Jump to content

psAico

Moderators
 • Content count

  777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

psAico last won the day on November 3 2017

psAico had the most liked content!

Community Reputation

241 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,290 profile views
 1. Klart, tubemagasin, flatnesa ruslebiffammo og risiko for pekefingermos, hører med på ekte bøylerifler. Og det er litt av sjarmen. Nå som garderoben blir større, kan vi som er aller hardest rammet av bøyle-syke, koste på oss å sette av litt plass til bøylerifler som ikke er helt stuerene, men som kanskje er mer egnet til f.eks villsvinjakt. Beklager den litt upassende bakgrunnen
 2. psAico

  Lette fjellsko.

  Denne tommelfinger-/stortåregelen er vel mer rettet mot beregning av energiforbruk enn komfort. Skal du derimot gå langt/bratt/raskt, så kan energiforbruk og komfort være to sider av samme sak. Så valg av fottøy blir, som det meste annet, opp til bruksområde og personlige preferanser.
 3. psAico

  Lette fjellsko.

  Når vi først er inne på gamasjer til løpesko, kommer vi ikke utenom disse: https://dirtygirlgaiters.com/ Mye peace and love der, men denne kan være aktuell til jakta: https://dirtygirlgaiters.com/camouflage/run-forrest-run.html Beklager litt funky utstyrsforslag, jeg har vært litt inspirert av thru-hiking i det siste. Det skinner nok litt gjennom
 4. psAico

  Lette fjellsko.

  @msteiro så ikke superlett ut å bytte "strikken" på de gamasjene. Har du noe erfaring med hvor lenge de holder? Altra, og sikkert flere, har en løsning som ikke går under skoa. Populære i junaiten. Har ikke prøvd selv. https://www.oslosportslager.no/produkt/altra-trail-gaiter-unisex-45693.aspx
 5. psAico

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Hvis jeg har telt riktig, så har han plass til begge deler. Med 3 Ferrari i garasjen, så bør man også ha en gammel Jeep til drittjobber og sjølmekk.
 6. Det er liten tvil om at Klättermusen har hatt variabel kvalitet oppgjennom. Er du heldig, har du klær for livet. Er du uheldig, har du verdens dyreste søppelprodukt. Jeg har vært heldig. Bor du i kjøreavstand fra Åre, kan du også få super service.
 7. Jeg har hatt det som nå kanskje må kalles 1.0 versjonen av denne Klättermusenjakka. Jeg var kjempefornøyd, men det skyldes nok mer bruksområdene, enn at min 1.0 var bedre enn @Bly´s 2.0. Jeg kjøpte den i utgangspunktet for å ha en luftig og god hverdagsjakke. Største minus til dette var skrå glidelås som gir en diger, og en bitteliten lomme. Og at den blir hengende litt rart i åpen tilstand. Det andre var at ermene på den første utgaven har en veldig vid åpning uten mulighet for stramming. Etterhvert som vekta gikk ned å jakka ble litt stor, ble den turjakke for kalde vinterdager. Og det er nok her den hører hjemme. Med hansker eller votter var ikke de vide ermene noe problem, og ved høyere temperatur / intensitet, setter man pris på den ekstra ventilasjonen. Det eneste jeg ville forandret på jakka, til dette formålet, er frontglidelåsen. En vinterjakke bør ha en enkel robust YKK glidelås og stormklaff. Dette er sikrere og mer slitesterkt. Og den skulle ikke vært skrå. Da jeg til slutt solgte jakka etter ytterligere vektnedgang, var den vanntette frontglidelåsen det eneste som så ut til å nærme seg slutten av sin levetid. Jakka forøvrig var gulle god. Slike bomullsjakker, for meg, begrenser seg til dagsturer fra hytte med gode tørkemuligheter i kaldt vinterklima. Det er ett snevert bruksområde for ei så kostbar jakke, men gir super komfort, god beskyttelse fra værguder og bålgnister. Kort snitt er som nevnt, både positivt og negativt, men akkurat til dette snevre bruksområdet blir det mest pluss, for min del.
 8. psAico

  Revolver funnet under søppelrydding

  I all min ukyndighet ville jeg også tippet 1911. Det er en tekst / logo på grepet som kanskje kan gi en ledetråd, men for å lese den må man nok vite hva man ser etter. Velger å bare linke til bildet, så jeg ikke roter meg inn i noe rettighetskrøll. https://gfx.nrk.no/i3sB8Kcy4hOPBLbtjshb7QlSSUiTW7CcqW6c3YUduyqw At den er oppspent, indikerer jo en viss sannsynlighet for at den er ladd også. Jaggu bra barna ikke løper rundt å leker i skogen lenger. Hadde vært interessant å vite historien til dette våpenet, men såframt det ikke kan spores tilbake til gutta på skauen eller noe annet med historisk verdi, så hører vi nok ikke mer om denne saken.
 9. psAico

  Laptop med seriell port

  HP selger mye til profesjonelle, og pleier å ha noen med serieport i sortimentet. En rask kikk sier meg at det ihvertfall er mulig å få dette som tilvalg på HP ProBook: https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-probook-650-g2-notebook-pc-(energy-star) Jeg blir tvangsforet med HP, og hadde aldri valgt det merket frivillig. EliteBook 8560p er den eneste høvelig greie HP PCn jeg har hatt. Den hadde også serieport, men trur ikke det finnes noen direkte etterkommer etter denne.
 10. psAico

  Laptop med seriell port

  USB til seriell er iffy ja. Moxa sine er bra, men funker ikke til alt. Bør helst finne noe som bruker PCI, enten via det utdøende ExpressCard grensesnittet eller thunderbolt.
 11. psAico

  Aimpont

  Hørtes rart ut at de skulle blande metrisk og toilltall, så jeg måtte sjekke:
 12. psAico

  Børsemaker/Mek. verksted Trøndelag

  Hagemo jakt og friluft / Myhr våpenservice på Klett. http://hjf.no
 13. psAico

  Behandlingstid våpentillatelse

  @Chili, ja det tar normalt lengre tid for førstegangssøkere. Det er sannsynligvis også derfor det er høyere gebyr første gang. Påfølgende erverv er nesten en formalitet hvor de vesentlige kriteriene er knyttet til behov, ikke skikkethet. Nå vet ikke jeg hvor du bor, behandlingstid varierer voldsomt fra kontor til kontor, men på sikt vil nok behandlingstiden gå opp for alle - som ett resultat av Politiets "effektivisering" og sentralisering. Nå er det i tillegg høytid for passbestilling, noe som kan påvirke behandlingstiden ved enkelte kontor.
 14. psAico

  Behandlingstid våpentillatelse

  Førstegangssøkere i Trondheim har måttet vente i flere måneder den siste tida. 2-3 uker skal du være veldig fornøyd med.
×