Jump to content

aps

Administrators
 • Content Count

  2,721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

aps last won the day on December 20 2018

aps had the most liked content!

Community Reputation

327 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. aps

  Avslag på 9mm grovfelt

  Fordi .32 S&W Long i matchpistol bare gir meg absolutt 0! men de drar med seg milfelt i setningene her. Personlig skyter jeg 45acp i milfelt, og 9mm i grovfelt. 45acp ladet til milfelt krav med 6" våpen er nesten komisk hva rekyl angår, eller mangel på sådan, og 11,25mm vs 9mm hull har hjulpet til med soner.
 2. flere g-max, gsport og lignende har hatt, wear har vel også hatt, var gyldig for <30 dager siden, så er lov å sjekke. Skal du lade og ha presisjon må du se på frontier 124gr MATCH, campro, gjerne hullspiss, men generelt går de fleste bra derfra. andre alternativeer er alsapro 124, 147, ammotech osv. Få/ingen kuler til 9x19 har krymperille siden patronen skal ha "taper crimp" vs 38spl som du referer til som har "roll crimp" Aldri dumt å ha ting. På N310 starter du bare etter tabellene, og sjekker med chrono, du klarer ikke ha farlig tryk på 125-135 i faktor.
 3. n310 og n320 er begge egnet frontier 115gr er dog en dårlig kule i de fleste våpen. Du bør også spørre deg selv litt hvorfor man skal lade, da det er ca 0 sjangs å få det bedre enn 124gr geco til 1.75.
 4. Folk sluttet støpe/skyte rent bly, så folk ble mindre obs på det, tåketeppet er jo ikke der, ventilasjon er bedre, men FMJ brenner bly til blydamp, samme gjør hetter.
 5. lee dier på pistol er kung, på rifle også mye bra, men expandern jobber ganske sent og er ett par sånne småting som tidvis iriterer. Lee presser er jeg altfor snobbete til å bruke lenger, var ekstreme mengder iritasjon.
 6. Jeg har prøvd skaffe sintox før, fordi jeg jo skyter pistol inne, desverre blir man "ledd" av når man forsøker på HMS tiltak. Men ting går fremover, andelen som skyter med masker inne siste 12-24mnd vs for 5-10 år siden er drastisk opp. Jeg skyter også utelukkende hullspiss og komplett lukka kuler, fordi det brenner så utrolig mye mindre bly, jeg dytter jevnt 1400fps på mine 9mm, tar du en vanlig åpen blybase FMJ og skyter i vann, og veier hvor mye bly som er brent av, er det bekymringsverdig, avhengig av kompensator design ser du også hvor utrolig fort kompen fyller seg, selv med vanlig fabrikk 124gr FMJ med åpen base og roligere 1100-1200fps. Vi har lenge hatt forbud mot rent bly inne, disse banene som har påbud om å skyte bly, og ikke lar deg skyte belagt/pulverlakka er så ekstremt innavla i tenkesett og manglende teknisk kompetanse at jeg etter endel år med krangling bare har gitt opp og rister på hodet. Prøve ha en teknisk faglig diskusjon med en som hevder en kule med pulverlakk, eller tynt lag med kobberplettering penetrer som en FMJ er rett og slett vanskelig, ekstra vanskelig når de ei heller skjønner at støpte blykuler har forskjellig hardhet, og mange kan gjøre mer morro enn til og med FMJ, som ofte har ganske mykt bly i seg.
 7. aps

  Avslag på 9mm grovfelt

  Føler at NSF må på banen her, dette begynner å skli ut. våpen er søkt for FELT, det norske programmet FELT, ikke ISSF. Når begynner de nekta glocks i prod? standard? Jeg har skutt meg til kl A i både finfelt og grovfelt med henholdsvis beretta 87 target, og 1911 / sig sauer i grov med 9mm. Jeg er veldig for konkurransedyktige våpen, men jeg ser også at eliten er <5% og da kan de som er nybegynnere, mosjonsskyttere og rekreasjonsskyttere, få skyte litt hva de vil, bare det er lovlig. Jeg er for tiden uten finfelt og spesialfelt da jeg føler begge klassene har sklidd helt ut.
 8. oslo skytesenter har innendørs 50 meter rifle bane med fancy skivetrekk, burde vært midt i blinken, ellers bor du jo relativt nære løvenskiold.
 9. Har du brukt den til IPSC? flere land lar deg jo bruke det, IPSC lar deg bruke det, likevel ser vi de aldri. faktor i 7.5" er også en utfordring, jeg har ikke trua. Kort AR er gøy, men etter du har svidd fingrene nok ganger ved å prøve gripe fremover så er de ikke så gøy lenger 😛
 10. Sjelden/aldri det å sette kulene lenger ned som gjør skaden på belagte kuler, 99% av tiden er det krymp og evnt factory crimp die feks som da sizer den siden godset i hylsa er tykkere lenger ned.
 11. Det er ikke kotyme at de låner ut om du ikke har en relasjon må sies.
 12. Før har det vært opp til den enkelte butikken, men de er jo absolutt ikke pliktig til det, jeg kjenner kun til noen få som har lånt ut, og da er det god relasjon mellom kunde og butikk, f.eks. de ønsker at noen tester ett våpen for de f.eks.
 13. 5/8-24 gjenging for demper er uendelig mye mer vanlig enn M14, M15 osv om vi ser på verdensbasis, så veldig rart de ikke har riktig. jeg har flere 5/8-24 dempere.
 14. aps

  Avslag på 9mm grovfelt

  Men så er spm igjen, jeg banker jo en hel haug .32 folk i grov med 9mm fordi de har så mye feil, lage svarteliste med de med mye funk feil? Også tar jo ikke mange 6 i magasin, folk slenger en plugg i kammer og dumper sleiden (og dreper utdragern enda mer) ... så forby alle .32 uten 6 skudd mag? Litt lite imponert over argumentasjonen, hva er målet? nekte folk å ha en 9mm om de har en 45? nekte folk ha 2 9mm? er det bedre at de har en 32 og en 45? Ser liksom ikke helt hva mål/tanke er.
 15. Virker som du mangler litt fart her, 140gr i 6.5 grendel for meg har jeg fått testet opp mot 750ms og 6.5x55 mye mer, også 260 rem
×
×
 • Create New...