Jump to content

Jibrag

Members
 • Content count

  2,982
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jibrag last won the day on February 21

Jibrag had the most liked content!

Community Reputation

102 Excellent

Recent Profile Visitors

1,154 profile views
 1. Jibrag

  Programering av icom jaktradio

  Icomforhandlere har kabel og programvare, hvis det ikke er helt utdatert radio.
 2. Jibrag

  Storviltprøven 2018

  Så lenge de har vipps for bedrift kan de logge på online-løsningen og ta ut en rapport der alt sånt fremgår.
 3. Jibrag

  Beretta sp vs rizzini

  Som nok skyldes at i allefall en av fabrikkene eies av Beretta (gruppen)... (ata arms)
 4. Jibrag

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Akkurat nå hadde jeg nok blitt alt annet enn sint om noen valgte å gjøre det... Kan Finnbiff kalles for reinssalat?
 5. Jibrag

  Optikk med klassisk design!

  Schou har i allefall montasjene, de har ikke bilde av 30mm men 1". Disse er angitt som "til CZ550" og denne har vel samme spor som gamle Brno 602 bl.a dvs 19mm. De har også samme montasje til 452/455, som vel har 11mm? Stemte i allefall med sporet på Sauer STR-kassa, så det gikk noen av de også til det formålet. Synes i allefall disse ser veldig ok ut, og de fremstår som veldig solide.
 6. Jibrag

  Fox ammunisjon - gledelig nyhet

  37mm i skyvelæret, bæreflate på ca 24mm. Har testet noen ladninger, og den stabiliserte greit i en weatherby vanguard med standard pipe, med oppgitt ladning fra leverandør. Har ikke knekt koden med min 41cm blaser enda, har gått en del opp i ladning og begynt å få samlinger men fortsatt ikke runde hull, mulig jeg må over på annet og raskere krutt. Leverandør har testet med 50cm pipe på en helstokk og fått god presisjon der. Hadde dessverre ikke kronograf så jeg "skyter litt i blinde".
 7. Jibrag

  6,5x55 med 42 cm løp

  Men som antydet tidligere, dette er jo egentlig ikke så ulikt andre regler for jaktutøvelse, der det egentlig forventes at jegeren gjør en egen - og etter beste evne - korrekt bedømming. Eksempelvis at man normalt sett ikke skyter etter elg som løper i vill fart på 300m skrått bakfra. Det står ingensteder at dette spesifikt er ulovlig, men den generelle regelen om å ikke sette viltet i fare for unødig lidelse gjelder. Og da er det slik at eksakt samme elg i eksakt samme fart og vinkel, men på ulike avstander, vil på en avstand være OK å løse skudd på, mens ikke på en noe lengre avstand. Hvor grensa går, er ikke skrevet noe sted, det er jegerens vurdering. Og han kan lette den vurderingen f.eks ved å bruke avstandsmåler. Og fra dette er det lett å trekke en analog over til hjemmelading. Anslagskravene er kjent, det finnes plenty ladedata med oppgitt utgangshastighet i standardpipe, og det er relativt lett å kalkulere seg frem til om man sånn omtrentlig er under eller over kravet. Og vil man være enda sikrere, kan man bruke kronograf.
 8. Jibrag

  6,5x55 med 42 cm løp

  Hjemmelading? Ettersom "problemet" ikke bare er å lade 6.5x55 hardt nok til å klare kravet, men at du også kan klare å lade andre kaliber så svakt at de ikke gjør det...
 9. Jibrag

  Optikk med klassisk design!

  Er ikke 19mm det som er standard på Brno/CZ? I tilfelle stemmer det med Warne, og i tillegg har CZ stålmontasjer som ser både bra og solide ut.
 10. Jibrag

  6,5x55 med 42 cm løp

  I en slik tråd er dette kanskje synonymt med å hoppe ut av skapet, men selv om jeg er uenig med sambygdingen din (og sambygdinger med meg sjøl som mener det samme...), kan jeg i allefall bekrefte den siste setningen. Når man jakter elg med 6.5x55 i ei pipe under 42 cm, blir man veldig bevisst hvilke situasjoner man avfyrer skudd og ikke. Forfra og skrått blir helt uaktuelt. Kun reine skudd bak bogen. Og det tåler elgen like dårlig om det er ei 10g Mega som såvidt surrer som ei humle, eller om det er en blykladas fra en 9.3... Akkurat like dau.
 11. Jibrag

  6,5x55 med 42 cm løp

  Ikke uenig i dette, men holder det ikke lenge at man jakter med lovlig kulevekt ladet innenfor anbefalte rammer? Jeg opplever vel at det er dette som egentlig er praksis i dag, og det praktiseres jo heller ikke reelt sett noen kontroll av fabrikkammunisjon ut over at de fleste skytebaner sjekker at man bruker en eller annen form for ekspanderende ammunisjon på storviltprøven. Ellers er jo de klare rammene nedfelt i forskrift, selv om det er litt mer tjon å kontrollere at man faktisk er innenfor ramma (les: kronograf) enn å sjekke speedometeret når en kjører bil. Men det er jo i praksis dette som er rammene, og i så måte kanskje litt strengere for hjemmelading enn fabrikkammo (som vel er oppgitt med utgangshastighet fra ei laaaaaaaaaang testpipe)
 12. Jibrag

  6,5x55 med 42 cm løp

  Hva er problemet med at vi som ansvarlige jegere kan gjøre selvstendige vurderinger på dette, som vi gjør på svært mye annet av det som fører frem til et dødt (eller ikke fullt så dødt) vilt? Må det være regler på alt?
 13. Jibrag

  Sako Vixen-klubben

  Jeg har et sett med originalmontasjer til vixen, de er 7mm fra bunn av ring til topp av spor. Vanlige flatskrujern-skruer i disse som ikke er spesielt pene. Hvis noen trenger disse, er jeg tilsnakkendes.
 14. Jibrag

  Viltkamera

  Mindre irriterende for meg som delvis bruker kameraene aktivt i ettersankinga, på saltstein... Problemer med sol/skygger og vind i gress/ugress/småtrær (eventuelt at treet kameraet er festet i vaier i vinden, mange som glemmer...) er ting som en må tenke over når en setter opp kameraene, og jeg ser at jeg har mindre problemer med dette nå enn for 6-7 år tilbake. Samt å stille inn følsomhet litt etter hvilket bruk en skal ha de til. Nesten "uansett" hvor vanntett en lager slike kamera, vil de etterhvert gå på en smell med fukt/kondens og irr på elektriske komponenter. Hus over dem er veldig fornuftig og hjelper mye, men i det miljøet de utsettes for vil det etterhvert bli kondens, på en eller annen måte.
 15. Jibrag

  Viltkamera

  550M begynner vel å bli noen år gammelt nå, og det finnes en rekke versjoner av dette kameraet. Det var også en periode (i allefall) der det ble solgt en del "refurbished" dvs reparerte kamera fra diverse utenlandske websider, så det er absolutt mulig å finne serier av kameraet som er direkte dårlig. Når det er sagt har jeg 4 slike som har fungert prikkfritt i flere år, og de fungerer fortsatt. Et av dem stod ute uten batteriskift i over 1.5 år og sendte fortsatt like prikkfritt, på en viltsti. Så søppel... tja, det kan være, men ikke flertallet av dem. At kameraet sender bilder hvert 40.minutt tyder på at det har hengt seg opp på intervallsending (time-lapse), ville prøvd å legge inn intervall og slå på og av, og så slå av intervall igjen.
×