Jump to content

psAico

Moderators
 • Content Count

  1,619
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

psAico last won the day on August 7

psAico had the most liked content!

Community Reputation

658 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,841 profile views
 1. Mitt eget innlegg gjorde at jeg ble oppmerksom på en annen side av problemstillingen. Lovene som regulerer vår aktivitet. I Norge er ikke våpeninteresse grunnlag for å erverve våpen, og det er ingenting galt i å være våpeninteressert uten å ha anlegg eller interesse for konkurranse, men lovpålagte krav til våpeneiere gjør at klubbene blir en oppsamlingsplass for mange mennesker med vidt forskjellig behov og interesse, noe som ikke nødvendigvis er så bra for det sportslige. Enda verre kan det vel bli hvis "Forebygging gjennom forvaltning" slår an på landsbasis.
 2. Underholdende diskusjon, men ganske meningsløs og stadig mer off-topic. Og påstå at en øvelse er vanskeligere eller har høyere status fordi det er en OL-øvelse er jo totalt meningsløst. Hva gutteklubben IOC regner for OL-verdige øvelser sier lite om vanskelighetsgrad. At noen land omtrent har fabrikker som skal produsere medaljekandidater i OL-øvelser vil i noen grad påvirke det internasjonale nivået i disse øvelsene, men det er uansett ikke den modellen vi benytter for å utvikle idrettstalent i Norge, så da er det kanskje ikke så rart at nivået i noen øvelser virker uoppnåelig. Forøvrig trur jeg Skjøttarstuggun er inne på noe, uten å helt treffe spikeren helt på hodet. Problemet som jeg ser det, er ikke at mange skyttere skyter mange øvelser i samme- eller fordelt over flere forbund. Om NSF-klubben min bare skjøt OL-program hadde jeg kanskje aldri begynt, interessen for fripistol og luftpistol er noe som kom etterhvert. Problemet i noen av de klubbene jeg er- og har vært medlem er rett og slett at det ikke er noe kultur for å skape vinnere eller satse på sportslig utvikling. Det er rene rekreasjon- og mosjonsskyteklubber, der man i verste fall kan bli uglesett hvis man har "vinnerskalle-egenskaper" da dette kan bli misforstått som egoisme og "sjølgodhet". Folk liker det de liker. Noen har vinnerskalle og selvdisiplin til å tenke resultat i alt de gjør, men ikke alle er eller kan bli Ole Einar Bjørndalen. Jeg liker også å vinne, men interessen min er mer kompleks. Jeg liker variasjonen innenfor skytesporten og de ulike momentene du må mestre i ulike øvelser. Og jeg liker også det våpentekniske og det historiske aspektet rundt utviklingen av mekanismer, kuler og krutt. Hadde jeg hatt mer tid og penger osv. hadde jeg skut enda flere øvelser i enda flere forbund. Så lenge skytebanen kan være en arena for alle og at alle bidrar til godt miljø, god rekruttering og muligheter for alle til å utvikle seg, uansett ambisjonsnivå, så kanskje vi klarer å rekruttere flere skyttere med de egenskapene som skal til for å bli god. Da er det viktig at klubber og klubbledelse som følger opp og tar vare på talentene.
 3. psAico

  Knivstål FAQ

  CPM 154 er en pulverstålvariant av 154CM. Samme kjemi, men dyrere, jevnere struktur og teoretisk sett bedre
 4. Det blir litt feil å trekke frem noe spesielt, fordi nesten alt var så hinsides all fornuft, men uansett så er det siste avsnittet ganske interessant: Man trur altså at fremmedgjøring og farliggjøring av ett verktøy vil bidra til å løse ett underliggende voldsproblem. Som en representant for det som sikkert er den siste generasjonen som fikk ha med kniv på skolen på turdager og utflukter, som hadde fri tilgang på kniv i klasserommet fordi lærern vår syntes det var den beste måten å spisse blyanter, samt fri tilgang til kniver og andre skarpe og spisse verktøy på sløyden, så er jeg overbevist om at den tilnærmingen vi fikk med opplæring, tilvenning og kulturfremmende aktiviteter med kniv og andre verktøy fra ung alder er mye bedre enn den frykt og straffekulturen som AP fremmer i dette forslaget.
 5. At folkevalgte i ett demokrati kan få seg til å presentere så mye svada og totalitær tankegang er helt ufattelig. Fikk vondt i kroppen av å lese det der.
 6. Du må gjerne spesifisere om du mener her som i her på Kammeret, eller her som i generelt for denne paragrafen i lovverket. Det første mener jeg relativt sett må være direkte feil, og vil nok for mange her oppleves som en fornærmelse, men jeg har heller ikke særlig tro på at den andre tolkningen medfører riktighet (i noe omfang av betydning)
 7. Dette tolker du nok feil. Pipe er en søknadspliktig våpendel. § 22 spesifiserer bare at en enklere fremgangsmåte kan benyttes når man kjøper ny pipe i samme kaliber fra en godkjent forhandler.
 8. Det ser ut som de aller fleste hundeeiere har fått med seg hva som skjer, og tar sine forhåndsregler. Så lenge alle som har friske hunder holder seg til samme fòr og unngår unødig omgang med andre hunder, inntil smittekilden er funnet eller utbruddet dør ut av seg selv, så trur jeg mye er gjort. Å unngå kontakt med jord, stillestående vann eller steder det har gått andre hunder er fullstendig urealistisk og en smule mer paranoid enn jeg er komfortabel med. Min halvåring har akkurat oppdaget at han er mann, noe som er ganske upraktisk akkurat nå, men siden dette også er en livsfase som krever en del stimuli av hjerneceller finner jeg det helt urealistisk å skjerme han fra alle mulige smittekilder. Kan nevne at valpens far og de to andre hundene i samme hustand døde med samme symptom for 2-3 uker siden. Dette var i Sverige, så hendelsen ble ikke sett på i noe større sammenheng, og det ble såvidt jeg vet ikke foretatt noen obduksjon.
 9. Fy fader så kjedelig å oppleve dette. Håper det ordner seg @Skarvekongen
 10. Denne tråden kan ha godt av litt bakkekontakt. Det mest konkrete svaret så langt er vel at dette ikke dreier seg om forgifting. Mattilsynet 06.09.2019:
 11. Er jo helt vanlig at de fører inn feil mekanisme, selv om dette står klart på søknaden.m Kortet til 1911'en kan jeg ikke forklare. Det virker som alle disse er laget etter innfallsmetoden, så riktig på 1 av 4 må sies å være ganske OK hvis man ikke har peiling på det man driver med.
 12. problemstillingen var at .308W med demper smeller for mye. Trygg felling på 80m med lavest mulig smell er ikke det samme som at det må være helt stilt. Jeg mener fortsatt at .22WMR eller .17.HMR pipe til CZ455en han allerede har, er så praktisk, billig og lavthengende frukt at det er det MEST fornuftige. Fornuftig er også VELDIG kjedelig, så i god kammerånd kan det være "lurt" å ha ett koseprosjekt med litt mer langsiktig horisont, f.eks bøyle-/bolt-/enkeltskuddsrifle prosjekt i .38 spc / 45 ACP e.l.
 13. Har du CZ 455 så er jo pipe i.17HMR eller .22WMR så enkelt og billig at det ikke er noe å tenke på. Finner du noe brukt, så kan du teste og evt. Selge igjen med ca. Null tap. Pengene du sparer kan du bruke på ett gøyalt koseprosjekt i .38 spc.
 14. Betryggende å se hvor mye leder i Justiskomiteen har satt seg inn i saken; Er vel forholdsvis lenge siden dette ble iverksatt. Leder i Justiskomiteen skjønner ikke loven hun selv har jobbet med, og alle gnåler om å hasteinnføre symbolpolitikk. Disse 900(+++) halvautomatiske riflene som stort sett har vært i sivilt eie i årevis uten å volde noen som helst skade, er det nå så travelt med å få fjernet at vi rett og slett ikke har tid til å gjøre ett grundig forskriftsarbeid som i det minste kan sørge for at vi kan få tredd dette forbudet nedover hodet på lovlydige våpeneiere så hensynsfult og rettferdig som mulig. Det er en sann glede å få være med å spleise på lønn, kost og losji til alle våre hobbypolitikere som pulveriserer demokratiet med total mangel på respekt, innsikt og evne.
 15. Prinsippielt riktig, men NIFs lov og orginanisasjons-struktur gjør at dette er mulig å omgå i praksis. Desverre.
×
×
 • Create New...