Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

skog last won the day on July 9 2018

skog had the most liked content!

Community Reputation

355 Excellent

Recent Profile Visitors

924 profile views
 1. Blir ikke landbruk igjen i dette landet om slike tanker får fotfeste. Nå er de "ferdig" med pelsdyr. Neste offer blir gris og fjærkre : https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/1kA39l/Pelsdyrnaringen-ma-rydde-opp
 2. VG-artikkel om saken: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/gPm0aJ/over-66000-vaapen-paa-avveie-i-norge Bra politiet setter ting i perspektiv: "– Det er ikke slik at våpnene som er på avveie stadig brukes til kriminelle handlinger. Det kan være fint å få samlet inn våpnene som ikke er i bruk, men utover det faktum at de er utenfor politiets kontroll, er ikke dette et stort samfunnsproblem."
 3. skog

  Forsvunnet hos politiet

  Det er ikke praksis med kvittering ved ransaking etter straffeprosessloven, men det skal være en rapport om "ransaking og beslag" i sakskomplekset. Er du anmeldt vil du få en bekreftelse på det i posten. Slike saker går ofte både som straffesak og forvaltningssak.
 4. skog

  Hagle til ekspedisjoner

  Regner med at du primært skal bruke den til beskyttelse mot bjørn? Da ville jeg gått for de mest solide og driftsikkere pumpehaglene. Er tross alt livet ditt det står om! Ta en titt på remington 870, Mossberg 500/590 og Benelli Nova/supernova. Tror jeg hadde holdt meg unna tyrkiahagler.. Ser Jegermeistern kom meg i forkjøpet😛
 5. skog

  Import av riflestokk fra USA, via JetCarrier

  Hørt med en forretning i Norge om de gidder å ta den inn til deg.
 6. En kjedelig situasjon. Tror uansett ikke at jeg hadde kjøpt den riflen før vi vet hvordan forskriften blir. Kan fort bli et kort og særdeles dyrt eierforhold.. En annen ting folk skal være klar over er at om vi nå får en flertallsregjering blir vårt handlingsrom i Stortinget mindre. Vi må jobbe aktivt opp mot regjeringspartiene i den innledende fasen av arbeidet med forskriften. Når forslaget er ferdig i departementet skal det veldig mye til for å endre på den. Diskusjonene er allerede avgjort på bakrommet.
 7. skog

  Armi jager AP74 22lr

  Hva var begrunnelsen for avslaget?
 8. skog

  Reserve våpen, håndvåpen

  Klag til POD. Jeg ser at de fleste som klager faktisk får gjennomslag.
 9. Nei, det må gjøres smakfullt. Om det skal det bli gjennomslag er det de etablerte organisasjonene som må dra lasset. Første mulighet kommer nå med arbeidet med forskriften..
 10. Italia viser at det er mulig å få gjennomslag for en liberalisering av lovverket. Dette bør være en inspirasjon for alle som føler at "skruen" jevnt og trutt strammes til. Desverre har ikke norske våpeneiere noen kultur eller historie for å kjempe politisk på dette saksområdet.
 11. Det stemmer. Den biten passer ikke inn i vår nordiske våpenkultur, men vi må ha forståelse for at våpenkulturen i flere sentral, sør og østeuropeiske land er anderledes på akkurat dette området en vår egen. Tiltross for at dette virker fjernt for oss. Uansett får Italia en kraftig liberalisering av sitt lovverk som kommer den jevne italienske våpeneier til gode.
 12. Vi strammer inn, Italia liberaliserer: https://www.nytimes.com/2018/11/07/world/europe/italy-gun-laws-matteo-salvini.html Det er heldigvis noen steder i Europa det går riktig vei.
 13. Selvfølgelig har politiet hjemmel. Spørsmålet er hvorvidt det er klok bruk av svært begrensede politiressurser.
 14. Politiet har fått slakt av riksrevisjonen pga. manglende kontroller. I mitt distrikt medfører det nå en kraftig økning i antall hjemmebesøk. Dette er bare starten. Hele våpenforvaltningen skal nå revideres og endres frem mot 2022. Resultatet er selvfølgelig at ressurser brukes på kontroll av den mest lovlydige gruppen av borgere istedenfor kriminelle. Mye kan sies om politiet, men dette er politisk styrt. Vi kommer til å se en betydelig innstramming av vårt handlingsrom når regjeringens forslag til ny forskrift fremlegges, og dette av den blåeste regjeringen på denne siden av krigen. Vi har mye arbeid foran oss! PS. I min GDE er det konsulenter fra forvaltningen som drar på hjemmebesøk. Mulig det er anderledes på enkelte lensmannskontor.
 15. Det er heldigvis valg til Europaparlamentet neste år. EFDD, ECR og ENF ligger ann til å gjøre det bra. Desuten vil svært mange av medlemmene i EPP og ALDE gå i mot dette!
×