Jump to content

skog

Members
 • Content count

  1,068
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

skog last won the day on July 9

skog had the most liked content!

Community Reputation

292 Excellent

Recent Profile Visitors

795 profile views
 1. Debatten i Sverige fortsetter. Moderaterna (Høyres søsterorganisasjon i Sverige ) mener at ny svensk våpenlov ikke skal gå lengre en EU-direktivet. Dette vil i praksis medføre en liberalisering av det svenske lovverket. Forøvrig svært mange bra debattinnlegg om dette temaet i svenske medier! https://www.vk.se/2410936/laglydiga-vapenagare-straffas
 2. Hadde regjeringen valgt å innføre direktivet uten endringer hadde vi faktisk fått en liberalisering av lovverket. Vi er det eneste landet i Europa som går for konfiskering av våpen. Vi kan dessverre ikke skylde på EU i denne saken. Problemene sitter på Stortinget, samt vår egen tafatthet.
 3. skog

  Mosin Nagant

  Jeg vet at Prvi Partizan produserer 7,62x54R. Det er XXL og Magne Landrø AS som står som distributør i Norge. Jeg tenker å høre med Landrø om han kan ta inn. Om det er flere som ønsker å kaste seg på send meg en PM.
 4. Om en tre års tid blir det mange billige Hk MR308 på markedet med andre ord..
 5. Ikke bare har de en debatt, svenske våpeneiere er på offensiven. Debatten i Sverige og i de fleste andre europeiske land går på hvordan de skal unngå at jegere og skyttere rammes av direktivet. Det snakkes om liberalisering. Altså et helt annet fokus en her hjemme. Vi er bakpå, og det er andre som setter agendaen, enda vi har langt flere våpeneiere per innbygger en de fleste andre europeiske land. Nei, noe må gjøres før forskriften bankes igjennom. Det trengs en ny strategi!
 6. I Sverige raser debatten rundt implementeringen av EU-direktivet til svensk lov: http://mobil.eposten.se/nyheter/regeringen-skjuter-snett-unt5006851.aspx Det ser ut til at svenskene får en liberalisering av sitt lovverk. Her hjemme er det stillere en i graven, og vi får Europas strengeste implementering med tap av eiendomsrett.
 7. Den svenske justisministeren og landsbygdsministeren har publisert en artikkel om hva de tenker rundt implementeringen av EU-direktivet til svensk lov: https://svenskjakt.se/opinion/debatt/s-ministrar-vi-vill-forenkla-legalt-vapeninnehav/ Noen som tror vi får høre noe lignende fra vår justisminister? 🙄
 8. Podcast om den nye våpenloven: http://www.jegerstine.no/ Jeg kan forøvrig anbefalle resten av episodene også!
 9. Om det blir innlevering uten kompensasjon er det faktisk ingen som lengre har eiendomsrett til sine våpen, være seg halvauto eller enkeltløper..
 10. Høyres medlemmer i justiskomiteen har åpent uttalt at det ikke blir noe kompensasjon.. Om det blir noe ser jeg for meg at det blir fritak for gebyret på neste våpensøknad eller noe annet overfladisk. Arbeidet med forskriften er kjempe viktig. Det er der det meste blir avgjort.
 11. Artikkel i politiforum: https://www.politiforum.no/artikler/forbud-mot-40-halv-automatiske-vapen-vi-er-glade-for-forbudet/438262 Det ser ikke lyst ut med tanke på en eventuell kompensasjon. Jeg frykter også at vi kommer til å få midlertidige våpenkort og at alle som har halvauto rifler til idrett vil bli nødt til å søke på nytt slik at aktivitet blir dokumentert. Det er stille fra forbundene, men jeg forventer at lager et #####, kjøper opp div. spalteplass og mobiliserer medlemmene når forskriften kommer.
 12. Det er jeg klar over. Jeg leste original dokumentet i går på Kode mens jeg var på vakt , men jeg synes fortsatt Pod foregriper begivenhetene med denne listen. Når noe er skrevet, og blir implementerte slik som dette forhåndsvarselet vil det bli svært vanskelig å endre. Det vitner egentlig om lite respekt for demokratiske prosesser.
 13. Dette er en fin liten suppe dere. Jeg regner med at Pod har snakket med justis, men liker dårlig at Pod publiserer en slik liste før forskriften har vært gjennom vanlig parlamentarisk behandling inklusive høringsrunde. Hva er egentlig vitsen med høringsrunden og behandling i Stortinget når Pod allerede har bestemt hvilken rifler som blir forbudt? Dette lover svært dårlig for den demokratiske prosessen rundt ny forskrift. Nå må folk våkne!
 14. Det er helt feil at EU pålegger at vi skal forby visse våpentyper. I følge EU er det først når halvautomatiske rifler blir påsatt et magasin som tar mer en 10 patroner at våpenet blir forbudt. Som jeger kan du i følge direktivet fint erverve en AR-15 med 10 patroners magasin til jakt. Slik er det foreslått i både Tsjekkia, Østerrike og Sveits. Med den nye loven får Norge faktisk den strengeste implementering av direktivet i Europa. Det er noe å tenke på. EU-parlamentet lovet også at de som allerede eier slike våpen skal få beholde de.. Norge går nå mye lengre enn det som er vedtatt i direktivet fra EU.
 15. Nei, men svenske våpeneiere møtte de innstramninger vi nå muligens vil møte for 20 år siden. I denne runden har de vært langt flinkere til å få med seg opinionen en det vi har vært. legger ved diverse artikler og ledere publisert de siste tre månedene i svenske medier. Akkurat nå ser det ut til at det forslaget som er utarbeidet i Sverige ikke vil få flertall. https://nwt.se/asikter/signerat/2018/05/04/till-men-for-jakt-och-forsvar http://www.blt.se/ledare/jaga-inte-laglydiga-vapenagare/ https://timbro.se/smedjan/sverige-sviker-sina-vapenagare/ https://www.svd.se/regeringen-gor-skyttar-och-jagare-kriminella https://www.dagenssamhalle.se/debatt/nytt-forslag-hotar-svensk-skyttesport-helt-i-onodan-21670 https://nwt.se/asikter/signerat/2018/04/14/rattsovisst-hos-polisen https://nwt.se/asikter/signerat/2018/04/13/jaktsasong-pa-vapenhandlare https://mariestadstidningen.se/asikter/debatt/2018/04/03/sportskyttevapen-ar-inte https://nwt.se/karlskoga-degerfors/kt-ledare/2018/03/27/star-m-for-sitt-vapenlofte https://www.op.se/opinion/ledare/oksanen-tolkningen-gar-for-langt Hvor mange artikler har blitt publisert her i Norge den siste tiden og har noen avis av størrelse gått ut på lederplass mot innskrenkningene? Utenom en syv minutters debatt på tampen av dagsnytt atten har vi ikke diskutert dette annet enn her på kammeret. Jeg møter stadig vekk jegere og skyttere som ikke er klar over at vi har fått en ny lov..
×