Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,472
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

175 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har nok fulgt litt dårlig med de siste årene men dette understreker jo i grunnen poenget mitt enda mer.
 2. Kort oppsummert er det vel to fordeler med muffe, kontra flere piper tilpasset fabrikkgjengene. Med muffe kan en bytte pipe uten verktøy. Uten bør en ha pipestikke og låskassenøkkel. Dette trenger ikke være mer avansert en foringer til skrustikka og en litt stor fast-/skiftnøkkel, men kan selvfølgelig være langt mer spesialisert. En kan også bestille nye piper til rifla(fortrinnsvis fra samme børsemaker som har levert muffa) uten å måtte sende fra seg børsa for å få det tilpasset. Er ikke disse elementene relevante, så er, etter min mening, muffe bare en kompliserende løsning. Edit:
 3. Det er jo perfekt. Kjerring som jakter, men ikke er interessert i våpen
 4. Fjällräven har. Det er, i hvert fall to modeller på denne siden. https://www.fjellrevenshop.no/produktkategori/herre/gensere/ Om de er noe billigere enn den du har funnet hos Widforss, tviler jeg på.
 5. Det er heller ikke umulig å sitte med 7 jaktvåpen, uten ar det er uregistrerte hagler, fra før "garderoben" trådde i kraft. Hadde en før den tid klart å dokumentere behov, så kan en ha en drøss med våpen. Det kan en for så vidt etterpå også, men det har nok blitt vanskeligere.
 6. Nesten ned på knea må vel neste være noe av intensjonen med designet, slik jeg ser det. Når det gjelder armlengden, så pleier, eller i hvert fall pleide, Norrøna å ha lange ermer. Poenget var at en skulle ha nok ermelengde til å berge dersom en mistet vottene. Jeg vet ikke om dette er tanken for Kvinnherad sin del.
 7. Det er da vel ingen endringer i hvilke halvautomater som "tillates" i den nye forskriften som kommer i disse tider, eller er jeg helt på bærtur? Og den nye våpenloven, som er på gang, er det vel ingen som kan si med sikkerhet når vil tre i kraft, men blir neppe innenfor saksbehandlingstida av en våpensøknad. Selv om den begynner å bli ganske drøy mange plasser
 8. 165grs Fusion er helt kurant på elg. Jeg har skutt noen med det. Den som gikk kortest gikk 1,5 meter. Den som gikk lengst, kanskje 30 meter. Moderat med kjøttødeleggelse, hvis en har unngått å nubbe borti vomma på veg inn/ut😬🙄
 9. Sako 85 finnes med ei kasse som er beregnet på kortere patroner enn 308-famiien. Leveres i .222, .223 og 204 Ruger, så jeg regner med at den er ganske godt tilpasset til .223
 10. Er det hattebånd på hatten du bruker? I så fall er muligens enkleste løsning å tvinne noe noe orange stoff rund dette. Det gir et litt diskret orange bånd, men det synes greit. Det er dog litt sent å ta av og på, hvis en driver med det. Mitt har blitt sittende på permanent, hele høsten. At det du etterspør finnes i hvert fall. Vi har tidvis med oss noen tyskere. Flere av dem stiller med slike bånd.
 11. ...men å vurdere det når hunndyret kommer alene, gjerne i full fart, er ikke bestandig rett fram. Det er ikke så rent få "kviger" som har blitt litt "lange i maske" når det ha sagt pang😉
 12. Stemmer sikkert. Jeg adresserte det at overgangen til bestandsskogbruk(større andel barskog), dyttet elg fra tradisjonelt gode elgområder(som nok ikke var så gode, likevel) til tradisjonelt mindre gode områder. Og det stemmer ikke med virkeligheten. Med mindre vi snakker om mer lokale forhold enn det jeg tenker på da. Da vet jeg ikke. Hvis vi ser på landsbasis, og antar at "tradisjonelt gode elgområder" refererer til Østlandet, så er faktum at det var lite elg, fram til bestandsskogbruket gjorde sitt inntog. Når så mattilgangen økte, pga bestandsskogbruket, så økte også elgbestande
 13. Elgbestanden i Norge eksploderte når bestandsskogbruket ble innført, fra 50-tallet og utover. Tilgangen på mat ble mye større, fordi en fikk perioder i hvert omløp der ung lauvskog slapp til i mye større grad enn før.
 14. Å fy fillern😲😃 Det ser ut som det er ei innstikkspipe der også? Hvilket kaliber er den i? Jeg klarer ikke å tyde bunnstemplet på bildet.
 15. Som @Ei tohi varjata skriver, en skal ha grunneiers tillatelse. Og, selv langt ute i skauen, så kan det fort være privat grunn. Er det ikke privat grunn, så er det offentlig grunn, men det er likevel en eier.
×
×
 • Create New...