Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,079
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

skog last won the day on July 9

skog had the most liked content!

Community Reputation

321 Excellent

Recent Profile Visitors

872 profile views
 1. skog

  Underdekt behov og ignorert marked?

  Prøvde en ruger pc carbine med glock-magasiner da jeg var i Østerrike i sommer. Artig sak. Dumt den nye loven setter stopper for slike karabiner!
 2. Nå må kretsen få NSF på banen. NSF bør proaktivt be om et møte med justis. Slik kan vi ikke ha det!
 3. Jeg ser ingen prinsipielle forskjeller mellom en revolver som samler støv i skapet og en pumpehagle som gjør det samme. Dette er feil bruk av politiets ressurser. Virker som det ikke er kjeltringer og familievold i Troms når det er dette som er fokuset. Flaut!
 4. Dette kan dessverre oppsummeres med ett ord: måltall
 5. Jeg må helt ærlig si at jeg er skuffet over høyre og Frp. Som eneste nasjon innenfor fastland-Europa har Norge gått inn for konfiskering av lovlig ervervet eiendom (halvautomatiske rifler) uten kompensasjon. Vi snakker om to "konservative" partier som i en historisk og ideologisk kontekst tidligere har forsvart eiendomsretten som en universell verdi. Jeg vet ikke hvor opptatt folk her er av klassisk opplysningsfilosofi, men dette bør skremme enhver. Eiendomsretten er en av grunnpilarene i et liberalt demokrati. Desuten ser jeg daglig hvordan POD tar seg tilrette og hvordan måltall fulstendig ødelegger FUF i distriktene. Våpeneiere har langt færre prosessuelle rettigheter en andre sammenlignbare felt som også reguleres av særlovgivning under forvaltningsloven. Dette har den nye våpenloven ikke gjort noe med, samtidig som mye dessverre vil bli bestemt i forskriften og av diverse rundskriv fra Pod utenfor demokratisk kontroll.
 6. skog

  Behandlingstid på våpensøknad

  Her kan dere lese hva vår justisminister mener om saken: https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=73040
 7. Kan se ut til at ny forskrift jf. ny våpenlov vil trekke ut i tid siden de har valgt denne løsningen for implementering av direktivet. Det tok 10 år fra ny straffelov ble vedtatt til den ble innført.
 8. Helt rett. Ganske trist igrunn!
 9. Sant. Det er der alle begrensinger kommer dessverre. Vi gikk mye lengre en EU-direktivet..
 10. Ikke så galt som jeg hadde trodd..
 11. Min erfaring er at den jevne politimann i etaten er langt mer våpenvennlig en det kammeret.no skal ha det til. Mange politifolk er selv våpeniere. Etter en rask opptelling på seksjonen kom jeg til at over halvparten er våpeneiere. Tror det er få andre arbeidsplasser som kan skilte med et høyere tall. Flere skyter dynamisk, NSF eller NROF. Resten har våpen på politikvota eller er jegere. Jeg har ikke hørt om noen som ønsker strengere regulering. Derimot er det flere som er bekymret for om de må kvitte seg med riflene de har på politikvota..
 12. Debatten i Sverige fortsetter. Moderaterna (Høyres søsterorganisasjon i Sverige ) mener at ny svensk våpenlov ikke skal gå lengre en EU-direktivet. Dette vil i praksis medføre en liberalisering av det svenske lovverket. Forøvrig svært mange bra debattinnlegg om dette temaet i svenske medier! https://www.vk.se/2410936/laglydiga-vapenagare-straffas
 13. Hadde regjeringen valgt å innføre direktivet uten endringer hadde vi faktisk fått en liberalisering av lovverket. Vi er det eneste landet i Europa som går for konfiskering av våpen. Vi kan dessverre ikke skylde på EU i denne saken. Problemene sitter på Stortinget, samt vår egen tafatthet.
 14. skog

  Mosin Nagant

  Jeg vet at Prvi Partizan produserer 7,62x54R. Det er XXL og Magne Landrø AS som står som distributør i Norge. Jeg tenker å høre med Landrø om han kan ta inn. Om det er flere som ønsker å kaste seg på send meg en PM.
 15. Om en tre års tid blir det mange billige Hk MR308 på markedet med andre ord..
×