Jump to content

seawolf

Members
 • Content count

  3,763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

seawolf last won the day on March 17

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

343 Excellent

About seawolf

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. seawolf

  Ukurant rørdiameter?

  Siktet er tatt ut av ringene, men høydejusteringen står dønn fast i øvre stilling. Her er det nok service hos Docter som er eneste løsningen.
 2. seawolf

  Ukurant rørdiameter?

  Innleggsålene er ankommet og siktet montert i 30 mm ringer på salongrifla, so far so good. Jeg tenkte å skyte meg inn sånn ca på 30 meter, og deretter justere treffpunkt til midt i på 60 meter som er avstanden kråkeåta ligger på. Imidlertid klarte jeg ikke å skru meg nok opp, justeringen bunnet mens det ennå var 30 cm opp til blinken på innskytningsavstand 30 m. For å gjøre dagen fullkommen var ikke justeringshjulet lenger mulig å rikke, det hadde låst seg i øverste stilling..... Eneste alternativet nå er å kontakte norsk importør, men hvem er nå det? Noen som vet? Eller er det like greit å kontakte Docter direkte i Tyskland og høre om siktet kan sendes inn til service/reparasjon?
 3. seawolf

  Samekniver fra Abraham Mikkelsen

  En liten oppdatering. Jeg har nå fått fatt i en "Abrahamkniv" maken til den med bein og lærskaft som @Xerion linker til i noen poster lenger opp Kniven er ikke merket på noen måte, men har samme type skaft, blad, og de to ekstra festeskruene på messingbeslaget på skaftenden. Så sannsynligheten for at dette er en original kniv fra Abraham Mikkelsen er svært stor. Dessverre var sliren gått tapt, og det var jo den han merket med navnet sitt. Det går kanskje an å lage ny, men læret til disse sameknivene er jo forholdsvis mykt, og skal også sikkert skjæres til på en spesiell måte for å få den rette bøyen på tuppen. Det ble fortalt at den er der for at sliren skal "gli" unna når en setter seg slik at kniven ikke får skade. Uansett, nå er det i hvert fall en kniv fra Mikkelsen i samlingen igjen
 4. Det var nok jeg som uheldigvis brukte disse begrepene for all enkelhet skyld, uten at du trenger å ta det helt bokstavelig.
 5. Ja jeg var nok en smule upresis der Det jeg mente å si var vel at de som først kom til dagens Finnmark (ca 8000 f.kr) via den nordlige ruten fra de kontinentale slettene i Europa, heller ikke bosatte seg permanent, men stort sett fulgte villreinen og ikke minst fisket og fangstet langs kysten. Større faste bosetninger ble det vel ikke før de som kom sørfra etablerte seg. Dette er jo temmelig "off topic", men illustrerer kompleksiteten i spørsmålet: Hvem sitt land er det egentlig?
 6. Det var vel ikke tomt for folk i den betydningen at det ikke var mennesker der. Men det fantes vel ikke permanente bosetninger da khoi-khoi og san-folket var nomader og jegere/samlere. Bantunegrene som nevnt over, var i hovedsak kvegfolk og var på også stadig flyttefot med buskapen sin (når de ikke kriget og terroriserte andre stammer). Med andre ord så var det enorme tomme områder nederlenderne og engelskmennene fant da de begynte å bevege seg inn i landet. Av permanente bosetninger i det sørlige Afrika er det vel kun Great Zimbabwe som kan betegnes som en by, men også den var forlatt og øde da de første hvite fant ruinene på begynnelsen av 1500 tallet. Det blir vel litt som når nordmennene begynte å beveget seg nord og nordøstover langs kysten og støtte på det som etter hvert ble kalt samefolket. Her var det også store områder som var ubebodd og kun sporadisk besøkt av mennesker, så nordmennene bosatte seg der de fant det levelig og tok landet i hevd.
 7. Prøve å kopiere overstående innlegg fra Accurate Reloading. Kanskje krisemaksimering, men om det bare stemmer sånn noenlunde, vil det bety store problemer.
 8. posted 15 August 2018 02:03 Hide Post No bank is going to lend a white farmer money in RSA now, not in the form of a "bond" (mortgage). So that plan is not going to work. Nobody is going to buy a farm in RSA now. Not even a black man ... so selling is not going to work either. Nobody is going to invest capital in any long term farm project now. Some won't even spend money planting crops now. In Zim the farmers that were shupa'd were not allowed to bring in their crops or take any farm equipment, just their personal effects. So farm production will decline even before the first farm is taken and effectively stop when it is taken. There will be a hunger crisis in Southern Africa that makes any other look like a company picnic. The West will of course provide "food aid", and musicians will of course hold concerts, but give a man a fish ... The wildlife will be decimated and the land will be eroded, denuded and burned. The irrigation equipment will be looted. The fences will be torn down. There will be general capital flight and a brain drain. The entire economy will collapse. The ZAR will be reissued many times with 000 lopped off the end, until it costs more to print the notes than they are worth. It's the end, folks. Not only of RSA but of the entire subcontinent. Only Botswana will come out of it relatively unscathed and even they will suffer from the disruption. Zim and Namibia will go down with RSA in unison. The Chinese will step in to pick up the pieces. Goodbye Rhino, join the Dodo. This is what happens when you force democracy onto a society that can't fathom their own destiny. Russ Gould BigfiveHQ.com, Large Calibers and African Safaris Doublegunhq.com, Fine English, American and German Double Rifles and Shotguns VH2Q.com, Varmint Rifles and Gear
 9. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Det blir ikke mer Roy Weatherby enn MK5 Lazermark både på godt og vondt Uten tvil et godt kjøp, men ikke helt min stil. Jeg har hatt en MK5 i 30-06 men ble aldri helt fortrolig med stokken og vinkelen på pistolgrepet / avtrekket, så den ble solgt.
 10. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Sjekket med Rogne, rifla er solgt så da er det ikke mere å spekulere på I alle fall noen som har fått seg ei bra rifle i sprekt kaliber og med en god kikkert for en steike god pris!
 11. seawolf

  Dyrenes nyheter

  Ok da, kanskje litt mer vin enn bare "litt" Men allikevel…..
 12. seawolf

  Bukkejakta 2018

  Gratulerer med Flying start som jeger Når det gjelder rådyr og utras er det slett ikke uvanlig at de tar ut i en helsikes fart før de stuper døde inn under ei skjørtegran, ned i en kanal, eller inn i tett buskas. Av og til må en nesten trø på dem for å finne de. Jeg foretrekker derfor å skyte rådyr opp og fram i bogen. Dermed tar en forhjulstrekket, lungene, og ofte blir det beinsplinter i ryggrad eller nakke, og de blir vanligvis på skuddplassen. De klassiske "kjøttspareskuddet" bak bogen resulterer ofte i lange utras, det lengste jeg har hatt var på ca 150 meter, men det var tydelige blodspor hele veien og derfor enkelt og finne. Men igjen, det skjer ofte uforutsigbare ting på jakt, det vil du nok erfare etter hvert
 13. seawolf

  Dyrenes nyheter

  Jeg har nevnt det før en gang, og det handler om trær og ikke dyr, men la gå Stille kveld på terrassen, besøk av noen kjente, litt vin og øl med dugg på. Det står noen fine furutrær tett på huset mitt og i kveldstilla hørte jeg kneppet i furukonglene når de åpnet seg og slapp frøet. Jeg spurte de andre om det hadde hørt dette før, og en av damene utbrøt i stor henrykkelse " det betyr at de lever, trærne lever, de har liv, de har liv !! " Det tok noen sekunder før samtalen igjen var i gang, og ektemannen var tydelig og pinlig berørt.....
 14. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Hvilke hastigheter får du med for eksempel A-Frame, og hva med effekt i viltet? Jeg er en konsekvent bogskuddjeger (ref. Jermeistern sitt mantra; Opp og fram) og dermed forsvinner det vel litt kjøtt fra bogene mår en snakker om et såpass kjapt kaliber?
 15. seawolf

  Jaktradio 2018

  De siste to årene har jeg benyttet Icom Prohunter Compact koblet sammen med Peltor Tactical XP. Noen syns kanskje det blir litt klamt og varmt å ha øreklokkene på lenge i gangen, men bonusen er førsteklasses radiolyd, og den lydforsterkningen øreklokkene gir av det som skjer rundt meg i skogen. Uten tvil den beste kombinasjonen jeg har prøvd både når det gjelder rekkevidde og ikke minst lydkvalitet. Kan anbefales
×