Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

skog last won the day on June 5 2020

skog had the most liked content!

Community Reputation

507 Excellent

Recent Profile Visitors

1,324 profile views
 1. Regjeringen vil fremskynde avhenting av halvautomatiske jaktrifler- uten kompensasjon: https://www.njff.no/nyheter/Sider/Regjeringen-vil-fremskynde-forbud-mot-halvautomatiske-jaktrifler.aspx?utm_source=wehunt&utm_medium=app
 2. Hørte at POD har godkjent dynamisk hagle som nytt skyteprogram og grunnlag for erverv. Håper ny våpenforskrift endrer reglene rundt magasin kapasitet.
 3. Jeg vil takke psAico, Vargen og Wintel for arbeidet med høringssvaret til NOJS. Sett opp mot svarene til de fleste andre organisasjoner er NOJS sitt utrolig bra! Vi trenger Ildsjeler som dere. Jeg vet at psAico jobbet med teksten til siste minutt før fristen. Imponerende!! 👌
 4. Alle høringssvarene må leses gjennom av departementet før publisering. Dette tar litt tid. Jeg vet at politiet har levert.
 5. skog

  Avslag på 9mm grovfelt

  Her må NSF rett og slett bare rydde opp! Be om et møte med forvaltningsseksjonen i POD. Skriv om kompendiet.
 6. Si ifra om du trenger hjelp. Jeg har akkurat skrevet ferdig høringsuttalelsen til ny forskrift for en annen organisasjon, så har det litt i fingertuppene. Vi må klare å skrape sammen noe. Kan gå 30-40 år til neste sjanse.. Skog
 7. Når forskriften trer i kraft.. Ikke lenge til høringsfristen utgår (02.06.20).Håper det kommer noen gode innspill fra organisasjonene og enkeltpersoner! Er nå vi har størst påvirkningskraft. Når forskriften kommer til Stortinget blir det erfaringsmessig vanskeligere.
 8. Fantastisk jobbet! Dette blir bra👌
 9. §44 nr.1-3 i forslaget til forskriften setter vilkår for erverv av rifle til dynamisk: 24 måneder karantene, opplæring pluss 10 treninger og 10 åpne stevner iløpet av perioden. Her er det med andre ord mulighet til en delvis liberalisering av forbundets praksis for erverv.
 10. Jeg håper forbundet på sikt kan fjerne matchpoeng-kravet på minirifle og PCC. Jeg ser ikke helt argumentet for hvorfor terskelen skal være høyere for erverv av disse en pistol. Håper noen tar den kampen på neste årsmøte. Tror PCC kan bli svært populært.
 11. Før vi begynner med vinkelsliper bør vi kanskje prøve å endre forskriften. Noen som vet om NJFF er på ballen?
 12. Slik jeg leser forskriften ryker Ruger 10/22 også.. Det våpenet står i mange våpenskap!
 13. Ja, jeg vil tro denne ryker på lik linje med at vi ikke vil få godkjent Ruger pc carbine til jakt. Trist.
 14. Hvorfor må Norge gjøre dette så vanskelig? I EU-direktivet er det bare når en halvautomat innsettes et magasin med mer en 10 patroner våpenet bytter kategori. Vi regulerer nå magasiner, så dette opplegget med "jaktrifler" og "sportsrifler" er fulstendig unødvendig. Skulle ønske vi i større grad fulgte resten av EU på akkurat dette!
 15. Hovedregelen innenfor EU/EØS-retten er fri flyt av varer, personer, tjenester og kapital. Noe av poenget med EU-direktivet, utenom innstramminger, var en harmonisering av markedet for kjøp og salg av våpen innenfor EU/EØS området. Reglene for deaktivering og regler for hvor lett det skal være å bygge om fra halv til helautomatisk er nå standardisert på lik linje med at en EU-kontroll på bilen skal være den samme i Norge og Portugal. Vegvesenet måtte akkurat godta, pga de fire friheter, at bileiere kan ta EU-kontrollen i annet EU/EØS land. Anna Maria Corazza Bildt som ledet arbeidet med direkti
×
×
 • Create New...