Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,375
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

139 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeffery

  Kikkert til jakt

  Det ser jeg ikke bort i fra. Også finnes det jo grader av billig. Var vel mer en betraktning, enn et konkret råd. Det gjør det Rundt år 2000 var Chinon fra ca. 1984 for billig, mens Steiner til ca. 4700,-, var dyr nok. Egentlig er ikke sammenligningen verdt noe som helst, men var et forsøk på å understreke poenget om at det ikke er sikkert kikkert er noe en trives med å bruke, hvis en prøver med feil kikkert.
 2. Jeffery

  Kikkert til jakt

  Problemet med å kjøpe en billig kikkert, for å vurdere om det er noe en kommer til å bruke, er at konklusjonen fort blir en annen, enn om en kjøper en dyr kikkert for å vurdere det samme Jeg gjorde mitt første kikkertkjøp den gangen jeg jakta elg på fjellet. Der var det såpass åpenbart at kikkert var et nødvendig redskap, at det ble med en 8x40 Chinon, som jeg hadde. Til tross for nødvendigheten av kikkert ble ikke denne mye brukt. Året etter var en Steiner Wildlife 8x30 anskaffet. Da ble kikkerten brukt jevnlig. Og siden har jeg brukt kikkert, også til jakt der jeg nok fort hadde klart meg greit uten. Så kvaliteten har faktisk betydning for om en klarer å se behovet.
 3. Jeg har en sånn: https://www.fiskars.no/produkter/hage/skogbruksverktoy-sager/woodxpert-ryddekniv-xa3-1003609 Snerten og lettvint redskap til "pussing" av ballstyrige hagekanter og enklere hobbymessig vedlikehold av reinkanter. Bladlengden på denne er nok muligens i underkant av 25cm, og er den ikke det, så hadde det vært null problem, funksjons- og effektmessig, om den hadde vært det. Problemet, om den nå er 25,2cm, er i tilfelle, at den er akkurat det. Da hjelper det ikke at jeg hadde klart meg med 24,8cm. Det kan vel hende at internasjonale produsenter ville tilpasset seg norsk lovgiving, men jeg ville ikke satt penger på det.... Og kommer det et forbud mot kniver med over 25cm bladlengde, så vil jeg ikke bli overrasket om noen plutselig får det for seg at det skal anvendes også på arbeidsredskap o.l.
 4. Jeg har verken tid, plass, eller råd til hobbyene mine I hvert fall ikke i det omfanget jeg ønsker å bedrive dem
 5. Fett blir bare klin, og gir ikke noen vettug effekt på, tekstil. Snarere tvert i mot. Spray er nok det som gjelder her.
 6. Vi har "Lensebakken". En vegpost i ei li, der en slo lens når det kom elg.
 7. Jeffery

  Kikkert til jakt

  Steiner er bra med kikkert for pengene. Har en gammel Wildlife 8x30, som for så vidt ikke er en veldig billig kikkert(4-5 000,- for ca. 20 år siden), men som jeg er godt fornøyd med. Har også hatt en Safari 8x22. Kjøpt på tilbud til ca 600,- var det ufattelig bra optikk for penga. Dessverre var den ikke vanntett, så da guttungen fant det for godt å duppe den i et badebasseng, så var det slutt Dagens Steiner-modeller har jeg ikke så god oversikt over, men jeg regner med at de fortsatt leverer greit, i forhold til pris.
 8. 1,5-6 er fungerer aldeles utmerket som allround-sikte. Og en god "plass" å starte. Du bør i hvert fall i hvert fall ikke investere i noe annet før du har skaffet deg litt erfaring og egne preferanser.
 9. Lanber er spansk. Om de produseres der, vet jeg ikke. Vanskelig å si i dagens samfunn med utflagging og underleverandører over en lav sko. De ble i hvert fall produsert der før.
 10. Jeffery

  Stekt sopp og løk

  Bare hyggelig Hilsen en som er litt over gjennomsnittet opptatt av mat
 11. Sånn i farten, Z3-serien, og dens forgjengere, til Swarovski har vel tomme-rør.
 12. 1'', eller 26mm er langt vanligere på kikkerter med fast forstørrelse, eller på kikkerter med 3x zoom, enn på de du bruker som eksempler her. Men for alt jeg vet kan det jo finnes modeller som passer til ditt ønske også.
 13. Jeffery

  Ny i gamet:)

  Hvor lurt er det å starte, og lære seg, å lade med ei progressiv presse? Jeg mener bestemt at det er en del som har frarådet det her inne tidligere.
 14. Så alt, var faktisk ikke bedre før, altså
×
×
 • Create New...