Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Fant en Rolex-prisliste fra det året jeg konfirmerte meg. En Submariner kostet ca 2,5x så mye som de kjipe kvarts Seikoene vi gutta fikk, og som koster 3-4 lapper i dag.
 3. Tja, bor på sunnmøre og er nesten ingen dag som er vindstille. Har skutt inn riflen på en vindstille dag, kommer neste gang på skytetrening så er det vind og må stille siktet på nytt osv..
 4. Husk på at hylsehalsen utvides når kulen settes i, det er derfor ikke sikkert at patronen går i kammeret fordi om hylsen gjør det uten kule. Men om 67 mm lengde passer og 71 ikke passer så tyder alt på at det er kulen som er årsak. Ta en svart elle blå tusj og fargelegg den sylindriske delen av hylsen, putt den så i våpenet og se om det er merker på kulen. Da ser du hvor problemet er. Mest sannsynlig for trang eller for kort kuleskråning.
 5. Ein ting er kilopris men ser at det må ganske mykje større mengde til for og få smak på teen i lausvekt i forhold til te i teposar, dei er mykje meir konsentrerte i smaken. Skal prøva og finna ut kva den brukande kosta, pakken var iverfall på 1/2 kg.
 6. Har den originalt tysk løp eller er det skiftet til 7,62x63 på Kongsberg? Noen av disse var jo i bruk lenge i Forsvaret og din kan ha blitt ødelagt av pussingen. Det var nok i begynnelsen på -70 tallet før alle hadde byttet ut mauser med AG3.
 7. Er det noen regler på det å kappe løp på hagle? Har selv lyst til å kjøpe en hagle brukt med standard lengde løp, kappe løpet, sette på choke, og montere lyddemper. Er en slik endring noe man må søke om, eller er det bare å gå til børsemaker?
 8. Ikkje sikkert det. Eg har akkurat samme "mønsteret" nederst på hylsene min når eg presser 308 win. Forsåvidt også når eg presser 45/70. Har du ein "kuleuttrekkar"? Då kan du jo prøve å trekke ut ei kule og sjå om hylsa kamrar (eller evt. bruke ei tang)
 9. Nå ser det ut til å bli en lysning, også for oss over 20: DFS har forløpig begrenset velvoksne til landsdelskretsen. Og har spurt om man kan åpne for hele landet, der man overholder 1-meters-regelen. De får svar på mandag. "Koronasertifikat" ble ikke nevnt i denne sammenhengen.
 10. Joa, spørs hvor man legger lista. I bilsammenheng er feks Mercedes regnet som et premiummerke selv om de er masseproduserte og også selger modeller som ikke nødvendigvis er utenfor rekkevidde for den gemene hop.
 11. Bare ved å se visuelt på enkelte av skuddene så kan det se ut til at de nederste 3-4mm ikke er presset i FL dien. Det er vel problemet?
 12. Rugerdud

  Cz 457

  @Longshot Om du kun skal skyte i dagslys holder det i massevis med 40mm objektiv. Kanskje 42 eller 44. Er det planer om mikkel og annet i mørket er 50 eller 56mm bedre. Skal du jage maks presisjon er vel en 4-16 eller noe større best, men som jaktvåpen ville jeg sett på noe i 2-12, 3-12 eller 4-12 (alt etter hvor mye penger du vil legge i det). Vortex syns jeg gir mye kikkert for pengene. Bushnell også.
 13. Today
 14. Takk for svar. Skal prøve en presset tomhylse på søndag og se 😊😊
 15. https://youtu.be/OLrdwVETsOc
 16. Då har eg testa teen som ein anna vinsmakar, ein var spy te, ein var spy/brukande og ein var god. Her er bilete av sistnemde
 17. 71mm med de kulene skal ikke være noe problem. Med mindre du har et veldig rart kammer, men 3? Aldri, her tror jeg noe annet er feil. Test med presset hylse og se hav som skjer. Kanskje bare halspresse og se hvordan det er da?
 18. De som ferdes i kystdistrikt har muligens interesse av denne. Om det er niser eller andre dyr av arten som har lunger og svømmer under vann, så kan en lytte til de med denne her. En hører selvfølgelig båter også. Det er nok det nærmeste en kommer en "Rolls-Royce" av en preamp for piezoelektrisk elementer, den benytter komponenter som faktisk er benyttet i hydrofoner. En LSK389B koster 80 kr, uten frakt. Billigere komponenter som ikke har så lite egenstøy dvs dårligere kvalitet går for rundt 5 kr. Det kreves en stødig hånd, multimeter, bormaskin, skruer, loddebolt samt godt lys samt en ok lupe for å bygge'n. Selvfølgelig må kretskortet og dets komponenter ikke komme i kontakt med metall overflate da det vil kortslutte. Bare ikke finn på å "fiske" i nærheten av en ubåt base med denne,- da det er neppe særlig populært! Dele liste, skjema og slikt finner man her: https://github.com/Supermagnum/piezo-balanced
 19. Ser ut som 457en din liker Sk Rifle Match ja 452en min liker ikke Sk Pluss eller Rifle Match, har testet med flere lotter men niks. SK Pistol Marth og Biathlon derimot samler som MTRen din. Så viktig å teste litt ja. Så er det moro når du har funnet gull patronen
 20. Endelig fikk jeg skutt MTR på en dag med minimalt med vind. Alle grupper er 5 skudd, bortsett fra en, avstanden er 75 meter fra benk. Patronen er SK Rifle Match, og etter det jeg har sett i dag er jeg overbevist om at børsa liker denne veldig godt. Godt å endelig få skutt mange serier der en kan være ganske sikker på resultatet. En serie, (eller rettere sagt 2) som ble ganske spesiell. På denne skiva skjøt jeg først 5 skudd som satt i ett stort hull på rundt 8mm, så at jeg var litt til høyre og litt høy så jeg klikket ett klikk ned og ett til venstre. Ved en feiltagelse skjøt jeg så de neste 5 skuddene på samme skive. Denne gruppa er sånn ca 6mm. Så en drøss andre skiver der størrelsen på gruppene står på skiva. Denne siste er den eneste skutt med lyddemper. Ser ut som treffpunktet er en tanke lavere med demper montert. RIfla har gått rundt 500 skudd siden den ble pusset sist. Ser ingen grunn til å pusse nå heller ☺️ bortsett fra å tørke ren munningen med en oljefille og rense nesa på sluttstykke.
 21. Min Lee FL die klarer ikke alltid presse skuldra nok tilbake uten knall hard cam-over. Det resulterer i at ofte blir hylsa faktisk lengre på tur ut fra dia en før pressing. Jeg tipper du ikke har fått satt skuldra nok tilbake.
 22. Prøv å kamre ei tomhylse fra samme ladeøkt. Tviler på at problemet har med coal å gjøre
 23. Ja, så det vil altså si at jeg med mitt våpenkort for pistol, kan med god samvittighet låne ei hagle og stikke på lerduebana?
 24. Alle hylsene er under maks hylselengde. Har målt alle og er ca like og innenfor. Har ikke de eksakte målene her nå 😊 Men hvordan kan man da operere med COL på 71,00mm? Skal måle kammeret og friflukt. Men er de ca 67,00mm så går det fint. Men vil ikke settedybden av kula bli veldig stor da ?
 25. Eit par tankar... Har du målt hylselengden? Og om dei kamrar med COL 70,0 og ikkje 71,0 så er det vel kanskje kula og dens form /evt. manglande "free bore" (beklager engelsken) som lagar trøbbel?
 26. Torf: Vet 22-250 magasinene til M595 mater 6BR feilfritt. Men, det er ganske klart at Tikka sine m55/65 og m595/695 låskasser er av høy kvalitet og svært vanskelig å "oppgradere" seg fra!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...