Jump to content

Vaquero

Members
 • Content Count

  1,962
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Vaquero last won the day on October 1

Vaquero had the most liked content!

Community Reputation

1,157 Excellent

Recent Profile Visitors

4,754 profile views
 1. Ja, vi ser jo her hjemme i Norge at både politi og forsvar ikke har orden i sakene sine. En skulle tro og forventet at folk i regjeringkansliet i Sverige hadde folk som var bedre til å stole på. Pistolene lå vel ikke tilgjengelige i kantina, det er vel neppe hvem som helst som hadde tilgang på seks Glocker. At disse folkene ikke er til å stole på er betenkelig. Noen ganger lurer jeg på instutisjoner hvor en hadde forventet bedre. Denne saken i Sverige og våre egne historier er flaut.
 2. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/vQdyEX/vapenstolderna-hos-statsministern-sager-nagot-om-vart-land Stjålet fra Regjeringskanseliet, pistolene skulle beskytte statsministeren.
 3. Jeg samler fortsatt figurer som stilles sammen med tilhørende ammo i samlingen: Jeg har lettet litt på kontoen og fått tilsendt to nye håndmalte fra King & Country. Scenario Pacific. Uten tvil er figurene fra K & C og W.Britain og Thomas Gunn de beste. Jeg har i underkant ca.20 meter hyller i et låsbart opplyst skap hvor samlingen står sammen med diverse uniformsmerker og passende tilbehør. Tyske soldater sammen med 7,92x57 osv. Illustrativt og morsomt, litt fargerikt og ikke bare trøtte patroner. En trofe-samler fra US Marine Corps og en japansk infanterist: .30-06 Springfield patroner har jeg litt av fra forskjellige produsenter f.o.m. 1940 - t.o.m. 1945. Klips til Garand og litt annet div. En US Marine soldat med Garand passer fint til oppsettet med .30-06. Om den japanske soldaten har en Arisaka type 38 (6,5x50SR) eller en Arisaka Type 99 (7,7x58 japanes) er ikke godt å si, men den står sammen med begge patronene.
 4. Siden vi har første advent i dag: Leste nettopp at MDG krever at kjøttmeisen fjernes fra julekortene.
 5. Hva med barberkosten? Jeg har ofte lurt på hvordan man blir "BUSTLEVERANDØR". Jeg tror det hadde vært ekskluderende i omtalte organisajoner om dyrevelferd. Hadde Natur og ungdom fersket meg på badet med denne busta, jeg hadde neppe kommet fra det uten skrammer og blåveis.
 6. @erikraude Stemmer. Den heter PFM-1. En EOD-offiser fortalte meg en gang at disse kan fint ryddes med hagle. Forutsatt at man har tilgang på en hagle med rikelig ammo. https://en.wikipedia.org/wiki/PFM-1 De kan også leveres i andre farger, tilpasset terrenget der de skal slippes.
 7. Du har helt rett, jeg tror også at du vet at Nr.10 aldri aldri var ment som et leketøy for barn. Når den debuterte som et "ukjent plast objekt" i Afganistan så ble barn skadelidende, journalister omtalte den som et leketøy rettet mot barn. Stygg sak, mitt eksemplar er en harmløs dummy produsert i England.
 8. @E_Berg Du er i mål fra 1 til 9 bra, ingen av patronene er spesielt mye i bruk her i landet. Nr.8 er som du lurer på ,6,5x54R. En patron brukt av skiskyttere på 60 -70 tallet. Nr.10 er ingen patron, likevel et interessant objekt. Hva er det, dere som vil svare?
 9. Ikke den store responsen så sent på kvelden. Er det noen spesialister som vil ramse opp?🙄
 10. Det er torsdag i dag: Skulle vi ta en helt enkel en? Her er det 10 svar. Jeg tenkte at denne kunne være reservert de som ikke er spesialister, her på kammeret er det de som tar denne rekken på strak arm, fint om disse kunne slippe til andre. @Ei tohi varjata du har tastaturforbud😎
 11. Jeg gjentar sikkert mye som er skrevet av andre tidligere. Det er et hårreisende dårlig forslag om forbud. Det finnes et folk i dette landet som har levd et liv på bygda og i utmark i generasjoner, folk med et sunt forhold til laukniver og fangstredskaper av ulikt slag. Så dukker det opp en promille av noe som igjen er en minoritet med en belastning vi fra før ikke var kjent med. Et sentralt byproblem. Så lager man et forbud som skal gjelde fra Oslo sentralt til der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Skal hele befolkningen lide for en mislykket situasjon i Oslo? Slik kan man ikke behandle hele befolkningen. Jeg lurer på om disse fra "byregjeringen" inkl. POD er klar over at det finnes et vettug folk i Norge utenfor storbyen. En mistillitserklæring til hvermansen. @joska jeg tror de myndighetene i landbruket og justiskomiteen og POD sitter med ryggen mot hverandre i vanntette skott.
 12. Hvorfor? Det er mange her i landet som ikke trenger skytevåpen, for mange av dem kan myndighetene gjerne forby alle skytevåpnen. Vi må ikke bli likegyldige til forbud som ikke rammer en selv.
 13. En artikkel fra 2017: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/q5We1/politidirektoratet-eser-ut-under-frp POD eser ut! I 2013 var det 215 ansatte der og i 2017 hadde de 320 ansatte. Noe må de pusle med, fnne på ting. Vanlige folks privilgeer blir som canapeer for de som vil regulere. Folk har hittil fått pusle med mye uten at det har vært eller er et problem, så her er det mye å ta fra. Dersom bladlengen blir 25 cm, hva blir det neste. Behov eller ikke behov for over 25cm. får bli opp til den enkelte, mange samler litt på kniver. Et storbyproblem må løses der. Synd at FRP (se artikkel) ikke fikk fjernet POD, tar jeg feil om at Senterpartiet ville det samme? Politikere er fantastiske til å gjenomføre mye vås, men å rydde i maktens korridorer er de dårlige på. Byråkratiet skal tjene folket, ikke være det til last.
 14. Det var ikke så lenge siden i høst at ei jente spiste hesten sin etter et langt vennskap. Det hører med til historien at hun ble truet på livet. Du kan sikkert spise hesten, men se deg ofte over skulderen hvor du går.
 15. Noe har skjedd med folk og hest under tidens løp: Hadde man behov for transport før i tiden så kjøpte man en hest. Har man kjøpt en hest i dag så trenger man noe å transportere hesten med.....
×
×
 • Create New...