Jump to content

Mightymoo

Members
  • Posts

    324
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mightymoo

  1. Har stemt. Var faktisk overrasket hvor mye støtte skyttere har i undersøkelsen.
  2. Jeg skyter nå Magtech tennhetter i min 686 revolver. Fungerer som bare det. Jeg målte avtrekksvekten på DA-avtrekket og det lå på 2,53 kg, så det er relativt lett (har ikke SA-avtrekk på denne revolveren).
  3. Jeg synes det er rimelig dumt at enkelte norske våpenbutikker tar inn 50 skudds magasiner for Glock. Ja, det er ikke ulovlig, men er definitivt ikke velegnet til konkurranseskyting (som er kravet til erverv i Norge).
  4. Jeg kjøpte sist Magtech hetter til 37 øre stykket. Ville ikke betale ågerprisene for Federal SP. Fungerer flott i min revolver.
  5. Jeg har tre av disse i min range bag: http://www.pvas.no/ipsc-utstyr/skytebag ... gun-sleeve Rimelige, god kvalitet og fin polstring.
  6. Jeg har Square Deal og er ingen ladeekspert, men har ladet mye pistolammo i 38 special. Skal du bare lade pistolammo og vil enkelt og greit produsere masse ammo er Square Deal perfekt. Den er solid og fungerer godt. Personlig ville ikke jeg hatt en presse som ikke har autoindeksering. Kunne tenke meg en 650, men den synes jeg blir for dyr i forhold til mengden ammo jeg lager.
  7. Skal du bare lade pistolammo kan jeg varmt anbefale Dillon Square Deal B.
  8. Rettet opp! Personlig har jeg ikke noe mot en seriøs kommersiell aktør som kan tilby bane til utøvere innenfor konkurranseskyting. Jeg skriver konkurranseskyttere, fordi det er derfor vi har fått fått tillatelse til å erverve håndvåpnene. Det betyr jo ikke at man må være "hardcore" skytter. Når det gjelder kostnaden av å skyte på OSS/SOS, så vil den være betydelig høyere for meg enn i skytterklubben min. Tar utgangspunkt tredve ganger pr år (skyter mindre på vinteren). Kostnad skyte OSS/SOS pr år: Medlemskap pr år (Basic): 2180 kr Baneleie/Deltakelse/materiell/etc: 250 kr pr gang (basert på beløp nevnt i tråden over) Totalt: 9680 kr i året Kostnad mitt skytterlag (utendørs og gode fasiliteter) Medlemskap pr år: 1150 kr Baneleie/Deltakelse/materiell/etc: 0 kr pr gang Totalt: 1150 kr i året Det er 8500 kr dyrere å benytte lokalene til SOS/OSS sammenlignet med mitt skytterlag. Skyt hvor du vil og ha det gøy, men husk å være en god representant for skyttermiljøet uansett hvor du er
  9. Nå er ikke jeg noen verdensmester, men... Jeg bruker CCI til .22en og opplever at ammoen både smeller når den skal og at nøyaktigheten er god. Ikke noe problem med å skyte godt også på 50 meter.
  10. Makan til arrogant tone det er på deg, Andreas? Du prøver ikke akkurat å få venner på forumet her med måten du skriver på. Nazi-konkurranse-skyttere, makan...Tror ikke du har vært på en seriøs skytterklubb enda jeg. Beskrivelsene dine stemmer ikke med noen de klubbene jeg har skutt hos.
  11. Jeg hadde en lengre prat med saksbehandler for en uke siden, så det jeg skriver er nok hva man kan forvente seg hvis man søker idag.
  12. Da lå godkjente søknader i posten Min er erfaring er at våpenkontoret i Oslo ikke bryr seg om medfølgende brev som bekrefter aktivitet. Jeg sendte med et brev fra leder i klubben (stemplet og signert), men våpenkontoret tok allikevel og sendte eget brev til klubben for å bekrefte aktivitet. De sa at det var standard rutine. Til og med om du har våpen fra før og legger ved aktivitetslogger og stevneresultater, så vil de sende brev til klubben for å bekrefte aktivitet, hvis det er over 12 mnd siden siste godkjenning. Dette er nok en spesiell rutine i Oslo.
  13. Første gangen i 2012 tok det ca. 2 uker. Neste kom på under en uke. Nå venter jeg på 3 uka. Hvis du ikke har fått innvilget en søknad siste 12 mnd, vil de sende brev til klubben for å få bekrefte at du er aktiv medlem. Dette gjelder uansett hvor mange våpen du måtte ha fra før. Våpenskap skal du ha før du kjøper våpen. Jeg la ved bilde av kvittering og montert skap for sikkerhets skyld.
  14. Jeg fikk beskjed om å returnere to gamle våpensøknader som gikk ut på dato i 2014. De skulle inn for makulering. Skjønner godt at en innvilget våpensøknad er det samme som et våpen i skapet.
  15. Her er mitt lille "laderom". Det må vel være en av de minste ladebenkene på kammeret... Fungerer fint ved lading av pistolammo
  16. Så i praksis så må man henvende seg til Dillon i USA? Hva er norsk garanti på den ladestasjon? 2 år?
  17. Har en Dillon Square Deal B, kjøpt i Norge. Er veldig fornøyd med denne. Var en liten plastdel til tennhetterøret som ble ødelagt her om dagen. Hadde en i reserve. Hvordan fungerer egentlig garantien for en Dillon presse? Det står på Dillon sine sider: Dillon’s lifetime “No BS” warranty: Dillon products purchased through me carry Dillon’s lifetime “No BS” warranty.” (Except for the Super 1050, which carries a one-year “No BS” warranty.) In truth, there’s not much support required, because a quick call to Dillon will have you sorted out or anything you need headed your way immediately. Their customer support is truly outstanding. Gjelder dette kun amerikanske kunder? Hvordan fungerer evt. dette i praksis i Norge?
  18. For de som måtte være interessert så koster vel en slik flott revolver omtrent 3500€ hos Merkle. Toll, avgifter og frakt kommer i tillegg.
  19. Har sett at flere nettbutikker som selger våpen og ladeutstyr har utdaterte priser på nettet. Skikkelig irriterende når du bestiller og får epost om at prisen er 50% høyere på grunn av dollar osv.
  20. Mulig jeg er litt treg Våpnene mine fungerer feilfritt med en vanlig våpenpuss. Raskt er det også. Er det noen store fordeler ved ultralydvask? Ser ut som mye jobb...
  21. Tilsluttes! Kan legge til luftgevær, luftpistol, pil & bue, natriumklorat/avispapir osv. Og vi var i fysisk aktivitet fra vi kom hjem fra skolen til vi ble "truet" inn om kvelden. Jeg ville ikke byttet barndommen med noe Helt enig. Sønnen min på 15 år har flere ganger sagt: "Jeg kunne ønske jeg vokste opp på den tiden du var liten".
  22. Fra artikkel: – Barn blir ofte fascinert av og glad for våpenlikende leker, men det er leker som lett sender ut noen uheldige signaler. Noen lekevåpen er rene kopier av pistoler og maskingevær. Disse lekene er jeg mest skeptiske til, fordi de stimulerer kun til å leke at man er i krig, eller av andre grunner skal skade andre, sier hun til Familieliv. http://www.vg.no/annonsorinnhold/famili ... ende-leker
  23. Dette analysen som han har gjort er også interresant: https://morgonsur.wordpress.com/2015/12 ... irektivet/
  24. Mightymoo

    Ny finpistol?

    Hämmerli X-esse skøyt jeg mye med før jeg fikk egne våpen. Det er et ganske fint våpen, men er ikke glad i grepet. Synes det ikke er spesielt komfortabelt med "X-esse"-innsenkningene pr hver side av skjeftet.
×
×
  • Create New...