 1. ... og halvannetåringer...
 2. Eldre tyske våpen har ofte svært trange skår i skuret. Man trodde vel det var mer presist da. Det er ikke tilfelle. Her har jeg åpnet opp litt slik at det blir litt luft rundt kornet. Mer som et pistolsikte. Mye kjappere å finne siktebildet og vel så bra å skyte presist med.
 3. Vaquero: ikke bare Telemark og Aust Agder. Jeg jakter utenfor Kristiansand, og plukka av i alle fall 50 stk forleden dag. Kanskje hjortelusflua vet at det har vært fylkessammenslåing slik at det nå er ett Agder? 😏 jeg bodde i Oslo for 12 år siden og jaktet i Østfold. Det var enda verre der... Men det tar seg opp her også. Ett dyr jeg skjøt i fjor høst var så full av svineriet at da det ble kaldt tøt de frem. Jeg forsøker å få av frakken før dyret blir kaldt av den grunn. Også på grunn av flått (skaubjønn).
 4. Det har blitt helt jævlig i løpet av de siste par årene. Glad jeg ikke har langt hår! går og plukker de krypene hele dagen
 5. Da begynner det å bli bra. Skuret er filt, nå treffer jeg 3 cm høyt på 100 meter. Jeg har polert det med 600 våtslipepapir. Sender skuret til blånering etter jaktslutt. litt shimsing og nå er jeg inne med z8i 1-8 sikte. Det passer mye bedre på denne børsa enn det 4-12 som fulgte med.
 6. Og, det er livets gang det i nettfora, at man er aktiv en stund og så blir man lei og er innom dann og vann, eller begynner på noe annet. Behøver ikke handle om kvaliteten på forumet av den grunn.
 7. Skriftlig kommunikasjon er risikosport. Setningen til Amatør som begynner med: «dersom du har jegerprøve» forstår jeg at kan oppfattes som nedlatende. Ingen krise det, det er vel bare å si sorry, det var ikke meningen å virke nedlatende??? Fyren startet sitt (første) innlegg med å si at han var usikker på om dette er rett forum. Går vel an å si hei og velkommen, i stedet for å påpeke at dette burde han ha lært på jegerprøvekurset...? Jeg har lært mye av Amatør. Fått gode råd. Men det er ingen som er hevet over å si beklager dersom man støter noen, med eller uten hensikt. og jada, jeg e
 8. Det er jo et tveegget sverd. Sender - mottaker problematikk.
 9. Men det er jo også en klar tilbakemelding. Han starter med å si at han var usikker. Og opplevde seg møtt nedlatende. Det er jo leit!
 10. Det skal flaks til om samme montasje passer til to løp. Jeg har 6,5x55 og 9,3x62 løp til nok r8, og montasjene passer på begge løpene. Ett dikte til hvert løp. Men jeg KAN bruke samme sikte dersom jeg vil. Montasjene er 100% reperterbare, og det er 27 knepp høyre og 7 opp fra 6,5x55 løpet til 9,3x62 løpet.
 11. Dodraugen, leste du tråden over? Rhino Hals opplevde at hans dobling gikk opp i sømmen....
 12. Ser de bruker Barnes kule. Glem spørsmålet, bruker ikke den i vierlingen.
 13. Hva tror folket om å skyte Blaser CDC i denne? Ser Jakt og Friluft Har tilbud på disse. Jeg har styrt unna monokuler i brytevåpen og heller mot at det er best. Wr det noen som kjenner til om CDP er en hard kule?
 14. Jeg mailet Merkel da jeg kjøpte min første drilling fra dem og spurte hvilken fyllingskule de anbefaler, i hvilken trangboring. De svarte Brenneke, i det mest trangborrete løpet.
 15. Metallet var litt anløpet. Antakelig stokkolje. Stokken skal shines etter jakta. I dag var det frem med Autosol og børste og få metallet pent igjen. Lot det virke en stund, før jeg spylte det av med våpenolje. Renset mekanismen og smurte den opp.
×
×
 • Create New...