Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

seawolf

Members
 • Content Count

  3,874
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

seawolf last won the day on September 27

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

425 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. seawolf

  Dagens annonse på finn.no

  Kanskje ei sint kjerring.....?
 2. På den annen siden vil det vel før eller siden forsvinne en del "veskehunder" på skogstur. Og mye verre; blir ulven vant til folk som bare smiler og fotograferer (og forer den med de omtalte veskehunder) kan skepsisen for mennesker avta/forsvinne. Resultatet kan bli svært lite hyggelig for de som blir utsatt for slik nærkontakt. Men det er vel prisen "vennene" er villig å betale for å verne en art som etter sigende er sterkt truet.
 3. seawolf

  Glock 17 eller CZ sp-01 Shadow?

  Glock 17 Gen 5 har vel et noe forbedret avtrekk i forhold til de tidligere variantene? I hvert fall kjennes det slik ut for meg som byttet fra Gen 3 til Gen 5. Dessuten er det svært viktig at Glock holdes i et bestemt grep for å eliminere "hopp og sprett". Fordelen er at den er altetende og virker nesten uansett hva den utsettes for. Null problemer med magasiner eller andre ting. Men kanskje ikke førstevalget for en urutinert skytter med ambisjoner.
 4. seawolf

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Ja da er det tydeligvis forskjellig praksis rundt omkring. Bra du har bilde av søknaden. Ta en prat med sheriffen for sikkerhets skyld, det ordner seg nok
 5. seawolf

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Den blå delen skal leveres sammen med våpenet til deg. Det er ditt "våpenkort" inntil du får våpenkort fra ditt politikammer. Slik det er nå har du ingen dokumentasjon på at rifla er di og anskaffet på lovlig måte. Han skulle også sendt papirene til ditt politikammer og ikke til sitt eget. Det er ditt politikammer som behandler din søknad, som er saksbehandler og utsteder våpenkort til deg. Drøyer dette tror jeg at jeg ville tatt meg en prat med politikammeret slik at du har ditt på de tørre. Jeg går ut fra at du har navn og adresse på selgeren?
 6. seawolf

  Pris eldre Sako

  Tragedien for min del er at garderoben er full når slike godbiter dukker opp.....😥😥
 7. seawolf

  Går det til helvete..??

  Den oppsummeringen er vel slik de fleste av oss som har noen års fartstid både på kysten og world wide tenker. Skulle Sola TS ha krysset Hjeltefjorden , før de kurset utover mot Fedjeosen og ut i rom sjø, ville de måtte krysse leden og hatt vikeplikt for trafikk ut Hjeltefjorden. Et fullastet tankskip snur ikke på en femøring, og en slik manøver ville kanskje medføre at annen trafikk måtte vike for tankeren, selv om de etter sjøveisreglene hadde "forkjørsrett". Det kan medføre misforståelser, men igjen, sivil skipsfart er vant til å ta hensyn til at større fartøy gjerne trenger plass for kursendring og manøvrering, og viser vanligvis aktsomhet. Dessuten er VHF Ch 16 et utrolig godt hjelpemiddel hvis det er tvil om intensjon.
 8. seawolf

  220 grains jaktkule.

  Woodleigh har en 200 grs kule laget spesielt for 300 Winmag som kanskje kunne vært et alternativ? Nr 65 E i kuleoversikten over .308 kuler. http://www.woodleighbullets.com.au/bullet-lists/traditional/264-333-list
 9. seawolf

  Hvilken type kniv

  "skriften" er vel Vanadium Stahl (vanadium stål) og det tyder på tysk opphav eller produksjon? Creste`n med en stående bjørn mener jeg å ha også å ha sett ett eller annet sted.....
 10. seawolf

  Mauser mod 1908

  Var ikke 7x57 Boernes patron i de Mauser-riflene de fikk tak i fra Tyskland til Boerkrigen 1898 - 1902. De drev jo britene til vanvidd med sin prikkskyting på lange hold.
 11. seawolf

  Første optikk, første rifle, første jakt

  Samme erfaring her, stort sett problemfritt å kjøpe brukt optikk på nett.
 12. seawolf

  Leupold kikkertsikte

  En 3-9 x50 eller 4-12x50 skulle gå bra til ditt bruk da rødpunktet kan dempes slik at det nesten ikke syns. I tillegg kan det slås helt av og da har du en standard Duplex retikkel med fint trådkors i midten. Fordelen med Leupold er at de er solide sikter som står for en støyt. VX-R med Fire Dot Duplex har også metrisk justering (1 klikk er 1 cm på hundre meter), noe som gjør det enklere om en vil skru et knepp eller to på mindre vilt. De ligger kanskje et lite hakk under i linsekvaliteten sammenlignet med Europeiske sikter i samme prisleie, men til vanlig jakt på normale hold vil de fungere meget bra
 13. seawolf

  Leupold kikkertsikte

  Det er riktig som @Thor sier, de slår seg av etter noen minutter hvis rifla er i ro. Beveger du rifla litt kommer lysprikken på igjen. Jeg har to VX-R sikter, et på 2-7x33 på "skogsrifla", som har fungert helt utmerket, og ett nytt 4-12x50 som fortsatt ligger i eska som et slags reservesikte.
 14. seawolf

  Går det til helvete..??

  Hvis H.I trodde Sola TS var en del av strukturen på Stureterminalen, hvorfor i all verden skulle de da passere mellom land og denne "strukturen" ? Vaktskifte 6 minutter før kollisjon; det skulle vel tilsi at avgående vakt fortsatt var på broen? Og hvorfor klarte de ikke å tolke radarekkoet fra Sola TS som et stort skip, men trodde det var en del av terminalen? Og ved passering av en stor oljeterminal som Sture , hvorfor ble det ikke holdt større avstand da det er helt naturlig at her er det lys i massevis som kan skjule mindre fartøyer....? Enhver som har seilt inn til Europoort, London, Hamburg, Long Beach, Rio de Janeiro osv osv ...på nattetid vet at sterk flombelysning lett kan "skjule" til dels store fartøyer. Etter denne redegjørelsen er det enda flere spørsmål enn svar.
 15. seawolf

  Forsvunnet hos politiet

  Punktet om lovlig, eller rettere sagt ulovlig oppbevaring av våpenet er greit. Men hva med spørsmål 1.? Omtalte våpen virker etter trådstarers opplysning å være forsvunnet i tomme luften? Syns det ærede kollegium at det er greit? Ulovlig oppbevaring med tilhørende beslag skal vel ikke samtidig være synonymt med at beslaglagte våpen forsvinner? Det er vel fortsatt trådstarters eiendom, eller blir det statens eiendom og dermed et objekt som politiet kan "miste" uten å bli stilt til ansvar for hvor det er blitt av?
×