Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,401
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

157 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blyfritt er det og
 2. Laaangt under budsjett men XXL har et bortimot hysterisk tilbud på mauser M12 nå. https://kundeavis.xxl.no/nor/live/?page=14
 3. Generelt så kan en vel si at hvis en har så dårlig veg (Med unntak for organisert off-roadkjøring, som vel ikke er tema her.) at en trenger sperrer, så har en ikke lov til å kjøre der Dog kan en selvfølgelig oppleve føre der sperrer vil være til hjelp, selv om det er innafor lovverket å kjøre der. Eller så er det mange faktorer, og kombinasjoner av faktorer, som spiller inn på framkommelighet. Jeg er av den oppfatning at det er alt for lite fokus på dekk, når folk sliter med framkommeligheten.
 4. Var egentlig ikke det jeg mente. Til åpning bruker jeg Swingblade, fordi det gjerne er det jeg har med, men hadde klart meg uten. Hvordan den er, i forhold til andre konstruksjoner, til åpnng, vet jeg ikke. Det er til spretting av innsiden av beina jeg mener Swingblade blir det logiske valget. Eller lignende "spretterkonstruksjoner", som den @amatør linker til.
 5. Skal bukåpneren primært være til nytte under flåing, så tror jeg det er Swingblade som blir det logiske valget. Jeg bruker den til å åpne med, men der hadde jeg klart meg godt uten også. Det den derimot er genial til er å sprette opp innsida av bena når den skal flå. Men hvis du er fornøyd med Helle GT'en, så finnes det jo rene bukåpnere, deriblant Eka sin, å få kjøpt løst.
 6. Med fare for å fram stå som en surpomp. Kniven er i høyeste grad lovlig, men jeg tviler sterkt på at den er i nærheten av å forsvare prisen på over 2000,- Jeg vet ikke hva som ligger i "modified" i stålet "420 modified", men 420 er i utgangspunktet ikke er velrennomert stål. Mye bare info om stål her. 420 står ikke høyt i kurs i det første innlegget. Der det listes opp grovt hvilke ståltyper som er noe å samle på.
 7. Det er i praksis ingen storvilt(villsvin) som har jakttidsramme mellom 31.03 og august, så det er forsvinnende få som har behov for å stresse med oppskyting de første dagene i april.
 8. Ingen personlig erfaring, men mulig en av disse kan være verdt en titt. https://www.bergans.com/no/herre/bukser/flyen-pants-green-mud https://www.fjallraven.se/herr/byxor-och-shorts/trekkingtights/
 9. Selv om ironien er smørt tykt utover høringssvaret, og det er tydelig spissformulert, så er jeg likevel litt skuffet over at de formulerer ting som "....kniv er våpen...". De, om noen, burde virkelig stå på barrikadene for at kniv er redskap! For øvrig, festlig svar😃
 10. Jeffery

  Knivstål FAQ

  Takk for god tilbakemelding. Der sparte jeg fort et par tusen kroner😉 Hvis jeg da ikke går på en smell, mot bedre vitende😁 Det er i mitt tilfelle snakk om Bark River sin Tundra(3V) mot Mini Tundra(Elmax). Jeg Synes vekt og størrelse på Minien virker tiltalende, mens Tundra er litt i største laget. Begge deler er egentlig bare tull, siden jeg har en Canadian Special(3V) fra før. Men jeg har alltid ønsket meg en CS uten fingerrillene på skaftet. Derfor vurderer jeg en av disse.
 11. Jeffery

  Knivstål FAQ

  Hvordan vil Elmax være, sammenlignet med CPM 3V, i en kniv med ca. 10cm langt blad, til allround tur- og friluftslivsbruk? Jeg finner i farten ikke opplysninger om herding, men vi må kunne gå ut fra at begge er herdet på ordentlig måte og til hensiktsmessig hardhet.
 12. Mulig det. Ikke vet jeg. Tolket det som at siktene var ankommet Norge, og det var norsk post som fjaset.
 13. I dette tilfellet betyr det at Posten ikke aner hva de driver med De har nok skjønt at det har noe med våpen og gjøre, og "tar ingen sjanser".
 14. Jeg lurer på hvordan kollegene min skulle ordna seg, hvis de ikke kunne komme til meg å låne kniv når de trenger det
 15. For ordens skyld, hvis rifla har diopter i bakre låskassebro(Jeg klarer ikke å se det, men det stemmer sikkert.), så er den vel ikke en CZ 550, men en Brno 600? Den ser vel og såpass gammel ut, uten at det nødvendigvis er noe negativt, at den vel trolig er en 600, uavhengig av diopter, eller ikke.
×
×
 • Create New...