Jump to content

Vaquero

Members
 • Content Count

  1,926
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Vaquero last won the day on October 1

Vaquero had the most liked content!

Community Reputation

1,117 Excellent

Recent Profile Visitors

4,637 profile views
 1. Den har nok først og fremst en stor eller liten bruksverdi. Kroner og ører tror jeg du kan se langt etter. Kjenner en som hadde maken til din, en våpenhandler ville ikke ha den inne for kommisjonssalg en gang. Enden på visa ble å levere den inn med våpenkort for spiker.
 2. Jeg har også en slik Voere, min er made in Germany. Jeg har samme sikte, jeg har fjernet jernsikter siden jeg har kikkert. Min har magasin. Den ble kjøpt ny i 1971 Kr.420,- Moteriktig for tiden, hvit kontrastplate i stokken, fremre del litt skrått. Jeg husker at Brno var svindyr, over kr.500,- Ville man betale mindre og litt simplere var det Toz fra Sovjetunionen.
 3. Da forstår du selv hva du gjør, bra.
 4. Sjekk maks hylselengde og friflukt på kula. Er dette innenfor gjør som Chiefen. v-2 skriver.
 5. Tenkte meg det før du skrev det, ja. Du er lett å gjennomskue....😄
 6. .45/70 Government kom som svartkruttpatron i 1873. Hylselengde (53,5 mm.) .450 Marlin kom i år 2000. Hylselengde 2,10" (53,0 mm.) .458-2 American er opprinnelig en villkatt som kom i 1962 fra en nedkortet .458 Win.Mag. .458-2" hylselengde 50,8 mm. litt kortere enn .450 Marlin som har tatt utgangspunkt i hylselengden til 45/70. 450 Marlin var tenkt for bøyleriflene til Marlin og .458-2" var en villkatt tenkt for boltrifler på 60-tallet. Er enig med deg at en kan heller bruke .450 Marlin dersom en har planer om noe i denne gaten på en boltrifle.
 7. .338-300 Win.Mag. Her er en fin patron som er brukt til jakt i Afrika. Patronen er en noe utvidet og endret .300 Win.Mag. hylse. Denne .338-300 Win.Mag leverer en 220 grain kule i samme hastigheter som .340 Wby.Mag. Den henger ikke med .340 Wby. over 220 grain kulevekter.
 8. Topshot og Fiocchi TT er det verste jeg har brukt i revolveren. Siste gang med Topshot måtte jeg true patrone inn i tønna, den gikk heller ikke rundt som den skulle, sto litt fast. Disse to ammotypene er det eneste som har skapt trøbbel i Trooperen.
 9. Ja, på en god dag med rett ammo skyter jeg greit nok for min del. Pers.rekord er 550 på VM-fin. Med tilfeldig skyting en gang pr. 5te uke blir det litt lavere enn det, det er som regel en 8-slenger som trekker ned. Revolveren har samlet litt for mye støv i våpenskapet, jeg skal skjerpe meg å bli bedre og mer aktiv med den i vinter.😉 Mye fjærer....det kan godt være, siden 1980 og frem til litt over 2000 tallet gikk den ganske ofte på banen. Jeg tør ikke tenke på hvor mange tusen skudd den har gått uten å krangle funksjonelt. Som produkt har den holdt uten kostnader hos "doktoren". Untaket er to ammotyper, se posten under. Edit: S&W mod.17 har en teknisk fordel, kortere hanefall eller vandring som noen vil kalle det.
 10. Da er vi to, du slipper å bøye deg ned for å plukke hylser i det minste. Noen ganger er det nytelse å spenne hanen, høre den fine lyden i mekanismen mens tønna går rundt.
 11. Det er ingen Colt Pyhton mekanisme.
 12. Det er bekmørkt i denne saken, men et helt annet sted enn 69 grader nord.
 13. @Møringen et herlig syn😄 fortsett med det. Hvilket program bruker du mod.17 til? Skyter du konkurranse med den? Den helt til høyre, er ikke det en mod.517?
 14. Jeg håper at andre her på Kammeret som har .22LR Revolvere kommer med sine innlegg : En uvanlig .22LR Revoler, Colt Trooper MKlll: Jeg fikk lyst til legge frem denne revolveren, en Colt Trooper i 22LR er ikke vanlig å se. Jeg kjøpte denne i år 1980 hvor det ikke var uvanlig at skyttere hadde revolvere på banen til konkurranser og trening. Det vanligste som var å se på standplassen var Arminius og S&W mod.17, etterhvert mod.517 og 617. I dag lurer folk på hva er dette for noe? Jeg har i lang tid ikke deltatt så mye på finpistol-dagene i klubben, mange nye folk har kommet til. Jeg har bestemt meg for å delta på flest mulig VM-fin dagene på terminlisten. Det som slår meg er at jeg er den eneste med .22 Revolver, jeg forstår det, det er lite du kan bruke denne til. Det merkelige er at folk ser mistenksomt på hva jeg plukker opp av sekken, de lurer på om jeg er klar over at det ikke kan skytes med grovt i dag. Ting faller på plass når jeg tar opp .22LR patroner. Folk kikker rart på revolveren og noen kommenterer at noe slikt har de ikke sett før, ting tyder på at jeg begynner å bli gammel.... Colt Trooper: Jeg er ikke opplest tilstrekkelig til å dra en lang hisorie om Colt, men Colt introduserte Colt Trooper i 1953. Senere i 1969 introduserte de Trooper MKlll serien slik min er. Den ble levert i kaliber .22LR - .22WMR. - .38 Spl. - og .357 Magnum som ble den vanligste. I 1983 opphørte MKlll serien til fordel for MK V serien som opphørte i 1985. Så kom King Cobra. Colt Trooper MKlll blir også nevnt som fattigmanns Colt Python, Python var vesentlig dyrere. Colt Trooper MKlll er ettertraktet som samlerobjekt: Jeg har kikket litt på prisene i USA, der annonserers MKlll i .22 LR fra $799 - $2000!! (Jeg betalte Kr.2.050,- for min i 1980, ny) Jeg har ikke hatt ambisjoner om å bli kretsmester eller noe større, jeg konkurrerer mot meg selv med det jeg har, først og fremst ha det gøy: Når jeg skulle kjøpe min første .22LR håndvåpen ville jeg ha en S&W mod.18, det var ikke å oppdrive når jeg hadde en innvilget søknad, da ble det en Colt. Den gangen hadde vi VM-fin hver uke, nå går det 4 - 5 uker mellom hver gang i min klubb, hurtigskyting med en hånd og et langt "double-action avtrekk" blir håpløst. Single action avtrekket er upåglagelig. I VM-fin, den gangen jeg var aktiv i dette programmet hadde jeg pers.rekord med 550 poeng. I følge serienummeret mitt er den produsert i 1979. Et lite kaliber i mye stål gir relativt mye vekt, jeg kjenner det i armen etter 70 skudd, Revolveren veier 1180 gram. Medium ramme. Innsiden av tønna her er blankpolert og fint blånert. Den gangen jeg var mest ivrig med denne revolveren hadde jeg på dette grepet, mulig jeg gjør det igjen.
 15. Siri Martinsen får sikkert støtte hos de populistiske miljøaktivistene, dyrevelferd. Jeg tror at vi kan få en mer organisert politisk blokk mot det vi skyttere - jegere - våpensamlere står for. Denne gruppen som vender seg mot våre fritidsinteresser består nok av en gruppe urbane veganere, gjerne unge med referanser til sitt begrensede bymiljø. Skytebaner: arealbruk og støy, bly. Privat våpeneierskap kan neppe få stor toleranse hos disse. Jakt er forkastelig hos alle veganere jeg kjenner til. Det skremmende med dette er hvordan de viser totalitære trekk, påtvinge og tilpasse flest mulig mennesker til sin livsfilosofi. En ny variant av ytre høyre og ytre venstre? Det er klart at vi må ta grep om klima og forurensning, unge må spise veganer mat på skolen og gamlinger kan få kjøtt på instutisjonene. Veganermat for å ikke skille på folks trosrettning. Hva skjer.....? Jeg lader min egen ammunisjon, er det kortreist og bærekraftig?😂
×
×
 • Create New...