Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

skog last won the day on August 17

skog had the most liked content!

Community Reputation

407 Excellent

Recent Profile Visitors

1,034 profile views
 1. Hvorfor kan ikke klubber og kretser ta en liten telefon til NSF/Groven før de går solo med slike utspill? Dette er vanvittig uprofesjonelt og lite gjennomtenkt. Hjelper ikke med lobbing og medieplaner når enkelt klubber saboterer for forbundets arbeid. Slike forslag bør behandles innad i organisasjonen før man går til media/politikken. Når det kommer til organisering og organisasjonsarbeid er vi skyttere helt elendige🙄
 2. Her står det litt informasjon om dette: https://nhi.no/livsstil/egenomsorg/unnga-smitte-med-harepest/ https://www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/tularemi---veileder-for-helseperson/
 3. skog

  Nye jaktstøvler

  Jeg har prøvd det meste. I det siste har jeg gått tilbake til "basic": Forsvarets M77 og eventuelt fotposer. Ikke best komfort, men de tørker raskt, er enkle å impregnere/vedlikeholde og de er såpass rimelige at jeg kan bytte de ut uten å bli ruinert når de blir slitt.
 4. Nå som som høsten kryper nærmere går det i Drive-By Truckers: Southern rock av kvalitet!
 5. 11-12 ukers behandlingstid på en ordinær våpensøknad er ikke holdbart. Snart like lang behandlingstid på våpen som i byggesaker. I mitt distrikt har behandlingstiden økt etter reformen, men heldigvis ikke så mye som enkelte skisserer her. Dette er noe organisasjonene bør ta opp med myndighetene. FUF har dessverre en tendens til å ende opp som salderingspost i de nye distriktene.
 6. Selvfølgelig. Det tar 30 sekunder. Vi får tidsnok svar på om våpnene var hans eller om det er andre i husstanden som eier de. Uansett en kjip sak for hele Norge, og for oss som er avhengig av tillit fra storsamfunnet for å bedrive våre fritidssysler. Vi skal takke oss lykkelige for at dette ikke endte i en massakre. Jeg tror ikke nasjonen ville tålt en ny runde etter 22.juli. Samtidig må jeg si at jeg er skremt over at vår forholdsvis lille nasjon har klart å produsere to slike monstre (tar forbehold om at vi ikke vet noe om siktedes mentale tilstand under ugjerningen). Det må kanskje gjøres en nasjonal sjelegranskning med tanke på radikalisering av ungdom.
 7. I følge politiet skal det være snakk om "typiske jaktvåpen": https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zGkWlv/terrorsiktet-hadde-tilgang-til-lovlige-jaktvaapen?utm_source=vgfront&utm_content=row-1 Veldig bra at denne personen ble stanset før han drepte flere, men uansett ikke det vi trenger nå med tanke på at forskriften skal gjennom Stortinget første del av 2020. Er så lei av at disse skrullingene/klovnene ødelegger for oss lovlydige! Jeg tipper det blir et nytt negativt fokus på våpeninnehav etter denne avskyelige hendelsen.
 8. På mange måter går loven lenger i Norge en i Sverige. Er ingen i Sverige som blir fratatt lovlig ervervet eiendeler uten kompensasjon. Desuten ser jeg at mens de regulerer magasiner, er det et større utvalg av halvautomatiske rifler tilgjengelig. PS. Om det er noen som prøver å omregistrere bruksområdet fra jakt til konkurransen på sine "forbudte" rifler kan jeg informere om at POD nå har bestemt at det ikke lenger er mulig siden riflene ikke eksplisitt er nevnt på godkjenningslisten. De vil med andre ord bli spiker uansett hva du måtte gjøre..
 9. Det svenske Stortinget kommer til å stemme ned regjeringens forslag til implementering av våpendirektivet for andre gang fordi folk bryr seg. Er paradoksalt å se forskjellen på debatten her hjemme (som er totalt fraværende), og i Sverige der det skrives innlegg i avisene ukentlig. https://svenskjakt.se/uncategorized/fortsatt-nej-till-regeringens-vapenforslag/
 10. Helt enig. Tror ikke vi skal forvente mye støtte fra den kanten jf. arbeidet med forskriften..
 11. Ser at Jøran Kallmyr har svart Jenny Klinge på hennes skriftlig spørsmål: Jøran Kallmyr: "Saken representanten viser til er under oppfølging i departementet. Når spørsmålet er ferdig utredet, vil regjeringen komme tilbake til Stortinget med en vurdering av en kompensasjonsordning for våpeneiere som rammes av forbudet mot enkelte typer halvautomatiske rifler i ny våpenlov. Jeg kan ikke på nåværende tidspunkt angi når utredningen vil være ferdigstilt." https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=76731
 12. Kjip sak. Akkurat i skjæringspunktet mellom forvaltning og straffelov. Mitt tips er å ta kontakt med en advokat. I våpensaker vil jeg anbefale Pål S. Jensen: https://zenitadvokater.no/ansatte/pal-s-jensen/
 13. Ja, det står i EUs våpendirektiv som vi som EØS-medlem har forpliktet oss til å implementere. Magasin med mer en 10 patroner for rifle/hagle og 20 for pistol. Hvordan de skal løse det med de tusenvis/hundretusener av slike magasiner som allerede er i riket har jeg ikke peiling på.. Magasiner har ikke serienummer, så registrering blir håpløst. Regner med at det blir en ny "feelgood" regulering uten effekt på kriminalitet, men som vil medføre alvorlige konsekvenser for en uvitende jeger eller skytter som handler i god tro eller glemmer et magasin på loftet osv. Jeg tror det blir mye å ta tak i fra vår side nå når forskriften snart fremmes!
 14. Mest sannsynlig blir den svenske regjeringens forslag til implementering av EU direktivet nedstemt i riksdagen. I Sverige har våpeneierene virkelig vært på. Går ikke en uke uten at det er artikler om temaet i avisene. Dette er et knippe artikler fra mai måned: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/rA5778/c-ni-mojliggor-de-nya-vapenreglerna?fbclid=IwAR3JFKmT7Ok9D9PC7c_UXNVbGQnGaOoib_WcrbtQvuYBbAgMfZbcYU0QREc https://www.aftonbladet.se/debatt/a/g74neB/moderater-ni-hycklar-om-den-svenska-jakten https://www.svd.se/nej-till-hardare-tag-mot-jagare-och-skyttar?fbclid=IwAR1ey1t505fgmI8-R_frRyxYDYDMfCJ-gSgwDw3PweUZ_GICHtAHzgTy7Ps https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6669838 https://www.norran.se/asikter/kronikor/las-vapenskapen-har-kommer-juncker/ https://timbro.se/smedjan/polisstat-for-hederliga-laglost-land-for-kriminella/ https://mobil.vimmerbytidning.se/asikter/debatt/besluten-ska-tas-i-sverige-om6072642.aspx http://www.sydostran.se/insandare/regeringens-hetsjakt-pa-svenska-jagare-maste-fa-ett-slut/ https://mobil.eposten.se/nyheter/moderat-varningsskott-unt5290062.aspx I Norge var det nesten ikke debatt rundt ny våpenlov. Vi må gjøre en mye bedre jobb når forskriften skal vedtas.
 15. Signalene fra POD er at "store" magasiner blir registrering og søknadspliktig. En svært dårlig løsning. Skjemaet er ganske sikkert utarbeidet med tanke på at ny forskrift kommer.
×
×
 • Create New...