Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

skog last won the day on July 9 2018

skog had the most liked content!

Community Reputation

391 Excellent

Recent Profile Visitors

1,000 profile views
 1. Ja, det står i EUs våpendirektiv som vi som EØS-medlem har forpliktet oss til å implementere. Magasin med mer en 10 patroner for rifle/hagle og 20 for pistol. Hvordan de skal løse det med de tusenvis/hundretusener av slike magasiner som allerede er i riket har jeg ikke peiling på.. Magasiner har ikke serienummer, så registrering blir håpløst. Regner med at det blir en ny "feelgood" regulering uten effekt på kriminalitet, men som vil medføre alvorlige konsekvenser for en uvitende jeger eller skytter som handler i god tro eller glemmer et magasin på loftet osv. Jeg tror det blir mye å ta tak i fra vår side nå når forskriften snart fremmes!
 2. Mest sannsynlig blir den svenske regjeringens forslag til implementering av EU direktivet nedstemt i riksdagen. I Sverige har våpeneierene virkelig vært på. Går ikke en uke uten at det er artikler om temaet i avisene. Dette er et knippe artikler fra mai måned: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/rA5778/c-ni-mojliggor-de-nya-vapenreglerna?fbclid=IwAR3JFKmT7Ok9D9PC7c_UXNVbGQnGaOoib_WcrbtQvuYBbAgMfZbcYU0QREc https://www.aftonbladet.se/debatt/a/g74neB/moderater-ni-hycklar-om-den-svenska-jakten https://www.svd.se/nej-till-hardare-tag-mot-jagare-och-skyttar?fbclid=IwAR1ey1t505fgmI8-R_frRyxYDYDMfCJ-gSgwDw3PweUZ_GICHtAHzgTy7Ps https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6669838 https://www.norran.se/asikter/kronikor/las-vapenskapen-har-kommer-juncker/ https://timbro.se/smedjan/polisstat-for-hederliga-laglost-land-for-kriminella/ https://mobil.vimmerbytidning.se/asikter/debatt/besluten-ska-tas-i-sverige-om6072642.aspx http://www.sydostran.se/insandare/regeringens-hetsjakt-pa-svenska-jagare-maste-fa-ett-slut/ https://mobil.eposten.se/nyheter/moderat-varningsskott-unt5290062.aspx I Norge var det nesten ikke debatt rundt ny våpenlov. Vi må gjøre en mye bedre jobb når forskriften skal vedtas.
 3. Signalene fra POD er at "store" magasiner blir registrering og søknadspliktig. En svært dårlig løsning. Skjemaet er ganske sikkert utarbeidet med tanke på at ny forskrift kommer.
 4. Nei, men som jeg skrev i en annen tråd: "Konstitusjonellt setter jeg spørsmålstegn ved at politidirektoratet annonserer dette før forskriften er utarbeidet, vært på høring, revidert og vedtatt av Stortinget slik skikken er i et demokrati som praktiserer maktfordeling." I Norge følger vi Montesquieus maktfordelingprinsipp. Dersom det er slik at POD som utøvende makt kan vite og annonserer hva Stortinget som lovgivende organ kommer til å vedta før den demokratiske prosessen er i gang har vi et alvorlig problem. Lovgivning skal være en åpen prosess der det skal utføres arbeid i komiteen, høringer, plenumsdebatt og avstemning. Det du nå annonserer er at POD allerede nå har konkludert med utfallet før den demokratiske prosessen med forskriften er igangsatt? Alt er dermed bare en skinnprosess?
 5. Det er noen land i Europa som nå ser en liberalisering av sine våpenlover fks. Italia. Når det kommer til lover og normskaping er det meste mulig, men det krever langsiktig og hard jobbing.
 6. Vi får se. Jeg også sliter med å se hvordan den nye paragrafen skal felle rugeren. Det eneste som er sikkert er at det ikke blir noe ny halvautomat på meg før forskriften er vedtatt. Jeg får forøvrig to ledige plasser i garderoben og taper en månedslønn hvis listen til POD blir den endelige.
 7. Det var det man skulle tro, men da jeg forhørte meg med forvaltningsenheten i distriktet forklarte de at den gamle loven tok utgangspunkt i våpenets karakter/militære egenskaper, mens den nye tar utgangspunkt i våpenets opphav og mekanisme. Det at Garanden står på listen støtter dette synet. Ellers får vi bare vente på forskriften. Om de skal klare å ta rugeren med den paragrafen regner jeg med at de må ta 770'ien også..
 8. Om jeg husker riktig baserer 770'ien seg på såkalt "roller-delayed"/rullelås system som er det samme man finner i hk G3, AG3 osv. Våpenet har derfor like mye et "militært-opphav" som Veper, Valmet og Ruger mini-14 vil jeg tro.
 9. Om lovgiver er bokstavtro mot ordlyden tipper jeg at Heckler & koch 770 også ryker.. Forøvrig en fin oversikt!
 10. Jeg hadde håpet at vi ville slippe regplikt på magasiner. Dette er ingen god løsning. Magasiner er forbruksvarer og desuten uten serienummer. En slik lov blir umulig å implementere og overholde. Bedre at det må vises våpenkort ved kjøp av "store" magasiner. Konstitusjonellt setter jeg spørsmålstegn ved at politidirektoratet annonserer dette før forskriften er utarbeidet, vært på høring, revidert og vedtatt av Stortinget slik skikken er i et demokrati som praktiserer maktfordeling. Tror det er noen som har missforstått sin utøvende rolle med den lovgivende.. Dette bør organisasjonene ta tak i spør du meg.
 11. Grunnen til lang saksbehandling skyldes nærpolitireformen. Det er ikke penger til både reform og daglig drift. I mitt distrikt er det uttalt fra leder FUF at ventetiden vil øke drastisk i sommer/høst pga at konsulentene må gjøre andre forvaltningsoppgaver i tillegg til våpen. Distriktet er egentlig et konkursbo. Så om du skal rekke jakta, søk nå!
 12. Jeg kjøper ikke helt den der, Thor. Apple, Facebook, Twitter osv. er i dag premissleverandører for moderne kommunikasjonen og informasjonsspredning. De fungerer både som avis, postvesen og infrastruktur-eier samtidig. De har i praksis monopol på disse tjenestene på nett. Ytringsfrihet og informasjonsfrihet er fulstendig avhengig av slike platformer i dagens digitaliserte verden. Akkurat like mye som Locke, Rousseau og Mill var avhengig av boktrykkerkunsten og frie tidskrifter under opplysningstiden. Spør du meg er ikke disse selskapene sitt ansvar bevisst.
 13. Dette gjør meg skikkelig opprørt. Sensur av verste sort. Så unorsk man kan få det. Virker som alt fra opplysningstiden er glemt over dammen, og at dette tøvet nå skal tres ned over hodene våre! Disse selskapene har blitt en stat i staten med sine misforståtte feelgood-retningslinjer og egensensur av innhold. Skremmende at denne polariseringen nå eksporteres til oss uten større debatt!
 14. skog

  Ruger PC Carbine

  Tipper importør venter til den nye forskriften er på plass..
 15. Jeg har tidligere utvekslet mailer med mr. Kallmyr angående ny våpenlov. Kallmyr er nok det nermeste vi kommer en libertariansk politiker i Norge, noe som er ganske uvanlig. Han bør det være mulig å jobbe med opp mot ny forskrift.
×
×
 • Create New...