Jump to content

Erlend Meyer

Members
 • Content Count

  8,310
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Erlend Meyer last won the day on August 26

Erlend Meyer had the most liked content!

Community Reputation

700 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erlend Meyer

  Mini 14 PAR

  Dette handler om en grunnleggende forskjell i hvordan disse to våpenkonstruksjonene drives. I en halvauto vil bolthastighet ved opplåsing være på sitt høyeste, det er derfor ikke nødvendig med noen kraftforsterkende utveksling for ekstraksjon. Den enkleste fiksen på en rettrekker vil være å øke forvandring på bærer så en rekker å bygge opp mer bevegelsesmengde.
 2. Erlend Meyer

  Steyr Evo 10E (luftpistol) vanvittig pris i Norge

  Ikke glem høy kjøpekraft og en usedvanlig vilje til å bortforklare prisforskjeller.
 3. Erlend Meyer

  Lær meg å bygge upper!

  Hvis det ikke er noen stor besparelse i å kjøpe ferdig ville jeg bygd. Kanskje litt sært, men jeg liker nå engang å bygge. Dessuten kan du velge riktige komponenter med en gang fremfor å begynne med deler som kanskje er et kompromiss. En slipper også å lure på hvor bakfull montøren var når akkurat din børse ble skrudd sammen. Det er egentlig utrolig hva som slipper gjennom kvalitetskontrollen, selv fra høyt respekterte produsenter.
 4. Erlend Meyer

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Når husker jeg ikke, den dukket vel først opp i våpenforskriften. Nå er den i forskrift om forbudte skytevåpen. Hvorfor er vel pga energi og eksplosiv ammo, og hjemmelen er Våpenlovens § 6a.
 5. Erlend Meyer

  6.5 Creedmoor lading

  Kan virke som røffe flater på tennstift eller oppspenner-kammen på bolten.
 6. Erlend Meyer

  Foldekniv tråden

  Gerber Bolt Action Hunter (fra tidlig på 90-tallet): Min absolutte favoritt. Hendig størrelse, usedvanlig god ergonomi med tanke på grepets begrensinger, godt stål og uslitelig mekanikk. Jeg har to...
 7. Erlend Meyer

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Både ja og nei. Joda, det er alltid noe viktigere, særlig når en ikke vil gjøre noe. Og nei, jeg synes en av våre større utfordringer er nettopp PODs evne til å lage egne lover. På et eller annet tidspunkt bør vi prøve å ta de på det. Denne saken er egentlig såre enkel. Alle forstår at dette 12,7-tallet stammer fra 12,7x99. Og POD kan ikke være så inkompetente at de ikke forstår det. De forplikter uanfaensett å forstå hva "kaliber" betyr.
 8. Erlend Meyer

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Jeg er enig, og jeg vil tro at man vil kunne få medhold i en evt rettssak. Men så var det å få noen av våre ballelause forbund til å gjøre det da...
 9. Erlend Meyer

  Subsonic rifle

  I gode løp (LW et al) holder 1:8 (203mm), 240SMK er kanskje marginal men det pleier å funke. I mer typiske "produksjonsløp" ble det tydeligvis litt marginalt. Det tok ikke lang tid før "alle" hadde gått over til 1:7, selv om standarden for BLK er 1:8.
 10. Erlend Meyer

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Jeg tror POD er fullstendig klar over sakens realiteter, dette handler nok om byråkratisk vranghet. Problemet er at det ikke er en absolutt standard for kaliberbetegnelse, selv om man normalt bruker boringsdiameter. På stående fot kommer jeg bare på 9mm som bryter standarden når det gjelder militære betegnelser. Jeg kan heller ikke komme på et eneste kaliber med riflingsdiameter på 12,7mm (0.500"). Det næreste jeg kommer er 12mm Remington som har en oppgitt kulediameter på 12,6mm. Men riflingsdiameter på min er vel på rundt 13mm.
 11. Erlend Meyer

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Joda, AR kan være veldig presis. Men avtrekket blir aldri i samme klasse, og DFS-skyting er nå engang DFS-skyting. Og det er helt greit, all sport er basert på mer eller mindre vilkårlige regler. Om målet kun er å konkurrere på minste samling kan man begynne med BR, i DFS spiller det egentlig ingen rolle om en samler innenfor 3 eller 5cm på et gitt hold så lenge blinken er passe skalert. At de konkurrerer med grovkaliber liker jeg faktisk, å håndtere litt rekyl krever også ferdighet. Så det største argumentet ligger vel i pris, det koster å skyte aktivt i DFS. Men om utgiftene ved konvertering dreper økonomien for flertallet får vinninga fort opp i spinninga. En løsning kunne vært å score de forskjellig så de ender opp på omtrent samme nivå. Kanskje ikke så lett å få ting til å matche perfekt, men det er i det minste noe å vurdere. Å sutre over å bli kneblet er ikke produktivt. Og det er ofte nødvendig å sette strek når en avgjørelse er tatt. Om alle skal sutre over hver jævla avgjørelse som ikke gikk deres vei kan en bare legge ned hele sjappa. Se heller på hvordan du kan selge din løsning bedre ved neste korsvei, det kommer alltid et nytt årsmøte.
 12. Erlend Meyer

  6.5 Creedmoor lading

  Enig. Uten å ha gjort det før skulle jeg ikke brukt veldig lang tid på en slik jobb.
 13. Erlend Meyer

  Cz 455 Kapping av løp 22Lr og 17Hmr

  Man må ta slike påstander med en klype salt (kanskje en spade). For mange er presisjon = beste 3skudd-serie, men skyter man nok serier kan alt samle i et hull.
 14. Erlend Meyer

  Fresing av hylsehalser, Blandet lot

  Lad opp og sorter etter halsdiameter.
 15. Erlend Meyer

  6.5 Creedmoor lading

  Ser ut som stor tennstiftkanal, dette gir lett kratring med myke hetter. Hvilke SR-hetter har du prøvd?
×