Jump to content

pondoro

Members
  • Posts

    1,047
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by pondoro

  1. Lyon & Lyon .577 3" Blackpowder Express..med Selous side plates.. solgt ny i India..
  2. Det skal være mulig..det er flere .577 og .600 rifler i Norge.. Min .475 er laget av John Wilkes for Midland Gun Co...den er svært lik de Cal Pappas hadde...han døde forøvrig dessverre i fjor..
  3. Det stemmer..en John Wilkes fra 1914..
  4. Jeg hadde litt kontakt med Cal Pappas..han sammenliknet rekylen med en dobbelrifle i .600NE han hadde..
  5. Har ikke jaktet bøffel så har ikke sammenliknings grunnlag..
  6. Ja..elefant, med .375H&H, .458Win. og .475NE i Botswana..
  7. Karl Hauptmann Dobbeltrifle | FINN torget Laget i 1960 av Karl Hauptmann
  8. Schipol og London er bare trøbbel...Lufthansa til Joburg er OK. Transit fra Joburg er som Per-S sier et sjansespill..har mistet bagasje der flere ganger i transit videre internt i Afrika.. Quatar og Emirates til Joburg går..men er litt pes og byråkrati med våpen..
  9. Tja..det er jo gøy med gammel engelsk..men det er jo fordeler med en Krieghoff også..oppspenner gjør den sikker å gå med ladd, moderne stål med en helt annen metallurgi enn i 1914, samt en mer kurant patron som .470NE. Krieghoffen skyter jo også likt med alt jeg har prøvd av fabrikkammo på 40 - 50 meter.. Og skulle den forsvinne så tar jeg ut forsikringen og kjøper en ny. De gamle engelske er uerstattelige..
  10. Kjøpt i Norge..den kom fra England for endel år siden..
  11. Dette er min Midland Gun Co. fra rundt 1 verdenskrig...slik skal forskjeftet på en dobbelrifle se ut...
  12. Helt enig..skal gjøre det samme med min..
  13. Du skal til Afrika på jakt med denne..?
  14. Forrest Bore Cleaning Foam 500 ml - Magne Landrø AS (landro.no)
  15. Hatt rifla i ca. 4 år..vet ikke årsmodell, 24 toms løp, ingen ejektor. Alle Krieghoff Big Five har oppspenner.. Kjøpte brukt så vet ikke antall skudd..men rifla var som ny når jeg kjøpte.. Rifla skal til Afrika i år..har ikke jaktet på annet enn papp ennå.. Erfaringer..den regulerer på 40-50 meter med det meste av fabrikkammo..og hjemmeladninger, jeg har montert en Leupold VX 1,5-4x20 med rødpunkt i svingmontasje..forsatt samme treffpkt. med nevnte ammo
  16. Ladeboka fikk vel ca. 2090fps med 90 grain N150 og 500 grain kule.. i en Merkel dobbelrifle..
  17. Jeg har en Krieghoff i .470 NE.. Den beste ladningen thus far er 90 grains N150 og 500 grain Hornady DGX, det gir god samskyting og moderat rekyl og fyller hylsa greit. Prøvde også 105 grains N160, gir vesentlig mer følt rekyl og ikke mer hastighet. Sjekk Ladeboka..står endel om lading til .470 der.
  18. Dobbelrifler er som kvinner..de er vakre..frustrerende, vanskelig og forstå og dyre.. Kan stå bak dette utsagnet etter 2 havarerte ekteskap og som eier av 5 dobbelrifler..
  19. Veldig enig med det første avsnittet av Jegermesterens innlegg.. Tror ikke dette vil skje i Norge med den enkle begrunnelse at det 1. Er umulig å forutse en slik handling (folk sin psyke kan endre seg..) 2. På bakgrunn av pkt. 1 vil enhver lege/psykiater vegre seg for å signere på noen slik erklæring..
  20. Mener å huske at iallefall endel av de 300 ble satt sammen av underkjente (av norske kontrolloffiserer..) deler til akseptabel kvalitet og solgt tl boerne via Krag Jørgensen Rifle Company..
  21. I denne saken ville jeg uten tvil stått på mitt og IKKE vedtatt forelegget, ring Pål Jensen og la han se på dette...jeg tror du har en god sak.. Han fra SNO må ha hatt en dårlig dag på jobben..anmeldelsen fremstår som helt urimelig..
×
×
  • Create New...