Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content count

  8,078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Erlend Meyer last won the day on June 8

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

559 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Slagmekanismen er endelig ferdig:
 2. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Endelig litt fremgang. Jeg pleier å forvarme delene litt og dekke de med borsyre, det forhindrer glødeskall og dekarburisering: Så er det inn i ovnen, 850°C i 30min: Delene ble så kjølt i lunken rapsolje. Anløping bør skje så snart som mulig, siden jeg ikke har egen anløpingsovn ble delene anløpt i komfyr på 275°C mens jeg ventet på at herdeovnen kjølte seg ned. Dobbel anløping er uansett en fordel for å få ut rest-austenitt. Tennstift, boltmuffe og spennroe blir anløpt på 450°C, de er jo ferdig maskinerte og kan godt være harde. Bolten blir med på 450°C før endelig anløping på 550°C. Mulig jeg kan gå opp til 600°C, må sjekke hardhet før jeg tar endelig avgjørelse.
 3. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Vår kjære terrorist beviste vel at en får gjort all skade en trenger uten fullauto, om noe ville nok antall drepte og skadde vært mindre om han hadde hatt omstiller. Det finnes nok en del tilfeller globalt hvor auto har forverret hendelsene, feks i Las Vegas, men alt i alt er det ikke et veldig stort problem.
 4. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg lurer litt på hvilke kriterier de bruker, det er milevis forskjell på helautomatisk og en byge på slam-fire. De fleste konstruksjoner er i stand til å levere byger ved feilfunksjonering, men få gjør det pålitelig. Som regel ender det med en kort byge og klikk, og et slikt våpen vil ha bortimot null praktisk verdi. I tilfellet US M1 finnes det drop-in avtrekkshus med omstiller, men de er vel ikke akkurat vanlige. Det er våpen på lista som er minst like enkle å bygge om, uten hverken verktøy eller permanente endringer. Det er tilogmed mulig på en av de mer populære pistolene på markedet (sikkert flere om en virkelig prøver). Og alt i alt, hvor stort problem er helauto? Det er riktignok ikke noe vi trenger sivilt, men frykten for noen få slike våpen i sirkulasjon er ikke rasjonell. Faktum er at det finnes hundrevis (sannsynligvis tusenvis) av slike våpen i sivilt eie, det har diverse våpenbeslag vist. Og vi hadde AG3 ulåst i de tusen hjem i en mannsalder, hvor ofte har vi hatt hendelser hvor helauto ild har forårsaket mer skade enn en halvauto ville ha gjort?
 5. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hva har tillit med dette å gjøre? Om man liker det eller ikke er er det vel helt i henhold til gjeldende regelverk?
 6. Erlend Meyer

  Sako Vixen-klubben

  Folk må jo velge den patronen de selv ønsker. Teoretisk presisjon er som regel ikke relevant på slike våpen, ingen av komponentene er i BR-klassen. Hva som går best av feks 222 og 223 er det løpet som avgjør. Personlig mener jeg 222 er en bedre og penere patron enn 223, mest på grunn av halsen. 1:14-stigning er likevel en begrensing man ikke trenger. Min tispe er i 222 med 1:9-pipe, det er en glitrende kombinasjon. Men da må en også lade selv for å kunne utnytte det.
 7. Erlend Meyer

  Kombinert riflebag og skytematte

  Jeg er veldig fornøyd med denne: https://www.galatiinternational.com/deluxe-shooters-mat-olive-drab-galati-gear.html Mangler bare noen hendige bager med molle for å utvide lastekapsiteten.
 8. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Wintel: Skal man forstå dette må man starte med begynnelsen. Det første argumentet var vel av hensyn til viltet, i en tid hvor hvor det var lett tilgang på krigsvåpen. Disse våpnene kunne ha svært varierende siktemidler og presisjon, og kom gjerne med helmantlet ammo. Alt i alt var det en enkel måte å få ned bruken av uegnede våpen og ammo. Butikkene pushet vel også på for dette da de ikke fikk solgt våpen. Over tid utviklet det seg til å bli et vern av jaktas anseelse. Med HV-våpen utplassert i de tusen hjem ville man unngå at folk dro med seg uniform og AG i skauen.
 9. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Har somlet litt i det siste (har en veteransykkel jeg prøver å få på vegen), dessuten må jeg sette av hele dagen hjemme når jeg kjører ovnen. Er ikke komfortabel med å la den gå ubevoktet, skal se om jeg får tatt det på søndag.
 10. Erlend Meyer

  Innspill til innkjøpsliste for nybegynner

  Jeg ser ingen store ulemper med Breech Lock (eller Hornadys system). Litt endeslakk i gjengene gjør faktisk ikke noe, de vil stoppe på samme sted likevel (så lenge de ikke kan rotere). Hornadys system er nok hakket mer tillitvekkende, men med prisene til Lee synes jeg de har laget et helt OK system. Om noe kan en argumentere for at en får en litt mer flytende innfesting, selv om det neppe er noen reell gevinst. Kanskje ikke det optimale om en skyter BR, men for alt annet tviler jeg på om en merker forskjell. Jeg er ikke 100% fornøyd med Lees låsemutter på dier som skal mye inn og ut. Men de er praktiske når en må finjustere ting, å måtte finne frem unbrakonøkkel i en eller annen faens tommestørrelse hver gang er pyton. Og flere av disse med "skikkelig" låsering bruker settskrue rett i gjengene, det er ikke en pen løsning. I kombinasjon med Breech Lock fungerer derimot Lees løsning helt ypperlig. Når det gjelder halspressing er Lee Collet det åpenbare 1.valget. Den er litt halvfabrikat, en bør smergle ned mandrellen et par hundredeler og kanskje ta litt grader på colleten, men ellers fungerer de helt suverent. Null innstilling eller bytting av bushinger, og om den ikke gir god nok ammo gjør du sannsynligvis noe veldig feil. Enkelte feinschmeckere vil nok foretrekke dyrere dier med bushinger, men det er enten på grunn av helt ekstreme krav til presisjon eller et utslag av OCD og havelyst.
 11. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  FredrikW: Kun "løse rykter" fra en pålitelig kilde. Tipper akkurat den floka løser seg når man graver frem dokumentasjon, men det er i det hele tatt besynderlig. Det ryktes også at de lager krøll med Garand.
 12. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Slik jeg forstår Hassels påstand (ikke fått noen dokumentasjon på dette) gjelder det halvauto-lista. Og leser en forskriften stivbent nok så stemmer jo det, konkurranse er ikke nevnt for de godkjente jaktvåpnene Isolert sett er dette et lite problem, det er vel ikke så mange jakt-autoer som erverves til konkurranse. Man kan jo spekulere i om dette er gjort for å bli kvitt Minien, om jaktvåpen ikke kan erverves til konkurranse forsvinner siste bruksområde for de. Uansett legger det lista for hva vi kan forvente fremover. De har visstnok også funnet ut at BAR Match (muligens BAR generelt) aldri har vært godkjent, hvordan de forklarer den er jeg veldig spent på å få svar på.
 13. Erlend Meyer

  Oppbevaring av våpen

  Nei. Det refereres til kapittel 16 som omhandler oppbevaring. Det vil si at begrensing på mengde ammunisjon og alarmkrav ved mer enn 25 våpen etc gjelder uavhengig av om man eier våpnene eller ikke.
 14. Erlend Meyer

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Og hvis en slik vurdering skal gjøres av disse folkene bør vi være veldig redde for fremtiden. Tross alt er de tekniske detaljene på dette våpenet identisk med en Ruger 10/22.
×