Jump to content

DoctoRoy

Members
  • Posts

    5,184
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

DoctoRoy last won the day on May 12 2019

DoctoRoy had the most liked content!

About DoctoRoy

  • Birthday 04/16/1955

Recent Profile Visitors

4,182 profile views

DoctoRoy's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • Week One Done

Recent Badges

707

Reputation

  1. Fant en interessant artikkel som jeg vil dele: https://www.thefirearmblog.com/blog/2021/03/02/ukrainian-horizons-lord-anti-materiel-rifle-and-new-12-7x114hl-cartridge/
  2. DoctoRoy

    Winchester 1885

    Det ble laget 512 Winchester 1885 i 50 Eley Express. Nå ser jeg at RIA solgte en for et bud på $8050 (ca 86 000,- NOK) i 2021. I tillegg kommer avgiftene til RIA, frakt over dammen + 5% antikvitetsskatt (4300,- NOK). Det hadde vært kjekt om noen kunne fylle ut hullene i min kunnskap om RIA's avgifter og frakt. https://www.rockislandauction.com/detail/82/29/winchester-model-1885-high-wall-.50-eley-express-rifle
  3. Nr 131963 er i nummerserien for Hæren. Utdelt til Luftvernregimentet Oslo. Serien for private har høyeste nr 39337.
  4. Massevis av diskusjonsfora der denne kulen diskuteres.
  5. Registrerer at etter siste vårrengjøring har mange gode bidragsytere forsvunnet fra forumet, kvaliteten på innleggene og aktiviteten har sunket. Svært beklagelig. Virker nesten som at forumet er i ferd med å dø.
  6. Brukt Marlin er et bra valg. De originale brukte er vel så bra so de nyproduserte.
  7. Det ser ut for at tiden for privat eie av militærliknende våpen er på vei å ebbe ut. Trist for de som fremdeles bedriver sportskyting og sannsynligvis etterhvert vil få forbud mot å eie slike våpen. Håpet må være at det er funksjonsmetoden som er avgjørende og ikke det rent utseendemessige i et kommende forbud.
  8. Nei. Valdet forblir liggende i hjemkommunen.
  9. Nå er ikke jeg spesielt inne i tacticoole greier - men så var det heller ikke innpressing i magasiner TS spurte om. Vibrasjoner av ammunisjon i forbindelse med frakt halve jorden rundt synes ikke å ha betydning for patronene. Hadde det vært annerledes så kan du være sikker på at det hadde stått på eskene med STORE bokstaver. Ellers så er det vel ikke praksis at ammunisjon ligger i hanskerom over lange perioder? I så fall hva anbefaler du for makstid før de byttes ut?
  10. Har ingen betydning. Patroner rister og humper i massevis før de når butikken uten at det har betydning. Patroner du selv lager kan riste i dagevis uten at det har noen betydning.
  11. Kan du fortelle hva Lee kaller denne tangen? Har en 459 tang som støper 2 stk 500 grain kuler og lurer jo på om den du har kan være noe å prøve.
  12. Hvis det innføres registreringsplikt på svarkruttvåpen så blir det vel etter samme mal som for hagler kjøpt før 1991? Hvem har oversikt over antall og adresse for antikke patronvåpen og hvordan skal det kontrolleres? Skule tro politi og rettsvesen har andre prioriteringer enn dette.
  13. Har skumlest og det som gjelder svartkruttvåpen produsert før 1890 blir i grove trekk som før - bortsett fra at det er ønsket innspill om hvorvidt patronvåpen produsert før 1890 skal inn i register. Så her et en jobb å gjøre for organisasjonene som driver aktiviteter antikke våpen - enten for samlere eller for skytter. Avsnittet: "Fritaket frå løyve- og registreringsplikt for svartkrutvåpen som er produsert før 1890 i gjeldande våpenforskrift § 1 vidareførast i § 2-3 nr. 8. Grunnen til at slike skytevåpen fritakast frå løyveplikt er at dei ofte har ein sein skottakt, er krevjande å bruke, og at mange slike våpen ikkje lenger er i funksjonell stand. Fleire svartkruttvåpen produsert før 1890 kan skyte ferdigladde patronar. Slike våpen kan difor ha større skadepotensial en svartkruttvåpen som ikkje kan skyte ferdigladde patronar (munnladarar og perkusjonsvåpen). Departementet ber difor høyringsintansane om innspel på om slike våpen bør omfattas av løyve og registreringsplikt."
×
×
  • Create New...