Jump to content

razumny

Members
 • Content Count

  3,001
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by razumny

 1. Oslo melder om "mange måneder" behandlingstid for tiden.
 2. Hva i granskauen skal de med kopi av legitimasjon?
 3. Det er relativt latterlig det hele; det finnes allerede systemer som eies og forvaltes av det offentlige, med de nødvendige sikkerhetsmekanismene på plass, som kan benyttes til dette. Det eneste man hadde behøvd å gjøre er å lage skjemaet og godkjenningssløyfene.
 4. Jeg har gått fra 6-24 til 4-16 nettopp for å ha mer å gå på på nært hold. Det er ikke gitt at jeg gidder stresse med rødpunktet i det hele tatt.
 5. Grunnen til kombinasjonen rødpunkt/kikkert er at det er en bastardrifle; 4-16x kikkert blir litt for heftig til de nærmeste blinkene i IPSC, og da er en rødpunkt kjekk å ha. Hvor jeg plasserer den er dog underordnet; viktigere er det å få kikkerten lavest mulig. Hva angår stevner som ikke er innenfor en og en halv times kjøring fra Sagene i Oslo ser det mørkt ut med det for meg i den nærmeste fremtiden, i alle fall. Det står ikke på lysten (jeg hadde det kjempegøy da jeg skjøt på Herefoss for noen år siden), men på at kona og ungene stiller krav.
 6. Da var min Sauer *endelig* i hus, en 200 STR som skal settes opp til IPSC MAO og PRS. Planen er å sette både kikkertsikte og rødpunktsikte på den. Per i dag har jeg picatinny-montasje for begge deler. Samtidig ønsker jeg å få kikkerten lavest mulig. Er det noen som har et stalltips til hva slags montasje jeg bør velge?
 7. Bull-løp er snasent, ja. Jeg sikler på et Green Mountain fluted bull-løp til min...
 8. Takker. Jeg skal hente en STR selv snart, så da er det greit å forhøre seg...
 9. Jepp. Muligens ikke en perfekt rifle til formålet, men det er heller ikke rifla den erstatter (en T3 Varmint i GRS-stokk). Poenget er ikke en fullblods MAO-rigg; poenget er å ha en rigg som fungerer til litt av hvert, inkludert dynamisk, F-class, og PRS.
 10. Et problem er det nok ikke, men jeg vil jo gjerne ha færrest mulig magbytter...
 11. Nå er ikke min 200 STR tiltenkt DFS-skyting; den skal brukes i dynamisk. Tre blir derfor for lite, fem er minimum...
 12. Oh well, ingen sa at det bare var fordeler med å bytte ut en T3 med en 200 STR...
 13. Jo takk, jeg visste hva jeg gikk til. Ikke at det er noe galt med Tikka T3 Varmint, men altså... Når jeg er inne på emnet, er det noen som vet om store (mer enn syv skudd) magasin til 200 STR?
 14. Hvorfor ny stokk? Jeg gleder meg til jeg får hentet min 200 STR; det er en rifle jeg har ønsket meg siden ikke lenge etter at jeg kjøpte rifla den skal erstatte...
 15. Jeg skal om noen måneder selge en rifle, og kunne tenkt meg litt hjelp med prissetting. Rifla er en Tikka T3 Varmint, links, i .308, beddet i en GRS Sporter/Varmint-stokk. Rifla er gått 625 skudd, og det følger med Picatinny-skinne, to femskudds og ett treskudds magasin. Boltbuffer er byttet med et i aluminium, og hevarmen er byttet med en med større kule. Jeg ser en ny i plaststokk ligger på 13990,- hos Beveren; jeg tenker et sted mellom 15-18000, men tar gjerne innspill.
 16. razumny

  .308 -vs- .30-06

  Jepp. Det bør nevnes her at jeg mente å svare på siste innlegg på forrige side. Jeg ser at det ikke ser helt sammenhengende ut, men hey, there you go.
 17. razumny

  .308 -vs- .30-06

  Min erfaring (som siden jeg startet tråden har økt betydelig) er at opplevd rekyl mellom like rifler i 6,5x55, 308, og 30-06 er tilnærmet lik. Dette baserer jeg på å ha skutt både lette jaktrifler i kaliberet (Tikka T3), men også tyngre matchrifler (Sauer 200 STR). I hvert tilfelle skjøt jeg femskudds serier med hvert våpen, og kan ikke si at det var nevneverdig forskjell i følt rekyl.
 18. razumny

  .308 -vs- .30-06

  Det blir dog litt som å sammenligne .357 Magnum med .38 Special; forskjellen er betydelig også der, uten at sammenligningen egentlig er relevant for så veldig mye. Personlig foretrekker jeg å ikke bruke demper (med unntak av på jakt), men har planer om å utstyre rifla med en skytebaneplager/smellforsterker/rekylbrems for bruk i IPSC MAO.
 19. Med tanke på at de koster snaut 2000 USD per stykk, mens en refurb koster mellom 700 og 1200 USD per stykk, så er det relativt garantert at du bortimot dobler stykkprisen, ja.
 20. razumny

  1911-tråden

  Jeg har ikke erfaring med den spesifikke pistolen, derimot har jeg på hendene to 1911er; den ene er en STI Trojan i 9mm, den andre en kommersielt produsert 1911A1 fra 1937, naturligvis i 45 ACP. Med unntak av at grepsplatene er noe forskjellige, og at det er forskjeller på mainspring housing og utfresinger foran på grepet ligger de dønn likt i hånda.
 21. Det er våpenloven som er gjeldende lovgivning her. Denne sier: Politidirektoratets rundskriv 2009/009 spesifiserer på side 17 følgende: Foreldrene må med andre ord på egen hånd opparbeide seg et behovsgrunnlag. Kilder: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-06-09-1#shareModal https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/politiets-behandling-av-vapensaker.pdf
 22. razumny

  Glock-praten

  Jeg er ikke uenig med deg der, jeg har bare til gode å se det...
 23. razumny

  Glock-praten

  Ikke vet jeg hvem du har snakket med, men min erfaring med PMAGs er at de er driftssikre og gode magasiner, som har tålt all juling jeg har sendt deres vei gjennom to sesonger med IPSC-skyting (les: *mye* magdropp) uten problemer. Den eneste fordelen jeg ser med OEM-magasinene kontra PMAG er at de har en liner som er i et eller annet magnetisk metall, hvilket gjør at de passer i en magnetisk magpouch.
×
×
 • Create New...