Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Spinnvillt

  S&W model 17-3

  Det bør enhver børsemaker kunne fikse med en brotsj, hadde samme problem på en revolver, smertefri og forholdsvis rimelig affære å fikse. Ta den med og forklar problemet så blir du nok hjulpet.
 3. Hei, Et tips til for bli trygg i bilen er å legge han i samme bur som den voksne hunden. Da lærer han fort at dette ikke er farlig. I tillegg kan du kjøre korte distanser som ender opp i noe morro (tur i marka, løs på et jorde etc). Og så gjelder det å holde ut med lyden - ikke trøst eller kjeft på han. Ang å bli husren er det bare å bli ute til han gjør fra seg. La han "kjede" seg, så går han på do til slutt. Og så må du ut etter hvert måltid og hver dupp. - KapteinTJ
 4. Veldig mange skyter faktisk få skudd med sine hagler. Noen turer på jakt, noen treningsskudd. Tipper mange hagler knapt går tusen skudd. For eierne betyr ikke finish og overflatebehandling så mye. Ikke så mye baneskyting heller. Og de skriver nok ikke innlegg herinne, da de ikke er så dedikerte til sin hobby. Men noen leser nok som gjester (ser det til tider er svært mange gjester som leser ulike tema). Og her er det nok potensielle "tyrkerhaglekjøpere". Sjøl om det antakelig hadde vært noe smartere å kjøpe en rimelig brukt Sauer&Sohn sideligger. Er denne kjøpegruppen jeg føler litt omtanke for. De har ikke den samme våpengleden og -interessen som majoriteten på dette forumet. Kanskje noe å tenke på.
 5. Today
 6. Nei det kan en jo kanskje si selv om det er de som vil hevde det. Men ser vi på våre naboland som Finland og Island klarer jo de seg fint uten en konge og hele hans famille på statsbudsjettet.
 7. Tidlige modeller av denne sprakk i sleida.. Flott pistol egentlig,hadde en slik for en del år sidan,blei solgt for 500kr.. Verdi mellom 500-1500kr?
 8. Har ikke akkurat funka over dammen.. Ole
 9. Hei En må ha et sluttstykket som heter medium for magnum. Som det ikke finnes så mange av lenger, eller sagt på en annen måte. Har Landrø sluttstykket på lager. Dersom ikke, har en ett problem. Nei, det er noe dritt når 202 er gått ut av normal produksjon. Magnum eller ikke. Ikke noe problem med standard kasse, STR piper får en jo alltids tak i. De kan en habil børsemaker sette inn ønsket medium kaliber i. Dersom en vil ha magnum kaliber i samme låskasse som medium er det ikke mange å velge mellom, Blaser eller Schultz & Larsen. Alt etter hva en ser for seg. Da tenker jeg på systemrifle. Imidlertid er det mange låskasser dersom en tenker Heen muffe eller lignende. Det eneste en skal være sikker på er rett sluttstykket til hvilken kasse/kaliber. Børsemakeren trenger bare å tolke kammeret ved kamring, etter det er det bare å velge rett sluttstykke. Ja ja, sånn går jo dagan.
 10. Da er lille Nero i hus. Skikkelig terrorpode, dette! Stakkars pappaen! Nero løper etter for å bite i hale og i bjeller, mens Birk hopper fra stol til stol for å unngå dette skumle krypet. Ingen skal si at gammern er utålmodig i hvert fall. De snuser på hverandre innimellom da, og det blir stadig litt mer "normalisert" forhold. Tipper de blir gode venner til slutt. Litt trening er vi i gang med, og sitt begynner å virke. Å tigge lærte han fort... Han har også fått snuse på fuglevinge. Da ble det liv i leiren, så det lover jo godt. Så får en håpe han blir stueren etter hvert, for du verden... Rusler ute stadig vekk uten resultat, så kommer vi inn, og da først, tisser vi litt... Litt pussig at han er livredd for å kjøre bil. Prøver både på fang og i bur, men det er traumatiske saker. Kan ikke huske at gamlefar var slik. Men det går seg nok til det og. Får håpe snøen holder seg borte frem mot jul. Kanskje vi kan ta en liten tur i skogen med han. Blitt lite jakt med Birk i høst, dessverre. Kun to korte turer. Så opphold i elgjakta. Deretter snublet(!) Han i trappa og ødela en ankel og har vært halt et par uker. Ser bra ut nå, men selvsagt er jeg opptatt hele neste helg... Et par bilder.
 11. https://www.smp.no/nyheter/2019/10/15/Ser-alvorleg-på-våpentjuveri-20171019.ece https://www.nrk.no/mr/etterforskar-vapentjuveri-1.14743174 Nok en smarting med supersmart våpenoppbevaring ... Oppbevarer våpenskap med våpen i en dagligvarebutikk (?) med dertil "godt gjemte" nøkkler...(-om begge to var oppbevart på samme plass, opplyses ikke...) -at det går an... -og, forøvrig : lensmannen opplyser "at våpene var rett oppbevarte i våpenskap"... og bra var da det, da (i det minste)
 12. Yesterday
 13. Det skal ikke mer til enn en tragisk brann- eller trafikk-ulykke ute i Asker, så vet vi hvem som rykker opp fra fjerdeplass til førsteplass i arverekkefølgen. Og siden vi er på et våpenforum: Når den nyslåtte dronningen skal åpne Stortinget, må jo hennes "dronning-gemal" være med, for anledningen iført uniform, med sverd, som seg hør og bør: https://www.dagbladet.no/kultur/mer-gratt-enn-blatt/68770624
 14. Fordelen med en republikk er at en kan velge ny president når det klikker for den sittende. Der sliter vi med det steinaldersystemet vi har her i landet.
 15. hei. driver du fortsatt med ettersøk?
 16. Javisst! battanga er battanga, og dè er fali,dè...
 17. Det ville jo være direkte ondskapsfullt å stenge de to nevnte personer inne på Reitgjerdet, hvis nevnte institusjon ennå var åpen. De som var/ville vært innlagt der ville jo ha det vondt og jævlig nok fra før, å tvinge dem til å dele lokaler med noen som er så hemningsløst fjerne fra alt som ligner den virkelige verden som de to ville jo virkelig skade de innsatte. Et par ting slår meg.. A) hvis man mister all kontakt med virkeligheten får et vanlig menneske behandling, i verste fall innlagt. Men hvis man har penger, rett navn og status/er nevnt i se og hør et par ganger er man bare litt eksentrisk, får gi ut bøker, egne tv-program og får lov til å si hva man vil i beste sendetid når man ønsker. B) Det eksisterer faktisk tullinger som ikkje bare tror på det absurde vrøvlet deres men som faktisk kaster penger etter omtalte par, støtter dem på alle vis.
 18. Å legge ned Reitgjerdet var nok ikke smart, men ikke fordi noen med forbindelser i det store huset i enden av Karl Johan har et behov. Det finnes mange andre som bør prioriteres for å få plass. Vi har noen i et like stor hus lengre nede i gata som fremdeles hyller Stalin, Mao og Pol Pot. I tillegg forherliger de nå en viss Madura som har bidratt ti å kjøre et annet rikt land i grøften. Det er selvfølgelig en sammensvergelse og har ingenting med at det politiske systemet alle de nevnte herrer sverger til har spilt falitt alle steder det har blitt prøvd. Når jeg ser meg rundt i verden og vurderer de sittende presidenter er jeg glad vi har noen stabile beboere i det store huset i enden av Karl Johansgate. Alternativet med presidenter som i USA, Russland, Brasil og en mengde andre land virker svært så lite fristende. Det viser seg at de folkevalgte presidentene er mer opptatt av egen vinning enn folkets beste.
 19. Bladet er dovetailed i siktet, som er dovetailed i sleiden. Med den mente jeg at jeg tror ikke det kan etterjusteres, det må være en ikke-optimalt fresing enten i dovetailen eller i delen av bladet som er dovetailed i sikten. Se på bildene og på den nedre / høyre dele av bladet. Se på bildet under med pilen som peker på der bladet er "dovetailed" i sikten. Vet ikke om windage-skruen holder noe der.
 20. Nå er dere egentlig "on-topic", et tema som burde være mangfoldiggjort, og lagt inn i både "hagle", "rifle", "luftvåpen" osv.. Nei, la oss komme oss virkelig "off-topic" igjen, og diskutere en del personer med tilknytning til et stort hus i enden av Karl Johansgate: Det var jo noen av disse som fikk moderatorkorpset til å få elgbiffen i vrangstrupen, og slenge flere tråder i "lukket avdeling". En av disse personene ble omtalt i den opprinnelige "Kritisk tenkning"-tråden, i forbindelse med at vedkommende prøvde seg som "forfatter": https://www.kammeret.no/topic/4197-kritisk-tenkning/?do=findComment&comment=288664 "De kjæm itj i lag, før de e lekt", sa min vise bestemor. Og nå har den "fjærende" forfatterinnen funnet seg en partner/samboer?/forlovede?/kjæreste som også har funnet tiden inne til å gi ut sine tanker (?) mellom to permer: https://www.dagbladet.no/kultur/gal-manns-tale/71711831 Noen av oss lurer, sånn av og til, på om det kanskje ikke var så smart å nedlegge Reitgjerdet - .
 21. Lurer på om noen har erfaring med priser på denne type pistol Pent holdt - lite brukt
 22. Særlig farlig? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=160184214
 23. Når jeg ser hva du skal ha hull i, sliter du med oppspenning i de fleste fresene folk har hjemme 😁
 24. Med de løpsprisene en ser på noen av disse systemriflene er jo nesten poenget med en systemrifle borte.
 25. Jegerbombom

  jaktradio

  Men det er støyfritt og forståelig så lenge det er dekning😊
 26. Enig. Anslag bør være over 650 - 700 m/s med ttsx i kaliber under .30. For å sikre god effekt. 820 m/s betyr da ikke skyt over ca 200 meter.
 27. Til det formålet hadde det vel fungert like bra med et rundt hull.
 28. Nye bor i HSS kvalitet, kjørner, bore pilothull, sakte fart, bruk smøring og stålblad i stikksaken og bruk smøring, firkant og flatfil til pynting.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...