Jump to content

Jeffery

Members
 • Content Count

  2,330
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

120 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tempo samlet store mengder av de franske og belgiske tegneseriene. Ikke bare jagerpiloter(for eksempel Jaktfalkene) og racerbilkjørere(Mark Breton), men cowboyer, detektiver, journalister, eventyrere.... Tempo "nyutgis" faktisk nå om dagen. Mye de samme seriene, men i motsetning til i gamle dager, da historiene ble stykket opp over flere utgivelser, så er det nå avsluttede historier i hvert blad.
 2. Sikkert ikke så mange som visste at ting fra 70-tallet er antikke heller
 3. Hvordan, og om, en betaler for våpen er irrelevant, men en kan søke på affeksjon(mulig det kan innvilges fra svigerfamilie også) som i tilfelle vil gi rett til å eie, men ikke bruke og kjøpe ammunisjon. Uttrykket arv benyttes ved overtakelse fra far/mor, bestefar/bestefmor…, altså rett nedadstigende. Poenget her er at en slipper gebyr på søknad. Våpen kan registreres både på affeksjon og til vanlig bruk(dersom en fyller krav til det).
 4. Jeffery

  Knivstål FAQ

  Samekniv er aldeles utmerket som kakespade Er det noen som vet hvor bladene til Strømeng kom fra/var lagd av rundt 1980? Var det Brusletto den gangen?
 5. Kan den siste være en Marocchi? Folk skriver jo mye rart Edit: Og, apropos det, trådtittelen er jo en smule intetsigende. Sikkert lettere å få råd hvis det står i tittelen hva du lurer på.
 6. Det fleste naust blir nok litt snaue ja, men hvorfor den ikke er brukendes til å sette garn fra, skjønner jeg ikke
 7. "Skaller av", er vel kanskje det nærmeste, vanlig brukte uttrykket, en kommer på norsk.
 8. Totalt OT, men det kan jo nesten se ut som dyne og die har samme språklige opphav.
 9. ...eller Sako, Tikka, Lakelander, osv. Men dette er strengt talt integrerte baser, og ikke en fullverdig skinnemontasje, som jeg mistenker er det @Midt-I etterlyser. Tar jeg ikke mye feil, så "strammes" disse skinnemontasjene mot kikkerten fra undersida av skinna? I så fall vil vel dette være litt utfordrende med ei låskasse som skinne.
 10. Og jammen ser det ikke ut som det er inklusive kikkerten også😲 Det hadde vel vært god pris, selv uten kikkert og det der.
 11. Den glemte jeg i farten. Uten tvil et godt, og fornuftig valg!
 12. 1. Personlig liker jeg svært få av Bruslettos modeller. Vet ikke helt hvorfor. Her ville jeg ha valgt noe med syntetmaterialer (Fällkniven F1, Eller Mora Garberg, for eksempel) eller en enkel håndlaget kniv i god norsk tolleknivtradisjon. bladlengde i størrelsesorden 7-8 til 10 cm. Av greit tilgjengelige fabrikkniver, med tre og lær, så hadde jeg nok havnet på Helle Harding. Den er ikke spesielt pen, men den er veldig praktisk. 2. Samme som over. Eventuelt en Swingblade. (Støtter også forslaget om Bache Wiig. Flott håndverk og gode bladfasonger, men det blir fort dyyyrt) 3. Fiskars x5. x3 er for kort, og er bare tull. Skal det være treskaft, så let opp ei lita "no name"-øks med eggbeskytter hos en motorsagforhandler. Mye mer for penga enn Gränfors, Hults bruk og Wetterlings. Eventuelt Strømeng 8, eller 9 tommer. 4. Mora 2000, Mora Kansbol, eller Mora Eldris. Lette, funksjonelle og billige. 5. Liker Leatherman Rebar, men den mangler saks(, og pinsett). Så den må suppleres med en liten sveitserkniv. Victorinox classic, eller Executive(?). Alternativet er for eksempel Leatherman Wave, men da mangler fortsatt pinsetten, også er saksa, selv de små, til sveitserne så mye bedre enn Leatherman sine, at det er det verdt. Eventuelt Victorinox Comapct. Saks, pinsett OG backup-kniv i ett.
 13. Det er noe nær innpå tidenes røverkjøp!
 14. Men det blir ikke forbudt å ha det i garasjen. Så helt overførbart er det ikke sikkert det er.
 15. Treningsskuddene med .375'en har gått i taket etter at jeg begynte å lade selv Baksiden av medaljen er at jeg hadde glemt at jeg var tom for .308 sist jeg skulle på skytebana. Og siden jeg lader selv nå, var jeg for blå til å kjøpe en eske ferdigrulla Så da ble alle treningsskuddene med .375'en
×
×
 • Create New...