Jump to content

pondoro

Members
 • Content Count

  949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pondoro last won the day on December 19 2018

pondoro had the most liked content!

Community Reputation

238 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RA gikk over til ikke- korrosive hetter i løpet av 1957..
 2. Det er selve jakta som teller etter hvert....blir lei av å støvsuge de skuldermonterte... 😄
 3. Jepp...Woodleigh er meget bra.....skjøt et par solids (.475NE) i en 1 meter tykk blokk av 2"8....kulene satt i siste planke og var helt udeformert….samme resultat med Woodleigh i .458Win. Skyteavstand var 20m..
 4. Dere som har..hvilke kuler bruker dere..? Woodleigh eller massive messing/kobberkuler..? Jeg er skeptisk til å bruke sistnevnte i gamle dobbelrifler mht. trykkpulser og i verste fall overstressing av løpet.. Men Woodleigh sin Solid har tykk stålmantel og er meget hard.....de gamle Kynoch helmantlene hadde vesentlig tynnere mantel og var ikke så harde...jeg bruker utelukkende Woodleigh solids til elefantjakt i min gamle dobbelrifle...sparsommelig.. Banded messingkuler skal jo redusere trykket.. https://www.brownells.no/BARNES-BANDED-SOLID-470-NITRO-0474-BULLETS-470-Nitro-0474-500gr-Banded-Flat-Nose-Flat-Base-20-Box-BARNES-BULLETS-Flat-Nose-Flat-Base-FNFB-0243-0318-100032995 Jeg er komfortabel med å bruke begge typer i min .470 Krieghoff men litt skeptisk til mono-kuler i en 100 år gammel dobbelrifle...ser dog at ovennevnte Barnes kuler er en hundredels tomme underdimensjonert.... Så spørsmålet er jo om en lett underdimensjonert banded monokule faktisk er mindre hard enn stålmantlet Woodleigh..? Synspunkter om dette..?
 5. pondoro

  375 i Afrika

  Boltrifle i reim som vanlig...dobbelrifle i "African carry"..
 6. pondoro

  Whisky

  En fin lowland single malt er Auchentoshan.. >Den bør ha apell til de som ikke liker røyksmaken på for eksempel Islay produktene...ble introdusert for den i fjor av skotter som jeg jakter elg i lag med...
 7. pondoro

  Whisky

  Caol Ila 12 years...da er du i havn..
 8. Man drikker øl i sommervarmen og drømmer..korrekt øl for elefantjegere...
 9. Får det ikke til jeg heller...dessverre..
 10. Verdi kr. 3-4000,-
 11. pondoro

  WeHunt

  Mange mangler den selvjustisen..
 12. pondoro

  WeHunt

  Har sett litt på denne tråden...og spör meg selv: Hvor digital önsker vi egentlig jakta...?? Var på en elgjakt hvor de kjörte Wehunt....i tillegg til å fölge med på hundepeiler og GPS så glaner man altså i smart-telefonen omtrent hele tida etter nye meldinger.....ser de noen gang etter viltet i skogbrynet..? Jeg synes dette går for langt...jegerne finner snart ikke postene vha. et kart....helt avhengig av GPS.. Det neste blir vel aksept for droner..? Da slutter jeg å jakte storvilt..
 13. Flott den Fraseren din....her er min 6,5x54, laget av Charles Lancaster i 1906....på kofferten er det en slitt reisesticker hvor det står: Capt. G.F.Connall-Rowan, Argyll and Sutherland Highlanders, Ismaila Egypt...🙂
×
×
 • Create New...