Jump to content

Rausheim

Members
 • Content Count

  3,851
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Rausheim last won the day on June 15

Rausheim had the most liked content!

Community Reputation

158 Excellent

About Rausheim

 • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

1,314 profile views
 1. I følge forvaltningsloven er det vel maks 3mnd og hører man ikke fra dem at det tar lengre enn 3 mnd, skal det defacto godkjennes. Det hadde vært artig å sett utfallet om noen faktisk kjørte en sak på det der.
 2. Kan bekrefte at det tar 6mnd nå på Agder. Har ganske mange nybegynnere hos meg som sendte papirer før sommeren.
 3. Om rifla heter Mauser eller Ruger har ingen betydning, men om den er halvautomatisk og fra fabrikk kan ta mer enn 10 skuddsmagasiner, så ligger børsa dårlig an om man skal tolke den nye loven. Står ingenting spesifikt i loven "Mini 14 er forbudt".
 4. Brownells har vel det beste utvalget i Norge. Dimensjonene du skal ha mener jeg på er .300" og 60 grader svalehalespor. De trenger ikke hete STI, men det regner jeg med du vet. Høyden er fra toppen av "basen"/festet til toppen av kornet, men strengt tatt er det mellom toppen av sleiden og toppen av kornet.
 5. 5" vs 6" har litt forskjell. En ting er siktelengden er lengre på 6", en annen ting er at du får mer tyngde fremme som vil hjelpe en del på munningsvipp og siden brems/kompensator ikke er tillatt til vanlig NSF, så har det litt for seg. Minuset er at 6" pleier å være noen få lapper dyrere. Ser at sikter blir nevnt også nå. Her er det mange feller å gå i, spesielt om man tenker at tridot osv er veien å gå. Det er den ikke. De beste siktene du får til bane og felt er jernsikter (stillbare sådan) som du soter, ferdig med den saken. Sliter man litt med synet, så kan man til nøden
 6. Rausheim

  Tesro

  Får plass til 6 i min.
 7. I utgangspunktet kan du låne boltrifle/brekkhagle bort til noen med jegerprøven. Men, så det som gjør det hele komplisert, er at vedkommende kan ikke låne om han har søkt og fått avslag. Men har han aldri søkt og følgelig ikke fått avslag, kan de låne. Så er det magiske spørsmålet, hvordan vet man om folk har søkt før? Det er også derfor ingen låner bort noe som helst uten at de har kort på noe tilsvarende noe.
 8. Om BUL'en blir akkurat litt over det du hadde tenkt å gi, så kan du egentlig glemme den eneste Sig'en som er vits i å handle, nemlig nyprodusert P210 som ER det ypperste du får til bane og felt av 9mm. Du kan også se på de gamle modellene og disse er også knallgode våpen som fremdeles har treffsikkerheten til en dugende 22-pistol. Av 1911, Tanfoglio, Pardini (og noen til) så handler det mest om hvilken grepsvinkel som passer deg best. Er du en typisk vedkubbeskytter, så vil du like Pardinien godt og de er i mine øyne akkurat hakket under P210. For å koke litt på 1911 og
 9. Ja ok, det var allerede ødelagt fra før altså. Er ganske sløvt å sende med sånt og attpåtil kamuflere det med "vær så god, her har du noen ringer" som de garantert har prøvd å få av men resultert i å strippe skruehodene.
 10. De likte ikke at folk "veivet rundt med våpen mellom løypene og i fellesområder som kafeteria", derfor de vil innføre kammerflagg i hylstrede våpen. De kunne heller (som mange, inkl meg har skrevet til de om) innført en regel som forbyr folk nemlig å fikle med sånt der det ikke er tillatt. Var jo strengt tatt derfor hvorfor kammerflagg ble verboten i feltløypa opprinnelig...
 11. Du skulle aldri borret opp de skruene, en ting er at garantien garantert ryker, men du bruker jo selvsagt varme for å løsne det opp Men ellers høres det ut som et typisk "moment? Ja, det er viktig å stramme godt"-tilfelle som altfor mange våpenforhandlere gjør når de monterer slikt, uten å faktisk vite hvordan det skal gjøres og en momentnøkkel er noe som ikke eksisterer. Når det kommer til selve basene, så er det enkelte produsenter som sender med skruer som allerede har blitt dyppet med blå loctite. Aldri sett med rød, for til sånt som "kanskje skal av en gang i tide
 12. De fleste våpenkontorene trenger du ikke påføre modellen for å kjøpe håndvåpen
 13. Kammerflagg i hylstrede/nedpakkede våpen som det eneste forbundet i verden, der alle andre sier "forbudt å fikle med våpen i kafeteria og oppholdsområder", er ganske idiotisk. Det mener de fleste ihvertfall.
 14. Jeg regner med du har lest idiotforslagene fra TK?
 15. De er altfor opptatt med å lære skyttere at et våpen kan pekes på alt og fikles med overalt, så lenge du har en plastbit stikkende ut av den.
×
×
 • Create New...