Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content count

  8,230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Erlend Meyer last won the day on July 18

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

652 Excellent

About Erlend Meyer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erlend Meyer

  Quickload

  QL er et topp program i den forstand at den gjør jobben bedre enn noe annet verktøy. Men ser en på alt fra grensesnitt og program-struktur til salg er det ganske primitivt. Den dagen noen lanserer en reell konkurrent for Android og IOS vil det nok være slutten. Til den tid får vi bare ta oss til takke med det vi kan få. Det er uansett mye bedre enn ingenting.
 2. Erlend Meyer

  4,5mm kuler med stor diameter?

  Holder på å få skikk på et Diana 34, og testing så langt tyder på at den liker litt store kuler. Dogg Match ser ut til å gå best av det jeg har prøvd. JSB Exact/RS, Polymag Short og Meisterkugeln er alle i området 4,50-4,52, Dogg'en er 4,55 eller over. Har en pakke Red Star 8,0grs som er like stor, skal teste denne neste gang for å teste hypotesen. Er det noen andre kuler i samme størrelse jeg bør jakte på? Gjerne noe man finner i dette landet...
 3. Erlend Meyer

  PCP-konvertering av Walther CG90?

  Er det noen som har gjort dette? Burde vel ikke være verdens største utfordring. Rifla tar 34mm CO2-tanker, hvilke våpen har luft-tanker som kan passe? Så trengs det en regulator, da er valget fast i våpen eller tank-montert. Fast er enklere, pluss at en kun trenger en regulator. Tank-montert gir enklere regulering, men øker fort kostnadene. Tror jeg vil ha fast, men hvor finner en noe som passer? Jeg er ikke helt fremmed for å designe min egen, men det blir jo et betydelig prosjekt av slikt.
 4. Og hva så? De sorte som bor der, bor der. De har bodd der i generasjoner. Vi snakker strengt tatt ikke om historie her i det hele tatt, vi snakker om dagens forhold. En liten minoritet har karret til seg mesteparten av dyrket mark, dette nekter majoriteten å akseptere. Er det egentlig så rart? Dette er slag som vi kommer til å se mer av i tiden som kommer, kampen mellom fattig og rik vil ikke gå av mote med det første. Hvor mye av denne jorden har dagens eiere arvet?
 5. Erlend Meyer

  Browning Bar svartelistet?

  Til TS: Du kan sende en PM til Hassel, jeg mener han har vært borti dette. Hvis det M67 sier er riktig har vel POD en god sak, om ikke annet belyser dette en utfordring med typegodkjenning. Et navn er ikke noen rettslig bindende kontrakt, Browning kan fint begynne å selge en AR15-klone under BAR-navnet om de ønsker.
 6. Erlend Meyer

  Stålhylser?

  Forniklede hylser er egentlig noe herk, de sprekker oftere. Men det ser jo fint ut... Og bare så det er nevnt: Om du skal lade mot max eller for presisjon bør du ikke bruke blandet messing. Hylsevolum kan variere en del, og det påvirker trykket.
 7. Erlend Meyer

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  M67: En kamerat måtte rense ørene på bikkja pga betennelse, hans konklusjon var at øregangene møttes på midten Og likevel forstår bikkja at du er deprimert lenge før du gjør det...
 8. Erlend Meyer

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  Det gjorde han vel heller ikke. Han hevder kun at de er tenkende vesener, og det er det gode bevis for. De trenger ikke å være menneskelige for å ha verdi eller krav på vern. Dyr opplever ikke nødvendigvis smerte som vi gjør det, men vi har like fullt et ansvar for å ikke påføre mer lidelse enn nødvendig. Elefanter er komplekse dyr. Hvor komplekse vet jeg ikke, men jeg har lest om ganske kompliserte sosiale strukturer og adferdsproblemer ved manglende oppdragelse fra eldre individer. Faktum er at vi ikke er veldig flinke til å forstå dyr, da bør vi også utvise litt sunn forsiktighet.
 9. Erlend Meyer

  Dyrenes nyheter

  Jepp, hadde det vært fra ham ville jeg nok loget av hele Internet for å være sikker.
 10. Erlend Meyer

  Dyrenes nyheter

  Dagen jeg logget av Fjesboka for godt var tredje gangen jeg fikk venneforespørsel til den samme faens bikkja. Da forstod jeg at det stedet blir aldri bedre, kun verre.
 11. Erlend Meyer

  Lekevåpen

  Om du er nære nok til å skyte med et håndvåpen bør du se at noe ikke stemmer. Men som vanlig er det umulig å diskutere slikt siden ingen av oss var der...
 12. Erlend Meyer

  Jakt og etikk

  Amen til det, akkurat her er nok de fleste langt på vei enig med Jenny. Men at et ekstra skudd skal være nødvendig er ikke tilfelle, og det er heller ikke alltid ikke det tryggeste for jeger eller hund. Det er mange "manuelle" metoder som funker avhengig av viltet.
 13. Erlend Meyer

  Lekevåpen

  Hmmm, er dette årets spydigste kommentar?
 14. Erlend Meyer

  Lekevåpen

  Poenget er vel at man lett kan se at personen hadde Downs, og da er også sannsynligheten for at det var et ekte våpen mye mindre.
×