Jump to content

slemmo

Administrators
 • Content Count

  8,243
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

slemmo last won the day on August 9

slemmo had the most liked content!

Community Reputation

1,272 Excellent

1 Follower

About slemmo

 • Birthday 04/16/1973

Recent Profile Visitors

4,413 profile views
 1. NESen på jaktlaget vært er bortimot den snilleste hunden jeg har vært borti noen gang. Men den stjeler pølser ut av lompa di om du ikke passer på.
 2. Du får også Beretta 1301 med 47cmpipe med skur og korn, men hvis du skal bruke rødpunktsikte uansett så spiller ikke det noen rolle. Den lagerføres ikke av importør i Norge men kan spesialbestilles. Jeg bestilte en selv for et par år siden. Det er i praksis samme hagle som Beretta A400:https://www.beretta.com/en-us/1301-shotguns/
 3. Forslag i den nye våpenforskriften er at godkjenningslisten blir borte, da kan forhandlere importere noenlunde hva de vil.
 4. Nei, DSSN sitt poengsystem har ingenting med politiets poengsystem for reservevåpen å gjøre. Det er kun for å regne ut karantenetid ift til rifle. Når det gjelder de offisielle stevnenepoengene så er den eneste forskjellen i DSSN er at man på L2 og høyere matchlevel får flere enn ett stevnepoeng per match, da disse relativt sett er større i mengde skyting enn det som er vanlig i andre skytegrener. I andre skytegrener regnes ett stevne som ett stevnepoeng, og minst 5 av stevnene må være åpne approberte stevner. Dette står beskrevet i rundskriv, våpenkompendiet osv.
 5. Nope, det er helt tilfeldig. Regelen for 10 stevnepoeng er den samme for alle skytegrener.
 6. Det er jo merkelig, har selv ikke hørt om et eneste tilfelle av det. Har du 10 stevnepoeng kan du erverve reservevåpen, det står ikke noe i forskrift om antall reservevåpen. Men det første har aldri i noen tilfeller jeg kjenner til vært annet enn formaliteter.
 7. Vel, det er ikke spesifisert, jeg kjenner til flere som har flere enn ett reservevåpen til samme klasse.
 8. Det er ikke satt tak på 2 konkurransevåpen per gren faktisk.
 9. Jeg vil jo si det er ganske logisk. Det er satt et tak på 6 jaktvåpen, antall utover det skal særskilt begrunnes. At man da melder seg inn i NJFF, kjøper en jaktrifle til på jaktfelt for å lure systemet vil jo måtte bli slått ned på om det blir oppdaget. Om det kalles dokumentfalsk, svindel, jug eller whatever juridisk vet ikke jeg, men at man omgår loven er helt åpenbart for meg i alle fall.
 10. Nei, dette har også vært sjekket med øvrigheta, og jaktvåpen til konkurranse er ok. men konkurransevåpen til jakt er ikke ok, da det blir sett på som en måte å skaffe seg flere jaktvåpen enn regelverket tilsier.
 11. Du kan ikke søke våpen til konkurranse for å bruke det til jakt, for på den måten omgå jaktgarderoben. Temaet har vært diskutert en rekke ganger, og er også bekreftet av etaten. Så om våpenkontoret ditt sier at du kan ha våpen registrert til konkurranse, for så bruke de kun til jakt så tar de feil. Det er ingen våpen som ikke er registrert til et spesifikt bruksområde lenger. Er det registrert til konkurranse så kan du unntaksvis bruke det til jakt, så lenge det ikke er hovedbruksområde.
 12. Det har du vel strengt tatt ikke lov til nå heller, om man skal være pirkete, Kikkertklassen gir ikke ervervsgrunnlag og fordrer at du har egnet våpen fra før. Saueren er registrert til baneskyting i DFS og om du modifiserer den til å bruke den til noe annet så har du i praksis jugd på søknaden ift til hva du egentlig bruker våpenet til.
 13. Da har du et veldig greit og/eller inkompetent våpenkontor. De fleste bryr seg, eller bør bry seg da våpenkontorene har en tendens til å fylle opp jaktgarderoben om man ikke spesifikt søker til konkurranse, og det blir et problem når du har behov for et spesifikt jaktvåpen. Du har heller ikke lov til å bruke et konkurransevåpen primært til jakt, så det kan skaffe deg problemer om du ikke vet hva våpenet er registrert til.
×
×
 • Create New...