Jump to content

Jeffery

Members
 • Content count

  2,163
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeffery

  Dagens annonse på finn.no

  Det var en god(?) gammeldags springkniv. Til 5000 kroner
 2. Jeffery

  Sør Afrika. Skotøy

  Kanskje det kan være greit hvis sanda er skikkelig løs
 3. Jeffery

  Sør Afrika. Skotøy

  Det fantes jo en utgave av M77 i semsket/nubuck og Cordura(?). Den er vel bortimot umulig og få tak i lenger. Og finner en de, så begynner de vel å bli gamle. Eller så ville de vel vært bra til formålet.
 4. Jeffery

  Elendige rifler?

  Da er vi minst to For øvrig, så finnes det sikkert børser som er gjennomgående dårlige på flere detaljer og kvalitet, men mitt inntrykk er t det først og fremst er kvalitetskontrollen som er dårlig på billigvåpen. Og at den derfor vil få mer variasjon i opplevd kvalitet blant disse, enn blant dyrere modeller. Det er nok rett og slett enklere å ha uflaks med eksemplarer av de billige. Selv har jeg en snart 20 år gammel Remington 700 ADL synt. i .308 som bare smeller og smeller. Noen vil jo ikke ta i disse med ildtang. Min har gått 7-8000 skudd, uten et feilslag, og skyter fortsatt mye bedre enn slasken bak er i stand til å utnytte.
 5. Jeffery

  Har kjøpt meg nytt luftgevær

  Ja, en kan i grunnen lure litt, i ettertid Sånn apropos tråden om macheteforbud. Jeg kjøpte meg 9-tommers Strømeng, med velsignelse fra mine foreldre, på Jakt og fiskedagene i Elverum når jeg var 7 år. Det gikk bra det og (Er forresten mulig jeg husker feil. At det var sommeren mellom 1. og 2. klasse, og at jeg hadde fylt 8.) Uansett, så er jeg usikker på om det har noe for seg å bruke tid og penger på Slaviaen. Og da er infoen fra TS i høyeste grad relevant.
 6. Jeffery

  Har kjøpt meg nytt luftgevær

  Han er en ganske liten 7-åring, og Slaviaen er ei ganske diger og ganske tung luftbørse. Også har du jo helt rett i at jeg må være til stede. Jeg lever nok litt i tåka fra min egen barndom, da jeg vasa rundt med den alene, men så var jeg jo hele 10 år når jeg begynte også Men uansett, om jeg er tilstede, så er det begrenset hvor moro det er i lengden med konstant behov for "påholden luffe" og anlegg. I hvert fall om jeg kjenner min egenrådige sønn rett. Også er det sikkert litt vegring fra han slasken som eier Slaviaen i forhold til å gå løs på den og fikse den opp
 7. Jeffery

  Har kjøpt meg nytt luftgevær

  Nyttig informasjon Dette skal jeg legge meg på minne. Jeg har innsett at det er lenge til junior(snart 8) kan ha noen glede av min gamle Slavia 631 De Luxe, som uansett trenger en oppbrushing for å være brukbar.
 8. Jeffery

  Hodelykt, hva skal man velge?

  For å komplisere ting ytterligere så er for eksempel Fenix i omtrent samme liga Zebralight, som @slemmo nevner er bra saker. De har dog en konstruksjon, som neppe gjør dem egnet bak siktemidlene. De sitter lavt på hodet. Så om du ikke har skrinlagt tanken om å bruke lykta sammen med børsa, så er de kanskje ikke så egnet. Eller så må jeg jo bare bifalle Lupine, men det koster. Jeg har Piko, som jo er en billig utgave, på jobb. Og lysbilde og byggekvalitet er utrolig bra.
 9. Jeffery

  Hodelykt, hva skal man velge?

  Hvordan fungerer det når en får mye lys på siktemidlene bakfra? Kan det bli knotete også? Jeg vet ikke, så jeg bare lurer.
 10. Jeffery

  Forbud mot macheter

  Lauvskog er på ingen måte mangelvare på, og omkring Ilseng. I realiteten er Ilseng et lauvkratt Det er sikkert et utslag av "det som ikke kan gjøres med traktor, blir ikke gjort"-mentaliteten
 11. Jeffery

  308 ammo i magasin for 30-06 ?

  Jeg er ganske sikker på at du vil kunne bruke 308 i et magasin beregnet på 30-06. I hvert fall med noe tilpasninger. Derimot så er jeg sterkt i tvil om du vil kunne bruke et magasin tilpasset 30-06 i en 601.
 12. Jeffery

  Dagens annonse på finn.no

  Mest sannsynlig mener hun vel jegeravgiftskortet, men dette var såpass på bærtur, at det ikke er godt å si sikkert.
 13. Jeffery

  Dagens annonse på finn.no

  Jeg tror det må være sprit i de skjeftene Er jo ikke nok med "jegerbevis", må være over 20 år også
 14. Jeffery

  Forbud mot macheter

  Mener bestemt å ha hørt/lest at blekket som ble brukt i gamle dager, og kanskje fortsatt for alt jeg vet, var ganske giftig
 15. Jeffery

  Hva med gode butikk-kniver????

  Ingen av dem har noe spesielt på jakt å gjøre etter min mening. Falken er har muligens brukbare flåegenskaper, men jeg synes den er i korteste laget for storvilt generelt. Hunter er en (dårlig) brødkniv. Bamse har jeg liten erfaring med, men liker ikke skaftfasongen, og ser heller ikke at den har noen spesielle egenskaper for øvrig, som gjør den spesielt egnet til jakt. Det skinner muligens igjennom at jeg ikke er noen stor Bruslettofan Av ting en får greit tilgjengelig i norske butikker, uten at den koster like mye som en Fällkniven, eller lignende, så er egentlig Eka Swingblade et greit valg. Skal det være gørbilig, så er det like greit å gå for en Mora 2000. Den koster ca. 200,- og har i hvert fall ikke noe dårligere jaktegenskaper enn de nevnte fra Brusletto. Begge de to nevnte er dog temmelig kjønnsløse greier.
×