Jump to content

EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen


skog

Recommended Posts

Helt rett. Vi har nå SP, FrP og LIB på vår side. AP har programfestet å forby alt a halvauto allerede og virker å være immune imott fakta. H virker være livredde for å binde seg til å måtte motsi EU. FrP gikk først 100% inn for å støtte oss etter at retorikken til justisministeren åpnet for et godt spørsmål og det ble flaut å være det partiet som IKKE gjorde en puck imot ulovligheter, bare imot lovlydige.

 

Dønn ærlig, tror jeg ikke vi får med oss H før det blir flaut for dem å ikke være med. Så ... innfallsvinkelen her må være at man forventer at de faktisk skal gjøre noe med lovbrytere, ikke straffe lovlydige. Hvis de virkelig vil gjøre noe med sikkerhet, så får de gjøre noe for å stanse flommen av illegale våpen, etc. Evt sørge for at politiet har ressurser til å etterforske grove brudd på regnskaps- og aksjeloven og ikke henlegge pga ressursmangel...

 

//Svein

Link to comment
Share on other sites

FrP og SP er på vår side.

 

Rettelse: FrP og SP sier at de er på vår side. Og det er selvfølgelig fint og alt det der, men hvilken side de virkelig er på ser vi først den dagen det koster noe. Det er selvfølgelig positivt at FrP er for med tanke på deres regjeringsposisjon, men dette ville ikke blitt første gangen noen sier "Nei" men ender med å stemme "Ja".

 

Så gi de gjerne ros for det de sier, men ikke gi de kred for noe de enda ikke har gjort.

Link to comment
Share on other sites

Poenget er at FrP ikke regjerer alene. Hvis Høyre er for og det blir en hestehandel opp mot en annen viktig sak, hva da? Politiske løfter gis alltid med forbehold.

 

Det er selvfølgelig positive signaler å få, men ikke ta seieren på forskudd. De må ikke tro vi er fornøyde før dette er over og EU har fått beskjed om å hoppe i havet (om nødvendig).

Link to comment
Share on other sites

Og det er berre eitt parti i Norge som virkelig er mot EU: Og det er Senterpartiet! Dei støttar norske jegerar og konkurranseskyttarar, dei jobbar for distrikta og set nasjonalstaten, norske ressursar, norsk eigarskap og Norge i førsterekke. Er det mogleg for ein norsk jeger og konkurranseskyttar å stemme på eit anna parti?

Link to comment
Share on other sites

Utdrag fra AP's partiprogram 2013-2017:

"Våpenlovgivningen må strammes inn. Forbudet mot halvautomatiske våpen må lovfestes, og

muligheten for unntak må strammes inn. Det skal også vurderes om antall tillatte skudd i magasin og

kammer skal begrenses. Vilkårene for å erverve, eie og inneha slike våpen må bli strengere. Politiets

kontroll med våpen må styrkes."

 

Politikk handler om hestehandler (og kamelsvelging). Man kan jo ovenfor AP foreslå et kompromiss. Man forbyr alle magasinvåpen med mer enn 1 skudd i kammer, og beholder øvrig lovgivning som i dag.

 

De skjønner jo ikke noe av dette likevel.

 

Da er det så vidt jeg har oversikt over 1 modell av Blaser (dobbeltrifle-rettrekkern) som blir forbudt (bør vel også falle i smak her på Kammeret...) og ellers ingen endring.

Link to comment
Share on other sites

Det er desverre aldri så lett i praksis. Skyting er viktig, javisst, men vi kan ikke leve av det. Det gir ikke mat på bordet eller helsetjenester når en trenger det. Om man på forhånd vet at en viktig sak kommer opp kan man velge basert på den saken alene, men som regel må en se på totalen og bare håpe det beste.

Link to comment
Share on other sites

Klinge Jenny

15.46 (for 22 minutter siden)

til meg

 

Jeg har fått svar fra Jenny Klinge: Ulf Leirstein har også svart positivt med lenke fra møte i helgen. De går som kjent mot forslagene.

 

Hei!

Takk for at du tek kontakt om ei viktig sak! Her er ei lenkje til ei pressemelding eg skreiv om saka. NTB har sendt denne ut til mange ulike medier. Som du ser, er eg og Senterpartiet heilt einig med deg. Vi vil arbeide målretta for å unngå at framlegget til nytt våpendirektiv skal ende opp med å bli eit problem for norske skyttarar og jegerar.

 

http://www.senterpartiet.no/meny-forsid ... 12919.html

 

Beste helsing

 

Jenny Klinge

Link to comment
Share on other sites

At ingen andre her på Kammeret ikke har fått Høyre og Arbeiderpartiet i tale begynner å stinke.

De som svarer er med oss, de som ikke svarer vil oss trolig bort. Politikere elsker å bli hørt og sett i en debattseremoni, for dem er det rene høymessa. Det er åpenbart at de fleste ikke anser dette som en prestisjesak - mangler innsikt - mangler argumenter med saklig innhold. Da er det best å gjemme seg langt bort og håpe at ting løyer. Aller helst fraskrive et hvert ansvar som kommer fra Brussel. :evil::oops:

 

Vi får vente å se om noen får lirket ut litt fra de ellers tause. Jeg utelukker Venstre - SV - KRF - MDG, hva de mener vet vi og det teller ikke på vektskålen.

Link to comment
Share on other sites

Vi må røyke ut sentrale politikere og partier og gjøre dem svar skyldig:

Sette dem i forlegenhet, de kan ikke snike seg unna dette før et vedtak er felt. De må ikke komme i ettertid å beklage og skylde på EØS-avtalen. Så langt ser det ut til at de har en skjult agenda!

 

Vi må mobilisere alle klubbledere samlet til lokale medier, aviser, lokal radio, ellers annet jeg har glemt, Facebook?

Dette bør skje raskt, vi har liten tid og mye å tape. Det er bra med sentrale forbund som kommer med pressemeldinger m.m.

Dette er viktig, men blir fort litt ulokalt og sterilt. Vi må få inn våre egne med lokalt preg og konsekvenser for kommunens skytterlag og borgere. Trekke frem de beste som har vunnet på stevner i inn og utland osv.

 

Vi må ikke alltid tro at andre ordner opp.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd å sette meg inn dette EU-forslaget. Her er det mye juss og mange muligheter for tolkninger.

 

Vi har følgende hovedkategorier skytevåpen:

“Category A, consisting of prohibited firearms – military weapons”;

“Category B including firearms subject to authorisation – used mostly by marksmen and hunters”;

“Category C covering firearms subject to declaration – essentially firearms used by hunters”;

“Category D for other firearms – which mainly applies to single-shot long firearms with smooth-bore barrels”.

Videre står det i direktivet at kategori "B7" våpen skal flyttes til "A" (dvs forbudte våpen).

Semi-automatic weapons represent a high share of today's hunting and sport-shooting weapons. However, the evaluation study concludes that some semi-automatic arms can be easily converted to automatic arms, and the existing Directive does not provide any technical criteria to prevent such conversion. However, even in the absence of conversion to category 'A', certain semi-automatic firearms can be very dangerous when their capacity regarding the number of rounds is high. The proposal bans the semi-automatic weapons which are included in the current category 'B7'.

 

Det betyr i praksis at følgende våpen flyttes til forbudte (Kategori A):

‘6. Automatic firearms which have been converted into semiautomatic

firearms;

7. Semi-automatic firearms for civilian use which resemble weapons

with automatic mechanisms

 

Varighet på våpenkort:

The proposal also introduces a 5 year time limit for the duration of a licence.

 

___________

 

Slik jeg leser/tolker dette så vil dette ramme i hovedsak "millitære" langvåpen av halvauto-typen.

Når det gjelder pistoler så er det usikkert om de vil omfattes av forbudet.

 

Vil f.eks en Pardini GT45 oppleves som et våpen som ligner et helautomatisk våpen?

Jeg tror personlig ikke at "konkurranse"-pistoler (laget spesielt for det sivile markedet) vil forbys.

 

Men jeg blir ikke overrasket om det blir plombering (f.eks 6 skudd) og en evt. registreringsplikt for magasiner.

Link to comment
Share on other sites

De har en litt skummel, alt som er under XX lengde regnes som A

Alt som det *finnes* mer enn 6 skudd til og har semi auto mekanisme, regnes som A

 

Så alt av kortpang, halvauto rifler med magasin og lignende havner som A slik jeg leser/tolker det (og det er jo ikke nødvendigvis riktig)

 

Glock, beretta osv er på fylista fordi de har militære kontrakter/autovåpen.

Link to comment
Share on other sites

Kontaktet for en tid tilbake Norges jeger og fiskeforbund.

Fikk ett meget godt svar på spørsmål om hvordan de fulgte opp iht. kommende lovforslag, men skulle tro at de burde gå i bresjen ift myndighetene.. Ser for meg ut til at feks. Ulvesaken får mer oppmerksomhet.

 

Ser jeg i siste nummer av jakt og fiske, på Facebook sidene i dag o.l postes det mye info om alle andre temaer, men lite om feks. midlertidig varighet på våpenkort. Dette vil jo være tidenes brems på interesse og rekruttering.

Link to comment
Share on other sites

ser på fjasboka idag, en som har klart å få et litt mer utfyllende (men kanskje ikke mer oppløftende?) svar fra høyre:

 

https://www.facebook.com/hoyre/posts/10153985160667931

 

Høyre Hei, Lars! Takk for at du sier ifra når det er noe du reagerer på. Vi forstår at dette er en sak som skaper engasjement og at folk kan synes at innstramningene i våpendirektivet virker strenge.

 

EU-Kommisjonen fremmet 18. november 2015 forslag til endringer av EUs våpendirektiv (91/477/EØF) om erverv og innehav av skytevåpen. Forslagene har blant annet sin bakgrunn i den økte terrortrusselen, og at det har vært utført terrorhandlinger med skytevåpen mot borgere i flere EU land. Direktivet fastsetter krav til medlemsstatenes nasjonale våpenlovgivning og er schengenrelevant slik at Norge deltar i arbeidsgruppe om dette forslaget. Norge vil måtte tilpasse sitt nasjonale våpenregelverk til de endringer som fastsettes i våpendirektivet.

 

Det mest betente spørsmålet vil nok likevel være hvorvidt vi skal ha et forbud mot halvautomatiske våpen. Forslaget om forbud er i tråd med hva Gjørv kommisjonenkom frem til i 22.juli-rapporten. Hovedformålet med et forbud er å vanskeliggjøre mulighetene for å utføre terroraksjoner og massedrap.

 

Når det er sagt, så er det fortsatt mye som er uklart fra Gjørv-kommisjonen, og regjeringen jobber med å finne en god løsning på hvilke endringer som skal gjøres i ny våpenlov. Her skal alle hensyn vurderes og veies opp mot hverandre, og vi er klar over at flere av innstramningsforslagene berører enkeltes interesserer,som f.eks. det du nevner her.

 

Norges overordnede posisjon til endringsforslaget er:

 

Norge støtter Europakommisjonens initiativ for å styrke arbeidet mot ulovlige skytevåpen og mener det er viktig å ha regler som effektivt forebygger ulovlig innehav og bruk av skytevåpen. Norge er opptatt av at restriksjoner knyttes til de områder som utgjør en alvorlig trussel mot den offentlige sikkerhet, slik at tiltakene er forholdsmessige for den store gruppen jegere, skyttere og våpensamlere som kan bli berørt av forslaget.

 

Det er for tidlig å si hvilke konkrete endringer som vil komme da forhandlingene ikke er avsluttet. Målet er å oppnå enighet i rådsmøtet for justis- og innenriksministrene i juni 2016, og deretter starte trilogforhandlinger med Europaparlamentet så raskt som mulig.

 

Håper dette ga svar på det du lurte på! Ta gjerne kontakt med oss om det skulle være noe mer. Du når oss på vår Facebook-side og på politikk@hoyre.no.

 

Om du skulle ha innspill til Høyres neste stortingsvalgprogram, så er du veldig velkommen til å bidra. Da er det bare til å gå inn på http://www.hoyre.no/innspill og skrive inn der det du måtte ha på hjertet.

 

Ønsker deg en fin dag videre! Hilsen Henrik

Link to comment
Share on other sites

Altså, når Høyre sier de ikke har bestemt seg så kan man gå ut fra at de er villige til å gå med på innstramminger i våpenloven, de trekker spesifikt frem forbud mot halvauto. Jeg kan ikke tolke det på noen som helst annen måte enn at man ikke bør stemme Høyre fremover.

Link to comment
Share on other sites

Høyre = EU/Kontinental-imperialisme og Arbeiderpartiet er = Forordningsfundamentalisme:

Jeg sliter med alle "broilerbinger". De tømmes for retorikkakrobater hvert 4 år hvor alle har skjøte på fakta. Unge som har jobbet hardt for en taburett og en posisjon siden tidligste og mest påvirkelige pubertetsalder.

De snakker om hva de er i mot - forbud - påbud - avgifter - og atter forbud/forbudt! Når de endelig er for noe, ja, da er det et forbud.

 

Vi lever i 2016 og fremover, i forbudstiden.... :oops:

 

Vi har ingen grunn til å klage, vi har det godt. Norge er fremdeles et liberalt land, sammenlignet med Nord Korea, men vi tar stadig et skritt nærmere.....

Leste jeg rett at etter at de blå-blå overtok har de produsert 1500 nye byråkrater?

 

Forhåpentligvis tar jeg feil i alt dette :roll:

Link to comment
Share on other sites

Har noen av dere fått svar fra Høres folk i justiskomiteen?

 

Nei. Etter Gjørv-kommisjonen fikk jeg bla. Anders Werp i tale. Denne gangen er det tyst. Det er skammelig og flaut at de ikke engang tør å gå i dialog. Hadde aldri trodd at Høyre ville innta en slik oppførsel.

Link to comment
Share on other sites

Ikke et kvekk!

Jeg har sendt til de 12 som er oppnevnt, og videre til de som er stedfortredere for de med permisjon. De som har svart raskt er: Ulf Leirstein og Jenny Klinge. De leser tydeligvis E-poster. De som svarer er med oss fult ut og de som tier skjuler en agenda.

 

Høyre har sunket dypere ned i min aksept etter dette, jeg tror ikke det blir ekstraordinært landsmøte i Høyre om noen av oss erklærer å ikke stemme ved neste valg.

Link to comment
Share on other sites

Fikk denne i dag. Samme standard svar som alle andre

 

 

Takk for din e-post. Jeg har forståelse for at flere synes at de foreslåtte innstramningene i EUs våpendirektiv virker strenge, og at det vil kunne oppstå debatt rundt dette. Et av forslagene er forbud mot halvautomatiske våpen. Forslaget om forbud er i tråd med hva Gjørv-kommisjonen kom frem til i 22.juli rapporten. Hovedformålet med et forbud er å vanskeliggjøre mulighetene for å utføre terroraksjoner og massedrap. Samtidig er det mye som er uklart fra Gjørv-kommisjonen, og regjeringen jobber med å finne en god løsning på hvilke endringer som skal gjøres i ny våpenlov.

 

 

 

Vi er klar over at innstramningsforslagene berører legitime interesser slik som eksempelvis skytter- og jaktlag. I lovgivningsprosessen skal alle hensyn vurderes og veies opp mot hverandre slik at vi får et regelverk som er grundig og veloverveid.

 

 

 

Ha en fin dag.

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Anders B. Werp

 

Justispolitisk talsperson Høyre

Link to comment
Share on other sites

"Takker for ditt raske standardsvar som henviser til den delen av Gjørv-rapporten som så til de grader har blitt tilbakevist som så fjern fra fakta, at den holdt på å sørge for at hele rapporten havnet i den skjønnlitterære seksjonen av bibliotekene. Det er godt å se at partiet Høyre har nok integritet til å svare klart og ærlig om sine hensikter her. Vil for ordens skyld minne om at det er valgår i 2017, og at både Liberalistene, FrP og SP har tatt seg bryet med å sette seg inn i saken, og blankt avvise disse innstrammingene. Igjen, takk for ditt harde arbeid."

 

Dette er omtrent slikt jeg ville svart, om Høyre hadde vært mitt parti. Det er det ikke. Og de har sikret seg med dette (og endel andre samarbeid de har gjort med AP) at de aldri blir det heller. Tror tiden har kommet der man må innse at Høyre hører med blant de partiene som ønsker avvikle sivilt våpeneierskap i landet, og behandle partiet deretter. Og samtidig sørge for at folk i partiet vet _HVORFOR_ de ikke lenger er et rasjonelt alternativ for skyttere å stemme på.

 

Beklager hvis jeg nå er noe mindre diplomatisk enn jeg pleier, men dagen har ikke vært god, jeg er sliten, og jeg er generellt lei av pisspreik fra politkere som ikke tør ta ansvar.

 

//Svein

Link to comment
Share on other sites

Jeg er skremt over ekstremister og politikere, det er to onder:

Vi skvises som lidende part mellom disse to gruppene. Jeg leste på nettet om en som skrev at i Frankrike hadde de en rassia på moskeer, det endte med 200 arrestasjoner og 300 beslag av automatvåpen. Jeg vet ikke om dette er sant, men likevel. Demografien til Norge og Europa er så presset at man trygt kan si at det destabiliserer samfunnssikkerheten på et utfordrende sett. Det utløser ekstremisme på høyresiden (eks. Utøya) og radikale islamister. At våre folkevalgte (hvis det er rett å kalle dem det?) ikke klarer å holde hodet klart nok til å ikke ramme sine egne er skremmende. Det slippes til forordningskåte byråkrater som klarer å manipulere parlamenter med kunnskapsløshet og ideer som ikke løser noe som helst annet enn stor skade på en uskyldig part.

Metaforisk sammenligning innen medisin er: Feildiagnose og feil medisinering med skadende bivirkninger.

De kloke (selvutnevnte åndseliter) har sagt at terroristene ikke skal ta vår hverdag fra oss eller vår livstil, flott sagt, men det gjelder ikke oss.

 

Jeg må si at min skepsis til politikere er kronisk dårlig, verre blir det for mer jeg leser. Hva med resten av det de kokkelerer med av veloverveide vurderinger som ender i avgjørelser?

Link to comment
Share on other sites

Et stykke nede i uttalelsen står det at NJFF mener "EUs våpendirektiv har flere positive sider".

Da vil jeg anbefale NJFF-medlemmer å kontakte forbundet og utbe seg en forklaring. Han Vidar Nilsen har enten ikke lest direktivet ordentlig eller så forstår han ikke hva han leser.

Link to comment
Share on other sites

syns han virker ganske klar til å være fra njff :mrgreen:

 

"Hva mener NJFF?

EUs våpendirektiv har flere positive sider. Bestemmelser som kan bidra til å bekjempe ulovlige våpen, er alle tjent med. Europeisk våpenpass er også en fin ordning for jegere og skyttere som beveger seg over landegrensene.

 

- Men strengere regulering av vanlige jegere og skyttere, samt forbud mot våpen som utelukkende brukes til jakt og konkurranseskyting, er et solid feilskjær. Flere av de foreslåtte tiltakene har ingen beviselig effekt i forhold til terrorbekjempelse. De vil kun medføre økt byråkrati og ressursbruk nasjonalt, samt økte kostnader og i praksis nedleggelse av enkelte skytegreiner, sier Nilsen."

Link to comment
Share on other sites

Har registrert endel litt aggressive innlegg på facebook og mailer når man lobber, jeg tror man nok kommer lenger med en høflig/saklig tone, den kan gjerne være direkte, men man må for all del unngå at noen går i forsvarsposisjon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...