Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content Count

  8,568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Erlend Meyer last won the day on December 22 2018

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

824 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg synes ikke det var SÅ åpenbart. Joda, når en vet det er et menneske er det tydelig, men om hjernen forventer å se en gris? Skuddet er uansett helt horribelt bare pga bakgrunn. For min del bekrefter dette bare mine mistanker om at teknologien er umoden. Med godt utstyr i erfarne hender er det utvilsomt et effektivt verktøy, men i andre enden av skalaen blir det fort problemer.
 2. Er det noen som kan bevise at den ikke gjorde det? Tru kan man gjøre i kjerka.
 3. Targets problem er vel at han vil ha i pose og sekk. Han vil at folk skal være med på å verne naturen uten noen egeninteresse. De må gjerne bruke den, men kun på hans premisser. Og det fungerer desverre dårlig i praksis.
 4. Jeg vil vel si meg enig i at det lukter, men det er likevel forskjell på teorier og fakta. Selv om dere skulle ha rett i at forklaringen er en løgn betyr det ikke at dere har rett i hva den virkelige grunnen var. For alt vi ved kan den være langt mer røten enn våre villeste spekulasjoner (eller helt uskyldig selv om det er mindre sannsynlig). @Jibrag: Mja. Jeg er nokså skeptisk til en del av politiets prioriteringer, spesielt når det gjelder "offerløse lovbrudd". Men det vil nesten alltid være andre, mer alvorlige saker de kunne ha prioritert høyere. Å sette enkeltsaker opp mot hverandre slik er sjelden produktivt, om dette er første sak på dette siden 90-tallet vil jeg ikke ha noe problem med det.
 5. @Jibrag Det gjelder vel for alt og alle. Når du kjører på E6 vet du at de kan stå med laseren rundt neste sving. Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene om denne saken. Jeg forstår at det ikke er noe moro å bli mistenkt for ulovligheter, men reagerer de på samme måte når de passerer en promillekontroll? Og at politiet tok feil mtp lovligheten er vel ikke noe nytt, politiet gjør slike feil regelmessig. Det er en grunn til at vi har et rettsapparat for å avgjøre skyld. Men som du også sier, politiet burde jo være en serviceinstitusjon. Vet du noe om denne saken vi andre ikke vet?
 6. At våpen skal sikres med våpenskap (eller bedre) er greit nok, forbud mot lagring i ubebodd bolig er også lett å forstå. Men å blande folkeregistrert bolig inn i dette er ikke nødvendig. Dette er regler som er knyttet opp mot ting som skatt, og er det noe som er viktig for stat og kommune så er det at de får pengene sine. Hvorfor skulle dette påvirke hvor en lagrer våpen? Om jeg lagrer noen våpen i et skap hos meg eller mine foreldre spiller ingen praktisk rolle. Huset deres er like bebodd som mitt, det er ikke noe lettere å bryte seg inn der enn her. Og så lenge de ikke har nøkkel til skapet har de uansett ikke tilgang på våpnene. Hva er egentlig forskjellen?
 7. Tussehaugen: Ikke vær så pokkers barnslig, "bør som hovedregel" åpner vel for det meste av skjønn og sunt vett? Og hvor i våpenloven finner du krav om oppbevaring på eiers faste bopel? Fleskebacon: Jeg er enig i din tolkning, men desverre er ikke POD det: "Det forutsettes at våpnene oppbevares i godkjent våpenskap på våpeneierens faste adresse". Men jeg sliter litt med å se hvor de finner hjemmel for dette.
 8. Å påvise hylseseparasjon fra utsiden er en øvelse for viderekommende. Bildet til Per viser alvorlige tilfeller, du bør gi deg lenge før de ser ut som det. For begynnere er det egentlig bare to sikre metoder: 1: Sag de i to (vanskelig å bruke de etterpå). 2: Start med nye hylser, kasser etter 5. trimming. Dette er en enkel og pålitelig metode som bortimot garanterer at du aldri vil se hylser som på Pers bilde. Per: Det er vel mer riktig å si at separasjon normalt sett kommer lenger bak. En bør ikke ignorere en slik ring lenger opp på hylsa.
 9. Nope. Mulig det kan tilpasses, men identiske er de ikke.
 10. Etter litt testing av 69smk i aviser kom jeg til samme konklusjon. Litt for bløt til matvilt, men for hard til å være en real kråkesprenger. Ellers ville jeg definitivt testet 69match om målet er små samlinger.
 11. Problemet er forventningene dine, ikke våpenet. Våpenet er garantert for 1MOA (30mm), det klarer 3 av 6 sorter du har prøvd. Dette er en lett jaktrifle, ikke en tung matchbørse.
 12. Punkt 1: Som førstegangslader er det lurt å starte med ny messing av kjent kvalitet. Det koster kanskje litt ekstra, men du slipper å lure på ting. Når det gjelder hylseseparasjon vil jeg anbefale å sage en hylse i to hvis du er i tvil.
 13. Joa, morsomt. Men er det mer riktig av den grunn?
×
×
 • Create New...