Jump to content

EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen


skog

Recommended Posts

Når problemet er våpen som allerede er illegale, og man søker å fikse problemet ved å gjøre andre våpen illegale, så er det ikke snakk om mangel på kunnskap. Særlig ikke om man skal anta at de som er forslagsstillere faktisk har lagt mer enn to pinner i kors for å stille forslaget...

Link to comment
Share on other sites

Politikere er akkurat som folk flest, vi er ekstremt flinke til å ignorere fakta som ikke passer inn i vårt verdensbilde. Og "fakta" er ikke alltid like objektivt innhentet som man skulle ønske. Kunnskap er derfor bare en (liten) del av problemstillingen.

 

For min del er dette et spørsmål om tillit. Hvorfor skal jeg stole på våre folkevalgte og embedsmenn når de åpenbart ikke stoler på meg?

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor skal jeg stole på våre folkevalgte og embedsmenn når de åpenbart ikke stoler på meg?

Du er ikke en ressurs for samfunnet Erlend Meyer, du er en trussel... Iallefall virker det som det er sånn politikere og embedsmenn tenker.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Det er vel dessverre slik samfunnet generelt tenker; om man ikke kjenner noen så er de potensielle barne-, ungdoms- og eldrevoldtektsmenn og terrordrapsmordere. Men om man har drukket to kopper kaffi med de i et perifert bryllup er det helt utenkelig at de kan finne på noe ille. Med mindre de ser litt tvilsomme ut da, tattoveringer og utradisjonelle piercinger er jo som vi alle vet et sikkert tegn på langt fremskreden motorsykkelpedofili.

 

:roll:

Link to comment
Share on other sites

Med mindre de ser litt tvilsomme ut da, tattoveringer :roll:

 

Jeg har jo mitt utvalg av gamle sjømannstatoveringer, i tillegg må jeg innrømme at jeg nok også har vært horekunde på mine mange anløp i diverse lugubre havnebyer verden rundt.... :oops:

Om de kombinerer dette med manglende politisk korrekthet, laaaang fartstid i HV, samt innholdet i våpenskapet mitt, er jeg nok kanskje i den suspekte gruppen som bør avvæpnes :evil:

Link to comment
Share on other sites

Det har utviklet seg den misforståelsen at EU er et demokrati. EU har ikke demokratiske interesser men økonomiske interesser. I den sammenheng har EU interesse av å avvæpne borgerene. Denne gangen er det halvautomater, magasinkapasitet og 5 års varighet på våpenkort som gjelder. Det er ingen grunn til å tro at det stopper der :evil:

Link to comment
Share on other sites

Våpeneiere i Norge har bevist så til de grader at vi er tillitten verdig.

Tenker da på hvor lite misbruk det er med legale våpen i Norge med tanke på hvor stor del av befolkningen som er våpeneiere.

Jaktetikk og holdninger har vi gang på gang bevist at vi innehar.

Det er rett og slett en skam at det vi får i takk for tilliten er og skal bli trakasert med de forslagene dette direktivet inebefatter.

Det og dra hver og en av oss til psykolog hvert 5 år sier bare litt om hvor lite respekt de gavner oss.

Bare det forslaget sier alt om hvor feil dette kommer ut.

Ja det kommer faktisk til og virke mot sin hensikt da en våpeneier som skulle komme til og slite litt i livet ikke tør og oppsøke hjelp da i frykt for og få lisensen sin inndratt.

Magasiner og halvauto er jo nevnt flere ganger så der vil konkuranseskyttere lide eller miste sin idrett.

En annen ting som er virkelig skummelt er at hvis direktivet blir gjeldene her i Norge også så kan de bare opdatere det på sikt og vi må pent rette oss etter det uten og ha noe og si.

 

Dette er den verste trakaseringen og trussel mot vår hobby;sport:livstil;jaktkultur vi noen sinne har stått ovenfor bortsett fra de 5 åra Nazistene styrte Landet under krigen.

Har våre forbund tatt alvoret innover seg?å

Jeg vet ikke kan godt være de har det.

Jeg har ikke god innsikt i forbunda men ser det står skremmende lite for eks på hjemmesiden til NJF om dette for eksempel.

Skal vi ha en mulighet til og komme nogelunde ut av dette må forbundene jobbe knallhardt mot politikerne fremover.

Ja jeg vet,er ikke sikkert dette fører frem uansett men er våre forbund som har beste utgangspunkt for og klare og gå i dialog og påvirke dette i riktig retning.

 

Hassel du har kanskje vært involvert etter det jeg har skjønt fra tidligere tråder;altså fra forbundsiden.

Har du noe informasjon og komme med om hva forbundene har tenkt og jobbe mot fremover angående ny våpenlov og Eu direktivet?

Link to comment
Share on other sites

Hassel du har kanskje vært involvert etter det jeg har skjønt fra tidligere tråder;altså fra forbundsiden.

Har du noe informasjon og komme med om hva forbundene har tenkt og jobbe mot fremover angående ny våpenlov og Eu direktivet

 

Nå er det vel kommentert fler ganger i denne tråden, men det kan vel bli litt mye å lese.

Kor oppsumemrt er det NJFF som er på banen som jobber med det internasjonale jaktforbundet. De har valgt å sette grensen ved sprotsvåpen, ikke ved jaktvåpen, fordi de vet at fjollete regler som magsine reguleringer osv vil ende opp med å også ramme dem. NJFFs representatn er samme person som har ledet samarbeidutvalget (som ble stiftet i forbindelse med ny våpenlov) og jobbet med den nye norkse våpenloven. Han har bred tilitt fra alle de forbund jeg kjenner til, inkludert NSF.

 

Det siste utspillet innad i EU er vel nå å prøve å få endret på det forslagt som man ble eninge om, hvr restriksjonen var kraftig barbert. I den sammenheng har NJFF langt bedre kontakt i Bruxelles korridorer en det selv den norske stat har, så vi får se.

Link to comment
Share on other sites

Takk for oppdatering.

Det virker da som de har tatt oppgaven alvorlig og jobber målrettet så det var godt og høre.

Uansett om dette skulle gå gale veien er det enda no og vite at vi som enkeltpersoner har signert oppropet og engasjert oss hvor vi kan samt at forbundene og da spesielt njf har fått en førende rolle og jobber aktivt med dette.

Er liksom det vi får gjort og at vi uansett kan si at vi ikke har sitti og sett på dette passivt.

Link to comment
Share on other sites

Det skal avholdes et trilog-møte i kveld kl.20. Det blir det tredje i rekken, og det er ventet at partene vil komme til enighet om en tekst. I skikkelig EU-stil vil møtet gå for lukkede dører og uten videooverføring..

 

Neste steg er en avstemning i IMCO (Committee on the Internal Market and Consumer Protection) i februar, før den endelige avstemningen i europaparlamentet avholdes en gang i mars.

 

Det er mellom avstemningen i IMCO og den endelige avstemningen i europaparlamentet at vi har en siste sjanse til å påvirke direktivet. Det trengs bare støtte fra 70 representanter for å foreslå endringer til direktive. Vår jobb blir å sørge for at disse endringene får et flertall av stemmene i parlamentet!

 

Så kontakt representanter og doner til Firearms United:

 

http://firearms-united.com/2016/06/07/donate/

 

http://www.gunsweek.com/en/current/articles/eu-gun-ban-new-call-action-firearms-united

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det er mellom avstemningen i IMCO og den endelige avstemningen i europaparlamentet at vi har en siste sjanse til å påvirke direktivet. Det trengs bare støtte fra 70 representanter for å foreslå endringer til direktive. Vår jobb blir å sørge for at disse endringene får et flertall av stemmene i parlamentet!

 

Er det realistisk å få nedstemt hele forslaget? Det hadde vel vært det beste.

Link to comment
Share on other sites

Er det realistisk å få nedstemt hele forslaget? Det hadde vel vært det beste.

 

Vår side har i dag støtte fra følgende politiske grupper i europaparlamentet: European Conservatives and Reformists (73 reppresentanter), Alliance of Liberals and Democrats for Europe (69 rep), en del reppresentanter fra European People's Party group (kristendemokrater), samt noen enkelt representanter fra Progressive Alliance of Socialists and Democrats.

 

Det er også ventet at Europe of Freedom and Direct Democracy (45 rep) og Europe of Nations and Freedom (39 rep) vil stemme mot forslaget.

 

Skal vi få nedstemt forslaget trenger vi støtte fra hele European People's Party group! Så er bare å skrive mails 8)

Link to comment
Share on other sites

Passe forvirrende om trilogforhandlingene: http://www.politico.eu/article/commission-threatens-to-derail-gun-law-deal/?utm_content=buffer59c01&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

 

Ser ut som om kommisjonen er frustrert over motstanden de møter fra parlamentet.

 

Det var vel det jeg skrev for en side elelr to tilbake, at denne king prøver å omgjøre et gjort vedtak...

Link to comment
Share on other sites

Vi får håpe at "våre" representanter fra IMCO holder stand. Spesielt den tsjekkiske representanten,

Dita Charanzová, har vært meget flink til å tale våre sak og avviste blankt kommisjonens forsøk på å foreslå nye begrensninger mens møtet pågikk.

 

Det virker som om at kommisjonen aner at dette kan ende på en helt annen måte en de ønsker og de setter nå hardt press på de folkevalgte i parlamentet. Er vi heldige blir IMCO så lei hele greia at de avviser hele pakka blankt, men det skal mye til før det skjer. Det mest optimale er vel at det blir en enighet om felles standarder for deaktivering av våpen, men at resten forblir slik som det er idag. Da slipper vi styr med fornying av våpenkort/lisens og medisinske kontroller, for ikke å snakke om et idiotisk forbud av "store" magasiner.

Link to comment
Share on other sites

I følge den finske representanten Jussi halla-aho er dette nå utgangspunktet for et komromiss mellom rådet og parlamentet, og hans forståelse av hva det er som skjer (oversatt til svensk fra finsk):

 

- Inget vapensystem får nämnas specifikt (AR, AK)

- B-vapen får en magasinsbegränsning på 10 för gev och 20 för pis. Vapnet klassa om till A7 med större mag (problem för gevär och std/open pistol). Men detta under förutsättning att större mag stoppas i vapnet. Under en övergångstid får man äga större magasin med B-licens, men man får inte använda dem. Efter en övergångstid så man av med ALLA vapenlicenser om man innehar stora magasin (dock ej brottsligt att inneha, men den åtgärden är ju trist ändå).

-MEN man kan omklassa ett vapen från B7 till A7 och då finns det ingen magasinsbegränsning. Och licensen blir då en 5-åring.

-För sportskytte så blir det inget tävlingstvång, dock aktivitetskrav för erkänd sportskyttegren/förbund.

-För jägare med halvautomatiska vapen på jaktlicens som kan ta stora magasin (Browning BAR, Benelli MR1), så kommer dessa magasinsinnehav att bli förbjudna.

 

Kommissionen driver på frågan som en allmän åklagare. Kommissionen behöver inte godta parlamentets och rådets kompromiss, så kom har bara två alternativ i det fallet. a) dra tillbaks hela förslaget, b) kräva att rådet stöder kompromissen enhälligt.

 

Kommissionen kommer inte att återkalla förslaget. Alternativ b) skulle innebära att förslaget hamnar i ett limbo i rådet, då man inte kan få enhällighet. Frankrike, Italien och Storbritannien kräver ännu hårdare förbud än kommissionens ursprungsförslag. Kommissionen kan dock välja att frysa förhandlingarna enligt alternativ b) i förhoppningen att parlamentet och rådet mjuknar med tiden. Denna förhoppning från kommissionens sida grundar sig på att det är ett hårt politiskt tryck på att få till stånd någon form av direktiv.

 

Nå er det som han sier usikkert om kommisjonen går med på dette, men om de gjør det er det dynamisk rifle som blir mest skadelidenden (midlertidige våpenkort), sammen med alle som eier "store magasiner" til Mini-14, BAR, Ruger 10/22 osv. samt alle andre som av en eller annen grunn besitter magsiner med plass til mer en 10 patroner til rifle..

Link to comment
Share on other sites

Skjønner deg godt. Dette er en smørje uten like. Bare halvauto MED et magasin som tar mer en 10 patroner vil havne i kategori A og få midlertidig våpenkort. Mini 14/Ar-15 med 10 skuds magasin i våpenet er kategori B, mens Mini14/ar-15 med 30 skuds er kategori A.. Kategorien bytter i det du putter inn et "stort" magasin, det vil si 11 patroner :roll:

Link to comment
Share on other sites

Hvis det som Jussi halla-aho sier stemmer OG blir utfallet, så er det ikke så ille som først fryktet. Er likevel helt idiotisk at et våpen skal gå fra B7 til A7 bare ved å sette inn et stort magasin...

 

Jeg hadde selv sett at partene dropper alt som har med A7 og B7-våpen, magasinbegrensninger og tidsbestemt våpenkort og heller fokuserer på å harmonisere reglene for deaktivering av våpen og problematikken rundt konvertering av blank-firing våpen til fullt fungerende våpen.

Link to comment
Share on other sites

Helt enig. Det må også nevnes at det bare er sportskyttere som vil få lov til å ha kategori A våpen. Så alle andre med med 10+ magasiner må kvitte seg med disse for ikke å bli kriminelle.. hvor mange har ikke 25 skuds magasiner til Ruger 10/22?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv 5 (tror jeg) 25-skudds magasiner til 10/22 og i tillegg fikk jeg 7 30-skudds originale Mini 14 magasiner av en kompis når han kvittet seg med Minien. Det frister ikke å omregistrere mine våpen til en mer restriktivt kategori, eller å levere inn mine magasiner. I verste fall får jeg "grave dem ned" i påvente av bedre regler. Jeg er ikke kriminell og jeg nekter å bli tvunget til å gi bort mine lovlige erverve eiendeler slik at ymse politikere jeg verken kan stemme inn eller ut skal få oppfylt sitt ønske om å fremstå som handlekraftige mot bedre vitende.

Link to comment
Share on other sites

Dette er fremdeles et stjerneeksempel på en lov som vil undergrave hele lovverkets anseelse hos hvermannsen. Hvem skal ta på seg å gå manngard for å sørge for at man får inn alle magasiner som går over denne kapasiteten? Og hvem har foreslått at det er den 21. pistolkula eller den 11. riflekula som er den dødelige? :roll:

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ganske klinkende åpenbart at de som pusher på for dette ikke gjør det fordi de tror den 11. kula er mye farligere. De gjør det fordi de ikke liker våpen, det har vært tonnevis med kritikk av disse forslagene, og masse relevant fakta er lagt på bordet. Alt dette preller rett av på disse folkene. De har rett og slett en ulogisk frykt for våpen som ikke er basert på noe som helst annet enn føleri. Det nytter ikke å overbevise dem om at det de gjør er feil, man må overbevise de andre som skal stemme og som fortsatt lar seg påvirke av fornuft.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel fortsatt svjv snakk om at rimfire vil være unntatt (22LR er som kjent ikke farlig for vesener på hares størrelse eller over :mrgreen: ) slik at BX-25 eierne ikke vil havne i kasjotten med det første.

 

Det ville jo selvsagt også være helt umulig å tvinge frem innlevering av særlig mange +20 eller +10 skudds magasiner til ditt og datt. Imidlertid ville verdien på det legale bruktmarkedet for slike magasiner falle kraftig da det vil være et lite fåtall som har lov å kjøpe. Det illegale markedet blir da neste stopp for tiloversblevne "ulovlige" magasiner, sammen med "grandfathered" A7 våpen som det vil bli vanskelig å få en ok pris for i det legale bruktmarkedet og som ikke kan overføres ifm arv o.l.

 

En annen ting er jo dette tullet med at våpen liksom bytter kategori hvis man setter i et stort nok magasin. Slik jeg forstår klassifiseringssystemet så går det ikke an at våpen kan hoppe mellom kategorier på den måten, hverken den ene eller den andre veien. Ellers ville det jo være slik at hvis man tok ut det store farlige magasinet av A7-våpenet så ble det B7 igjen.

Link to comment
Share on other sites

Nå har firearms united samt mange andre aktører flere av de her på kammeret gjort en fantastisk jobb til nå og dette hadde nokk sett enda værre ut uten dem/dere.

Føler meg trygg på at de kommer til og trykke på fremover også samt athvis dette skulle gå igjennom virkelig tydelig signalisere til Eu at vi aldri kommer til og erkjenne eller slå oss til ro og akseptere makkverket de har truget imellom.

Uansett hvilken vei dette slår ut liker jeg virkelig deres tanker om et europeisk tillsvar til NRA.

Tenk hvilke kapasiteter økonomisk de kan få hvis en god porsjon av de 7 mill våpeneiere i Europa betaler en kontigent til de hvorpå de jobber non stopp mot politikere for og gjøre om hyklerske regler samt være berett til og stoppe lignede forsøk i fremtiden.

De har fått til svært mye med lite i dag men som sakt hvis de får konteniuelle midler inn og har proffe aktører til og sable ned ufornuftige reguleringer fortløppende.

Jeg tror vi er avhengige av no slikt uansett i fremtiden for vi kommer til og se dette mere og mere både fra prinsippielle våpenhatere og ikke minst fanatiske dyrevernere som presser mere og mere på våre politikere.

Link to comment
Share on other sites

Ja, FU har et litt vel amerikansk-inspirert preg. De har flere ganger på facebook skrevet at det langsiktige målet er CCP (Concealed carry permits, altså rett til å bære skjult ladd våpen i offentlig rom) som er gyldig for hele EU/EØS.

 

Uansett, de har gjort og gjør en helt fantastisk jobb og jeg har ingen problemer med å gi de økonomisk støtte selv om deres langsiktig mål ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med mine.

Link to comment
Share on other sites

Dere må huske på at de har en litt annen våpenkultur i mange østeuropeiske land en det vi har i Norge. Jeg liker heller ikke alltid måten de markedsfører seg, men respekterer at land som Østerrike og Tsjekkia har en annen kultur. Håper folk donerer til organisasjonen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...