Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

pondoro

Members
 • Content Count

  926
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

208 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pondoro

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nr. 2 fra höyre er vel 5,7 Velodog ..
 2. DWM produserte Lugere er veldig fine....hadde tak i en produsert i 1915 i Forsvaret på midten av 80-tallet, den var veldig fin og gikk veldig bra med Geco ammo samt den svake FFV ammoen som Forsvaret kjöpte inn den gangen til bruk i P08, Walther P1 og annet gammelt..
 3. pondoro

  M98 låskasse - Mayfair Engineering

  De nye Mauser kassene som Rigby bruker er iallefall ekte vare...men det koster og väre kar..
 4. pondoro

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Problemet med ditt ressonement er jo nettopp at NATO IKKE har oppskalert til er tyngre patron...og jeg tviler sterkt på at det er noen vilje til å gjöre det heller...og selv om amerikanerne kanskje gjör det i overskuelig framtid så kommer ingenting å skje i Norge..
 5. pondoro

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nåh....det er en god del USMC veteraner som lovpriser M14...og rekyl..i en semi-auto rifle..?? Det störste problemet var at den var/er ukontrollerbare på helauto...akkurat som AG3, FN FAL osv.. Etter å ha eid og skutt med M14 i 30 + år så er jeg helt klar på at jeg heller drar i strid med den enn noe AR15/ HK416 junk.. En merker seg at yankeene fant de fram fra depotene til bruk i Irak og Afghanistan..
 6. pondoro

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  St = Stahlzündhuchen...altså tennhette i stål. Röd ring er sporlys ...hvis svart tupp på kula panserbrytende sporlys. Blå ring er brannstiftende prosjektil (hvitt fosfor som antennes av O2 i lufta ute i kulebanen når forseglingen slynges ut av kulas rotasjon..)
 7. pondoro

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nr.2 fra venstre er vel 10.3x60R (Swiss)
 8. pondoro

  Bøffeljakt, hvor.

  Vil tro at Zimbabwe er stedet....Safarimax (norsk) har gode kontakter der.. Det legges også ut endel tilbud på African Reloading og Africahunting..
 9. pondoro

  Mauser mod 1908

  Jeg har en belgisk Kavalerikarabin mod. 1889 i 7,65 Mauser....finnes det ammo å få tak i til slikt no..? Har hatt den i mange år men aldri skutt med den..
 10. pondoro

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Joda..Naganten er en anakronisme...men den virker alltid. Og den virker i - 30 grader med alt jeg putter i den...det kan man ikke si om Lugere.... russisk mil. ammo fra 70 tallet smeller villig...og Fiocchi selvsagt.. Jeg har to...en fra 1908 (DA) og en fra 1915 (SA). Sistnevnte er herjet etter en revolusjon og 2 verdenskriger og kom i et slaskete svinelærshylster...bolsjevikene har endog stanset over de originale merkene...men virker gjør den. Når alt går til helvete så trekker man sin Nagan...
 11. pondoro

  Mauser mod 1908

  Du Vaquero.......er du virkelig komfortabel med å linke til helt klart nynazistiske sider..??
 12. pondoro

  Hund må dø etter at sauen angrep

  Typisk at dette skjer på Vestlandet...hundehatet der er jo legendarisk...
 13. Nei nei...max. .22lr....unngå kjöttödeleggelse for enhver pris.....🤣
 14. På grunnlag av ditt og Nyati sitt meget fornuftige innlegg og egen erfaring så vil jeg hevde at 9,3mm er et fornuftig minstekaliber for elg jakt.. Joda, elgen faller fint for 6,5 og .30 kaliberne......HVIS SKUDDMULIGHETEN ER OPTIMAL ELLER DEROMKRING.. Så er det denne elgklokka da...hvis en gir seg ut i motskudd skrått forfra...og treffer grove bein....kanskje med en ikke veldig premiumkule i et mindre kaliber...da har du det fort gående med ettersök og dritt... Hvis du skyter et skrått motskudd med en 9,3mm eller .375 kule av god kvalitet så slår du grove bein i filler og sender en sky av beinsplinter inn i vitale organer...dyret kollapser og dör raskt....og alle er fornöyd.. Jeg hörer hylekoret allerede..." jeg skyter ALDRI sånne skudd..! ". Så dumt da....så mange skuddsjanser du går glipp av når du ikke har kaliber og kuler som holder mål for et slikt skudd.......................😉 Grove kaliber i moderat hastighet er toppers for elgjakt..
 15. pondoro

  Går det til helvete..??

  KNM Helge Ingstad er nå helt under vann....den kan nå bare pumpes tom for 385 kubikk diesel og tömmes for våpenlast. Resten er skrap.. Marinen går bare fra tabbe til tabbe, de avslo et tilbud fra et nederlandsk bergingsselskap som antakelig kunne forhindret at den sank. Den ble sikret med 9 (10..?) vaiere som så ut som sytråd. På Sotra ligger en bedrift som har masse kjetting liggende med 2000 tonns bruddstyrke...Alle i den maritime bransjen bare rister oppgitt på hodet av det som skjer.. Hvis fartöyet glir av grunna og ned på 30m dyp så snakker vi vel om en berging til 200-300 millioner ..eller mer....på toppen av en tapt fregatt.. Gi hele toppledelsen i Marinen sparken....de er fullstendig inkompetente..!
×