Jump to content

seawolf

Members
 • Posts

  4,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

seawolf last won the day on September 16

seawolf had the most liked content!

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

2,941 profile views

seawolf's Achievements

Master

Master (14/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

938

Reputation

 1. @JegermeisternEn ting er om noen hadde photoshoppet inn Østerdalske fjell og det hadde skapt ramaskrik hos ulveklapperne, men hva tror du myndighetene hadde sagt om bruk av motorisert kjøretøy på jakta og termisk sikte Uansett, disse gutta jakter meget effektivt og sikkert. Og det er vel ikke tall på de husdyra som er berget på grunn av innsatsen deres.
 2. Min gode venn Eugene driver bortimot profesjonell jakt på sjakal på de store sauefarmene i området. Dette er en natts fangst på en og samme farm, 41 sjakaler! Sikte, Mars 4, 4,5-18, og kaliber er 243 Win. Andre steder, andre skikker
 3. Det ble en slik raring på meg også etter dette innlegget fra @magnum_mauser Hadde vel egentlig ikke bruk for den, men den så litt artig ut og vil nok få plass i jaktsekken og fiskeveska, pluss i beltet på tur . Den tar jo minimalt med plass og veier lite så den har i hvert fall fått et nytt hjem hos meg Kanskje en moderne variant av en "Bird and trout -kniv" ?
 4. Det ble et par stykker her også En i bilen, og en i jaktsekken.
 5. Supert @Elgjaeger, da er jeg reddet
 6. Det med å åpne bogene, fjerne blod og sundrevet kjøtt og hinner har vi praktisert i alle år, og så vidt jeg vet har det aldri resultert i surt slakt. Vi selger en del av dyra, både halve og hele, og jeg tenker det ville blitt ramaskrig hvis kjøper løsnet bogene, og svart blod og gørr rant ut... Så vi åpner opp, gjør rent etter beste evne, og disse "sårflatene" får slaktehinne som resten av skrotten. De henger mørkt og luftig i et stort uthus, og vi sjekker stadig vekk om det er antydning til lukt eller andre uhumskheter. So far so good For ordens skyld, vi er nøye med hygienen, og slakteknivene vi bruker til partering og stykking er ikke de samme som brukes i felt
 7. Vet noen hvor en kan få fatt i dette stoffet for behandling av klær, telt, sko osv? Har brukt det her hjemme og i Afrika for å spraye på klær for å forhindre å få flått, og andre ekle små skapninger. Det fungerte utmerket og holder flere runder i vaskemaskin før det mister effekten. Kjøpte på Magasinet i Trondheim, men nå finns det ikke lenger i vareutvalget deres, i hvert fall ikke på nettbutikken. Felleskjøpet hadde også noe som hette KIRK med det samme virkestoffet, Permetrin. Men dette var beregnet på bruk i bygninger, mot maur og vepsebol osv. Begynner å se over utstyret for elgjakta, og oppdaget at sprayflaska var tom....
 8. Etter ca 25 år på samme elglag og med stort sett 5 elg på kvote hvert år, pluss et bra antall hjort og rådyr på eget, leid vald, gjør en seg naturligvis noen betraktninger om dette temaet. Min erfaring er den samme som flere nevner over, at dyr som går i bakken og blir der har vesentlig mindre blodslag enn de som tar ut og løper "langt". Når det gjelder kaliber og kuler entrer vi vel et minefelt av meninger og erfaringer hvor det nok ikke forefinnes noen konsensus. Personlig har jeg jaktet storvilt med 375 H&H, 375 Ruger, 35 Whelen, 338-06, 30-06, 308 Win og 270 Win. Om jeg skal prøve meg på en slags konklusjon vil jeg si at dyr skutt med de "litt grove" og med kuler som holder godt sammen (Woodleigh og A-Frame) har hatt vesentlig mindre blodslag enn lettvekterne. Så kommer naturligvis treffsted og vinkel inn i bildet som en variabel. De som konsekvent skyter bak bog og kun knekker et sidebein eller to har vel gjerne en litt annen opplevelse av blodslag enn oss som etterstreber skudd i skulder, opp og fram. For meg er det viktigste å få dyret i bakken så kjapt som mulig, og da blir det gjerne litt mer søl enn om en skyter bak bog. Enkelte på jaktlaget bruker de patronene som skytterlaget har til salgs på banen til enhver tid, og det kan være så ymse. Resultatet har ofte vært at elg skutt med 30-06 og 308 Win og slik ammunisjon, som oftest har større blodslag enn de som er skutt med grøvre patroner med premiumkuler. ( på laget er det 3 stk 375 H&H, en 300 Winmag, en 338-06, to 30-06 og en 308 Win) To fall blir sjelden lik, så det er vanskelig å være konsekvent her, men når vi slakter er trenden ganske klar. De litt grove og hjemmeladde med premiumkuler, gir gjennomskyting og rask utbløing, og mindre søl enn de mindre med "kjøpeammo" som ikke alltid går gjennom og gjerne splintres opp Alikevel løsner vi alltid fra bogene slik at luft kommer til, og skraper og skjærer vekk alt blodsøl og hinner når dyra henges opp, uansett hvem som skyter.
 9. Så det er der navnet kommer fra 😁
 10. Har spist Buffalo Wings i USA, men mistenker at det egentlig var kylling .... 🙄
 11. Husker godt Bogskinke. Snakk om selvmotsigende navn..... Forøvrig et meget godt innlegg av Hans Bårdsgård
 12. Dette ble jo nesten litt sakralt, men takk skal du ha @Ei tohi varjata
 13. Et lite sidesprang...... Det vises i flere poster her til viktigheten av å bruke riktig terminologi, så kanskje trådstarter eller moderator kunne bytte ut "løp" med "pipe" i tittelen på innlegget? Politiet kritiseres for ikke å vite forskjell på kaliber og patron, mens vi sjonglerer med begrepene løp og pipe. Ofte henvises det også til søkefunksjonen når noen stiller et spørsmål. Da er det greit at vi holder oss til korrekt betegnelse på det vi omtaler.
 14. Kan vel også nevne at på samme måte som med 375 H&H er dette (etter min erfaring) en patron det er lett å få god presisjon med. Både nevnte TSX, samt 270 grs A-Frame, 300 grs Woodleigh PP og 300 grs Hornady BT SP gav fine tre-skudds samlinger både fra benk og sittende på ræva. Som regel ca 30 mm etter det jeg har registrert i ladeboka mi. Ofte to nesten hull i hull, og ett som åpnet opp litt. De nevnte dyra i Namibia ble skutt fra skytestokk på hold fra 60 m til ca 150.
 15. Hadde en Ruger Hawkeye African i noen år i 375 Ruger. Ble brukt på elgjakt pluss en tur til Namibia (springbuck, mountain zebra, black wildebeest, oryx og kudu) Jaktammo har vært 270 grs Barnes TSX. Meget god presisjon, og fin effekt på vilt. Lett og hengig rifle, og etter min mening et supert storviltkaliber. Ble desverre solgt i et anfall av det jeg vil kalle sinnsforrvirring, og et av mine våpen jeg virkelig savner.
×
×
 • Create New...