Jump to content

Jibrag

Members
 • Content Count

  3,354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Jibrag last won the day on June 7

Jibrag had the most liked content!

Community Reputation

359 Excellent

Recent Profile Visitors

1,720 profile views
 1. Grunnen til at du vurderer R8x foran en brukt R93 er at du skal ha nytt våpen?
 2. Jibrag

  NORTH Fork kuler

  Husker de svenskene, de solgte jo også ferdiglada ammo som var produsert på en bitteliten "ammofabrikk". Ikke overraska om det var ei manuellpresse de satt og tjona på med. Men de valgte å droppe businessen og prioritere jakta i stedet Møtte en av dem på veikanten oppe ved Åre en gang og fikk overlevert en kasse med NorthFork kuler og diverse jeg skulle ha med over til ABC Fritid. Via tollen, selvsagt.
 3. Ser ut som om ting begynner å gå raskere, fikk en importsøknad på fox bullets stempla på dagen nå. Sist gang tok det drøyt 2 mnd.
 4. Dette tror jeg er sterkt overdrevne tall. Har kjørt for maskinlag i en del år nå, og i år har vi hatt to uhell med rådyrkje, derfor har vi også snakket litt om dette internt. Vi har konkludert med at de to som gikk i slåmaskina i år er første tilfelle på flere år, og vi slår et par tusen mål med gras hvert år. Og dette er i et område med veldig bra tetthet av rådyr, og veldig typisk "kulturlandskaps-terreng".
 5. Tolka heller ikke @DoctoRoy sitt innlegg slik at han anklaga noen for noe, men jeg mistenker sjøl at hvis noen hadde kjøpt en eiendom på det jaktfeltet jeg er medlem (ca 19.000 daa med ca 30 grunneiere, store og små) og det første vedkommende gjorde var å melde seg ut fra jaktfeltet og holde jakta for seg sjøl - da hadde vi nok følt vi hadde et visst grunnlag for å karakterisere vedkommende som grinebiter. Selv om det ikke nødvendigvis trenger å være en rett karakteristikk. Handler litt om hvilken måte en forholder seg til naboene på, egentlig. Selv om jeg åpenbart ser at for enkelte vil det være rett å melde seg ut, på tross av de store fordelene som stort sett alle har av et godt samarbeid om jaktressursene. Så er det selvsagt enkelte steder at slike samarbeid ikke fungerer spesielt godt, i allefall for de som er minst (eller de som ikke roper høyest...) og i slike tilfeller kan det jo være greit å bruke utmelding som et "argument"...
 6. Det kom en offisiell greie på fb nå https://www.facebook.com/events/2303613883088285/
 7. Det kommer vel etterhvert, vet bare at jeg skal dit og dra fram mine beste "people-skills", og sett ei grov deltagerliste. Som var rimelig lang. Ta det som en teaser.
 8. Hvis du er i Trøndelag er det mulig å se og prøve på Ekne (Markhusan) eventuelt på jakt-messa på Asphaugen nord for Steinkjer 31.august
 9. 890,- for 20 Fox Classic Hunter fra Markhusan. 790,- for 50 kuler til lading. 160gn kule. Mulig det går å plukke opp noen rabattordning fra seneste episoder av Jegerpodden. (Ja, jeg er innleid hos Markhusan, så det er nevnt).
 10. Jibrag

  Sluttstykke Til 308

  Tikka/Sako er litt sære (produsenten, ikke børsene) når det kommer til sluttstykker, du får ikke kjøpt nytt sluttstykke fra fabrikk uten at børsa er innom en av importørens godkjente børsemakere for tilpasning. Jeg tror nok strengt tatt at et nytt sluttstykke vil passe rett i, men det er et krav fra fabrikken om dette. Hør med importør Schou.
 11. Utfordringen synes å være at en del av instruktørene baserer en del av av undervisninga på egen overbevisning enn rent pensum, slik at kursdeltakerne kommer fra jegerprøvekurset med en del bagasje som overhode ikke er hjemlet i noen lov eller forskrift. Eksempelvis at enkelte velger å tolke anbefalte skyteavstander som maks lovlig osv. Og dette har jeg fra en lang, lang rekke nyutdannede jegere. Jeg har snakket med relativt mange etter å ha jobbet i jaktbutikk i ca 10 år.
 12. Jibrag

  Spredning

  Ja, skjøt 2 stk for noen år tilbake med 50gn V-Max i 222 Rem. Var veldig nøye med å legge skuddet godt bak bogen, og at dyra sto rettvinkla. Begge rusa ut 40-50 meter før de gikk i bakken. Ingen utgangshull, skikkelig lungemos. Pene slakt. Vil personlig ikke anbefale verken kula eller kaliberet (eller kombinasjonen) til rådyr, men det funka da i disse to tilfellene. Begge var forøvrig losdyr.
 13. Jibrag

  Quiz

  Slik som weeknights kan oversettes til småknekter?
 14. Fikk i allefall ekspeditøren på Byggmakker'n til å nesten pisse på seg, når jeg spilte dum. Spurte hva hun anbefalte. "Tigerblad" sa hun. Hmmm, men det går jo ikke, jeg skal jo sage elg...
 15. Vi testa litt forskjellig når vi dreiv med flåing/deling av skrotter for viltoppkjøper (ca 100 elg/år et par-tre år). Fikk bl.a anbefalt "leca-blad" som i mine øyne fungerte veldig dårlig. Gikk fullt av beingugge og fett. Det vi endte opp med, var et vanlig tigerblad, dvs langt blad med store "tenner", og moderat påtrøkk på saga. Største utfordringa var at sagbladet gikk fullt i beingugge og fett, derfor er nok blad med litt store tenner best.
×
×
 • Create New...