Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,353
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

125 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, det der er folk som kan sine saker. Er vel den gamle kompanjongen Torbjørn Lian som har vært læremester for filenerdene jeg nevnte tidligere. Kjenner jeg meg selv rett, så blir det neppe noe av, men jeg skal prøve å huske å gi et hint hvis de mot for modning skulle skje
 2. Å ja! Det var "chiselfil" til vanlig tann du lurte på, selvfølgelig https://antonstimber.mamutweb.com/Shop/List/Filer-Slipeutstyr/158/1 Litt nede på sida finner du denne: Fil Goofy file 8 "
 3. For konvensjonell filing så er det nok riktig at mal gir best resultat, men de metodene som gir best resultat, hvis en behersker dem, finnes det ikke maler for.
 4. Husker ikke. Klarer aldri å lære meg disse betegnelsene Må alltid grave fram de gamle og, enten finne noe merking, eller ta de med i butikken når jeg skal fornye. Filer en nok til å få et stabilt resultat, så får en nok best resultat uten mal, ja. Jeg filer for lite, og selv om jeg nok kan treffe en gang i blant, så blir ofte resultatet bare sånn passelig, hvis jeg filer på frihånd. Det er forbausende mange, som bruker sag mye, som er merksnodig lite interessert i filing Så det er kanskje ikke så rart at du ikke har funnet noen andre.
 5. Kimser overhodet ikke Og å hevde seg mot rene skogskoler er ikke lett, så 3. plass er særdeles sterkt! File kunne de uansett, men jeg jobbet ikke der lenge nok til å få dratt skikkelig nytte av det. Nå bruker jeg sag for lite til at det er noen vits i. Får ikke nok mengdetrening til å bli god. Selv om jeg nok kunne fått lurt meg til litt instruksjon.
 6. Det er rullemal jeg bruker. Det virker i hvert fall som du hogger, og filer, mer enn de fleste av oss kan drømme om Peiling, og peiling... Jeg kan en del, men har for lite praksis. Så det blir mer på teori-, og ideplanet. Jobbet et par sesonger som lærer på landbruksskole for en del år siden. Og hadde kolleger der som var svært oppegående på filing. Var vel nærmest for filenerder å regne Jeg tror vel kanskje du har rett i at vanlig filing er lettere å lære, men chisel virker litt fascinerende. Gir visst et vanvittig bitt når det funker. Nå har det jo også kommet filer som skal gi litt "chiseleffekt" på vanlige tenner.
 7. I utgangspunktet er jeg enig med deg, men de fleste av oss filer så lite at vi stort sett vil være bedre tjent med å bruke en mal. Så vidt jeg har forstått så er du tømmerhugger, og hogger manuelt? Det betyr i tilfelle at du filer mer på en måned enn de fleste av oss gjør på et helt liv. Og øvelse gjør, som kjent, mester. Jeg kan flere filemetoder, men realiteten er at jeg filer så lite, eller er så klønete at jeg i praksis får best resultat med mal, og noen enkle triks sammen med den. Men jeg lurer litt på om jeg skal prøve meg med chiselkjede og 6-kantfil. Skal en først file på frihånd er mye av poenget å få forskjellig vinkel på fiberkutter- og flistransportdelen av tanna. Slik det er originalt, har de lik vinkel. Og den vinkelen er et kompromiss som verken er optimalt for kuttedelen, eller transportdelen av tanna.
 8. Fabrikknye kjeder er ikke nødvendigvis så veldig skarpe. Er mest som råemner å regne.
 9. Men siden de spør om "nattsyn", så må de vel ha fått med seg at det har skjedd om natta. Det kan vel neppe være del av en standardforespørsel.
 10. Ranger og Mazda var nært beslektet før. Uten at det nødvendigvis var i Rangerens disfavør. Nå tror jeg ikke det er noe samrøre lenger, men jeg er ikke sikker.
 11. Jeg har både kjøpt og solgt på denne måten. Selvfølgelig er det et element av risiko, i begge tilfellene, men ser en an folk og gjør ting ryddig med utlånserklæring og sjekk av legitimasjon og våpenkort, så mener jeg det er begrenset hvor risikofylt det er. Men, jeg ville aldr gjort dette overfor folk jeg ikke har truffet ansikt til ansikt. Innimellom må en rett og slett gjøre ting litt praktisk. Mulig jeg ville ha vegret meg mer på enkelte typer våpen.
 12. Ja, faktisk😆 Det skal innrømmes at dette er mange år siden. Sent i tenårene. Og det var alkohol inne i bildet😲 Riktig nok ikke for meg, som kjørte, men de to passasjerene/medsammensvorne var vel ikke helt upåvirket Kan for øvrig opplyse om, for den som måtte være interessert, at det dreide seg om rødkål
 13. Jeg har lite erfaring med kåljakt(Har dog vært på kålslang), men du mener de er hardskutte altså
 14. Det der må jo være ammunisjon for vegetarianere. "...kål 6,5x55..." står det Eller, det er kanskje fyfy å skyte grønnsaker og...
×
×
 • Create New...