Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content count

  8,009
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Erlend Meyer last won the day on November 20 2017

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

446 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erlend Meyer

  Hvilken optikk er anbefalt for første våpen?

  Det er vel beviselig ikke sant, bare se på banen under storviltprøva. Ser vel 10x så mye rimelig optikk der... Og hva regner man som kvalitetskikkert?
 2. Erlend Meyer

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Det nytter garantert ikke når en ikke har fakta å komme med. Fakta kan lede oss mot løsninger som gir oss i både pose og sekk, et tryggere samfunn uten å ofre for mange av våre friheter.
 3. Erlend Meyer

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Lenkene til Ei tohi varjata viser at antikke våpen neppe er det største problemet. Men at de sammen med plomberte våpen er en del av problemstillingen er jeg enig i. Det er selvfølgelig mulig å lage våpen fra bunn, jeg er en av de mange som har utstyret til slikt, men det er ikke en enkel jobb sammenliknet med å deplombere et våpen eller å lage ammo til antikviteter. Personlig synes jeg man i for stor grad bekjemper symptomene fremfor sykdommen, faktum er at man kan bruke nesten hva som helst som et våpen om man ønsker. I UK har svjv syreangrep økt, og terrorister har for lengst innsett at kjøretøy er enkle og effektive våpen. Det betyr selvfølgelig ikke at man skal la være å se på skytevåpen, men kan vi ikke få litt mer fakta på bordet? Hvor mange av episodene i Norge skjer med lovlig registrerte våpen? Hvor mange av de ulovlige våpnene stammer fra sivile kilder (etter kravet om våpenskap kom)? Hvorfor finnes det ikke statistikk på dette? Min påstand er at det er fordi tallene ikke viser noe stort problem. Om sivile våpen var en vesentlig kilde til det ulovlige våpenmarkedet ville det blitt brukt mot oss.
 4. Blåtann er og blir noe satans mannsjit. Jeg har ikke tall på antall ganger jeg har hatt kødd med oppkobling og parring opp gjennom årene.
 5. Om jeg forstår det riktig så sitter beregningen i avstandsmåleren, kikkerten kan kun vise justeringen som måleren overfører. Det synes jeg er en veldig dårlig løsning siden all funksjonalitet avhenger av måleren. Om beregningene ble gjort i siktet kunne man lagt til en manuell justering og fått et produkt som også fungerte på egenhånd.
 6. Erlend Meyer

  Dagens annonse på finn.no

  Til mannen som har alt og desperat trenger å kvitte seg med noe av det?
 7. Erlend Meyer

  Marlin XT-22 Erfaringer?

  Man trenger faktisk ikke å Volquartse om en starter med en Target-modell. Min går usedvanlig bra med kun bedding&tuning av avtrekk.
 8. Erlend Meyer

  Marlin XT-22 Erfaringer?

  Hehe, det er nok stort sett Ruger halvauto eller CZ bolt folk ender opp med. Litt synd at man er så konservative, men det er kanskje en grunn til det? Ikke at jeg tror disse er de eneste gode riflene på markedet, men det er to veldig trygge valg.
 9. Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves. Med en slik innsikt kan de finne på å avslå søknaden om man fører opp trening uten å være medlem i et skytterlag. Heldigvis overvåker politiet normalt sett ikke skytebaner, så det er svært lite trolig at han vil få problemer ved å kun føre opp jakt som behov.
 10. Erlend Meyer

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Hassel: Nå trekker du konklusjoner uten grunnlag, denne saken beviser ikke noe annet enn at kriminelle også bruker antikke våpen. At disse skulle være de eneste våpnene de har tilgang på har du ikke dekning for.
 11. Erlend Meyer

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Ladebenken: Du og Joska har rett, jeg tenkte ikke gjennom dette før jeg svarte. Reglene for erverv stiller ingen krav til våpenskap, dette kravet kommer først når man har et våpen å oppbevare. Jeg forstår godt hvorfor noen foretrekker å gjøre det slik, ikke alle er like nøye med å følge loven på dette. Og ved å ta det før første våpen slipper de å ta en sjekk i ettertid. Men det er like fullt en uting når politiet begynner å finne på regler.
 12. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Phew! Da er en krise avverget, fikk nettopp tak på et sluttstykke. Det lar jeg gå til han som mistet sitt i posten, så får jeg bare fortsette planene om å lage et nytt til meg selv. Nå har jeg ikke samme tidspress eller krav til finish, det gjør ting litt enklere.
 13. Erlend Meyer

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Det blir som å måtte ha jegerprøven før du søker.
 14. Erlend Meyer

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Bare la tråden ligge, du trenger ikke å gjøre noe. At man vil være grundig ifb en søknad er fornuftig, selv om Politiet ikke har noe med selve FK-godkjenningen skal de jo verifisere at du tilfredsstiller kravet. Tidligere praksis har typisk vært at man må vise kvittering på skap, men de skal strengt tatt også verifisere at det er korrekt montert (når nødvendig).
 15. Erlend Meyer

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Helt korrekt, kravet er enkelt og greit " FG-godkjent sikkerhetsskap" eller bedre. Så langt jeg kan se er det ingen mulighet for å fravike dette, ergo må en få FG-godkjent evt kreative løsninger. En trappetralle løser de fleste problem. Jeg har dratt et par skap opp noen trapper, og selv om jeg hatet hvert sekund fikk vi det til.
×