Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content Count

  8,714
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Erlend Meyer last won the day on May 1

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

901 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skal på ingen måte forsvare Cans bokstavsalat. Og det er godt at du er ærlig, for uten lesevansker og en liten porsjon velvilje er det fullt leselig. Men det blir veldig fort slitsomt, om alle skulle holdt på slik hadde ikke slike forum hatt mye for seg. Og når vi er inne på de med lesevansker, hvordan tror du de opplever slikt språk?
 2. Om en ikke forstår noe av det Can skriver sliter en muligens litt med lesevansker. Det er riktignok ikke lettlest, men det bør være forståelig om en bruker noen sekunder ekstra.
 3. Enig, man kan ikke forutsette at energi=lyd. Vi er over i ekstremt komplisert fysikk nå, vanlig "gymnas-fysikk" holder rett og slett ikke.
 4. Jeg tviler på om romme gjenger er forklaringen, min erfaring er at dårlig overflate eller feil profil på gjengene er et mye større problem. Du kan prøve med svakt låselim (feks Loctite 222 eller tilsvarende gjengesikring), det bør gi nok friksjon selv etter demontering.
 5. Akustikk er ikke mitt fagfelt, men slik jeg forstår det fungerer en ropert primært som en impedanstilpasning mellom munn og omgivelser. Jeg tror dette også gjelder for en gitarkasse. Denne tilpasningen vil avgjøre hvor mye av energien som overføres til omgivelsene som lydbølger. En lyddemper beviser uansett at lydmengden ikke er konstant.
 6. Nå forutsetter du at "lydmengden" er konstant, det er på ingen måte gitt. Det finnes mange innretninger som forsterker lyd, som feks en ropert eller kassen på en gitar.
 7. Men hvilken sag skal en gå for? Billige sager har en tendens til å svikte over tid, det gjør at en alltid sager med slakk i bladet. Og da blir det fort skjevt.
 8. Det er jo forskjell på å spørre om lov og å informere. Ved å varsle på forhånd risikerer en at de sier "nei", da må en bare ha baller til å be de kysse seg bak.
 9. Tja. Når "samlingene" blir så store blir det også vanskelig å trekke konklusjoner uten veldig store datasett. Når CCI samler omtrent sirkulært tyder vel det på at det ikke er noen alvorlige feil i vertikalplanet. 223-løp er vel 0,11mm større enn 22LR, da skal en vel egentlig være fornøyd om en kan treffe en låvedør fra innsiden.
 10. Jeg tviler på om det er mekanismen som gjør dette. Var det en 223 med adapter?
 11. Fett nok. Når jeg leser 1. innlegg på nytt må jeg si meg litt enig, dette bør dekkes av §14. Å støpe litt for kjente i ny og ne er langt fra det som menes med næringsvirksomhet, selv om en skulle ta en fair pris mtp tidsbruk og utgifter. Men det er jo greit å huske på at kuler regnes som ammunisjon. Hvis du ikke ville vært komfortabel med å gi/selge noen skarp ammo bør du ikke forsyne de med kuler heller.
 12. Har ikke kommet noe lenger enda, har ikke fått tak i egnet pipe for jobben enda.
 13. Thor: Uten å ha gjort noen store undersøkelser vil jeg tro det er omtrent det motsatte her på berget. Ut fra det jeg ser av plukkhylser er 7,65 langt mer utbredt.
 14. Den eneste du lurer med dette er deg selv.
 15. Skal en straffes må en først påkalle seg politiets oppmerksomhet, om en bare selger litt til kamerater og kjente er sannsynligheten for det nesten ikke-eksisterende.
×
×
 • Create New...