Jump to content

DoctoRoy

Members
 • Content Count

  5,171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

DoctoRoy last won the day on May 12 2019

DoctoRoy had the most liked content!

Community Reputation

696 Excellent

About DoctoRoy

 • Birthday 04/16/1955

Recent Profile Visitors

3,407 profile views
 1. Kan du fortelle hva Lee kaller denne tangen? Har en 459 tang som støper 2 stk 500 grain kuler og lurer jo på om den du har kan være noe å prøve😉.
 2. Hvis det innføres registreringsplikt på svarkruttvåpen så blir det vel etter samme mal som for hagler kjøpt før 1991? Hvem har oversikt over antall og adresse for antikke patronvåpen og hvordan skal det kontrolleres? Skule tro politi og rettsvesen har andre prioriteringer enn dette.
 3. Har skumlest og det som gjelder svartkruttvåpen produsert før 1890 blir i grove trekk som før - bortsett fra at det er ønsket innspill om hvorvidt patronvåpen produsert før 1890 skal inn i register. Så her et en jobb å gjøre for organisasjonene som driver aktiviteter antikke våpen - enten for samlere eller for skytter. Avsnittet: "Fritaket frå løyve- og registreringsplikt for svartkrutvåpen som er produsert før 1890 i gjeldande våpenforskrift § 1 vidareførast i § 2-3 nr. 8. Grunnen til at slike skytevåpen fritakast frå løyveplikt er at dei ofte har ein sein skottakt, er krevjande å bruke, og at mange slike våpen ikkje lenger er i funksjonell stand. Fleire svartkruttvåpen produsert før 1890 kan skyte ferdigladde patronar. Slike våpen kan difor ha større skadepotensial en svartkruttvåpen som ikkje kan skyte ferdigladde patronar (munnladarar og perkusjonsvåpen). Departementet ber difor høyringsintansane om innspel på om slike våpen bør omfattas av løyve og registreringsplikt."
 4. Hei,

   

  Kan du sende meg en kopi av høringsutkastet?

   

  Beste hilsen

  Roy-Terje

  1. Wintel

   Wintel

   Har du epost?

 5. Interssant artikkel. Dersom det viser seg at en bakterie er det som utløser prionsyke så åpner det for kur av sykdommer som hittil har vært regnet som uhelbredelige.
 6. Frem til junior fyller 18 år er det foresatte som har ansvaret og bestemmer hva poden/poda får lov å delta på og ikke.
 7. Veldig lite gjennomtenkt å beskylde @jegergryte for å være en grinebiter og såkalt dyreverner. Det gir ikke mye glede å skulle poste her i forumet når man får slike karakteristikker kastet etter seg i det første innlegget.
 8. Det beste rådet er at du sender bilder til våpenskapselgerne og spør om de kan hjelpe deg med identifiseringen.
 9. Den nederste. Har nr 1902 og den er produsert i 1886.
 10. Følg med hva de går for på Finn. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=149633439
 11. Uten annen informasjon enn det bildene gir vil jeg anslå verdien til mellom 2000,- og 2500,- pr stykk. Ja - og så velkommen på forumet
 12. Trikset er å ha en beholder som tåler undertrykk
 13. Punktum på slutten av en setning.
 14. Det står at jegerne i Gævleborg ikke vil skyte villsvin. Det står ikke noe om at testingen bare gjøres der.
×
×
 • Create New...