Jump to content

Vaquero

Members
 • Content Count

  2,032
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Vaquero last won the day on December 29 2019

Vaquero had the most liked content!

Community Reputation

1,226 Excellent

Recent Profile Visitors

5,264 profile views
 1. Enig med flere her, de gamle. 70 tallet og deromkring. Hvor gammel min mod.60 er er jeg usikker på , jeg kjøpte den brukt i 1990. Min mod.60 har ikke den finnishen som en finner på blånerte modeller fra 70-80 tallet. Gummigrepet er ikke særlig pent på min, men helt klart bedre å skyte med enn den originale "bandykølla".
 2. Å kjøpe "billig" ammo for hyggeskyting, man ender opp med en haug med glinsende tomhylser. Tomhylser klør! Hva gjør man med dem? Kaster dem - selge dem - gi dem bort? Nei, de havner i ladepressa før eller siden😁 Jeg har i underkant av 1000 hylser til .45 Colt, de varer nesten evig. .44 Mag. stresser nok noe mer.
 3. Øverste bilde fra en Winchester katalog fra 1983, her markedsfører de en mod 94 i "Trapper", 16" løp. Jeg husker at Trapper og Wrangler kom i .30-30Win. .44 Mag. og .44 S&W.Spec. .357 Mag. og .45 Colt. For et par år siden hadde jeg lenge en Mod. 94 Trapper (.45 Colt) på tilbud om å kjøpe. Jeg ble kvalm av havesyke p.g.a overfull garderobe. Jeg har hatt gleden av å skyte med denne Winchesteren i .45 Colt. Jeg ble ikke mindre dårlig av den grunnen. Nå er jo mitt laderom rigget for .45 Colt siden jeg har en Ruger Vaquero i kaliberet. Jeg tror nok de fleste "nerdene" her inne med ladekapasiteter ender opp med et die-sett osv. Det blir fort dyrt å leke med disse patronene med kjøpeammo, det går fort unna med en eske. Jeg henger litt etter planen med å støpe kuler selv til .45 Colt, men jeg tok en snarvei og kjøpte 800 kuler fra Blykula til en billig penge. En Winchester mod. 94 i Trapper eller Wrangler er ikke hyllevare lenger, dessverre. Dukker de opp på bruktmarkedet løp og kjøp. Derimot er jo nevnte Marlin i denne tråden fine alternativer.
 4. Jeg har aldri tenkt på villsvinjakt for min del, men denne fra direktoratet tilsier at villsvin går som storvilt. Utklipp: Under jakt på elg, hjort, dåhjort, villrein, villsvin, muflon, moskusfe eller felling av ulv og bjørn skal det brukes ammunisjon med ekspanderende prosjektil med minimumsvekt 9 gram og med følgende anslagsenergi: a) For ammunisjon med kulevekt mellom 9 gram (138,9 grain) og 10 gram (154 grain) skal anslagsenergien være minst 2700 joule (275 kgm) målt på 100 meters avstand, E100. b) For ammunisjon med kulevekt på 10 gram eller mer skal anslagsenergien være minst 2200 joule (225 kgm) målt på 100 meters avstand, E100. Under jakt med rifle på rådyr, bever, jerv og gaupe skal det brukes ammunisjon med ekspanderende prosjektil og anslagsenergien skal være minst 980 joule (100 kgm) målt på 100 meters avstand, E100. Det er tillatt å bruke fyllingskule/slugs til jakt på rådyr. TIl jakt på villsvin er det når haglegevær benyttes, kun tillatt å benytte fyllingskule/slugs.
 5. Williamssikte til @bobby ser ganske fint og solid ut. Jeg har en Lyman #66A. Jeg har vel egentlig presentert dette tidligere i en eller annen tråd. Jeg synes Lyman ser litt mer spinkel og sårbar ut enn Williams. Når jeg transporterer rifla i futteralet vipper jeg enkelt ut siktet ved å trykke på en knapp. Når jeg fjernet originalsiktet bak satte jeg inn en "Dovetail Sight Blanks" fra Skinner sights, jeg gjorde det samme på Marlin også. For å få best mulig lysåpning fjernet jeg originalkornet som satt på en klakk som skjermet mye mot målet. Jeg fikk en børsemaker til å sette på et nytt korn fra Skinner sights. Som andre nevner her så kan alderen utfordre synet en del. Jeg har prøvd noen billige lesebriller, men jeg har ikke skutt bedre av den grunn. Jeg tror jeg får prøve litt til med billige lesebriller. Som @bobby skriver om avstand, 70 meter, jeg får angst på 100 meter. Heldigvis der jeg bruker rifla blir det uansett korte hold. Lyman #66A Dovetail sight blanks, fra Skinner sights. Høyere korn uten skjermende kornklakk. Lyman fjernes lett ved å trykke på en knapp, like lett å sette til bake uten uten å justere på nytt. Sikte faller på plass der den sto sist. Jeg får jobbe litt til med billige lesebriller.
 6. Enig med @Cruiser om Nokia tuura, Nokia tuura hadde jeg tidligere i mange år. Siden jeg ikke fant dem hos en lokal forhandler kjøpte jeg noen andre fra Viking. Uansett går jeg for nevnte Nokia neste gang, beste jeg noen sinne har hatt. Det som dreper gummistøvler er om man sitter for nære bål, støvlene blir glovarme og tørker ut. Siden jeg har "brent" meg på dette to ganger har jeg holdt litt bedre avstand til bålet. En gang jeg satt nære ble gummien flytende og ga gummiavsetning på fingrene ved berøring. Støvlene på bilde er Viking ett år gamle, ikke sikker på produktnavnet, kjøpte dem på salg hos XXL. Det blir uansett Nokia tuura før eller siden.
 7. Jernsikter og uten "pysetut" , ser det ut som 😁
 8. http://www.tacticoolproducts.com/headstamps.pdf Her er en i min samling, ekserserpatron. P 28 står for Deutsche Waffen u. munitionsfabriken A. -G., Karlsruhe Germany.
 9. 6,5x53,5R Mannlicher: http://www.cartridgecollector.net/65-x-535r-mannlicher-m95 Jeg har noen i blandet "drops" av denne med ulike bunnstempler, i hovedsak Hollandske og en fra Østerrike. Som @Per-S skriver så brukte tyskerne erobrede våpen rundt om kring, mange av disse våpnene i 6,5x53R havnet nok i Norge under krigen av denne grunn. I Norge hadde tyske styrker mye ulike våpen fra erobrede arsenaler, mye håndvåpen fra diverse nasjoner. Eks. i Frankrike brukte det tyske kystartilleriet den franske MAS-36 boltrifle som tjenestevåpen. 6,5x53R Ble inntrodusert i 1892 for den Østerriske og Nederlandske hærens boltriflen Mannlicher modell 1895. Modell 1895 ble også brukt av den nederlandske marinen. Romania valgte også denne riflekonstruksjonen og patronen fra Europas våpensmie i Østerrike. Romania hadde Mannlicher modell 1893, Nederland og Romania utfaset disse etter 1945. (Patronen har katalognr. SAA 1410, kulediameter er oppgitt til .263")
 10. Ikke bare politiet som sleiver litt. Forsvarsdepartementet har godtatt en bot på kr.500.000,- etter et vådeskudd på Rygge, hendelsen fant sted den 22. mars 2018. Dette skjedde under en tørrtrening hvor en elev utilsiktet byttet til et magasin med skarpe skudd. En sersjant som ledet treningen stod foran elevene i ildrettningen da eleven trakk av og traff ham i høyre underarm, kulen gikk ut på baksiden av armen i nærheten av albuen. Heldigvis fikk ikke sersjanten alvorlige skader. Våpnet var en MP7.
 11. Jeg er heldig som har en generell bevilgning uten spesielle begrensninger, unntak om diverse brannstiftende og panserbrytende ammo. Jeg kjenner til de som har en tåpelig bevilgning opp til 8mm. Teit at en ikke skulle få samle på patroner til grove jaktrifler i .375" til 700 NE. Eller .338" og 9,3. Hva er hensikten med en slik begrensning, vrangvilje? Søk om kaliber godkjent for jakt i Norge og Afrika, og håndvåpen opp til .455" Ofte kommer en over patroner en selv ikke samler på, men de fungerer heller som bytteobjekter til det du ønsker å samle på. Patronsamling er en harmløs hobby, lite relevante objekter for kriminelle.
 12. Bra saker, gratulerer!
 13. Det kan tyde på det du skriver her, eks.6.5 k.j patroner kan bekrefte denne strategien. Ellers "bøttet" det ned patroner godt merket fra USA - Canada - UK så det holdt. Generelt ble det produsert mye forfalskninger av div. Eksempel falske sedler m.m.
 14. Når vi først er inne på ammunisjon som kom fra England så kom det som vi vet mye rart. Jeg har vist denne 6,5x55 tidligere. Denne er spesiell, produsert av Eley for flydropp til motstandsbevegelsen i Norge. Veidinn som gikk bort for en stund siden bekreftet at disse er produsert under krigen for formålet. Det som er merkelig er bokstavene på tysk, for å villede tyskerne, typografien (fontene) er ikke typisk tysk eller skandinavisk. Bunnstempelet er heller ikke svensk eller norsk. En tysk etterretning burde ha registrert dette ganske kjapt. Når britene først skulle produsere patroner og samtidig villede fienden, hvorfor ikke gjøre det fult ut med landets bunnstempler, eks. RA. K.J står for Krag Jørgensen. Ingen nordisk patron i 6,5x55 har dette bunnstempel, selve esken er ukurant norsk/svensk.
 15. https://tv.nrk.no/serie/operasjon-muskedunder/sesong/1/episode/3/avspiller Her i episode #3 Flukten ser vi opptaket hvor patronesken vises frem, Skyv opptakstiden frem til tiden 45.20.
×
×
 • Create New...