Jump to content

Vaquero

Members
 • Content Count

  1,559
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Vaquero last won the day on September 8

Vaquero had the most liked content!

Community Reputation

696 Excellent

Recent Profile Visitors

3,091 profile views
 1. Vaquero

  Kule til elg 6,5x55

  Jeg er mulig ikke den rette til å svare, jeg har aldri skutt elg med 6,5x55: Jeg har sett en del elgfall hvor 6,5x55 har vært på ferde, dette har gått bra. Rene og pene sideskudd riktignok. Nå må vi ikke glemme at dette kaliberet har vært den store "elgdødaren" i Skandinavia i flere tiår. I denne epoken var det kuler før disse nymotens greiene kom. Jo da, utviklingen har gått videre, det gjelder alle kalibere. Før i tiden som jeg sikter til hadde vi av de bedre kulene som Lapua Mega . Norma Alaska - Vulkan - Nosler Partition. Litt nyere fra Norma eks. Oryx. Ellers er det nevnt andre gode kandidater her. Pass på rett vekt og riktig hastighet. Elgen detter på et godt skudd. Et dårlig skudd er et dårlig skudd uansett kaliber. Før i tiden skjøt jeg flere elger med Lapua Mega i både .308 Win. og nå den utgåtte kula 7mm. Mega i 170 grain. Alt har fungert uten å klage. I dag har teknologien gått langt og kulevalget har blitt forvirrende stort for mange. Noen ganger er det utidig mye prat rundt leirbålet om dårlige kuler med div. skrekkhistorier. Folk prater om at sitt kulevalg er det beste uansett. Mange uerfarne som har kjøpt god jaktammo over disk kan bli forvirret og få unødig prestasjonsangst når de lytter til hardbarka hjemmeladere og denslags. De skal lære og høste erfaringer ikke skremmes. Har de kjøpt en pakke 6,5 i Mega eller Oryx, slapp av det går bra.
 2. Vaquero

  17 Remington

  Skyteavstand? Artig sak du har der
 3. Vaquero

  Hva er dette?

  En bekjent av meg har denne K31, slik ser den ut. Stokken er uforskammet pen til å være en militær masseproduksjon. Schmidt Rubin M1931 carbine til høyre.
 4. Vaquero

  Kreative patroner

  Ja ja, @Ei tohi varjata, når du her beveger deg inn bak jernteppet: Hva med en 7,62x39 (M43) patron som er strupet ned til en .270 kule. Den er også kreativ
 5. Vaquero

  Hva er dette?

  Dersom den er til salgs og du har plass i garderoben, slå til! Patronen er aldeles nydelig, litt tykkere enn .30-06, men kortere. Kulene er greie å få tak i , de er .308". Hylsene er også handelsvare i Norge. Jeg har satt en vanlig .308 Win. ved siden av så du ser forskjellen. En bekjent av meg har en K31, den går som en drøm!
 6. Vaquero

  Kreative patroner

  Folk har forsket på mye spennende her i landet: Her har noen lagt sin tro på .303 British-hylser, kula til .303 måler egentlig .311", altså litt grovere enn vår vante .30 kule som er .308". Den ene villkatten er krympet ned til 6mm. Den andre er krympet ned til .308" (.30/03). Denne kortingen er også merket 1,5/8" eller 39,50mm hylselengde. En kan undres over hva disse ildsjelene som legger ned mye jobb med dette søker etter. Eks. 6mm./303 fungerer sikkert greit i en Enfield låsekasse og dets magasin, hvis man har gått til det skrittet å pipe om ei slik rifle. Hvis ikke skulle det være nok av alternativer innen 6mm. i korte og lange hylser. Storvilt er utelukket uansett. Nå finnes det lettvint en .240 Wby.Mag. som er nesten like lang. Uansett så tror jeg at prosessen med å få til slike villkatter er mer interessant enn hva som kommer ut av pipa når prosjektet er ferdig, det er veien dit som sikkert er morsomt for spesielt interesserte.
 7. Vaquero

  Kreative patroner

  Jeg tror jeg lander på at dette er en .416 Whisper: Whisper-familien består av flere kalibere i ulike hylseopphav. Bare for å ta en kort oppsummering på dette bilde. .222 Remington er far til mange villkatter som har blitt offisielle "nye" kaliber/patronbetegnelser. Eks. .222 Rem. er igjen utgangspunktet til .221 Fireball som ikke er noe annet enn en nedkortet .222 Rem. .221 Rem. hylser er i full produksjon med sitt eget bunnstempel. .221 hylser er igjen opphavet til mange andre patronideer, som eks. .300 Whisper. Når vi kommer til .416 Whisper så er denne laget ut av en "vanlig" 7mm.BR-hylse. Mitt eksemplar er her stemplet .7mm.BR. i hylsebunnen. https://en.wikipedia.org/wiki/Whisper_(cartridge_family) Slektstavle.
 8. Vaquero

  Utleier nekter meg å oppbevare våpen

  Det finnes en del av dem, ja. Noen sitter i Justiskomiteen og noen på Tinget. Mange vil ikke at du skal ha våpen i eget hjem en gang. Noen klarer å rote seg bort i ei kjerring/samboer som setter seg på bakbeina. Bytte partner, bytte bolig, bytte land... (Dagens lille OT.) Jeg er ikke jurist, men jeg falt litt for @higraver sin oppsummering.
 9. Forvaltningsflykning i eget land,ja ja. Godt at du fikk oppholdstillatelse lenger sør. Vi får litt smaken på å være forfulgt av myndigheter som bringer oss tanken på land vi helst ikke sammenligner oss med.
 10. Er det noen som tror de er stat i staten i sin egen fantasi omsatt i praksis, da er det på tide med en personalrevisjon.
 11. Positivt!? Dette er usaklig trakassering av medlemmer i pistolklubber, de har plutselig blitt spedalske i våpenregisteret. Det hele handler om vrangvilje. Har disse menneskene blitt en trussel for seg selv og samfunnet? Nok er nok!!
 12. Vaquero

  8 våpen jaktgarderobe; når?

  Jeg deler skepsisen til @Chiefen.v-2 her, dersom de først setter seg ned for å skrive noe nytt må de bare ta noe mer i tillegg. Vi snakker om en pilspiss som alltid peker en vei, samme pilen har to mothakk den andre veien.
 13. Det er nevnt at det har kommet nye koster i POD, eller i maktens korridorer: Gamle rundskriv kan stå for fall? All liberal praksis og skjønn bortfaller til favør for nye "rundskrivforfattere" som vil sette sine egne fotavtrykk i den nye praksisen. Her er det sikkert karriere å hente for nye spirer som oppnår måltallene, @skog her er inne på (måltall).. Beklager at jeg er en byråkratateist, jeg har fått med meg følgende: Utøyatragedien skulle ikke få innvirkning på vår frihet og vårt levesett. Større åpenhet - større frihet - mer demokrati. Antall private (i negativt fortegn) våpen skal ned. Det skal ikke ramme skyttere og jegere. Vi er på sett og vis ikke helt ønsket, det handler om hvordan man sakte, men sikkert kan fase oss ut. Myndighetene skriver og snakker med to tunger her. Andre byråkrater har fokus på hvor og hva vi skyter med, nærmiljø, støy, bly. osv. Vi har mange fiender som lønnes av det offentlige. Vi kan skrive å være kritiske her, men jeg løper aldri våpenmotstandere og maktmissbrukernes ærend. Vi må vokte oss for egne rekker som tror at dialog er det samme som samarbeid. Et stort rovdyr blir aldri mett nok selv om du mater den, blir den ikke mett nok går en selv ned på høykant.
 14. Uansett hva vi varsler om så preller det av de myndighetstroende: Jeg tatt vare på noen jegeravgiftkort av frykt for hva "ruslebiffene" skulle finne på. Jeg har ikke vært flink nok til å fylle inn startkort, men har godt loggført oppmøter, men oppmøter imponerer byråkrater lite. Jeg har ikke sett behovet for å samle på resultater på stevner, det er mange av oss. De som ikke har kortvåpen bryr seg ikke før regime skraper på deres eget våpenskap. Enkelte i byråkratiet går på jobb med et klart motto: Jeg skal renske eller minimalisere alt av privat våpeneierskap, men det er ikke lett, jeg gjør så godt jeg kan.... Jeg mangler noen kort fra enkelte år, vi får se hva tiden bringer.....
 15. Vaquero

  13mm. MG 131 Rheinmetall

  Når vi snakker om flyammunisjon fra andre verdenskrig og lav utgangshastighet: Her finner jeg det interessant med japanernes Ho-301 maskinkanon med 40mm hylseløs granat. Utgangshastighet 245 m/s (804ft.v/o.) Her snakker vi om å ligge tett på et bombefly med haleskytter som var sterkt motivert til å få en vekk i en fart. Japanske piloter var vel kjent for å være suicidale i overkant. Denne kanonen satt på noen få fly, her er eksemplet tatt fra Ki 44. Ellers hadde jagerflyene til japanerne en 12,7mm. kanon. Ho-103 Type 1. Patronen var en 12,7x81 mm SR Breda. (vår vante 12,7 BMG har hylselengde 99mm.) Det som er spesielt med japanske jagerfly fra den perioden er at cockpiten var innredet som et "MG-rede". Piloten kunne nå våpenet som satt over nesen fremme mot cockpiten for ildhåndgrep. Typisk for disse cockpitene er åpningene som satt rett over instrumentpanelet. Her hadde de en spesiell filosofi vi må tilbake til første verdenskrig for å finne likheten til. Den var ment for nedskyting av bombefly, ikke for dogfight mellom jagerfly. Granatens vekt var 590 gram. Her er cockpiten til Mitsubishi A6M Zero. Her ser vi åpningene over instrumentpanelet som MG-ene satt. Her ser vi samme løsning på Ki-61 Hien, Kawasaki.
×