Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Jeg ser NVs vrøvl gies legitimitet... Både justisdepartementet og ymse politikere (blant de som faktisk forstå at loven et en forvaltningslov) samt høyesterett har sagt minimum 48 timer for kontroll av oppbevaring. Og at det skal i forskrift, ikke i lov. Ikke bit på agnet her, uansett hvor fristende det er. Det kan kun ha negative utfall for skytter siden.
 3. Hassel

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Når man trodde NV ikke kunne skade våpendaken mer.... *Sukk*
 4. Jeg har to stk 3-9x40, Zeiss C og Leupold, og sønnen har en 2-8x42 Zeiss D. Ingen av disse er toppkikkerter, men de fungerer etter min mening til storparten av aktuell jakt i Norge. Jeg synes det er mye jåleri på denne fronten. På mitt jaktlag er det jeg som topper optikkvaliteten. De andre har enda enklere og billigere kikkerter. De siste 10 åra har vi verken hatt vomskudd eller ettersøk. Ukentlig skytetrening hjelper. Det er kjekt å ha en Blazer med Swarovski på toppen. Følelsen er utmerket. Men jeg tviler på at det gir bedre jakt enn en Remington 700 med en Leupold.
 5. Today
 6. BjornJ

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Se på denne uformelle avstemninga f.eks. -mange synes det er helt greit at man kan bli møtt i døra plutselig og avkreves åpning av våpenskap uten varsling: https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/politiet-kan-kontrollere-en-halv-million-norske-vapeneiere-uten-forhandsvarsel/3423486549.html
 7. Yesterday
 8. Chiefen.v-2

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Mennesker elsker lover og reguleringer; se bare alle gode forslag som stadig dukker opp inne.. Hva våre forbund er så jævla fornøyd med i denne saken er vanskelig å se. At "det kunne blitt verre" er ikke et akseptabelt svar i det hele tatt. Det prates og skrives om viktige prinsipper som er løftet opp; så langt har ingen fortalt hvilke viktige prinsipper det er snakk om. Når noe så grunnleggende som politiets adgang til å ta seg inn i private hjem ikke er regulert i lov slik at en har en viss forutsigbarhet; hva f... er 8 våpen i jaktvåpengarderoben da egentlig verdt?
 9. perjan

  Disk gir likevel stevnepoeng ?

  Går en diskusjon om det på Facebook siden til NROI. Får komme tilbake når det er blitt en avgjørelse på det.
 10. 32-40 Win.

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Åhhh kom igjenn da?.... Det må da være lov å kalle en spade for en spade? Gå 14 min. inn i videoen og hør Eides utredning om «2 kulers regelen i Bernkonvensjonen»: https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Videoarkiv/Arkiv-TV-sendinger/?mbid=/2018/H264-full/Hoeringssal1/01/09/Hoeringssal1-20180109-114248.mp4&msid=132&dateid=10004121 Fyren er sikkert flink til noe, men våpenlovgivning har han unektelig fint lite greie på.........Allikevel sitter han ved bordet!?!
 11. tor1980

  vectan gm3

  joda fra produsent, lasta ned skjema nå . noen få ladninger der. er jo en god del flere bpi ladninger på nettsida dems men vet ikke om de er med gamle eller nye gm3 kruttet https://www.ballisticproducts.com/images/LD12Vectan.pdf
 12. Mas-36

  vectan gm3

  Du finner vel oppdatert ladedata på nettet? Det fant jeg med få tastetrykk
 13. tiders

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Jeg tror ikke vi må gi opp. Men som Erik Lakomaa nevnte i et Youtube klipp om den svenske våpenlovgivningen, forbudet mot foldekolber kom i kjølvannet av tvserien Miami Vice. Politiet ville for all pris unngå at ungdommen løp rundt i bybildet med pumpehagler og foldekolber. Fakta er at folk ikke gjør det. I hverfall ikke de som har søkt om hagler, og da er vi ved sakens kjerne. Vår motstander er mennesker som tror at samfunnet blir bedre dersom de har mer kontroll og vi har færre valgmuligheter. Ikke glem at dette er de samme menneskene som i fult alvor mente de gjorde noe godt ved å forby lakrispiper og skateboard. Løsningen er ikke å overtale dem. Løsningen er å forhindre at de jobber med å lage lover.
 14. espenandre

  Weatherby element synthetic

  Noe sent svar, men jeg har en slik en. Fin hagle som jeg har brukt mye på leirduebanen. Kjøpte den for snart et år siden, og aldri opplevd noe krøll med den. Jeg kjøpte den for å ha den med i kajakken på andejakt, siden den har mindre rekyl enn mange andre hagler, og tåler kanskje noe mer røft vær enn en "penere" hagle. Jeg synes den ligger godt i hendene mine, og det følger med shims man kan justere kolben med. Ulempen er at den er littegrann for lang for våpenskapet mitt (det korte skapet fra XXL), så jeg må sette den inn via det lille "hullet" som blir synlig når man åpner døren.
 15. Rokkdalen

  .358 Win-tråden

  Får rette forrige post til 180 til 225 grn kuler, da jeg har brukt n-140 til 250 grn woodleigh. Er ute etter en trygg startladning med n-530 for de lettere kulene. Også til revolverkuler.
 16. tor1980

  vectan gm3

  fått tak i denna. står new på korken. tenker da at alt av gamle tabeller er utdaterte. dobbelbase krutt?
 17. beaker

  Hvilken optikk er anbefalt for første våpen?

  Det er ingen som har sagt at han skal kjøpe jallaoptikk. Det er fleire forslag til kva han kan få av fullt brukbar kikkert for 3000, både nytt og brukt. Ein 2-7 eller 3-9x40 er oppnåeleg i den prisklassen, men skal du gigantforstørrelse og opplyst retrikkel bør du nok gå opp fleire prisklassar. Det beste rådet er antageleg 'så mykje du har råd til'. Av og til må ein gå for 'bra nok' i staden for det beste. Vector Optics blir forøvreg diskutert i ein annan tråd her. Men 'hjortejakt' er litt for lite presist til å gi eit godt råd. Skal du traske rundt i tett skog er eit digert sikte berre i vegen. Er ikkje 6000 for denne ein relativt bra pris, forresten? http://www.jaktdepotet.no/diverse-smaatteri/diverse-varer/zeiss-conquest-hd5-2-10x42-ret-20 Bortsett frå at eg må ha noko å sette den på i tillegg, då.
 18. Mastodon

  250grs Accubond 9,3x62

  Takk for inspill... Jo mere leg leser, jo mere blir jeg usikker... Ser at f. eks. 250grs TTSX og Naturalis har BC på 0,440 og 0.424. Da er de ikke langt bak Accubonden. GMX ligger på 0,361.. Men ute i felten blir dette flisespikkeri. 10 cm mer eller mindre kulefall på 250-300 meter, det har uansett ikke så mye å si når en skal ratte ASV. Man kan jo som et alternativ skyte inn på 150 meter og være innenfor uten å tenke ut til ca 200m.. Jeg har 30 stk Fabrikkrulla Oryx igjen. Er fristende å bruke noen til for å få kronografert de for å legge opp kulebanen, evt skyte på forskjellige hold. Har en 10pkn 286grs Lapua Mega liggende også. Skulle kanskje ha testet den og med 203B eller N150/N540/N550. I ladeboken utg. 7 er 250 A-Frame oppunder 800m/s i en Sako 75 med både N150 og 203b krutt.. Men mye av dette må vente da pipa bør få seg 50-100 skudd til før den er "innskutt" og leverer de hastighetene som den skal... Skyt mer, tenk mindre?
 19. SofaBamse

  Jaktbil med kjørekomfort?

  Det kommer vel litt an på hvem du putter baki. Jeg (193) vil nok protestere i baksetet på de aller fleste biler til under halvannen million, men flere av damene jeg studerer med kan antagelig klare seg fint med baksetet i en Mini (nei, ikke slik...). Jeg tipper at om ungene eller svigermor er under 175 eller til nød 180 så vil det væe ganske greit så lenge man ikke skal på langtur. I bredden er det såvidt jeg husker litt bredere enn en Passat, så de fleste burde få grei plass den veien.
 20. SofaBamse

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Tro ikke et øyeblikk at et menneske som klarer å komme i maktposisjon er uvitende...
 21. Takk for svar alle mann! Det var noe slikt jeg tenkte på LongRange. Er det der noe du gjør på ordre eller? Hvor mye skal du ha for det?
 22. oyvind1

  Jaktbil med kjørekomfort?

  Nå spesifiserte jo TS at kjøretøyet skulle ha FEM seter, såvidt jeg kan se har den range roveren bare fire og er nok derfor HELT uaktuell...
 23. cederho

  250grs Accubond 9,3x62

  Hei Hva skjer hvis du må skyte på kloss hold ? jeg skøyt en liten 8 tagger hjort i fjor på cirka 25 m hold med Oryx 286 grain. 250 grain Accubond på 25 m i bogen trur jeg ville se stygt ut, skal du ikke jakte på langhold + 300 m så bruk tung og langsom kule.
 24. 32-40 Win.

  Lette fjellsko.

  «Black Boa» og «ekstremt lett» ville ikke høres riktig ut uansett: 😉
 25. kruttskalle

  250grs Accubond 9,3x62

  Vihtavuori har ladedata med n530 n140 og n540 til 250grs Accubond. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=92 Jaktdepotet hadde kula før. du kan jo ringe de til uka, kanskje de har http://www.jaktdepotet.no/hjemmelading/ladekomponenter/kuler/9-3mm-366/nosler/9-3-366-nosler-250gr-accubond-cann-770-50-ct
 26. kruttskalle

  Homogene storviltkuler til 9.3x62

  Brukte 10l adblue-kanner og spylerkanner husk å bruk nok kanner. minimum 5. Så er det bare å helle ut kula etterpå
 27. Jegermeistern

  Lette fjellsko.

  Den ser flott ut, ja. Men den er jo ikke "ekstremt lett". 540 g i str. 8 tilsvarer vel over 600 g i str. 10 - 10,5, og da er man vel midt i mellom f.eks. Alfa Bever og "høy-joggskoene" på 400 g.
 28. bbdg

  Homogene storviltkuler til 9.3x62

  Hvem rottefelle tenker du på?😜
 1. Load more activity
×