Jump to content

Jeffery

Members
  • Posts

    2,944
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Jeffery last won the day on January 5

Jeffery had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jeffery's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

411

Reputation

  1. Skal en skyte regelmessig på 500m, eller mer, så er nok ikke 9 optimalt, men som jeg skriver, så bør det holde til å skaffe seg litt erfaring. Sikkert noe avhengig av type blink, også. Det jeg har erfart, den gangen jeg skjøt mye, så jeg var brukbar. Ikke god, men brukbar. Var at det gikk greit å treffe 30x30, eller 40x40, sikkert 40x40, siden jeg traff på 600m med 6 ganger forstørrelse. Gamle militære skarpskyttersikter var gjerne fast 6x.
  2. Det er betydelig forskjell på 100 og 500, men ikke mer enn at x9 bør duge til å få seg litt erfaring på 500m. Forutsatt at det er nok klikk tilgjengelig. Linsediameter er neppe så viktig, siden "langhold" sjelden skytes i dårlig lys.
  3. Ser for øvrig at Jaktdepotet skriver at deres rekker midt på leggen. I så fall er den kortere enn min, men min er gammel modell. Den er fotsid, på meg, som er 183. Som Jeger'n skriver, den fra magasinet har strikk nederst. Det har min, fra Jaktdepotet og. Begge kan snurpes rundt livet med denne, men det liker ikke jeg, så jeg hemper den opp med strikkløkkene og små plastkarabinere.
  4. https://www.magasinet.no/dovrefjell-jeger-n-posteringspose https://www.jaktdepotet.no/veidemann-posteringspose-gen2 En av disse vil jo gjøre jobben, til en litt mer edruelig pris, men de er fotside, så det må litt fiksing til, for at de skal være gode å bevege seg i.
  5. Alt er relativt, men den er vel ikke akkurat noen lettvekter den 500-serien du linket til heller. Selv om den nok er noe lettere enn den 300- (, eller 100-, eller 200-?) serien som Skaubjønn linket til.
  6. Er det nå jeg skal komme trekkende med at det også finnes square chisel
  7. En liner-lock er da ikke spesielt simpel, dersom den er skikkelig lagd, eller er det låsen er av plast? I så fall er det simpelt. Jeg synes liner-locks er riktig så praktisk. For øvrig så ser det ut til å være riktig bra materialer i den. Til prisen er det trolig et røverkjøp, hvis spesifikasjonene stemmer.
  8. Jeg har jaktet elg, på samme terreng, hvert år, de siste 19 årene, men jeg har aldri "aktivert noe jaktkort"
  9. Vi som jakter, dokumenterer allerede aktivitet. Vi betaler jegeravgift og leverer jakt- og fangstrapport.
  10. I tillegg, så er det, mest sannsynlig(aktverdig grunn....), ulovlig å ha med den kniven, en teoretisk kan ha med på flyet, på flyplassen
  11. Steiner har flere modellserier, i litt forskjellige prisklasser. Jeg har en drøyt 20 år gammel 8x30, av en serie som, den gangen, var en dyr Steiner. Den kostet litt over halvparten av tilsvarende Zeiss/Leica/Swaro, den gangen. Jeg er godt fornøyd, men i dag ser det ut som de er bortimot like dyre som de andre. Da hadde jeg heller kjøp en av dem. Har også en, ganske gammel, Swarovski 8x20. Det er en god kikkert, som er lett å ha med seg, men hvis jeg vet at jeg skal bruke kikkerten mye, så tar jeg med Steineren.
  12. Du skulle ha det og, ja Da er jeg redd utvalget begynner å bli snevert, men jeg er sikker på at det finnes sitka kodiak jacket pyrite oliven- Nava Sport - din nye sportsbutikk! Her er det i hvert fall glidelås under armene, men ikke helt ned, på sidene. Det tror jeg, for å være helt ærlig, ikke at du finner, i kombinasjon med full frontglidelås. Jeg vet heller ikke hvordan ytterstoffet er på denne. Tipper den er mer "bråkete" enn Kvinnherad, om det er et poeng.
  13. Er vel ikke like lang som Kvinnherad, men begynner å nærme seg. https://jaktbutikken.no/produkt/swazi-wapiti-xp/ Finnes helt sikkert flere.
  14. Det burde vel tilsi at det i hvertfall ikke bør være riflas egenpresisjon som er begrensningen?
  15. Det står, til og med, svart på hvitt(grått), på jaktjus.no, at en ikke skal vedta forelegg. Ikke vedta forelegg! – Jaktjus
×
×
  • Create New...