Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content Count

  5,183
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

MorganKane last won the day on September 14

MorganKane had the most liked content!

Community Reputation

350 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MorganKane

  Oversikt over serienr på antikke revolvere

  Ett stort felles arkiv ville vært ypperlig, men tror det er litt ønsketenking. Tror det må brytes ned til linker mot ulike nettsider med info.. Noen fabrikanter er mer gniene enn andre, der man må kjøpe ett "factory" letter. Også er det en del oversikter over serienummer som kun eksisterer i bøker. Da må man enten kjøpe boka eller håpe på at en snill sjel kan slå opp. Spesielt gjelder det fabrikanter som ikke lengre eksisterer eller registre som har gått tapt i brann osv. Noen militære våpen har også serienummer i ikke-kronologisk rekkefølge, at de f.eks skrøt på seg større antall eller hoppet frem og tilbake i nummerrekkefølgen. Det å finne produksjonsår er en naturlig del av det å samle på antikke våpen, så tror en oversikt over det som er tilgjengelig (både linker og oppramsing av bøker) ville vært en fin sticky under underforumet "antikke våpen". Som en start (de jeg kommer på i farta); - Den elegante nettsiden https://gun-data.com/ har en god del info. Man må opprette bruker, men det er gratis. Egentlig trenger man ikke bruker heller, det er åpent bare man vet linken. Treff i Google f.eks gjør at du ikke nødvendigvis må logge inn. - https://ruger.com/service/productHistory.html
 2. MorganKane

  Gammel bondesmie

  Vanquero; Vil bare si det; dine poster er fantastiske! Bilder og tekst er av høy kvalitet! Setter stor pris på det. (Beklager OT)
 3. MorganKane

  Er Ruger 10/22 et god valg til mengdetrening?

  Mitt råd er å ikke gå for 10/22 for vettug trening. Har rifla selv, men sammenlignet med en ok boltrifle er forskjellen forbausende stor. Man kan få en bestemt type ammunisjon til å gå godt i en 10/22, mens ei god boltrifle av god kvalitet er ikke på langt nær så kresen.. Spørsmålet blir om du vil fikle med våpen og ammunisjon, eller fokusere på skyting.
 4. MorganKane

  HV!

  Innsatsstyrken er også HV, får håpe du tar feil om at en del ikke har skjønt oppdraget sitt pondoro. De er ingen superduper ninja gjeng. Men forskjellen er likevel stor mellom någenlunde motiverte folk som har vært gjennom opptakskrav og godtatt flere øvelser enn normalt mot mer lønn. Som da trener med bra utstyr og med en mer innholdsrik agenda enn å se på en fjellknaus i en uke fra ett lagstelt. Har vært i begge leire, den ene kan ta knekken på enhver motivasjon. At det har kunne pågå over så mange år forbauser meg virkelig. Pengesluket må være enormt kontra nytte. Men som sagt, tror vanlig HV er veldig viktig dersom de trengs. Men de lærer ikke noe mer ved å smugdrikke sprit og se på den fjellknausen.
 5. MorganKane

  HV!

  Vanlig tradisjonell HV mener jeg har utspilt sin rolle. Det har vært nok av "ryggkultjeneste" og voksne karer som stort sett prater skjit for å få tiden til å gå. Tror de kan være forbausende effektive i en krissituasjon - men øvingsopplegget er meningsløst. Jeg havnet også i en tulle-avdeling i HV etter to år i hæren. Det var så sløvt og meningsløst at jeg fikk helt fnatt. Derfor gikk jeg over til innsatsstyrken og skrev kontrakt med dem. Etter en del år ba jeg om noen års pause og det gikk faktisk greit. Nærmer jeg meg uansett "pensjonist" alder, "noen år" strekker seg nok dit. Kanskje kan du førtidspensjonere deg du også strebern, dersom du nærmer deg 44.
 6. MorganKane

  ADVARSEL, svindel på finn.no

  Kjøpe gamle våpen via internett er en tillitssak. Man bruker flere tusen kroner på noe uten å fysisk kunne ta på det, da bør en kunne forvente at selger ikke bare skryter varen opp i skyene og ikke forteller om det negative. Rusty Old Rifle er dessverre en man ikke kan stole på at gir en ærlig og god beskrivelse. Jeg har kjøpt flere ting fra han, når sant skal sies så har jeg frem til nå vært heldig. Varene har ankommet kjapt og vært som forventet. Derfor hadde jeg ikke store betenkeligheter når jeg nylig kjøpte to rifler fra han. Men der gikk jeg jaggu på en smell.. og det kom frem hva slags selger dette egentlig er. -Spurte spesifikt om ei rifle var nummerlik. Fikk til svar at det var den, at det var svært sjeldent for denne typen rifle (Steyr Kropatschek). Rifla viste seg å ikke være nummerlik (annet nummer på sluttstykkehodet), når jeg konfronterte han med det, fikk jeg høre at det var vanlig. At det hadde ingen betydning for samlere. Vel.. det har betydning for meg. Har jo en Steyr Kropatschek fra før, eneste grunnen til at jeg kjøpte en til var p.g.a nummerlikheten. -Steyr rifla hadde også vanlige "moderne" treskruer og rust på siden. Slikt er det da normalt å fortelle om.. fremfor å skryte den opp i skyene. -Det blir for dumt å skrive at fremre løpsbånd er uorginalt på en Rolling Block, for så å ta alle bildene av rifla akkurat slik at en slangeklemme fra en jernvarebutikk ikke synes. Han følte seg nok veldig smart.. Når jeg tar kontakt med han om å sende Steyr rifla i retur, så avvises det. Jeg legger så ut rifla på finn.no, med tap i forhold til det jeg betalte (pris inkl. frakt). Jeg brukte bildene fra annonsen hans, fremfor å bruke tid på å ta nye bilder av rifla. Da er han faktisk smålig nok til å rapportere annonsen til finn.no og bildebruken som brudd på åndsverkloven. Det blir for dumt.. sender ny melding til han om at jeg ønsker å heve kjøpet, flere dager senere kommer svar om han dessverre ikke kan hjelpe meg med salget av riflen og tipser meg om at markedet er litt labert på denne tiden av året. Han vrir seg unna hva det hele dreier seg om og viser ingen interesse i å rydde opp, selv om jeg tilbydde meg å ta fraktkostnadene begge veier. Tror selv at han er 100% anonym, bruker aldri sitt eget navn eller epostadresse (kommunikasjon kun via finn.no). Men samlemiljøet er ikke større enn at folk vet hvem han er.
 7. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Han blir ikke den første som bruker utestemmen på den riggen i såfall. Dette er ett bilde jeg tok om bord på den riggen neon77 la ut bilde av. (Det dukket opp skilt om "peeing omboard fine!" også, det kom etter at jeg oppdaget at de pisset i thruster trafoene, som ligger bortgjemt til inni pongtongene) "Rigg" i rifle sammenheng er for meg noen som prøver å få igjen penger både for skrotet som er påmontert og jobben vekommende hadde med å snurre rundt en umbrakonøkkel. Stort sett alltid en rar sammensetting jeg er uenig i.
 8. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Tja.. vet ikke helt om det er så god deal En COSL rigg det der, bygget i Jantai Kina. Jeg hadde ansvaret for leveransen av 690V tavlene, programering av vern og UPS på den balja der. https://www.youtube.com/watch?v=uZGIFdAjTHs
 9. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  En annen teori er at hun har en sterk dragning til svette menn som lukter en blanding av våt moskus, bål, sprit og granskog. Utstyrt med en frekk liten stolsekk på ryggen, falmet feltjakke og en grotesk odør fra skoene.
 10. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Noen ganger altså.. Forbauser meg at dere ikke ser det innlysende Mye rart kan komme på døra når man gir bort noe. Tipper hun vil sikre seg mest mulig mot å få en fremmed skotupp innenfor dørkarmen og høre en stemme som i bestefall kun krever resten av våpenet.
 11. MorganKane

  Tråden for de som har blitt KRENKET

  Autobanning er veldig greit, slipper man å bruke tid på det. Liten boks laget i nordnorge ett sted. Ikke opplevd noe dårligere øl som følge det. Fordomsfull og kritisk som jeg er, så forventet jeg at westervleteren 12 var opphauset ordinært klosterøl, men var virkelig bra. Den andre gangen jeg smakte det, var etter noe småkjedelig hjemmelaget øl. Da hadde smaksløkene gjemt seg og det smakte bare 'helt ok'. Husker jeg ble litt krenket over at en kompis den gangen insisterte på at vi måtte smake på hans brygg først.
 12. MorganKane

  Tråden for de som har blitt KRENKET

  Kan sende ei flaske dersom det blir någenlunde likt, ettersom du ikke evner å selv brygge i den Fritzl kjelleren din. Men nå sist kom det svart røyk opp av kontrollenheten, den gikk heden. Måtte meske og banne manuelt. Følte meg krenket over begrepet "tysk kvalitet".
 13. MorganKane

  Tråden for de som har blitt KRENKET

  Det der finner jeg ørlite krenkende Helt klart en del som går over på kvantum og alkoholinnhold etter noen år. Folk som synes det beste med hjemmebrygging, er at det får sin alkoholisme til å fremstå som en hobby. Prøver fortsatt å brygge godt øl. Så det så.. Har to brygg som står til gjæring nå, deriblant mitt fjerde forsøk på å klone Westvleteren 12.
 14. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Fikk med oss den gesten.Til en ungdom du kjenner vil jeg anta? Og var det også en hoinngammel mini 14 slik som i annonsen? Jeg har gitt bort bil.. en ny Marlin 336.. giftering..
 15. MorganKane

  Survivalkniver fra 80tallet

  Ok.. tilbake til tema. Jeg har nok ikke vokst helt fra det. Kjøpte denne nylig på tilbud hos Byggmaker. Merket er "KONGSBERG NORWAY", så dette kan jo umulig være noe Kina ræl. "Jokkastikk" i skaftet og slipestein bak sliret. Så "survivalkniven" er ikke helt død!
×