Jump to content

psAico

Moderators
 • Content Count

  1,037
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

psAico last won the day on September 12

psAico had the most liked content!

Community Reputation

370 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,475 profile views
 1. Det som er så trist, er at alt dette bare er tull og flisespikkeri. Retten bemerker også i denne saken at alle kniver er farlige og dermed kan benyttes som voldsprodukt. At en subjektiv vurdering av utseende, form eller funksjon skal ha noen innvirkning på lovligheten skaper etter min oppfatning ikke ett tryggere samfunn, men usikkerhet og utfordrende rettsikkerhet hos de som har interesse for kniver, men som også prøver å holde seg innenfor loven. Som @Röda_Lacket påpeker, så er ikke en gang en rettskraftig dom sikkerhet nok for de som virkelig vil unngå trøbbel. Det er betenkelig. Den samme retten har her vurdert assisterte kniver til å falle under definisjonen av springkniv. Som pr. forskrift er forbudt. Assisterte kniver har blitt og selges fortsatt over disk i Norge. Mange har kjøpt disse i god tro, og etter hva jeg erindrer å ha lest /hørt skal enkelte importører ha fått en bekreftelse fra Politiet på dette ikke regnes som springkniver. Nok en gang, betenkelig. Retten har her altså sett på funksjonen framfor teknisk løsning. Funksjonen er her at man med ett trykk får bladet til å sprette ut i stor hastighet. Hvis det er andre her inne som har foldekniver med flipp og kulelager, så vet mann at disse leverer samme funksjon som assisterte kniver, uten noen form for fjærmekanisme. Altså med ett trykk på flippern, så spretter bladet lynraskt ut i låst posisjon. Assisterte kniver er i så måte ofte bare billigere versjoner med dårligere materialer og toleranser, der assist-fjæra brukes for å få tilnærmet samme funksjon som en flipper av høy kvalitet. Bør vi som prøver å være lovlydige nå forvente at også flippere plutselig blir ansett som springkniver? Jeg blir helt kvalm av alle disse subjektive lovene som i all hovedsak lager trøbbel for skikkelige folk. Har vi noen reell mulighet for å påvirke dette? Personlig tror jeg vi kunne ha tillatt absolutt alle knivtyper uten at det slår ut på andre statistikker enn de som viser Tollvesenets beslag.
 2. Nei. https://lovdata.no/dokument/LBSTR/avgjorelse/lb-2017-24663
 3. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8w8LP1/friluftsblogger-boetelagt-for-ulovlig-jakt-i-canada
 4. psAico

  Grov-justering av optikk

  @spindrift Takk for tips! Jeg har tenkt å starte på kort hold, bare jeg finner en plass å skyte. Har en plass oppi skauen som jeg vurderer å prøve i kveld, bare jeg kommer meg ut før elglaget. 100m med spotter kan bli litt flere skudd enn jeg setter pris på. Tanken var jo å komme igang med lading forrige vinter, slik at 358 ble litt mer spiselig for lommeboka. Av div årsaker er en del prosjekt forskjøvet ett år, og dette gjør at p.t. må jeg forholde meg til ferdigrulla 358. Prisen på disse er såpass avskrekkende at jeg anså det hensiktsmessig å vente til neste høst med å bruke BLR på jakt. En ny runde med "div årsaker" gjør at jeg allikevel må vurdere å ta den i bruk nå. Sånn for å oppklare, så er det ikke selve børsa som er plan B, var bare tidspunktet for å ta den i bruk som kan betraktas som plan B eller C i forhold til opprinnelig plan. Er vel heller ikke riktig å kalle den reservebørse, men den har litt begrenset bruksområde ifht. en litt mer flattskytende boltrifle aka "primærbørsa", så den ville ikke egnet seg superbra som eneste børse. Når alle brikkene faller på plass, ser jeg ikke bort fra at den godt kan bli førstevalg i enkelte situasjoner. @DoctoRoy Trur jeg skipper laser allikevel. Det virker som resultatet er påvirket av for mange usikkerhetsmoment. Hadde jeg hatt god tid, så kunne der vært mer aktuelt, men akkurat nå trur jeg gamlemetoden blir mest effektiv, så får jeg heller bruke pengene på noen ekstra skudd.
 5. psAico

  Grov-justering av optikk

  Siden denne tråden har sporet av i retning av det jeg lurer på, så prøver jeg; uforutsette hendelser gjør at jeg kanskje må fyre opp reservebørsa litt tidligere enn planlagt. Vel egentlig mye senere, men tidsskjema på plan A sprakk, så da var plan B å ha den klar til neste jaktsesong. Dette er en Browning BLR i 358W, dvs. svindyr ammo og ingen mulighet for å sikte gjennom løpet. Dårlig utgangspunkt for innskyting. Kan boresight være ett alternativ? I såfall, kan boresight for 308/243 benyttes? Antar at kaliberspesifikk boresight for 358W ligger i hyllen ved siden av hønsetenner, så hvis dette kreves er jeg like langt. Andre alternativ?
 6. Bare søk som normalt. Evt. avslag påklages. Dette er viktig og riktig mtp. å få endret den feilinformasjon som tydeligvis regjerer ved ditt våpenkontor. Om det evt. går så langt, så vil klagen din garantert få medhold hos POD.
 7. Finner du det, kan du kjøpe ei ekstra og sende til Trøndelag. Jeg dekker alle utgifter pluss en liten finnerlønn
 8. psAico

  Kjøpe brukt speilreflekskamera

  Jeg har selv bare brukt Nikon, så vanskelig å si noe om enkeltmodeller fra Canon. Uavhengig av merke, så er det vanvittig mye bra å få kjøpt på bruktmarkedet. Finn.no er litt iffy, mye folk uten peiling som selger der, og det pleide ihvertfall være sånn at de uten peiling trur de har noe veldig bra og ber om urealistiske høye priser. Akkurat som med våpen, kan det også slå ut motsatt vei, og du kan gjøre ett skikkelig røverkjøp. Jeg har stort sett solgt og kjøpt fotoutstyr på foto.no. Med bare gode erfaringer så langt. En ting mtp. valg av kamerahus.. hvis du skal låne objektiv (du må aldri si linse blant "fotografer" ), så er det greit å vite om disse er "full frame" eller APS-C. På Nikon går disse om hverandre, men du får helt klart best opplevelse av å ha kamerahus og optikk som er laget for samme sensorstørrelse. APS-C objektiv på full frame kamera gjør at du ser mer enn det som blir med på bildet (utnytter ikke hele bildebrikken). Det er lite intuitivt, noe som gjør at du må tenke på flere ting, og det blir vanskelig å ta raske og gode bilder med bra komposisjon. full frame objektiv på APS-C kamerahus, gjør at du ikke utnytter alt glasset, og at du i praksis ender opp med en opplevd brennvidde som er ca. 1,6x det som er oppgitt på objektivet. Dette er ikke ett stort problem, men du vil oppleve at en del objektiv ikke blir egnet til det de egentlig er tiltenkt. F.eks ett vindvinkelobjektiv vil få smalere synsfelt, ett portrettobjektiv kommer for "nærme", osv..
 9. psAico

  Erverv mini rifle

  Fullblods AR får komme når det kommer. Er ikke helt der ennå. Tenkte mer på muligheter for å rydde i garderoben. 10/22'n som i praksis bare (skal) brukes til minirifle kan i såfall (uten karantenekrav) flyttes over i konkurransegarderoben mye raskere enn utvidet jaktgarderobe kommer på plass. PCC er en helt annen diskusjon, men hvis det kommer, så blir nok havesyken så overveldende at 2 års karantene vil føles som tortur
 10. psAico

  Erverv mini rifle

  Er minirifle og evt PCC (hvis det kommer), unntatt fra karantenesystemet til de skumle riflene?
 11. psAico

  Utleier nekter meg å oppbevare våpen

  Jeg kan skjønne at selve våpenskapet er en issue, men hvis det allerede er på plass og du ikke har gjort noe spesielt kritikkverdig for å få det på plass, så kan jeg ikke skjønne annet enn at du har en sterk sak.
 12. Jeg skriver "de som evt. blir berørt", nettopp fordi jeg håper og trur dette beror på en misforståelse. Nå er dette en prosess som ser ut til å være i full gang, så for en evt. berørt skytter som forviller seg inn på Kammeret på jakt etter råd og informasjon, så kan det være greit å lese at en slik tolkning ikke har medhold i lov, og bør påklages. Jeg trur dessverre svært få skyttere/våpeneiere er så oppdatert på lovverket som de burde være. Dvs. om man tar ett kjapt overblikk på div skyte-/våpengrupper på Facebook, så har vel nærmest ingen satt sine ben i nærheten av lovdata.no. Vi som bor utenfor Troms skal selvsagt sitte rolig å se hvordan dette blir praktisert, men de som evt. blir berørt må reagere nå.
 13. At noen i dette landet har en fripistol i tillegg(!) til standardpistol, er definitivt vår tids største trusler mot samfunnsikkerheten. Mest forundret over at dette har fått pågå så lenge som det har. Men seriøst, Politiet i Troms kan ikke bare finne på slike regler. Slike vedtak har ikke medhold i loven, og må da kunne klages inn for de som evt. blir berørt.
 14. psAico

  Norrøna Kvinnherad eller Härkila Moose -allroundjakt

  Prøving støttes. Jeg har / hadde også stort behov for å oppgradere garderoben (den med klær) til årets jakt. Hadde en ganske klar oppfatning av hva jeg ville ha, men denne oppfatningen ble pulverisert når jeg prøvde i butikk. Du kan lese mer om min frustrasjon rundt jaktbekledning (og andres erfaringer og tips) i denne tråden: https://www.kammeret.no/topic/79494-jaktdress-til-høstjakta/?do=findComment&comment=1244001
 15. psAico

  Hva er pipens lengde?

  Dette er lovens definisjon av pipelengde, så formålet er vel at det skal være lett å måle / kontrollere
×