Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

skog last won the day on August 17

skog had the most liked content!

Community Reputation

419 Excellent

Recent Profile Visitors

1,049 profile views
 1. Jeg regner med at FACE er på ballen. Ellers ønsker Firearms United hjelp med kartlegging av forskning på bly: https://firearms-united.com/studies-lead-in-ammunition/ Kanskje lurt å skrive en liten bekymring til NJFF slik at de skjønner alvoret også. Denne saken er fortsatt i sin spede begynnelse i EU maskineriet. Vi som var med på kampen mot våpendirektivet vet hvor tungrodd den lovgivende prosessen i EU er. Mitt tips er å ta kontakt med medlemmene som sitter i komiteen som skal behandle saken før plenumsbehandlingen i europaparlamentet. Rådet får vi gjort lite med siden Norge ikke er representert. Vi kan bare håpe på at de østeuropeiske landene setter seg på bakbeina slik som sist.
 2. Denne bør alle lese: https://www.minervanett.no/frihet-spaltist-sverige/det-er-livsstilen-din-teknokratene-hater/194354
 3. Jeg har faktisk møtt denne karen. Han heter Arvid Gulbæk Obolensky. Det er laget en radiodokumentar om han som det er verdt å høre på: https://radio.nrk.no/podkast/radiodokumentaren/nrkno-poddkast-260-137667-09052018220300
 4. Rimelig provoserende påstander fra Eide. Vurderer å skrive et debattinnlegg. Dette bør ikke få stå uimotsag. Synes egentlig at NJFF på vegne av sine medlemmer, og som representant for jegerstanden bør kontradiktere dette i media. Som lovlydig borger og skattebetaler nekter jeg å bli kategorisert som "uønskede hender", en man ikke kan stole på. Eide stempler oss nærmest som kriminelle..
 5. Nå kommer ikke forskriften før ut på nyåret, men slik jeg tolker ordlyden i loven er det bare dynamisk og NROF som i utgangspunktet får beholde. Hva som skjer med de som har ervervet våpen i andre forbund eller gjennom sitt yrke må endelig avklares i forskriften, men jeg er ikke optimistisk. Det eneste som er sikkert er at dette vil ramme langt flere en de 900 våpeneierene VG-artikkelen nevner. Dette med eventuell kompensasjon må også avklares i forskriften.
 6. Hvorfor kan ikke klubber og kretser ta en liten telefon til NSF/Groven før de går solo med slike utspill? Dette er vanvittig uprofesjonelt og lite gjennomtenkt. Hjelper ikke med lobbing og medieplaner når enkelt klubber saboterer for forbundets arbeid. Slike forslag bør behandles innad i organisasjonen før man går til media/politikken. Når det kommer til organisering og organisasjonsarbeid er vi skyttere helt elendige🙄
 7. Her står det litt informasjon om dette: https://nhi.no/livsstil/egenomsorg/unnga-smitte-med-harepest/ https://www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/tularemi---veileder-for-helseperson/
 8. skog

  Nye jaktstøvler

  Jeg har prøvd det meste. I det siste har jeg gått tilbake til "basic": Forsvarets M77 og eventuelt fotposer. Ikke best komfort, men de tørker raskt, er enkle å impregnere/vedlikeholde og de er såpass rimelige at jeg kan bytte de ut uten å bli ruinert når de blir slitt.
 9. Nå som som høsten kryper nærmere går det i Drive-By Truckers: Southern rock av kvalitet!
 10. 11-12 ukers behandlingstid på en ordinær våpensøknad er ikke holdbart. Snart like lang behandlingstid på våpen som i byggesaker. I mitt distrikt har behandlingstiden økt etter reformen, men heldigvis ikke så mye som enkelte skisserer her. Dette er noe organisasjonene bør ta opp med myndighetene. FUF har dessverre en tendens til å ende opp som salderingspost i de nye distriktene.
 11. Selvfølgelig. Det tar 30 sekunder. Vi får tidsnok svar på om våpnene var hans eller om det er andre i husstanden som eier de. Uansett en kjip sak for hele Norge, og for oss som er avhengig av tillit fra storsamfunnet for å bedrive våre fritidssysler. Vi skal takke oss lykkelige for at dette ikke endte i en massakre. Jeg tror ikke nasjonen ville tålt en ny runde etter 22.juli. Samtidig må jeg si at jeg er skremt over at vår forholdsvis lille nasjon har klart å produsere to slike monstre (tar forbehold om at vi ikke vet noe om siktedes mentale tilstand under ugjerningen). Det må kanskje gjøres en nasjonal sjelegranskning med tanke på radikalisering av ungdom.
 12. I følge politiet skal det være snakk om "typiske jaktvåpen": https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zGkWlv/terrorsiktet-hadde-tilgang-til-lovlige-jaktvaapen?utm_source=vgfront&utm_content=row-1 Veldig bra at denne personen ble stanset før han drepte flere, men uansett ikke det vi trenger nå med tanke på at forskriften skal gjennom Stortinget første del av 2020. Er så lei av at disse skrullingene/klovnene ødelegger for oss lovlydige! Jeg tipper det blir et nytt negativt fokus på våpeninnehav etter denne avskyelige hendelsen.
 13. På mange måter går loven lenger i Norge en i Sverige. Er ingen i Sverige som blir fratatt lovlig ervervet eiendeler uten kompensasjon. Desuten ser jeg at mens de regulerer magasiner, er det et større utvalg av halvautomatiske rifler tilgjengelig. PS. Om det er noen som prøver å omregistrere bruksområdet fra jakt til konkurransen på sine "forbudte" rifler kan jeg informere om at POD nå har bestemt at det ikke lenger er mulig siden riflene ikke eksplisitt er nevnt på godkjenningslisten. De vil med andre ord bli spiker uansett hva du måtte gjøre..
 14. Det svenske Stortinget kommer til å stemme ned regjeringens forslag til implementering av våpendirektivet for andre gang fordi folk bryr seg. Er paradoksalt å se forskjellen på debatten her hjemme (som er totalt fraværende), og i Sverige der det skrives innlegg i avisene ukentlig. https://svenskjakt.se/uncategorized/fortsatt-nej-till-regeringens-vapenforslag/
 15. Helt enig. Tror ikke vi skal forvente mye støtte fra den kanten jf. arbeidet med forskriften..
×
×
 • Create New...