Jump to content

Skaubjønn

Members
  • Posts

    8,418
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    55

Everything posted by Skaubjønn

  1. Test drakta di. Bare å hoppe uti, så merker du om du trenger vest. Husk å skylle den etter bruk. Pumpe og svamp må være med. det går fint å fiske. Jeg har ikke funnet en stangholder som funker. Det er vanskelig å få til å dorge fra kajakken, spesielt med fluestang, fordi lina surrer seg så lett rundt roret. Da må man på land for å fikse det, om man padler alene.
  2. @16-65 aner ikke . Men det er kostbare greier så kanskje det?
  3. Veldig interessant! Bare å låne tråden. Men spørs om det burde vært en egen tråd om stål?
  4. Jeg har puslet med ny stokk til min K95 med min egen rødolje. Synes den ble pen. Må tørke et par mnd før jeg legger finish. har satt på en Pachmayr slc kolbekappe. Noen hakk opp fra Blaser sin.
  5. Takk. Dette er en helt annen metode enn den jeg vanligvis bruker. Det ser ut til å være en fin måte å lage en holdbar finish på!
  6. Da har jeg hørt tilbake fra Krieghoff. Arkivene deres har gått tapt, men de vet at våpenet ble produsert i 1966, og at det ble bestilt med oppgradert treverk. Skal bli gøy å se hva som befinner seg under all gugga! Krieghoff opplyser også at nr 241 som er stemplet inn i løpssettet er løpenes komponentnummer.
  7. Det er special CRG stål i rifleløpet på Trumpf drillingen min, og Blitz på hagleløpet. Betyr vel at det er et sterkere stål?
  8. Testet innstikkpipa med en brukt 22lr hylse. Det blir et fint anslag.
  9. Sikling. Det er lagt på et tykt lag med gugge. Det dukker opp noen småskader i veden under gugga. Kanskje den er lagt på for å dekke over skadene? Dette må bort, ellers blir det sorte flekker under den nye olja.
  10. Ser gjerne bilde av Asterix son drilling igjen! Hvilke kalibre er den i?
  11. Det er tydeligvis trangt kammer i riflePIPA ;-). Jeg har liggende hjemmeladet ammo etter flere drillinger og en vierling, som er solgt. Men de kamrer ikke i denne Neptun drillingen. Heldigvis fikk jeg to pakker med 7x65R fabrikkammo med Oryx kule av en kompis, så jeg kan testskyte den senere i vår. Men jeg skulle gjerne brukt hjemmeladningene. De er med 140 greins kule, lett ladet. 7x65R sparker faktisk en del, og i et børse som veier 2,8 kg, hvor kappa er ei bakelittplate, er det morsommere å skyte i benk med lette ladninger. Men men, jeg er glad jeg har fabrikkammo liggende så jeg i alle fall får testet hvordan den går, når restaureringen er ferdig.
  12. Jeg kjøpte 1000 Fioccho til 4.- per smell på xxl salg. De samler på et par cm i min Blaser R8 på 100m. Det er minute of rype.
  13. Jeg har hatt en Lott, som veide 3,5 kg. Det var direkte vondt.
  14. @amatør nei de tre siste sifrene er 015. jeg har lært at de to første sifrene i våpenets nr er produksjonsåret. De tre siste står for hvilket nr våpenet var i rekken det året. Min er nummerert 66015, og er altså nr 15 i 1966.
  15. Da har jeg fått litt hjelp på Parey forumet. Min Neptun er ikke produsert i 1941. Ingen vet hva 241 stempelet står for. Det er et annet stempel hvor det står 266 som er det riktige. Februar 1966 altså.
  16. AAaaaaahhhh beklager begrepsforvirringen
  17. Jeg skal veie løpssettet til min Merkel k96 drilling. Hele børsa veier 3,2kg har aldri veid løpene
  18. Jeg har jaktet mye fra kajakk. Aldri hatt kurs, eller lært rulla. Men jeg følger noen enkle sikkerhetsregler: - kler meg etter tempen i vannet. Ikke i lufta. - Padletørrdrakt når det er kaldt i vannet. - Jeg går nær land. jeg blir forbauser hver gang jeg møter padlere midtfjords. om jeg skulle gå rundt er det bare å svømme kajakken til land, tømme den og fortsette. - pumpe, svamp og årepose om bord. - Line i åra. Det er kjempeviktig. - Line i hagla.
  19. Jeg er også dårlig med hagla. Men det går av og til forbløffende bra når det går fort, så jeg ikke rekker å tenke eller sikte. Har skutt flere tiur, gås, and, duer, mink og mår under smygjakt etter rådyr. Drilling gir alenejakta et ekstra krydder.
  20. Miks maks, dill, saker og greier = gøy . @M67Husker du kalte det krumelurvåpen en gang jeg hadde med en sånn sak på banen. Og det er det jo. Men jeg synes det er heftige greier . To each his own
  21. Innstikkløpet i 22wmr passet rett inn i høyre hagleløp. Ekstraktoren er forberedt på et slikt løp. og innstikkløpet passer i skjeftemagasinet under kolbekappa. Der var det en nøkkel til å feste innstikkløpet med Der er plass til to 7x65r patroner og noen 22wmr patroner også.
  22. @bimbo1 Løpet til Neptun veier 1660 gram, løpet til Trumpf veier 1690 gram
  23. Jeg ser at på min Trumpf Dural drilling er hagleløpene merket Blitz, og rifleløpet merket Spezial CRG. Det står litt på dette forumet: https://www.doublegunshop.com/forums/ubbthreads.php?ubb=printthread&Board=1&main=7004&type=thread A 1964 Waffen-Frankonia catalog (The Hunter's Counsler) includes a chart giving specs on several steels. Included are 5 grades of Bohler steels; Blitz, Special, Special CRG, Antinit NG & Super Blitz. The Yield strength for these steels in KG/MM² are given respectfully as; 45, 65, 70, 70 & 100. If I have done my conversions correctly I get in Lbs/In²; 64076, 92467, 99580, 99580 & 142257. Again note these are "Yield" strengths, not ultimate. I would rate these steels as varying from Very Good to Absolutely Superb. One can of course only assume the specs remained fairly constant over the years for the same grade designation.
×
×
  • Create New...