Jump to content

razumny

Members
 • Content count

  2,988
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

About razumny

 • Birthday 10/17/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. razumny

  Bilder av din langholdsrifle

  Jepp. Muligens ikke en perfekt rifle til formålet, men det er heller ikke rifla den erstatter (en T3 Varmint i GRS-stokk). Poenget er ikke en fullblods MAO-rigg; poenget er å ha en rigg som fungerer til litt av hvert, inkludert dynamisk, F-class, og PRS.
 2. razumny

  Bilder av din langholdsrifle

  Et problem er det nok ikke, men jeg vil jo gjerne ha færrest mulig magbytter...
 3. razumny

  Bilder av din langholdsrifle

  Nå er ikke min 200 STR tiltenkt DFS-skyting; den skal brukes i dynamisk. Tre blir derfor for lite, fem er minimum...
 4. razumny

  Bilder av din langholdsrifle

  Oh well, ingen sa at det bare var fordeler med å bytte ut en T3 med en 200 STR...
 5. razumny

  Bilder av din langholdsrifle

  Jo takk, jeg visste hva jeg gikk til. Ikke at det er noe galt med Tikka T3 Varmint, men altså... Når jeg er inne på emnet, er det noen som vet om store (mer enn syv skudd) magasin til 200 STR?
 6. razumny

  Bilder av din langholdsrifle

  Hvorfor ny stokk? Jeg gleder meg til jeg får hentet min 200 STR; det er en rifle jeg har ønsket meg siden ikke lenge etter at jeg kjøpte rifla den skal erstatte...
 7. razumny

  Hjelp til prissetting

  Jeg skal om noen måneder selge en rifle, og kunne tenkt meg litt hjelp med prissetting. Rifla er en Tikka T3 Varmint, links, i .308, beddet i en GRS Sporter/Varmint-stokk. Rifla er gått 625 skudd, og det følger med Picatinny-skinne, to femskudds og ett treskudds magasin. Boltbuffer er byttet med et i aluminium, og hevarmen er byttet med en med større kule. Jeg ser en ny i plaststokk ligger på 13990,- hos Beveren; jeg tenker et sted mellom 15-18000, men tar gjerne innspill.
 8. razumny

  .308 -vs- .30-06

  Jepp. Det bør nevnes her at jeg mente å svare på siste innlegg på forrige side. Jeg ser at det ikke ser helt sammenhengende ut, men hey, there you go.
 9. razumny

  .308 -vs- .30-06

  Min erfaring (som siden jeg startet tråden har økt betydelig) er at opplevd rekyl mellom like rifler i 6,5x55, 308, og 30-06 er tilnærmet lik. Dette baserer jeg på å ha skutt både lette jaktrifler i kaliberet (Tikka T3), men også tyngre matchrifler (Sauer 200 STR). I hvert tilfelle skjøt jeg femskudds serier med hvert våpen, og kan ikke si at det var nevneverdig forskjell i følt rekyl.
 10. razumny

  .308 -vs- .30-06

  Det blir dog litt som å sammenligne .357 Magnum med .38 Special; forskjellen er betydelig også der, uten at sammenligningen egentlig er relevant for så veldig mye. Personlig foretrekker jeg å ikke bruke demper (med unntak av på jakt), men har planer om å utstyre rifla med en skytebaneplager/smellforsterker/rekylbrems for bruk i IPSC MAO.
 11. razumny

  Dagens annonse på finn.no

  Forsåvidt. På den annen siden; caveat emptor gjelder alltid. Jeg tør påstå at det i praksis ble umulig å omsette disse idet forslaget ble offentliggjort.
 12. razumny

  Dagens annonse på finn.no

  Jeg hadde ikke det i går heller jeg...
 13. razumny

  Dagens annonse på finn.no

  Dette stemmer ganske enkelt ikke. Dette er regulert av våpenforskriften, der det står: Kilde er Våpenforskriften, §85, fjerde ledd: https://lovdata.no/SF/forskrift/2009-06-25-904/§85 Når det gjelder "tilsvarende våpen", sier Politidirektoratet at de mener dette er å forstå som følger: Kilde: POD rundskriv 2009/009, side 51: https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/politiets-behandling-av-vapensaker.pdf
 14. razumny

  Få M1 Garand godkjent

  Med tanke på at de koster snaut 2000 USD per stykk, mens en refurb koster mellom 700 og 1200 USD per stykk, så er det relativt garantert at du bortimot dobler stykkprisen, ja.
 15. razumny

  1911-tråden

  Jeg har ikke erfaring med den spesifikke pistolen, derimot har jeg på hendene to 1911er; den ene er en STI Trojan i 9mm, den andre en kommersielt produsert 1911A1 fra 1937, naturligvis i 45 ACP. Med unntak av at grepsplatene er noe forskjellige, og at det er forskjeller på mainspring housing og utfresinger foran på grepet ligger de dønn likt i hånda.
×