Jump to content

Jeger30.06

Members
 • Content Count

  415
 • Joined

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva er naturlig? Hvor settes nullpunktet? 5 år, 30 år, 100 år, 2 milliarder? Eller er det arter som har lever eller har levd i den type biotop med det klima som eksisterer nå? Før moderne menneskers eksistens, rundt 200 000 år kanskje? Jeg har ikke svaret, men siden villsvin fortsatt er svartelistet, må det være noen som har en mening om dette. Hvis ikke man bare synes ulven er veldig pen og kjekt å ha i skogen da. Denne må du forklare. Enten i kontekst av dette nevnt ovenfor, eller artseksistens globalt.
 2. En eldre herremann i min slekt har gått bort, og som omtrent eneste våpeninteresserte/kyndige person i slekta har jeg fått i oppgave å "rydde opp". Sønn og barnebarn av vedkommende er jegere, dog ikke akkurat aktive, og har aldri selv fylt ut en våpensøknad. Jeg har ikke fått oversikt enda, men jeg stiller spørsmål selv om jeg ikke har vært der og sett på det selv. Det er snakk om 10-12 våpen, og sønnen kunne ikke finne våpenkort tilsvarende antall våpen i våpenskapet. Sannsynligvis er det alt fra 2-4 av våpen som er uregistrert, kanskje dette er plomberte våpen for alt jeg vet. Sønnen har per i dag ingen våpen, har tidligere jaktet elgjakt og dette var med lånt rifle av avdøde. Er vel så gammel at han ikke har trengt å ta jegerprøve, men her kommer mitt første spørsmål, kan han i det hele tatt anskaffe våpen til jakt når han aldri tidligere har hatt det, og ei betaler jegeravgift per i dag? (20+ år siden han jaktet elg) Barnebarnet har 1 hagle, betaler årlig jegeravgift. De registrerte våpnene er greie, de kan selge eller føres over på barnebarn (ihvertfall) til jakt, fra dødsbo. Jeg nevnte for sønnen våpenamnestiet som nå starter fra 01. Mars, og sa at det nå kan være en mulighet for å selge/føre over våpen som ikke tidligere er registrert. Kanskje sa jeg mer enn jeg burde for jeg vet ikke hvordan dette foregår i praksis. For å ta et eksempel, si at en uregistrert gammel rifle skal selges, skriver man da bare "Våpenamnesti benyttes" på våpensøknaden og fører opp våpeninformasjon som om ingenting er spesielt, eller må man møte opp fysisk på stasjonen for dette? Kan man i det hele tatt selge uregistrerte våpen under amnestiet? Sønnen sa at det kan være aktuelt både selge våpen, og føre over til seg selv og hans egen sønn. Jeg nevnte at jeg vet man kan ha 3 våpen på ervervsgrunnlag arv, men at de da ikke kan benyttes. Det var da aktuelt å søke om 3 våpen på hver av de som arv. Og da kommer neste spørsmål, hvordan blir det med uregistrerte våpen som arv? Er det gjennomførbart? Hva skriver man på en våpensøknad når det er snakk om ervervsgrunnlag arv?
 3. Apropos Kaj Granlund, her er et verk ang. hybrider. Trykk her for pdf
 4. .. og i lille Latvia har de skutt 1787 ulv de siste 9 år, samtidig som bestanden har økt.
 5. Den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over. Er dessverre ikke redd for å innrømme at jeg ikke visste dette. Tack og hej.
 6. Hei, vet ikke om alternativer, men synes det høres merkelig ut. Skyter fra hofta her: Dette har du sikkert sjekket, men det er ikke tilfelle av at sluttstykket ikke blir dratt langt nok tilbake? Altså langt nok til at hylsa spretter ut, men ikke langt nok for at sluttstykket kommer bak en ny patron i magasinet? Evt. at patronene ikke ligger langt nok bak i magasinet sånn at de hekter på et vis og ikke vil opp? Ser det er et par skruer slik at det er mulig å skru opp magasinet, har ikke prøvd det selv, men kanskje verdt et forsøk for å sjekke tilstanden på fjøre og materampe.
 7. Jeg synes det er en meget prisverdig tanke. Lovligheten av det vet jeg ikke, men jeg synes du bør vurdere det dersom det er slik at sannsynligheten for at disse vil klekke naturlig er lik null. Hvis det er så åpent at det synes fra luften vil garantert kråka holde fest. Evt. at det er så nære turveien at røya ofte vil bli forstyrret. Og det hadde vært et arti prosjekt å følge her på kammeret
 8. Takk for flott rapport, og fine bilder
 9. Takk for god lesning og fine bilder
 10. Har bare ros til jaktdepotet. Har kjøpt våpen, dempere, ammo og annet dill gjennom internet/tlf derfra. Aldri noe tull, alltid tilgjengelig, og har fått ekstra god service med gratis pussesett o.l. når jeg har kjøpt våpen.
 11. Dette må du utdype. Eventuelt linke til korrekt artikkel.
 12. Berømmer alle initiativ og alt arbeid som blir gjort her! Man vil selvsagt ikke vil få Høyre og AP til å snu i denne saken, ting skal skje/endres må vite. SP hadde også fått min stemme, men tåler ikke SV.
 13. Tror grensa går ved ca 28 gram skuddvekt, men det er vel forskjell på hagle til hagle og fra en ammofabrikatør til en annen. En god regel er leirdueskudd på 24g er light, mens jaktladninger på 30g og opp er heavy. Den veksler ikke hvis du bruker heavy og skyter leirdueskudd. Omvendt vet jeg ikke. Eier ikke en selv.
×
×
 • Create New...