Jump to content

seawolf

Members
  • Posts

    4,817
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    27

seawolf last won the day on February 3

seawolf had the most liked content!

About seawolf

  • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

3,835 profile views

seawolf's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

1.4k

Reputation

  1. Når det gjelder skuddplassering skyter jeg konsekvent i skulder. Gjerne opp og fram som @Jegermeistern sier. Å perforere lungene samt ta de store blodårene på toppen av hjertet, i tillegg til å knekke "forstillinga" er etter min erfaring både effektivt med tanke på raskt død/utbløding, og kort fluktstrekning. Det gjelder de fleste hjortedyr jeg har jaktet på fra små engelsk muntjac til norsk elg. På rådyr har har 243 Win, vært den verste "kjøttødeleggeren", mens 35 Whelen den som desidert har gitt de fineste slaktene. Dette med grovt sett samme treffpunkt. Så at kulevekt / hastighet betyr mye er jeg overbevist om. På elglaget vårt har vi et assortert utvalg av kaliber/patroner. Fra .308 Win. via 7mm Rem mag. til 300 Winmag , 338 A Square og tre stk 375 H&H. De "grove" gir konsekvent finere slakt enn de "mindre og kjappe", dette uansett skuddplassering.
  2. Jeg jaktet i mange år med en Ruger M77 i 35 Whelen med 22" Shilen pipe. Alt fra elg til rådyr, innblandet noen dåhjorter og villsvin i Skåne. Fant fort ut at rifla likte RN kuler best, så standardladning ble 250 gr Woodleigh RN foran 57 gr N150. Kronografert til 757 mps. Mer enn god nok jaktpresisjon og et trivelig og absolutt effektivt jaktkaliber.
  3. Mottok nettopp en godkjent åpen søknad på pistol finfelt uten nevnte påtegnelse Agder Politikammer, behandlingstid 2 uker. Forsåvidt akseptabel behandlingstid.
  4. For en del år siden var begrepet "hendelig uhell" brukt i mange situasjoner når noe gikk galt. Heldigvis er vi kommet et stykke lenger når det gjelder å finne årsaker og forhåpentligvis forebygge uønskede hendinger.
  5. Jeg har i flere år nå brukt Peltor Tactical XP både på jakt med jaktradio tilkoblet, på skytebanen med rifle, og på pistolskyting både ute og inne. Det er litt stort og volumiøst, men demper svært bra slik jeg oppfatter det. Jeg har ikke registrert de ulempene som @M67 nevner, men det kan godt være at de er der på Tactical XP også. Slik jeg skyter er det uansett ikke noe stort problem for min del.
  6. Legg "blålappen" i ei plastlomme så holder den seg bedre enn om den ligger løs.
  7. Det har nok vært en del slike situasjoner i løpet av et langt jegerliv hvor dyr har rast ut og "sporløst forsvunnet". Heldigvis alt er funnet igjen, enten ved hjelp av nitid sporing, flaks eller ettersøkshund. Speisellt rådyr kan ha en lei uvane å ta av som en rakett, for deretter å stupe under et skjeggegran, i ei grøft eller i kratt og einer, og nesten håpløse å se. Derfor er mantraet alltid å søke å få gjennomskyting (gode blodspor) samt som flere nevner, finne igjen skuddplassen. Jeg skyter også alltid i bog for å knekke framhjulstrekket og samtidig ta de store blodårene rundt hjertet, samt begge lungene. Mange hevder jo at kula skal/bør bli i dyret da all "energien" dermed blir avsatt der, noe som visstnok er bra. I min enkle verden skal det være hull inn og hull ut, masse blod og raskt blodtrykkstap. Om en del av denne "energien" ender opp i myra bak dyret får så være. Ofte har dyr skutt med samme rifle/kaliber og på tilnærmet samme treffpunkt reagert forskjellig. Av og til er det rett ned i smellen, noen har fortsatt å spise for så å ramle over ende, andre igjen har sjanglet av sted adskille meter og så er det "rakettene" som tar av. Vi jakter elg på tradisjonell måte med poster og drivere. Driverne går rolig gjennom terrenget med bandhund og elgen trekker kontrollert unna. Alikevel kan de ha ganske god fart på post, og utfordringen kan være å holde igjen skudd som ikke er optimale. Når det gjelder kaliber har jaktlaget et variert utvalg : 308 Win, 30-06, 338-06, 7mm Rem.mag, 300 H&H og 375 H&H . Elgen faller helt greit for alle disse, men det er nesten alltid gjennomskyting og mye utblødning fra 338-06 og oppover.
  8. Dette er også en trofast sliter som har levd et hardt liv sammen med meg i masse år, noe den bærer preg av Schrade LB7 Bear Paw kjøpt i Wyoming på slutten av 70 tallet. Disse knivene har også sitt eget uniknummer, min er 46402 At den fortsatt er hel og fungerer viser bare den gode kvaliteten på disse knivene.
  9. Jeg har samme kniven @Skrueråmuttere. men med grønt skaft, matt blad og lommeklips. Dette er den som er med i lomma både sent og tidlig
  10. For min egen del er det .30-06 som er favoritten selv om jeg også har jaktet mye med .308 med godt resultat, spesiellt hjort og rådyr. Så jeg passer godt inn i kategorien som @Rugerdud nevner; Godt voksen mann / .30-06. Forskjellen er at min rifle er en Winchester M70 FW, ikke Mauser eller Tikka. Når en lader selv er alternativene mange i .30-06, selv om jeg (når jeg tenker meg om), stort sett bruker kun to ladninger, en til trening og en til jakt... Min første storviltrifle var også en M70 i 30-06, og jeg har stort sett alltid hatt ei rifle i det kaliberet. Ut fra det konkluderer jeg med at jeg med stor sannsynlighet er meget godt fornøyd med .30-06 Forøvrig vant nettopp Leeds 1 - 0 over Bristol City, så jeg tror jeg bevilger meg en Single Malt
  11. Ok, kjøpte våpen i august i fjor, da tok det på dagen 4 uker. Så da er det nok ikke håpe om noe raskere behandling nå tydeligvis. Utrolig at det skal være så enorm forskjell? Håper den varsla digitale behandlingen av søknader på sportsvåpen også kommer på plass snart. Høringsfrist til endring av våpenloven er satt til 26 februar
  12. Noe nytt angående behandlingstid for konkurransevåpen i Agder? Ser det står 4 - 6 uker på nettsiden, oppdatert 29 januar men ikke hvilket år?
  13. seawolf

    Knivstål FAQ

    En 8 - eller 9" samekniv har masse år vært "feltkniven" med fast plass i sekken. Enten det var på¨jakt eller tur. Til hogging av ved og rajer fungerte de utmerket. Andre, mindre kniver ble naturligvis brukt til jakt og spikking. I fjor høst ble det innkjøp av en Helle Nord, og den har faktisk overtatt jobben som "feltkniv". Noe kortere enn sameknivene, men med tyngere blad og godt utformet skaft som passer både til hugging og spikking. Så langt har den absolutt innfridd forventningene, og sameknivene er dimmitert.
  14. "Back in the days" var vi en liten pistolklubb oppe på Romsdalskysten hvor flere av oss medlemmer ble hekta på metallsilhuett. Vi fikk laget figurene på et lite lokalt bilverksted på kveldstid, og vi handlet våpen. Det gikk mest på 44 Remington Magnum, men også noen 357 Mag. De fleste i Ruger, men også et par S&W . Den heftigste var en Thompson Contender i 30-30 Win Jeg kjøpte en 44 Mag Super Blackhawk med 7" pipe. Jeg syntes da og gjør det fortsatt, at dette var den stiligste revolveren som fantes. Og artig ble det når vi etterhvert klarte å velte en og annen bukk på 200 m med slike kaliber og våpen. Synet må ha vært vesentlig bedre den gang enn hva det er nå
  15. Kjenner godt til det. Seilte fast på København i en periode som ung sjømann
×
×
  • Create New...