Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content Count

  5,702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

MorganKane last won the day on June 6

MorganKane had the most liked content!

Community Reputation

592 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vil slå ett slag for elektrisk kjedesliper og en flatfil til rytterne. Bruke tiden på å ta en pause fremfor å kvesse lenge som en ninja i felt. Heller ha en pose med ferdig kvessede kjeder liggende klar, bytte ut når det er sløvt. Brukte rundfil for hånd når jeg jobbet med linjerydding og skogrydding, men jeg klarte i allefall ikke å gjøre det både kjapt og konsist. Går greit nok når man kvesser opp ett kjede for første gang, men etter noen runder blir det ujevnt kvesset selv om man teller antall drag med fila. Oppspent i kjedesliper så går slipeskiven i friluft når man er ferdig med en tann. Man merker godt på ett gammelt kjede at noen tenner må man fjerne mye gods på, mens på andre tar slipeskiven så vidt borti. En billig sånn sak funker forbausende fint https://www.jula.no/catalog/hage/ved-og-hogst/motorsager-og-tilbehor/tilbehor-til-motorsag/kjedesliper-255056/ Så får man vurdere å dra til litt ekstra dersom man bruker motorsag mye. Har litt dårlig erfaring med å tryne med rundfil i lårlomma også.. Skal man ha likevel ha rundfil, så finnes det en type med skaft som skråner i vinkel. Slik at fila løftes rett opp når man har fullført draget, gjør det litt enklere ved frihånd kvessing.
 2. Hei, noen som vet om det var vanlig å sette på slike emblem på gamle amerikanske våpen? Har emblemet noen betydning, f.eks ranch tilhørlighet? Eller bare rett og slett pynt/dekke over skade? Hører gjerne synpunkter og synsing om hva det kan være, er litt nysgjerrig på den lille sinte kua.
 3. Mest presise hagla jeg har prøvd!
 4. Nå må vi ikke begynne på'n igjen med intriger og surmuling. Jegermeisteren har bidratt til dette forumet. Bakgrunnen til opprydding i tråder var mye støy og modereringsjobb for noe som er på siden av "tema", verre er det ikke.
 5. Colt Lightning pumperifle er snasent. Rent estetisk er de en perle, og sammenligner man med Winchester 1873 så er kassen kortere og lettere. Det går en patron mer i magasinet på Lightning rifla enn 1873'en min, selv om de er like lange. Men der stopper mye av det positive synes jeg, dersom man skal se "fornuftig" på det. De er kinkige å demontere for puss og har en del ublu kanter, ikke sjelden kontorpølsefingrene mine får seg noen små kutt når man fikler med det der.. Den jeg har i 38-40 er ekstremt kilen på patronfølgerene. Nye hylser fra starline er ørlite ulik de orginale, så da må man file svært lite.. og der klarte jeg såklart å ta av for mye. Måtte kjøpe ett ubesudlet orginalt sett fra USA, men de var ørlite feil i motsatt retning igjen og måtte shimses. Etter en del prøving og feiling fungerte rifla fint. Satte glad og fornøyd den vekk, men når jeg tok den fram igjen, så var det på'n igjen av uviss grunn. Er så utrolig lite som skal til for at tomhylsa ikke vil ut. Har en i "small frame" også. Der er lademekanismen ulik og fungerer bedre. Men tennåla er i kobber? Ser i allefall slik ut.. Etter 50 skudd med .22short begynte jeg få noen klikk. Fiksbart ved å spisse nåla litt kanskje, men har i grunnen konkludert med at Lightning riflene jeg har egner seg kun til samling. Så slipper man å bekymre seg for å knekke de nesten komisk skjøre grepsplatene til pumpemekanismen også. Men ikke misforstå, jeg digger Colt Lightning pumperifle. Skulle gjerne hatt flere til samling, men skeptisk til å bruke dem til skyting. Vil forbause meg dersom reproduksjonene ikke har arvet en del av de svakhetene fra den opprinnelige konstruksjonen.
 6. "Opp som en løve (høringsinstans for Justisdepartementet i våpensaker så sent som 2014) og ned som en skinnfell" Selv om dere som startet opp NOJS hadde store planer for hva det skulle bli, så er faktum at det klarte dere ikke. Dere forlot ikke skuta med seilene oppe i god vind. Vi krabbet om bord og innså at dette ikke var "liv laga". Desverre, for vi skulle gjerne hatt slagkraftig NOJS.
 7. Det er lett å ønske seg noe stort og flott, en paraply organisasjon for norske våpeneiere. Men det krever INNSATS! Gratis innsats fra folk som brenner for det ut over normal styredrift. Har vi det? Eller må vi våkne og innse at kammeret.no er ett gjenlevende internettforum i 2019. Jeg synes ikke 2007 er lenge siden i det hele tatt, men måten man kommuniserer digitalt har endret seg betraktelig. Om vi da har sviktet dere, hva er alternativet? Slik det er nå går kammeret.no rundt, men det genereres ikke noe stort overskudd og det tas ikke ut lønn. Skulle vi lønnet advokat som tidligere, ville jeg aldri vært i styret og stilt meg personlig økonomisk ansvarlig for dette.
 8. For min del er jeg ikke fremmed for å la det ligge ute og låst for flere innlegg. Kan forstå en viss harme og irritasjon over at trådene ble fjernet. Intensjonen med å fjerne trådene har vært todelt. At de er betente tråder med til dels stort behov for moderering, samt å vri fokuset over på det forumet egentlig skal dreie seg om. Krangling og personangrep om saker som er irrelevant i forhold til jakt/skyting er ikke grunnen til at forumet ble opprettet. Dette er ikke bare noe moderatorer og styret har tatt fra eget hode akkurat nå, men noe vi også har fått tilbakemeldinger på opp gjennom årene. Kanskje bidrar det til mer "faglig diskusjon" og bedre omdømme til forumet. At dette er ett sted det diskuteres relevante tema, ikke en krangleklubb for noen få. Men om det hjelper vet jeg ikke. Vi har fortsatt Off Topic der man kan skravle, så ikke dra dette helt ut av proporsjoner. Dere er fortsatt velkomne til å skrive der.
 9. Skulle tro jeg var stor fan av Gastromat, profilbildet tatt i betraktning. Men det er virkelig ett krydder jeg ikke skjønner meg på. Hvitløk og MSG som i noe asiatisk, men sauset sammen med alt mulig rart. Klarer ikke se noe vettugt formål egentlig, suppe kanskje? Velger å tro munken på bildet holder en kopp karsk.
 10. Har man egen skytebane som du skriver (med nødvendig godkjenning) så er det jo null problem. Jeg har kontaktet politiet angående dette og fikk en tydelig tommel ned. Dette er nå ca 15 år siden. Omstendighetene kunne knapt vært bedre. Tillatelse fra grunneier (min far), 2km til nærmeste hyttenabo og ingen faste installasjoner som skulle stå der etter endt skyting. Etter flere eposter frem og tilbake, ga jeg opp. Helt klart feigt av meg, men satt med ett inntrykk av at slik aktivitet med letthet kan vris over til at man driver med noe ulovlig. Da var det ikke verd det følte jeg. Det er f.eks nok at man er flere som skyter, så var det å ansees som organisert trening. Eneste utvei som ble presentert var at jeg gikk gjennom prosessen med å få godkjent skytebane. Men dette var ikke .22lr med demper, selv om det i prinsippet ikke skulle spille noen særlig rolle. Her får man bruke en dose sunn fornuft, som ellers i livet. Men jeg sukker litt oppgitt hver gang noen skriver at det er bare å informere politiet, fult så enkelt opplevde jeg det altså ikke. Og skal man gjøre det, så ta det muntlig med dem. Kanskje prøv å få til samme løsning som praktiseres i NVS, altså at man ringer inn og varsler når man starter skyting og når man avslutter. Politiet er flere steder vant med en slik løsning, men det fordrer litt godvilje fra deres side. Dessverre. Pass på .22lr mot alskens treplanker forresten. Den lille rakker'n kan ha en helt annen utgangsvinkel enn det man tror er fysisk mulig.
 11. Styr alltid unna svartkruttvåpen med krone over ELG, det pleide bestemor bestandig å si.
 12. Sikker på det? I følge "Trade & Hallmarks on Firearms in Belgium" Bruno Joos De Ter Beerst, så er det brukt mellom 1893-1968 og dermed garantert ikke "innafor"
 13. Målet må vel være å få til noe alà det Asterix og folkene i Gallia får til. Helt annet kjøtt på villsvin enn pattegris sikkert.. Men har prøvd å stappe nassenøff i bryggekjelen ett par timer, og så senere på bålet. Det ble det knapt spisbart. Mistet teksturen i kjøttet. Har sett på sous vide som ett sikkerstikk m.t.p steking av alt kjøtt, men dette ble en vekker om at noe kjøtt rett og slett ikke er egnet. Om villsvin er det.. tja.. ikke vet jeg.
 14. Kanskje det kan friste med noen Bowie Kniver? Denne til 25 000kr er det bare laget EN av, forstå det den som kan. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=141268090 Dersom den er for dyr, så kanskje denne til 15 000kr? Den er laget til minne om en skuespiller som nå er dau, og det er jo helt sensasjonelt! Så unikt og enestående at jeg finner ikke ord.. Drømmen må være å ha denne, en av John Wayne commemorative winchesterene og en neve OL pins. Da har man virkelig sikret seg nok penger for alderdommen. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=140953366
 15. Datasikkerhet er viktig det, der har du rett Hedemarkingen. Men det spørs jo på bruken.. National Security Agency bryr seg neppe om ei bikkje i Hedemark som sitter og driter i hundegården sin. Man må tilpasse løsningen etter behovet, ikke motsatt. For min del er det bekymringsløst at jeg har en vanlig hyllevare NAS og noen kameraer med skyløsning. Jeg sa noen ;) Tror ikke det blir en enkel oppgave å lage ett brukervennlig kamerasystem med trådløse kameraer i 4k, som filmer i mørket, er vanntette, lys, mikrofon/høytaler, geofencing, inndelte soner, kan styres og sende live til mobiltelefon/tv/nettbrett osv..
×
×
 • Create New...