Jump to content

Del

Members
 • Content Count

  420
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tror faktisk jeg traff Og den var ikke den eneste som overlevde smellen OG landinga... Det skal imidlertid sies at de fleste andre duene jeg traff, knuste, men det var likevel overraskende mange som ikke gjorde det (fant hull i skårene etter at de hadde knust mot bakken). Regner med at dette ikke er vanlig, men det skal sies at jeg ikke har prøvd noen andre typer ennå.
 2. Siden den gamle tråden ikke eksisterer lenger, så får jeg vel gjenta det som ikke kan gjentas nok: Vanvittig bra initiativ! Og det er bare å bøye seg i støvet for alle som har bidratt!
 3. Takk igjen for svar! Iom. at jeg skal gå, og muligens også relativt langt, vil jeg ikke ha noe bredere enn Ingstadmodellen, helst litt mindre, men da spørs det om ikke det bidrar til flere ulemper enn fordeler for bruksområdet. Jeg får vel dra innom en butikk og finne ut hvilken jeg får mest sansen for, og rett og slett prøve i praksis. Det virker ikke som jeg gjør mye feil om jeg går for enten Ingstad eller E109'n.
 4. Takk for gode svar! Da høres det ut som at Ingstad-skia er skia som dekker mitt bruksområde best. Men, dersom noen har erfaring med Fisher-skia, så er jeg fremdeles interessert i dette! At skiene ikke kan være gode til alt, er jeg selvsagt klar over. Men jeg har ikke lyst, dvs. at jeg bør spare og innbiller meg at lysta bli borte, på to par fjellski. Skal allerede kjøpe ski til trening i løyper i tillegg, og da trenger jeg også andre sko, bindinger ++ til dette. Blir dyrt nok som det er. Så jeg skal ha en fjellski til "alt" og spesielt løssnø/bruk utenfor løyper. Blir vel mer lengdemeter enn høydemeter, og heftige puddersnønedkjøringer med sekk blir det nok veldig lite av. Ser at skiskoa er svært viktig, er det her bare å velge en som virker stabil og stødig, og som passer godt? Eller er det noen sko dere vil anbefale fremfor andre? Skoa vil som sagt bli brukt til mer gåing enn kjøring... Ang. stålkant eller ei, blir jeg ikke helt klok på dette. Det virker som både med og uten har sine faste tilhengere, alle like bestemte på at deres løsning er bedre enn den andre Litt sånn som med Blasergjengen, igrunn
 5. Hei! Jeg skal endelig kjøpe skikkelige fjellski, til bruk utenfor løyper her i lavlandet i forbindelse med jakt + evt. toppjakt, og selvsagt også til bruk i fjellet. Løssnøegenskapene er derfor viktige for meg, men de skal også være brukbare til å gå lengre turer med, og det med sekk. De bør også ha brukbare svingegenskaper. Med andre ord en god allround fjellski, med spesiell vekt på løssnø. Det jeg med andre ord har kommet frem til, er at noe à la dagens NATO-planker er nært optimalt. Det står da mellom disse: Fisher E109 Tour Xtralite og den sivile varianten av NATO-skia, Åsnes Ingstad. Nå har jeg imidlertid kommet over et alternativ til; Ingstad Nansen. Dette er en stivere, men smalere ski. Skal visstnok være en god allroundski, og jeg har begynt å lure på om denne kanskje passer enda bedre til mitt bruk. Er det noen som har erfaringer med disse? Hvilken ski er den "beste" til mitt bruk? Jeg kommer til å bruke 75 mm bindinger. På forhånd takk for svar!
 6. Del

  Kajakkjakt-tråden

  Lommer til ammo er det ikke. Og ja, jeg har testet sammen med tørrdrakta, og jeg flyter som jeg skal. Trente egenredning i 8*C vann, og holdt på i to timer uten problemer.
 7. Del

  Kajakkjakt-tråden

  Jeg bruker en helt vanlig vest slik som du beskriver, men jeg har åpnet vesten, og fjernet foamen foran begge skuldrene, og sydd igjen. Funker helt topp. Edit: Har altså kun kappet bort 10-12 cm øverst, og selvsagt ikke fjernet alle flyteelementer foran. I tilfelle det var noe uklart ved det som står over.
 8. Min Ruger M77 med tynt løp på 48 cm, flytter også treffpunkt opp med demper. Skal jeg skyte uten demper, må jeg skru 11 knepp opp og 2 til høyre. Dette varierer noe med forskjellig ammo og kulevekt. Presisjonen er så vidt jeg kan se, den samme med som uten demper.
 9. Stemmer det. Ungmåke fra svartbak, tror jeg det var. Ikke det at det spiller noen rolle, jeg vil tro de fleste duse naurfargede fjær vil funke. Samme om de kommer fra røy, fasan, gråmåke eller svartbak, eller hva annet man nå måtte ha for hånda.
 10. Slik: Brukte for øvrig vanlig smeltelim, og de har holdt rundt to år nå.
 11. Takk for det! Vi har tenkt å gå en del, og kommer til å gå fra Majavatn og over inn i Sverige. Noe mer detaljerte planer er foreløpig ikke lagt. Vi har altså tenkt oss opp på "platået", om det går an å kalle det det, og krysser dermed rundt midten av nasjonalparken. Erfaringsmessig, så tror du småvannene såpass høyt oppe er isfrie om en tre ukers tid, om jeg forstår deg rett?
 12. Hei, vi er noen kam(m)erater som med stor sannsynlighet har tenkt oss tur til Børgefjell om drøyt tre uker. Og ja, vi vet at dette er en tanke tidlig mtp. både snøforhold og isløsninga, med det er nå vi har mulighet og må således dra. Bli hjemme er ikke noe alternativ I løpet av turen vil vi forhåpentligvis dekke mye av matbehovet vha. av fiske, men dette forutsetter jo som kjent åpent vann... Så er det noen som bor i Børgefjellområdet, eller som har vært der i år, som kan fortelle hvordan det står til? I følge karttjenesten til xgeo.no så står det ikke så verst til med snøen, men isforhold sier ikke kartet noe om, dessverre. Er det håp for oss og fiskemulighetene våre? På forhånd takk for svar!
 13. Del

  Kajakkjakt-tråden

  Har ingen erfaringer fra Stord, men skarven her på Østlandet er svært sky. Ikke lett å fa fatt i fra kajakk i det hele tatt. Tok vel to forrige høst, den ene var skadeskutt/for tung/ikke flygedyktig og den andre var uheldig og dukket opp nær farkosten. Men du kan jo bruke kajakken som transportmiddel til øyer og skjær og postere! Lykke til
 14. Del

  salmaker for hylster

  Du kan jo prøve her.
 15. Del

  Skyte gjedde

  Her er vel en mulighet.
×
×
 • Create New...