Jump to content

aps

Administrators
 • Content Count

  2,497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

aps last won the day on December 20 2018

aps had the most liked content!

Community Reputation

245 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Del det i 2. Send i 2 pakker.
 2. lee1000 er... tja tjo nei skal ikke si noe
 3. lee utstøterpinner får du i 10 pakk, så 0 problem. Justeringen er nøkkelen, for hardt og du knekker de, for mykt og de går opp når de ikke skal, jeg har fastnøkler tommer, og en skiftenøkkel på laderommet, har ganske god gefeeeel etterhvert. Bruker dog 10stk dillon pinner, per 1 lee.
 4. Lee sin, justert med riktig moment/stramming, vil skyve seg selv opp, bare ta rapp med hammern på toppen av den, så er den nede igjen. Med det sagt har jeg knekt noen av de og, men du får replacement i 10 pack, så.. tja tjo... Det pleier gå flere dillon sine egentlig, mye fordi jeg har motor på ting, men rustfrie pinner som sitter i tennhettehull er slemme.
 5. Har masse snobbe dier til langholds og UNL ting, men jeg har vunnet NM med ammo lada med lee dier 😛 Produsenter har toleranse variasjoner, også på egne produkter avhengig av produksjonsdato, kammer har det samme, så noen ganger får du bra match, noen ganger dårlig, Aner ikke hvordan vi kom på en sånn lee vs verden greie. Jeg har 70-80 dieset, ca halvparten av de er fra lee. På de fleste toolheadene mine er det en mix av produsenter som sitter på toppen, kammer, kuleform, type krymp ekspansjon osv spiller inn, blander vi igjen inn toleranse stackingen er det ofte optimalt. fleste 1 stasjon duger, men kan være digg med noe som ikke flekser for mye eller er for jalla. Lyman liker jeg nesten gen6 kruttmålet bedre enn gen5. tømming påsiden. Utover det sparer ca ingen noe på hjemmelading, kun kompiser som kommer og snylter som har besparing! 😛 Man skyter mer, kjøper mer duppeditter og prøvekuler osv.
 6. amerikanere får til å bruke det meste av utstyr, da synes jeg ikke vi skal undervurdere oss heller, dette er ganske basic stuff, også hva toleranser angår.
 7. aps

  CZ P10-C Erfaringer

  Skyt litt med spent hane og 500gram avtrekk Nedspenning virker plutselig veldig greit, men alt er tilvenning.
 8. Lee har masse bra dier.
 9. aps

  CZ P10-C Erfaringer

  Usikker på hva du mener med med spenne hanen, men du tenker striker fired? skyter 90-95%? 2011/1911 baserte ting, cocked & locked! 2011/1911 er alltid kult, og får bra ting for 10
 10. aps

  CZ P10-C Erfaringer

  Til militærfelt hadde ingen av de du nevner kommet på lista engang, de er mer egnet i spesialpistol, og siv2/3 hvor alle andre også skyter små plastikk pistoler.
 11. aps

  1911-tråden

  Aner jo ikke om du kan skyte M67 siden du aldri kommer på match her med 1911 din 😛 Sist gang vi skjøt pistol sammen var vel 2016? Jeg erindrer at stålmålene ikke var så redde, men gresset rundt fryktet deg. På generell basis er det mange som ikke treffer, men noen har det som morro og bekymrer seg 0, andre satser mer. jeg synes alle er velkomne. noen har nok også mer konkurranseinnstinkt, og noen har mer talent. Prisen på våpenet er egentlig ikke knyttet til funksjon/presisjon, bitene er ikke så dyre, men når timesbetalingen for han som setter den sammen skal inn, og han ofte vet han kan få mer betalt om han er god og gjør seg i flid, begynner det bli dyrere. Kjøpeseier i IPSC er desverre umulig.
 12. aps

  1911-tråden

  Mike = bom partial target = "delvis skive" = en skive som er skjært , du skjærer alltid da av bunnen, f.eks. 1/3 fra bunn, 2/3 fra bunn (mest vanlig) alfa er da ca en colaboks i størrelse, noe over og under så bommer du, sideveis har du C og D sone, så en veldig lav, bred skive. på 10 meter ikke veldig vanskelig, på langt hold? ja vanskelig. Samme får du når du slenger på noshoot, du dekker skiva og gjør den trangere rett og slett, men da med enda større fallhøyde. 2 alfa gir deg 10 poeng. 2 mike, 2 noshoot gir deg -10 poeng per mike, -5 poeng per manglende alfa, -10 poeng på noshootene, totalt -50 poeng, når stagen f.eks. bare er 10 skudd, og maks poengsum er 50 får du 0 poeng på stagen og mister potensielt 50match poeng, det straffer deg haaaaaaaaaardt å bomme i IPSC, spesielt på EM/VM type stager med lavere faktor. Mulig det var litt off topic, men litt oppklaring iaf. IPSC er vanskeligere nå, enn før, både pistol og rifle er vanskelighetsgraden økt, på rifle finner du knapt en match uten flere 300 meters hold, fort mot 400. skal du vinne kan du ikke bare ikke ha bom, du kan ikke sløse poeng og skyte charlie heller på de holdene, så selv om skiva er stor i praksis, er høy alfa prosent (stort antall innersoner) som teller. På generell basis har man godt av å ikke bare drive med en isolert skytegren, men gjeste litt innom de andre, for å se hva man kan plukke med seg. Jeg har lært mye av det. Jeg var A i de fleste NSF felt grener før jeg byttet til IPSC som primær gren. På mange matcher har vi måttet slutte å ha stål på "lange" hold p.g.a. tidskjema, trist men sant. Vi slenger opp papp, da står ikke folk der og skyter 2-3 magasiner på 1 mål (ja det har skjedd flere ganger)
 13. aps

  1911-tråden

  På NM sist var det 2 stk uten mike, holdene var lange, så ja. Rooster har alltid hold på 65ish meter. I år var det mye ramaskrik over at man faktisk måtte sikte på SNO. På viken open har man mulighet for noen gode hold også, så folk bør nok være innskutt her også. Det er EM i år, EM/VM har du *alltid* hold på 60 meter og ut, på VM sist skjøt du en partial target på ish 60 meter som stod 45 grader vridd i tilegg, dvs alfaen var ikke stor. tok du den "risikioen" og visste du var innskutt sparte du deg for nesten 30-40 meter flytt på slutten. (mange løp..) Jeg skyter NSF felt, metallsiluett og det meste annet med høye presisjonskrav, jeg er også en pådriver for at folk må skjerpe seg og treffe ting på hold. sikter på sleiden er mer tilgivende om ting er dårlig tilpasset mot ramma. Ramme monterte sikter... står jo der de er uavhengig. Dvs du kan få bedre resultat ved å skyte/bruke sikter, enn i ransom rest i ytterste fall.
 14. aps

  1911-tråden

  Jeg har 6 toms 1911 til felt, og 5 toms 1911 til classic, for å unngå garderobe styret. på NSF felt våpen har jeg 45 til milfelt, 9mm til grovfelt, disse er satt opp med respektive avtrekk, og veldig lite lysåpning da jeg foretrekker dette til vanskelige skudd, med god tid. På IPSC/DSSN/Classic må du fort ha mer lysåpning for å plukke siktene raskere, avtrekksvekten er borte, og litt andre ting er i fokus. For å skyte 90-95% kan du blande våpen og bruke 1 til alt, skal du spisse/spesialsere og faktisk vinne NM kan du ikke gjøre dette, og våpen optimaliseres på den enkelte gren. for 20-30.000 får du les baer, for 50k får du SVI, for 10k får du mest for pengene. Jeg pleier havne på les baer og SVI, men BUL har begynt å virkelig komme som en levrandør som gir mye for penga. Hadde man hatt ubegrenset garderobe hadde jeg nok hatt flere rimeligere våpen også. Jeg tester jevnlig håndvåpen på hold forbi 100 meter for å teste presisjon, Havne i open med singel stack 6" 1911 er .. ikke ideelt. Så en 5" 1911 kan du kose deg i noen år før du havner på nivået der 90-95% er tema uansett sånn.. eegentlig. Classic er en av de kuleste divisjonene imho. I høst arrangeres det stevne med bare classic, standard og revolver, med periodisk korrekte klær, jeg gleder meg!
×
×
 • Create New...