Jump to content

SofaBamse

Members
 • Content count

  3,137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

SofaBamse last won the day on May 15

SofaBamse had the most liked content!

Community Reputation

329 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. SofaBamse

  Ny våpen lov allerede innført??? 20mai?

  Loven har ikke trådt i kraft ennå, så du kan sove rolig noen år til.
 2. SofaBamse

  Bilder av din langholdsrifle

  Har ikke de nyere STR-skjeftene hurtig-aktig justering?
 3. SofaBamse

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Det NV burde gjort her er jo med de høyeste mulige kneløft å få til et medieoppslag til hvor man understreker hvor feilaktig argumentasjonen til denne Petter Eide er, i langt mer utvetydige ordelag enn Jenny Klinge leverer. Man burde kanskje utfordre Eide på om det i dag er slik at man ikke kan komme på døra ved berettiget mistanke, siden denne bestemmelsen uten forhåndsvarsel er så viktig for rikets sikkerhet.
 4. SofaBamse

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Du later til å leve i den villfarelse at kunnskap om lovens virkeområde har noen som helst relevans når politikken skal krangle seg frem til hvem som skal få sin lille bit av makta. Jeg har ingen problem med å være enig i at fyren ikke kan noe om våpen, men blant alle de ordene som kunne brukes til å beskrive en toppolitiker eller -byråkrat (hvorav mange ikke kan eller bør nevnes i åpent forum) så er uvitenhet ikke det jeg vil kalle mest treffende. Det er heller ikke "vi" som har plassert vedkommende i maktposisjon, samme hvor mye man tror på myten om at vi bor i et land med folkestyre, han har kommet dit nettopp fordi han vet hva som skal til for å havne der. Kunnskap om våpen er irrelevant, kunnskap om renkespill og intriger er alfa og romeo.
 5. SofaBamse

  Jaktbil med kjørekomfort?

  Det kommer vel litt an på hvem du putter baki. Jeg (193) vil nok protestere i baksetet på de aller fleste biler til under halvannen million, men flere av damene jeg studerer med kan antagelig klare seg fint med baksetet i en Mini (nei, ikke slik...). Jeg tipper at om ungene eller svigermor er under 175 eller til nød 180 så vil det væe ganske greit så lenge man ikke skal på langtur. I bredden er det såvidt jeg husker litt bredere enn en Passat, så de fleste burde få grei plass den veien.
 6. SofaBamse

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Tro ikke et øyeblikk at et menneske som klarer å komme i maktposisjon er uvitende...
 7. SofaBamse

  Jaktbil med kjørekomfort?

  VW Amarok nærmer seg personbil i komfort, om du kan klare deg med en som har noen år på baken så burde det gå an å finne en med hardtop som du kan sette inn bakseter på og registrere opp innenfor budsjett.
 8. Kan man ikke bare kompensere for lav hastighet ved å lade raskere kuler da?
 9. SofaBamse

  Orming av hagle

  Det går jo an å hevde, men det endrer ikke det faktum at det er fullt mulig å bli våpeneier og aspirerende jeger her til lands uten å egentlig få mer instruksjon i våpen enn at man vet hvilken ende som skal peke hvilken vei. Og siden din approberte våpeneksamen ikke har blitt tatt opp som en obligatorisk del av jegerprøven så blir resultatet at man får folk som faktisk ikke er klar over at hundre gram ekstra fyllmasse i løpet i verste fall kan gi hagla god drep feil vei.
 10. SofaBamse

  Orming av hagle

  Den korte versjonen som garanterer at du ikke sprenger hagla di: Nei, du må ikke orme hagla, og det er slett ikke sikkert at det er en god idé eller at hagla eller deg vil komme uskadet fra det. Karer, skjemt er lov men litt filter kan være nyttig når det gjelder ferskinger uten forutsetning for å skille klinten fra Lewinsky.
 11. SofaBamse

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Akkurat det er det vel ingen som tviler på, men det samme kan jo sies om enhver hendelse som involverer brudd på allerede eksisterende våpenlover. Problemet er at man tillater toneangivende stemmer å fremme argumenter som ikke holder stikk uten å faktisk utfordre de på at de farer med tullprat. Det er kanskje ikke så positivt for samfunnet at det "parlamentariske språket" ikke tillater uttrykk som "tøv", når det jevnlig fremsettes utsagn og påstander som ville kreve langt hvassere ord for å beskrive presist...
 12. SofaBamse

  Litt om hvorfor lovene blir som de blir

  Vi må vokte oss vel så mye for å fokusere så mye på symptomene at vi helt glemmer at sykdommen er noe ganske annet. Så godt som all kriminalitet og vold i fredstid kan spores til sosiale, psykososiale og psykiske utfordringer som man som samfunn ikke greier å løse opp i eller hjelpe folk med. Det hjelper slett ikke at vi er biologisk hardkodet til å være skeptisk til alt som er nytt og ukjent, og at vi har et massemedia som har dette som bakgrunn for sin primære inntektskilde (frykt). Min kjepphest kan kanske formuleres slik: Hele debatten om våpenlover, og forsåvidt også debattene om innvandring, arbeidsløse, uføre, lærere, elever og veldig mange andre, er som å krangle om hvilken type smertestillende og hvor mye man skal ta, når problemet egentlig er en begynnende sirkulasjonssvikt som truer med å ødelegge samfunnet fordi man får så mange "oss og dem"-situasjoner og "hvorfor er jeg en del av problemet"-situasjoner. Grunnet en litt utfordrende oppvekst står jeg mentalt ganske så på siden av samfunnet og betrakter det hele fra noe som er ganske nærme et utenfraperspektiv, og det er direkte latterlig å se alt man ødelegger for seg selv og andre ved å krangle om. Og frustrerende å se hvor mye som kunne blitt annerledes og ufattelig mye bedre dersom folk (meg selv inkludert, for all del) klarte å la være å legge så mye brett på uviktigheter og forskjeller, og heller så på hva som faktisk er interessant, spennende og nyttig hos hverandre.
 13. SofaBamse

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Det er ikke alle skap hvor det å ta av døren er en triviell øvelse, da jeg flyttet mitt fikk jeg ikke av døren i det hele tatt. Mitt har hengslepinnene i topp og bunn av døren på innsiden, mulig det er enklere om den har eksterne, "vanlige" hengsler. Kan være greit å sjekke ved kjøp om man skal buksere mye på det.
 14. SofaBamse

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Kom på en idé, du får se om forklaringen gir mening: En stabel tykke stålstykker fra skraphandleren med hull igjennom som passer til hullene på skapet du har valgt. Koster noen få kroner kiloen. I nederste skive sveises det fast en passe lang gjengestang i hvert hull, så trer du på alle stålstykkene og skapet som du så muttrer fast fra innsiden. Kan bli 150 kilo eller mer uavhengig av hvor lite skapet er, og kan fraktes opp trappa i biter på 20-30 kilo. Jeg er villig til å tippe at denne løsningen fint er salgbar når det skal flyttes til et sted med plass til skikkelig skap.
 15. SofaBamse

  feste sammen to våpenskap for å nå 150kg

  Eh, renovert schmenovert. En utleier skal ha en veldig dyktig advokat for å komme noen vei med at to bolthull i en vegg er mer enn det man rimelig kan forvente av slitasje på en bolig man bor i ett år eller mer. Hadde du bodd på bakkenivå ville et 150+-skap være en nobrainer men siden det er langt opp så er det bare å finne en liten boks til en pris du liker og putte den der det gir mest mening for deg.
×