Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content Count

  5,719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

MorganKane last won the day on June 6 2019

MorganKane had the most liked content!

Community Reputation

595 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Casstrøm woodsman i Böhler K720 stål kanskje? Hendig liten sak med skandinavisk egg.
 2. Min første Marlin 336 ga ingen gledespoeng i allefall. Produsert før overgang til Remington. Hadde en fabrikasjonsfeil i kassen, såppas graverende at børsemakeren til butikken jeg kjøpte den fra sa at den absolutt ikke måtte skytes med. Men reklamasjon på en helt ny rifle viste seg å ta ett år og ørten eposter. Mottok etter hvert en ny som var blant de første etter overgang til Remington. Tilfeldig kanskje, men den var i allefall ok.
 3. MorganKane

  Knivstål FAQ

  Ikke kjennskap til kniven, men stålet ser ikke så verst ut det. https://www.bladehq.com/cat--Best-Knife-Steel-Guide--3368#n690 Bestilte en jeg også, rakk det før de satte opp prisen. Men den blir julegave. Er ikke så stor fan av fingervern og avstand frem til bladet. Litt lettere å "småspikke" uten føler jeg.
 4. Du kan selge den ja (må se å få gjort det samme selv). Er nok mest ryddig å informere kjøper om situasjonen rundt denne rifla, i tilfelle han ikke vet det. Går forresten fint å bytte brukernavn!
 5. Hei, noen som vet om det var vanlig å sette på slike emblem på gamle amerikanske våpen? Har emblemet noen betydning, f.eks ranch tilhørlighet? Eller bare rett og slett pynt/dekke over skade? Hører gjerne synpunkter og synsing om hva det kan være, er litt nysgjerrig på den lille sinte kua.
 6. Mest presise hagla jeg har prøvd!
 7. Colt Lightning pumperifle er snasent. Rent estetisk er de en perle, og sammenligner man med Winchester 1873 så er kassen kortere og lettere. Det går en patron mer i magasinet på Lightning rifla enn 1873'en min, selv om de er like lange. Men der stopper mye av det positive synes jeg, dersom man skal se "fornuftig" på det. De er kinkige å demontere for puss og har en del ublu kanter, ikke sjelden kontorpølsefingrene mine får seg noen små kutt når man fikler med det der.. Den jeg har i 38-40 er ekstremt kilen på patronfølgerene. Nye hylser fra starline er ørlite ulik de orginale, så da må man file svært lite.. og der klarte jeg såklart å ta av for mye. Måtte kjøpe ett ubesudlet orginalt sett fra USA, men de var ørlite feil i motsatt retning igjen og måtte shimses. Etter en del prøving og feiling fungerte rifla fint. Satte glad og fornøyd den vekk, men når jeg tok den fram igjen, så var det på'n igjen av uviss grunn. Er så utrolig lite som skal til for at tomhylsa ikke vil ut. Har en i "small frame" også. Der er lademekanismen ulik og fungerer bedre. Men tennåla er i kobber? Ser i allefall slik ut.. Etter 50 skudd med .22short begynte jeg få noen klikk. Fiksbart ved å spisse nåla litt kanskje, men har i grunnen konkludert med at Lightning riflene jeg har egner seg kun til samling. Så slipper man å bekymre seg for å knekke de nesten komisk skjøre grepsplatene til pumpemekanismen også. Men ikke misforstå, jeg digger Colt Lightning pumperifle. Skulle gjerne hatt flere til samling, men skeptisk til å bruke dem til skyting. Vil forbause meg dersom reproduksjonene ikke har arvet en del av de svakhetene fra den opprinnelige konstruksjonen.
 8. Har man egen skytebane som du skriver (med nødvendig godkjenning) så er det jo null problem. Jeg har kontaktet politiet angående dette og fikk en tydelig tommel ned. Dette er nå ca 15 år siden. Omstendighetene kunne knapt vært bedre. Tillatelse fra grunneier (min far), 2km til nærmeste hyttenabo og ingen faste installasjoner som skulle stå der etter endt skyting. Etter flere eposter frem og tilbake, ga jeg opp. Helt klart feigt av meg, men satt med ett inntrykk av at slik aktivitet med letthet kan vris over til at man driver med noe ulovlig. Da var det ikke verd det følte jeg. Det er f.eks nok at man er flere som skyter, så var det å ansees som organisert trening. Eneste utvei som ble presentert var at jeg gikk gjennom prosessen med å få godkjent skytebane. Men dette var ikke .22lr med demper, selv om det i prinsippet ikke skulle spille noen særlig rolle. Her får man bruke en dose sunn fornuft, som ellers i livet. Men jeg sukker litt oppgitt hver gang noen skriver at det er bare å informere politiet, fult så enkelt opplevde jeg det altså ikke. Og skal man gjøre det, så ta det muntlig med dem. Kanskje prøv å få til samme løsning som praktiseres i NVS, altså at man ringer inn og varsler når man starter skyting og når man avslutter. Politiet er flere steder vant med en slik løsning, men det fordrer litt godvilje fra deres side. Dessverre. Pass på .22lr mot alskens treplanker forresten. Den lille rakker'n kan ha en helt annen utgangsvinkel enn det man tror er fysisk mulig.
 9. Styr alltid unna svartkruttvåpen med krone over ELG, det pleide bestemor bestandig å si.
 10. Sikker på det? I følge "Trade & Hallmarks on Firearms in Belgium" Bruno Joos De Ter Beerst, så er det brukt mellom 1893-1968 og dermed garantert ikke "innafor"
 11. Målet må vel være å få til noe alà det Asterix og folkene i Gallia får til. Helt annet kjøtt på villsvin enn pattegris sikkert.. Men har prøvd å stappe nassenøff i bryggekjelen ett par timer, og så senere på bålet. Det ble det knapt spisbart. Mistet teksturen i kjøttet. Har sett på sous vide som ett sikkerstikk m.t.p steking av alt kjøtt, men dette ble en vekker om at noe kjøtt rett og slett ikke er egnet. Om villsvin er det.. tja.. ikke vet jeg.
 12. Den er laget for å sanke bjørkeris, men fungerer også til partytriks som sverdsluking.
 13. Blir spennende å se om de legger inn forbud mot vinkelsliper, bladfjæringer og hyssing i samme slengen. Er vel bortimot det enkleste redskapet/våpenet man kan lage. Når det kan lages i en jordhytte i Rwanda, så lar det seg gjøre i en leilighet i Oslo også.
 14. Spørs om den største samekniven min ryker..
 15. (Spør for en venn som ikke er på kammeret.no, men også fordi jeg lurer på det selv) Er det noen som har kjennskap til produksjonen av reservedeler og måleverktøy for Luger P08 og Mauser M98 v/ Kongsberg Våpenfabrikk? Jeg vet at det ble produsert reservedeler til Luger og måleverktøy/tolker til Mauser M98. Har spurt Kongsberg Våpenhistoriske forening, men med negativt svar. Veldig fint vist noen har bilder av deler og måleverktøy.
×
×
 • Create New...