Jump to content

Kammerherren

Members
 • Content Count

  1,720
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

About Kammerherren

 • Birthday 04/07/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette ser ut som en ganske ordinær modifisert militær rifle fra Kongsberg, nå ombygd til hagle. (Pga baksikte). Verdien er ikke stor, i mitt hode høyst 2000,-. De fleste som samler på slikt vil ha den som original rifle M1867. Denne er mer interessant for de som vil ha noe på veggen på hytta.
 2. Samskyting med odde vekter blir definitivt en utfordring ja!
 3. Pipene er ofte lodda på DR og slik jeg forstår blyfrie kuler så er disse moderne kulene veldig mye hardere sammenliknet med kuler lagd av bly. Jeg har null erfaring med blyfrie kuler.
 4. Med tanke på den siste tidens blyforbuddiskusjoner i EU, hva tenker folket om tilgang på kuler til DR fremover? Blir det hamstring som er løsningen ved et forbud? Blyfri kuler er vel strengt tatt ikke egnet til DR?
 5. Kammerherren

  Grovt kaliber

  Du Vaquero, har du bæretillatelse til den kniven der?? Imponerende stykke stål!!!
 6. Gleder meg! Pith hjelmen ligger klar og børsene skal smelle, men om det blir noen treff gjenstår å se!
 7. Jeg er påmeldt med ei rifle, vurderer å melde meg på i en klasse til. Går begrensningen på antall starter eller personer?
 8. Dette høres moro ut, håper jeg kan få til en tur bortover!
 9. Takk for kommentarer begge to. M67, siden jeg heller ikke kan treffe godt med hagle var jo tanken litt å tenke mer helhetlig nå som de er unge og muligens kan formes. Om de enkelt kan vende seg til å skyte links nå, vil de på et senere tidspunkt lettere skyte godt med hagle siden de antakeligvis da vil fortsette med links børse. Tilgang på våpen er naturligvis et ankepunkt, samtidig som mitt eget arsenal er mindre interessant for dem på et senere tidspunkt...….. Jeg får la dem teste litt mer før jeg går å kjøper noe iallfall.
 10. Tvillingene på 8 måtte naturligvis få prøve seg med min gamle CZ 452 for en tid tilbake. De syntes det var spennende, så jeg sendte børsa til børsemaker for ombygging til barnestørrelse. Resultatet ble svært så bra, men det kostet nesten skjorta. Nå etter litt praksis på jaktfelt så dukker det opp nye utfordringer. Jeg har ingen egen erfaring med å skyte links, derfor må jeg spørre de som faktisk praktiserer dette. Tvilling 1: Tilsynelatende venstredominant øye. Foretrekker å skyte links med min standard rechts børse. Sparker fotball med venstre bein. Skriver med høyre hånd. Skyter egentlig veldig gode samlinger på denne måten. Tvilling 2: Tilsynelatende venstredominant øye. Foretrekker å skyte rechts. Sparker fotball med høyre bein. Skriver med høyre hånd. Skyter nesten like gode samlinger som brodern. Så spørsmålene: Hvordan merket du at det var best å skyte links? Falt det seg bare naturlig? Er det noen annen metode jeg kan benytte for å verifisere at tvilling 1 faktisk bør ha en links børse? Bør tvilling 2 "tvinges" over på links børse siden han tilsynelatende har venstredominant øye? Jeg har også venstredominant øye og har aldri vurdert å skyte links, det kjennes helt forferdelig å holde børsa slik, derfor er kanskje ikke siste spørsmål noen spesielt god ide? Det ser ut til at DFS laget har links rekruttrifle med diopter tilgjengelig, tenkte jeg skulle ta en tur dit for å la dem teste litt, mulig det er beste løsning? Takk for innspill.
 11. Kammerherren

  Husqvarna 1651

  Usikker på hva du ønsker å vite, men serienummer stemmer godt med at det er en modell 1651. Den er produsert i 1964. Modellen ble produsert fra 1959 til 1967. Modellen kom i 3 varianter, vanlig, special og lyx. Har ikke sjekket detaljert, men jeg tror dette er den eneste modellen de lagde i 358 NM.
 12. Her vil du fort få mange svar BigT. Det er noen grunnleggende forskjeller mellom en del merker/modeller. Ønsker du lodda piper eller justerbare? Oppspenner eller tradisjonell sikring? OU eller SS? Lurt å gjøre seg opp en mening om dette, så snevrer du inn utvalget ganske mye.
 13. Fury, hva for ei børse er det du viser der? Noe italiensk? Nå kan forresten jeg også melde meg inn i gruppen over kammeretmedlemmer med DR. Kjøpte en 88B i sommer. Lite eller ikke brukt i det hele tatt, så levert inn til børsemaker for rens og opp smurning av lås. Nå er den klar, så da skal den hentes snart. Blir moro å bli kjent med den!
 14. I stedet for å lete etter en kraftig patron å lade ned ville jeg heller sett etter en patron som gir tilstrekkelig kraft til det du er ute etter. I praksis bør det sjelden bli hold over 100m på jakta du beskriver, da vil etter mitt syn ei rifle i 9,3x57 være veldig nær det ideelle. Denne kan du fint lade med 286grs kuler som gir god effekt i viltet. Kan naturligvis også lade med lettere kule, f.eks 250grs om du ønsker litt flatere kulebane. (Noe som er helt unødvendig). Det er ikke uten grunn at denne patronen har holdt stand i Sverige i 100 år og har fått økt interesse her i Norge de senere år. Kort hendig patron med skikkelig kulevekt, men fremdeles mindre rekyl enn storebror 9,3x62. (Siden du beskriver stadige utfordringer med forkiling så lukter det litt ufullstendig ladegrep her, da er det ingen ulempe med en kortere patron heller). Det er lett å finne Husqvarna M46 rifler kamret i denne patronen, de er svært billig. Disse er bygd på M96 kassa. Enkelte vil hevde denne kassa er for svak, men så lenge du benytter originalkaliber vil ikke dette være noe problem. (Obs, med denne låskassa spennes mekanismen når du dytter bolten ned, det er litt uvant første gangen, men det fungerer utmerket). Modellen som heter M146 fra samme produsent er bygd på M98 kassa, den vil mange foretrekke, men den er vanskeligere å finne og koster som regel en del mer. Denne er også originalt kamret i 9,3x57. Originalstokken på begge disse riflene er dårlig egnet til bruk med kikkert. Sett på en rimelig standardstokk så har du en godt egnet griserigg til en overkommelig pris. (Om løpet på disse gamle børsene ikke er ødelagt av rust vil du som regel kunne skyte lenge før pipa må byttes. Dette er en patron med lang løpslevetid.) Jeg har rifle i både 9,3x57 og 375H&H og jeg er ikke i tvil om at jeg skyter MYE bedre og raskere med den korte 9,3'en. Ikke noe problem å håndtere 375 heller, men det skjer en god del mer når du trekker i avtrekkeren. Trening er naturligvis et stikkord her.
 15. Nei, den der handler vel om munnladere? Denne er mer relevant. http://www.kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0302
×
×
 • Create New...