Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Funnet ut noe mer, @Sør-jeger?
 3. Når det gjelder å skyte med pistol, er det ikke bare snakk om interesse, men også om evner. Ikke alle som er over gjennomsnittet flinke i sport kan lære seg å skyte med pistol. Det er folk som har hatt pistolopplæring fra Forsvaret som har strøket på PHS. Etter hva jeg kan google meg fram til har strykprosenten i politiet variert de siste 5-10 årene. De ser ut til at politiet har skjerpet inn skytetestene de siste årene.
 4. Jeg har sett noen på nettforum beskrive at de sliper kon på utstøterpinnen til Lee for at den skal entre lettere. Andre sier de kjøper andre utstøterpinner som er herdet/polert/avrundet/opphoret/etc men da er prisen uansett steget til omtrent det samme som Mighty Armory sin... Jeg opplevde også at noen hylser hadde hetter som satt mye hardere enn andre. Da flyttet utstøteren til Lee seg litt opp før jeg hadde skrudd den så hardt sammen jeg var redd for å skade gjengene. Det jeg ikke skjønner er hvordan noen klarer å knekke eller bøye utstøteren til Lee. Det var opplagt hver gang den stoppet og jeg likte patentet med at den flyttet på seg. Det var bare resten av det som fungerte så dårlig for meg. Dette med pull back oppdaget jeg i etterkant at ikke er uvanlig heller. Dette er en av grunnene til at Mighty Armory-dia har en pinne som stikker lenger ut enn Lee sin. Det er godt mulig at i en enstasjonspresse hadde opplevelsen vært noe helt annet. Har som nevnt vurdert å kjøpe den billigste Lee C-pressa som erstatning for håndverktøyet jeg bruker i dag. I så fall vil jeg montere den på en bit av benkeplate og så bare feste denne platen med tvinger til et bord når jeg vil bruke den.
 5. Noen som har erfaringer med Jaktfall når det kommer til kundeservice etter produktet er kjøpt? jeg har så langt utelukkende positive erfaringer med jaktfall, de sender varene lynkjapt, de har godt utvalg, gode priser etc.. Men de svarer ikke telefon, de har ikke svart på mail og heller ikke på facebook sida, er det noen som har opplevd det samme som meg?
 6. Jeg tenkte på å prøve å lage en flytende impregnering av bivoks og parafinvoks og lurte på om det finnes noen gode oppskrifter på dette? Hvor mange prosent må jeg ha av hver vokstype og kan jeg bruke renset parafin som løsemiddel? Er det noen her som har erfaring med dette?
 7. Today
 8. Pistolhylser som er plukket på grusbane kan være skikkelig møkkete. Og som sagt det å presse ut hetter for hånd på 200+ gidder jeg ikke. Samme med å sitte å tørke av en og en. Med mindre partier riflehylser deprimer jeg for hånd først. Etter vask med pinner er det mye lettere å inspisere for å finne feil. Men jeg plukker hylser etter at forsvaret/politiet har brukt banen jeg har tilgang på. Disse kan også være godt innsatt med møkk eller ha regnvann i seg. Er ikke det samme som hylser jeg har skutt selv og plukket med en gang. Når jeg lader 9mm går det vanligvis en 300 eller 600 om gangen og da sprayer jeg på litt smøremiddel først i en boks, rister boksen godt og kjører de igjennom pressa. Om jeg er litt forsiktig med smøringen trenger jeg ikke tørke av patronene som er ferdige.
 9. Takker! Tenkte å prøve meg på litt jaktfelt med denne. Ser jo ut som det er gode skussmål angående disse.
 10. Hvis rifla er i 6,5x55 er det en M65. M55 er kort kasse og har aldri vært levert i 6,5x55.
 11. Hei. Vurderer å ta over en meget lite brukt Tikka 6.5x55 fra min far. Hvordan vet jeg om det er en M55 Sporter eller M65 Sporter? Står ikke noe som jeg har sett på rifla. Står ikke i våpenkortet heller. 🤔
 12. Jeg leste dette innlegget først nå, og finner konklusjonen noe merkelig. Det er sikkerhetsopplæringen og trening som skal innprente alle korrekt våpenopplæring, uavhengig av forkunnskaper og interesser. Ingen skal få bruke våpen uten at opplæringen sitter spikret. Dersom de ikke har tatt til seg kunnskap om hvordan våpenet fungerer og hvordan det skal brukes sikkert er personen ikke skikket til å benytte våpen og skal ikke få utlevert våpen. Når da politiet gjentatte ganger opplever vådeskudd er det kun en mulig konklusjon. Opplæringen er ikke god nok, og utsiling av de som ikke har interesse av å lære våpenbehandling er ikke streng nok. Dessverre er det for mange i politiet som ikke har interesse av våpen eller av å lære seg korrekt våpenbehandling, men som av karrierehensyn må få våpen. Når disse så får utlevert tjenestevåpen utgjør de en fare for allmennheten, kolleger og seg selv.
 13. Enig ! Qatar er eksemplarisk. Flyr du med våpen har de egne folk som plukker deg ut av køen, og geleider deg gjennom hele innsjekkingen. Ikke noe bagasjetrøbbel. Har selv opplevd å gå flere dager uten våpen, og bagasje pga rot i Frankfurt. Ødelegger mye av opplevelsen. Turen starter jo som regel mange måneder før, med lading, testing, skyting osv. Takk @Per-S og @Elgjaeger for deling
 14. Det var den "jernbanen" jeg besøkte ja. Komfortabel, og meget god mat. Hva fikk du skutt ved ditt besøk
 15. Hei. Ønsker informasjon om en gammel rifle etter min oldefar/bestefar. Er det noen som vet hva denne kan være verdt? Den er nr lik på alle detaljer. merket OK , 1876, 27506 og det står 15 på siktet. HM på kolbe, IC ved avtrekker.
 16. Regner med det var her du var? Veldig fin camp ,kan godt tenke meg å reise dit igjen for sable ,som det er ein god del av der
 17. Skjønner. Den jeg linket til kan jo med enkelhet kappes. Det er tre skruer og det er vel strengt tatt bare nødvendig med to av dem. Det er mulig å bruke åpne sikter gjennom sporet i denne skinnen. Den jeg linket til er vel 5 - 6 mm høyere enn den du ser for deg. Det er mulig du vil jage de mm'erne for å få en 100 % løsning, men min erfaring er at får man 80 % er man langt. Finner du en 100 % løsning så husk å legge den i tråden
 18. @Anonymrifle, jeg legger meg flat. Da er vi tryggere enn Bridge. Det er flere andre sportsgrener som har medført at deltagere har blitt varig skadet. Etter det jeg kjenner til har det ikke skjedd innen Dynamisk i Norge.😉
 19. Ikke si det, er farlig å spille bridge. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/L00axV/bridgelag-krangel-endte-i-drap
 20. Jeg kan ingenting om politiets måte å trene på: Min klubb har drevet aktivt med Dynamisk siden 1988. Denne klubben er stor på landsbasis innen denne grenen, jeg kjenner til et tilfelle i min klubb hvor en måtte på legevakta etter et streif i tåa. Jeg har selv deltatt i mange stevner og øvelser hvor en må tenke nøye på sin egen å andres sikkerhet, stressnivået kan på noen "stager" være ganske høyt, litt avhengig av hvor godt trent og rutinert en er. Til slutt: Dynamisk er imponerende i hvordan de får alle skyttere til å mestre sikkerheten. Skal en finne en sport med lavere skadestatistikk må en vel se til Bridge.
 21. For rifle og pistol bety det lite. Skal du skyte hagle kan det hjelpe å bruke skytebriller med litt matt venstre glass slik at det dominante øyet ikke gir skarpt syn. Da blir det lettere å få høyre øyet til å ta kontroll.
 22. Dynamisk sportskyting har også ladd våpen i hylster, men vådeskudd forekommer sjelden. Er det noe med sikkerhetskultur og opplæring?
 23. Jeg er høyrehendt og venstredominant. Gjør det slik: Pistol - har begge øynene åpne, og sikter med det dominante (venstre) Rifle - har begge øynene åpne, og sikter med høyre øye (åpne sikter, rødpunkt og kikkert) Hagle - skyter høyrehendt, og lukker venstre øye (ellers treffer jeg ikke noe) Dette funker greit for meg, men noen veldig god hagleskytter blir jeg aldri. Da måtte jeg nok ha trent på å skyte links.
 24. Vil tro de trener nettopp på å få pistolen opp av hylstret uten å skyte seg selv i foten. Og før en får teknikken til å sitte helt som den skall skyter en vel seg selv noen ganger. Men får håpe at øvelse etter vert gir resultat.🙂
 25. Jeg vil tippe at politiet trener anderledes enn jegerne.
 26. Jada. Jeg vet jo at politiet gjør det i felt. Men på en skytebane har de vel ikke ladd våpen andre steder enn på standplass ? Vi jegere renner også rundt med skudd i kammet når vi er på jakt. Men ikke på skytebanen
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...