Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content Count

  5,442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

MorganKane last won the day on January 12

MorganKane had the most liked content!

Community Reputation

481 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MorganKane

  Starte opp jaktbutikk

  Service er vel og bra det.. Men for meg er det viktigst først etter salget, hvordan en reklamasjon håndteres. Noen ganger rekker man å ta en utredning om oljeboring i Lofoten innen fyren foran i køa har klart å bestemme seg for hva slags haglammunisjon han skal kjøpe. I slike tilfeller er service nivået litt for høyt.. eller feilprioritert er kanskje mer riktig å si. Irriterende når man vet hva man skal ha og bilen står litt feilparkert utenfor. Da er det fristende å ty til netthandel neste gang.
 2. MorganKane

  Trondheim - hvor bor man?

  Kommer ikke gratis det heller.. Verdipåslaget p.g.a utleiemulighet var på 800k når vi kjøpte hus. Man skal leie ut temmelig lenge for å tjene det inn selv om det er skattefritt (enn så lenge). Å kjøpe noe som man selv kan bygge om til godkjent utleie er nok smart, reglene er heller ikke like strenge som de en gang var. Men på den andre siden så er er studentmarkedet i Trondheim nå helt dekket. Man må regne med å leie ut til voksne ikke-studenter med mindre det er helt i sentrum, det kan by på problemer.. Vi har vært heldige med våre, både nåværende og forrige er leger som jobber på St.Olavs, med behov for "pendleleilighet". Men 95% av de som svarer er helt totalt uaktuelle. For 10 år siden var det ikke slik, mer gylne tider for utleier i Trondheim da.
 3. MorganKane

  Trondheim - hvor bor man?

  Det er såppas ja La ikke merke til budsjettet på fire tallet før nå. Da blir det vanskelig ut fra kravene dine. Har en kollega som bor i Melhus som nå gliser bredt over den nye veien. Tror han nå bruker kortere tid til jobb enn meg. Steder med tog forbindelse er heller ikke dumt tips, lite egnet for parkering i byen nå. Også har man det stille og fredelig rundt seg, også ett pluss i mine øyne. Men om du får enebolig med garasje til det budsjettet også utenfor Trondheim er jeg ikke så sikker på.
 4. MorganKane

  Trondheim - hvor bor man?

  Forbausende mange av mine naboer her på Nyborg (Byåsen) som jobber på St.Olavs. Vet ikke helt hvorfor det er slik. Her er ett som ligger ute nå, bratt hage riktignok.. men helt inntil bymarka. https://www.finn.no/136501091
 5. Forsvant bildet? Var litt nysgjerrig på hva i all verden dette var..
 6. Utstyr for gassdeteksjon og tidsblyanter.. Tar en råsjans på at syltetøystrikket er hjelm bånd.
 7. For skiskyting (og alle alle andre idretter der folk satser seriøst), så har man trenere og andre som gir utøverne informasjon. Hver uke.. året gjennom. I tillegg kommer samlinger og konkurranser der erfaringsutveksling foregår. Derfor ser de neppe særlig behov for å i tillegg hente informasjon fra tilfeldige folk på kammeret.no. Synd for brukere av kammeret.no såklart, at informasjonen ikke går via "oss", men sånn er det. Det blir så forumet fyller primært ett informasjonsbehov for folk utenfor ett aktivt miljø. Derfor har vi mange jegere og våpeninteresserte her, de har ikke samme mulighet til å møtes ofte for å diskutere ting. Tror ikke dette er noe vi kan snu bare ved å opprette enda flere underfora. Dessverre, for skiskyting har MANGE skyte- og våpentekniske sider som jeg aldri har hørt noen her prate om.
 8. Tenkte du at det også skulle være ett sted der man kan diskutere resultater, hvem som er i form og ikke? Eller rent våpen-/skyteteknisk?
 9. Delvis enig. Men vi har i dag "generell rifleskyting" der skiskyttere (og de andre du nevner) kan diskutere våpentekniske ting. Tidligere sto skiskyting i forumreglene som uønsket tema. Det ble sløyfet for en tid tilbake. Problemet er vel for å si det rett ut, at de heller diskuterer innad i miljøet der kompetansen ligger. Forumet fremstår litt som en gjeng som kan skyte "hull i hull dagen lang" med en 10/22 bare de har byttet til Volquartsen. Så lenge aktiviteten er såppas lav som den er i.f.t skiskyting og lignende, så tror det blir meningsløst å ha egne underfora for dette. Hilsen avdanka skiskytter
 10. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Ikke samler..
 11. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Ingen dum idè.. Noe å tenke på dersom man skal holde visning. Fremfor med en skål med lime på kjøkkenbenken og duft av nybakte boller, kunne man lagt ut noen pene våpen og sørget for litt kruttrøyk.
 12. MorganKane

  Går det til helvete..??

  100% seriøs var jeg ikke i innlegget mitt, må vel innrømme det. Mest nysgjerrig egentlig.. Fagutrykk (eller stammespråk som man også kan kalle det) er jo ikke noe tegn på at man forstår faget sitt, der er vi uenige. Alle bransjer har sitt eget. Fellesnevneren er at mange liker å briljere med det, slenge ut noen bokstavforkortelser, gjerne med tall bak. Deretter lene seg tilbake i stolen og se seg fornøyd rundt i forsamlingen. Klassisk hersketeknikk for de som ikke vet, bekreftende nikk fra de som skjønte det og oppgitt sukk fra den som mener vedkommende bare burde sagt "kabel" slik at alle forsto.
 13. MorganKane

  Går det til helvete..??

  De krasjer jo som fulle russ bak radiobilene på Hugos tivoli.. https://www.nrk.no/hordaland/marinefartoy-har-kollidert-1.14310802 Finnes det noen logisk grunn til at man skal knote med styrbord og babord fremfor høyre og venstre straks man befinner seg i noe som flyter? Knop fremfor km/t. Natutiske mil.. Akter og hekk.. bysse.. droppe alt det der og innføre KISS prinsippet kanskje?
 14. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Det skyldes nok dine andre søk.. Opplever ikke det samme her!
 15. MorganKane

  Oversikt over serienr på antikke revolvere

  Ett stort felles arkiv ville vært ypperlig, men tror det er litt ønsketenking. Tror det må brytes ned til linker mot ulike nettsider med info.. Noen fabrikanter er mer gniene enn andre, der man må kjøpe ett "factory" letter. Også er det en del oversikter over serienummer som kun eksisterer i bøker. Da må man enten kjøpe boka eller håpe på at en snill sjel kan slå opp. Spesielt gjelder det fabrikanter som ikke lengre eksisterer eller registre som har gått tapt i brann osv. Noen militære våpen har også serienummer i ikke-kronologisk rekkefølge, at de f.eks skrøt på seg større antall eller hoppet frem og tilbake i nummerrekkefølgen. Det å finne produksjonsår er en naturlig del av det å samle på antikke våpen, så tror en oversikt over det som er tilgjengelig (både linker og oppramsing av bøker) ville vært en fin sticky under underforumet "antikke våpen". Som en start (de jeg kommer på i farta); - Den elegante nettsiden https://gun-data.com/ har en god del info. Man må opprette bruker, men det er gratis. Egentlig trenger man ikke bruker heller, det er åpent bare man vet linken. Treff i Google f.eks gjør at du ikke nødvendigvis må logge inn. - https://ruger.com/service/productHistory.html
×