Jump to content

Vaquero

Members
 • Content Count

  2,021
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Vaquero last won the day on December 29 2019

Vaquero had the most liked content!

Community Reputation

1,216 Excellent

Recent Profile Visitors

5,101 profile views
 1. Bra saker, gratulerer!
 2. Det kan tyde på det du skriver her, eks.6.5 k.j patroner kan bekrefte denne strategien. Ellers "bøttet" det ned patroner godt merket fra USA - Canada - UK så det holdt. Generelt ble det produsert mye forfalskninger av div. Eksempel falske sedler m.m.
 3. Når vi først er inne på ammunisjon som kom fra England så kom det som vi vet mye rart. Jeg har vist denne 6,5x55 tidligere. Denne er spesiell, produsert av Eley for flydropp til motstandsbevegelsen i Norge. Veidinn som gikk bort for en stund siden bekreftet at disse er produsert under krigen for formålet. Det som er merkelig er bokstavene på tysk, for å villede tyskerne, typografien (fontene) er ikke typisk tysk eller skandinavisk. Bunnstempelet er heller ikke svensk eller norsk. En tysk etterretning burde ha registrert dette ganske kjapt. Når britene først skulle produsere patroner og samtidig villede fienden, hvorfor ikke gjøre det fult ut med landets bunnstempler, eks. RA. K.J står for Krag Jørgensen. Ingen nordisk patron i 6,5x55 har dette bunnstempel, selve esken er ukurant norsk/svensk.
 4. https://tv.nrk.no/serie/operasjon-muskedunder/sesong/1/episode/3/avspiller Her i episode #3 Flukten ser vi opptaket hvor patronesken vises frem, Skyv opptakstiden frem til tiden 45.20.
 5. Jeg har fulgt med på NRK sin serie om Operasjon Muskedunder hvor de går opp løypa på sabotørenes rute. Jeg må si at det er flott laget, meget bra rekonstruksjon og dokumentar. Jeg har ikke tenkt å skrive om dette i sin helhet, men under flukten fra kraftverket i Glomfjord (september 1942) etterlater sabotøren Sverre Granlund en pistol og magasin pluss patroner til en Colt pistol på en gård han søkte tilflukt hos. Pistolen med magasin er en historie for seg selv, men familien som fortsatt bor på gården viste frem patronene som angivelig Sverre Granlund dumpet på stedet, åtte patroner 11,25 fra Raufoss. Det jeg undres over er at Sverre Granlund med flere som ble landsatt fra en fransk ubåt og som hadde med seg utstyr fra England med bl.a patroner fra Raufoss. Raufoss produserte patroner under krigen under kontroll av okkupasjonsmakten. Hvordan kan patroner som er produsert på Raufoss i 1941 havnet i England for så å returnere til Norge med sabotører? Programmet fra NRK støtter patronenes opphav med at de er produsert i 1941 og sabotøren Sverre Granlund var på gården i 1942. Dette bilde har jeg tatt fra NRK sitt program. Som vi ser stiller denne teksten fra NRK et spørsmålstegn. Bilde fra egen samling.
 6. https://www.nrk.no/osloogviken/mange-skyttere-har-brukt-forbudt-bly-ammunisjon-1.14982893 NRK nyhetene i dag.
 7. https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/sor-98-462/fulltext.html Her er listen over hva de vil forby.
 8. https://www.tv2.no/nyheter/11418308/ Forbyr 1500 typer automatvåpen. Ikke helt uventet at Canada kommer med nye forbud. New Zealand hadde også sin runde på dette.
 9. Det er for godt til å være sant, her er det muligheter for et rundskriv før det blir en norsk realitet. Jeg håper at jeg tar skammelig feil.
 10. Så PCC i aksjon innendørs på en lokal match i går. Riktignok en skytter med PCC-rifle kaliber 9x19. Jeg tror dette blir populært. Alt som blir populært og får flere til å ha det gøy avler aktivitet, bra!
 11. Vaquero

  .32R short?

  Dette oppklarer litt mer. Det er forskjell på .32 S&W som er sentertent og .32 Short R.F. som har randtenning/rimfire. Jeg er ingen takstmann, men mitt inntrykk om priser på fulle esker varierer fra kr.300 - 400,- Da snakker jeg om patroner som ikke er spesielt sjeldne, men likevel ikke tilgjengelig over disk. .32 Short R.F. er ikke spesielt sjeldent som enkeltpatroner, de kan som regel kjøpes for en mynt. Full eske er gøy. EKS. For en eske til kr.400,- er det mye annet spennende som tilbys enn .32 Short R.F. Bare så det er nevnt. Nå nevner ikke du hva du betalte, jeg håper for din del at du ikke betalte noe mer.
 12. Vaquero

  .32R short?

  Fiocchi har de på lista over hva de produserer, prisen er ikke godt å si. Spørsmålet er hvor/når er esken fra? Er den nyprodusert ville jeg tippe en pris litt drøyt over 9x19 patroner. Er det en full historisk fin eske fra 1880-årene til før WW2? De er ofte å komme over, det er mange skipssekker som har tatt slike til landet.
 13. 9x19 i en 7,63 er spenstig! Er du sikker? Forskjellen mellom 9mm. og 7,63x25 Mauser er ganske stor. Når vi først snakker om å forme hylser, det er utrolig hva "villkatt-entusiaster " klarer å formskyte i et annet kammer. For å dra en annen historie som går på å skyte en annen kulediameter i et løp beregnet for et annet så har flere forsøkt dette med dårlig utfall. Eks. Franskmennene ville etter første verdenskrig ha en kraveløs/moderne patron til rifler og maskingeværer. I 1922 testet de ut en 7,5x59 som forsøkspatron, i 1924 kortet de ned hylsen til 57mm. 7,5x57 Mle.1924 Forsøk. har jeg ikke en originalpatron til, men jeg har laget en KOPI fra en 7,92x57 hylse. Det viste seg at dette 7,5x57 kammeret kamret den tyske 7,92x57 patronen med uheldig utfall. Tysk 7,92 kule måler .323" og fransk 7,5 måler .308". Franskmennene landet til slutt på 7,5x54 Mle.1929 som ble standard, fortsatt .308" diameter kule. Det skrives i visse fora om at de kortet ned hylsa for å unngå forveksling med den tyske, jeg er ikke sikker. Uansett så ble 54mm. en mer kompakt konstruksjon. Det er marginale forskjeller mellom fransk 7,5x57 og tysk 7,92x57 kammer, godt nok til at den tyske gikk i fransk kammer.
 14. Jeg tror svensken var inne på noe rett, patronen er oppført som Norsk/Svensk opphav. Jeg tror ikke svenskene var så opptatt av Krag Jørgensen, derfor er patronen kalt 8x54 Krag-Jørgensen Mauser. Jeg hadde en Svensk Mauser en gang i 6,5x55, Modell 96/38 Karabin. Denne m/96 mekanismen har ikke samme styrke i låskassa som 98-kasse. Patronen 8x54 (8,2mm.) kom i ca.1910 - 15.
×
×
 • Create New...