Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Dette er jo i all hovedsak bare tull. Setning 1 og 2 stemmer, men 30-06 lades til lavere trykk enn 308. Det er derfor 30-06 ikke har særlig større utgangshastighet med samme kulevekt enn 308. Man må nesten lade selv for å få noen fordel av 30-06 ballistisk. Vil man kappe pipa, så vil 30-06 ha fordelene, siden en normalt har litt større utgangshastighet med 30-06 - hjemmeladeren kan få mer. Men uansett løpslengde, vil en 30-06 kunne lades til mer fart enn 308 - og spesielt i de korteste løpene, der 308 knapt har fart til å få ekspansjon med tunge harde kuler, kan 30-06 gi en fordel... Man kan IKKE lure seg rundt med et raskere krutt. Det vil enten gi mindre fart, eller mer (for mye) trykk. Og hylsevolumet i 30-06 gjør at trykket, for samme ytelser, blir lavere. Og trykkstandard i 30-06 er lavere enn for 308Win. K
 3. Nja min erfaring er nå at den ladningen som gir best fart i et normalt 60 cm løp også er den ladningen som gir best fart i et noe kortere løp. Dåg med noe mer munningsflamme.
 4. Hva i all verden oppnår du med en 30.06 som ikke 308 klarer? Finnes kanskje bedre måter å ordlegge seg på? Hadde 308. før jeg fikk 30.06 selv. Siden hylsa er lengre får man i litt mere krutt. Åpner for større muligheter når man lader selv, og gir også mere tykk fra fabrikkladet ammo. Må jo såklart derav også ha lengre løp for å brenne det. Man kan strekke kula lengre ut pga mer fart, samtidig som man også kan bruke tyngre kuler for bedre trykk ved treff. Men som sagt, man mister noen av fordelene om man vil kappe løpet. Iallefall med fabrikkammo. Så for ett kort løp er 308 bedre om man ikke lader selv. Lader man selv kan man lure seg rundt med ett krutt som brenner fortere. Man får uansett mere trykk i 30.06n enn 308. pga hylsevolumet.
 5. Mulig det, men inntil forskriften endres blir de søknadspliktige
 6. Or more... ja, det var det jeg fikk inntrykk av! var også kun moa klikk og ikke cm
 7. Faktisk et godt poeng. Skal selv skaffe ett ekstra løp til min 202, og jeg kan garantere att jeg på ett tidspunkt kommer fram etter 16 timer i bil med feil magasin i rifla.
 8. Det meste vil jeg tro. Med et større hylsevolum har en langt større spillerom når en vil velge ladning.
 9. Dette er paragrafen som slo inn i de første minuttene og timene i den uavklarte situasjonen etter angrepet 22.7. Ingen visste hva som foregkk de første timene; terror, militært angrep, etc. "Fra plakaten på veggen" tatt fra Lovdata.no: 8. Grunnsetninger for forsvarskampen. Ved planlegging og gjennomføring av forsvar mot vepnet angrep skal militære befalingsmenn følge disse grunnsetningene: a) De skal uten videre gjøre motstand mot et vepnet angrep med alle midler som står til rådighet og sette all kraft inn på forsvaret i løpet av kortest mulig tid. Denne setningen gir "carte blanche" for vedkommende befal inkludert rekvirering av alle resurser vedkommende finner for godt. Når Politiet ba om bistand fra Forsvaret mange timer etterpå var det bare en ren formalitet. Garden, og andre militære, fulgte "Plakaten på veggen" med alle rettigheter det innebar.
 10. Hei, Ser det er en tidligere tråd på dette med våpenrom. Har lest alt, men starter en ny da jeg vil holde innholdet litt oppdattert. Har planer om å bygge en ekstra, helt ny, garasje på gården. Den skal romme bergningsbil og personbilen. Blir derfor mye plass bak personbilen da bygget skal holde den rektangulære form med fjøset og gammle garasjen. Planen er da å lage ett jakt-/våpen-/laderom, som like godt kan fg godkjennes når alt skal bygges nytt uansett. Usikker på størrelsen ennå, men noe i gata av 5x4m. Tenker å bygge på innsiden av resverket til bygget for å få isolasjon fra omverden. Hvilken dør ift dagens priser er det som er billigst med de riktige godkjennelsene? Brannsikker dør er vel ikke mye vits da ett så stort bygg i fyr og flamme vil smelte alt innvendig uansett selv om det er brannvegg mot fjøset. Vet minstekravet var/er 20cm lecablokk, men er det i ettertid kommet nye, billigere og bedre allternativer? 4mm stål blir vel dyrt i forhold? Å hvordan gjør man det da best og biligst mtp ak? Planer om oppbevaring av tyngre gods oppå dette våpenrommet. Gulvet ordner seg selv da det skal støpes. Er vel heller ingen som kjører underjordisk innbrudd npr alternativet er 20cm lecablokk... Å er det muligheter for vindu på ett slikt rom? Har mine tvil men spørr alikevel. Må det være skuddsikkert, eller finnes det andre løsninger? Takk for svar på forhånd. Mvh
 11. Hva i all verden oppnår du med en 30.06 som ikke 308 klarer? Finnes kanskje bedre måter å ordlegge seg på?
 12. "Ships in 1mnth or more"....
 13. Ok en situasjon der politiet ikke gjør jobben sin og innvilger / ikke tilbakekaller lisens til en mentalt syk person.
 14. Ser at Kahles lanserer nytt sikte i år, HELIA 3,5-18x50 i. Er det noen som har fått sette på det eller prøvd? Norhunt averterer det til 18600. https://www.norhunt.no/categories/kahleskikkertsikte
 15. https://www.optics-trade.eu/int/meopta-meopro-optika6-4-5-27x50-ffp.html
 16. Eg har ein gammel Winchester Model 70 i 250-3000 Savage med 1:14-stigning. Eg kunne tenkt meg å prøve den på rype, men finn få egna kuler som den greier å stabilisere. Veit nokon om produsentar som lager heilmantel (eller gode konvensjonelle jaktkuler) som er maks 85gr, helst lettere? Speer Hot-cor finnes i 87gr og Barnes TTSX i 80gr. Eg har ikkje testa dei, men eg vil tru at begge blir akkurat for tunge/lange til at eg får stabilisert dei godt i moderate småviltladninger.
 17. Snakket med importør. Leveres kun med moa klikk pr nå. Skulle ta bort alt annet fra nettsiden. De fleste kikkertene som kommer nå blir levert med 4c retikkel. Hadde lyst på en slik, men det kan bli veldig lenge til. Forstod det slik at det kom til å ta veldig lang tid å få tak i noe annet.
 18. Today
 19. Jeg skulle gjerne sett nærmere på den der SIG P938. Nå var jeg på banen en tur med Hämmerlien , og den er igrunnen morsom å skyte med. Jeg har også gått feltløype i fin-pistol med den (da er det ingen juksepistol). Hvis jeg skal ha 2 spesialpistoler må jeg først ha en mengde stevner. Å flytte Hämmerlien til fin går heller ikke, for der har jeg allerede plassert en revolver. Nei,disse reglene er i blant irriterende.
 20. Jeg ville hatt litt tålmod og ventet på en Optika6 4,5-27x50 FFP Mrad1 ny til ca. samme pris. Har du kontaktet Nygård/ABS Shooting ?
 21. aps

  SIG Sauer Tråden

  med hell skutt geco i 210, bedre enn magtech.
 22. Dere som har P210 Super Target, og skyter fabrikkammo. Hvilken ammunisjon har dere funnet ut fungerer bra i våpenet, eller hva slags merke bruker dere? Merkbar forskjell på presisjon med ulike typer fabrikkammo typer på dette våpenet? Har hørt at det kan vere kresen på kamring,, men usikker på om dette hovedsakelig gjelder hjemmeladet. Vurderer kjøpe inn ett parti Geco 9mm 124gr FMJ til denne pistolen, eventuelt Magtech ( men Geco var rimeligere).
 23. Det er ikke mitt poeng heller. Ikke kjøp nytt i miksett kombinasjoner! Men om du først brenner inne med det så er det fortsatt mulig å bruke det meste om man legger litt innsats i å forstå dynamikken. Det eneste jeg ser som utfordrende med den kikkerten som er greit å være klar over er mangel av parallaksejustering. Det går helt fint å få til og skyte uten, men man må være klar over problemstillingen. 😂jeg ser den! Det føler jeg ikke for å argumenter mot. Det må du slite med selv😇
 24. Det er jo et fornuftig kjøp. K
 25. Er jo enig med deg, men det er vanskelig å forholde seg til fornuft. Da kunne jeg solgt 50% av alle mine våpen. Hadde lyst på en egen kikkert for å kunne skru og forske litt på langhold. Har skutt en del i min gamle jobb, så dette er ikke helt ukjent. Morro med skyting og ekstra artig med nytt utstyr som er mer tilpasset det man driver med. Ang bytte av kaliber for dedikert langhold er jo også et poeng, men tror ikke det blir med det første. vurderer fortsatt vortex Pst som et fornuftig førstegangs kjøp, da man får mye for pengene og god garanti. Den har også de fleste funksjoner jeg vil ha. Selvfølgelig ikke øverst på hylla, men det er en god start.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...