Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content count

  4,854
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

MorganKane last won the day on June 15

MorganKane had the most liked content!

Community Reputation

234 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MorganKane

  LED lykter - runde eller bars?

  Bøyeradien er det essensielle her. Forskning viser at har man med ledbar, må man bøye så mye at det nesten blir ett rør i panna.
 2. MorganKane

  LED lykter - runde eller bars?

  Kommer til å påløpe seg noen flere utgifter dersom du velger ledbar. Vil da trenge addidas bukse, caps med heftig bøy og flip-flop
 3. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Dynamisk er ikke aktuelt i det hele tatt for min del. Ett merkelig forslag, er jo kjøpt for ett helt annet formål. Blir som å starte med skihopp fordi jeg har en hoppdrakt fra 80 tallet liggende på loftet som kona truer med å kaste, selv om jeg ikke har tid eller interesse. Jo, det er en forskjell DoctoRoy. En "flom" av billige plomberte halvautorifler, tror du sjansen er null for at noen prøver å aktivere dem? At det blir enklere å lage våpen fra grunnen av som Chiefen skriver kjøper jeg ikke, man har da tross alt "malen" fremfor seg og en konkret oversikt over hva som må skiftes/repareres. Mekanismen til mini14 er både enkel og ikke ømfintlig for toleranser/justeringer. At barn og tullinger kan løpe rundt i skogen og gjøre seg selv til offer, blir bare en ekstra del av problemet. Det er ikke avsporing å belyse dette synes jeg.
 4. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Dette med at man kan havne i en situasjon der de som eier berørte halvauto rifler har plombering som eneste økonomisk vettuge utvei, gir oss ett meget sterkt argument. Dersom finn.no plutselig oversvømmes av flere tusen (?) plomberte halvautorifler, serverer man en gavepakke for ekstremister som spesialiserer seg på å omgjøre disse til skarpe i stor skala. Løp, bolt og tennstempel selges fritt i USA. Ved å smugle det inn i en container + kjøpe noe mekanisk utstyr, så har man plutselig en illegal våpenfabrikk og ett betydelig større samfunnsproblem. I tillegg har vi disse som Vaquero var inne på, rusede eller rett og slett ubetenksomme folk som kan veive rundt med dem i det offentlige rom. Så vidt jeg vet er det ingen aldersgrense på plomberte våpen, barn kan kjøpe disse og løpe ut i skogen med dem. Skaper en uoversiktlig og usikker situasjon, som er mye verre enn om de forblir i eiet til lovlige eiere. Har de virkelig ikke tenkt på dette?
 5. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Aner ikke, men tørr påstå de våpnene utgjør ett større problem for samfunnet i plombert stand.
 6. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Ikke sikkert det vennskapet er 100% gjensidig. Slik du har fremstått i dine innlegg over lengre tid nå, så er ting helt ok såfremt det ikke går ut over deg og det du driver med. Ser du ikke selv at også det du driver med er kun en hobby/sport, to voksne ord for "lek". Uavhenig av hvor mange forbund du skyter i, det er for moro skyld du driver med det. Noe som gir deg livsglede. Slik er det når jeg jakter gås med min halvauto 2 ganger i året også. Og du står der og pisser på det som unødvendig. Deg om det.
 7. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Tror ikke det er noe poeng i å få nhd til å se mer stort på det i alle fall. Skylappene hans er for store. Dette går ikke ut over hans egen pistolskyting på hobbynivå og jakt med boltrifla, så da eksisterer ikke problemet. At jeg med avstivet tommel på høyre hånd har nytte av halvauto rifle, at noen driver med dynamisk, verden går fremover og at preferanser generelt er ulikt.. Det ser ut til å være litt for vanskelig å ta inn over seg.
 8. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Så unyttig er det ikke å "spre" historiske objekter blant sivile, noe man lærte av Palè brannen i 1942. Stadig graves det opp nye historiske detaljer. Det oppstår en kompetanse og ett "fagmiljø" som ellers ikke ville vært der. Man har dem på sett og vis til låns, mens man trasker rundt på denne kloden.
 9. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Tullete argument i så fall.. Levetid kan være så mangt. Fra 300år med tørr lagring i våpenskap, til at Ola Rypejeger tryner i steinura neste uke og velger å ta opp frimerkesamlingen som hobby i stedet. Jeg vil tro en naturlig utfasing går temmelig kjapt, og at samfunnsrisikoen ved at de eksisterer fram til de skrotes er minimal.
 10. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Sett fra andre siden av bordet, så er det en plundrete løsning å inndra de våpen som forsvinner fra godkjenningslista. Med den diskusjon og surmuling det medfører. Over tid, så vil jo problemet* løse seg helt selv. En dag parkerer vi alle tøflene og vandrer ut på de evige jaktmarker. Så når krana for nye ut på markedet er skrudd igjen, så tror jeg selv politikere har vett nok til å skjønne at det vil bli en naturlig "utfasing" over tid. En god del vil nok plombere/skrote noe som ikke er salgbart også, av ymse årsaker. *) sett fra andre siden av bordet
 11. MorganKane

  Lyddemper på 223.

  Litt forskjell er det såklart. Men plunder også.. bommet i fjor på ei gås p.g.a at rifla var innskutt uten demper og ikke med slik jeg trodde. Skal man se positivt på det, så er det en fin unnskyldning å ha på lur. Det smeller likevel ganske høyt. Med en angre knapp ville jeg ikke dempet denne rifla (eller kjøpt den forsåvidt). Jada.. jeg vet.. skytestillingen.. Men formålet var å holde rifla løst for å sjekke munningsvipp 😛
 12. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Skrev jo oljeinstallasjoner.. men samme det. Det florerer av andre ondsinnede rykter om hvordan det er på plattform også, forskjellen er at de stemmer. Man blir både bortskjemt, lat og feit En Mini 14 videre til den yngre generasjonen synes jeg blir litt som å putte en guppy fisk nedi en fyrstikkeske og gi den bort mens den fortsatt spreller litt. Jeg har mine i våpenskapet fortsatt, får se hva fremtiden bringer. Kanskje blir de spiker, tåpelige rettrekkere eller noe ikke-salgbart. Vi får bare prøve å påvirke utfallet i mest mulig positiv retning. Det som skjer skaper presedens for kommende restriksjoner, så saken gjelder i grunnen alle som driver med sportskyting og jakt.
 13. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Det sporer av ja.. men å påpeke en feilaktig påstand må vel kunne gå an. For her tar DoctoRoy feil. -En god del plattformer har knivlagingsverksted (får gratis knivemne på Grane plattformen for eksempel, den jeg prøvde å lage der ble veldig stygg..) -Flere plattformer har sløyebenk for fisk, med fileteringskniver og grovere kokkekniver. Tipper det er restriksjoner i.f.m helikopterreisen/håndtering av bagasje/motvirke at idioter drar med seg idiotiske ting.
 14. MorganKane

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Vært noen turer på diverse oljeinstallasjoner i Nordsjøen og ellers rundt omkring i verden. Aldri hørt om noe slikt forbud.. Ville vært komisk, å forby kniver ett sted med bortimot åpen tilgang til ventiler, tavlerom og alskens mikkmakk som kan sende hele greia til himmels.
 15. MorganKane

  Dagens annonse på finn.no

  Tre stykk .357 patroner til 100kr https://www.finn.no/121136464
×