Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Erlend Meyer

  Quickload

  QL er et topp program i den forstand at den gjør jobben bedre enn noe annet verktøy. Men ser en på alt fra grensesnitt og program-struktur til salg er det ganske primitivt. Den dagen noen lanserer en reell konkurrent for Android og IOS vil det nok være slutten. Til den tid får vi bare ta oss til takke med det vi kan få. Det er uansett mye bedre enn ingenting.
 3. Erlend Meyer

  4,5mm kuler med stor diameter?

  Holder på å få skikk på et Diana 34, og testing så langt tyder på at den liker litt store kuler. Dogg Match ser ut til å gå best av det jeg har prøvd. JSB Exact/RS, Polymag Short og Meisterkugeln er alle i området 4,50-4,52, Dogg'en er 4,55 eller over. Har en pakke Red Star 8,0grs som er like stor, skal teste denne neste gang for å teste hypotesen. Er det noen andre kuler i samme størrelse jeg bør jakte på? Gjerne noe man finner i dette landet...
 4. Mikko

  gåsejakt 2018

  Har sett ettpar flokker Canadagås i Skien, men foreløpig ikke der jeg jakter.
 5. jmosbakk

  Mauser sidemontasje

  Er vel så knallhardt herda disse at de muligens må anløpes før bearbeiding. Har sett det nevnt flere ganger og regner med noen kommer med tips til hvordan du kan gjøre det.
 6. Wintel

  Quickload

  Piratkopiering er grovt undervurdert... Det er forsvinnende få som bruker QL i dag, og hadde det florert med piratkopier så hadde utbredelsen eksplordert. Om en brøkdel hadde kjøpt verktøyet så hadde det nok blitt en god del flere enn hva som kjøper det i dag... Jeg kjørte ulisensiert en periode før jeg kjøpte. Hadde aldri betalt 1500 for programmet uten å ha blitt avhengig først
 7. slb

  Kombi/Drilling til småvilt

  Hei, Ville sett på Sauer eller Krieghoff i kal 16/70 og 7x57R. slb
 8. Bell

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  .22-kit er planlagt lansert Q1 2019
 9. spindrift

  Marginal stabilitet på kula

  Lykke til med prosjektet ditt! Kan jo også nevne at noen ser ut til å få ganske fine resultater med blykuler i tilsynelatende markspiste løp. Jeg kan ikke gi noen logisk forklaring på det, men det kan jo være noe å tenke på «down the road». Selv om du kanskje ender med rettrekker....
 10. FredrikHolm

  Kombi/Drilling til småvilt

  Hei! Da starter jeg opp debatten for sikkert 99’ende gang blant dere. Jeg har sett meg lei på å drasse rundt på 2 stk våpen.. Og å se en tiur e.l sitte utenfor skuddhold når jeg kun er ute med hagla.. Drømmer om Drilling, men ser fordelen ( kostnadsmessig) med kombi med ekstra rent O/U løp, å det å gå med ekstraløp i sekken for så å bytte alt ettersom hvilket terreng man går i. Har sett på egun, blocket osv, men nå sett meg blind.. Så her trenger jeg hjelp, å da håper jeg noen her har svar :0) Pro’s / cons? Forslag til våpen/kaliber? trenger noe primært til småvilt. Budsjett er 20-25k , kan strekkes om jeg kvitter meg med hagla jeg går med i dag ( B. Silver pigeon) , men vil gjerne beholde den pga affeksjonsverdi :0)
 11. seawolf

  Ukurant rørdiameter?

  Siktet er tatt ut av ringene, men høydejusteringen står dønn fast i øvre stilling. Her er det nok service hos Docter som er eneste løsningen.
 12. Today
 13. StoneSwine

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  Hva med ett av løpene i. 22lr for billig trening, og det andre i feks 7x64 eller noe av det andre som er foreslått.
 14. can

  Styrketrening

  Hei igjen, Cruiser eg burde ha gratulert deg med den fine framgangen du har hatt med treningsopplegget, gratulera da vise jo at da har noko for seg. Kan da fungera på deg så muligens på meg og. Eg vil sjå nærmare på da, eg har ikkje gjort da enda. Eg er ikkje så flink hverken til å snakka eller skriva for meg, er ikkje da at eg slite med motivasjonen men eg prøve å vera realistisk. Skal ikkje nekta for at dei siste åra har da ikkje vært så mykje aktivitet utanom på arbeid, kostholdet har i tilegg ikkje alltid vært på topp. Eg kjenne litt og av og til ein del både her og der i kroppen. Avogtil er da og temmelig slitsomt på arbeid, avogtil meir roligt. Dersom eg gir gass no 3 gonger i veka så veit eg sån ca korleis da kjem til å gå, åt skogen. Eg driv og pendling 4 timar kvar vei med 2 ferjer som skal nås, når eg ikkje den eina så når eg ikkje den andre og så kjem eg ikkje heim den dagen. Pendlar 1-2 helger PR mnd pga foreldre som treng hjelp til gardsdrift. Men siste argumentet er no meir av praktisk art. Vinterhalvåret er jo og roligare der. Er jo 40 år og kunne sikkert greid 3 gonger kvar veka når eg var 20 men ikkje no. Prøver ikkje å produsera unnskyldninger men vera som før nevnt realist. Når da gjeld treninga så trur eg kanskje eg vil prøva og legga mest vekt på bein og muligens rygg i fyrste omgang. Trur eg har mest og henta der. Skuldre og bryst er jo som før nevnt ikkje så aller verst trent, men kan kjøra benkpress kanskje på overkropp. Trur eg er fint nødt til å ha ett treningsprogram, ellers korka da vekk i kålen og eg veit ikkje kva og kor mykje. Godt mulig da kan fungera med stronglifts men går da og kjøra da på 2 dagar? Trudde grunpilaren var 3 gongar Pr veka. Da eg har gjort så langt er å prøva og tenka ut kva eg vil, korleis eg skal få da til. Funne ett kosteskaft utan kost og øvd meg på knebøy. Droppa lørdagsgodt og heller kjørt store havregryn.
 15. Mausertrynet

  Mauser sidemontasje

  Da har jeg fått tak i montasje å begynt å bore..... for å få det lettere å begynne å gjenge Bora eg med 4,5..... men Nesten umulig å bore i. Skulle tro det var panserstål😂 hva Type matrial burde boret vere for å borre i en mauser kasse? Eventuelt hva stål er mauseren?
 16. Vargen

  Marginal stabilitet på kula

  Jeg får prøve. Det vil ta litt tid før jeg får testskutt ordentlig igjen, men nå har jeg fått noen ideer i alle fall.
 17. Berbu

  Ukurant rørdiameter?

  Ville prøvd å Løsnet ringene litt å prøvd om ikke justeringen virker igjen. Kan være skjevheter i montasjen som gjør at den har låst seg.
 18. jmosbakk

  Beste kombi til under 20 000?

  Sabatti har noen smekre og fine. Sikla lenge på en sånn i 20/7x57R med en 1-6 på toppen. Endte den gang opp med en Sauer 54, men de er sjeldne her til lands. Edit: Hvis du ikke er fremmed for import så kan du se litt på denne: http://www.egun.de/market/item.php?id=7074344
 19. Saksbehandleren

  Beste kombi til under 20 000?

  Som tittel sier, hvilken er den beste til under 20 000? Kan tenke meg både rett fra butikken og brukt. Er litt fristet av blaser BBF 95, den kan vel fort dukke opp brukt rett rundt 20 000. Hva med de rett fra fabrikken, hvilke vil dere anbefale?
 20. MathiasH

  Styrketrening

  Vil også legge til at som ved "mathysteri" så finnes det også "treningsprogramhysteri". Et treningsprogram er selvfølgelig ikke essensielt for trening og progresjon. Kom deg på trening når du føler for det og tren det du føler for, fortrinnsvis hele kroppen hvis du ønsker å trene et par dager i uka
 21. Det var bøtenivået for bæring av kniv på offentlig sted i Norge som var utgangspunktet i tråden. At norsk lovgiving ikke gjelder i utlandet vet vi og at andre land også har forbud mot bæring av kniv på offentlig sted har vi også fått med oss.
 22. MathiasH

  Styrketrening

  Hvis du ønsker å trene to ganger i uka vil jeg anbefale at du trene hele kroppen hver av disse økte. Det er godt mulig å få gode resultater ved fullkroppstrening to ganger i uka For eksempel går det fint an å følge Stronglifts to ganger i uka, men du kan selvfølgelig benytte deg av et annet fullkroppsprogram hvis du ikke synes Stronglifts virker som noe for deg. Baseøvelser er fine øvelser, men det er selvfølgelig ingenting galt i apparater heller. Kjør på For de mange så er det tiltak å komme seg på trening en dag i uka. Trådstarter ønsker å trene to ganger i uka, noe som etter min mening tyder på god nok motivasjon ut ifra de målene han ser for seg.
 23. M67

  Styrketrening

  3 i uka kan være mye helt uavhengig av motivasjon. Det er sterkt i nærheten av "gå for hardt ut", og en kan arbeide på seg skader av ymse slag. Spør meg hvordan jeg vet, selv om ikke det var regelrett styrketrening... K
 24. FreeSkier

  Quickload

  Jeg tror, med vekt på tror, at quickload hadde blitt MINDRE piratkopiert om det kunne lastes ned, selv uten noen form for kopisperre/antipiratsoftware. Og uansett om det stemmer eller ikke, så tror jeg uansett de hadde solgt mye mer. Da er det vel egentlig ikke så viktig hvor mye som blir piratkopiert? QL er den eneste softwaren jeg faktisk har sjekka om jeg fant piratkopi av, de siste 7-8 åra. Det sier litt. (nei, jeg lasta ikke ned. Jeg liker å betale for arbeid folk utfører.)
 25. Cruiser

  Styrketrening

  Sliter du med motivasjonen allerede? Du har fått et program av meg som gjør at du når målet ditt på 6-12 måneder. Følg det, så enkelt er det. Sjekk prinsippene i programmet med alt som er av styrkeløft programmer, så ser du at det er god oppbygging på det. Dette minner meg om trådene med folk som vil begynne med langhold, men som aldri får logget seg av kammeret. Det er forholdsvis ukomplisert å bli så sterk som du ønsker. Det som ødelegger for deg er å ikke være motivert nok.
 26. Kotelett

  Husqverna låskasse.

  Tenkte å blåse liv i denne gammle tråden istede for å lage en ny. Sitter nå med en fin Husqvarna 640 i god stand i 8x57is. Har lyst å modernisere den litt med kapping av pipe, M70 sikring, montere baser for kikkert osv, dette blir børsemakerarbeid. Men stokken har jeg lyst å modifisere selv. Orginalstokken har så lav kolbe at jeg må løfte kinnet til å med med åpne sikkter. Spørsmålet er om det finnes ferdige stokker til denne i tre? sivil FN m98 kasse. Den orginale stokken er av bjørk å har en forferdelig nettskjæring. Har vurdert å forhøye kolben, pusse den ned å ny olje, montete kryssbolter der den kan sprekke osv.
 27. bback

  Quickload

  Optiske medier (CD, DVD, Blue-Ray etc) er faktisk nokså dødt i den vestlige verdenen i alle fall (det er ikke ett sært fenomen for Norge). Spill konsoller holder vel litt liv i de enda, men utover det er vel salget og tilbudet heller meget fallende.
 1. Load more activity
×