Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. psAico

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  hmm.. kan no. 1 være .357 remington maximum
 3. hipshot

  Fiber sikter

  Jeg kan ikke se noen steder at fargen skal være sort.
 4. henryno

  Manhurin MR73, Feilfunksjon med magnum.

  Etter mye om og men med leveranse av deler er fjæra for frambringer og tønnelås skiftet, men det er fjæra til frambringer som er årsaken til funksjonsfeil i magnumskyting. Har vært på banen IDAG og nå fungerer den som bare det. Jeg har en med serienummer 500 og får å få den helt perfekt må jeg nok skifte kransen. Men så lenge den fungere perfekt i 0.38 er den nå godkjent som reserverevolver i revolver, felt og hurtig og det holder for meg. Går knakende godt med H&N kule 125 gr. WC og mantlet og kopperbelagte kuler ellers.
 5. Ei tohi varjata

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Jepp ? .44 Rem. Mag. .45 Colt .41 Rem. Mag. .357 Mag. .38 Spl. 7,62x38R russisk Nagant - konkurransehylse med Wadcutter-kule 5,75 Velo-Dog - for syklister som må skyte hunder i selvforsvar.. ?
 6. hipshot

  Fiber sikter

  Det kan kanskje funke for hurtig og duell, jeg sikter langt ned i kviten på pres også men da er jeg avhengig av at radaren virker som den skal - det er langt opp til 10'en og det skal ikke mye kanting til før skuddet går sine egne veier. På silhuett er metoden dog håpløs.
 7. Berglid

  BRNO 22lr film

 8. bobby

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  At det er nr 3 som er 45 Colt? 😎
 9. ATnT

  Fiber sikter

  Du har ikke lov til å endre fargen på siktene i ISSF programmene. Siktene skal være sort. Det du kan gjøre er å sote dem slik at de blir ekstra sorte for kontrast mot skivene. https://www.issf-sports.org/getfile.aspx?mod=docf&pane=1&inst=31&iist=26&file=Pistol_Equipment_Control_Guide_-_Edition_2018.pdf Sights Only open sights are allowed. Sights using fiber optic, light enhancing or reflecting color surfaces are prohibited. Optical, mirror, telescope, laser-beam, electronically projected dot sights etc., are prohibited. Any aiming device programmed to activate the firing mechanism is prohibited. No protective covering is permitted on front or rear open sights. 8.4.1.3, 8.12, 8.13 Jeg skyter flere disipliner og sikter "midt i". Men det er ingen tvil om at om du skal bli god baneskytter så sikter du "rullende" for å få kontrast mot skiva. Jeg kjenner ingen av de beste som ikke skyter en eller annen form for rullende. Når det er sagt så skal jo fokus være på kornet og blinken blir da, for min del, en gråere blurry ting der framme. Og jeg har ikke store issues med å skyte sort mot sort.
 10. DoctoRoy

  Tilgjengelighet av .357 bøylerifler?

  Ser at @mig16 sitt innlegg er over 2 år gammelt - men Finn er en grei plass å lete etter både ett og hint. Akkurat nå ligger det 3 stykker.
 11. Generaldfeld

  Oppbevaring av våpen

  Ja, det skal vel ikke så mye til for at det kan bli noen utfordringer for våpen eier her, om ikke vital del er på annet sted.
 12. Today
 13. DoctoRoy

  Oppbevaring av våpen

  Det kan bli alvorlig dersom den berømte vitale delen ikke var fjernet.
 14. Bäke

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Takk for svar, folkens. Jeg bør sikkert ikke bruke Nato-ammunisjon som referanse, men jeg hadde noe av den liggende fra gammelt av. Hvilken jaktammunisjon jeg skal bruke (eller hva slags jakt det blir), vet jeg ikke ennå. Nå ca 35 år etter at jeg anskaffet våpenet har jeg i allefall tenkt at det er på tide å ta jegerprøven. Børsa er en HV-mauser som ble ombygd til jaktvåpen tidlig på 1980-tallet. Det er vel bare låskassen igjen av mauseren. Det ble skutt litegrann på banen med den dengang, men det ble ikke noe av jakten. Siden har den bare stått. I og med at jeg i det siste har begynt å skyte, fikk jeg lyst til å ta frem dette geværet og prøve det. Av innleggene her har jeg ihvertfall fått inntrykk av at det er kurante patroner til trening, det jeg har laget. Jeg tenker jeg skal finne en ladning i området 40-42 grs krutt som gir akseptabel samling.
 15. Chiefen.v-2

  M98 låskasse - Mayfair Engineering

  Å få en m98 til å mate en løs patron er en jobb som tar noen minutter på smergelskiva så det må være en annen grunn til at briten har valgt å jukse her. Mayfair M70 M98
 16. Ei tohi varjata

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Du var jo nesten inne på det tidligere
 17. bobby

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nr 3 kan være 44-40 Winchester, men også 44 s&w Spesial. Har likevel mest tro på første, altså ; 44-40 Win.
 18. nhd

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Testet du begge (milammo og hjemmeladet) samme dag under samme forhold?
 19. M67

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Likt treffpunkt er vel heller uvanlig. K
 20. nhd

  Fiber sikter

  Da justerer du siktet slik at du sikter i det hvite feltet under duellskiva - like over kanten på metallramma.
 21. høggern

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Forskjellig treffpunkt med forskjellig ammunisjon er relativt vanlig.
 22. hipshot

  Fiber sikter

  - Inkludert alle hurtigøvelsene, ja det vil jo hjelpe noe.
 23. hipshot

  Fiber sikter

  Jeg overså fotnoten til 8.12. Takk for oppklaringen. Neste post på agendaen er fargen på siktene - den står det ikke noe om. Jeg har alltid vært tilhenger av dønn svarte sikter, men etter å ha siktet mot de elektroniske duellskivene så ser jeg bare svart-i-svart. Så er spørsmålet hva gjør jeg da - for noe må gjøres.
 24. kjella

  M98 låskasse - Mayfair Engineering

  Mener å ha lest i en test av Purdeys nye rifle att dette var ett poeng, (lading uten via magasin, push fead).
 25. Sølvrev

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Dette var et veldig stort avvik i forhold til forsvarets ammo (som jeg har hørt kan være ganske heftig ladet). Men det er også slik at rifler er individuelle mht. treffpunktvariasjoner med ulik ammunisjon. Noen setter alt innenfor snusboksen på 100 m mens andre er relativt kresne i kosten. Kanskje du har en av det kresne slaget? Jeg tror det beste er å skyte inn med den jaktammunisjonen du ønsker å bruke, og så ville jeg notert eventuelle treffpunktendringer med Nosler CC 168 grs (ev. i omvendt rekkefølge). Jeg synes ikke det er noen god løsning å bruke forsvarets ammunisjon fra 1976 som referansenivå. (Den vil jo også etter hvert ta slutt?). Og som jeg liker å formane andre som starter opp med hjemmelading: Hvis du ikke får lånt eller på annen måte har tilgang til en cronograf, kan det være en god investering å kjøpe en. De koster ikke all verden, og er et utrolig nyttig hjelpemiddel hvis du ønsker å eksperimentere med ulike krutt- og kuletyper.
 1. Load more activity
×