Jump to content

Rausheim

Members
 • Content Count

  3,616
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rausheim last won the day on February 23 2017

Rausheim had the most liked content!

Community Reputation

62 Excellent

About Rausheim

 • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

986 profile views
 1. Er jo din eiendom, om du ikke får det du vil ha (selv det som kan defineres som rettmessig ditt) er det jo bare å nekte jakt på din eiendom. Om dette valdet gir såpass mye som 30 dyr, burde du jo ha nok til å få 12-13 dyr eller noe på ditt alene. Lokale forskrifter gir deg veiledning om kvotefordeling osv. I verste fall må du starte ditt eget "vald".
 2. Rausheim

  9mm NATO

  Det er ikke NATO-ammo, Geco av grei årgang. De er ganske sprekt ladd og noen av dem har jernkjerne, men ikke den typen som ødelegger militærrifler 😀 FunFact: NATO-ammo kan forøvrig fint brukes i moderne pistoler i god stand, men ikke i gamle WW2-greier.
 3. Rausheim

  Ei rifle til alt

  Sammen med en baksekk, så har jeg skutt langhold med den. Var jo "til alt" det dreide seg om. Eneste minuset med tofoten, er at den kunne gjerne vært justerbar i høyden, da det blir veldig mitraljøsepreg av stilen man holder uten baksekk...
 4. Rausheim

  Ei rifle til alt

  Vel, den gamle BRNO'en har ikke innebygd tofot, ekstra magasin i kolben, snellertavtrekk, vekt på under 3kg og masse annet 🙂
 5. De ble jo godt brukt til høstjakta, er jo derfor de ble forbudt og har en egen boks "Karabin" på våpensøknaden. Før i tiden når "alle" var med i HV og de faktisk avholdt øvelser, ble våpnene skutt, oljet og inspisert. Så kom jakta, ingen vedlikehold og når det var tid for øvelse 2 år etterpå, kom de med en rustklump som en gang i tiden var en US Karabin. Fritt fra hukommelsen 😀
 6. Rausheim

  Ei rifle til alt

  Ei rifle til alt... Om jeg måtte velge kun ei av børsene mine (den samlinga er stor, både de som ligger i Norge og i statene) som skulle vært til "alt" og som lovlig kan benyttes til jakt i Norge, så måtte det bli Steyr Scout i 308.
 7. 5-6 grain under det kuletanga sier den skal gjøre er ikke så galt. Spesielt på riflekuler type lang, så har temperatur veeeeeeldig mye å si. Det kan tenkes at mikrorillene osv ikke blir helt fylt osv. Tviler på du har fått zink i blandinga, for på 2kg og for å kunne ha så "mye" å si, ville du sett en grøtete konsistens i gryta.
 8. Ser ikke helt vitsen med kunstgress på en skytebane. Vanlig grus er jo det beste, da kan man jo både sette opp fallfigerer (som vil lage hull i "gresset") og faktisk skyte i bakken uten å ødelegge noe.
 9. Nå er man jo rimelig blåst om man benytter en skytebane til å sole seg på, men om de har brukt et Norges-flagg, så er det jo også blåst da det kan bety alt mulig rart.
 10. I utgangspunktet er jeg for at alle kan kjøpe våpen uten noe mer om og men (vokst opp med andre grunnlovestillegget i USA) og sånt burde det vært i Norge også. Men, så skal jeg ta av "alle former for regulering av våpen må bort"-hatten som brukes i pro-gun verdenen og ta en ting som er fornuftig med disse 6mnd i Norge for kjøp av håndvåpen. Når jeg er i USA så jobber jeg både for meg selv som børsemaker og på Cabela's som våpenselger/børsemaker. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har hatt en skarpladd pistol pekende rett mot meg hver gang en kunde skal sjekke ut et hylster eller noe, men sånt må man vel forvente av og til når det kun kreves et førerkort eller noe annet som forteller at du bor i staten du kjøper våpenet i, i de fleste statene for å kjøpe en gunner. Men sant skal sies, så har jeg sett lignende greier fra gamle medlemmer i pistolklubber her til lands, som dukker opp for å få godskrevet litt aktivitet for å kjøpe en eller annen gunner. For ikke å glemme *grøss* elgjakta, der fyker det seriøst kuler rett over hodet mitt hver jævla sesong.
 11. Nei, tap av førerkort pga overskridelse av hastighet er ikke grunnlag for å avslå våpensøknad. Hadde det vært fyllekjøring, er det noe helt annet. Dette er de typiske tingene som gir avslag/inndragelse: Fyllekjøring, vold og narkotika.
 12. Nå er det noen år siden jeg tok jegerprøven, men jeg husker at våpen og håndtering av våpen samt sikkerhet, var på et minimumsnivå (nå har jeg riktignok bakgrunn fra forsvaret og politiet i USA, men de 5 minuttene jeg tar med nybegynnere på pistolbanen er mer innholdsrikt enn den obligatoriske kvelden på jegerprøven). Det snakket om våpen jeg husker, var det vanlige pisspreiket om hva som var greit på katter. Det finnes riktignok hederlige unntak, jeg er selv tidvis jegerprøveinstruktør og de jeg har holdt kurs sammen med har hatt ganske god peiling.
 13. Når jeg ser hvem de ansetter, så er det utrolig at de i det hele tatt vet hva ei rifle er for noe...
 14. Problemet med veibyggingen (hvertfall de prosjektene de har hatt på sørlandet) er at de dimensjonerte for gårsdagen/dagens trafikk og ikke hvordan den ville bli om 10-20 år til. E39 Lyngdal-Flekkefjord er jo et skrekk-eksempel på dette. I Atlanta har vi 16-feltsmotorvei og dette går helt greit.
 15. At bilbruken økes, sier seg jo selv med økende befolkningsvekst. Hvorfor ikke bare bygge ut de pressede veiene? Noen av de som lider mest (etter fattige folk) på begrensing av trafikk til byene, er bedriftene som lever av å få folk inn i butikkene. Det politikere flest her på berget ikke skjønner, er at folk ikke er interessert i masse utsmykning og gågater, da de helst vil kjøre inn blant hyllene på butikken og deretter kjøre bort til kassa for å betale. Er flere gode eksempler i regionen jeg bor i når jeg er i Norge. I sentrum så var det mye butikker og sånt, så skulle bilistene jages ut fra hovedgaten og det ble bygget diverse greier. Samtidig ble det bygget en stor handelspark 4-5km unna i samme kommune med parkeringsplasser i hopetall. Resultatet? Butikkdød i sentrum da "det er enklere å bare kjøre opp til handelsparken for der kan vi parkere". I denne handelsparken ligger de på rett under milliarden i årsomsetning. I sentrum er det eneste som redder dem, er noen få nisjebutikker og gjennomstrømmen av tusenvis av Rogalendinger som skal til hyttå. I nabokommunen (som er, ihvertfall frem til høsten, innelukket av en bomring i flere år) som en spøkelsesby å regne, der det kun skal en nedleggelse av hjørnestensbedriften før det regelrett havner på Robek-listen. Sentrum i den kommunen består av gamle fredede bygninger og fjerning av parkeringsplasser (denne "byen" kan egentlig kun reddes av en kraftig bybrann for å bli kvitt alt det verneverdige).
×
×
 • Create New...