Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/29/2019 in all areas

 1. 11 points
  En av pilarene for drift av Bisley skytebane utenfor London, Mark Bradley, døde i 2019. Asken hans ble spredd på Century Range på Bisley. Praksisen kan sikkert diskuteres men jeg synes dette er å gå ut med stil:
 2. 9 points
  Sånn kan man ende opp:-) Rem Seven i 7mm-08. Bell& Carlson stokk, Leupold 2-7x33 i Talley lettvektsmontasjer. Pipa er gjenget, men har ikke bestemt meg for om jeg skal bruke demper på den. Som den er avbildet veier børsa 3050g.
 3. 5 points
  Velkommen til forumet, @bjarneo! Vær bare klar over dette: Jo enklere spørsmål du stiller, jo mer kompliserte svar får du! Og jo lenger ut på viddene roter "svarerne" seg: Helt normale svar på "kammeret", altså!!! Det er mange veteranskyttere som bruker "utlagt" sikte. Men de har skutt etpar mannsaldere "rechts", før svikt i synet på høyre-øyet tvang dem til å sikte med venstre øye, mens skytestilling, ladegrep etc. var innøvd i "rett" skytestilling (gjelder kanskje også "links"-skyttere, som må sikte med høyre øye, sjøl om jeg aldri har sett det). Det går greit, unntatt på grovfelt, som @IvarU skriver. Men for deg, som "relativt fersk" skytter, er links-skyting løsningen. Både utvalg og priser på links-våpen er heldigvis blitt ganske brukbart (på brukt-markedet går links-våpen til lavere priser enn tilsvarende "rett"-våpen). Når det gjelder skyteopplæring etc, skrev @M67 alt som er verdt å nevne på dette stadiet, 11 innlegg lenger oppe (før han og andre rotet seg ut på vidotta!!!).
 4. 4 points
  Nå maa vi slutte med dette evinnelige fokuset på kvalitét herínne, og heller la gledespoengene styre valg...ta seg tid...nyte og heller kose seg med hva en selv vil fokusere på. Alle har ikke de samme krav til kvalitet, eller dokumentasjon på enhver påstand...
 5. 4 points
  Tok en kjapp test av 4,5-27x50 MRAD1 i går og her er mine betraktninger: Ringen som omslutter senter forstyrrer noe og fremstår fullstendig unødvendig (skal tro om den er tilpasset en gammel tysk stålhjelm?), men etter å ha sikta litt på noen tretopper så ser jeg at fokuset vil ligge innenfor denne ringen og den vil trolig ikke hemme meg i praktisk bruk. Klikk er distinkte og presise. Tårnet må løftes for å vris og vil da altså være låst når det er trykket ned. En trenger ikke å holde tårnet oppe når man skal justere. Optisk kvalitet er imponerende opp til ca 20-22x. Etter dette blir den noe trang og mørk, men det er helt som forventet. (Høy zoom selger vel godt, men en Optika 5 4-20x50 som er lys og klar hele veien hadde vel ikke gitt Meopta noe dårligere rykte tror jeg.) Den er enkel å justere skarp og alle justeringer er presise uten å bli for trege. Lyset fungerer godt selv om det er noe strølys på høy styrke hvis man ikke er nøye med øyeplassering, men dette er pirk. Hvis jeg skulle gjort justeringer på den så ville jeg slanket justeringsringen for forstørrelse, senket høydetårnet og helst hatt vanlig MRAD. Jeg ser frem til å teste litt mer og da spesielt i motlys. Uansett, med en prislapp under 10k så bidrar Meopta til å fremstille Vortex Viper PST II som overpriset.
 6. 3 points
  Oi, var det ironi? Beklager, det forsto jeg ikke. Det har jo også vært forslag om å føre på serienr på våpen som mangler dette, så jeg trodde du mente det seriøst. Igjen, beklager, min feil. Enig i at retten, advokater, journalister og jurister generellt har liten forståelse for våpen, og at slike saker som ikke skader noen eller noe, og ikke har negativ påvirking på andre, straffes ganske hardt i forhold til saker med vold og gjengkriminalitet.
 7. 3 points
  Dette er i alle fall et bra alternativ. Eldre modell på kikkertsikte, men blant de beste i dårlig lys. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=156872865
 8. 3 points
  Vi fortsetter litt til med farlig vilt for de som gidder😊 Skarpe blikk her inne, lett for meg som holder fasiten i hånden.
 9. 2 points
  Jeg fikk endelig tak i den danske 9x23 for Bergmann mod.1910/21. Patronen er den samme som 9mm.Largo (spansk), Spania hadde også denne Bergmann-pistolen. Danmark introduserte denne pistolen for hæren i 1911. Pistolen ble produsert i Belgia frem til 1914 hvor Danmark mottok 4.800 pistoler. I 1922 ble pistolen produsert i København frem til 1935. Antallet danske produserte Bergmann Bayard pistoler ble hele 2.200 eksemplarer. Pistolen var standard i den danske hæren frem til 1946 hvor den ble erstattet av Browning High Power i 9x19mm. Min patron er bunnstemplet HA (Ammunitionsarsenalet) 38. Jeg tar med noen andre klassiske 9mm. fra samme epoken for sammenligning. Ellers har jeg også en dansk eske med 9x19 Parabellum fra 60-årene. Hylsene i esken har bunnstempel 63 mens esken er stemplet i 1964. Det ser ut til at jeg er i gang med å samle en del danske patroner, det begynner å bli litt forskjellig.
 10. 2 points
  Takker for hyggelig feedback og gode råd😁 Ja, CeraKote er nok tingen, men det bør vel sprayes på for at det skal bli bra. Da må oppdraget i såfall settes bort. Jeg gjør mye rart i stua med både båndsag og fresing, men spraylakkering tror jeg ikke jeg tar hjemme... Bor på 54 kvm. Har testet på banen igjen i dag. Skjøt en del skudd med hardt ladde 155gr og det var ikke tegn til endring i presisjonen. Med andre ord, det ser ut som om stokken har tilstrekkelig styrke, men på neste prosjekt skal den lille usikkerheten elimineres. Nå har jeg mattet ned og hatt på et tynt strøk med epoxy, pakket inn med peel ply og vakumert. Merker fort om det blir gnagsår på kjakan. I såfall forsøker jeg å pusse forsiktig der den ligger an mot kinnet. Denne stokken med lettere pipe blir jo ikke det jeg vil drive mengdetrening med... Det blir for villreinjakt og eventuelt på smyg etter hjort i bratta på vestlandet. Leger ut bilder av resultatet i morgen.
 11. 2 points
  I den følgende operasjonen ble det dårlig med bilder da det ble ganske hektisk. Epoxyen blir ikke lett å jobbe med om det går for lang tid… (Det er altsåher det er greit å være to) Nå skal de ni delene (fem Divinycell biter og fire karbonpaneler) settes sammen til en enhet. Oppdelingen av lamineringen er ikke basert på annet enn magefølelsen og det er sikkert mange varianter som kan funke. Her er det lett og stivt som er målet. Før man blander epoxy er det viktig å være helt klar med underlag bestående av gladpack (for å kunne gjenbruke vakuumposen dersom den er kappet lang nok). Oppå den legges tørkepapir for å suge opp overflødig epoxy, oppå der legges et lag peel ply, tilvarende gjøres klart for å legge oppå. Gjør klar en vakuumpose som er en del lengre enn akkurat så er gjenbruk mulig. Bruk engangshansker, her blir det fort litt søl. For å gjøre det mulig å håndtere dette brukte jeg tape som hengsel på 20mm sidene som skal lamineres med karbonremse horisontalt. Smør epoxy i snittflaten, legg karbonpanelet inni og lukkt hengselet, (kan være litt vrient å få panelet til å ligge riktig). Legg siden på det klargjorte underlaget og smør epoxy på siden. La så på karbon panel med kolbeprofil og smør epoxy, (ikke bruk mer epoxy enn nødvendig) alt blir presset sammen og overflødig epoxy er bare ekstra arbeid. Nå er det 10mm Divinycell som skal oppå før den siste siden lamineres og legges oppå et karbonpanel. Bruk elektrotape for å holde det hele sammen mens det legges i vakuumposen. Dette ble sikkert litt vanskelig å se for seg. Det neste bildet viser hvordan det skal bli til slutt, kanskje det gjør det litt enklere å forstå. Eellers er det bare å spørre!
 12. 2 points
  Geværpiper er jo altfor dyrt, jernstang med høl. Produsentene flår jegere og skyttere. Tenk litt på det neste gang du betaler 5-6000 for en "service" på bilen som tar lærlingen på Toywagen 40minutter...
 13. 2 points
  I dag har jeg sendt bestilling på nye aktive ørepropper fra leverandøren HearSafe. Dette er et "inne i øret"-hørselsvern som kan programmeres etter individuelt hørselstap, og som via en teleslynge kommuniserer trådløst med jaktradio. Slyngen kobles til radio/mikrofon via en standard 3,5 mm jack. Pga. mitt hørselstap er det modellen CENS digital DX5 som leveres (i hard acryl), mens Proflex-typen leveres i silikon. Apparatene produseres i England og det er ca. 5 ukers leveringstid. For å bestille apparatene må en audiograf ta avstøpning av øregangen og det ytre øret, og for at apparatene skal kunne programmeres må egne audiogram oversendes. Digital DX5-modellen benytter batteristørrelse 312 som varer en drøy uke. Jeg har 15 års erfaring med SoundScope fra Starkey, men disse apparatene er nå i ferd med å gi opp. Jeg vil poste mine erfaringer med de nye CENS-apparatene ut over ettervinteren/våren. Prisen pr. par er kr 8590.
 14. 2 points
 15. 2 points
  180 gn federal Fusion med passende dose N150 ser ut til å kunne bli fin medisin til høstens jakt. Svart’n er 5 cm i diameter.
 16. 2 points
  For mange herrens år siden ble jeg stoppet av en ivrig politimann. Jeg kjørte min noget bulkete (fra offroadkjøring) Subaru 1600, en ganske liten bil, og på slep hadde jeg en L13 Blanik på tilhenger. Interesserte kan google Blaniken. Den så nok litt stor ut bak ministasjonsvogna... Det første han a var: "Det hær kain umulig vær lov". Han forlangte to vognkort, og et førerkort og begynte å finlese. Så begynte han å gå rundt og lete etter noe annet ulovlig - og det hele gikk vel over i "teknisk kontroll" - til slutt måtte han - synlig skuffet - levere tilbake papirene og ønske meg god tur videre. Dette er en slik sak. Vi reagerer tvert, "kan umulig være lov"... Men hvor er det forbudet i såfall hjemlet? Ingenting monteres på våpenet. Ja det ser dumt ut, og det det er ulovlig i konkurransereglementet i alle grener unntatt DSSN, hvor det stort sett bare vil være i veien uansett. Og pistoler er bare tillatt brukt til trening og konkurranse i Norge, så den greia blir å regne som "meningsløs" (rifla er jo dessuten oppfunnet, og lovlig..) - men ikke ulovlig. K
 17. 2 points
  Tusen takk for hjelp, dere hadde helt rett.. det var svikt i presse/ laddebenk som gjorde at hylsene ikke vart nok presset. Nå fikk jeg fikset opp i dette og alt funker knall :=)
 18. 2 points
  Hva er egentlig problemet? At noen få idioter bryter loven eller at man straffer lovlydige borgere for ting de ikke har gjort?
 19. 2 points
  ISSF/NSF spesifikke luftvåpen er ca null relevant ift jakttrening. FWB er også på grensen, da avtrekket er latterlig mye lettere enn på 99% av jaktvåpen. HW97 er trolig noe av det bedre til ren jakttrening uten å bruke enorme summer på dette. Det er en balansegang, og denne ligner en jaktrifle og har såpass presisjon at det gir treningsverdi, i motsetning til kinajallagevær. Å anbefale rene luft konkurransevåpen til jegertrening er som å anbefale en benkeskytterrifle til jakt...lite i kontakt med virkeligheten. Eneste problemet ift innendørs bruk er at det er ganske kraftig og bråker en del mer enn feks FWB.
 20. 2 points
  Jeg har også et walther lgr som jeg skyter med. På 10 meter er det ikke mulig å skille mellom presisjon på hw97en og denne LGR. Det er lettere å skyte gode samlinger med lgr, men det har med konstruksjon og gjøre. Presisjonen er topp på begge våpen. Derfor: avtrekket på lgr er et svært bra matchavtrekk, men kan ikke sammenlignes med avtrekket på et jaktvåpen. Rekordavtrekket til Weihrauch kan sammenlignes med jaktvåpenavtrekk. Det er tyngre, men allikevel noe av det beste man får mtp luftgevær. Rekylen i hw97 er klart kraftigere enn på et matchvåpen pga fjæra, men det er svært god trening i å skyte bra med dette geværet. Det setter krav til skytter. Gjør skytter jobben med avtrekk og hold, treffer man hver gang.
 21. 1 point
  Har verken skyvelær eller gjengelær, eller sag for den saks skyld... Men det har de sikkert også på BT😃
 22. 1 point
  Bredde, dybde og antall rifler betyr ikke noe for presisjonen så lenge arealet av løpet er tilpasset kulen. Om det blir for trangt må metall flyttes i lengderetningen når kulen entrer løpet, det gir fort skjevheter og dårlig presisjon. Er kulen for liten til å fylle arealet vil gass lekke forbi kulen og gi øket slitasje i løpet og gas cutting på kulen, også dårlig presisjon. 130 gr Norma diamond line er en god kule, men dyr. Sierra match king eller Nosler custom competition er ofte billigere, og gir oftest meget god presisjon. Det er mitt valg som treningskule.
 23. 1 point
  Regulering av magasin er idiotisk. Men det er også umulig. EU direktivet forsøkte men ga opp da de innså de ikke kunne definere seg frem til noe som gjennomførbar og som ikke inneholdt Pez dispensere (ref @skog) POD tenker i sitt stille sinn at de skal få til noe 10.000 franske byråkrater ikke klarte med god tid og liberale representasjonkonti. Det sier seg selv at det ikke går. Uansett er det ikke EU krav om registrering av magasiner selv om det vil påstås etterhvert. . Så når JD POD fremmer forslag til ny forskrift er det min spådom at vi kommer til å få en forskrift med så vide fullmakter, som vil være så elastisk av vi kan henges alle etter tur, men med nok tid mellom så vi ikke opplever det som presserende før løkken sitter der. Resultatet blir uansett en forskrift som flytter enormt med makt fra Stortinget rett ut i fingerspissene på POD. Men ettersom vi kan sitere POD på at uregistrerte våpen (hagler) ikke utgjør et samfunnsproblem stort nok til å bruke krefter på, så bør vi med letthet kunne argumentere for at magasiner til registrerte våpen heller ikke utgjør noen samfunnsfare. (Med mindre politiet påstår de innvilger våpen til noen som ikke er skikket til det...)
 24. 1 point
  Ooops, hadde missa ferdigrulla. My bad.
 25. 1 point
  @keenhunter Du kaller det shot shells også, eller?
 26. 1 point
  Tror vel dette går under utlån fra forening. Se våpenloven paragraf 11, jamfør våpenforskriften fra paragraf 86 til paragraf 88. Husk også krav til alarm dersom noen må oppbevare mer enn 25 våpen i boligen. Men det står et annet sted.
 27. 1 point
  Store private samlinger kan utgjøre en trussel mot samfunnet, dersom person og fasiliteter ikke er egnet. En person/våpeninnehaver kan også endre skikketheten over tid. Jeg kjenner til et konkret tilfelle hvor politiet måtte gripe inn, jeg tror de fikk sjokk når de hentet ca.60 våpen LOVLIG REGISTRERTE. Det hele gikk stille for seg. Vedkommende hadde en del problemer med å skaffe seg jobb og sosialt nettverk p.g.a personlighetsegenskaper. Han hadde ingen rød tråd i samlingen sin, det var hummer og kanari. Jeg kjenner til mye av det som foregikk og jeg er forundret over at politiet kunne innvilge all "galskapen". Vedkommende hadde ikke et eneste våpenskap, bodde i en falleferdig rønne. Tomten bar preg at ingenting skulle kastes. Alt skulle samles på, bilvrak m.m. De ga ham litt over kr.2000,- i bot. Spør du meg burde vedkommende ikke fått bot. Politiet burde ta sin egen "forsømmelse" til etteretning , ryddet opp etter sin egen tullete forvaltning. Alle visste at vedkommende (harmløs) ikke var rasjonell. Disse finnes uten at de helt forstår hva de holder på med. Et innbrudd/ran hos ham ville vært en katastrofe. Politiet la alt ansvar på vedkommende ved å gi ham bot.
 28. 1 point
  Dette må dere gjerne utdype😶
 29. 1 point
  Det er jo forfriskende å se at vi har klart å dra diskusjonen milevis bort fra det som var TS sitt emne, igjen....😂
 30. 1 point
  Artig advarsel på boksen
 31. 1 point
  debatt om dette på Dagsnytt 18 i dag, mellom Sp og Elvestuen.
 32. 1 point
  Tja, jeg er så lei av oppgitte avstander at jeg tar turen alene ned til Blaker fra Trondheim for å skyte 42 skudd, koster meg ca 5K i reise og opphold men såpass bra feltstevne er det, artigste er jo når man er i jomfruelig terreng @bardp. Med mrad sikte er ukjente avstander ikke lengre ukjente, men kan taes ut med veldig høy nøyaktighet.
 33. 1 point
  Problemet med ukjente avstander er jo at de er kjent for alle i arrangørklubben og de øvrige som er gott kjent på anlegget. Ikke så morsomt for en som aldri har vær der før. Jeg kan vel fremdeles metoden for å finne ut avstanden med hvor mange ganger figuren går i siktet men dette er på ingen måte noen presisjonsteknikk. For en nybegynner med kikkert blir det nokk vanskelig. Jeg har derfor lite sans for ukjente avstander da ikke alle stiller likt. Lange avstander gjerne 600m synes jeg er kjempebra.
 34. 1 point
  Klassisk "smak-og-behag" valg. Begge er bra rifler, jeg ville vel holdt tikkaen et hakk foran remington'en. Fordelen med tikkaen er uttagbart magasin og sikring som låser sluttstykket. At Remingtonrifla er i synt/rustfri utgave skal strengt tatt bety at den skal være mer holdbar/vedlikeholdsfri, men av det jeg har sett av M55'er har disse såpass god blånering og bra finish på stokkene at det neppe er noen stor forskjell i praksis. Når tikkaen er billigere pluss at den er gjenget og demper følger med i prisen (og du uansett tenker å skifte kikkert), må jeg vel si jeg heller sterkt mot tikkaen...
 35. 1 point
  Om det ikke må være Europeisk, en Leupold vx-r 4-12x40 med custom høydetårn? 1/4" klikk men har lys, kulebanekompensator og veier så vidt over 400 gram
 36. 1 point
  Har ei slik skinne fra langhold for salg med 30moa!
 37. 1 point
  Overraskende god å skyte med for å være så lett! En del vipp, men det må man vel bare regne med når utstyret er så lett. Fikk ikke den helt store presisjonen med Norma trainer, men det ser jeg ikke så mørkt på. Hadde tenkt å la børsa kjøle seg ned mellom hvert skudd, men det hadde jeg ikke tid til så det ble litt varmt:-) Trainer er vel ikke presisjonsammo heller.. Hadde ikke med den andre børsa så jeg fikk ikke sammenlignet FW149 og Nano demperen, men det skal testes senere.
 38. 1 point
  Mener å huske at du bare skrur bort første steget 100% og deretter setter avtrekksvekta.
 39. 1 point
  Det var nå du som skrev at det kanskje burde tas med i loven at alle våpen som skal registreres MÅ bla ha et synlig registreringsnr... Det synes ikke jeg, da det da vil ramme sjeldne orginale samlervåpen. Noen synes at dette er en bagatell, men det vil faktisk fjerne orginaliteten på disse våpnene.
 40. 1 point
  Landrø selger N-150 i 3,5 kg pakning for 2031 kroner. Med en tennhette til 38 øre er du fremdeles rundt seks kroner. 😉 Jeg er akkurat så ladenerd at jeg synes det er gøy å presse prisen på litt odde patroner. Målet er selvsagt alltid å komme under billigste 6,5 ferdigladd. 🤓
 41. 1 point
  Har ikke målt/telt omdreininger, men mye mer enn det og ikke noe unormalt i forhold til skruedimmensjon. Orker ikke å krype ned i skapet nå, lei etter storpuss av 202`en som var gjennombløt pga dagens jaktfelt i vannrett regn....
 42. 1 point
  Velkommen, Per! Og lykke til med ny hobby. Den kommer du til å ha stor gede av.
 43. 1 point
  Mener du spuhr for direktemontering eller for picatinny? Har faktisk en picatinny spuhr liggende, så det blir kanskje den til jeg har kjøpt overdelen, ev får jeg kjøre med min lille nightforce som er 50. Hvilken picatinny har du på? Det jeg mener er at med kinnstøtten på laveste, så kommer øyer fortsatt litt for høyt. Behøver kinnstøtten noen millimeter lengre ned, eller kikkerten opp. Det får bli det siste..
 44. 1 point
 45. 1 point
  Drev ikke du og herja med en villkatt? 7x68 Maral? For det første skal du jo ha all tenkelig heder og ære for å konstruere noe slikt, for det andre trooor jeg at det kan være nr tre fra venstre. 😉
 46. 1 point
 47. 1 point
  Jeg tror man bortimot kan glemme bruk av isotopforhold til å si noe nevneverdig om noe som helst.. Gruver ulike steder i verden har ulikt isotopforhold, men alle metaller handles i et globalt marked, og bly resirkuleres i tillegg i større grad enn de fleste andre metaller. Alt blandes med alt Nivåer over «bakgrunnen» som er fra bensin og industri kan fuglene omtrent bare ha fått fra to kilder, batterier og hagl/ prosjektiler. Det er svært få andre kilder til bly der ute. Og siden jeg ikke tror at ørner hverken graver opp kuler for å spise, eller spiser bilbatterier, så tror jeg det er hagl... Man kan diskutere hvor stort problemet er, jeg gidder ikke å ta stilling til det, men at det er der, det er en kjensgjerning, et faktum - «not a thing you can discuss» K
 48. 1 point
  Egentlig hadde vi god tid for andejakta, så vi rakk en matbit, og litt mer prat om hvor gøy det var å fiske gjedde - så ble vi hentet av en gjeng tyskere i pickuper. Dette var det flere som skulle være med på. Vi posterte langs noen små "vann", pytter i skogen som var sånn 20x50 til 50x100m med siv og skogkanter og alt mulig. Ideen var å postere, og skyte ender som kom "hjem" for kvelden, til dammen de "bor" i - jeg vet ikke hvor de er om dagen... Men vi kunne støte på ender som lå i sivet og gjemte seg, så vi ladet, og gikk ut langs ene kanten, ingenting. "Klar" kom det fra en av tyskerene, og han skjøt et skudd i vannet midt i dammen - og joda, det flø y opp noen ender fra sivet på andre siden, litt langt, og mye buskas, men jeg fant ei, svingte igjennom, og idet den passerte tretopphøyde, tenkte jeg ca. "faen det er langt", men lot skuddet gå, og stokkanda ble ballistisk - "krasj - dump" hørte vi inne på andre sida. Etter å ha klarert at det ikke kom flere, og alle åpnet haglene, ble Vorsteheren sendt ut, og kom tilbake med ei fin stokkand. Trolig mitt beste hagleskudd ever, med en helt sinnsyk margin - men jeg gadd ikke å fortelle at jeg egentlig ikke kan skyte med hagle... Nå gikk det over i prat, og historier, og masse tysk, som jeg bare delvis forstod i farta. Men etterhvert forstod jeg at endene kommer nøyaktig i det det blir mørkt, ikke før. Og ganske riktig, just når det egentlig begynte å bli for mørkt til å skyte kom det en gjeng ender - disse skulle ikke skytes før de landa, pga at det skulle ligge ender på vannet til neste flokk å se. 6-8 ender landa, og det brakte løs. Ca halvparten tok av igjen - min lå Noen få minutter, og ny flokk, "blam-blam" alle veier - her slet jeg med å få rent skudd, de fløy alle veier, og tilslutt brant jeg løs på ei som var i avgangsfasen. Det gjorde naboen også, og den stoppa i en "X" laget av to haglladninger i vannflata. Dette gjentok seg noen ganger, og til slutt ble det for mørkt. Vorstheheren ble sendt ut men gav seg etterhvert. Alle var enige om at det var fler, men det var stup mørkt, og han med hunden sa at han skulle dra opp om morran for å finne resten, svømme i sivet var for tungt for bikkja i lengden. De som dro til den andre dammen hadde hatt ca samme opplegg, og det var en fin opplevelse, vente, vente, vente - masse action alle veier, og mye mer sosialt enn jakt på hjortedyr, der en må være helt stille. Helt forskjellig fra jakt jeg er vant til. Forbausende lite ubytte i forhold til skytinga - jeg hadde 2.5 and med 4 skudd, så greit nok, men noen hadde skutt 10 skudd og sånt. Det er litt spesielt for en riflejeger som er vant til at det er skandale på gang om man bommer... K
 49. 1 point
  Lett slitne etter opp 530, pølser øl og snaps, så sov vi til 6. Det regnet, og jeg var igrunnen klar for å gi faen. Vi hadde planlagt noen smygeturer, men i regn i tysk rød søle - som er som lim - vel... Etter en kort rådslagning gikk vi til de samme postene vi hadde dagen før, ingen tid til lengre planlegging, og lengre smygeturer inn til postene. For å gjøre en lang og litt kjedelig historie kort, jeg så ingen ting. Eller, 4 ørner, 40 ravner og 80 kråker gjorde seg ferdig med slakteavfallet fra dagen før - og 4 dådyr som såvidt våget seg utpå før ørna jaget dem tilbake i skogen med en lowpass i sakte fart. Det slutta å regne, ørnene gikk over til å fly hang på skogkanten - for liksom å understreke at her skal ingen hjortevilt utpå, og jeg begynte å smyge oppover langs det større jordet ovenfor meg. "BANG!" - bang -bang - bang - rene massakren fra ca der 2. mann satt, på andre siden av en vei, jeg ruslet oppover der istedet. Klokka begynte å bli mye for skumringsaktive dyr også. Han hadde skutt bukk og geit, rådyr, med to skudd hver. Begge hadde fått det der de skal, men ikke falt, og fått et ekstra. Bukken i halsen/ nakken, og geita "noe lenger bak"... Men det er det nå greit med - det er bedre med litt søl enn et dyr som blir borte i skogen. 3. mann hadde ikke sett noe, og vi gikk via vannslangen, til kjøla, og "hjem" og laget det som vel lignet mye på en "full english breakfast", Man har da vært i Skottland. Finfin 4-tagger Kl. 14 skulle vi møte i båthuset, for gjeddefisket, og vi fikk såklart servert øl tvert. Godt var det også. Båten ble fylt med fiskestenger digre sluker, wobblere store som baguetter, en kasse øl og to flasker snaps. Tyskere overlater ingen ting til tilfeldighetene. Vi skulle starte på grunt vann, 1-1.5m og fiske oss dypere og dypere. Om ikke dette hjalp, så hadde de en spesialplass, der selv idioter fikk fisk... Bitteliten wobbler.. Men fisk fikk vi blanke sluker, på spillkortstørrelse På grunna fikk vi raskt 3 stk. gjedder, jeg fikk en på sånn 3kg-ish, og de andre to en sånn 4-5kgs hver. Vi smilte og var glade, dette var igrunnen dritgøy, masse action hele tida, og det vi trodde var stor fisk. Tyskerene mente dette var håpløst, og ut på dypere vann 6kg gjedde håves inn Vi finn ingenting på djupa, og avgårde bar det til spesialplassen... Den lå mellom noen åleruser i en sivkant, og en sivkant på andre siden av bukta. Midt på var det 5-6m dypt, og trikset var å få kaste oppi det hullet, eller av holdt båten over.. 1. kastet, bang, og en hadde ei synlig saftig gjedde - det ulte i snella, og stanga bøyde seg så en så at denne mente det. Etter noen minutter gav den seg, og opp kom den - anslått til 7kg og som de andre - satt ut. Nå begynte det å bli godkjent, og der satt det en til. Samme mann som fikk den, og han sa umiddelbart, "denne er svær". Snella ulte som starfighter som varmer opp, og mannen var nesten på vei uti - med stangtuppen langt nedi vannet: "denne er veldig svær" - men selv store gjedder blir slitne, og vi fikk sett en jæævlig lang sak som sklei forbi, og under båten igjen - og "whiiiiiiiiiii", så reiste den ut igjen - og så ble snøret slakt... Som alle fisker en mister, denne var svær... En snaps og en øl, og siste kastet -og joda, der hadde jeg noe, jeg tenkte vel litt at, " er det noe der, er det ei til sånn barnegjedde", og så ulte snella mi sånn helt passe greit, og lenge. Men den kom inn, og ble fotografert (men ikke med mitt kamera, derfor ikkemed her, 7kg ble sagt), og omtalt i begistrede ordelag, før den fikk svømme igjen - de hadde jo spesialredskap både for å ta ut krokene, og for å holde gjedda uten fare for hverken fisk eller fisker. Fornøyd fisker, fisken var ikke helt der Snaps, men ingen redningsvester (when in Rome, do as the romans) Vi dro inn, og neste gjeng skulle ha båten, og vi brukte vel en time eller så på utveksling av jakt og fiskehistorier, og om forskjellene på norsk og tysk jakt og jaktkultur. Forskjellig, men riktige begge to var vi enige om. Og faktum er at vi gikk i surr med hvor mange gjedder vi fikk.. 4 eller 5 sånn 5-7kg og et par mindre, tror jeg - på 2 timer. Så måtte vi dra, vi skulle jo på andejakt. K
 50. 1 point
  Tror jeg gir opp hele greia jeg. Jeg skyter det jeg skyter med 22lr også er det opp til meg og dyret om det er godt nok
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Create New...