Jump to content

skog

Members
 • Content Count

  1,112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

skog last won the day on July 9 2018

skog had the most liked content!

Community Reputation

372 Excellent

Recent Profile Visitors

958 profile views
 1. Alltid dumt å gjøre ting i affekt. Lover bør desuten ta utgangspunkt i hva som er normaltilstanden for det området det ønskes å regulere. Jeg er glad for at Norge ikke gikk på akkord med den vanlige lovprosessen (høringsuttalelser osv) etter 22.juli.
 2. En solid artikkel om temaet: https://www.politiforum.no/artikler/en-kniv-satt-pa-spissen/459479
 3. Du må nok være samler med riktig område for å kunne kjøpe denne😛
 4. De som har lyst til å utvide horisonten sin litt bør ta en titt på hva det er som skjer i Sverige i disse dager med tanke på deres nye lov og annen regulering som er på trappene. Blant annet har politiet kommet med et forslag om at det bare skal tillates statisk skyting på svenske skytebaner. Med andre ord blir det slutten på dynamisk i Sverige. https://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/rorligt-skytte-kan-forbjudas-20190211/ https://www.svt.se/opinion/varfor-ger-sig-polisen-pa-de-legala-vapenagarna https://timbro.se/smedjan/sa-lurade-regeringen-landets-jagare-och-sportskyttar/ https://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/brutna-s-loften-i-ny-vapenlag-20190208/ https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/oversyn-av-vapenlagstiftningen_H61015 Vi kommer til å få den samme debatten her om et års tid når nye forskrift skal utarbeides. Om vi ikke vil ende opp som svenskene bør vi ha en bedre strategi en det de har..
 5. Bare på pistol. Nå skal det også gjelde for andre våpen i EUs kategori A og B slik som halvauto-rifler. Dette er nytt i Sverige. Svenske skyttere har allerede i dag store problemer med sitt midlertidige regime på våpenkort. Et slik system gir forvaltningen neste ubegrenset makt, og "skruen" skrus til hvert 5.år..
 6. Svenskene har kommet med sitt forslag til implementeringen av EU-direktivet: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/lagradsremiss/2019/02/genomforande-av-2017-ars-andringsdirektiv-till-eus-vapendirektiv/ Vi får håpe at vår regjering ikke ser så mye på dette dokumentet når vår forskrift skal skrives.. Oppsummering: tidsbegrensede våpenkort på halvauto og strenge straffer for de som innehar " store" løse magasiner etter overgangsperioden på fire måneder.. Dette med midlertidig våpenkort må vi være på vakt for. Svenskene ser på det som nødvendig for å overholde direktivet. Med andre ord er muligens vårt opplegg med kontinuerlig vasking av våpenregistrert mot resten av politiegisterene utilstrekkelig. Dette tiltross for at Europaparlamentet mente det motsatte når de stemte gjennom direktivet.
 7. Send søknaden i posten til ditt distrikt. Helt vanlig måte å gjøre det på! Se link for fremgangsmåte: https://www.politiet.no/tjenester/vapen/soke-om-vapentillatelse/ Dette er også den raskeste måten. Den interne postgangen i politiet er ikke mye å skryte av.
 8. Blir ikke landbruk igjen i dette landet om slike tanker får fotfeste. Nå er de "ferdig" med pelsdyr. Neste offer blir gris og fjærkre : https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/1kA39l/Pelsdyrnaringen-ma-rydde-opp
 9. VG-artikkel om saken: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/gPm0aJ/over-66000-vaapen-paa-avveie-i-norge Bra politiet setter ting i perspektiv: "– Det er ikke slik at våpnene som er på avveie stadig brukes til kriminelle handlinger. Det kan være fint å få samlet inn våpnene som ikke er i bruk, men utover det faktum at de er utenfor politiets kontroll, er ikke dette et stort samfunnsproblem."
 10. Det er ikke praksis med kvittering ved ransaking etter straffeprosessloven, men det skal være en rapport om "ransaking og beslag" i sakskomplekset. Er du anmeldt vil du få en bekreftelse på det i posten. Slike saker går ofte både som straffesak og forvaltningssak.
 11. Regner med at du primært skal bruke den til beskyttelse mot bjørn? Da ville jeg gått for de mest solide og driftsikkere pumpehaglene. Er tross alt livet ditt det står om! Ta en titt på remington 870, Mossberg 500/590 og Benelli Nova/supernova. Tror jeg hadde holdt meg unna tyrkiahagler.. Ser Jegermeistern kom meg i forkjøpet😛
 12. Hørt med en forretning i Norge om de gidder å ta den inn til deg.
 13. En kjedelig situasjon. Tror uansett ikke at jeg hadde kjøpt den riflen før vi vet hvordan forskriften blir. Kan fort bli et kort og særdeles dyrt eierforhold.. En annen ting folk skal være klar over er at om vi nå får en flertallsregjering blir vårt handlingsrom i Stortinget mindre. Vi må jobbe aktivt opp mot regjeringspartiene i den innledende fasen av arbeidet med forskriften. Når forslaget er ferdig i departementet skal det veldig mye til for å endre på den. Diskusjonene er allerede avgjort på bakrommet.
 14. Hva var begrunnelsen for avslaget?
×
×
 • Create New...