Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Hvorfor det? Hvilken skade har vedkommende gjort? Null. "Hvorfor" skal han ha alt dette i lovlig eie? Fordi han har lyst til det. Det skader overhodet ikke en sjel at en gubbe sitter på et lass med våpen fordi han synes det er kos. Syns det er rimelig pussig at folk på et skytterforum stiller seg såpass på bakbeina i forhold til våpensamling. En sunn og fin aktivitet. Får vel notere at jeg ikke er samler selv, men skjønner godt hvorfor samlere driver med det de gjør.
 3. Yesterday
 4. Jeg har denne :TUMBELER Bruker stålpins som media. Nå har jeg lest at man kan bruke vanlig oppvaskpulver og tørkemiddel man vanligvis bruker i oppvask naskinen. Hva sier dere? Noen tips? Tenker altså å unngå svindyre rensemidler.
 5. Hvorfor skal privatpersoner ha 1000 vis av halvautorifler og pistoler i lovlig eie? Rekylfri kanon? Hæ? Fordi de er medlem i en forening hvor medlemskap og en anbefaling nesten automatisk innvilger samlerlisens så lenge vandel er i orden? Man ser jo fra denne saken og andre at dette miljøet neppe er samfunnstiliten verdig.
 6. Hvor avansert tenkte du å teste? Jeg synes det hadde vært interessant å ha med noen "for lette" homogenkuler i en sånn test, for å se hvordan de funker i forhold til blykuler i "rett" vekt. Forsåvidt også "tunge nok" homogenkuler hadde vært interessant.
 7. En problematikk jeg vil ta opp, er at signalpistol kalibrene internasjonalt ikke bare brukes til bluss. De regnes generelt for å være kalibre for ammunisjon, som ikke har til hensikt å påføre noen en dødelig skade. Dvs. at det internasjonalt er produsert mye rart av tåregass og gummiball ammunisjon til signalpistol. Alt dette er beregnet til "selvforsvar".
 8. Min oppfatning er at "alt" av dempere i mellomprisklassen (da snakker vi 2500-3500?) demper "omtrent like mye", innenfor sin "klasse" (diameter og lengde). Forskjellene ligger først og fremst i design, delvis i materialvalg (men egentlig i liten grad) og om de er mer eller mindre teleskopiske, eller frontmonterte. Jeg tenker i første rekke på de merkene jeg har mest erfaring med, Stalon, Hausken, Atec, men det er mulig det er flere som passer i denne beskrivelsen. Hvis en går ned et hakk har jeg inntrykk av at man ikke mister så mye demping, men at det går mer på holdbarhet og finish - og hvis man går opp et hakk kan man vinne litt i demping, og også i holdbarhet/finish.
 9. Vel, Umarex omtaler dem som "Schreckshusswaffen" og skryter av hvor effektive de er med tåregasspatroner til selvforsvar. At adapteret man skrur på foran er CE-merket og godkjent på linje med signalpenn endrer ikke på at våpenet bak adapteret- i følge produsenten selv- er konstruert for selvforsvar og egnet til å skyte gasspatroner med.
 10. Hei! har noen tips/erfaringer rundt bra lyddemper til 223 i mellomprisklassen? Har en 700 vls remington. Viktig at den absorberer mye lyd:) Er det slik at ikke alle lyddempere funker til alle rifler?
 11. Mener bestemt at jeg faktisk har sett tåregass i både 8mm og 9mm annonsert i utenlanske nettbutikker som ser ut akkurat som knallskudda i samme cal. Er nok beregnet til bruk i slike gønnere som er i nyhetene for tiden. Forstår godt at man vil ha dette bort fra markedet.
 12. For å ha nevnt det, så er jeg relativt sikker på at man også finner ting som ikke er etter lovverket hos andre enn disse «samlerene».. Jegere/dfsere/husmorlaget/hvemsomhelst
 13. Siden 1980- tallet har vi fått EØS avtalen. De tyske "front firing" er CE merket og godkjent i hele EU/EØS som 15 mm signalpistol. Dvs. at de er å regne som signalpenn med tanke på eierskap. Men de er riktignok våpenkopier og ulovlig å bære på offentlig sted. Tåregass ammunisjon er ulovlig å eie. Det at det er produsert tåregass ammunisjon til dem kan ikke være avgjørende. Da ville alle signal pistoler være ulovlige. Også kaliber 4.
 14. Ser på amerikanske tredreiersider at mange anbefaler å tørke i denaturert sprit. Tror de gjør grovdreiing først og så tørker emnet før findreiing. Alternativet er å tørke i en pappeske eller papirpose med dreiespon. Vekten noteres når man starter og så sjekker man den regelmessig. Å tørke slik kan ta tre til seks måneder, sier dreielæreren min. En fuktighetsmåler koster under to hundrelapper på Biltema og hos Clas Ohlson. En knivmaker jeg kjenne tørkerr skafteemnene i fryseren. Vannet legger seg som perler på utsiden, de kan bare tørkes bort, sier han. Fikk ikke med meg hvor lenge de lå der
 15. Vi er der ja. Minner om at man ikke trenger å være samler for å bryte loven. Du har rett i at noen med samlerlisens har brutt loven, men de fleste har ikke hatt lisens. Med den argumentasjonen kan det vel også debatteres om for eksempel skyttersport er formålstjenlig hvis noen av sportens medlemmer bryter loven på noe vis? Gudene må vite hvor mange jegere som har solgt hagler kjøpt før 1990 til andre i ettertid uten å etterregistrere.
 16. aps

  1911-tråden

  Les Baer er egen klasse. Snakka med en av gutta som faktisk stod og filte, og lærte opp andre der på SHOT, mye artig å lære!
 17. På 70/80-tallet var det tilgjengelig "kombipistoler" i lommeformat, riktig nok som oftest innsmuglet fra Vest-Tyskland . Hadde 5 (eller 6 sk) mag for 6mm knall(eller "Hilti" som vi kalte det da...) hadde et grovt firkanta høl og gjenger for kopp. Kunne avfyre 6mm CS-gass eller knall på dobbelaction og ved bruk av kopp en liten signalrakett som ble avfyrt ved hjelp av en 6mm knall fra kammer. Disse var ulovlige å eie uten særskilt behov. Dvs: selvforsvar og enkelte vektere. Smalt bra og et par/tre gassladninger hadde god effekt på kloss hold -medvinds...(!) i motvind risikerte man å heller "uskadeliggjøre seg selv... 😵mens raketten lyste i ca 5-10 sec...
 18. Da fikk jeg dratt innom XXl og tittet godt på trugene. De har den samme feilen som så mange andre billige kopier. De ser stort sett helt fine ut, men har en svakhet. Piggene under helen var laget av tynn blikkplate, og jeg torr nok at dette punktet kommer til å bli ødelagt så fort man setter ned truga på skrå på lit hardt føre. Resten av truga så grei ut. Blir ikke klok på at ikke de ser dette selv når de lager trugene. Men da ser det ut som om det blir Tubbs journey 36 i stedet.
 19. I en perfekt, teoretisk verden, så kunne det nok fungert etter hensikten å løse problemet på den måten.. Men, vi lever ikke i en slik verden dessverre, og da må vi også ta andre mulige konsekvenser med i beregningen.
 20. Da var det dags for og teste ammo igjen, før jaktsesongen 2020! Og til nå har eg tenkt og teste rws evolution, Norma oryx, lapua mega, hornady interlock rn og norma vulkan. Hvilken ferdigrulla ammo bruker folk i 6,5 på elgjakt?
 21. Vi er der ja. Minner meg om en figur fra parterapi serien på NRK. Når så mangle samlere opptrer uansvarlig som denne saken og andre viser mener jeg det kan kan debatteres om samlerlisens er samfunnstjenelig.
 22. Kjeller'n er tørr, så det bør jo ikke være noe problem. Så langt ikke synlig rust.
 23. Har vært borte i 3 A bolter og de hadde dårlig tungt/ avtrekk alle 3, i tillegg er jeg fan av annen magasinløsning. Men smaken er som baken. Noen liker mora og noen dattera, og noen liker begge.. Subjektive erfaringer selvsagt, men at Tikka T3x er en rifle som gir deg mye for pengene er det få som er uenige i.. Selv synes jeg det er moro med noe som ikke er «mainstream», men også jeg er etter iherdige forsøk på motstand kommet til at jeg gjerne kan eie enT3x🤫🤫
 24. Det tror ikke jeg. Ære være de som samler og tilegner seg kunnskap om våpenhistorie som de kan dele videre. Hvis alt av våpenhistorie skal på museum så må kulturbudsjettet økes betraktelig. Jeg foreslår at vi tar de pengene fra breddeidretten. Det er jo bare en gjeng useriøse folk uten ambisjoner uansett.
 25. Det er ikke så enkelt. Noen av disse er CE merket som 15mm signal pistol. De har samme juridiske status som signalpenn. For å si det sånn. CE merket front firing med skru på kopp fra Tyskland - ja. Uten CE merking fra Tyrkia - kanskje ikke... Jeg garanterer ikke for humøret til politijuristen.....
 26. Aner du hvor totalt urealistisk det er å få et godt og tilstrekkelig museumstilbud i tråd med myndighetenes formål for museer hvis det kun er museene som får ta seg av historikk og våpensamling? Tankene du forfekter vil, med enkelte unntak, på sikt føre til at våpenhistorie på museum slutter å eksistere.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...