Jump to content

Kammerherren

Members
 • Posts

  1,722
 • Joined

 • Last visited

About Kammerherren

 • Birthday 04/07/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kammerherren's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

35

Reputation

 1. Nå vil jeg hevde at det er ganske stor forskjell på å håndtere normalt friskt vilt som rådyr/ elg og en skabbrev.
 2. Jeg tenkte det kunne være moro å leke pelsjeger sammen med ungene i fjor sommer, så jeg skrudde sammen en revebås og satte ut for innmating på seinsommeren. Lot den stå åpen og satte opp viltkamera så jeg kunne se hva slags aktivitet det ble. Jeg har sett mange filmsnutter av skjære, kråke, en bestemt katt, hunder som har vært på tur i området og svinset innom, nysgjerrige fotturister, men ingen rev. Før 2 januar. Den dagen så jeg første filmen av en rev, men den har skabb...... Den er superskeptisk til å gå inn, men på siste filmen jeg så som var fra 8 januar så stakk den mesteparten av kroppen inn, så den nærmer seg. Jeg planlegger å aktivere fella nærmere helgen for å prøve å få tatt den ut. Spørsmålene som dukker opp gjelder skabben. Jeg har aldri jakta rev, så jeg har ingen erfaring med skabb. Jeg vet at skrotten bør brennes raskt, men hvordan håndterer dere kadaveret? Engangshansker? Søppelsekk? Jeg har ei brennetønne jeg kan få god fyr i som jeg tenker er velegnet som krematorie, men det innebærer at jeg må ta med skrotten hjem. Jeg er ikke umiddelbart veldig hissig på å fyre opp et skikkelig bål like ved fella av flere grunner, men er det kanskje det beste? Noen gode råd til en glad amatør?
 3. Dette ser ut som en ganske ordinær modifisert militær rifle fra Kongsberg, nå ombygd til hagle. (Pga baksikte). Verdien er ikke stor, i mitt hode høyst 2000,-. De fleste som samler på slikt vil ha den som original rifle M1867. Denne er mer interessant for de som vil ha noe på veggen på hytta.
 4. Samskyting med odde vekter blir definitivt en utfordring ja!
 5. Pipene er ofte lodda på DR og slik jeg forstår blyfrie kuler så er disse moderne kulene veldig mye hardere sammenliknet med kuler lagd av bly. Jeg har null erfaring med blyfrie kuler.
 6. Med tanke på den siste tidens blyforbuddiskusjoner i EU, hva tenker folket om tilgang på kuler til DR fremover? Blir det hamstring som er løsningen ved et forbud? Blyfri kuler er vel strengt tatt ikke egnet til DR?
 7. Du Vaquero, har du bæretillatelse til den kniven der?? Imponerende stykke stål!!!
 8. Gleder meg! Pith hjelmen ligger klar og børsene skal smelle, men om det blir noen treff gjenstår å se!
 9. Jeg er påmeldt med ei rifle, vurderer å melde meg på i en klasse til. Går begrensningen på antall starter eller personer?
 10. Dette høres moro ut, håper jeg kan få til en tur bortover!
 11. Takk for kommentarer begge to. M67, siden jeg heller ikke kan treffe godt med hagle var jo tanken litt å tenke mer helhetlig nå som de er unge og muligens kan formes. Om de enkelt kan vende seg til å skyte links nå, vil de på et senere tidspunkt lettere skyte godt med hagle siden de antakeligvis da vil fortsette med links børse. Tilgang på våpen er naturligvis et ankepunkt, samtidig som mitt eget arsenal er mindre interessant for dem på et senere tidspunkt...….. Jeg får la dem teste litt mer før jeg går å kjøper noe iallfall.
 12. Tvillingene på 8 måtte naturligvis få prøve seg med min gamle CZ 452 for en tid tilbake. De syntes det var spennende, så jeg sendte børsa til børsemaker for ombygging til barnestørrelse. Resultatet ble svært så bra, men det kostet nesten skjorta. Nå etter litt praksis på jaktfelt så dukker det opp nye utfordringer. Jeg har ingen egen erfaring med å skyte links, derfor må jeg spørre de som faktisk praktiserer dette. Tvilling 1: Tilsynelatende venstredominant øye. Foretrekker å skyte links med min standard rechts børse. Sparker fotball med venstre bein. Skriver med høyre hånd. Skyter egentlig veldig gode samlinger på denne måten. Tvilling 2: Tilsynelatende venstredominant øye. Foretrekker å skyte rechts. Sparker fotball med høyre bein. Skriver med høyre hånd. Skyter nesten like gode samlinger som brodern. Så spørsmålene: Hvordan merket du at det var best å skyte links? Falt det seg bare naturlig? Er det noen annen metode jeg kan benytte for å verifisere at tvilling 1 faktisk bør ha en links børse? Bør tvilling 2 "tvinges" over på links børse siden han tilsynelatende har venstredominant øye? Jeg har også venstredominant øye og har aldri vurdert å skyte links, det kjennes helt forferdelig å holde børsa slik, derfor er kanskje ikke siste spørsmål noen spesielt god ide? Det ser ut til at DFS laget har links rekruttrifle med diopter tilgjengelig, tenkte jeg skulle ta en tur dit for å la dem teste litt, mulig det er beste løsning? Takk for innspill.
 13. Usikker på hva du ønsker å vite, men serienummer stemmer godt med at det er en modell 1651. Den er produsert i 1964. Modellen ble produsert fra 1959 til 1967. Modellen kom i 3 varianter, vanlig, special og lyx. Har ikke sjekket detaljert, men jeg tror dette er den eneste modellen de lagde i 358 NM.
 14. Her vil du fort få mange svar BigT. Det er noen grunnleggende forskjeller mellom en del merker/modeller. Ønsker du lodda piper eller justerbare? Oppspenner eller tradisjonell sikring? OU eller SS? Lurt å gjøre seg opp en mening om dette, så snevrer du inn utvalget ganske mye.
 15. Fury, hva for ei børse er det du viser der? Noe italiensk? Nå kan forresten jeg også melde meg inn i gruppen over kammeretmedlemmer med DR. Kjøpte en 88B i sommer. Lite eller ikke brukt i det hele tatt, så levert inn til børsemaker for rens og opp smurning av lås. Nå er den klar, så da skal den hentes snart. Blir moro å bli kjent med den!
×
×
 • Create New...