Jump to content

psAico

Moderators
 • Content Count

  1,644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

psAico last won the day on August 7

psAico had the most liked content!

Community Reputation

675 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,877 profile views
 1. psAico

  Barbering

  Kjører samme som Ranger. Ikke sett meg tilbake til hverken gillette eller maskin etter det. Liker bladene til Mühle også, Feather på en god 2. plass. Kniv kan nok bli aktuelt en dag, men for meg ligger det også en del zen i å bruke lite tid og energi på barbering
 2. psAico

  Vinterjaktdress

  Med skikkelig, mener du fôret? Denne fra jaktdepotet er vel den eneste jeg vet om: https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=60a&prodid=16871 Og en eldre utgave på tilbud: https://www.jaktdepotet.no/bekledning/posteringsdress/veidemann-fimbul-posteringsdress-vintercamo Har ikke prøvd den selv, da jeg personlig synes en sånn dress blir for lite fleksibel, også tar det gjerne 1,5 evighet å tørke de når de først blir våte.
 3. Fryktet at denne tråden hadde dødd. Godt å se at det er antydning til puls
 4. Jøss, en roteskuff med noe nyttig. Det hadde vært noe. Jeg kan sende PM, men jeg håper du ikke sender fra deg noe du kan få bruk for selv, @cthore Ekte kammerånd er det ihvertfall 👍
 5. Ser ut som det står 5 N på drageren, bredden er ca. 11mm. Har ryddet bort posen nå, men skal se om jeg får målt selve glidelåsen i lukket tilstand senere
 6. Du var nok inne på riktig spor @AndersR, men selv om dette er YKK og burde være OK kvalitet, så virker det som metall-legeringen i drageren inneholder for stor andel kinesium. Når man ser på drageren så ser det ut som platene har bøyd seg fra hverandre, og når jeg klemmer dem sammen merker jeg en liten forbedring, som i at det virker litt. Det er desverre ikke nok hold i materialet lenger, og platene presses raskt fra hverandre igjen. Noe må nok byttes for å redde denne.
 7. Jeg mener å ha hørt om denne saken fra Borgarting før ja. Det er jo flott at saken fikk ett positivt utfall, både for den tiltalte og for oss andre som da har noe rettspraksis å vise til. Samtidig er det jo tragisk at vi har kommet så skjevt ut at et multiverktøy med ett ikke-låsbart knivblad på 3,5 cm skal bli gjenstand for tiltale og behandling i rettsapparatet. Hvis dette er direkte sitat fra rettens kjennelse, så er jeg både forbauset og håpefull. Her må man jo ha brukt "aktverdig" i bokstavelig form, som skulle bli noe sånt som "gode hensikter" i mer moderne språk. Faktisk går de enda lenger, for man trenger strengt tatt ikke en kniv for å henge nøklene på, det finnes jo uendelig mange alternativ som er spesiallaget for akkurat det formålet, så her må det egentlig være fraværet av indikasjoner på at vedkommende har onde hensikter, som har fått retten til å konkludere med at dette er "aktverdig". Bladlengde har nok betydning, men slik forskriften er utformet synes jeg argumenter om bladlengde bør brukes med varsomhet, både av politi og rettsvesen. Bladlengde er ikke omtalt i hverken forskrift eller rundskriv, og folk flest har ikke tilgang på forarbeider. Hva som er aktverdig bør bedømmes ut fra knivens egnethet, og da bør ikke bladlengde tillegges særlig vekt, all den tid det ikke foreligger føringer rundt dette. Noe kan man anta ut fra sunn fornuft, som at en kniv som kun brukes som nøkkelanheng, uten noe annet uttalt bruksområde, bør være ganske kort for å unngå at dette blir ett smutthull for noen med onde hensikter. Vi kan også anta at de store knivene; machete, samekniv, kukri osv., som denne tråden egentlig omhandler, ikke er egnet for oppgaver man normalt regner som aktverdig i ett bymiljø. I mellom disse ytterpunktene er det derimot ett hav av gråsoner. Til mitt bruk er ganske korte knivblad tilstrekkelig og faktisk det jeg foretrekker, men jeg ender ofte opp med lengre knivblad enn jeg trenger, fordi det er større utvalg av gode kniver når man kommer over 7 cm og fordi grepets størrelse ofte følger knivbladets størrelse på lommekniver, kan grepet lett blir for kort på de med kortere knivblad. Det vil sånn sett være rart å vektlegge bladlengde i det hele tatt innenfor det normale området (2,5 - 10ish cm?) for en kniv med noe som helst praktisk bruk. Ett annet moment er at det ikke foreligger føringer for hvordan ett knivblad skal måles. Kanskje nettopp som en konsekvens av at vi ikke har regler for det.
 8. Takk for godt og detaljert tips @AndersR. Dette skal prøves 👍
 9. Regner med at kundeservice på gamle Ajungilak-poser er laber for tida. Har en gammel Nordic Winter, som hverken var dyr eller hadde spesielt oppsiktsvekkende spesifikasjoner da jeg kjøpte den, men den har holdt seg bra og er fin å bruke som sliter for å spare dunposene de gangene vekt eller varmeegenskaper ikke er veldig viktig. Nå har derimot glidelåsen sviktet på den måten at den åpner seg bak drageren, så eneste funksjonen den har er å holde igjen posen på midten, med tilhørende kjempestor lufteåpning over og under. Det blir i kaldeste laget. Burde vel prøvd ny drager først, men er det noen som vet hvor man kan få hjelp til å finne riktig drager og/eller eventuelt bytte hele glidelåsen til lavere pris enn en ny pose?
 10. Virker ikke som de vil ha det i Norge. Hver gang media prøver å få Politiet til å utdype hva som er lov og hva som menes med aktverdig i forbindelse med knivrelaterte saker saker i media, så svarer Politiet alltid svært unnvikende, og ender til slutt meg å gjenta det som står som konkrete eksempler i forskriften. Altså akkurat det ingen lurte på. Hva er vitsen med å ikke la folk få vite hva som er rett og galt. Poenget med lover er å lage forutsigbare vilkår for sameksistens. Det virker som de ønsker at definisjonen skal være vag, så den kan brukes som ett verktøy til å anmelde personer egentlig har fenget deres interesse av andre årsaker. Det bør være forskjell på lovpraktisering og Joker Nord.
 11. I sentrum, på fredag kveld/natt, er nok ikke det kjempedumt uansett. Sånn ellers i livet mener jeg behovet for å skjære noe, dukker opp såpass ofte og uforutsigbart at det stort sett vil være aktverdig å ha en kniv lett tilgjengelig. Mulig jeg kan gå på en formalfeil-smell med den tankegangen, men så lenge ingen i politiet vil utdype «aktverdig» utover de utdaterte og forholdsvis opplagte eksemplene nevnt i forskriften, så får man bare slå opp det like minst like utdaterte og lite folkelige «aktverdig» i ordboken og tolke det bokstavlig. Og håpe tvilen kommer oss tilgode.
 12. @skog det er vel det som egentlig sies her. De aller fleste, både bilførere og våpeneiere, gjør små bevisste eller ubevisste feil fordi man er uoppmerksom eller ikke vet bedre, eller fordi en liten "spansk en" kan være ett lettvint alternativ til en ellers omstendelig og upraktisk prosess. Felles for de fleste av oss er vel at vi er ansvarlige og ansvarsbevisste mennesker som bruker sunn fornuft, slik at selv de gangene ikke alt går etter boka, er det fokus på sikkerhet, og sjelden noen fare for oss selv eller andre. Det vi noen ganger hører om her på forumet og i media, er forvaltningsvedtak, tiltaler og tiltak som virker helt uproposjonale ifht. den feil (eller mistanke om sådan) som egentlig er begått. Sett ifht. til disse sakene får PST-sjefens bagatellisering det til å fremstå som vi opererer med doble standarder, eller at regelverket ikke praktiseres etter intensjonen til oppdragsgiveren. Jeg håper du har rett i at de sakene vi hører mest om er unntakene, og at "det menneskelige ansiktet" er normalen. Jeg er forøvrig litt glad for at en toppleder i Politiet står frem å bagatelliserer dette, og er enig med @Skjøttarstuggun dette var en liten sak i utgangspunktet, og bitteliten nå som det er et avsluttet forhold som ligger tilbake i tid. Det virker lite formålstjenlig å straffeforfølge dette, men det viktigste er at han blir behandlet likt som alle andre i tilsvarende situasjon. Og det bør selvsagt vurderes er om han kan ha tillit som toppleder i politiet.
 13. Første spørsmål jeg stiller meg, er om offentligheten får tilstrekkelig innsyn til at det blir noen reel presedens. Kan vi forvente noen som helst rettigheter i en forvaltningssak? Jeg har inntrykk av at dette er vanskelig nok i dag. Med den nye våpenloven som understreker at samfunnsikkerhet er viktigere enn våpeneieres rettssikkerhet, blir det neppe enklere å henvise til en PST-sjef som muligens slapp billig unna
 14. Vi gjentar: Den som ikke klarer å etterleve denne oppfordringen kan forvente seg strenge represalier, og i verste fall bli avkrevd cognac av tilsvarende mengde som vil gå med på Moderatorkorpsets julebord.
 15. Interessant hvordan en toppleder i Politiet bagatelliserer en feil som hans egen etat nådeløst forfølger ovenfor sivile våpeneiere, der man vanligvis vil miste retten til å inneha våpen og alle ringvirkninger det vil ha for hobby og livskvalitet. Edit: Jegermeistern skrev det vel både bedre og noen millisekund raskere
×
×
 • Create New...