Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content Count

  5,621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

MorganKane last won the day on January 12

MorganKane had the most liked content!

Community Reputation

547 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ser jo det positive i det. Men synes ikke dette skal være en polarisert debatt, det må gå an å ta hensyn til alle parter. Dyreliv, urørt natur og de som trenger stier/løyper/merker for å ferdes ute. For å ta en vettug beslutning, kan man ikke automatisk gi klapp på skuldra til alle med snekkerverksted, motorsag og en iver etter løyper. I eksemplene mine over var det privatpersoner som setter i gang slikt, ikke i regi av DNT (bare så det ikke er noen misforståelse der).
 2. Det er litt nyansert. Heller mot at det er mest positivt med DNT, men det er også områder med veldig høy trafikk og påfølgende slitasje på naturen. Man kan ikke bare se seg blind på det negative -eller positive. Aldri helt forstått viktigheten av løyper å gå etter, men det ser ut til å bli stadig mer viktig. Jeg har ei hytte på fjellet. De siste årene har ildsjeler (ikke DNT) kjørt skispor med scooter over hele området, fra fjelltopp til fjelltopp. De fleste som har labbet litt rundt over tregrensa vet at der er det nesten aldri behov for løyper, selv med tynne løypeski synker man ikke nedi snøen. Så smått komisk også, ettersom løypespor gjerne fokker igjen i løpet av noen timer og blir det minst egnede stedet å gå. Nærliggende å tro at en fullmakt for løypekjøring er hovedmålet for en del, hekte på en sporsetter som knapt synker nedi og kjøre seg en tur. I fjor sommer laget en ildsjel fine treskilt og laget sti rundt ett fjellvann. Veldig forseggjort og sikkert godt ment. Hvert enkelt skilt tok nok en evighet å lage.. Men det er rundt ett vann, ca 7km å gå rundt.. En mer innlysende runde å gå kan jeg knapt tenke meg. Se mot høyre - følg vannkanten. Eventuelt venstre dersom man går motsatt vei, burde være overkommelig for de fleste. Ligger nok i en del at man må ha en løype å gå etter for å komme seg ut. Positivt for de som trenger det, men ikke utelukkende positivt for de som liker urørt natur. Greit å være litt skeptisk til hva alle ildsjelene foretar seg, fremfor å ukritisk hylle dem for innsatsen.
 3. Kanskje det kan friste med noen Bowie Kniver? Denne til 25 000kr er det bare laget EN av, forstå det den som kan. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=141268090 Dersom den er for dyr, så kanskje denne til 15 000kr? Den er laget til minne om en skuespiller som nå er dau, og det er jo helt sensasjonelt! Så unikt og enestående at jeg finner ikke ord.. Drømmen må være å ha denne, en av John Wayne commemorative winchesterene og en neve OL pins. Da har man virkelig sikret seg nok penger for alderdommen. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=140953366
 4. Datasikkerhet er viktig det, der har du rett Hedemarkingen. Men det spørs jo på bruken.. National Security Agency bryr seg neppe om ei bikkje i Hedemark som sitter og driter i hundegården sin. Man må tilpasse løsningen etter behovet, ikke motsatt. For min del er det bekymringsløst at jeg har en vanlig hyllevare NAS og noen kameraer med skyløsning. Jeg sa noen ;) Tror ikke det blir en enkel oppgave å lage ett brukervennlig kamerasystem med trådløse kameraer i 4k, som filmer i mørket, er vanntette, lys, mikrofon/høytaler, geofencing, inndelte soner, kan styres og sende live til mobiltelefon/tv/nettbrett osv..
 5. Ofte lurt på hvorfor noen datafolk ser ut til å leve 15 år tilbake i tid og graver seg ned i detaljer. Tror det må ha noe med interesse å gjøre Man får jo hyllevareløsninger for dette som settes opp på ett kvarter. Denne ble nettopp lansert. Har brukt Arlo Pro 2 i ca to år nå, fungerer fint. Så frister litt med ett 4k kamera eller to i tillegg. https://www.arlo.com/en-us/products/arlo-ultra/default.aspx For datalagring så er det litt mer 2019 å se opp mot skyene. Eventuelt i tillegg kjøpe en plug-and-play NAS som speiles mot skytjeneste dersom man ønsker det.
 6. Damer er også tiltrukket av autoritets personer i gul signalvest. Så det er bare å stille seg opp rett bak dem med kaffekoppen i hånda og stirre på rumpa mens de skyter, det synes de er helt topp.
 7. Den er laget for å sanke bjørkeris, men fungerer også til partytriks som sverdsluking.
 8. Blir spennende å se om de legger inn forbud mot vinkelsliper, bladfjæringer og hyssing i samme slengen. Er vel bortimot det enkleste redskapet/våpenet man kan lage. Når det kan lages i en jordhytte i Rwanda, så lar det seg gjøre i en leilighet i Oslo også.
 9. Spørs om den største samekniven min ryker..
 10. (Spør for en venn som ikke er på kammeret.no, men også fordi jeg lurer på det selv) Er det noen som har kjennskap til produksjonen av reservedeler og måleverktøy for Luger P08 og Mauser M98 v/ Kongsberg Våpenfabrikk? Jeg vet at det ble produsert reservedeler til Luger og måleverktøy/tolker til Mauser M98. Har spurt Kongsberg Våpenhistoriske forening, men med negativt svar. Veldig fint vist noen har bilder av deler og måleverktøy.
 11. Service er vel og bra det.. Men for meg er det viktigst først etter salget, hvordan en reklamasjon håndteres. Noen ganger rekker man å ta en utredning om oljeboring i Lofoten innen fyren foran i køa har klart å bestemme seg for hva slags haglammunisjon han skal kjøpe. I slike tilfeller er service nivået litt for høyt.. eller feilprioritert er kanskje mer riktig å si. Irriterende når man vet hva man skal ha og bilen står litt feilparkert utenfor. Da er det fristende å ty til netthandel neste gang.
 12. Kommer ikke gratis det heller.. Verdipåslaget p.g.a utleiemulighet var på 800k når vi kjøpte hus. Man skal leie ut temmelig lenge for å tjene det inn selv om det er skattefritt (enn så lenge). Å kjøpe noe som man selv kan bygge om til godkjent utleie er nok smart, reglene er heller ikke like strenge som de en gang var. Men på den andre siden så er er studentmarkedet i Trondheim nå helt dekket. Man må regne med å leie ut til voksne ikke-studenter med mindre det er helt i sentrum, det kan by på problemer.. Vi har vært heldige med våre, både nåværende og forrige er leger som jobber på St.Olavs, med behov for "pendleleilighet". Men 95% av de som svarer er helt totalt uaktuelle. For 10 år siden var det ikke slik, mer gylne tider for utleier i Trondheim da.
 13. Det er såppas ja La ikke merke til budsjettet på fire tallet før nå. Da blir det vanskelig ut fra kravene dine. Har en kollega som bor i Melhus som nå gliser bredt over den nye veien. Tror han nå bruker kortere tid til jobb enn meg. Steder med tog forbindelse er heller ikke dumt tips, lite egnet for parkering i byen nå. Også har man det stille og fredelig rundt seg, også ett pluss i mine øyne. Men om du får enebolig med garasje til det budsjettet også utenfor Trondheim er jeg ikke så sikker på.
 14. Forbausende mange av mine naboer her på Nyborg (Byåsen) som jobber på St.Olavs. Vet ikke helt hvorfor det er slik. Her er ett som ligger ute nå, bratt hage riktignok.. men helt inntil bymarka. https://www.finn.no/136501091
×
×
 • Create New...