Jump to content

villreinjegeren

Members
 • Content Count

  3,494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by villreinjegeren

 1. Dette er den høyere kolbekammen på rifledrillingen min, den er av italiensk opprinnelse. Min ærlige meningen er dette ikke er noe vakkert skue, men den bygger såpass opp at det blir god kontakt mellom kinn og kikkertsikte. Veldig klundrete om jeg der og da finner ut at jeg skal bruke åpnesiktene.
 2. Nei, jeg har ikke sett det, og glipa som er lik med båndsagbladets bredde vil være der.
 3. Hevbar kolbekam på kipplaufen min,meget behagelig å skyte med. Arbeidet er gjort av Jakt & Friluft, pent utført, men jeg må være så ærlig å si at jeg liker ikke disse hullene under kolben. Egentlig kunne jeg tenkt meg å få gjort noe med disse hullene, F.eks et kolbemagasin, men jeg vet ikke om det går pga hullene til styringen av kolbekammen. Skal jeg ha mulighet til å bytte til åpnesiktene , så må jeg ha med meg en umbrakonøkkel i lomma Planen er også å lage hevbar på Rifledrillingen min også.
 4. Stemmer det Amatør, med åpnesiktene passer det perfekt med høyden på kolben. jeg satte på Aimpointsiktet i går bare for å prøve, den er såpass lav at det gikk også veldig greit. så jeg må nok vurdere kolbeheis, da er denne fleksibel til alle typer sikter. skjøt forresten kjempebra med Aimpoint siktet på.
 5. Det spørs om jeg bør bytte montasje, eller snarere deler i montasjen min. Var på skytebanen nå og skjøt inn Aimpointen på Merkelen, det gikk som bare fy, høyrepipa satt i passerhullet på rådyrfiguren, venstrepipa satt 3-4 cm til venstre, skjøt også ned lerduer som jeg hengte opp på staurer, så den gikk helt nydelig, og det med patron som den ikke var regulert med, Brukte 13 grams RWS Kegelspitz med vo 800 m/sek. den er regulert med 11,3 grams UNI med Vo 860m/sek. Så dette lover bra. Etter at jeg har skutt 2 skudd så er den veldig tung å åpne, må bruke makt, antar at det kommer av at d
 6. Målte høyden på montasjen og den er 16 mm fra underside fot til underkant kikkertrør. Jeg vet ikke om det går å få tak i lavere montasje.
 7. Det har jeg ikke målt. men tror det er litt å gå på, kan bytte skiver og sette i tynnere skiver.
 8. Har faktisk vurdert en lavere montasje hvis det finnes, det er ikke mye som skal til for at jeg får ønsket kontakt mellom kinn og kolbe.
 9. Jakt & Friluft har RWS, ellers så er rådet å lade selv.
 10. Spørsmål til folket, og jeg vil ha den ærlige usminkede utgaven. Skal jeg eller skal jeg ikke lage justerbar kolbekam på rifledrillingen min?
 11. Krieghoff Hubertus 7x57R 140 grs Nosler Accubond, Virker knall på jaktbart i Norge, er ikke betenkt med å bruke 7x57R på villsvin og hjort i europa, De fleste kuler holder godt til all jakt. Jeg har valgt å bruke disse 156 grs Oryx, 159 grs RWS EVO, 140 og 160 grs Accubond og til slutt 127 grs EVO green til rådyr. Børsa mi går likt med EVO, EVO Green og 160 grs Accu, 140 grs Accu går en liten tanke høyere med godt innafor 9er ringen.
 12. Jeg har funnet ut at jeg bør ligge så nær patronen den er regulert med som mulig. Min er regulert med RWS UNI 180 grs vo 860m/sek i 60 cm pipe, Jeg har prøvd RWS EVO 184 grs med vo 840m/sek i 60 cm pipe Denne er godt innafor det jeg krever av ei dobbeltrifle. PÅ jakt er nok samlingene bedre en på bana, på bana skal du true rødprikken i senter med dårlige avtrekk som følge og med dobbeltskudd malende i bakhodet så er ikke altid avtrekket blir godt. Driver å venner meg til avtrekket på denne, da den ikke er av det lette slaget. Jeg sendte mail til Merkel vedr dobbeltskudd, og jeg fi
 13. Begynner å like denne bedre og bedre, av og til dobbeltskudd,
 14. Driver å vurderer ekstra pipe til kipplaufen min, tenkte da på kaliber 8x57JRS,
 15. Testet 3 ladinger med 757R. - fabrikkammo med RWS 127 grs EVO Green vo 830m/sek midt i på 100 meter. - Hjemmeladd med RWS 159 grs EVO ca 760m/sek midt i på 100 meter - Hjemmeladd med Nosler 160 grs Accubond ca 760m/sek midt i på 100 meter Dette betyr at disse tre blir med på jakt, EVO Green på rådyr og de 2 andre på hjort/rein osv Trenger ikke tenke på innskyting på 100 meter med disse 3 alternativene.
 16. Bare å flytte skiva med stoppetappen bakover så kan du skru ned fra 0 punktet, til treffområdet på 25 meter.
 17. Krieghoff Hubertus Lux, kaliber 7x57R
 18. Løfter denne. Hvordan gikk det med lars338? Fikk han sin big five ? Kreasjonen min en Krieghoff Clasic i 470 NE kostet med "pynten" 210000,- Får alldri igjen det, Nå er den blitt litt slitt i blåneringen, men den skyter som ei stråle og like tight. Spørs om den ikke blir i heimen som et klenodium.
 19. Jeg har ladet med 184 grs RWS EVO i min Merkel rifledrilling. Og har brukt startladningen til ladeboka utg 6. Dette mest for at det er brekkvåpen, selv om brekkvåpen kamret i 30R Blaser fint tåler ladningene. Har også funnet ut at Vo på 840 -850 m/sek med 184 grs Evo samler godt i min drilling, den er også regulert med 180 grs UNI. Skjøt rådyr med EVO kula i høst og den gjorde veldig pent arbeid i rådyret, knapt så jeg skar bort skuddskade.
 20. Kunne jo ha nevnt Schiering og de type våpen, men tok ikke med de da prisnivået på disse ligger hinsides over våres budsjett vil jeg tro. Sånn for kuriosa sin skyld så er det ikke noen grense oppad på priser på disse masseproduserte børsene også. F.eks så ligger Krieghoff Hubertus Lux type den jeg har på ca 85000,- Sikkert det samme på de andre også med litt mere forseggjort gravyre og trekvalitet.
 21. I hvilke rekkefølge vil dere rangere disse kipplaufene? kvalitet, brukervennelighet, det estetiske som kriterier. - Merkel K serien - Blaser 95 - Krieghoff Hubertus - Andre. spesifiser.
×
×
 • Create New...