Jump to content

psAico

Moderators
 • Content Count

  1,478
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

psAico last won the day on February 11

psAico had the most liked content!

Community Reputation

541 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,715 profile views
 1. De spesifikke forbudene i §9 kommer jeg aldri til å forstå. Ett forbud er ett utrolig drastisk virkemiddel, men terskelen for å innføre forbud virker å være særdeles lav i Norge. Hadde man f.eks. droppet de spesifikke forbudene og bare beholdt ville nok i realiteten bare stiletter, slåsshansker og batonger vært mulig å ramme. Det er rett og slett vanskelig å forestille seg hva slags forarbeid som ligger bak disse forbudene. Barndommen min hadde vært vesentlig kjedeligere uten blåserør, spretterter og kastestjerner. Jeg er fortsatt mekanisk tilbakestående, men om vi ikke hadde brukt store deler av fritiden på å finne ut hvordan vi kunne lage disse instrumentene av rot og rask (og kanskje noe annet) vi fant i pappas garasje, så hadde jeg sikkert hatt enda flere tommeltotter. Og det at forbudet bare er ment å ramme de "kraftige maskinproduserte sprettertene" er jo en vits all den tid man fritt kan omsette profesjonelt tilvirkede buer og jaktpiler som effektivt velter en voksen elg.
 2. Nja.. Det har vel blitt foretatt mange overgrep innenfor rammen av lovverket. Mye har vært grunnet ett dårlig lovverk som ikke har gitt nok beskyttelse til de svake i samfunnet. Mye har blitt bedre med årene, men muligheten er fortsatt der. Det vi snakker om i denne saken er kanskje ikke ett overgrep sånn sett, men det er ikke så uproblematisk som du framstiller det. Har man først vært i politiets søkelys for noe, så kan mistanken fra sambygdinger bli hengende for alltid. Så lenge politiets virkemiddel ikke står i stil til alvorligheten av lovbruddet det er mistanke om, så vil det ikke være greit å bli utsatt for slike ting. Den innsatsen som er satt inn her, overgår jo det vi ser i svært mange alvorlige saker, f.eks der det er mistanke om vold eller overgrep. En renvasking er ikke alltid det samme som at livet fortsetter som før. Vi har ett lovverk som gir politiet stort handlingsrom og overlater mye til politiets vurdering, da må de også vise seg den tilliten verdig. Jeg tror fortsatt du har rett ifht. det juridiske, men at politiets virkemiddel er lovlig betyr ikke alltid at det er det riktige å gjøre.
 3. Her trur jeg @fleskebacon har rett, og det er nyttig at han tar seg tid til å forklare. Og det går an å sette pris på den innsikten han deler, uten at vi nødvendigvis liker at det er sånn. Når tross alt innsiden av din egen bil kan regnes som offentlig plass, avhengig av kontekst, så er det ikke urimelig å anta at utmark også kan det.
 4. MAS-36 sitt innlegg fremstår mer som annonsering enn ønske om en diskusjon. Tråden stenges
 5. Var ikke bare en Astrolux S41 nichia som landet i en Kammerpostkasse i dag
 6. Det er nok ikke mye som er revolusjonerende med Fällkniven, men det er den første kniven jeg kjøpte som gav meg følelsen av at "dette var bra". Det var en WM1 som ble kjøpt i April 2000, og siden jeg bruker den samme kniven fortsatt, så vet jeg lite om konkurrentene, egentlig. Viktigere enn knivmerke, er at du kjøper riktig kniv til bruksområdet. Jeg hadde ikke en gang hørt om Fällkniven når jeg kjøpte min første, men jeg handlet av en fagperson som overbeviste meg om at det var riktig kniv for meg. Har siden kjøpt en F-1 helt på egen hånd, og det ble ikke like stor suksess. Solid og bra kniv, men det burde nok kanskje heller vært en H-1 til mitt bruk. Lite brukt er den ihvertfall. Jeg kan ikke uttale meg om de modellene jeg ikke har prøvd, men jeg mistenker feil bruk av ordet "parodi" her. Min Helle Nying har stort sett ligget i en skuff siden jeg kjøpte WM1. Jeg synes det er vanskelig å se noe åpenbart slektskap mellom de to, men om det er en forbindelse så vil jeg heller si at WM1 må være en videreutvikling.
 7. Jeg er nybegynner på elgjakt, så jeg har ikke noen sterke meninger om dette. Det jeg kan si er at jeg har en Fällkniven WM1 som det lenkes til over her, dette har vært jaktkniven min til all slags jakt i 20 år, så den ble selvsagt med på elgjakt også. Som nybegynner synes jeg det er praktisk med en kort og kontrollerbar kniv. En større og lengre kniv ville bare gjort meg mer usikker og forsiktig, men dette er nok ett mindre problem for som er erfaren og trygg på oppgaven.
 8. Jeg regner med du er grundig og dokumenterer hvert steg på veien. Blir dette vellykket skal du ikke se bort fra at det fins enda en bartesnurrer med sitteunderlag på unevnelige steder, som kan være interessert i en litt lengre variant til fuglejakt og sånt.
 9. Ouch, får håpe S41 går med Keeppower 18350 da.
 10. Litt off-topic, men jeg digger maks og min. verdier som defineres som en range.
 11. Det minst forvirrende svaret er; JA. I det siste har det gått rykter om at Politiet har begynt å regne 2 starter på samme dag som 1 start/deltagelse. Men ikke tenk på det. Begynn å konkurer, så ordenr alt seg
 12. Det hipshot prøver å si, er at mange (10+) stevnestarter i militærfelt, som vil være typisk evervsbehov for våpentypen, gir mulighet for reservevåpen.
 13. Argumentasjonen er logisk og fornuftig, og gjelder interessant nok de fleste knivtypene som allerede er spesifikt forbudt også. Men tross alt bra at noen innen samme etat tar til motmæle, for innlegget er en nyttig motvekt til det håpløse innlegget fra Hr. Søfting. Det ble kanskje i overkant mye ordspill til å oppfattes så seriøst som det burde, men får håpe det ikke forhindrer andre lesere fra å forstå hvor feilslåtte slike følelsesbaserte forbud er.
 14. psAico

  Anbefale en GPS

  ikke dyrest mulig, da kan du vurdere en utgått toppmodell på bruktmarkedet. Her kan du gjøre en virkelig god deal. Er det sjanse for at du skal jakte med hund, så hør på slemmo. Hvis det utgår, så er GPSMAP serien til Garmin, med fysiske knapper, den jeg foretrekker. Må nevnes at jeg har lite erfaring med de siste generasjonene med touch-baserte enheter. Nøyaktighet er egentlig ikke ett problem lenger. Brikkesettene som brukes er i mange tilfeller mer nøyaktig enn kartgrunnlaget. Det som gir mest utslag i opplevd nøyaktighet er antenne-/mottakerfølsomhet, og hvordan svake signal og satelitter med lav elevasjon håndteres, men dette er først og fremst noe du merker i veldig bratt terreng og tettbygde strøk.
×
×
 • Create New...