Jump to content

Kammerherren

Members
 • Content Count

  1,715
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

About Kammerherren

 • Birthday 04/07/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kammerherren

  Grovt kaliber

  Du Vaquero, har du bæretillatelse til den kniven der?? Imponerende stykke stål!!!
 2. Gleder meg! Pith hjelmen ligger klar og børsene skal smelle, men om det blir noen treff gjenstår å se!
 3. Jeg er påmeldt med ei rifle, vurderer å melde meg på i en klasse til. Går begrensningen på antall starter eller personer?
 4. Dette høres moro ut, håper jeg kan få til en tur bortover!
 5. Takk for kommentarer begge to. M67, siden jeg heller ikke kan treffe godt med hagle var jo tanken litt å tenke mer helhetlig nå som de er unge og muligens kan formes. Om de enkelt kan vende seg til å skyte links nå, vil de på et senere tidspunkt lettere skyte godt med hagle siden de antakeligvis da vil fortsette med links børse. Tilgang på våpen er naturligvis et ankepunkt, samtidig som mitt eget arsenal er mindre interessant for dem på et senere tidspunkt...….. Jeg får la dem teste litt mer før jeg går å kjøper noe iallfall.
 6. Tvillingene på 8 måtte naturligvis få prøve seg med min gamle CZ 452 for en tid tilbake. De syntes det var spennende, så jeg sendte børsa til børsemaker for ombygging til barnestørrelse. Resultatet ble svært så bra, men det kostet nesten skjorta. Nå etter litt praksis på jaktfelt så dukker det opp nye utfordringer. Jeg har ingen egen erfaring med å skyte links, derfor må jeg spørre de som faktisk praktiserer dette. Tvilling 1: Tilsynelatende venstredominant øye. Foretrekker å skyte links med min standard rechts børse. Sparker fotball med venstre bein. Skriver med høyre hånd. Skyter egentlig veldig gode samlinger på denne måten. Tvilling 2: Tilsynelatende venstredominant øye. Foretrekker å skyte rechts. Sparker fotball med høyre bein. Skriver med høyre hånd. Skyter nesten like gode samlinger som brodern. Så spørsmålene: Hvordan merket du at det var best å skyte links? Falt det seg bare naturlig? Er det noen annen metode jeg kan benytte for å verifisere at tvilling 1 faktisk bør ha en links børse? Bør tvilling 2 "tvinges" over på links børse siden han tilsynelatende har venstredominant øye? Jeg har også venstredominant øye og har aldri vurdert å skyte links, det kjennes helt forferdelig å holde børsa slik, derfor er kanskje ikke siste spørsmål noen spesielt god ide? Det ser ut til at DFS laget har links rekruttrifle med diopter tilgjengelig, tenkte jeg skulle ta en tur dit for å la dem teste litt, mulig det er beste løsning? Takk for innspill.
 7. Kammerherren

  Husqvarna 1651

  Usikker på hva du ønsker å vite, men serienummer stemmer godt med at det er en modell 1651. Den er produsert i 1964. Modellen ble produsert fra 1959 til 1967. Modellen kom i 3 varianter, vanlig, special og lyx. Har ikke sjekket detaljert, men jeg tror dette er den eneste modellen de lagde i 358 NM.
 8. Her vil du fort få mange svar BigT. Det er noen grunnleggende forskjeller mellom en del merker/modeller. Ønsker du lodda piper eller justerbare? Oppspenner eller tradisjonell sikring? OU eller SS? Lurt å gjøre seg opp en mening om dette, så snevrer du inn utvalget ganske mye.
 9. Fury, hva for ei børse er det du viser der? Noe italiensk? Nå kan forresten jeg også melde meg inn i gruppen over kammeretmedlemmer med DR. Kjøpte en 88B i sommer. Lite eller ikke brukt i det hele tatt, så levert inn til børsemaker for rens og opp smurning av lås. Nå er den klar, så da skal den hentes snart. Blir moro å bli kjent med den!
 10. I stedet for å lete etter en kraftig patron å lade ned ville jeg heller sett etter en patron som gir tilstrekkelig kraft til det du er ute etter. I praksis bør det sjelden bli hold over 100m på jakta du beskriver, da vil etter mitt syn ei rifle i 9,3x57 være veldig nær det ideelle. Denne kan du fint lade med 286grs kuler som gir god effekt i viltet. Kan naturligvis også lade med lettere kule, f.eks 250grs om du ønsker litt flatere kulebane. (Noe som er helt unødvendig). Det er ikke uten grunn at denne patronen har holdt stand i Sverige i 100 år og har fått økt interesse her i Norge de senere år. Kort hendig patron med skikkelig kulevekt, men fremdeles mindre rekyl enn storebror 9,3x62. (Siden du beskriver stadige utfordringer med forkiling så lukter det litt ufullstendig ladegrep her, da er det ingen ulempe med en kortere patron heller). Det er lett å finne Husqvarna M46 rifler kamret i denne patronen, de er svært billig. Disse er bygd på M96 kassa. Enkelte vil hevde denne kassa er for svak, men så lenge du benytter originalkaliber vil ikke dette være noe problem. (Obs, med denne låskassa spennes mekanismen når du dytter bolten ned, det er litt uvant første gangen, men det fungerer utmerket). Modellen som heter M146 fra samme produsent er bygd på M98 kassa, den vil mange foretrekke, men den er vanskeligere å finne og koster som regel en del mer. Denne er også originalt kamret i 9,3x57. Originalstokken på begge disse riflene er dårlig egnet til bruk med kikkert. Sett på en rimelig standardstokk så har du en godt egnet griserigg til en overkommelig pris. (Om løpet på disse gamle børsene ikke er ødelagt av rust vil du som regel kunne skyte lenge før pipa må byttes. Dette er en patron med lang løpslevetid.) Jeg har rifle i både 9,3x57 og 375H&H og jeg er ikke i tvil om at jeg skyter MYE bedre og raskere med den korte 9,3'en. Ikke noe problem å håndtere 375 heller, men det skjer en god del mer når du trekker i avtrekkeren. Trening er naturligvis et stikkord her.
 11. Nei, den der handler vel om munnladere? Denne er mer relevant. http://www.kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0302
 12. Disse sivile børsene er dårlig beskrevet I eksisterende litteratur, men skytterlagsmodellene kort og lang kom I 1860. Jeg vil anta at disse helstokkmodellene kom svært kort tid etter. Er på ferie nå, så har ikke litteraturen tilgjengelig, men et MTM blad fra 2017 tror jeg det var, hadde en fin artikkel om disse der noen er merket med årstall, mens mange ikke er det. Husker ikke hvor tidlig den tidligste er merket, men jeg vil si at vi er nok på 1860 tallet ja. Landmark sin patent for patronkonvertering kom I 1867. Verdi er vanskelig å si, børsa ser veldig fin ut. En vanlig kort skytterlagsmodell I tilsvarende god stand vil nok lett innkassere over 10.000,-. Disse helstokkmodellene bør koste en god del mer pga antall produsert. Denne har også flere spesielle detaljer som også trekker opp prisen. Prisen en får på slike objekter er helt avhengig av hvilke kjøpere du når, hvordan deres "lekepengekonto" er på det daværende tidspunkt mm. Dette er helt enkelt ikke et object en kan sammenlikne med andre på www.prisjakt.no . En normalt god innboforsikring dekker vel enkeltobjekter opp til 25.000,- så du er nok brukbart dekket der vil jeg tro.
 13. Dette var ei virkelig flott rifle!! Den startet livet som du sier som en kammerlader fra Kongsberg våpenfabrikk, men er senere bygd om til metallpatron etter Landmark sin patent. Denne er bygd som sivilt gevær fra starten av, og har en helstokk, til forskjell fra de fleste som ble bygd til sivil bruk. Dette er ei børse det er få om noen identiske til. Jeg har 2 slike helstokkvarianter av denne rifla, og de er ikke like. Jeg har sett en del av disse børsene, og har faktisk enda ikke sett noen som er 100% identiske med hverandre. De ble nok ofte bygd direkte etter kundens ønsker. De mer normale sivile kammerladerne (skytterlagsbørsene ) kan inndeles I kort og lang utgave der oftest bare skuret skiller de forskjellige utgavene, ellers er de stort sett identiske. Det for tiden en pågående innsamling av informasjon om disse riflene på www.svartkrutt.net , ta en tur inn der og registrer den! Disse dataene kan fort ende opp I en bok. Ta godt vare på denne godbiten! Edit: Kan legge til at sveitserkappe og snellertavtrekk er ettermontert, altså ikke levert med dette fra Kongsberg da den var ny. (Dette trekker ikke ned verdien, snarere tvert imot).
 14. Hyperlink, det var et par svært flott rifler du har fått bygd! Likte spesielt den i .425, den er det ikke mange tilsvarende av her hjemme. Hadde jeg kommet over ei slik kasse hadde det blitt nytt prosjekt! Fulgte magasinet med på kassa du fant eller har du måtte supplere? Tenkte på sn.
 15. En ting er jo Welhaven som søkte om samlerstatus for 17 år siden der han gjorde oppmerksom på at han ikke ville være medlem i NVS, strengt tatt ikke ulovlig å søke og argumentere for sin sak. At han fikk innvilget søknaden kan det settes spørsmål ved, men det henger jo på Ukkelberg som var politimester på tidspunktet. Det som er skjedd senere er ikke bra og bør belyses.
×
×
 • Create New...