Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,385
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

142 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeffery

  Knivstål FAQ

  Takk for god tilbakemelding. Der sparte jeg fort et par tusen kroner😉 Hvis jeg da ikke går på en smell, mot bedre vitende😁 Det er i mitt tilfelle snakk om Bark River sin Tundra(3V) mot Mini Tundra(Elmax). Jeg Synes vekt og størrelse på Minien virker tiltalende, mens Tundra er litt i største laget. Begge deler er egentlig bare tull, siden jeg har en Canadian Special(3V) fra før. Men jeg har alltid ønsket meg en CS uten fingerrillene på skaftet. Derfor vurderer jeg en av disse.
 2. Jeffery

  Knivstål FAQ

  Hvordan vil Elmax være, sammenlignet med CPM 3V, i en kniv med ca. 10cm langt blad, til allround tur- og friluftslivsbruk? Jeg finner i farten ikke opplysninger om herding, men vi må kunne gå ut fra at begge er herdet på ordentlig måte og til hensiktsmessig hardhet.
 3. Mulig det. Ikke vet jeg. Tolket det som at siktene var ankommet Norge, og det var norsk post som fjaset.
 4. I dette tilfellet betyr det at Posten ikke aner hva de driver med De har nok skjønt at det har noe med våpen og gjøre, og "tar ingen sjanser".
 5. Jeg lurer på hvordan kollegene min skulle ordna seg, hvis de ikke kunne komme til meg å låne kniv når de trenger det
 6. For ordens skyld, hvis rifla har diopter i bakre låskassebro(Jeg klarer ikke å se det, men det stemmer sikkert.), så er den vel ikke en CZ 550, men en Brno 600? Den ser vel og såpass gammel ut, uten at det nødvendigvis er noe negativt, at den vel trolig er en 600, uavhengig av diopter, eller ikke.
 7. Artig advarsel på boksen
 8. Hvis du med Tikka primært sikter til T3/T3x, så stemmer for så vidt dette, siden det bare er ei kasse. Samme lengde på kassa til alle patronfamilier.
 9. Jeffery

  Kikkert til jakt

  Det ser jeg ikke bort i fra. Også finnes det jo grader av billig. Var vel mer en betraktning, enn et konkret råd. Det gjør det Rundt år 2000 var Chinon fra ca. 1984 for billig, mens Steiner til ca. 4700,-, var dyr nok. Egentlig er ikke sammenligningen verdt noe som helst, men var et forsøk på å understreke poenget om at det ikke er sikkert kikkert er noe en trives med å bruke, hvis en prøver med feil kikkert.
 10. Jeffery

  Kikkert til jakt

  Problemet med å kjøpe en billig kikkert, for å vurdere om det er noe en kommer til å bruke, er at konklusjonen fort blir en annen, enn om en kjøper en dyr kikkert for å vurdere det samme Jeg gjorde mitt første kikkertkjøp den gangen jeg jakta elg på fjellet. Der var det såpass åpenbart at kikkert var et nødvendig redskap, at det ble med en 8x40 Chinon, som jeg hadde. Til tross for nødvendigheten av kikkert ble ikke denne mye brukt. Året etter var en Steiner Wildlife 8x30 anskaffet. Da ble kikkerten brukt jevnlig. Og siden har jeg brukt kikkert, også til jakt der jeg nok fort hadde klart meg greit uten. Så kvaliteten har faktisk betydning for om en klarer å se behovet.
 11. Jeg har en sånn: https://www.fiskars.no/produkter/hage/skogbruksverktoy-sager/woodxpert-ryddekniv-xa3-1003609 Snerten og lettvint redskap til "pussing" av ballstyrige hagekanter og enklere hobbymessig vedlikehold av reinkanter. Bladlengden på denne er nok muligens i underkant av 25cm, og er den ikke det, så hadde det vært null problem, funksjons- og effektmessig, om den hadde vært det. Problemet, om den nå er 25,2cm, er i tilfelle, at den er akkurat det. Da hjelper det ikke at jeg hadde klart meg med 24,8cm. Det kan vel hende at internasjonale produsenter ville tilpasset seg norsk lovgiving, men jeg ville ikke satt penger på det.... Og kommer det et forbud mot kniver med over 25cm bladlengde, så vil jeg ikke bli overrasket om noen plutselig får det for seg at det skal anvendes også på arbeidsredskap o.l.
 12. Fett blir bare klin, og gir ikke noen vettug effekt på, tekstil. Snarere tvert i mot. Spray er nok det som gjelder her.
 13. Vi har "Lensebakken". En vegpost i ei li, der en slo lens når det kom elg.
 14. Jeffery

  Kikkert til jakt

  Steiner er bra med kikkert for pengene. Har en gammel Wildlife 8x30, som for så vidt ikke er en veldig billig kikkert(4-5 000,- for ca. 20 år siden), men som jeg er godt fornøyd med. Har også hatt en Safari 8x22. Kjøpt på tilbud til ca 600,- var det ufattelig bra optikk for penga. Dessverre var den ikke vanntett, så da guttungen fant det for godt å duppe den i et badebasseng, så var det slutt Dagens Steiner-modeller har jeg ikke så god oversikt over, men jeg regner med at de fortsatt leverer greit, i forhold til pris.
×
×
 • Create New...