Jump to content

pondoro

Members
 • Content Count

  970
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pondoro last won the day on December 19 2018

pondoro had the most liked content!

Community Reputation

251 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den ble solgt for ca. 35.000,- i 1985 til en nordmann...dette våpenet var et demo-våpen fra Hartmann&Weiss..den er fortsatt til salgs..
 2. Det er jo det som er hele poenget med Range Rover....den klarer alt med bravur..
 3. Nei.. Landcruiseren er som å kjøre lastebil i forhold til Range Rover, dieselen bråker, gyngete fjæring osv...takke meg til Range Rover (diesel)..
 4. Ikke verre enn min forrige bil faktisk..Volvo XC70...service er ikke avskrekkende dyrt og forbruket ligger i snitt på 0,9l/mil...på en bil som veier 2,5 tonn og er aerodynamisk som en murstein.. 3 liter diesel motor...258hk og 600NM fra 2000rpm..
 5. Range Rover...komfort på landeveien, suveren fremkommelighet og trekker 3500kg henger...
 6. Moro å se at du liker Afrikajakt... 😉
 7. Om det kom våpen hjem fra Finland etter Vinterkrigen kjenner jeg ikke til...i så fall antakelig mest håndvåpen..som er lette å skjule.. I Finnmark ble det igjen russiske våpen som PPSH MP, Tokarev pistoler og Nagant revolvere. Dette er vel for det meste våpen partisanene fikk fra Sovjet. Har selv en Nagant som kom fra Finnmark....velbrukt og i et slaskete svinelærshylster..
 8. Jeg er så anglofil at jeg synes Lee Enfield Mk III* er pen... 🧐
 9. Før skal jeg krabbe på knea fra Maun til Cairo enn å fly med Air Botswana igjen.... HERRE... Fremskutt lagring av våpen hos de lokale er veien å gå...han du vet blir nok snart eier av en dobbelrifle i .470NE skal du se..
 10. Nåvel...mitt innlegg var jo litt fleipende ment da...men jeg liker ikke Blaser R93 eller R8...ei heller de andre moderne rettrekkerne.. Blaser har derimot en utmerket kipplauf (R95..?) og en interessant moderne konkurransehagle...det er R93/R8 jeg misliker.. Jeg slutter aldri og undre meg over Blaser eiere som går rett i skyttergraven når man drister seg til å kritisere R93 og/eller R8.. Det er ikke alle våpeneiere som bøyer seg i støvet over disse riflene....og til påstanden om at de fungerer så bra under alle forhold....det gjør i de iallefall ikke i Afrika under
 11. Holland&Holland har en ganske kjedelig butikk i mine øyne...Purdey er mye bedre...men du må prate en del for å slippe inn i "The Long Room" men det er absolutt verdt det...mye flotte våpen og mye historie i veggene.. Hvis kona di liker eksklusive jakt/turklær så har Purdey mye å se på (mens du bruker tid på våpen selvsagt..). Rigby er også bra sier de som har vært der....en entusiastisk ung gjeng som brenner for merket.. William Evans er i nærheten av Purdey….ikke vært der...vet ikke så mye om dem..
 12. RA gikk over til ikke- korrosive hetter i løpet av 1957..
 13. Det er selve jakta som teller etter hvert....blir lei av å støvsuge de skuldermonterte... 😄
 14. Jepp...Woodleigh er meget bra.....skjøt et par solids (.475NE) i en 1 meter tykk blokk av 2"8....kulene satt i siste planke og var helt udeformert….samme resultat med Woodleigh i .458Win. Skyteavstand var 20m..
 15. Dere som har..hvilke kuler bruker dere..? Woodleigh eller massive messing/kobberkuler..? Jeg er skeptisk til å bruke sistnevnte i gamle dobbelrifler mht. trykkpulser og i verste fall overstressing av løpet.. Men Woodleigh sin Solid har tykk stålmantel og er meget hard.....de gamle Kynoch helmantlene hadde vesentlig tynnere mantel og var ikke så harde...jeg bruker utelukkende Woodleigh solids til elefantjakt i min gamle dobbelrifle...sparsommelig.. Banded messingkuler skal jo redusere trykket.. https://www.brownells.no/BARNES-BANDED-SOLID-470-NITRO-0474-BULLETS-4
×
×
 • Create New...