Jump to content

psAico

Moderators
 • Content count

  877
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

psAico last won the day on June 11

psAico had the most liked content!

Community Reputation

294 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,392 profile views
 1. psAico

  Sigma vs Tamron 70-200mm f/2.8

  Kan kanskje nevne at 50-150 på CX ikke gir helt optimal balanse, spesielt siden grep er helt fraværende på huset 😂 Oppsiden er at man i praksis får enn 135-405mm/f2.8
 2. psAico

  Sigma vs Tamron 70-200mm f/2.8

  Gratulerer! jeg klarer ikke å ha så mange baller i lufta samtidig, så foto-interessen har ligget litt nede de siste åra. Fotointeressen var vel på topp for 5-6 år siden, og har hatt både Tamron og Sigma objektiv som har vært imponerende bra ifht. pris. Har fortsatt en Sigma 50-150, 2.8 som har fungert uten hikke på DX og CX. På FX (70-200) har jeg kun erfaring med Nikons egen. Vedr. TC, så har bruksområdet litt å si. Jeg brukte først og fremst 70-200 til actionbilder. Med det utgangspunktet ville jeg valgt 1.4X. YMMV Uansett regner jeg med vi får se mange fine bilder her framover
 3. psAico

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Er du politiker @DoctoRoy ? Her var det ihvertfall mye tomprat 😂
 4. Det kan godt hende du har rett, men jeg ser ikke logikken. Bransjen lever av penger, ikke av kundenes personlighet, og Kammerets medlemmer legger utvilsomt igjen mye penger i dette markedet. Sannsynlig over gjennomsnittet blant jegere og skyttere.
 5. psAico

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Skjønner jo at byråkratiet finner en vei rundt dette begreps-surret, men strengt tatt så finnes det en haug med kniver som ikke kan forbys i medhold av ny våpenlov.
 6. psAico

  Enkelt kamuflasjenett/poncho

  Ghillie poncho? https://www.ebay.com/itm/Cloak-Poncho-Type-Camouflage-Hunting-Clothing-Tactical-Ghillie-Suit/263446190990?hash=item3d569ddb8e:g:peYAAOSwJc9aYWCF
 7. psAico

  UTM WGS84?

  Dette var interessant. Håper du kan dele ca. koordinat, så nerdene kan leke seg litt
 8. psAico

  Er bøylerifler noe å ha?

  Dette kan du for selv @FredrikW hvis du allerede på begynnelsen av nittitallet hadde de godsakene (som jeg bare sikla over og drømte om på den tida) så er det vel ikke behov for en ny? For du har vel ikke solgt noen av de? Isåfall - shame on you men sånn helt alvorlig, så var det trist å høre at det fortsatt (i 2016) var så dårlig stelt. Jeg har faktisk drømt om å eie en Marlin siden tidlig 90-tall, men når det åpnet seg en mulighet for ny bøylepang i fjor sommer så ble det Henry, for sikkerhets skyld.
 9. psAico

  Survivalkniver fra 80tallet

  Hehe, jeg var faktisk så stressa med å finne fiskesnelle, at jeg helt glemte å skru av kompasset for å sjekke hva som evt. var igjen av grunnleggende overlevelsesutstyr. Opprinnelig hadde den mye snadder, som bl.a. fiskesnøre, kroker, fyrstikker og alt det der som virkelig er godt å finne når dritten treffer vifta. Etter jeg fant den, så har historikken sakte og usikkert begynt å demre for meg. Dette var selvsagt et postordrekjøp, litt usikker på hvor den kom fra, men magefølelsen vil ha det til at det var Aaserud. På 80-tallet var jeg <10 år og det fantes fortsatt postkontor. Da denne landet på mitt lokale postkontor, som var i samme bygning som den lokale dagligvaren, frisøren og lekebutikken (en slags tidlig utgave av kjøpesenter) var jeg sannsynligvis i 8-9 årsalderen. Spenningen var selvsagt stor, så jeg og en kompis som var med måtte selvfølgelig åpne pakken med en gang. Så der satt vi, to barn, i trappa utenfor Rema 1000 å pakket ut denne kniven, samt en kopi av en Ka-Bar USMC i ca. samme kvalitet. Alt dette forløp uten at verken Barenvern eller Anti-terror gruppen ble involvert. Var egentlig ei fin tid, det der 80-tallet
 10. psAico

  Survivalkniver fra 80tallet

  Ikke så tilfeldig, egentlig. Det startet med at undertegnede pga. dårlig planlegging måtte på hytteloftet å se om jeg kunne finne noe som kunne fungere som fiskesnelle gjennom helga. Etter flere minutter med hektisk fomling i støv og spindelvev kom jeg over denne skatten av ett barndomsminne.
 11. psAico

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  I følge reklamen så skal nyere Haldex være bedre og raskere, men jeg har ikke prøvd selv. Subaru har vel ganske forskjellig 4WD på manuell og automat, hvilken har du? Teoretisk sett bør Haldex være ganske bra forutsatt at den er rask nok, ettersom den låser fordelingen mellom fram og bakaksel i større grad enn hva som er mulig med åpen eller forfordelt (Torsen) diff. Men så var det dette med teori og praksis da.. Er 4WD viktig for deg bør du nok gå for en bilmodell hvor dette er en prioritert funksjon snarere enn et tilvalg på en modell konstruert for 2WD.
 12. Jeg har vanskelig for å tru at FedEx ikke kjenner grensen for MVA fritak, de er hvertfall både rask og rimelig når man kommer over. Jeg sitter med siste MVA regningen fra FedEx foran meg. En vare til USD 600,- med MVA krav på NOK 1300,- tok de NOK 96,- i administrasjonsgebyr (klarerings- og utleggsutgift). Det er faktisk ikke ille.
 13. Det meste jeg kjøper fra utlandet blir levert på døra, men jeg har ikke betalt ekstra for dette. Når varer fra utlandet blir levert på døra får man i ettertid en faktura fra det fraktselskapet som fortoller varene. Dette er for MVA og service gebyr for MVA innkreving.
 14. psAico

  Garmin Fenix 5X

  Aldri hatt Garminklokke, men med GPS (og evt. GLONASS om den har det), så burde autokalibrering være en smal sak.
 15. psAico

  Nytt familiemedlem - Hrist

  Trist å lese, Thor. Kondolerer.
×