Jump to content

seawolf

Members
 • Posts

  4,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by seawolf

 1. @JegermeisternEn ting er om noen hadde photoshoppet inn Østerdalske fjell og det hadde skapt ramaskrik hos ulveklapperne, men hva tror du myndighetene hadde sagt om bruk av motorisert kjøretøy på jakta og termisk sikte Uansett, disse gutta jakter meget effektivt og sikkert. Og det er vel ikke tall på de husdyra som er berget på grunn av innsatsen deres.
 2. Min gode venn Eugene driver bortimot profesjonell jakt på sjakal på de store sauefarmene i området. Dette er en natts fangst på en og samme farm, 41 sjakaler! Sikte, Mars 4, 4,5-18, og kaliber er 243 Win. Andre steder, andre skikker
 3. Det ble en slik raring på meg også etter dette innlegget fra @magnum_mauser Hadde vel egentlig ikke bruk for den, men den så litt artig ut og vil nok få plass i jaktsekken og fiskeveska, pluss i beltet på tur . Den tar jo minimalt med plass og veier lite så den har i hvert fall fått et nytt hjem hos meg Kanskje en moderne variant av en "Bird and trout -kniv" ?
 4. Det ble et par stykker her også En i bilen, og en i jaktsekken.
 5. Supert @Elgjaeger, da er jeg reddet
 6. Det med å åpne bogene, fjerne blod og sundrevet kjøtt og hinner har vi praktisert i alle år, og så vidt jeg vet har det aldri resultert i surt slakt. Vi selger en del av dyra, både halve og hele, og jeg tenker det ville blitt ramaskrig hvis kjøper løsnet bogene, og svart blod og gørr rant ut... Så vi åpner opp, gjør rent etter beste evne, og disse "sårflatene" får slaktehinne som resten av skrotten. De henger mørkt og luftig i et stort uthus, og vi sjekker stadig vekk om det er antydning til lukt eller andre uhumskheter. So far so good For ordens skyld, vi er nøye med hygienen, og slakteknivene vi bruker til partering og stykking er ikke de samme som brukes i felt
 7. Vet noen hvor en kan få fatt i dette stoffet for behandling av klær, telt, sko osv? Har brukt det her hjemme og i Afrika for å spraye på klær for å forhindre å få flått, og andre ekle små skapninger. Det fungerte utmerket og holder flere runder i vaskemaskin før det mister effekten. Kjøpte på Magasinet i Trondheim, men nå finns det ikke lenger i vareutvalget deres, i hvert fall ikke på nettbutikken. Felleskjøpet hadde også noe som hette KIRK med det samme virkestoffet, Permetrin. Men dette var beregnet på bruk i bygninger, mot maur og vepsebol osv. Begynner å se over utstyret for elgjakta, og oppdaget at sprayflaska var tom....
 8. Etter ca 25 år på samme elglag og med stort sett 5 elg på kvote hvert år, pluss et bra antall hjort og rådyr på eget, leid vald, gjør en seg naturligvis noen betraktninger om dette temaet. Min erfaring er den samme som flere nevner over, at dyr som går i bakken og blir der har vesentlig mindre blodslag enn de som tar ut og løper "langt". Når det gjelder kaliber og kuler entrer vi vel et minefelt av meninger og erfaringer hvor det nok ikke forefinnes noen konsensus. Personlig har jeg jaktet storvilt med 375 H&H, 375 Ruger, 35 Whelen, 338-06, 30-06, 308 Win og 270 Win. Om jeg skal prøve meg på en slags konklusjon vil jeg si at dyr skutt med de "litt grove" og med kuler som holder godt sammen (Woodleigh og A-Frame) har hatt vesentlig mindre blodslag enn lettvekterne. Så kommer naturligvis treffsted og vinkel inn i bildet som en variabel. De som konsekvent skyter bak bog og kun knekker et sidebein eller to har vel gjerne en litt annen opplevelse av blodslag enn oss som etterstreber skudd i skulder, opp og fram. For meg er det viktigste å få dyret i bakken så kjapt som mulig, og da blir det gjerne litt mer søl enn om en skyter bak bog. Enkelte på jaktlaget bruker de patronene som skytterlaget har til salgs på banen til enhver tid, og det kan være så ymse. Resultatet har ofte vært at elg skutt med 30-06 og 308 Win og slik ammunisjon, som oftest har større blodslag enn de som er skutt med grøvre patroner med premiumkuler. ( på laget er det 3 stk 375 H&H, en 300 Winmag, en 338-06, to 30-06 og en 308 Win) To fall blir sjelden lik, så det er vanskelig å være konsekvent her, men når vi slakter er trenden ganske klar. De litt grove og hjemmeladde med premiumkuler, gir gjennomskyting og rask utbløing, og mindre søl enn de mindre med "kjøpeammo" som ikke alltid går gjennom og gjerne splintres opp Alikevel løsner vi alltid fra bogene slik at luft kommer til, og skraper og skjærer vekk alt blodsøl og hinner når dyra henges opp, uansett hvem som skyter.
 9. Så det er der navnet kommer fra 😁
 10. Har spist Buffalo Wings i USA, men mistenker at det egentlig var kylling .... 🙄
 11. Husker godt Bogskinke. Snakk om selvmotsigende navn..... Forøvrig et meget godt innlegg av Hans Bårdsgård
 12. Dette ble jo nesten litt sakralt, men takk skal du ha @Ei tohi varjata
 13. Et lite sidesprang...... Det vises i flere poster her til viktigheten av å bruke riktig terminologi, så kanskje trådstarter eller moderator kunne bytte ut "løp" med "pipe" i tittelen på innlegget? Politiet kritiseres for ikke å vite forskjell på kaliber og patron, mens vi sjonglerer med begrepene løp og pipe. Ofte henvises det også til søkefunksjonen når noen stiller et spørsmål. Da er det greit at vi holder oss til korrekt betegnelse på det vi omtaler.
 14. Kan vel også nevne at på samme måte som med 375 H&H er dette (etter min erfaring) en patron det er lett å få god presisjon med. Både nevnte TSX, samt 270 grs A-Frame, 300 grs Woodleigh PP og 300 grs Hornady BT SP gav fine tre-skudds samlinger både fra benk og sittende på ræva. Som regel ca 30 mm etter det jeg har registrert i ladeboka mi. Ofte to nesten hull i hull, og ett som åpnet opp litt. De nevnte dyra i Namibia ble skutt fra skytestokk på hold fra 60 m til ca 150.
 15. Hadde en Ruger Hawkeye African i noen år i 375 Ruger. Ble brukt på elgjakt pluss en tur til Namibia (springbuck, mountain zebra, black wildebeest, oryx og kudu) Jaktammo har vært 270 grs Barnes TSX. Meget god presisjon, og fin effekt på vilt. Lett og hengig rifle, og etter min mening et supert storviltkaliber. Ble desverre solgt i et anfall av det jeg vil kalle sinnsforrvirring, og et av mine våpen jeg virkelig savner.
 16. Det er nå litt artig da, og ikke minst typisk kammeret, at hvis en lurer på ny pipe på rifla så dukker muffe og Tikka opp som troll av eske 😁
 17. Da fikk jeg beskjed om at min søknad på matchpistol cal .22 er innvilget. I mitt tilfelle, behandlingstid på dagen 6 måneder her i Agder. Så er det å begynne å pløye annonser og forhandlere etter passende våpen. Jeg har stort sett skutt dynamisk de siste årene, og svært lite NSF-skyting, og da med revolver. Mye har vel skjedd på pistolfronten, og markedet nå er vel tildels upløyd mark for min del.
 18. Nei det har ikke vært på service, har ikke sett behovet, da alt funker 100%. Men det kunne kanskje vært en god ide? Ellers er det som @Olemann sier, det er lysprikken som savnes på dagtid og på trening på bane. Men om jeg får 10.000 for dette, må jeg ut med tilsvarende for et likt Victory HT (ser flere selger de for 19.990 nå) Og gitt at de er likt optisk, er det mye å betale for dagmodus på lys.
 19. Da tror jeg at jeg stille og rolig parkerer denne ideen, og lever lykkelig videre med det siktet jeg har Takker i alle fall for tilbakemeldinger.
 20. Hvis jeg kan henge på et størsmål til dere som eventuelt har testet og sammenlignet, og som har kunnskap om optikk: Bortsett fra lysretikkel med både dag og nattmodus, er den nye Victory HT vesentlig bedre enn min gamle Victory Diavari når det gjelder mørkeegenskaper, skarphet og kontrast ? Tatt i betraktning at undertegnede er passert 70 år, og med tilsvarende svekket syn, er det noe å hente på å bytte sikte? (jeg ser da bort fra den alltid tilstedeværende trangen til å kjøpe noe nytt og som er vanskelig å motstå ) Bruksområdet blir som før, posteringsjakt på hjort og rådyr, og forhåpentligvis dåhjort og gris når Sveariket blir litt grønt igjen, og kanskje ett og annet jaktfeltstevne..
 21. Takker hjerteligst for innspill
 22. Mitt er uten skinne, men ellers er det vel samme generasjon. Vurderer kun salg foreløpig, men grunnen er ganske enkelt lysprikken. På grunn av svekket syn syns jeg siktene mine med lys er enklere å jakte med i dagslys. Dette siktet har ikke "dagmodus" på lyset, men det medforstørrende retikkelet kompenserer jo mye. Var på skytebanen i går kveld og trente, og mot svart blink ble retikkelet litt "diffust". Og dermed begynner kverna og male..... Det HT-siktet jeg har på elgrifla er supert, lysprikken står på hele tiden. Og mot svart elg i svart furuskog er det vesentlig kjappere (og sikrere) med lyset......syns jeg. For folk med 100%syn er dette bare tullprat, men for meg utgjør det faktisk en forskjell. Om den er verdt 10.000 kr er en annen sak. Nå står dette siktet på rifla som i hovedsak brukes til hjort og gris, og da er det ikke det store problemet...egentlig. Men på dåhjort blir det ofte postering fra tidlig ettermiddag, og på morningen, også noen tid etter at det blir lyst. Og da kommer denne lysprikken inn som et moment.
 23. Hva kan jeg forvente å få for en Zeiss Victory Diavari T 3-12x56 med medforstørrene retikkel og lys? Tror retikkelet heter 40 og er av den forrige generasjonen som er for svakt til daglys, men fungerer mer enn tilfredstillende i mørke. Siktet er strøkent både mekanisk og optisk, og har Lotutec. Har sett litt på finn.no, men kan ikke se at denne modellen ligger til salgs der, så jeg er litt i det blå hva jeg skal forlange ved eventuellt salg?
 24. seawolf

  Buorm

  De er tydeligvis stedbundne da jeg har sett en flere ganger ved en steindemning (eller stem som de sier her i Agder). Artig når jeg går tur sammen med andre og sier at nå skal vi se om vi ser buormen Om den ikke er på fisketur ligger den vanligvis i / ved steinmuren og slapper av eller varmer seg i sola. Vi holder avstand og legger vekt på ikke å forstyrre den.
 25. Som @amatørsier, det finns norske ord, og anbefaler at TS retter opp i trådtittelen. Ikke minst på grunn av søkefunksjonen .
×
×
 • Create New...