Jump to content

psAico

Moderators
 • Content Count

  1,525
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

psAico last won the day on February 11

psAico had the most liked content!

Community Reputation

575 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,754 profile views
 1. Er ikke noen ekspert på PPK, men det har vært mange produsenter av denne oppgjennom. Fra de virkelig anerkjente til de ikke fult så anerkjente, så nyere er ikke automatisk lik bedre. Manurhin produserte skal være noe av det bedre, Vest Tysk Walther produksjon skal også være bra. Noen små designendringer er det også hos noen produsenter, så nyere produksjoner har vel lengre beavertail, om det har betydning. Min biter meg ikke, og den er god gammel årgang.
 2. @Jibrag, hvis vi snakker om målrettet datainnsamling om en enkeltperson, så er det utrolig vanskelig å beskytte seg mot uansett (ref. NSM). For å ha noe nytte av det som ligger her, må man først koble brukernavnet ditt til ditt virkelige navn. Det er en terskel med varierende vanskelighetsgrad fra bruker til bruker, men det er mulig å gjøre den terskelen ganske høy hvis man går inn for det. Det har også blitt mindre vanlig å legge ut hele våpengarderoben i signaturen sin. Heldigvis. Signaturen som forøvrig kan inneholde andre "avslørende" detaljer, vises bare for innloggede medlemmer som har slått på visning. Nå virker det å være forsvinnende lite våpen som stjeles rundt om, men om noe skulle ha motivasjon for noe slikt, så tror jeg en kombinasjon av Facebook med tilhørende våpen- og skytegrupper samt Finn-annonser er en lettere vei å gå. Finner man adressen til en Kammerbruker, er det også stor sjanse for å bli skuffet. Mye sære interesser her, og forsvarlig oppbevarte brekkvåpen og boltrifler i odde kaliber er nok for nedtur å regne i den bransjen, selv om de opprinnelig hadde en høy prislapp.
 3. Det er synd å si det, men Kammeret har litt færre brukere enn FB, sånn pr. d.d. Og selv om noen her kjenner hverandre og/eller velger å stå fram med fult navn, så har du i alle fall muligheten til å være ganske anonym her. Ikke kværner vi big data eller selger brukerinfo til andre firma heller. Sikkert tidlige symptomer på GGG, men kombinasjonen av politiske motiver, tvilsomt personvern og laber kvalitet på innhold, gjør at jeg bruker Facebook mindre og mindre.
 4. formålet med skyteprøven er vel å se at ola jeger treffer sånn ca. i retningen han sikter når pipe, låskasse og kikkert er klasket sammen. For "alle" de som har 9 løp som passer til 3 låsekasser er vel skyteinteressen såpass over middels at man kan anta at intensjonen er oppnådd når man treffer der man skal med de 9 løpene, uavhengig av kombinasjon.
 5. psAico

  Liten demper

  @bardp Jeg har short for 9,3 på min .358 Edit: her er utvalget for short (nano går også opp til 8mm):
 6. Med din erfaring trur jeg jegerprøven blir en smal sak. Byfolk som aldri har tatt i våpen, og som i utgangspunktet ikke vet forskjellen på bekkasin og mokasin, tar jegerprøven stadig vekk. Å tippe på når forskriften kommer er litt bingo, men er jo de som mener behandling av slike kompliserte saker legges strategisk rundt ferietid. Jeg blir overrasket om vi ikke må forholde oss til ny våpenlov med tilhørende forskrift f.o.m. neste år, men det er bare magefølelse fra min side.
 7. Jeg har ikke noe problem med å se den ekstra opplevde tryggheten med å ha kikkert montert på pipe, og er i tenkeboksen på Blaser selv, men ikke først og fremst for å få kikkertmontasje på pipen. Har i likhet med FEVIK bare gode erfaringer, og ikke opplevd treffpunktforandring med min S&L (classic) Traveller. Du får S&L piper i 6,5 CM og 22-250. At jeg i det hele tatt vurderer Blaser er totalt meningsløst, og bør ikke tillegges noen vekt, men poenget er vel at det uansett er S&L og Blaser det står mellom for min del. Akkurat nå. Fordeler og ulemper med begge.
 8. Jaggu. Den autokorrigerte jeg ved første gjennomlesning
 9. psAico

  Nybegynner

  Verdipapir. Den var ny. Oppleves mer som en blankofullmakt til å gjøre en dårlig investering. En fullmakt man gjerne føler seg forpliktet til å benytte ettersom den både koster penger, og det kan være tungvint/langtekkelig å fremskaffe en ny. Edit: må kanskje legge til at jeg er helt enig i metoden. Godkjente søknader har absolutt en verdi, men ikke regn med å bli rikere jo flere du har 😉
 10. USA er landet som i høyest grad omfavner dobbeltmoral
 11. Jeg har egentlig ønsket meg en Marlin 1894 så lenge jeg kan huske, men pga. div årsaker så tok det sin tid med gjennomføringen. Da dette punktet på to-do lista endelig skulle krysses av hadde nyere Marlin (Remlin) fått ett rufsete rykte, så etter litt vurdering fram og tilbake gikk jeg for Henry. Skal ikke si at jeg digger det laderøret, men det er ikke en show stopper for ei jaktbørse med ganske snevert bruksområde. Og jeg har ikke angret en dag. Ladegrep og avtrekk er en nytelse rett ut av eska. Men ladeport er ett savn, så oppgradering vil bli vurdert hvis det kommer Big boy steel med ladeport
 12. Sånn bortsett fra at min "gamle" Henry nå stuper i verdi, og at jeg "må" bruke penger på en ny med ladeport, så er jo dette fantastiske nyheter. Sånn strengt tatt 100 og nåkka år senere enn man burde kunne forvente, men fortsatt en kjærkommen nyhet.
 13. Med det nivået på kvalitetskontroll trur jeg jaggu jeg hadde sjekka diameter på løpet også før jeg hadde satt i ny tønne og klemt avgårde skudd.
 14. Godkjent søknad er ikke en plikt til å kjøpe våpen. Jeg kjenner flere som plutselig har funnet ut at jakt er noe de ska begynne med. Skikkelig ivrige helt til jegerprøven er ferdig og de er klare til å ta steget ut å faktisk dra på jakt. Da er det bråstopp. Jeg vet ikke om noen av disse har levert søknad, men det er ikke usannsynlig så ivrige som de var i planleggingsfasen. Alle de jeg tenker på har nå hatt jegerprøven i mer enn to år, og har hverken vært på jakt eller skytbane i denne perioden. Min prognose er at de aldri får bruk for hverken våpen eller våpenskap.
 15. Jeg har ikke skutt med Ithaca 37, og 870 er sikkert det fornuftige valget her, men jeg er ikke kjent spesielt fornuftige våpenkjøp og hadde glatt valgt Ithaca om jeg kunne finne en.
×
×
 • Create New...