Jump to content

pondoro

Members
 • Content count

  856
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

146 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pondoro

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Jeg kjörer Volvo XC70 2009...er på min andre.....må si jeg er veldig fornöyd....god plass, gode seter, god å kjöre og plenty motor (185 dieselhester..). Den er ingen terrengbil men er ganske overrasket over hvor godt den tar seg fram.. både på traktorvei og i snö..
 2. pondoro

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  Seawolf, det du beskriver er nå hverdagen i Botswana...i tillegg nektes urbefolkningen (buskmenn..) å jakte som de tradisjonelt har gjort i tusenvis av år.. Det blir omtrent som å nekte samene å drive med rein fra en gitt dato...og banke dem opp og fengsle dem....det skjer nå daglig med buskmenn..
 3. Omtrent som å jakte. 🐘 om natta tipper jeg..
 4. Kremt..moonSIGHT gutter...moonshine er noe helt annet.. 🤣
 5. pondoro

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  Det regnes med ca. 5% tilvekst årlig av elefantbestanden i Botswana.....5% av 230.000 = 11.500 dyr... Det synes omtrent umulig å kunne skyte ned så mange dyr...både praktisk, ökonomisk og ikke minst politisk. Med andre ord, bestanden er helt ute av kontroll og har värt det i mange år..
 6. pondoro

  Elefantbestanden eksploderer i Afrika..

  Hwange har en stor overpopulasjon av elefant..
 7. pondoro

  Villsvinene kommer i store horder

  Tja...göy med litt grisejakt vel...🤩
 8. http://sportingclassicsdaily.com/the-day-they-took-my-guns-away/ " So many funny laws now.. "
 9. pondoro

  Rekylklubben: for oss med 375 H&H og oppover.

  Vel...det kommer an på hvilke våpen man sammenlikner. .375H&H i ei (for) lett rifle sparker plenty...hvis den veier ca. 4,5kg og har en rett og fornuftig stokk så er den veldig kontrollerbar. Min .375 veier 5kg med kikkert...egentlig for mye...men den er veldig behagelig å skyte med da....ligger og skyter prøva uten ubehag.. En dobbelrifle i .450, .470, .475 skal veie sånn 4,8 - 5kg....rekylen er tyngre, men ikke så kjapp som .375 pga lavere hastighet. Ingenting og frykte...men det er veldig fornuftig med gradvis tilvenning, f.eks. skyte endel med .375 før en går opp...hvis ikke vil det fort påvirke skytingen negativt.. .500NE har jeg ikke prøvd..men flere her inne har dobbelrifler i kaliberet.. men har skutt .600NE...slett ikke så ille faktisk...ellers så er dette med tilpassing av stokken veldig viktig på disse riflene mht. rekylopptak. Jeg synes dette siste alltid er underkommunisert når rifler I tyngre kalibre diskuteres. Endel av de moderne riflene i disse kaliberne bygges rett og slett for lett..
 10. pondoro

  Rekylklubben: for oss med 375 H&H og oppover.

  Betydelig..
 11. Jeg er dessverre rimelig overbevist om at halvauto pistoler er det neste som skal vekk.. Min tiltro til politikernes og JD, POD sin behandling av våpenlogivningen er nå helt på 0 punktet...
 12. Greit nok...men la oss se hvor langt POD strekker strikken når de forfatter forskriftene.....og halvautopistolene er faktisk forbudt..
 13. Det blir sikkert fint når POD nå har carte blanche til å lage forskrifter. Alt som ikke står på den berømte lista..hvis den fortsatt er der...eller hva... blir nok krevet innlevert....da snakker vi mange våpen. Politiet er såre fornøyd med å få vekk disse riflene, jamfør deres egne organer og tidsskrifter. Du skal se at det neste blir totalforbud mot halvauto pistoler, de er jo faktisk forbudt allerede..allernådigst på excuse....da ryker Glocken din nhd.....da faller bunnen ut av NROF sin skyteaktivitet mht. håndvåpen. Bare vent...det blir neste trekk...forbudet er jo der presis som for halvautoriflene.. Glock har jo 17 skudds magasin må vite...enoormt skadepotensiale der... Dette har vært planlagt lenge mine herrer..
 14. pondoro

  Bøffeljakt Zimbabwe

  .375H&H fungerer fint på elefant....pga meget god penetrasjon så er den en av de bedre til å skyte hjerneskudd med. Men den er ikke ideel til å stoppe et angrep med.. Når det er sagt, noen professionelle jegere, som Harry Manners i Mozambique, brukte ikke annet til elefantjakt.. Jeg foretrekker en dobbelrifle i .45 kaliber eller mer eller en tilsvarende boltrifle....men når det er sagt så har jeg skutt et par elefanter med .375 og med moderne kuler som Rhino eller annen homogen messingkule eller Hornady DGS så fungerer det utmerket.. det ene dyret ble tatt med hjerneskudd fra siden på ca. 80m under helt spesielle omstendigheter. Kula var en 300 grain Rhino Solid. En god venn av meg skøt frontalt hjerneskudd på elefant nå nylig med 300 grain Hornady DGS (som jeg hadde lagt igjen..), den gikk rett ned.
 15. Ahh...skyteforbud her nede også...og måtte reise rett på jobb...
×