Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Over nevnte historie illustrerer vel godt rettssituasjonen når det gjelder erverv og innehav av våpen. En bekymringsmelding/ klage, eller fillesak avgjort med forelegg kan være nok til å få avslag eller tilbakekalling. Ville slikt blitt godtatt i noen annen sammenheng? Det urimelige med et så rigid system er at en dumhet ( gjerne gjort i ungdommen) man gjør en gang og blir tatt for, har så langtrekkende konsekvenser. De fleste? av oss har vært med på et eller annet i yngre år som ville kunne rammes av en eller annen paragraf, men de fleste av oss ble aldri tatt for det. Derfor kunne vi reise til USA, erverve våpen, begynne på politihøyskolen eller gjøre karriere i forsvaret for den del. De som var "uheldige" mistet de valgene.
 3. @Bartemannen ja jeg mente klubbvåpen, kan se litt på søgne skytterlag og Kpk og de andre
 4. Liten digresjon.. Har berre støypeformer til "plain base" kuler til no. Lurte på om eg skulle halde meg til "plain base" støypeformer og så kjøpe ei/fleire "gas check" dier som kan lage "gas checks" av brusboksar. Er det nokon av dykk som har erfaring med "gas checks" på "plain base" kuler?
 5. Elite (ol) kuler som stopper i bogfjøla er nok et typisk eksempel på fjæra som ble til ti høns. "Alle" har hørt om det, men få har sett det. En og annen gang har det nok skjedd, og da gjerne i 6,5, men ikke som regel, som man kan få inntrykk av. Begynte selv å jakte elg tidlig på 80 tallet og stort sett alt ble skutt med diverse "blyspiss" til langt inn på totusentallet. Kan ikke komme på et tilfelle der kula har vært årsak til manglende skuddvirkning. Kulevalg til jakt har utviklet seg til å bli nerdetema nummer en på diverse sosiale fora, og man kan få inntrykk av at om en trår litt feil her, så ender det i katastrofe med dyr som enten ikke faller eller ender opp som uspiselige. De som er mest bastante rundt temaet er kan hende de som har færrest timer i slaktebua. Jeg oppfordrer selvsagt ikke til å velge den billigste (svakeste) kula, når det nå finnes så mange gode lodda eller homogene kule å velge i, men både elgen og mindre vilt dør like godt av ei gammeldags blyspiss eller NP om skuddet sitter der det skal. Spiselig er det også.
 6. Ene salongrifla mi er 14,2 mm rett bak gjengepartiet (1/2"x20), Rafdal har tydeligvis ikke hatt noe problem med å gjenge en såpass tynn pipe. Ole
 7. Today
 8. 9.3

  8x54kj

  Hei. Eg er ute etter ei patron eller eit par originale hylser i 8x54kj. 😊
 9. Jeg har 2 tenger fra CBE (og en jeg låner..), null problemer med de. Når jeg kjenner handlekraft skal jeg handle en til (litt tyngre 9,3).
 10. Men i dette tilfellet var ikke adressen tilstrekkelig! Jeg leste at man kunne jakte overalt, men det var visst bare noen som kunne jakte noen steder...
 11. https://www.fjellsport.no/produkter/herreklaer/jakker/isolerte-jakker/arc-teryx-atom-sl-hoody-men-s-kinetic.html Bruker sjølv ei slik. Denne kan knøvlast ganske liten og gir godt med varme. Tåler og ein del fukt utan å miste for mykje av isolasjonsevnen. Eller noko slikt? https://www.fjellsport.no/produkter/herreklaer/jakker/vester/rab-cirrus-flex-2-0-vest-black.html
 12. Finn en ulttapakkbar primaloft jakke. Absolutt mest varme per gram, tåler litt fuktighet, og synes jeg er det beste til å regulere varme.
 13. Tannpirkeren er din venn. Evt. syl, rissnål, synål, binders osv osv.
 14. Eg har ørten ryggsekker som har ein ting til felles, dei er unødvendig store til enkle jaktturer. Som igjen har ført til at eg har droppa sekken og gått med jakkelommene mine på spreng med ymse som må være med på jakt - upraktisk og særs irriterande. Løysninga vart ein swedteam tracker molltec 5L. Etter omhyggelig pakking får eg det mest nødvendige ned i den - og den er so liten og praktisk at den blir med på alt frå jakt til ettersøk. Men plassen er utfordrande, 5L er ikkje all verden og klesskift til overkroppen er eit must for meg på all jakt - då termostaten min konstant er for varm og eg blir svett berre av tanken på ein bakke. I alle mine terreng begynner eg turen med å klatre høgdemeter og eg er avhengig av tørre klede på overkroppen når eg er komt opp og skal på post, eller byrje smygjakta. Eg får i dag plass til ein overdel frå devold, eg trur den heiter expedition, i tillegg til ei lita brynje. Eg har forsøkt å få plass til ein 400 gram's ullfroté i tillegg til brynja, noko som hadde vert det ideelle, men det går ikkje - den tar for stor plass. Som mellomplagg, merker eg at eg med fordel kunne hatt noko som varmer litt bedre en devold'n - men har eg andre alternativer? Eg ser enkelte sportsbutikker har nokre særs tynne og tynne fleecegensere som i utgangspunktet ser veldig varme og behagelige ut - og plassmessig trur eg at dei skal være mogleg å knefte ned i den lille sekken.
 15. Takk for innspelet. Då trur eg det vert ein ny bestilling frå Accurate. Er på utkikk etter ei støypeform i kal. 35 for bruk i ei 358 Win. Ein eller plass mellom 250 g 300 grains.
 16. Jeg vil her fortelle litt om mine erfaringer med Partition. Har brukt NP i en årrekke, mest i cal 30 og 375, men også i 6,5. Har skutt alt fra rådyr til afrikansk bøffel med denne kulen. En av grunnene til at jeg har brukt denne kuler er at det for meg har vært enkelt å få god presisjon i alle kaliber. Samt at den har oppført seg veldig bra i viltet. Der jeg har funnet igjen kuler har vært i elgslakt, og det har for det meste vært med 180 grain i 30-06 og 300 grain i 375 hh. Personlig så kjenner jeg ikke igjen at NP i stor grad fragmenterer og mister blyet i front. Av de kulene som jeg har funnet i elg, så har de aller aller fleste hatt en fin soppform og stor restvekt. Tror at jeg etter hvert har skutt over 100 vilt med denne kulen. Den eneste gang jeg husker en kule (180 g) delte seg, var i skulderen/bogbeinet på en elgokse.
 17. Jeg har to .35- kaliber, tohulls messingformer. De ser ut til å være «cherry cut», ikke CNC. Lee håndtak til 6-hullstang passer fint. Kutteplata har en tendens til å løsne litt under støping, selv om jeg strammer settskruen til kutteplateskruen. Den ene formen slapp litt underkalibrerte kuler (slitt kutter?), men det var i mitt tilfelle en fordel, fordi det ga plass til pulverlakk. Alt i alt er jeg fornøyd med mine former. MP (og Accurate) er nok et knepp over i byggekvalitet. Men CBE har noen veldig interessante kuledesign! Jeg lurer på om @Chiefen.v-2kanskje har en eller flere CBE-former.
 18. Er det, må berre tenka ut korleis eg skal gjera det uten og søla.
 19. Da er det vel bare å få laget en prikk selv!
 20. Nei no har eg studert på det, ikkje på vindjusteringa heller.
 21. Merkelig. Prikken fins ikke noen plass å se rundt heller?
 22. De finske riflene Tikka og Sako er stort sett veldig bra og ikke så dyre hvis man kjøper noen eldre enn Sako 75 og Tikka T3.
 23. Tror du tenker ganske feil her. Det skal være en prikk på siktet ditt. Du tok bilde fra feil vinkel igjen. Ta bilde fra identisk vinkel som hewi gjorde, dvs med kikkerten pekende fremover, ikke på tvers.
 24. Men det aller enklaste hadde vore og hatt ein ørliten kvit prikk på den sida der ein naturleg ser, får sjå kva eg får til. Helst utan tape:)
 25. Er litt styr og få rett lys og bilde frå same vinkel sjølv om synet mitt fungere veldig bra, brukar hverken briller eller linser. Men dersom ein studerer bildene av overside av tårnet så ser ein at det er ikkje heilt likt som hans, eg som har siktet mitt for handa ser med ein gong at dei kvite søylene og Y en er heller ikkje like
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...