Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

skog last won the day on March 7

skog had the most liked content!

Community Reputation

472 Excellent

Recent Profile Visitors

1,153 profile views
 1. §44 nr.1-3 i forslaget til forskriften setter vilkår for erverv av rifle til dynamisk: 24 måneder karantene, opplæring pluss 10 treninger og 10 åpne stevner iløpet av perioden. Her er det med andre ord mulighet til en delvis liberalisering av forbundets praksis for erverv.
 2. Jeg håper forbundet på sikt kan fjerne matchpoeng-kravet på minirifle og PCC. Jeg ser ikke helt argumentet for hvorfor terskelen skal være høyere for erverv av disse en pistol. Håper noen tar den kampen på neste årsmøte. Tror PCC kan bli svært populært.
 3. Før vi begynner med vinkelsliper bør vi kanskje prøve å endre forskriften. Noen som vet om NJFF er på ballen?
 4. Slik jeg leser forskriften ryker Ruger 10/22 også.. Det våpenet står i mange våpenskap!
 5. Ja, jeg vil tro denne ryker på lik linje med at vi ikke vil få godkjent Ruger pc carbine til jakt. Trist.
 6. Hvorfor må Norge gjøre dette så vanskelig? I EU-direktivet er det bare når en halvautomat innsettes et magasin med mer en 10 patroner våpenet bytter kategori. Vi regulerer nå magasiner, så dette opplegget med "jaktrifler" og "sportsrifler" er fulstendig unødvendig. Skulle ønske vi i større grad fulgte resten av EU på akkurat dette!
 7. Hovedregelen innenfor EU/EØS-retten er fri flyt av varer, personer, tjenester og kapital. Noe av poenget med EU-direktivet, utenom innstramminger, var en harmonisering av markedet for kjøp og salg av våpen innenfor EU/EØS området. Reglene for deaktivering og regler for hvor lett det skal være å bygge om fra halv til helautomatisk er nå standardisert på lik linje med at en EU-kontroll på bilen skal være den samme i Norge og Portugal. Vegvesenet måtte akkurat godta, pga de fire friheter, at bileiere kan ta EU-kontrollen i annet EU/EØS land. Anna Maria Corazza Bildt som ledet arbeidet med direktivet for EPP var knallhardt på akkurat dette.
 8. Etter NAV-krisen har nok pipa fått en annen lyd. Sett noen skarpe advokater med EU/EØS-rett på saken. Den saken der bryter med de fire friheter. Trenger ikke akkurat juridikum for å se det.
 9. Jeg håper vi kan få litt mer debatt og medvirkning i forbindelse med den helt nye forskriften jus.dep jobber med nå. Kanskje organisasjonene våres vil jobbe for at regjeringen benytter seg av de unntakene som faktisk ligger i EU-direktivet. Jeg vil minne dere på at vi går mye lengre en de fleste andre land. Vi er faktisk det eneste landet som inndrar våpen. Hvorfor ikke fks jobbe for: 1. Unntaket for magasiner til 22.lr rifler med mer en 10 patroner. 2. Fjerne kravet om maksimum 5+1 kapasitet i hagler sammen med forbudet mot pistolgrep osv. På den måten tillates dynamisk hagle i samme slengen. 3. Sørge for at vi ikke får midlertidige våpenkort. 4. Forenkle prosessen med godkjenning av halvautomatiske rifler. Rifler godkjent i andre EU/EØS-land blir automatisk godkjent i Norge. I Sverige er dette en stor debatt som nesten har skapt en liten regjeringskrise. I Norge diskuteres det av en håndfull entusiaster på et lite Internettforum..
 10. Det som er trist er at det i EU-direktivet er et unntak for 22.lr magasiner, men det har regjeringen gitt blaffen i..
 11. Problemet er at forskriften og den nye loven går mye lengre en EU-direktivet. I Sverige er det en stor debatt om implementeringen, og det ser ut til at de faktisk får en liberalisering. Nå som magasiner reguleres ser jeg ingen grunn til å regulere halvautomatiske rifler. I mine øyne er en Bennelli Argo med 10 patroners magasin like farlig som en AR-15 med samme type magasin. Nå har jeg jobbet noen år som politibetjent. Lovlige våpen er ikke et problem der ute. Jeg har tillit til mine medborgere. Våpeneiere er en av svært få grupper i befolkningen som faktisk har et bevis på at de er lovlydige. Jeg vil mye heller leve i et fritt samfunn med en mikroskopisk sjanse for å dø i et terrorangrep en i et fulstendig trykt samfunn uten frihet.
 12. Her må det rundskriv til ser det ut til 😂 Må jeg søke om å kjøpe magasin med 10+ patroner, eller holder det å fremvise våpenkort for våpen registrert til nrof/dssn?
 13. Øystein har helt rett. De har justert den slik at den er innenfor det nye EU-direktivet. På den måten kjøper de seg tid med tanke på den nye forskriften som må utredes og vedtas før loven kan implementeres.
 14. Ønsker å kjøpe en Marlin Camp Carbine i 9mm eller 45 ACP.
 15. Verken Frp eller Ap har noe troverdighet i denne saken, men dynamikken i norsk politikk er endret siden 2018. Etter fadesen rundt kompensasjonen til pelsdyrnæringen kommer Frp til å stemme for full kompensasjon. Den saken rystet stortingsgruppa. Det samme kommer Ap til å gjøre for å stikke kjepper i hjulene til regjeringen. De bryr seg verke om oss eller saken, men det politiske spillet!
×
×
 • Create New...