Jump to content

Stec

Members
  • Posts

    451
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stec

  1. Jeg har skutt masse ælj med denne uten å ha noe å klage på. Men det begynner å bli mange år siden jeg kjøpte. De kom i poser på 500 og jeg mener jeg betalte 1,70 pr stk eller noe slik. Megabillig
  2. En gang i fremtiden kunne jeg funnet på å ønske meg en jagende jack russel til rådyrjakt. Er dette noe som finnes i markedet?
  3. Ca full hylse N-140 bak 400 grain Remington softpoint brukte jeg mye av. Ga slik passe med fart og rekyl. Grunnen til at jeg brukte N-140 var pris ift. N-120 og N-130. Norma 11 funker sikkert like fint. Du skal stappe hardt før du får overtrykk med disse kruttene, tror jeg.
  4. Den beste børsa Tikka har laget. Hvis tilstanden er bra, så er det bare å handle.
  5. Stec

    Løpsbytte Sako 75

    Dette er ikke noe problem. Jeg har et slikt system på ei Kongsberg 393 kasse. Da har jeg piper i 270 win, 243 win og 6,5x55 mauser. Har både kort og langt magasin. Dette med no-go tolkerog hylsestrekk er bare tull. Jeg skrur til mine piper med håndmakt, og det fungerer utmerket. Har også fått laget meg en låskassenøkkel av et sluttstykke, så slipper jeg jallaløsninger med div. skiftenøkler og vannpumpetenger. Utstyret jeg har er ikke avbildt, men tror det finnes bilder av tilsvarende utstyr her på Kammeret. Argumentet med at en må skyte inn på nytt, betyr ikke noe for meg. Jeg bruker typisk 6,5 "hele" året, bortsett fra i elgjakta. Da må jeg som regel skyte inn og opp uansett. I mine øyne er det like enkelt å bytte piper i denne som i 202'n jeg hadde før. Det desidert beste pipeskiftsystemet har vel Merkel kommet med på sine nye. Jeg har også hatt Blaser, og var happy med pipeskiftsystemet på denne. Derimot hadde den en del andre ulemper som gjorde at den ble solgt.
  6. Hva med å gi bikkja middagsrester av ymse sort? Bikkjer har vel eksistert lenger enn tørrfor, såvidt meg bekjent. Jævla mye hysteri når det kommer til bikkjemat..
  7. 265 gr. kule i moderat hastighet høres ikke ut som all verdens rekyl.., men om du er over snittet "ømskinnet", så kan ei mykere kolbekappe være veien å gå.
  8. Frostveska er vel for at vannet ikke skal fryse? Så fella kan brukes utendørs...
  9. Hva mener folk om at forvaltningen praktiseres på forskjellig måte på forskjellig side av kommunegrensene? Er det bare i Stange/Løten/Våler/Odal dette praktiseres?
  10. Om kula går godt i børsa hans kan da ikke du eller jeg svare på.
  11. Bobby.., ta også del/kløyv en stk Amax og en ballistic tip, a. Uten å være sikker, så vil jeg tro forskjellen på oppbygning er liten. Så kan du komme tilbake og vifte med teskjea di hvis du finner noe revolusjonerende.
  12. Hvis det er samme konstruksjon som i 9,3 så duger denne strålende til å drepe en elg. Har prøvd mange ganger. Ei hvilken som helst kule som du klarer å treffe reven med duger. På grensen til dumt spørsmål.
  13. 26 kilos elg-oksekalv ble under årets jakt skutt av undertegnede. Noen som slår den?
  14. Hvor mange daa. er deres storvald Jibrag?
  15. Hvordan påvirker kalveskyting i ordinærjakta kua? Noen som vet noe om dette? Ser for meg at det er noe av et sjokk for kua å plutselig ikke "melke" lenger. Vil ikke dette kunne gi noe slags hormonforstyrrelse? Ei vanlig Nrf ville tåle dette ganske dårlig.. Ser for meg at resultatet ville bli jurbetennelse osv.
  16. Den du kan montere lyddemper på
  17. Stec

    Ulvesone.

    Sympati for folk som må jobbe og bo i byen har ihvertfall ikke jeg. Klønete formulering
  18. Jøss.. Hos oss skytes da ihvertfall hver treårskontrakt elg som veier litt for mye. Ingen har blitt sparket ut av laget av den grunn.. Selv om det ofte er de samme skytterne. Dette syns jeg virker strengt.
  19. Godt skrevet Jibrag! Jeg er ikke noen ekspert på noe, men syns det er morsomt å høre hvordan andre gjør det. Jeg ser absolutt utfordringen med å skille ku/kvige ved høyere uttak av ungdyr, men kan ikke skjønne annet enn at det ville lønne seg for grunneierne. Et moment ved forvaltningen som stadig forundrer meg, er at forvaltningen ofte er ganske forskjellig fra kommune til kommune. Elgen kjenner ikke disse grensene, og dermed blir det som virker som en god og planlagt forvaltning bare kaos. Jeg jakter på kommunegrensa Stange/Løten/Våler og forundrer/forbanner meg stadig over forskjellig praksis. For eksempel så fredes så-så store okser på ene siden av kommunegrensa, mens det smeller så fort elgen stikker snuten over på andre siden. Dette kan da umulig være fornuftig, all den tid vi vet elgen ikke er videre stasjonær, men heller ganske mobil.
  20. Klart det er genetiske forskjeller på elgstammen, men jeg tror ikke dette har hele skylden for vektforskjellene. Så evolusjonær er ikke elgen. Jeg tror feil avskytning gjennom mange år har deler av skylden.
  21. Grunneierne er vel opptatt av å selge flest mulig kilo kjøtt? Og i det perspektivet er det ikke gunstig å skyte stor andel kalv. At en og annen kalv skytes er ikke til å unngå. De fleste av oss er vel enige om at vi heller vil ha en sunn, moderat stor stamme, i stedet for en haug med skrapdyr, som jeg har inntrykk av at er tilfellet noen steder. Riktig store, fine dyr finner vi bla. i nordre deler av Østerdalen. Hva har disse grunneierne gjort for å få til dette? Der jeg jakter ble det på 60 og 70- tallet skutt en del pene dyr. +/- 300 kg. Nå til dags bikker vi sjelden 200 kg. Er det beitegrunnlaget som gjør dette, eller er det at vi skutt ut de gode avlsdyra, og dermed har fått en avlsmessig stagnasjon? Hvis alle hadde kuttet ut kalvskyting et år, så skulle vi i teorien ha mange ungdyr å skyte neste år. Kanskje noe forenklet.. Jeg vil heller skyte et pent ungdyr enn to kalver. Jeg har moro av å høre om hva folk mener om forvaltningen.
  22. I forbindelse med tråden om straff for påskutt ku/kvige, kommer det opp noen spørsmålstegn i hodet mitt, når det gjelder elgforvaltningen i det ganske land. Undertegnede bor og jakter i Hedmark. Jakten leies av Romedal almenning, som disponerer 245 000 daa. Forvaltningsmessig er Romedal slått sammen med Stange almenning som består av 125 000 daa. Hva slags synspunkter har Kammerfolket på den Norske elgforvaltningen? En hypotese vi har brukt mye tid på å diskutere på vårt jaktlag er: Forhold mellom kalv/ungdyr En kalv består av minst 50% bein. Det er et dårlig slakt og i grunnen bare kjedelig for alle parter inklusiv kua/mora. Ville det ikke vært bedre for både grunneier og jeger om vi skjøt ungdyr i stedet for kalv? Fôrøknomien til elgen er absolutt best første leveåret. Den såoser rel. lite, men legger på seg rel. mye. Det måtte da være gunstigere å skyte elgen når den er halvannet år? Selvfølgelig må ikke kalvene totalfredes.
  23. Stec

    Sako M591

    5-6 tusen. Kanskje mer 5 enn 6 siden det er et "ukurrant" kaliber
  24. Stec

    Barn og bly

    Så da burde jeg opplyse kjøper om hvor elgen er skutt, med hvor mange skudd og hva slags kule? Og hvilken stykningsdel de "trygt" kan gi til barna sine? Er ikke folk redd bly fra før, så blir det i allefall ikke noe bedre etter denne informasjonsflyten.
  25. Stec

    Barn og bly

    Hva er trygge stykningsdeler, da?
×
×
  • Create New...