Jump to content

Dusty

Members
 • Content Count

  325
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dusty

 • Birthday 02/04/1985

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heisann. Driver litt med 270 løpet mitt nå om dagen og ville prøve 145grs ELD-X kula. Men utifra det jeg kan se er det kun Brownells som har den på lager? Er det slik at kula egentlig er på vei til å utgå eller er det bare for sært kaliber å lagerføre her i norge? Noen som har eller veit om noen som har å få kjøpt?
 2. Nei det er vel ikke så rart, men utifra mengde krutt og hastigheter oppgitt av ladetabeller så blei jeg jo mildt sagt overasket på en negativ måte. Jeg er ikke ute etter maks fart, men jeg vil i allefall komme over storvilltkravet som er 2700joule på 100m. Har ladet opp en stige fra 52-55 grain MRP som skal testes i dag. Det er jo ett par minusgrader her om dagen også så farten og trykket vil jo bli litt lavere av det også. Takk for gode innspill, oppdaterer her når jeg har skutt litt til.
 3. Skjønner. Vel jeg har ikke QL desverre og ikkeno annet krutt å prøve... hylsene mine er engangs skutte Norma hylser i mitt eget våpen selsvsagt, som jeg kun har necksiza med Redding diesett!
 4. Nå har jeg bare N160 pg MRP her, N160 fungerer ikke i det heletatt da hylsene er nedsota uansett hvordan jeg lader! MRP skulle være ett godt krutt til dette kaliberet ifølge de aller fleste tester jeg har lest om. Men ifølge ladedataene til Norma så er jeg på maks på 52grn MRP og ergo trenger jeg da ikke mere plass til krutt heller da det er plenty med plass slik det er nå?! Men er det noen som sitter med ladedataene som ser annerledes ut enn de mengdene jeg har så del gjerne. Sitter litt med skjegget i postkassa her nå da dette kaliberet liksom skulle være så bra. P.
 5. Takker 😊 Ingen andre råd angående selve problemet da? Kan jeg teste kronografen min med ei ferdigrulla kule i 6,5x55 som det står oppført utgangshastighet på pakka? Den hastigheten som står på pakka vil jo variere mtp twistrate og pipelengde, men kanskje jeg kan få en pekepinn på om kronografen er helt på bærtur eller ei?
 6. Har ikke testa andre kuler i dette kaliberet ennå. Har brukt Interlock kula frem til jeg tenkte å skyte litt lengre hold. Pipa har gått rundt 200skudd nå. Jeg har ikke fått testa kronografen mot noen andre desverre, ingen her omkring som har vært såpass "kompis" at de har giddi det (selv om jeg har spurt i plenum om noen har en kronograf de vil låne bort en dag) Nei, er jo det jeg tenker også angående Blaser systemet, men når Berger legger ut ladedata på sine kuler så ville jeg vel trodd at dette var noe kjent?! http://www.bergerbullets.com/pdf/6.5-284-Norma.pdf
 7. Har sjekka max COAL i min pipe med ABLR kula og den er 83mm. COAL jeg har på mine kuler nå er 79mm hvor det da vil bli 4mm friflukt. Ved å sette kula på dette dypet får jeg anbefalt kulehold på minimum diameteren av kula (altså rundt 6,5mm dypt) Jeg har målt med Caldwell Ballistic Precision chronograph i bruk sammen med Caldwell appen. Det er ca 3,5m frem til kronografen fra munningen på pipa. Jeg ser jo også at Berger bruker ladetabeller helt opp til 55grn til 140grn VLD kula dems.... Skulle jeg økt mengden krutt først?
 8. Heisann folkens. Kule - Nosler Accubond Longrage 142gr Kaliber - 6,5-284 Norma Våpen - Blaser R93 Løp - Blaser 63cm 1:8,66 stigning Krutt - MRP Har testa litt forskjellige ladedata med denne kula nå og undrer litt over dårlig fart og hva jeg kan gjøre. Ladestige fra 49-52 grn MRP ga: 6 skudd for hvert trinn: 49grn - 793average m/s (sot på hylse) 50grn - 804average m/s (ingen soting, best samling) 51grn - 820average m/s (veldig stor spredning) 52grn - 836average m/s (litt bedre samling enn 51grn) konklusjon hittils: 50grn blir å foret
 9. Det er vel ikke maks hastighet som er intressant her egentlig, det er presisjon i hovedsak! Men sota hylser kan jeg ikke skyte med, derfor har jeg forsøkt å øke ladningene gradvis! Som sagt har jeg foreløpig ingen tegn til overtrykk (som jeg kan se) grunnen til at jeg bruker N160 er fordi jeg pdd ikke har annet krutt tillgjengelig!
 10. Heisann! Har begynt å lade litt til mitt nyinnkjøpte 6,5-284 løp i min blaser r93. Med 140gr interlock kula til Hornady så fikk jeg best presisjon med 50gr N160 og en utgangshastighet på 830mps. Denne kula er tilltenkt jakt på både bever, rådyr og litt ymse og lurer først på om noen har erfaring med slike hastigheter med denne kula? Holder den greit sammen eller kollapser kula helt? Så kommer jeg til det store spørsmålet... jeg kjøpte inn 140gr berger vld hunting for å bruke på rev/blink/langhold! Begynte først litt forsiktig med ladninger på 48gr N160, men det resulte
 11. For å ødelegge fullstendig for meg selv nå så har jeg kjøpt ett løp til den nye Blaseren i 6,5-284 Norma! så og si fullgod som en .270win med en langt billigere og mere tillgjengelig kule! I tillegg har jeg bestemt meg for å beholde 30-06 og forsøke med litt forskjellige kuler til den! Ergo tror jeg faktisk at det får hode med de to løpene foreløpig!
 12. Må si jeg likte svaret til Tordenkjeppen, hue mitt er med på den tankegangen der! Men som Mikko sier hadde det jo også vært gøy å hatt 30.06 som ett kaliber for tunge kuler... hmmm, så det jeg står ovenfor da er jo to nye løp, ett i 6,5 og ett i .270win! Som andre sier her kan det jo være lurt av meg å få skutt litt med 30.06 løpet og se om jeg blir glad i kaliberet! Gøy å få sånne tilbakemeldinger fra andre angående detta, så føl dere frie til å dele tanker om kalibervalg! Slik jeg tenker nå så er 6,5 genial til mengdetrening (har ladeutstyr til 6,5x55 allerede) og småvilltjakt,
 13. Har nå hatt ei Remington 700 i .243win som har vært grombørsa mi til rådyr og rev samt bever! For ett par år siden kjøpte jeg meg ei Mauser M98 i .270win som jeg har brukt på hjort, villsvin og noe rådyr innimellom! Det siste året har .243 min stått mye rolig iforhold til .270'n og jeg valgte å selge Remingtonen nå! Som ett resultat av det salget kjøpte jeg meg en Blaser R93 i 30.06! Tanken er at jeg skal kanskje klare meg med ei rifle (altså blaseren) med noen få forskjellige løp! Jeg har vært så utrolig fornøyd med .270win som kaliber nå, god utgangshastighet, meget bra presisjon og ikke
 14. Aha... Så det med å ha ei solid kule for å få gjennomtrengning på grisen er ikke så innmari farlig da?! Da burde jo 140grs SST'n funke veldig godt i alle fall! Angående Geco kula så tror jeg den er noe mer solid i konstruksjonen, men jeg har ikke fått testa den på noe vilt ennå!
 15. Hei. Skal nedover til sørsverige i januar 2016 og da lurer jeg litt på hva slags kule jeg burde bruke/lade opp. Jeg har 50skudd Geco teilmantel fredigrulla fra fabrikk, og har vel tenkt at dette må være en god kule for villsvin, dåhjort, rådyr og elgkalv?! 140grains... Legger ved bilde av embalasjen. Men jeg har også Hornady SST 140grain som går godt i børsa mi med N160 bak! Men den kula har vel en ganske lettekspanderende egenskap... Så lurer på om det er ei kule som heller bør bli hjemme? Men på en annen side så er det jo rimelig knall og fall med den kula ellers så... Hva mener dere
×
×
 • Create New...