Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content Count

  8,467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Erlend Meyer last won the day on December 22 2018

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

773 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erlend Meyer

  Dårligere presisjon ved bruk av Svemko QM?

  Ikke noe å bekymre seg over. Munningen er som du sier viktig fordi det er siste kontaktpunkt mellom kule og løp, når kula har forlatt løpet er den stort sett trygg.
 2. Erlend Meyer

  Spennende ammo

  Joa, ser den. Med TSS No4 bør en få gjennomskyting, en har uansett nok hagl.
 3. Erlend Meyer

  Spennende ammo

  Det kan godt hende at disse vil funke på rådyr. US7 er vel lik norsk 6'er, med bly holder det faktisk med 4'ere. På de rådyrene jeg har sett skutt med No4 bly satt mesteparten av haglene i skinnet på andre siden, så en har nok dybdevirkning. Tar en med hardhet og bedre BC i beregningen vil jeg ikke bli overrasket om No6 TSS har bedre penetrasjon på 25m.
 4. Erlend Meyer

  Lage 2 rifleløp av et emne på 815mm?

  Det er mange meninger og teorier om dette, ikke godt å si hva som er voodoo og hva som er tilfelle. Maskinteknisk er det ikke noen stor utfordring, husk at en får noen millimeter ekstra siden måling gjøres fra støtbunn. Men så var det selve emnet da. For det første anbefales det at man kapper rundt tommen ved munning, dette er vel fordi lappingen tar litt mer i endene når man reverserer retning. En del løpsprodusenter prøver etter sigende også å lappe pipa en anelse konisk. Om en skal avvike fra en ren sylinder bør pipa kone litt ned mot munning, det motsatte er ikke helt heldig. I tillegg kan maskineringen skape en retningsbestemt overflatestruktur, å kamre i feil retning kan i teorien gi både økt friksjon og mantling.
 5. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Nå ignorerer du de 25% som er nøytrale. Tar vi de tallene med er det kun 2 av 5 som "misliker eller misliker sterkt" ulv i sitt nærområde.
 6. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Du misforstår. De som støtter ulv i Norge gjør ikke det motvillig fordi vi har forpliktet oss i en eller annen avtale, de gjør det fordi de mener det er riktig. Og jeg tror faktisk et flertall av befolkningen er for å verne om sårbare arter, selv om de ikke er truet globalt.
 7. Erlend Meyer

  Søke på nytt våpen før eksisterende er solgt i Oslo

  Det kan være en god ide.
 8. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Du skjønner fremdeles ikke hva dette handler om. Må du ha en avtale som tvangsmiddel for å gjøre det som er riktig?
 9. Erlend Meyer

  Søke på nytt våpen før eksisterende er solgt i Oslo

  Å klage dette inn for POD er meningsløst (men gjør det gjerne, så blir det litt merarbeid på køddene), det er jo helt i tråd med deres tolkning. Man må nok ta det opp med departementet eller gå til retten om en skal endre på dette.
 10. Erlend Meyer

  Søke på nytt våpen før eksisterende er solgt i Oslo

  Desverre er det helt i tråd med PODs tolkning (https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/politiets-behandling-av-vapensaker.pdf): "Direktoratet forstår våpenforskriften § 13 tredje ledd slik at det bare kan erverves ett våpen pr program under forutsetning av at vedkommende ikke har våpen fra tidligere som lovlig kan benyttes til samme bruksområde (program)."
 11. Erlend Meyer

  Søke på nytt våpen før eksisterende er solgt i Oslo

  Teoretisk sett riktig, men i praksis er det som Razorback sier.
 12. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  På ingen måte, da er vi tilbake til å spille svarteper igjen. Så lenge Norge er en del av det naturlige utbredelsesområdet har vi en selvstendig plikt til å bevare den.
 13. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Per: Den var utryddet. Skandinavia er fremdeles innenfor dens naturlige utbredelsesområde, og det eneste som isolerer den fra Russland og Finland er krypskyttere.
 14. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Seawolf: Nei, fordi vi diskuterer ulven i Norge. Det du sier er at naturvern skal følge svarteper-regler. Sistemann til å utrydde en art sitter med ansvaret. Vi kan da gi F i alt av salamandere, fjasemose og uglefaen som kødder til for utbygginger så lenge de finnes i Sverige. 8x68: Sunn skepsis inkluderer ikke å avfeie alt av fagekspertise som korrupt. Da avkler man seg bare som en idiot eller fanatiker. Jeg har ikke noe i mot ekstern vurdering, men jeg vet også at det ikke vil hjelpe. Finner de noen småfeil vil de blåses opp ut over alle proposjoner, om de ikke finner noe er de like korrupte som sine norske kollegaer. Forskermafiaen har slått til igjen... Sukk.
 15. Erlend Meyer

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Bra, fakta er alltid nyttig. Men at man trenger å hente inn ekstern kompetanse viser vel også at det ikke er mulig for lekmenn å trekke noen enkle konklusjoner. Seawolf: Wabakken har alt på det tørre, ulv er listet som CR (kritisk truet) i Rødlista. Og den er utarbeidet av fagfolk etter internasjonale kriterier.
×