Jump to content

Jibrag

Members
 • Content Count

  3,328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Jibrag last won the day on April 26

Jibrag had the most liked content!

Community Reputation

331 Excellent

Recent Profile Visitors

1,621 profile views
 1. Kan sette på en picatinny adapter (monteres på reimfestet) Og en sånn: Eventuelt denne om du vil henge på børsa mer stash (monteres på reimfestet)
 2. Litt morsomt å spille av denne på youtube, ligger ute versjoner fra 60-tallet og starten av 2000, altså med 40 års mellomrom, med eksakt de samme "gutta" og eksakt den samme sangen.
 3. På et vis enig, men har etterhvert innsett at folk er forskjellige. Jeg og en kamerat jakter stort sett "likt", 99.9% av jakta er med hund og de fleste skuddsituasjonene (rev, rådyr og elg først og fremst) er på alt fra korte til dritkorte hold. Vi er av de som har kappa pipa ned til 40 cm for å få plass til børsa (og demperen) mellom oss og viltet Jeg jakter med en 1.7-10x og har den veldig sjelden noe over 3x forstørrelse, han med litt forskjellige sikter men veldig ofte en 1-8 som konsekvent står på 6-7-8x. Har kommentert dette til han flere ganger, han MÅ jo kun se hår i siktet, og han repliserer hver eneste gang - ser jeg hår, blir det treff. Det har han forsåvidt rett i, og når sant skal sies sitter skuddene stort sett akkurat der de skal sitte.
 4. Ja, men du må ikke være medlem av kammeret for å hente ut informasjon, jeg finner jo mye på google om jeg søker på mitt brukernavn + kammeret. Hvis noen ønsker å samle inn info om meg, er det like enkelt å finne det som jeg har skrevet her, som det jeg har skrevet på fb. Og sannsynligvis bidrar en mindre medlemsmasse og en mer "homogen" (interessemessig) medlemsmasse til at vi skriver noe "friere" her enn f.eks på fb der man er mer klar over "selvmoderering". F.eks ville jeg neppe brukt samme profilbilde på fb som jeg gjør her inne... Fordi her vet jeg folk tåler det (og kanskje blir litt misunnelige på monsterkua)
 5. Du må spørre pent vettu Er det noen prinsipiell forskjell på om det ovenforstående skrives på facebook eller kammeret? Eller i en blogg? Eller i discus-kommentarfeltet til Adressa? I praksis snakker vi vel om god gammeldags sambandsvett - tenk, trykk, tal... Men ser du absolutt har et poeng, jeg hadde ikke likt om noen hadde "offentliggjort" meg på den måten som du illustrerer ovenfor her. Uansett hvor det er. (Du glemte forøvrig å nevne at jeg har 3-sekunders selfdestruct på våpenskapet i fall noen taster feil kode...)
 6. Er ikke det bursdagen til Zuckerberg? Eller var det Bill Gates...
 7. ...og halv pris over grensa. Det var det når jeg begynte med snus også, da kosta hver eske 12 kr i Sverige... Og i tillegg inneholdt de 8g mer.
 8. Så er det da også data som i langt større grad kan misbrukes, enn om noen samler inn statistikk over hvilke innlegg en person "liker" på fb. Jeg har generelt sett vært veldig lite aktiv på sosiale medier, litt mer på fb nå, men jeg har seriøse problemer med å forstå hvilke data noen skulle kunne samle inn om meg på fb som kan misbrukes. Nå legger jeg forsåvidt ut veeeeldig lite om meg sjøl, så det hjelper kanskje...
 9. Om 50 år er vi et gulrotknaskende, avvæpnet, passivt folkeslag og landet kan erobres med to rustne unimog'er og en høygaffel.
 10. Du vinner egentlig ikke noe på det. Forskjellen mellom de tre kalibrene er marginal, i allefall når du sammenligner 308 vs valget mellom 6.5x55 og 30-06. Åpenbart større forskjell på 6.5x55 og 30-06 men også der er det jo ikke snakk om bøffel og kanin. Hvis du først skulle ha noe grøvre i tillegg til enten 6.5x55 eller 308 win, ville jeg minimum gått opp til 8x57 eller 9.3x62, da begynner det å bli litt mer merkbar forskjell. Har selv systemrifle (R93) i 6.5x55 og 8x57.
 11. ...og da er vi over på neste næring som skal forbys. "Grønn Ungdom tar nå kampen for at vedtaket om å avvikle kyllingindustrien også skal bli moderpartiets politikk." https://www.nationen.no/landbruk/gronn-ungdom-legg-ned-kyllingindustrien/
 12. Gratis er det ikke, men ofte mye billigere enn hus nært byen eller leilighet i byen.... 50.000 for 10 rådyr er vel eksklusiv bukkejakt i toppterreng? Kommer langt med 5000 her i området i allefall, men erfaringsmessig ikke så enkelt å få tak i bra jakt. Rådyrjakta utgjør så lite inntekt kontra elgjakta for grunneierne, at de færreste gidder "prakket" med å leie ut, kontra å ha muligheten til å knerte et par sjøl bak låvebrua på lille julaften.
 13. Dette er en side av det, men en annen side er at "alt sånt" (søkemotorer, annonsering osv.) også styres via betalingstjenester. Dvs at den som ønsker å påvirke kan kjøpe seg plass på alskens søkemotorer osv. og ettersom dette mer eller mindre er "fullintegrert" med andre tjenester (nettaviser, sosiale medier osv) kan almennheten bli "bombardert" med et budskap. Det brukes jo selvsagt stort sett til å påvirke kjøpevaner (annonsering og profilering) men en kan lett se for seg at det kan brukes til andre formål. Og skeptikeren i meg sier at det sannsynligvis også gjør det. Eksempelvis, si at en ekstrem dyrevernorganisasjon fikk testamentert 10 millioner til opinionsdannelse. Organisasjonen leide inn en grafisk designer til å lage 10 annonser som henger ut jegere, og resten av beløpet ble lagt i kjøp av visninger. Her er det snakk om noen øre pr visning, la oss si f.eks 10 øre som ikke er så langt unna sannheten. For 9 mill kunne man altså fått vist en slik kampanje 90 mill ganger, på ulike medier. Aviser, facebook, instagram, alle mulige apper med annonser, youtube, søkemotorer, gule sider, 1881... "Alle" (som er i nærheten av internett) hadde kommet til å se kampanjen konstant.
 14. Kan "ingenting" om fysikken rundt dette, men iflg Wikipedia har treverk en "tenntemperatur" på 280-340 grader, avispapir på 175 grader. Regner med at knusktørt gress ligger nærmere avispapir (eller enda lettere antennelig?) Så hvis kula holder en temperatur på 3-400 grader og stopper på akkurat rett plass (musebol f.eks?) virker det som at dette i teorien skal være nok til å antenne en liten brann. Som raskt blir en større brann. Men samma det, ikke meningen å starte noen fysikkdiskusjon (men velbekomme for de som vil), bare å minne om at det kan være greit å ta noen forhåndsregler mtp brannsikkerhet på skytebanen.
×
×
 • Create New...