Jump to content

seawolf

Members
 • Content count

  3,690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

seawolf last won the day on March 17

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

293 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Øystein, dette vet jeg godt. Jeg har i mitt tidligere liv vært med på å utarbeide forskrifter samt jobbet i et selskap som var høringsinstans i forskriftsammenheng. Allikevel sitter jeg nå med en følelse av at Stortinget/politikerne har gitt POD frie tøyler i å utforme forskriften slik det passer POD sitt verdensbilde best. Hvorvidt Stortinget har kompetanse til å etterprøve forskriften og høringssvarene tviler jeg på, i hvert fall om en skal legge til grunn noen av de glupe utsagnene som kom under høringen i Justiskomiteen. POD sitt forslag vil etter all sannsynlighet klappes igjennom med en hånfull representanter tilstede i salen.
 2. Igjen ser vi (og som mange har påpekt) at byråkratiet, denne gang ved POD, er de som i realiteten detaljutreder hva som er lov og ikke lov / forbudt og tillatt. Politikerne, valgt av folket, har vedtatt en rammelov, og videre gitt byråkratene i oppgave å administrere denne loven ved hjelp av forskrifter og rundskriv. Dermed kan våpenloven i praksis justeres fortløpende ved hjelp av nye forskrifter uten at lovgivende forsamling, Stortinget, er involvert. Jeg forstår at en lov ikke kan inneholde all verdens detaljer med tanke på hvor omfattende det er å revidere den, men jeg liker ikke de fullmaktene byråkratiet her har fått.
 3. seawolf

  HJELP! Knivblader rustet i slire-prosess

  Er det karbonstål (ikke rustfritt), er det vanlig at det kan bli litt overflaterust under bruk. Olje og fint smergelpapir fikser det meste, men litt patina gjør ingenting Mine jaktkniver i karbonstål har så absolutt patina, men det skaper kun litt karakter på bladet, eggen er like god og kvass Er det rustfritt stål er det vel polering som skal til, men om dette vet andre mye mer enn meg.
 4. seawolf

  Zwarovski Z4i 3-12x50 ?

  Takk til @amatør, som alltid klar og konsis Selv om det tydeligvis er en utgått modell, virker det som et bra alternativ som allroundsikte, og med brukbare skumringsegenskaper?
 5. seawolf

  Zwarovski Z4i 3-12x50 ?

  Er dette en eldre utgått modell, og hva er ekspertenes vurdering ? Likedan vekt, finner ikke noe om denne på Zwarovski sin hjemmeside.
 6. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Flott rifle, jeg har maken i 338-06 A-Square Men 270 WSM er jeg mer usikker på. Det hevdes at om ikke matingen er 100% riktig justert, vil det lett bli forkiling da hylsene er ganske sylindriske. Men her ser vi igjen at fine bruksvåpen i litt "ukurante" kaliber selges til meget gode priser. Men det jeg egentlig lurte på er om noen her har førstehånds erfaring med 270 Weatherby Magnum på storvilt??
 7. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Nei det har jeg ikke Torf, hvor omtrent i mylderet på finn ligger den? 270 WSM er vel i prestada sånn midt mellom 270 Winchester og 270 Weatherby Mag, men hvor lenge det vil leveres hylser til slike litt sære kreasjoner er vel usikkert. Er det en kort kasse på Kimberen vil det uansett være en snerten rifle.
 8. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Stikker nok innom og ser på den ved første og beste anledning 😉
 9. seawolf

  270 Weatherby Magnum.

  Det er en ledig plass i skapet for tida, og da kikkes det innom finn.no selv om det ikke er planer om kjøp. Og dermed dumper jeg over en annonse fra Rogne Våpen hvor de bla. har denne Winchester M70 Featherweight i 270 Weatherby Magnum med diesett og Kahles Helia 1,5-6x42 for 6990.- Selv om mine tid som jeger nærmer seg slutten, er våpen alltid like interessant, og dette ser ut til å være mye for lite penger. Kaliberet er vel ikke det mest egna her i kongeriket da det er tenkt til høyfjellsjakt og lange avstander, og det er vel i klassen løpsbrennere (kanskje?), og etter bildene å dømme kan det være en XTR Pushfeed som de produserte noen år før M70 Classic kom tilbake. Ingenting i veien med pushfeed, jeg hadde maken i 30-06 for mange år siden og det var aldri problemer. Stokken ser også fin ut. Jeg delte camp med en kanadier i Limpopo i 2008 som hadde ei rifle i dette kaliberet og han hadde skutt både giraff, waterbuck, eland pluss flere mindre antiloper med rifla uten problem. Han sa at dette var et kaliber som passet til det meste unntatt DG (inklusiv brunbjørn/grizzly) og han hadde mange Alberta moose på samvittigheten med rifla. Så med 150 grs A-Frame i ca 920 mps hadde det gjerne vært elgmedisin her i landet også? Har jeg bruk for den...overhodet ikke, men jeg er litt svak for M70 Featherweight, og forutsatt at løpet er i god stand er det mye våpen for pengene.....tenke. tenke, tenke ....
 10. seawolf

  Bøylerifle for villsvin i Polen, en ide gror frem.

  Når det gjelder lever action og grisejakt, er kanskje kulevalg også et moment? Jeg har aldri jaktet gris på drivjakt, men de på de filmene jeg har sett skytes det ofte flere raske skudd etter hverandre. For en bøylerifle med rørmagasin tilsier det at en må bruke flat-eller rundnesa kuler. Dette er gjerne kuler med mye synlig bly i tuppen, og tilsvarende kjapp ekspansjon, og begrenset dybdevirkning, vil dette være optimalt med tanke på større gris? Uansett, med rørmagasin begrenses kuleutvalget. For ordens skyld; jeg har jaktet en del rådyr med Marlin/30-30 W og Hornady 170 grs Flat Point, og med utmerket resultat.
 11. seawolf

  6,5-06 ?

  En kjenning av meg har dette kaliberet. Han har brukt det på gaupe, hjort og elg, og så vidt jeg vet er han godt fornøyd.
 12. seawolf

  Terminal Ballistikk

  Tatt i betraktning min alder og dermed et visst hukommelsestap, mener jeg bestemt at svenskene hadde en undersøkelse for mange herrens år siden som gikk ut på kaliber, kulevekt, skyteavstand og fluktavstand (tror jeg)...dette gjaldt elg. Om denne var i regi av de svenske myndighetene, jegerorganisasjonene eller noen av våpen/jaktbladene, tør jeg ikke si, ei heller hvor den ble publisert. Imidlertid festet jeg meg ved at puslete standardpatroner faktisk hadde like kort og av og til kortere fluktavstand enn diverse magnumpatroner. Og det var ikke greit for egoet å lese sånt, da jeg på den lokale skytebanen hadde holdt flammende innlegg og prediket til det kjedsommelige bla. 338 Winmag sine overlegne egenskaper (dette var på den tiden mitt favorittkaliber). Så ja, det skal finnes noe der ute noe som kanskje ligner på det TS spør om.
 13. seawolf

  Børsemaker/Mek. verksted Trøndelag

  Jeg har også brukt Myhr Våpenteknikk hos Hagemo ved et par anledninger nå, og han er kjapp, nøyaktig og serviceminded. Som han sier; hoper det seg opp kan han jobbe overtid eller ta en lørdag eller to. Han gjorde også et par jobber for meg mens han var hos Rogne Våpen så han kan absolutt anbefales.
 14. Aldeles nydelig treverk . Skal bli artig å se denne når den er ferdig
 15. Takk for det Rino, men jeg skulle helst ha fått slanket stokken litt, men det får være som det er. Det er en Kimber 8400 Classic, opprinnelig i 30-06. Jeg fikk satt i ny Lothar Walther-pipe hos Rogne Våpen, så nå er det en 338-06 A-Square og min dedikerte elgrifle
×