Jump to content

Jibrag

Members
 • Posts

  3,560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Jibrag last won the day on January 26

Jibrag had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,917 profile views

Jibrag's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

574

Reputation

 1. Det finnes noen utskudd i den rasen også, men etter alle praktiske regnemåter* har jeg klart meg med tre drevere siden 1993, alle tre har nok stått bak tresifra antall fellinger, og jeg har aldri vært uten drever på den tida. Så det er kanskje ikke noen overraskelse når jeg sier at rekrutt nr 4 står klar i hundegården for oppstart nå i høst (*Skal da nevnes at jeg har hatt en omplasseringshund mellom nr 2 og 3 som overhode ikke fungerte, samt et par unghunder som aldri riktig kom i gang mest pga for lite bruk).
 2. Første dreveren min plagdes litt med det samme, fungerte knallbra de første par sesongene (var da 2 og 3 år) men det var bare stang ut med fellingene. Sesong 3 ble det ikke noe av noe, dårlig søk og nesten ikke antydning til los. Virka som om han hadde gått lei. For min del var det kun tålmodighet som hjalp, det løsna helt av seg sjøl en dag - to kanonflotte loser på formiddagen som ikke gav resultat, og en litt "sådär" harelos utpå dagen som endte i felling. Og da løsna det skikkelig... Siste losen hadde han som 13-åring, da var det vel felt et tresifra antall rådyr for'n. Så det er vel egentlig bare tålmodighet og atter tålmodighet - ellers virker universalløsningen på alle problemer med drivende hunder å være sprøyte mot nesemidd.
 3. Blir jo interessant når sjakalen etablerer seg i Norge, den er jo allerede påvist (riktignok en annen art enn den som finnes i SA)
 4. Har ikke prøvd Viking-støvlene, men har slitt ut 2-3 par med Muckboot. Jeg har bedre erfaring med Avignon sine neoprenstøvler, hvis du finner en tilsvarende modell av disse ville jeg ha sett ekstra på dem. Husker ikke hvilke modellbetegnelser de har, er et par år siden jeg var borti dem. Men de var i allefall mer slitesterke enn Muckboot og såvidt jeg kan huske hyggelige i pris også.
 5. Egentlig umulig å svare på uten å kjenne vedtekter og evt andre skrevne regler i valdet, men som @Olemann er hovedregelen at jaktretten disponeres av grunneier. Litt avhengig av vedtektene i vald/grunneierlag kan det være valdstyre/årsmøte som disponerer jaktretten. Eks. i de tilfellene der flere eiendommer har gått sammen i et vald og får felles kvote, og valdet leier ut jakta til enkeltjegere/jaktlag som en felles pakke, vil jeg anta at grunneiers anledning til å bestemme fritt uten å inkludere valdstyret blir innskrenket. Så har grunneier stort sett alltid et trumfkort for å få det som vedkommende vil ved å true med utmelding, som ofte har større konsekvenser enn å la folk få viljen sin...
 6. Ja, det er egentlig akkurat som du sier. Det er en "blåbærskit" og hovedmistenkte er bjørn og grevling, men mengden er egentlig i minste laget til å være bjørn. Hvis det er en fersk skit er det ingen skam i å sende inn en prøve av denne lell sånn "just in case".
 7. Har brukt kula på jakt et par sesonger nå, er veldig godt fornøyd med den i 8x57 i allefall. Har skutt en del elg med den. Opplever at den ekspanderer raskere enn Ecostrike som jeg brukte sesongen før. Korte utras, lite blodskutt kjøtt, rask utblødning er inntrykket. Har også fått tilbakemelding fra enkelte som har prøvd den i 9.3 som har vært skeptiske på lite ekspansjon, så det er mulig den fungerer ulikt i ulike kaliber. Har også skutt noen rådyr med 120gn fox, har også fungert utmerket.
 8. Et godt alternativ ville være å sette opp dette hos et viltslakteri, og samle inn data om elg som innleveres der. Da kan en jo også innhente data om hver enkelt elg (f.eks kuletype, skuddavstand osv), kombinert med røntgen. Forutsetter selvsagt at en får "leid seg inn" på slaktelinja hos et av de større viltslakteriene, og at de som leverer dit er villige til å bidra med grunndata. Men det hadde nok gitt et bedre datagrunnlag. En del av de større viltslakteriene tar jo mot noen hundre elg i løpet av sesongen.
 9. Ser du skrev en kommentar om "bias" i et annet innlegg, og om du velger å basere deg kun på kuler funnet i vilt har du strengt tatt skapt ditt eget bias. Av 100 bredsideskudd mot hjortevilt, vil (grovt anslagsvis) 90 gå gjennom, mens de 10 som stopper i dyret stort sett vil være de som har fått størst påkjenning, og i veldig stor grad være de som har truffet bein. Derav bias dersom det er disse som legger grunnlag for funnene. Men jeg har kanskje hoppet helt ned til diskusjonsdelen av oppgaven allerede. Forøvrig veldig positivt at det gjøres en jobb på dette av noen som har en litt mer objektiv holdning til problemstillingen.
 10. Egentlig et steg lenger - hvor mye bly som blir tatt opp i den som spiser kjøttet... Eks blyhagl - hvis et hagl på 0.5g sitter i rypebrystet og du spiser denne uten å merke haglet (jada mamma jeg bør tygge maten bedre...) så vil man jo ikke automatisk ta opp 0.5g bly, i allefall ikke noe særlig over en dag eller to, hvorpå man får et *pling* i porselenet. Det samme vil nødvendigvis gjelde små blypartikler fra riflekuler.
 11. Iflg siste statusrapport for ulverevir, var det ingen revir i dette området. Faktisk et ganske stort "høl" i midten av utbredelsesområdet til ulven rundt Särna, Älvdalen, Mora. Om dette skyldes dårlige registreringer, eller at det faktisk ikke er etablert ulv her skal ikke jeg si. Se side 13. https://brage.nina.no/nina-xmlui/bitstream/handle/11250/2757076/bestandsstatusstorerovdyr2021_1.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 12. Jämten her sporer hjort, og er bom stille i "drevet". Turer som regel greit, kanskje noe videre enn om det er dreveren. Og så henger ikke jämten på så enormt, men mulig det hadde endra seg om vi fikk skutt en (må vel innse at vi er litt klabb på hjorten). Funker jo greit på elg også, hadde et par tilfeller i fjor der hun spora elg som ikke ville stå, men da henger hun betydelig mer på enn på hjorten, mener det var 1.5 mil på trackeren etter en fjorokse som jeg fikk velta og faktisk alt innenfor jaktgrensene. Og det var ikke noe jag, gikk i nogenlunde rolig tempo. Kom bare luskende på post. Forresten samme opplegget på en ganske grov 13-tagger året før, men det gikk over i ganglos etter ei stund.
 13. Husker ikke helt når det gikk tomt av disse, var jo flere "epoker" i den sagaen... Mener det var igjen av disse til 2013-14... Alaska er vel sagt å være et merke som er startet av de som opprinnelig begynte med Jahti Jakt, der var det jo definitivt også epoker med varierende eierskap...
 14. Nja, tja... Det viktigste er vel strengt tatt hvor mange db demperen tar på første skudd, ikke den demper akkurat like mye på skudd nr 2... Stalon Svets o Svarv AB gjør det jo rimelig greit her ser jeg, kanskje det merket som står mitt hjerte nærmest... etter at A-Tec kutta ut maxim...
 15. Dvs at jeg med min x42 har en stor fordel i og med at jeg får plukke ut den beste pilsen fra kjøleskapet. Så får dere bare sitte der i stappmørket for min del...
×
×
 • Create New...