Jump to content

seawolf

Members
 • Content Count

  3,976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

seawolf last won the day on March 14

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

515 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har et sikte fra Docter / Noblex og der er mellomrøret 26 mm. Brownells har innleggsringer av delrin (Delrin ring reducers) til både 1" ringer og 30 mm ringer. Det kan også være 7/8 tomme som er "nesten" 27 mm. De har innlegg til den også. Søk på Delrin ring reducers på hjemmesida til Brownell. ( www.brownell.no ) Har skutt en god del med rifla (308 Win) og ringene holder bra ser det ut som.
 2. seawolf

  Klokke

  Jeg har litt angst for duppeditter, og behovet er heller ikke stort, så her kjøres det enkelt. Seiko X Padi dykkerur når det røyner på, og en lettere og mindre Certina DS til hverdagsbruk.
 3. Mandag for en uke siden hentet jeg to rifler hos børsemaker Jens Myhr på Klett i Trondheim. Han hadde byttet om på pipene på riflene, slik at den som tidligere var i 30-06 nå fikk pipe i 338-06 og vice versa. Grunnen er av rent praktiske hensyn. Uansett, tirsdag i forrige uke sendte jeg brev til lensmannen med info om kjønnskifte på disse to riflene og anmodet høflig om nye våpenkort. I dag lå de i postkassen, signert av lensmannen sjøl. Hurra og skål for at nærpolitireformen ennå ikke har lagt sitt klamme grep om vårt eminente lokale lensmannskontor 😀
 4. seawolf

  Kikkert 8x32

  Jeg har maken kikkert som Jegermeistern, og bruksområdet er dagjakt på elg, smygjakt på hjort og rådyr, samt at det er en grei turkikkert. Laget av Zeiss i Ungarn, men den har holdt stand i storm og stille, sol og regn i mange år uten problemer. Når mørket senker seg og det posteres på hjort, dåhjort, rådyr og villsvin, bruker jeg en Zwarovski SLC 10x42, den gjør jobben den også.
 5. Som @M67 spør om, er det utstyr til jakt eller andre former for skyting? Er det primært jakt, vil jeg påstå at en 2,5-10x50 er et sikte som dekker det meste, både i skogen og når holda strekkes litt. I tillegg vil et kvalitetsikte i denne størrelsen også fungere brukbart på posteringsjakt i grålysning og skumring. Håndkikkert som dekker samme bruken kan være en 8x42, eller 10x42. Ser du for deg kun dagjakt kan du fint gå ned i størrelse. Jeg foretrekker også separat avstandsmåler. Med det budsjettet ditt kan du faktisk velge på øverste hylle (Zeiss, Swarovski, Leica +++).
 6. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært en smule naiv når det gjelder oter. Inntrykket mitt var at dette var en rendyrket nyter av seafood i de fleste former, men ser jo nå at den også kan herje med ærfuglbestanden på samme måte som minken (ref dunværa på Helgeland). Så når oter etter hvert ble mere vanlig, og tilsynelatende fortrengte minken, var det ofte god nok grunn til å feire med en kald pils på kaikanten, eller en single malt, alt ettersom. Men hva fanden gjør man så? Oter er jo totalfredet, så her er vel tiltakene svært begrenset, om noen i det hele tatt ?
 7. Jeg har kjøpt en kniv på nettet som jeg gjerne skulle visst opphavet til. Bladet er jeg ganske sikker på er fra finske Lauri, da det er til forveksling lik et jeg har i en annen kniv jeg har fått laget av Christian Normark Haugland med blad fra Lauri. Kniven er helt uten merking av noe slag, og heller ikke sliren er merket. Typen er finsk Puukko, sliren er dekorert med elgmotiv. Noen som har forslag? Den øverste er "mysteriekniven" Nederste er customkniven fra Haugland.
 8. Litt OT, men det var politiet ja..... Ute på min barndoms grønne øy, Frøya, var det for en tid tilbake en skyteepisode. Noen skjøt mot et grendahus hvor det oppholdte seg folk. Politiet ble varslet, men på grunn av "nærpolitireformen", var nærmeste politi langt unna, og det tok flere timer før de omsider dukket opp. På den samme øya pågår det nå demonstrasjoner mot bygging av vindturbiner, en såkalt Vindpark, i hovedsak eid av tyske investorer. Lokalbefolkningen protesterer på stedet der de første gravemaskinene er losset av og skal begynne å lage vei. I forbindelse med dette er aksjonistenes biler parkert langs veien, og i dag dukket en politipatrulje fra Nærpolitistatsjonen på Orkanger opp for å skrive ut parkeringsbøter til demonstrantene. Politimesteren i Trondheim har satt stab, bilene kan være til hinder for trafikken! Når det skytes mot hus hvor det oppholder seg folk, glimrer de med sitt fravær, når biler "kanskje" kan være feilparkert rykker de ut. Når det er sagt, de lokale politibetjentene gjorde bare det de fikk beskjed om, beslutningstakerne sitter nok trygt og varmt på kontorene sine i Trondheim
 9. @asterix, dette akkurat er samme opplegget vi bruker på elgjakta. Med motorsag som back up, fikses det meste. Fordelen med henger er som jeg har nevnt tidligere, at om en kjører seg fast og må rygge, eller må rygge litt for å justere "angrepsvinkelen" på ATV`en, er det mye enklere med henger enn om elgen slepes på bakken i presenning eller pulk. Men beskaffenheten av terrenget betyr naturligvis mye for hvilke løsninger som passer best.
 10. @Hare4, om det kan være til noe hjelp, så er 30-06 pipa som sto på min M70 Featherweight, 14,4 mm ved munningen.
 11. Vi hadde en svensk hvit på laget i mange år. Rolig og med supert gemytt, aldri glefsing og styr på fallet, funka bra som løshund (ikke alt for lange drev og kom alltid tilbake til hundefører), men best som bandhund. Disiplinert og lydløs når hundefører stillte inn på dyr, og satt musestille når han stoppet for å skyte. Stor jaktlyst, men fortsatt snill og trivelig på alle måter. Etter det har vi hatt tre svarthunder, kun som bandhund. God jaktlyst, lette å ha med å gjøre, og stille under ansmyg på elg, tar like godt spor som overvær. Begge raser kan anbefales ut fra min erfaring, men jeg har aldri vært hundeeier, kun sett de i aktivitet på jaktlaget.
 12. @Per-S, jeg skyter Federal Champion forkobret bulk ammo i min S&W revolver. Da jeg kun er hobbyskytter skal jeg ikke si så mye om presisjon, men i min revolver går i hvert fall disse klart bedre enn Top Shot og et par andre merker som selges i klubben. Har også prøvd de i salongrifla med god presisjon. I og med at de er hullspiss funker de også godt på kråke og skjære.
 13. Den dagen inntektene fra olje og gassvirksomheten forsvinner (enten på grunn av naturlig avvikling, eller at "kidsa" legger den ned) vil de nok merke samfunnsforandringer som de ikke helt ser for seg ennå. Norge er jo avhengig av solide skatteinntekter for at samfunnet skal fungere i dette lange og rare landet vårt. Hvor mye neste generasjon er villig til å betale i inntektsskatt og avgifter gjenstår å se, men for å opprettholde et minimum av tilbud på helse, utdanning, sikkerhet og forsvar, vil de nok merke det på pungen. Jeg er nok dratt til de evige jaktmarker lenge før omleggingen starter, men den kommer nok, og jeg ser ikke helt for meg hvilken verden mine barnebarn vil leve i den dagen de er like gamle som jeg er nå.
×
×
 • Create New...