Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/19/2018 in all areas

 1. 13 points
  Smevik: Har først frest sidene av klakkene med delehodet horisontalt, deretter rundtfrest vertikalt. Litt filing må til, men ikke mye. Og siden Chiefen gnåler så får jeg vel legge ut noen flere bilder. Her har jeg gått løs på bolten, denne gang i 34CrNiMo6. Legger igjen ca 1mm for finkjøring etter herding. Har også begynt på boltmuffa. Siden denne og spennroe ikke er like kritisk blir de herdet etter maskinering. Boltmuffe i delehodet. Oppspenning tar litt lenger tid i bakkskive, men så får en også ting rett hver gang. Ferdig frest: Resultatet så langt. Prøve av spennroe, halvferdig boltmuffe og boltemne klar for herding. Spennroa kunne sikkert brukes om jeg settherder den, men jeg har slurvet såpass med finish at jeg velger å lage ny i skikkelig stål.
 2. 12 points
  28.04.18 gikk turen til Waterberg og Limpopo. Turen blei kjøpt på Nordisk Safari Klub sin auksjon på camp villmark i 2017. Cheetau Safaris donerte opphold og en croc. Pengene fra denne loten og andre auksjons objekter har bla. gått til å støte et villreinprosjekt i Norge, ledet av NINA, og andre SCI prosjekter world wide. Kompis Truls heiv seg med, hyggelig med selskap på turen. Her er noen bilder fra oppholdet:
 3. 11 points
  Da har jeg fått begynt på en prototype. Greit å ha en skikkelig generalprøve for testing av oppspenning og pasninger:
 4. 9 points
  Har fått meg en sako vixen i 222 rem, som jeg hadde lyst til å gjøre ett lite prosjekt av... Skriving er ikke min sterke side, så her er bilder til de som vill se....
 5. 9 points
  Tror ikke det er noe poeng i å få nhd til å se mer stort på det i alle fall. Skylappene hans er for store. Dette går ikke ut over hans egen pistolskyting på hobbynivå og jakt med boltrifla, så da eksisterer ikke problemet. At jeg med avstivet tommel på høyre hånd har nytte av halvauto rifle, at noen driver med dynamisk, verden går fremover og at preferanser generelt er ulikt.. Det ser ut til å være litt for vanskelig å ta inn over seg.
 6. 9 points
  Det blir drept flere i Norge med hagler og boltrifler enn med dynamiskrifler, så det er relativt åpenbart hvor man bør kutte. Dere som blir berørt kan jo bare begynne med naturfoto eller luftgeværskyting istedet.
 7. 8 points
  Det ble sagt en gang at 'med lov skal landet byggjast, ikkje med ulov øydast'. Dersom man har et liberalt sinnelag slik som jeg har kan man lett se på reguleringer som fratar MorganKane muligheten til å lufte halvautomaten på gåsejakt som en 'ulov'. Poenget er at lover, forskrifter og rundskrivspresiseringer av disse må ha en forankring i a) et reelt problem som må håndteres og/eller b) en forståelse fra de informerte og berørte borgerene om at loven er hensiktsmessig. Hvis ikke er det en ulov. Noe som skader mer enn det gagner. Når det gjelder punkt a) kan man i det norske samfunnet nesten se bort fra det. Privat eie av våpen med spesielle egenskaper er ikke et problem som må løses. Svært lite kriminalitet begås av privateide og spesielle våpen. Enda mindre kriminalitet begås med slike våpen av de som faktisk er tiltrodd å eie de. Punkt b) er straks mer interessant. Det griper inn i forholdet mellom de informerte våpeneierene og det mer uinformerte samfunnet. Vi to vet at det ikke er problematisk med halvautomatvåpen i privat eie. Jeg tror faktisk det ville gått helt fint med helautomatiske våpen også, gitt det strenge regimet for eie av slike sportsvåpen i Norge i dag. Men per i dag er det en grei nok avveining at helautovåpen ikke er tillatt i privat eie. Og for å virkelig provosere noen forstår jeg at mini-14 ryker til. Det har blitt et symbolvåpen. Jeg tror de fleste av oss informerte kan akseptere det til slutt, selv om det ikke er rasjonelt begrunnet. Politikk er følelser og statsministeren vil gjerne være den som forbyr Breivik-våpenet. Ja, hun er så enkel. Det er delvis fordi det uinformerte samfunnet er så enkelt i sin tankegang. Men med punkt b) i mente tror jeg jeger og sportsskytterorganisasjonene skal vokte seg vel for å stå der med lua i hånden og takke for at vi fortsatt får lov til å skyte. Vi må akseptere enkelte reguleringer men vi må ikke bli for ettergivende. Det er krefter i samfunnet som virkelig ikke forstår oss, som er ute etter oss og som vil glefse oss i strupen ved det minste tegn på svakhet. Det kommer til et punkt der vi faktisk må stå opp for noe. Jeg tror vi er nær det punktet nå. Der de tunge organisasjonene som NJFF og DFS må trå til og fronte informasjonskampanjer overfor den uinformerte offentligheten samt legge press på politikerene på vegne av de hundretusener av jegere og skyttere i Norge. Da holder det ikke å si at man er lite kreativ hvis man sutrer over å bli fratatt muligheten til å jakte gås med halvauto. For meg er det en tilnærming lik den til frosken som sitter i ei gryte som langsomt blir varmere og varmere. Ser man på utviklingen i Norge og i mange land i Europa er vi våpeneiere som frosken i gryta. Hvis vi ikke hopper ut nå kan det gå oss ille. Jeg liker føre var prinsippet. Vi bør tenke føre var nå og gjøre en innsats for å hoppe ut av gryta. Etter snar er alltid for seint
 8. 8 points
  Hallo... jeg har ikke mini-14
 9. 8 points
  Morsomt. Var det 57 år siden 50BMG ble ulovlig? Hva med hagle med boksmagasin? Når ble det egentlig begrensning på haglemagasin? Når ble frittstående pistolgrep forbudt? .500 pistolkaliber? Var alt dette i loven 57 år siden?
 10. 8 points
  Litt mer fremgang: Det er på slike jobber at bakkskiva virkelig kommer godt med: Det finnes mer presise måter å måle vinkler på, men jeg ser ikke poenget på denne jobben. Og her er resultatet. Må runde av knasten i front, skal se om jeg finner en passende radiefres. Hvis ikke får det bli fil.
 11. 8 points
  " – Man tror ikke det er sant, sier mamma Jenny, som er svært bekymret for barnas hørsel. " Hvor var denne bekymringen når de kjøpte huset? Det skulle vært straffbart å være så inn i granskauen KØRKA! JÆVLA IDIOT!
 12. 8 points
  Petter Eide: «- Vi er veldig opptatt av den kollektive sikkerheten. Vi mener det hensynet veier tyngre enn den enkeltes rett til å eie våpen.» For en tulling. 48 timers-varselet har ingenting med retten til å eie våpen å gjøre. Det handler om privatlivets fred og inngripen i private hjem. Hvordan klarer vi å plassere så grunnleggende uvitende folk i maktposisjoner?
 13. 6 points
  4-6cm-ish med 6.5x55 - så ja. Man må vite hva man driver med når man skyter på små mål på langt hold. Det sagt, 5m/s er endel vind, og det vil ikke være tvil, om at det er tvil... Jeg har vært tilskuer på våpen/skytedelen på et jegerprøvekurs. Og vil kalle det helt hårreisende. Instruktøren stod og viftet med ei rifle, tidvis med fingeren på avtrekkeren, og det eneste budskapet jeg fikk ut av det var at kinnstøtta må passe (for kunne skyte raskt), og at man på jakt må skyte så fort at å trene på vanlige skytestillinger var meningsløst, stående, ala fluktskyting med hagle var greia. Regler eller "ideer" som at man ikke skal peke, ha fingeren på avtrekkeren og alt det der, ble aldri nevnt med et ord. Den ene hjelpeistruktøren tok det dog med "sine" elever, men bare med de som begynte "helt feil". Det var i det hele tatt en rystende opplevelse, og jeg skjønner nå hvorfor vi har såpass store problemer med å få storviltprøve-jegerene til å behandle riflene på en fornuftig måte. Det rare er igrunnen at ikke flere skyter hverandre. Var det opp til meg så skulle det være et separat våpen og sikkerhetskurs. Det er også basert på egne erfaringer, fra "her er rifla, no e du pinødø førsekti"-tida, der det var et under at en ikke skjøt seg selv... Rådyr i fart, 100m, 30 skuddsskytter stående vs innbarka langholdskytter liggende med tofot på elg på 300m. Si nå at 150m var maks, så er det ene lov og det andre ikke... K
 14. 6 points
  Vi får se hva som blir utfallet av alt dette når avgjørelsene er tatt. Men hvis det er snakk om tvungen tilbakelevering av eiendeler, så synes jeg det er et såpass grovt overtramp at det burde vi gå til sak mot. Uavhengig av om det er snakk om kompensasjon også. Har liten lyst til at dette skal bli en ny rettspraksis at staten kan kreve private eiendeler tilbake fra sine landsmenn. At stortinget ikke en gang så problemet med dette sier jo sitt. Håper at forbundene samler seg og går til sak. De kan jo sende ut et skriv til alle våpeneiere og forklare situasjonen og spørre om de er interessert i å gi en ekstra sum til saken. Jeg vil være med og har ikke noe problem å betale en sum ekstra for dette. Hovedsaken for min del er det overgrepet på eiendomsretten som eventuelt vil bli begått, ikke om Mini-14 er godtkjent til jakt eller ikke. Om den eller den konstruksjonen er baser på en militær kreasjon tror jeg egentlig ikke er noe argument som noen domstol vil bry seg mye om. Hvis saken kunne blitt ført for EU-domstolen (Menneskerettsdomstolen eller hvilke domstol som er passende) så kanskje det kunne vært interessant for andre våpen og jegerforbund i Europa å gi en liten sum også. Dette blir sikkert en sak som også kommer til å ramme andre land i fremtiden. Kanskje en slik "kickstarter" kampanje også. Kan hende noen andre viser medlidenhet og gir en liten slant til saken også. Har ikke alltid bare positive ting å si om forbundene når det kommer til å kjempe for våpeneieres rettigheter, men jeg betaler nå min kontingent og håper at de nå vil kjempe vår sak. Slik jeg ser det så må det bli forbundene som tar saken. At en enkeltperson skal ta på seg oppgaven med å gå til sak mot staten ser jeg på som usannsynlig. Jeg kjenner ikke til rettsvesenet, men ser for meg at dette er en krevende prosess som krever en organisasjon som har tid og ressurser. Skulle det vise seg at det blir tilbakelevering, med eller uten kompensasjon, og forbundene ikke velger å ta et kraftig standpunkt mot dette, så tror jeg at jeg har betalt mitt siste bidrag til disse organisasjonene. Morten
 15. 6 points
  Du er andre mann som anbefaler den korte, så jeg skal gi den en god vurdering. Men da trenger jeg en slik for å kunne tilpasse bolten, noen som vet hvem som kan skaffe det? Ellers har det blitt litt fremgang: Har ikke lagt noe arbeid i finish, dette er bare for test av pasninger, oppspenning og maskinering. Chucken på delehodet er noe satans skrot, holder ikke godt og løper ikke rett. Så jeg kommer til å skifte den ut med en liten bakkskive. De er litt mer plundrete i bruk, men da blir ting i det minste rett. Ellers er det de vanlige problemene med oppspenning, her skal jo ting løpe overens i begge ender av bolten. Og siden en side blir skjult av chucken må jeg planlegge ting grundig så jeg ikke maler meg inn i et hjørne.
 16. 5 points
  Fikk kjøpt et noget slitent eksemplar av en Oak & Leather double guncase fra en forhandler i UK etter å ha slått fra meg å bygge noe selv. Opprinnelig hadde kofferten inneholdt et par Jeffery-hagler tilhørende Baronet Henry Dering tidlig på 1900-tallet, men inneholdt nå kun litt lett muggen ullfilt. Etter å ha røsket ut alt innvendig, inkl delevegger, fikk jeg bestilt de nødvendige delene og ny ullfilt fra Peter Dyson i Yorkshire og skred til verket... Jeg har siden lært at Pearl glue er kokt på Dagros og lukter nokså uggent, er jævlig sticky...og tørker fort! Mange av de opprinnelige skilleveggene ble gjenbrukt, men med unntak av rommene til løpene ble resten snudd og endret på. Dyson hadde også ferdige emner til delevegger som funket OK etter å ha blitt trimmet ned til rett høyde. Nå gjenstår kun trade label(s) i lokket, litt usikker på om jeg skal ha både en fra Boss & Co og Purdey.... eller kun førstnevnte. »Innmaten» de er tilpasset er en Boss & Co fra 1892 med 30 tommers løp og en Purdey fra 1915 med 31 tommers løp. På sistnevnte ble det kun 3-4 mm klaring innenfor eikeramma. Total kostnad for kofferten ble ca 5.000.
 17. 5 points
  Gratulerer, du har oppfunnet .222 Belted Magnum
 18. 5 points
  Stakk innom Landrø idag for å kjøpe linsebeskyttere til en kikkert. Gikk så gjennom brukthylla og fikk med denne "på kjøpet". Sako AIV, førstegenerasjons Safari i 338winmag i mint condition. Ser ut som den ikke har gått 100 skudd. Pris: 7900.- Den koster altså mindre enn ei jaktpipe til Sauer 202 eller Blaser R8. Verden er sprø!
 19. 5 points
 20. 5 points
  @fleskebaconDet er rimelig åpenbart at godkjentlistene ikke er utarbeidet på bakgrunn av modellenes treffsikkerhet, byggekvalitet eller tilgang på reservedeler. Mini-14 blir forbudt fordi Erna har sagt det, ene og alene på grunn av Utøya. Sist jeg sjekket hadde mer enn halvparten av de godkjente modellene gått ut av produksjon, så tanken er nok at man skal tillate såpass at det ikke er et totalforbud, men likevel minst mulig. Så legges lista for godkjennelse av nye modeller urimelig høyt, og dermed strupes tilgangen naturlig. For Mini-14 var ikke dette godt nok, den skulle ut av privat eierskap helst i 2012, så derfor fikk de smutthullet "andre farlige egenskaper", i dette tilfellet en tragisk forhistorie. Jeg forbeholder meg retten til å synes at slik åpenbar symbolpolitikk, som vil gi presedens, er fullstendig urimelig i en rettstat som vi liker å tro at vi bor i.
 21. 5 points
  Enda en tråd som bekrefter "kammerets" regel nr. 1: Uansett hva man spør om, er svaret Tikka T3! Og så kommer det vanlige "spikersuppe"-forslaget: Det "perfekte" våpenet/riflepakken var jo ikke så "ideell" likevel - her må det kjøpes, for anselige summer, nytt skjefte, nytt avtrekk, og nytt mikk-makk både inni, utapå, over og under: De våpnene/pakkene som allerede er nevnt, er mer enn gode nok for alminnelig norsk riflejakt. Og du trenger ikke "kvalitetsoptikk" for jakt i daglys, det kan du unne deg, når kontoen tillater. I stedet for å fundere på hvilket nyvåpenkjøp som er best, kan du "kjøpe deg tid", ved å kjøpe et bruktvåpen, det er masse av dem på "Finn.no", du får et OK bruksjern for ca. 5.000,-.. Bare husk å hoppe over alle annonser med overprisede Tikka T3-er!
 22. 5 points
  Etter Utøyatragedien sa Jens Stoltenberg: Mer åpenhet - mer demokrati - vi skal alle leve som vi har gjort før (det siste noe i den meningen) , vi visste de fleste av oss her på forumet at vi kom til å få regninga. Det kom som vi vet flere tragedier i Europa. Når denne prosessen om ny våpenlov har pågått har partiene (de største) holdt seg tause og nøytrale. Vi fleste av oss med våpenskap har vel lest saken mellom linjene. Hvor ble det av åpenheten?
 23. 5 points
  Igjen ser vi (og som mange har påpekt) at byråkratiet, denne gang ved POD, er de som i realiteten detaljutreder hva som er lov og ikke lov / forbudt og tillatt. Politikerne, valgt av folket, har vedtatt en rammelov, og videre gitt byråkratene i oppgave å administrere denne loven ved hjelp av forskrifter og rundskriv. Dermed kan våpenloven i praksis justeres fortløpende ved hjelp av nye forskrifter uten at lovgivende forsamling, Stortinget, er involvert. Jeg forstår at en lov ikke kan inneholde all verdens detaljer med tanke på hvor omfattende det er å revidere den, men jeg liker ikke de fullmaktene byråkratiet her har fått.
 24. 5 points
  Det er helt feil at EU pålegger at vi skal forby visse våpentyper. I følge EU er det først når halvautomatiske rifler blir påsatt et magasin som tar mer en 10 patroner at våpenet blir forbudt. Som jeger kan du i følge direktivet fint erverve en AR-15 med 10 patroners magasin til jakt. Slik er det foreslått i både Tsjekkia, Østerrike og Sveits. Med den nye loven får Norge faktisk den strengeste implementering av direktivet i Europa. Det er noe å tenke på. EU-parlamentet lovet også at de som allerede eier slike våpen skal få beholde de.. Norge går nå mye lengre enn det som er vedtatt i direktivet fra EU.
 25. 5 points
  Ja, tro om resten av det de driver med behandles like talentløst?
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00

Announcements

×