Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,316
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

116 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Treningsskuddene med .375'en har gått i taket etter at jeg begynte å lade selv Baksiden av medaljen er at jeg hadde glemt at jeg var tom for .308 sist jeg skulle på skytebana. Og siden jeg lader selv nå, var jeg for blå til å kjøpe en eske ferdigrulla Så da ble alle treningsskuddene med .375'en
 2. Og hvis hagla er kjøpt hos forhandler, så har vel noen av disse en praksis med å samle opp, og sende inn samlet, i ny og ne. Så det er det jo også en potensiell usikkerhetsfaktor.
 3. Hverken utforming, eller fargevalg er helt min kopp te, men fy søren for et håndverk og for noen detaljer Litt vanskelig å vurdere byggekvalitet og funksjon utfra bilder, men det ser jo ikke akkurat ut som det står noe tilbake heller. Rett og slett fantastisk arbeid, så vidt jeg kan bedømme!
 4. Det var den jeg fant i farten ja, men jeg la ikke merke til teksten med "introduksjonspris" Må vel kanskje opp et par kroner da, for regelmessig handling. Fortsatt billigere enn 10kr+, men kanskje vel dyrt i lengden likevel. Eller så synes jeg stadig det er mulig å finne noe ned rundt den prisen, men det blir jo litt styr å lete opp stadig vekk. Hjemmelading er nok veien å gå, ja.
 5. Det er mulig å finne ferdigrulla i hvert fall ned i ca. 6 kroner smellen i .308.
 6. Kort fortalt. Du må enten være medlem av forening/klubb som driver med konkurranseskyting der det aktuelle våpenet er lovlig å bruke, eller du må være registrert i jegerregisteret.
 7. Fordi 85% av Norges jegere og skyttere tror en dør av rekylen hvis den er noe kraftigere enn fra en dempa 6,5?
 8. Da har jeg nok uttrykt meg klønete, eller ufullstendig. Det jeg prøvde å uttrykke er det sammen som @bardp presiserer. TS må sørge for å ikke søke med grunnlag i affeksjon, hvis han/hun har tenkt å bruke hagla. Således "omdefineres" bruksområdet til hagla i eierskiftet. Nåværende eier skal også ha anledning til søke om å få endret bruksområde, selv om den fortsatt står i hans eie, så vidt jeg vet.
 9. Husk på her at det er forskjell på arv og affeksjon. Arv gir fritak for gebyr, men våpenet kan registreres slik at det kan brukes. På affeksjon er det, som @Defiant skriver, ikke tillat med bruk.
 10. ? Som kjøper så må du da få tilgang på festekontrakta, enten den nettopp er betalt, eller ikke. Om det er hold i synsinga mi rundt gebyr for skifte av fester vet jeg ikke. Men jeg fant noe tekst et sted om at de er rom for justering av festeavgift ved skifte av fester. Kanskje det er ny festeavgift/mellomlegg? Uansett, det bør jo stå på kravet, hva det er. Og du må jo få sett festekontrakta! Edit: Det enkleste i første omgang er jo å kontakte almenninga i morgen. De må jo vite hva de krever inn.
 11. Det er sikkert noen gebyrer knyttet til bytte av fester, men dette bør vel i så fall stå i festekontrakta.
 12. Hmmm…. Harry brukte vel, hovedsakelig, en S&W Modell 29, gjorde han ikke?
 13. Stemmer sikkert det, med tanke på at den bare stikker 1 cm dypt
×
×
 • Create New...