Jump to content

seawolf

Members
 • Content Count

  4,083
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

seawolf last won the day on October 7

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

598 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg diskuterte dette med en av standplasslederne i vår på den DFS-banen jeg skyter mest som jeger. Han hevdet at elektronikken var så bra at de brukte den for å verifisere innskyting av rifle også i forbindelse med feltskyting. Personlig klarer jeg ikke å se forskjell på elektronikk, og kontrollskudd på papp der jeg skyter.
 2. Jeg er 175 cm høy, og min benk til stående arbeid/lading er 100 cm, syns det passer bra.
 3. Tja....jeg har sett en del rådyr, hjorter og elger skutt med den jaktammo, populært kalt blyspiss, som skytterlaget tilfeldigvis har på salg (det kan variere fra år til år). Vanligvis ikke noe pent syn, men dyra døde naturligvis. At enkelt driter i om de må kassere en bog, eller spyle ut bukhulen på grunn av blyfragmenter som har perforert vomma er også helt greit, det er et valg de har tatt. Men å bruke gode kuler må vel være den minste utgiftsposten en jeger har, og jeg mener at det skylder vi viltet som vi tross alt jakter for det gode kjøttet ( i hvert fall majoriteten av oss). For enkelte er sikkert "blyspiss" mer enn godt nok og det får de gjerne mene.
 4. Også min erfaring med Woodleigh RN / PP i både 308 Win, 30-06, 338 WM, 35 Whelen og 375 Ruger, er at dette er den beste all round jaktkulen jeg noensinne har vært borti. Jevnt over meget god presisjon, stort sett alltid gjennomskyting, rask utbløding, lite blodslag og tydelige skuddtegn. Fant igjen en 250 grs PP-kule i en waterbuck i Limpopo (338 WM) og den hadde tre flotte vinger etter å ha gått inn i brystet, gjennom hele dyret på langs for å ende opp i venstre lår. Skuddavstand ca 60 meter, restvekt 230 grs. Det blir ikke stort bedre enn dette her
 5. Men tenk så trist det ville være å åpne våpenskapet og der står det kun en kolbe/sluttstykke, og fire-fem rørbiter..... Nei takke meg til et skap fullt av valnøtt og blånert stål 😁😁😁
 6. Jeg har nevnt det før i flere sammenhenger: I 2008 delte jeg camp i Limpopo RSA med 9 amerikanske buejegere fra New York (alle brannmenn i NYFD). Vi jaktet div. antiloper, vortesvin og bavianer, og viltet varierte fra stor kudu, zebra og blue wildebeest, til impala, busbuck og duiker på nedre ende av skalaen. Jeg jaktet med rifle i 338 WM, amerikanerne med diverse compoundbuer og et assortert utvalg jaktpiler. De tok like mange vilt pr mann som meg, og uten unntak var det gjennomskyting, og korte fluktstrekninger. Så ja, det virker, det er effektivt, og gir like hurtig utbløding og død som mine 250 grs Woodleigh PP fra en 338 Winmag.
 7. Ok, da lever det i skyggenes dal, men så langt ikke i ordboka etter det jeg kan se. Men er ikke ordet en selvmotsigelse? Bekymring er noe som er negativt ladet, mens verdig er edelt, fint og positivt?
 8. Til dere som har høyere utdannelse en mine 8 år, (pluss diverse fagkurs på norsk og engelsk). Bekymringsverdig; er det virkelig et ord i henhold til norsk rettskriving? Det dukker opp i de underligste sammenhenger, og brukes både av menigmann og politikere. I følge Bokmålsordboka/Nynorskordboka til Språkrådet, eksisterer det ikke. Derimot finns ordet bekymringsfull/bekymringsfullt.
 9. seawolf

  Ei rifle til alt

  Jeg måtte bare finne fram manualen til Ruger M77 MKII og lese om sikringen. Der står det faktisk at posisjon 2 (bolten kan opereres, men avtrekket er fysisk sikret) skal brukes ved bla. lading. " The safety selector should be in this position when the bolt is being cycled to load a cartridge, or to unload a live round" Sikringen har samme funksjonalitet som en trepunkts M70-sikring, men en noe annen teknisk løsning. Jeg vet ikke hvor mange tusen skudd jeg har skutt med mine M77 MKII, men dette har jeg aldri praktisert, og jeg har ennå til gode at skudd går av på den måten du beskriver @Sitka I en jaktsituasjon eller på skytebanen kamres ny patron med sikringen av. Ved lading av magasin eller tømming av våpen bruker jeg posisjon 2 (midtstilling): Du må ha en alvorlig feil på det avtrekket som er montert på rifla di, og etter min mening er den slik du beskriver det, farlig å bruke, og burde til børsemaker for å rette opp feilen. Enten montere tilbake det originale avtrekket og få det polert opp av en som vet hva han holder på med, eller få ettermontert et nytt avtrekk fra for eksempel Timney.
 10. Jeg har noe så "vanlig" som en S&W M17-4 Uansett, dette er en revolver som er artig å skyte med, god presisjon, og til klubbnivå holder den i massevis. Skjeftet er Jerry Miculek, noe som etter min mening er vesentlig bedre enn originalskjeftet. Revolveren er godt brukt, men i topp stand med rent og fint SA avtrekk. Og helt ærlig, jeg liker bedre å skyte revolver enn pistol
 11. Gratulerer med flotte trofeer Staale
 12. seawolf

  ruger m77 all weather

  Originalavtrekket er støpt, det har "vanligvis" en del flater som er langt fra glatte. Som jeg sa, det er forholdsvis enkelt å polere opp dette selv med en finkornet brynestein (ikke fil!) Jeg har gjort det på to av mine M77 MK II med godt resultat. Men er du usikker, så bruk børsemaker. På min første Ruger ble avtrekket polert opp av Rogne Våpen i Trondheim, så det er fullt mulig å få originalavtrekket ok. På en av mine M77 nå står det et Timney-avtrekk (var montert da jeg kjøpte den). Det er også en god og sikker løsning.
 13. seawolf

  ruger m77 all weather

  Har du originalavtrekket fortsatt? Monter det og se om problemet gjelder det også? For min egen del glattet jeg litt på flatene på originalavtrekket med en fin brynestein. Fikk det ned på 1,2 kilo. rent og glatt uten problemer (fant oppskrift på you tube).
 14. Ok, da er det vel en standard 700.
 15. Den originalstokken ligner på den som ble levert på modellen 700 Classic. Remington hadde denne modellen med begrenset antall kaliber fra 1981 til og med 2005 og den var litt mere påkostet med tanke på finish enn standardmodellene. I tilfellet er den merket med Classic på venstre side på pipa. Hvilket kaliber har rifla di?
×
×
 • Create New...