Jump to content

psAico

Moderators
 • Content Count

  1,214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

psAico last won the day on November 16

psAico had the most liked content!

Community Reputation

430 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,556 profile views
 1. psAico

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Trur du har riktig normalvekt der ja. 3-400 gram er ikke nok til at det blir første pri, men det kunne vært gøy å prøve en gang.
 2. psAico

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  @Swift vet du sånn ca hva den veier med HT stokk?
 3. psAico

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Jeg har ingen egen erfaring med syntstokken til S&L, men basert på hva jeg har oppfattet, så har den ikke fått like mye skryt som resten av børsa. NB! Jeg prøver absolutt ikke å fraråde kjøp av S&L, jeg står fast ved det jeg skrev tidligere: begge er veldig bra.
 4. psAico

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Godt og blandet. De fleste / mange her inne vil jo anse det der som en fullmakt / berettigelse til å kjøpe 4-5 forskjellige våpen. Ettersom du allerede har valgt kaliber, er jo ikke det helt uinteressant å ta hensyn til når man velger plattform, men i ditt tilfelle ville jeg sikkert vippet mot en rustfri X-bolt med syntetstokk uansett (jeg har noen tanker rundt kaliber også, men det blir en avsporing). Dette til tross for at jeg er inhabil i retning av S&L som jeg har selv, og det er ei glimrende børse. Alt er tight og oser kvalitet. Ladegrepet er vanedannende bra, og presisjonen er på ett nivå jeg knapt klarer og utnytte. ...men den veier sine kilo. Jeg har båret litt på den i høst, og kan ikke nekte for at tanken på ei lettere og kortere børse med syntetstokk har kommet snikende. Og den nekter egentlig å slippe taket.
 5. psAico

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Først og fremst skal du vite at begge er veldig gode våpen. Med det ute av veien så er vi over på personlig preferanser, budsjett og spesielle (evt. innbilte) behov ifht. den jakten du bedriver.
 6. psAico

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  @gert, jeg trur du misforstår hva som er det reelle problemet Eldhannas peker på. Politiet finner på egne regler. Det er faktisk ett reelt problem. Problemet manifesterer seg i mange former, men skal man komme det til livs så må vi innse at det er feil uansett hvor trivielt og ubetydelig det kan fremstå i hver enkelt sak. Jeg får ikke sagt dette bedre enn @Olesøn så da siterer jeg like godt det som er skrevet lengre opp:
 7. psAico

  Import av "Rambo"kniv??

  Dette skal du ikke bekymre deg over. En "Rambo-kniv" er jo en slags multi-tool for overlevelse (neida, vi trenger ikke utdype det noe videre om hvor egnet den er ) og ikke ett voldsprodukt i større grad enn andre kniver. Når det gjelder den sekkeparagrafen du henviser til, så er det verdt å merke seg at TO vilkår må være innfridd for at en kniv skal være forbudt med hjemmel i denne: Altså, kniven må BÅDE fremstå som ett voldsprodukt OG være uten aktverdig formål. "Rambo-kniver" har definitivt ett aktverdig formål og er solgt over disk i årevis, så med bakgrunn i hva som er praktisert og hva som faktisk står i forskriften så kan jeg ikke se at du løper noen risiko ved å importere denne. Ivrige tjenere kan man alltids komme ut for, finnes ingen garanti mot dette dessverre.
 8. psAico

  Uregistrert Anschutz 6mm.

  Våpenkontoret skal ikke vurdere søknadene utfra hvor mange du leverer, så antallet skal ikke direkte øke sjansen for avslag. Hver søknad blir vurdert på ifht. om du tilfredstiller ervervsgrunnlag for den enkelte søknad. Som fersk jeger og pistolskytter kan du søke på opptil 6 våpen til jakt, samt det antall håndvåpen klubben din vil attestere for (men maks 4 inntil du oppnår en viss aktivitet).
 9. psAico

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Som skrevet, hvis sitering er viktig for kontekst, så er sitering helt OK. Det virker som enkelte siterer bare for at andre skal se hvem man svarer til, eller at brukeren skal få varsel om svar. Det finnes mer smidige måter å gjøre det på enn å sitere hele innlegg, spesielt hvis det er snakk om innlegget ovenfor. mvh. psAico - moderator
 10. psAico

  6,5x55 skan og 6,5x55 swedish

  Minner om: Det er helt unødvendig at hele foregående innlegg siteres. Det er om regel ikke nødvendig å sitere hele innlegg i det hele tatt. Siter gjerne når dette er viktig for kontekst / sammenheng, ønsker man bare at brukeren skal få varsel om nytt svar kan "@<brukernavn>" settes inn i svaret, feks: @psAico sender varsel til meg. mvh. psAico - moderator
 11. psAico

  Nytt våpen til duejakta?

  Timing is everything
 12. Jeg har faktisk aldri reflektert over at termisk håndkikkert kan være ulovlig å medbringe på jakt. Jeg har hatt en liggende i sekken i hele høst, og der har den ligget godt nedpakket, kun mtp. ettersøk. Nå har det ikke blitt behov for den, heldigvis, men det hadde uansett vært dumt å gå på en smell for noe som var gjort med de beste intensjoner. Det er faktisk litt motvillig at jeg tok den med også. Jeg er egentlig ikke så glad i å drasse med meg allverdens tekniske duppeditter på jakt, da litt av konseptet med jakt (for meg) jo er å komme seg bort fra all den driten, og litt tilbake til naturen. Men nå hadde jeg tilfeldigvis en for hånden, og tanken på at den kan forenkle evt. ettersøk og forhindre lidelse / tap av vilt gjorde at den fikk bli med allikevel. Må kanskje revurdere det til neste gang. Nå aner jeg jo egentlig ikke hvor bra den er, eller om den praktiske nytteverdien er i nærheten av den teoretiske, men det er en annen diskusjon...
 13. psAico

  Går det til helvete..??

  Ble vel kjøpt inn noen nye helikoptre som var allergiske mot sjøvann også
 14. Det er jo forståelig, all den tid selvforsvar i generelt ser ut til å være forbudt i praksis.
 15. psAico

  Ny jeger fra Trøndelag

  Velkommen, Labbe!
×