Jump to content

seawolf

Members
 • Content Count

  4,109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

seawolf last won the day on October 7

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

624 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvilke våpen er det snakk om her, er det halvautomater?
 2. Fortsatt litt OT Mye rart kan skje, og noe lignende skjedde med meg i Namibia i 2011. Ruger Hawkeye M77 African i cal 375 Ruger, kule 270 grs Barnes TSX ladet til 830 mps. Oryx skutt på ca 100 m, rent sideskudd i bog, klart skuddfelt uten kvist eller gress i veien. Oryxen gikk rett ned, men da vi skulle laste opp på pickupen, så vi at kula stakk ut med "bakenden" på utgangsiden av dyret. Tydeligvis hadde den tumlet etter anslag, men gått gjennom bogfjøl på skuddsiden og knekt ribbein på baksiden for så å stoppe i skinnet, "ankret opp" av flikene som var ekspandert helt perfekt. Det ble skutt mountain zebra, kudu, black wildebeest, oryx og 3 x springbuck med denne ladningen. Bortsett fra black wildebeest ble alle tatt med ett skudd og stort sett rett ned på skuddplass. De to kulene til venstre er fra BW, den neste fra Oryxen og den til høyre fra Kudu. I 375 Ruger fungerte denne kule helt perfekt og med meget god presisjon, men egentlig hadde jeg forventet gjennomskyting på alt med denne kula. Standardladningen min i 375 H&H med 300 grs A-Frame ville nok med stor sannsynlighet plystret rett gjennom. I mindre kaliber (.338 og .30) vil jeg nok bruke Woodleigh PP så lenge det er lov.
 3. Til dere som har kunnskap om slikt: når det gjelder blyforurensning på skytebaner, blir blyet "spist opp" av regnvann/fuktighet og dermed spredt rundt av sigevann? Bly jeg har funnet på skytebaner og ellers har vanligvis et grått belegg, er dette en form for oksydering som over tid "spiser opp" blyet og overfører det til omgivelsene? Og hva med helmantlet ammo som det jo skytes mye/mest av på skytebanene, der er det jo kun en liten del av blykjernen som er eksponert for luft/fuktighet. Slike kuler tar vel uhorvelig lenger tid for å oksydere bort (hvis det er det rette begrepet), enn rent bly fra for eksempel hagleammo? Og på hvilken måte beregner myndighetene antall kilo/ton bly som skytes ut i naturen og på skytebaner?
 4. Jeg var skyteleder i HV-Område da RFK ble innført. Kanonlaget hadde Clock (P80) som personlig våpen. Og i UD 6-11 Våpentjeneste pistol på side 15 står følgende: "Våpenet leveres med pistolsnor. Denne skal nyttes under alle forhold for å hindre tap av våpen. Snoren festes til våpenet med karabinkrok som vist i fig. 7 og rundt skulderen med uniformens skulderklaff. Snoren skal kobles fra og til minst mulig for å hindre unødig slitasje". Jeg husker gutta var passe forbannet på denne snora da den hang seg fast i det meste, men den ble brukt. Ingen tok vel sjansen på å miste pistolen
 5. En ting er organisert skyting på bane mot faste skiver i voll hvor det kan legges til rette for rensing av løsmasser. Noe annet er slik vi skyter dynamisk (både pistol og rifle), hvor skivene og stålet står plassert litt her og der i terrenget og hvor det ikke er mulig å samle opp blyrester. Alternativet her er å bygge nye voller men selv det vil nok i mange tilfeller bli en stor utfordring. Vi skyter dynamisk på en 100 meters bane vi "deler" med en NJFF-forening mot å delta på dugnad og generelt vedlikehold, og skivene vår står plassert i området mellom standplass og 100 m vollen. Om vi som en liten pistolklubb skulle bli pålagt å bygge voller / legge til rette for oppsamling av bly der vil det bety kroken på døra for oss som klubb. En helt annen sak er om grunneier tillater mere graving, fylling og planering i området mellom standplass og 100 m voll. På samme måte vil det bli en stor utfordring på de banene jeg skyter jaktfelt hvor skivene er plasser rundt i terrenget på forskjellige avstander. Her vil det også medføre store utgifter om en skal lage voller med egnet masse for hvert skivestativ/målgruppe. Men slik jeg forstår dette er vel målsettingen å forby bly uansett, og da er det vel kun et tidsspørsmål før bly er forbudt i all ammo. Jeg kan ikke tenke meg at norske politikere vil motsette seg et slik EU-forbud, til det er lydigheten til EU alt for stor.
 6. Som @Per-S sier, dette kan du fikse selv. Kanskje noe av det viktigste er å fjerne litt treverk rundt bakre del av tangen (bilde 3 og 4) Det er ikke mye som trengs, et par millimeter slik at rekylkreftene ikke blir overført til skjeftet i bakkant av tangen, men tas opp av den bakerste bolten. Det går også an å sette inn en rørhylse i bakerste hullet (søylebedding) som også vil fordele kreftene. Fenomenet er ikke ukjent på rifler med litt rekyl, og selv jeg med ti tommeltotter har fikset et par slike som har hatt samme diagnose som din. Lykke til, dette er ei skikkelig flott rifle i et supert kaliber som du vil få mye glede av
 7. Det var det jeg fryktet.... Og på samme måte som ulven er de usynlige før de er fremme i det sydlige Sveariktet. Hobbitene hadde alvekapper som gjorde dem usynlige, mulig de var laget av ragget fra ulv og villsvin?
 8. Så det samme innslaget på Sportsrevyen Og i morgen er vel Ulvestuen klar på at dette må gjennomføres og Une Bastholm støtter vel opp. EØS trumfer alt....
 9. seawolf

  .308 til .458

  458 American, også kjent som 458 x 2" 458 Winmag hvor hylsa er trimmet ned til 50,8 mm / 2". Wildcat på kraftig 45-70 nivå. Ladeboken Nr 3 som har eget kapittel for vildkatter angir 350 grs Hornady og 53 grs Norma 200 som grei ladning som gir ca 2060 f/s. 400 grs kule og ca 50 grs av samme krutt vil gi ca 2000 fs. Jeg jaktet med en børsemaker fra Nordland for mange år siden som hadde en slik og han påsto at det var en super hundefører- og skogsbørse. Støtbunn må naturligvis tilpasses.
 10. seawolf

  Første rifle

  Når det gjelder 7 mm Rem mag. vil jeg fraråde det på det sterkeste for en nybegynner. Det er ingenting i veien med patronen som sådan, tvert i mot den fungerer ypperlig på det meste av storvilt. Men rekylen er kjapp og hard, ammo er kostbar, og på mindre vilt kan kjøttødeleggelsene være ganske store om en ikke bruker premiumkuler. En god venn og jaktkompis har en slik i en Ruger M77 MKII, og jeg har jaktet side om side med han både her hjemme på elg og hjort, og i Sverige på dåhjort og villsvin med den rifla. Jeg har også skutt litt med den og vil påstå at dette ikke er noe for en nybegynner, selv med demper. For en førstegangsjeger er 6,5x55 eller 308 Win et mye bedre valg, både med tanke på rekyl og pris på ammo, pluss at utvalget våpen i disse kaliber er mye større.
 11. Begrepet "lysgjennomgang" har nok festet seg godt hos mange som et mål på optisk kvalitet (en dassrull har jo som tidligere nevnt 100% lysgjennomgang). På samme måte som at det er "energien" i kula som dreper storvilt ( gjennomskyting er bortkastet energi da den ikke blir i viltet men går til spille i myra).
 12. seawolf

  Barbering

  Jeg permitterte sprayboksen med barberskum for mange år siden og gikk over til barbersåpe fra Truefitt & Hill. Med en god kost med grevlingbust og skikkelig varmt vann, myker den opp skjeggstubbene og gir fin og tett barbering. Dessverre har jeg ennå ikke somlet meg til å kjøpe skikkelig barberhøvel men brukt Gillette Mach III. Dette blir nå korrigert og takket være denne tråden er ny høvel (Muhle R89) bestilt fra Barbershop, pluss Feather blad og litt annet småtteri
 13. Dette tråden kunne kanskje med fordel ha vært flytta til Optikk ? Den har nå blitt flyttet. -Ranger#44
 14. seawolf

  Kikkert til jakt

  Jeg har x10 både på lettvekteren (Zeiss 10x30 Conquest, produsert i Ungarn) , og den litt større Zwarovski 10x42 SLC. Begge fungerer ypperlig både i tett skog og i åpne landskap. X8 gir nok litt mindre "urolig" bilde på grunn av lavere forstørring og litt større synsfelt, men om det har noen praktisk betydning må bli opp til en og hver å bedømme. Jeg lever i hvert fall godt med mine to x10 kikkerter og ville ikke la 8 eller 10 x være et avgjørende kriterie ved kjøp.
 15. Kom nettopp på "Flodhestmyra" En avrundet og blankskurt stein i enden av ei myr lignet til forveksling på en flodhest når en så den fra en viss vinkel .
×
×
 • Create New...