Jump to content

Federal86

Members
 • Content Count

  409
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About Federal86

 • Birthday 12/31/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Diskusjonen begynte kl 1834 på dagsnyttatten. Elvestuen er helt blåst, dette samme er partiet hans. https://tv.nrk.no/direkte/nrk2
 2. Pleier å bestille ammunisjon fra Jaktdepotet, det har alltid gått knirkefritt. De har et godt utvalg, sender fort samt akseptable priser. Skulle jeg kjøpt våpen av de så hadde jeg nok tatt turen ned ditt. Skal nå sies at jeg har samme praksis uavhengig av hvilke våpenforhandler det er snakk om.
 3. Er ikke ment som drama, men var nysgjerrig på hva dere mente rundt lovligheten. Vil ikke brukt penger på denne selv, siden den er ganske harry, samt stålet er vel ikke særlig bra. Ser for meg at denne kniven er noe "kjenninger av politiet" vil gå for. ""5Cr15MoV henviser nok til 0,5% karbon og 15% krom, som er omtrent den samme sammensetningen Buck har brukt på mange av sine kniver tidligere.Stålet er nok brukbart i seg selv, men til prisen spørst det om herdinga er så god.Du kan nok bruke den på å trene, men om stålet er mylt vil det være vanskelig å få en god eggm så dermed ser du ikke så godt framgangen i slipinga." Kilde Metallurgen ( )
 4. Var på biltema i går for kjøpe noe maling, hvor jeg kommer over denne kniven : dobbeltslipt jaktkniv https://www.biltema.no/fritid/jakt/kniver/dobbeltslipt-jaktkniv-2000043017 Snakket med en kamerat (Bergenser) i går og han mente at denne kniven var ulovlig pga våpenforskriften ved paragraf 9 "fremstår som voldsprodukt, kan ses på som en stilett". Jeg er ikke så sikker som han, men jeg forstår godt hvorfor det kan ses på som rent voldsprodukt. I tillegg så forventer jeg at en såpass seriøs organisasjon som Biltema har kontroll, men menneskelig feil kan skje. Hva tenker dere?
 5. Flott skrevet og fine bilder Takk for at du delte
 6. "Det blir kjøttfri mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag for skoleelevene. Hvis MDG får det som de vil. Rauand Ismail er selv vegetarianer og mener det er åpenbart at det blir vegetarisk hvis Arbeiderpartiet får gjennomslag om et skolemåltid i hovedstaden." https://www.dagbladet.no/nyheter/mdg-vil-ha-vegetarisk-skolemat/71633598 "Vi mener at kjøttkonsumet i Norge må ned, og dette er et virkemiddel for å få det til, sier Rauand Ismail som er sentralstyremedlem i Grønn Ungdom og nyvalgt bystyrerepresentant for MDG i Oslo. Han presiserer at elevene skal få lov til å spise hva de vil på skolen, men hvis barna ønsker kjøttpålegg må de ta den med seg hjemmefra." https://www.tv2.no/nyheter/10874713/?fbclid=IwAR3_M5c-gb8H8p6hiFliyqrhDeiuf41Xq48AkdcLxH_Sz3z1aCczq2VSC7M
 7. Wow 😀 Det er en flott kniv. Hvordan i all verden har du fått til sånn farget på bladet. Ser ut som "farget damascus" ?
 8. Husker at jeg snakket med en kamerat fra USA om dette, hvor han lurte på om vi hadde problemer med "triggerhappy" politi. Hvor jeg da svarte at det ikke er et problem i Norge, men at det muligens er et problem at politiet skyter seg selv eller andre kolleger ved uhell selvfølgelig. Det er litt tragikomisk å tenke på.
 9. Til info så er Berserk / Vaka tilstede på De nordiske jakt og fiskedager 2019 (Elverum). Jeg fikk gleden av å se knivene hans på torsdagen og det er helt fantastiske kniver 😃.
 10. Fantastisk flotte kniver, blir helt trollbundet her jeg sitter 🙂 Jeg ser på hjemmesiden din at noen av knivene dine er til og med utstilt hos Kragerø Museum. Hvordan får du egentlig tak i mammoth "deler", er det gjennom leverandører osv? Du trenger selvfølgelig ikke å forklare i detaljer, men jeg ble bare veldig nysgjerrig 🙂
 11. Federal86

  Ny kniv

  Gratulerer med ny kniv 🙂 Den kniven ser jo veldig flott ut, liker godt bladet samt hvordan linjene i skaftet er
 12. Takk for det I følge det jeg har lest så er det vist en svakhet på bladet akkurat der "hooken" er som kan få litt katastrofale følger på bladet når du overdriver bruken av kniven. Hadde de bare gitt f.... i lagd en slik "hook" på bladet så hadde den vel tålt mer.
 13. Jeg bruker følgende : 1) Brusletto bamsen som all-round kniv. Har faktisk tre stykker nå fordi den er så rå. Eneste minuset er at sliren er i lær. Trenger jeg kun en lett all-round kniv som ikke skal få like mye juling som Brusletto Bamsen, så bruker jeg en SOG Seal Strike (kydex slire, skarp og godt grep) og Morakniv Bushcraft (sylskarp, billig og veldig godt grep). 2) Buck Hoodlum til bushcrafting og liggnende, jeg vet at det er en del brukere i Norge og USA som har hatt store problemer med at knivbladet har knekt rett av. Jeg har ikke hatt noen slike problemer med min og den har fungert meget bra. Skulle jeg kjøpt en slik stor kniv nå så ville jeg gått for Ontario RTAK-II. Når jeg skal herje rundt i skogen ved snø/regn osv så bruker jeg CRKT Chanceinhel og en Cold Steel kukri. 3) For foldekniver så bruker jeg litt forskjellig. Spyderco Tenacious, SOG Trident Elite, Tops/Buck Csar-T (litt tung).
 14. Dansken på Oslo Skytesenter skal vist også være ganske god på å få enda bedre avtrekk på Shadow 2 🙂
×
×
 • Create New...