Jump to content

Jibrag

Members
 • Content Count

  3,261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Jibrag last won the day on January 14

Jibrag had the most liked content!

Community Reputation

284 Excellent

Recent Profile Visitors

1,503 profile views
 1. Dette må jo være en aldri så liten selvmotsigelse? Hadde det ikke vært mistanke om et lovbrudd hadde man vel aldri fått tillatelse til kameraovervåkning, og er det mistanke om et lovbrudd må det nødvendigvis være mistanke om en lovbryter - og hvem andre enn de som jaktet rev på plassen kan da være mistenkt? Det blir litt kjendisadvokat-aktig om en skal påstå at det kan være maskerte menn i mørke biler som hiver ut sjøldaua gris på reveåter rundtomkring... Uansett hva de er mistenkt for, er det jo åpenbart at mistanken har vært rettet mot de som hadde åteplassen - om det er grunneier eller jeger er litt hipp som happ, men minst en av dem må jo på et eller annet tidspunkt hatt status som mistenkt (selv om de på tidspunktet ikke nødvendigvis var identifisert av politiet)... Så jeg biter ikke helt på argumentet om at ikke enten grunneier eller "åteeier" skulle ha innsynsrett i papirene fra Tingretten. Det står vel åpenbart noe pinlig der...
 2. Jeg har 4 scoutguard ute på tjeneste nå, tre på åte og et på en viltsti, alle sender bilder som de skal. Godt fornøyd med disse. De nyeste modellene har sms-kontroll, de jeg har stående ute er noen år eldre så jeg bruker å la de starte opp ca 18-19.00 og avslutter i 8-9-tida på morran. På et par av dem kjører jeg 8t timelapse i tillegg, så jeg ser de funker. Kommer da 2 bilder ila natta når jeg kombinerer med on/off på tid.
 3. Da kan jeg jo like godt spørre direkte - synes du ressursbruken til politiet i denne saken er det man normalt sett skal kunne forvente med tanke på det lovbruddet de påstår å ha hatt til hensikt å avdekke?
 4. Er man på vei mot konspirasjonsteorier hvis man prøver å tenke seg at dette var bevisst? Altså at politiet ønsker at folk ute på bygda i ulvesonen skal gå å se seg over skuldra?
 5. De kan si hva de vil om at "de ikke er ute etter å ta folk" men jeg vet i allefall med meg selv at i samme situasjon tror jeg nok at jaktinstinktet ville i allefall vært tilstede, om ikke bevisst så ubevisst.... Vært litt greit om politiet hadde klart å innprente i seg selv at de faktisk er en serviceinstitusjon for folket (og noen er jo faktisk flinke til nettopp det - andre, not so much...) Og det gjelder forsåvidt også andre statlige institusjoner, i allefall en som er nevnt i nyhetsartikkelen det er lenket til.
 6. Spørsmålsstillinga her er vel egentlig om en eiendom kan inngå i ett jaktfelt gjeldende for hjort og et annet jaktfelt gjeldende for rådyr. Svaret er helt enkelt: Ja. Grunneier kan velge å leie ut jakta samla eller delt, etter eget forgodtbefinnende. Hva som er mest praktisk og formålstjenlig, vil variere. For jegernes del er det åpenbart en viss fordel med å leie all jakt "samfengt". For å svare @DoctoRoy spesifikt, så kan et storvald ha ulik jaktfeltsstruktur på hjort, elg og rådyr. Her i området er det vanligst med like grenser på hjort og elg, men det er en del som har "holdt unna" rådyra, slik at eiendommen i praksis er eget jaktfelt kun for rådyr.
 7. Fagterminologien når slike organer sendes inn istedet for livmor er "livfar"...
 8. Jibrag

  Ny jaktkompis

  Et par ulemper med å spørre om rasevalg for kortbeint på Kammeret: 1: De fleste er subjektive og har en favorittrase 2: De fleste har hunder de har gode (og eventuelt dårlige) erfaringer med, på tvers av raser 3: Man ender opp med å innse at det handler mer om individ enn rase. Finn ut hvilken rase du liker best, det er noen fysiske forskjeller mellom rasene som en ikke kommer unna (størrelse/fremkommelighet/fart/pelsstell osv) og bruk heller mye tid på å finne valp fra rett kull innad i den rasen, enn å spekulere for mye på rasevalget.
 9. Jibrag

  Ny jaktkompis

  Noen grunn til at du har slått fra deg dreveren? Har jaktet med drever siden -93 og de jeg har hatt har passet bra til den beskrivelsen du kommer med. Godt gemytt, robuste hunder som tåler "alle" forhold, de jeg har hatt har loset maks 1.5-2 timer og har stort sett hatt 100% sikker retur. Ikke hatt problemer med pels, labber, "gnagsår" på brystkorg/peis, eller noe sånt. Må vel innrømme at jeg har jaktet (ganske mye) i forhold der en kanskje burde holdt seg hjemme (med tanke på kulde og med tanke på føre) men aldri sett at det har gitt problemer for hundene. Og de har stort sett jagd det jeg har hatt ønske om og har vært lett å prege til det viltslaget jeg ønsker. Kanskje med unntak av ei tispe, som hadde litt for stor hareinteresse for min smak. Den jeg har nå jager kun rådyr og hjort.
 10. Jibrag

  Store Rovdyr.

  Ikke alle steder reaksjonene er like "Kritikken lot ikke vente på seg etter at mangeårig ordfører i Snåsa, Vigdis Hjulstad Belbo (Sp), beæret jaktlaget med bløtkake og godord da de kom ned til bygda med en diger hannbjørn 14. juli. Hjulstad Belbos hovedutfordrer ved høstens kommunevalg, Tone Våg (Ap), overrakte jaktlaget en flaske konjakk på vegne av Nord-Trøndelag sau og geit, der hun er leder."
 11. Jeg har i lengre tid hatt veldig sansen for lommekniver. Jakter mye elg og rådyr, stort sett da jeg har bruk for kniv. Har enda ikke hatt bruk for en stor, lang kniv til noe (inkl. flåing). Foretrekker en liten lett kniv som kan gjemmes bort i ei lomme. Siste sesong har jeg brukt en Bearskin Deluxe foldekniv, 7.6cm blad og et lett, tynt plasthåndtak med godt grep. Har ei lomme på ermet av jakken jeg jakter med der kniven lett passer, den veier under 80g så merker ikke at den er der. Den som har opplevd en elg med tjukkere skinn enn 7.6 cm kan gjerne sende meg en PM... Trenger en lengre kniv til å flå? Nei, du trenger golvfester og en vinsj. Knivflåing ble vi ferdige med på 80-tallet. Ulempen er, som flere har antydet, at man må være mer nøye med å gjøre kniven REN. Foldekniver kan være en bakteriebombe om man ikke spyler skikkelig av dem av og til. Men er man bevisst dette, er det jo strengt tatt ikke et større problem enn hva man gjør det til.
 12. Det går nå stort sett greit, i allefall om en lærer seg hunden å kjenne og gjør en vurdering om hunden egner seg til jaktformen. Det er noen hunder som er for overmodige, men de fleste lærer å holde avstand. Har jakta en del grevling med terrier og dachs (ikke mine hunder, men vært med), og såvidt jeg kan huske har det enda ikke vært nødvendig med dyrlegebesøk. Noen rift kan det bli, men som regel er det bare overfladisk. Reven er verre om den får tak, mye lengre og skarpere tenner. Er min erfaring i allefall. Men nå har jeg også jakta med drever siden 1993 uten å hatt loser over 2 timer, og uten å dra hjem uten hund, så mulig mine hundeerfaringer er lite representative
 13. Det kan godt hende, men det er vel ingen som helst tvil om at både tilgjengelighet og betalingsvillighet (kanskje spesielt det siste) hos "den jevne jeger" (hvem nå det måtte være) er betydelig oppgradert.
 14. Er vel ikke krav om dette alle steder, men for oss som uansett skal levere inn underkjeve av elg, er det i allefall ingen sak å ta ut prøven, det er jo nesten bare å riste hodet over prøveglasset så ordner det seg sjøl, for å sette det litt på spissen.
 15. Verden har vel endret seg litt fra 80-tallets slagstøvler, husqvarna-jakke, heimevernsmauser med Tasco 4x40 i Weaver alumontasjer. "Bransjen" lever ikke av å selge det vi trenger, men det vi tror vi trenger - og definitivt har lyst på. (Jeg er vel en del av elendigheta...)
×
×
 • Create New...