Jump to content

seawolf

Members
 • Content Count

  4,053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

seawolf last won the day on July 26

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

579 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg vet jeg er utrolig heldig som har en slik lensmann å forholde meg til, men i dag overgikk han seg selv. Etter å ha byttet pipe/kaliber på ei jaktrifle, var originalpipa "til overs". Jeg stakk innom sheriffkontoret og spurte hvordan jeg skulle forholde meg med tanke på våpenkort til originalpipa da jeg gjerne ville ha den registrert med tanke på salg/arv osv. Kom inn på kontoret så fikser vi det sa sheriffen, og mens vi pratet hjortejakt skrev han ut nytt våpenkort på pipa, laminerte det og ønsket meg lykke til med høstens jakt. Vi er heldigvis ikke berørt av "Nærpolitireformen" så langt, men har et gammeldags lensmannskontor med ansatte som kjenner innbyggerne, og at sheriffen selv er ihuga hjortejeger er heller ikke negativt
 2. Gratulerer med flott bøffel, og trasig når bagasje uteblir....
 3. seawolf

  Ei rifle til alt

  Når det gjelder Ruger M77 MK II har jeg hatt 4 stykker de siste 20 åra. Tre rustfrie ( 2x 338 WM og en 35 Whelen) pluss en blå i 30-06 som fortsatt står i skapet. I tillegg en Hawkeye African i 375 Ruger, og en No1 i 270 Win . (jeg er en troløs djevel når det gjelder våpen.... 😈) Jeg har ikke hatt de problemene @svehella viser til verken når det gjelder presisjon, eller rust på magasinfjær. Med vanlig vedlikehold bør ikke det være noe problem, og når det gjelder presisjon er mange rifler noen særinger, enkelte mer sære enn andre. Men når vi snakker om jaktpresisjon for storviltjakt (rådyr og oppover) har mine Ruger-rifler prestert minst like bra som skytteren, og så langt kan jeg ikke klandre riflene for eventuelle dårlige skudd. Så finner du en Ruger du liker i ønsket kaliber og til grei pris, er ikke det noe dårlig valg.
 4. seawolf

  Nye jaktstøvler

  Meindl Dovre. Sliter nå på femte året og fortsatt holder de vannet ute (hjortejakt på Møre og elgjakt i utfordrende terreng i Grane, Nordland). Ikke av de letteste, men super passform, meget god kvalitet på sømmer, kroker og maljer. Har også brukt en lavere type (Meindl Burma?) til vanlig turbruk og de virker også å være nærmest uslitelige.
 5. seawolf

  9.3x62 på bøjakt

  Jeg brukte i mange år 35 Whelen med 225 grs Woodleigh PP også til bøjakt. Den er ikke langt unna 9,3x62, og resultatet var svært bra. Skuddreaksjon var klart tydeligere enn med for eksempel 308 W, og ypperlige slakt. Anbefales!
 6. Ja hvem vet, muligheten er der 😁
 7. seawolf

  Ei rifle til alt

  Ser ut som en vanlig Leupold-montasje på skinne. Jeg har for øvrig samme rifla i 338-06 A-Square med ekstra pipe i 30-06. Supert bruksvåpen med meget god presisjon og særdeles pålitelig mekanisme. Til den prisen og med to stokker må dette være et meget bra kjøp!
 8. https://www.froya.no/nyheter/det-må-ikke-gå-sport-i-å-være-grusom-mot-grågåsa Jenny Rollnes er ganske så kategorisk i denne artikkelen, og maler som vanlig med bred pensel. Men tilfellet det vises til hvor en finner skrotter av grågås flytende i sjøen med kun bryststykket skåret ut, er slettes ikke bra for jegerstandens omdømme.
 9. Fin firetakker som rusler rundt på enga bak huset mitt
 10. På "skogsrifla" mi, en Ruger M77 International i 30-06, har jeg en Leupold VX R 2-7x33. Retikkel er et standard Plex, men med rødprikk, noe som fungerer utmerket både på korte og raske skudd i skogen, og litt lengere hold over åpne myrer og hogstflater. Har brukt det i storm og stille et par sesonger, og er godt fornøyd.
 11. Kanskje en moderator kan justere tittel på tråden til bokmål eller nynorsk også når dere først er i gang? Greit om noen skulle bruke søkefunksjonen på samme problemstilling.
 12. Hvordan skal for eksempel NJFF fornye jaktfelt da @M67? Disiplinen er vel egentlig trening med tanke på jakt, og da er vel både skivene, avstand og tid ikke så steike galt? Eller har jeg misforstått hele konseptet jaktfelt?
 13. På accuratereloading.com, under European big game hunting er det en kar fra USA som er interessert i å leie storviltjakt / elgjakt i forbindelse med turistbesøk. Er det noen av dere som kanskje har gode råd og tips til han, så logg inn på http://forums.accuratereloading.com/eve/forums/a/tpc/f/5421043/m/4301039252og gi han svar. Jeg har dessverre ikke peiling på utleiejakt og hvilke retningslinjer en utlending må forholde seg til.
 14. Det må i tilfelle være hennes datter 😊
 15. Jeg traff Månestråle in real life noen ganger i Nanaimo ute på Vancouver Island på sent 60 tall.... Dere vet ikke hva dere gikk glipp av Men hun ville ikke bli med til Norge, og en sjømann seiler som kjent alltid videre, men minnene lever
×
×
 • Create New...