Jump to content

SofaBamse

Members
 • Posts

  3,138
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by SofaBamse

 1. Loven har ikke trådt i kraft ennå, så du kan sove rolig noen år til.
 2. Har ikke de nyere STR-skjeftene hurtig-aktig justering?
 3. Du later til å leve i den villfarelse at kunnskap om lovens virkeområde har noen som helst relevans når politikken skal krangle seg frem til hvem som skal få sin lille bit av makta. Jeg har ingen problem med å være enig i at fyren ikke kan noe om våpen, men blant alle de ordene som kunne brukes til å beskrive en toppolitiker eller -byråkrat (hvorav mange ikke kan eller bør nevnes i åpent forum) så er uvitenhet ikke det jeg vil kalle mest treffende. Det er heller ikke "vi" som har plassert vedkommende i maktposisjon, samme hvor mye man tror på myten om at vi bor i et land med folkestyre, han har kommet dit nettopp fordi han vet hva som skal til for å havne der. Kunnskap om våpen er irrelevant, kunnskap om renkespill og intriger er alfa og romeo.
 4. Det kommer vel litt an på hvem du putter baki. Jeg (193) vil nok protestere i baksetet på de aller fleste biler til under halvannen million, men flere av damene jeg studerer med kan antagelig klare seg fint med baksetet i en Mini (nei, ikke slik...). Jeg tipper at om ungene eller svigermor er under 175 eller til nød 180 så vil det væe ganske greit så lenge man ikke skal på langtur. I bredden er det såvidt jeg husker litt bredere enn en Passat, så de fleste burde få grei plass den veien.
 5. Tro ikke et øyeblikk at et menneske som klarer å komme i maktposisjon er uvitende...
 6. VW Amarok nærmer seg personbil i komfort, om du kan klare deg med en som har noen år på baken så burde det gå an å finne en med hardtop som du kan sette inn bakseter på og registrere opp innenfor budsjett.
 7. Kan man ikke bare kompensere for lav hastighet ved å lade raskere kuler da?
 8. SofaBamse

  Orming av hagle

  Det går jo an å hevde, men det endrer ikke det faktum at det er fullt mulig å bli våpeneier og aspirerende jeger her til lands uten å egentlig få mer instruksjon i våpen enn at man vet hvilken ende som skal peke hvilken vei. Og siden din approberte våpeneksamen ikke har blitt tatt opp som en obligatorisk del av jegerprøven så blir resultatet at man får folk som faktisk ikke er klar over at hundre gram ekstra fyllmasse i løpet i verste fall kan gi hagla god drep feil vei.
 9. SofaBamse

  Orming av hagle

  Den korte versjonen som garanterer at du ikke sprenger hagla di: Nei, du må ikke orme hagla, og det er slett ikke sikkert at det er en god idé eller at hagla eller deg vil komme uskadet fra det. Karer, skjemt er lov men litt filter kan være nyttig når det gjelder ferskinger uten forutsetning for å skille klinten fra Lewinsky.
 10. Det er ikke alle skap hvor det å ta av døren er en triviell øvelse, da jeg flyttet mitt fikk jeg ikke av døren i det hele tatt. Mitt har hengslepinnene i topp og bunn av døren på innsiden, mulig det er enklere om den har eksterne, "vanlige" hengsler. Kan være greit å sjekke ved kjøp om man skal buksere mye på det.
 11. Kom på en idé, du får se om forklaringen gir mening: En stabel tykke stålstykker fra skraphandleren med hull igjennom som passer til hullene på skapet du har valgt. Koster noen få kroner kiloen. I nederste skive sveises det fast en passe lang gjengestang i hvert hull, så trer du på alle stålstykkene og skapet som du så muttrer fast fra innsiden. Kan bli 150 kilo eller mer uavhengig av hvor lite skapet er, og kan fraktes opp trappa i biter på 20-30 kilo. Jeg er villig til å tippe at denne løsningen fint er salgbar når det skal flyttes til et sted med plass til skikkelig skap.
 12. Eh, renovert schmenovert. En utleier skal ha en veldig dyktig advokat for å komme noen vei med at to bolthull i en vegg er mer enn det man rimelig kan forvente av slitasje på en bolig man bor i ett år eller mer. Hadde du bodd på bakkenivå ville et 150+-skap være en nobrainer men siden det er langt opp så er det bare å finne en liten boks til en pris du liker og putte den der det gir mest mening for deg.
 13. Så langt jeg har fått med meg skal det i de aller, aller fleste tilfeller være slik at når man leier så har man faktisk anledning til å lage to hull i en vegg selv om det er betong. Det er din bolig, ikke et hotellrom.
 14. Det største problemet med folkestyre er folket, det nest største problemet med folkestyre er styret...
 15. Er det lov å tenke seg at man blir litt skadefro om det viser seg at pistolen tilhører politiet?
 16. Jeg vil nå anbefale å bruke finn.no for hele handleturen. Masse fint brukt å få kjøpt til en rimelig penge. Så lenge man er litt kritisk, det er mange som mener at børsa blir mer verdt fordi den har vært i deres eie en stund...
 17. Om CCI Copper-22: Brillefint i disse mikroplast-tider med andre ord. Bly vil være langt mer miljøvennlig og langt mindre skadelig for fisk og fugl enn det der...
 18. Dagens tåpelige spørsmål: Hva med matolje?
 19. Høh? Han svarte da til meg? Og deg i posten etterpå. Men jeg skulle jo tro at om pluggen hadde krympet dersom den var smeltet, så ville man måle et "for trangt løp" når man dro den ut og målte den kald.
 20. Om jeg satt og skulle være fornuftig ville jeg heller fått en kar til å plukke ned isen med rettede enkeltskudd. Om jeg derimot først hadde muligheten hadde jeg dratt frem tvillinglavetten og satt på en MG3 ekstra...
 21. Du får skyte så mye at du utvider det da
 22. Blyplugg, altså helt en liten klædd smeltet bly i løpet og latt det stivne? Har du i tilfelle tatt med krympingen under kjøling i beregningen?
 23. Veldig ofte ser man at det i praksis er likhetstegn mellom de to tingene...
 24. Har ikke noe å bidra med, men jeg lurer litt på om du fetter opp innsiden av balgen også? Hvordan, i så fall?
×
×
 • Create New...