Jump to content

Jeffery

Members
 • Posts

  2,672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jeffery last won the day on June 22

Jeffery had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jeffery's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

266

Reputation

 1. Også jeg som ønsker meg rifledrilling, siden jeg ofte ramler borti tiur i elgjakta. Det kan jeg altså bare slå fra meg😬😄
 2. Med det bruksmønsteret så er det jo ikke sikkert manglende boltstopp er noe stort handicap. Fjern og prøv! Er jo bare å montere igjen hvis det ikke funker for deg. Med min bruk hadde jeg, som sagt, blitt sprø. stigamundsen kom meg i forkjøpet.
 3. Jeg er jo i utgangspunktet enig med de som fraråder det, men jeg er jo nysgjerrig på hva du ville oppnå med det. Jeg synes ikke det gikk tydelig fram av start-innlegget. Det er i tilfelle, muligens, relevant hva du bruker børsa til. Selv ville jeg ha blitt sprø hvis jeg skulle brukt ei boltrifle uten boltstopp
 4. Jeg fikk i hvert fall klare "bird and trout"-assosiasjoner av den. Jeg har alltid vært litt fasinert av Cold Steel sin Bird and trout/ringtail-hybrider, men har aldri fått somlet meg til å kjøpe en. BIRD & GAME | Cold Steel Knives BIRD & TROUT | Cold Steel Knives
 5. Det kommer an på hva som er grunnen til at den starter 15. Er det kommunen som har bestemt det, så må en det, men hvis det feks er et grunneierlag, som selger kort, og har bestemt seg for oppstart 15., som de jo har anledning til, så trenger en ikke forholde seg til det, hvis ikke eiendommen en skal jakte på inngår i dette grunneierlaget.
 6. Jeffery

  Fjellduk

  Det finnes to "mindre" utgaver, av de med for. Mini og Thermo. Pakkstørrelse kan jeg ikke uttale meg om, men vektforskjellen er marginal. 200g. Thermo, som kom lenge før Hunter, er for kort til å ligge i ja. Jeg hadde, når som helst, tatt Hunter framfor den, men Hunter fantes ikke ennå når jeg kjøpte, og jeg har ikke fått meg til i investere i en til.
 7. Jeffery

  Fjellduk

  Jeg har vondt for å tro at det påvirker jakta, i nevneverdig grad, men en får kanskje litt dårligere "beredskap", siden en må ta litt hensyn når en skal bevege seg. Neppe noe stort problem.
 8. Fargeendringen og stivheten forsvinner med bruk. I hvert fall hvis det brukes på stoff som det er beregnet på å brukes på. Bomull-polyester-blandinger, og ren bomull, funker ganske greit med dette. Best effekt hvis det legges på i flere tynne lag. Slites relativt fort, men pleier ikke å trenge å fornyes etter hver tur.
 9. "Baklomma" har jeg hørt betegnet som kartlomme. Sikkert greit, hvis det er tørt, og du aldri setter deg med jakka på. Jeg pleide å ha forsterkningsplagg, les: komagenser, og eventuelt litt nødproviant(rsp) der, på, i utgangspunktet, korte patruljer. De korte patruljene hadde en tendens til å bli lange, på veldig kort varsel😅 Da var det greit med litt backup. Komagenseren ble pakket i plastpose, så fungerte det som sitteunderlag. Bare å sette seg rett ned, hvor som helst, hvis jakka var lang nok.
 10. Holder vel fort bortimot 10 år og, med 500 i året.
 11. Jeg vil nesten påstå at luftsirkulasjon er enda viktigere enn temperatur, men for å ha kontroll på luftfuktigheten, så kreves det neste en viss sirkulasjon. Så da kan en vel si at det er i varetatt under det punktet.
 12. Ordner seg, i tilfelle, sikkert lettere her, enn på Jernia😄
 13. Ikke på innmark. Og TS skriver vel "jordet", så da antar jeg det dreier seg om innmark. Jaktmotstanderen har, i så fall, ikke noe der å gjøre, uansett.
 14. Hvis kula påvirkes mindre av vind, så er en mindre sårbar for vindendringer, feilvurderinger, og forskjeller utover i kulebanen. Ved stabil vind som er riktig vurdert, så har det jo liten betydning. Hvor ofte er det slike forhold?
 15. Optisk kvalitet er viktigere enn linsediameter. Heller Zeiss med 50, enn Bushnell med 56. Med ditt budsjett er det kanskje mulig å oppnå begge deler. I hvert fall på bruktmarkedet. Og siden du spør etter kikkert med stor linsediameter(lyssterk) så er det rimelig å anta at du forventer muligheten til å jakte i dårlig lys? Hvis ikke, så er så stor kikkert fort unødvendig ekstra vekt.
×
×
 • Create New...