Jump to content

Skaubjønn

Members
 • Content Count

  6,940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Skaubjønn last won the day on September 30 2018

Skaubjønn had the most liked content!

Community Reputation

203 Excellent

1 Follower

About Skaubjønn

 • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Laget på 80’tallet i Tyskland. Mitt stalltips er å lette kuler. Min første Drilling var i 6,5x 55 og var regulert for 120 grains kuler. 6,5 blir sett på som et rådyrkaliber i Tyskland. Er den laget for det skandinaviske markedet så er den sikkert regulert for 160 grains rundneset kule.
 2. Synes ikke det nye fra Rammstein svinger.... radio liksom...🤪
 3. Jeg kjøpte akkurat en zeiss ht 1-4 for 8000 på Finn. Ser ut som ny. Godt valg.
 4. Perfekt altså! Moste lunger = hurtig avbildning. Jeg vet ikke hvor mange rådyr jeg har skutt med accubond kule i ulike kalibre, i inn og utland, men det har blitt noen stykker. 50 kanskje? Jeg er veldig fornøyd med denne kula, gjennomsnittlig. Men, jeg ser at det er store forskjeller fra dyr til dyr. Ett dyr kan gå ned i smellen, neste dyr tisker avgårde med samme treffpunkt. Det er mange variabler å ta hensyn til. En kule som ikke ødelegger kjøtt dreper ikke dyr. Man må tåle en del graps og skadet kjøtt, det må til for å drepe dyret.
 5. Jeg var på jakt i Polen med en som fikk avtrekket justert av børsemaker, og opplevde dobbeltskudd gang på gang...
 6. Pusse og pusse... jeg tror det er lurt med noe olje i løpet etter bruk. Fjerning av mantel og pusse helt rent er neppe nødvendig hver gang.
 7. Morro å ha med en pappbit i jaktsekken også. På noen former for jakt kan man teste litt når det passer. Jeg skyter ofte litt under bukkejakta før jeg går hjem.
 8. Mitt system (Blaser) er repeterbart uavhengig av månefaser, premenstruell fase og jordens stilling i forhold til Saturn... Og ASV er like repeterbart som klikkene på vanlige tårn. treffpunkt varierer ubetydelig ift temperatur på de holdene jeg jakter på. Kan variere noe ved streng kulde, men det er minimalt. Og ja, jeg har testet. Men det er alltid korrekt. Med mindre en skrue løsner i montasjen. De et festet med locktite så det skjer jo ikke. Ballistisk kalkulator er fint, så lenge men har chronograf (har) og tester hastighet på ammoen (gjør), men må selvsagt verifiseres på papp. Eller gong på lange hold.
 9. Det som kan forandre seg er skytteren. Det tar litt tid å lære seg å bruke utstyret. Det tar enda mer tid å lære seg å skyte.
 10. Du har nullstilling på ditt sikte. Skyt inn. Løft så opp den ringen du stiller klikkene på i høyden. Da går den fritt uten klikk og treffpunktet påvirkes ikke. Trykk den ned når pila er over streken fremme, og du vet når siktet er innstilt for en ammo. Skriv så ned antall klikk for de to andre typene. For sidejustering gjør du på samme måten. Tape fungerer kanskje også. Men det er ikke så mye plass til tape på sikter som ikke har tårn så jeg kan ikke helt se hvordan det skal gå.
 11. Bra film fra Hjortefot! Jeg har to løp til min Blaser R8 lux: 6,5x55 og 9,3x62. Til disse har jeg to kikkertsikter: zeiss ht 3-12x56 med ASV+ og zeiss ht 1-4. Det skiller 7 knepp opp og 17 til høyre fra 6,5 til 9,3 løpet. Begge siktene er nullstilt på 6,5 løpet slik at jeg aldri blir i tvil. 1-4 siktet er tiltenkt drivjakt. Men om jeg skal poste etter svin om natta for eksempel kan jeg enkelt bytte til 3-12x56 siktet. Uten ny innskyting. Det er uten tvil 6,5x55 løpet som blir brukt mest. Jeg gjør det enkelt og bruker kun to typer ammo: match og jakt. Jeg har brukt accubond i flere år nå og kommer ikke til å bytte. Samler bra i alt jeg har brukt den i (mange ulike våpen og kalibre) og forutsigbar god effekt i vinter. Det finnes ikke den rev eller kråke som er panseret mot en 140 grains Accubond. Til match lader jeg 140 grains Scierra kule. 2 klikk opp og jeg er midt i. Mitt råd er: Se videoen og lær deg å bruke nullstillingen. Gjør det enkelt og velg to kuler. Hvis du er av de som liker å teste nye kuler og ladninger så kommer du garantert til å surre. Da må du sikre deg og teste hver gang. Det er kjipt å delta på et jaktfeltstevne for eksempel og oppdage at man er innskutt med en annen kule (Been there done that...). Og fælt å løsne skudd på dyr og være innskutt med feil kule...
 12. Det finnes mandagsbørser jeg kjøpte en remington i 22-250 som gikk elendig. Jakt og Friluft byttet den i en som gikk bra
 13. Hvordan opplever du at det er å bruke 10x på smygjakt? Vanskelig å holde bildet stille?
 14. Finnes ikke nei. Ikke om du skal ha med tiuren. Jeg bruker stort sett accubond til alt. Men fugl går ikke. Det blir kjøttsaus. Må ha helmantel da. I min drilling i 8x57irs bruker jeg trad Hornady rn. Tung kule i lav hastighet funker. Men jeg skal ikke bruke den på gris.
 15. Det er vennefest på xxl og 25% på optikk. Jeg funderer på en leica geovid r. 10x42 kommer på det samme som en Kahles helia rf . Noen som ha formening om kvalitet og brukervennlighet hvis man sammenligner de to? Jeg hadde egentlig tenkt 8x, fordi jeg har det i min gamle kikkert og synes det er mye lettere å orientere meg og finne målet når det er litt lavere forstørrelse. Men det er vel avhengig av synsfeltet? Jeg spør etter brukererfaringer med 10 x vs 8x forstørrelse.
×
×
 • Create New...