Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ei tohi varjata

  Mini 14 PAR

  Kunne vært AR med justerbar gassblokk også, var det jeg trodde du mente. Det finnes plenty av AR-kasser med ladehendel plassert på siden også (britene elsker jo slike), men problemene med primærutdragning blir en ikke kvitt (til en viss grad) før en bygger om sluttstykkebærer til å bevege seg fritt bakover før den begynner snu sluttstykkehodet.
 3. Thor

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Ja da er det pinedød på høy tid å utstyre veggisene med katalysator i hekken. Tenk på barna !!!
 4. G.Larson

  Bytte avtrekk Mauser 98

  En stund siden jeg gjorde dette på en Mauser, men mener den er svakt konisk. Må ihvertfall ikke bruke noe spisst verktøy for å slå den ut. Da bare stuker du stålet. Finn en dor med flat tupp og rett diameter.
 5. Wintel

  Kuler som tumbler

  Prøv ca 10gr N340 og 41 COL og se om det er nok til at den veksler. Faktor bør ligge oppunder 270, altså i underkant av 370ms. I følge Quick load skal trykket være trygt, men lad deg en stige... I tabellen oppgis det 8.8gr N320 med 40 COL - det gir omtrent samme fart men er helt oppunder maxladning (igjen i følge QL) - kanskje unødvendig med så raskt krutt - marginene blir mindre enn med N340. N350 og N105 bruker jeg ikke selv, men sikkert ikke dumt til dette formål.
 6. Thor

  Mini 14 PAR

  Jeg trodde at det var åpenbart at posten du quoter omhandler FN-FAL, som er et av eksemplene jeg brukte. Du glemmer at ergonomisk sett er AR en av verstingene for manuell bruk. Det er derfor man foretrekker pumper og sidematere for slike evenukker. Både FAL og AK (og forsåvidt SKS) har ladehendelen plassert slik at det er lett å røske den bakover fra skytestilling.
 7. Longshot

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Skal bruke rifla på jakt om et par dager og vet ikke om jeg rekker å skyte den inn på nytt. Hadde håpet å løse dette på en enkel måte, at det var et eller annet "triks" man kunne bruke... Spiller det noen rolle hvilken side man banker på? Er den lik på begge sider?
 8. G.Larson

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Hvorfor ikke ta av kikkerten? Sitter'n fast for godt?
 9. msteiro

  Sakoklubben

  Hysj!! De er priset veldig fint
 10. jeaant

  Browning bar .308 magasin 10sk eller større?

  http://fksport.se/sv/reservdelar-vapen/browning/magasinsbrunn-till-browning-bar-match Joda med denne kan du bruke match magasin forutsatt at den er i 308. Mulig at villkattene til 308 kan funke og.
 11. `Og nå går det jævlig fort!` sa geologen. 😂
 12. hovdeknuten

  Test av haglepatroner

  Nå har jeg skutt en del Skarv, og må si jeg er glad for at jeg kjøpte 500 av disse:) skuddeffekten på skarv er iallefall upåklagelig. Siste 9 skarvene har alle gått rett ned, og vært stein daue før de traff vannet. Ingen har vært spesielt nærme. Så at det er drep i disse her er det ingen tvil om.
 13. Today
 14. Kan vi ikke bare innse at det går til helvete uansett hva vi spiser ☠️..?
 15. diva

  Hjorte jakt i terreng på vestlandet

  Nå har mesteparten av løvet forsvunnet så det er ganske lett å se de. Men man må kikkre når dyrene er i bevegelse. Dvs morgen og ettermiddag. Midt på dagen kan man ha flaks eller at man vet ca hvor de ligger. Nå er det også full brunst her og bukkene har glemt alle rutiner. Løp en småbrølende forbi huset mitt i kl 14 i dag.
 16. bbdg

  Browning bar .308 magasin 10sk eller større?

  Ikke mulig 😑
 17. Longshot

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Har kjøpt Timney Sportsman trigger til Mauseren. Men: problemet oppstår når det originale avtrekket skal fjernes... ifølge bruksanvisningen fra Timney står det bare "remove stock trigger by tapping out the pin at (6)" Enklere sagt enn gjort, låsepinnen sitter som om den er sveiset fast. Den har selvsagt sittet der siden børsa ble laget for åtti år siden. Jeg har prøvd å banke fra begge sider men er skeptisk til å bruke for mye kraft siden kikkerten fortsatt sitter på. Er dette en kjent problemstilling? Noen som har vært ute for det samme og funnet en løsning? Takknemlig for alle gode tips her.
 18. Øyvst

  Kuler som tumbler

  til å veksle riktig, har fordelen at jeg kan være øverst i det røde feltet med den pistolen, på sikt litt konkurranseskyting. Takk for link, vil alltid lære nye ting.
 19. Meget bra @Kartmannen! Eiendomsgrenser også Er det mulig å få på gårdsnummer/bruksnummer? Er det bare å lagre det du ser å legge inn i Astro 320? Registrere først? Jeg er sånn over snittet digital, men kart er noe jeg ikke har tatt rede på..
 20. Ei tohi varjata

  Mini 14 PAR

  Hadde det vært superenkelt å "fikse" en Mini til å være bedre egnet som rettrekker ville nettopp britene ha gjort det for 20 år siden, der borte springer mange rundt med ymse rettrekkere, hvorav mange er nettopp Mini-14, fordi de er billige.. Jeg klarer helt ærlig talt ikke å se poenget i en Mini-rettrekker, det finnes så mange våpen som har både bedre avtrekk, egenpresisjon, kolber, muligheter for å feste optikk skikkelig, driftsikre (og rimelige...) magasiner, og egenpresisjon... Hvilke rifler snakker du om? Min AR misliker enkelte typer ammo, f.eks. hardt ladd NATO, og disse er verre å få ut enn pyseladd Fiocchi. Simpelthen fordi AR har null primærutdraging, og når sluttstykket er låst virker ladehendelen umiddelbart på sluttstykkebæreren (det er ingen slingringsmonn fra man tar i hendelen til sluttstykket begynner å bevege seg, i motsetning til en AK). Det er ren fakta at selvlademekanismer hvor ladehendelen virker direkte på opplåsing vil være treigere å åpne enn de hvor man har avstand til å bygge opp moment for å overføre momentet nettopp til rotasjon. Men igjen, hvis det var noen vidunderkur man kunne utsette en Mini for slik at det ble lettere, ville det vært gjort med alle Miniene i England for lengst.. På AK går sluttstykkebærer et stykke bakover før den begynner å rotere sluttstykkehodet. Sånn sett er jo den bedre egna som rettrekker enn AR og Mini. I tillegg har både 7,62x39 og 5,45x39,5 en mer konisk hylse enn 223/5,56
 21. Thor

  Mini 14 PAR

  Fra rundt 1960 ble drivpatroner benyttet i mindre utstrekning til fordel for STANAG granater med kulefelle. Dvs. i gullalderen til FAL, helt til 40mm granater overtok. Jeg trenger manuell ekstraksjon hver gang jeg justerer gassregulator for en ny kasse og for min del er det ikke noe problem å skyte enkeltskudd.
 22. Torf

  Sakoklubben

  Ja, den er verd 6k++. Bare stål og treverk. Hadde sikkert kostet mer enn 85 hvis den hadde blitt produsert idag. Bruktprisen på gamle Sakoer er unormalt lav i Norge.
 23. Wintel

  Kuler som tumbler

  Sjekk info her: https://www.hn-sport.de/en/reloading/tc-430-240-gr-hs 40-41 COL og ladedata for N110, N320 og N350 Hva lader du til? Faktorkrav, max ladning, plinking, få pistol til å veksle korrekt?
 24. Vindvott

  Mini 14 PAR

  Skulle jeg ha konvertert en halv auto, så hadde blitt en slik løsning. Og kanskje motrykks riller(fluting) av kammeret.
 25. odin1899

  Lage magasinsperre

 26. Øyvst

  Kuler som tumbler

  https://borselars.no/hjemmelading/alt-rundt-kuler/h-n-44-tc-430-240-gr-hs Skal sjekke rundt dette med N105,. Veit DE er ganske kresen på kuler, Hornady har noen gode, tror til og med Frontier sine er bra, FMJ, men de kommer ikke i 240, må finne en tabell for de. vurderte å bruke de siste mm i magasinet til å øke lengden bittelitt.
 27. Wintel

  Kuler som tumbler

  Jeg lader 44Mag med N110, men har 10" løp og revolver. Setter gjerne kule litt lengre ut og får litt lengre COL - det reduserer trykket. 9gr N340 holder faktor til Magnum2 med mine 240gr kuler (Sierra JHP, 255gr Keith, 250gr FN fra Kulegrossisten og 230gr hjemmestøpte kuler). N110 bruker jeg kun når jeg lader max, men kanskje N105 er bedre med 6" løp?
 1. Load more activity
×