Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Kjenner ikke denne men har HD-R utgaven som jeg er strålende fornøyd med. Har også hatt en eldre Leica uten rangefinder. Må si jeg liker optikken til Leica veldig godt og kikkert med rangefinder til denne prisen er jo ikke så mye å lure på. Løp og kjøp:)
 3. Joda har flere slike prosjekter. Og har man tilgang på et maskinverkstede slik at en kan gjøre alt selv er det jo moro. Men skal en sette bort arbeidet er det jo ren idioti. Som nevnt tidligere kan en jo kjøpe ferdig ombygde mausere på Finn for en fjottpenge.
 4. Lite OT, men här finner du väldigt fina blykulor: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=91611208 Min favorit är 360gr. kulan.
 5. Men gleden ved å få en rigg for generasjoner, må vi ikke glemme 😁. På min M98, er det kun kassen som er igjen. GRS Bifrost stokk, lothar walther løp. Sikring fra ingeniør Hansen( jepp, håndlaget), match avtrekk(timney?). Kronet verket med en skinnemontasje som holder på plass en Swarovski Z8i 2,3-18x56. Koster like mye som BNP' n til Moldovia. Angrer ikke, men hadde jeg visst dette, før jeg kjøpte børsa til 1000 kr, hadde det nok blitt valgt en annen børse😎🦌👈.
 6. Ja og når du har fått på kikkerten oppdager du at avtrekket er ræva. Og så ryker det et par tusenlapper til. Det neste en oppdager er at tyskstokken ikke er noe særlig og skyte med når en har fått på kikkert. Og så går de neste tusenlappene. Når en så kommer på banen og oppdager at presisjonen er ræva. Blir det bedding til et par tusenlapper. Og presisjonen er fremdeles ræva nytt løp 8.000,-. Og sånn går nu dagan og pengene renner ut og du sitter fremdeles med en gammel Mauser. Lykke til.
 7. Eller, egentlig er ståle240 svært nær rett kostnad🤔 2000 riksdaler ble vekslet til 8000kr i 1875, som nok stemmer med summen smeden vil ha når han gjort om hv-mauseren til jaktrifler😎
 8. Today
 9. Tenker vi sier 3000, du må/bør ha sikring også. Og om utgangspunktet var en hv-mauser vill nok de fleste en stokk som er noe mer tilpasset kikkertsikte?. Mauser er helt topp, men at det er et utgangspunkt for å bygge en billig jaktrifle; det er sprøyt og tullprat.
 10. Troller du med vilje? Det står vel ingen øvre grense for kaliber i luftvåpen, i dagens regelverk eller i det forslaget som er på høring. Jeg kunne ha skrevet .75 kaliber eller totoms luftkanon for den del, men utvalget i slikt er heller snevert og prisen for å få custombygget noe såpass astronomisk at dette er totalt uinteressant for folk med vonde hensikter. De kan enklere og billigere skaffe seg noe annet. Paintball er spesifikt unntatt, der kreves ikke løyve i det hele tatt, så nei paintball har ingen sammenheng med dette. Lovlig bruksområde er uorganisert blinkskyting. Moro på hytta eller i hagen, for de av oss som bor slik til at vi kan skyte i egen bakgård uten å være til fare for noen. Dette har alltid vært tillatt, og synes å være nokså uproblematisk. Så til ditt fiktive eksempel (som kanskje ikke er helt fiktivt?). Hvis du med "butte i ræva" mener påkjørsel bakfra, så er veitrafikkloven klar på at skylda ligger 100 prosent på den som kjørte for nært forankjørende og/eller var så uoppmerksom at han ikke klarte å stoppe når bilen foran bremset. Det er helt påregnelig at biler foran deg bremser for en hindring som du ikke har sett, og du skal kunne stanse for enhver påregnelig hindring. Hvis du er en sånn type som fyrer deg opp og kjefter på uskyldige i en situasjon hvor du selv har forårsaket trafikkulykke, da kanskje det er riktig å ta fra deg våpnene? Avhengig av hvor hissig og truende du oppførte deg, selvsagt. I en slik situasjon bør du holde klokelig kjeft, signere skademelding og legge deg rimelig langflat i forhold til skyldspørsmålet. Ikke "heve stemmen til neket".
 11. Roe

  Blaser 4-20x58 IC

  Ja du er inne på noe... selve åpningen burde kanskje vært dratt ut til 1 time for å gylle dagen bedre 😄
 12. jmosbakk

  223 rem rifle

  Jeg ville ikke lagt så mye energi i riflestigning på ei jaktbørse som skal brukes til rev og rådyr. 40-50gr v-max og en 55gr blyspiss så er du dekket med ei børse som har 1:12 også. Skal man lade selv og utforske diverse kuler så er 1:8 og kjappere veien å gå.
 13. Ett godt jaktvåpen som man virkelig liker,kan knapt verdsettes nok😉 Men overnevnte jobb koster ca 2000 riksdaler idag...
 14. .50cal luftgevær? Hvor går øvre grense for prosjektil diameter? Er dette for å gi spillerom for paintball? Og hvilken lovlig bruksområde har ett .50 cal luftvåpen (med kraft og presisjon som overgår de fleste munnladere) som ikke ett 5.5mm kan dekke? Ser kun mulig misbruk; krypjakt, hærverk, drap. Og er ikke dette kravene for å erverve våpen generelt? Bare du slipper å være medlem i en skyteklubb. Så istede for at en klubb skal evaluere ett menneskes sinstilstand over en periode på 6måneder, så skal en på kammeret vurdere dette i 15minutter mens han sjekker opp at søker i værste fall aldri har blitt tatt i ugjerninger og sluppet unna hver gang og har dertil plettfri vandel... Hva skjedde med det tette båndet politiet søker med skyteklubbene rundt om? En klar og tydelig våpenlov vil være det beste for alle parter. Men jeg har sett justismord på kloss hold, og hvordan visse politidisktrikter håndtere saker er skremmende. Men av samfunnskritiske hensyn velger jeg å fremsette ett fiktiv eksempel; "butter du med i ræva på en kjærring som bremser for ei måke med bilen sin, og hever stemmen til det gamle neket. og hun avgir forklaring at du er "truende og farlig" så kommer de og tar jaktbørsa di. Og er du heldig har børsa gått i kverna før saken er henlagt pga beviset tilstand... " Det er politiets oppgave å ivareta den autoritære rollen sin som lovens utøvende makt, men og ikke samfunnets diktator. og med ivareta menes; ta vare på, ta hånd om, passe på. Den respekt politiet skal ha skal være fortjent, ikke tatt i form av frykt. De skal være en hjelpene hånd, ikke en knyttet neve.
 15. Hva det koster: Mye mye mer en det er vert. For en brøkdel av prisen det koster bare å hilse på en børsemaker kan en jo kjøpe et helt knippe med ferdig ombygde mausere på Finn.
 16. Hvor mye koster det å smi om hevarmen pluss boring og gjenge hos børsemaker nå om dagen?Dette er og ting mange greier sjøl,men kanskje er litt redde for å prøve☺️
 17. Fakta er at på andre jaktrifler trenger du ikke smi om hevarma, montere sikring, borre og gjenge for kikkertmontasje, bytte stokk osv .... Mauser produserte 40000 m/96 rifler for Sverige. Disse hevdes å være noe grovere maskinert enn de svenske (som er utrolig fint maskinert!!) Og 12.000 m/94 karabiner.
 18. Jepp. Jeg hevet kjøpet på en 223 rem pga akkurat samme problemer som du beskriver. Virker som åpningen blir slitt ja. Veldig synn for jeg likte virkelig x-bolten. Ett skjikkelig magasin på x-bolten så er man nesten oppe på Sako-kvalitet.
 19. Hei, Har 2 x-bolt rifler (223 og 308) begge med Hunter GRS stokk. 308 har jeg hatt i 7 år og 223 kjøpte jeg i fjor høst. Er veldig fornøyd med presisjonen i begge våpene. Skyter PMC til trening i begge riflene (Billig og ok samlinger -10mm) Har problem med magasinet på 223Rem rifla . Etter å ha skutt 4-500 skudd "glipper " det 2 patroner ut av magasinet når jeg tar ladegrep. Fikk nytt magasin av forhandler (Nubben) og har nå skutt 4-500 nye skudd og problemet er på vei tilbake. For meg virker det som åpningen på magasinet blir slitt etter noe bruk. Har ikke dette problemet på 308 rifla. Dette er roterende plast magasin. Er det noen som har vært borti noe lignede? Fins det metalmagasin til X-bolt 223Rem?
 20. Jeg blir fascinert av utsagn som inneholder alt eller ingenting....
 21. Mulig det var en batch med dårlig stål i noen av disse gongene - vi hadde 3-4 stykker og de varte ikke mange månedene på 400m
 22. Vi har flere av den runde typen der. De holder helt fint. All slags folk har skutt alt mulig på dem i mange år uten problemer, så jeg tror det har vært noe med stålkvaliteten på noen av dem. Men, vi skyter langhold da, og det var vel de de ble markedsført til? K
 23. Takk for svar. Har flere bilder, men det må bli over helgen når jeg er tilbake ved min pc der bildene ligger.
 24. Så alle som trodde de skulle få gull og grønne skoger for 30 skuddsmagasinene sine får nå rust og småkvist??
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...