Jump to content

Rausheim

Members
 • Content Count

  3,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rausheim last won the day on February 23 2017

Rausheim had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

About Rausheim

 • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

767 profile views
 1. Rausheim

  Reserve våpen, håndvåpen

  Kan hende de strammer inn paa "NorgesFelt-muligheten" til aa skaffe seg flere starter for lettere aa skaffe seg reservevaapen? Ville ikke forundre meg.
 2. Rausheim

  Politiet kjøper SIG Sauer P320 X-series

  Selger en del P320 i uka, men aldri i livet om jeg ville hatt en til tjenestebruk. HK VP9 ville vært et bra alternativ eller Sig P226
 3. Rausheim

  Mann skutt av sin egen hund

  Min favoritt er den doede/skadeskutte reven som skyter jegeren med ei ladd og usikret hagle ved aa kante den.
 4. Rausheim

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Litt vanskelig naar jeg bor ca 4000 miles unna Norge. Men, den som faar det forslaget igjennom og godkjent i DFS sentralt, skal faa en AR15 av meg, for da flytter jeg produksjonen til Norge.
 5. Rausheim

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Begge mine AR-rifler kaster tomhylsene fremover om det er messinghylser, men kaster dem overalt ved bruk av staalhylser. Hadde vaert artig med en DFS-klasse for sivile med AR15. Dioptersikter og slikt finnes allerede til AR og blir brukt til enkelte skytegrener her borte.
 6. Rausheim

  Ny jaktulykke

  Problemet er at dette ofte er byfolk som aldri vokste opp med jakt eller våpen og det bittelille de lærer på jegerprøven er glemt eller bare noe de pugget (for de 3 spørsmålene de får på prøven). Resterende tilfeller er folk som har ei slik jakt-tåke at de skyter og spør siden.
 7. Rausheim

  Dagens annonse på finn.no

  Pøh! Bli med meg på elgjakta i vårt jaktlag og du vil absolutt føle behovet for denne når du sitter på post 😯
 8. Rausheim

  Hva har visakortet blitt svidd på idag?

  Slapp av, det kommer 😁
 9. Rausheim

  Hva har visakortet blitt svidd på idag?

  Denne ble med hjem i dag. 550$ med magasiner, sikter og masse ammo. (Ja, jeg bor I USA)
 10. Selger du 22-revolveren er det plankekjøring å få en ny 22lr (du kan også skrive på i søknaden, avhender nåværende revolver i 22lr ved ervervelse av ny 22lr pistol). 9mm eller 45 til militær vil du få godkjent. Men, i ditt tilfelle kan det hende "taktisk søking" ikke vil fungere, om du ønsker begge, dvs kjøpe en 45 først og en 9mm etterpå, da det programmet (grov) du da ville måtte søke om 9mm til allerede blir dekket av en pistol i 32acp.
 11. Rausheim

  spørsmål til pistolsøknad

  Strengt tatt har de ikke lovhjemmel for å kreve at du har handlet våpenskap før du søker, men enkelte våpenkontor innfører egne regler... Teorien slik den er i følge loven/forskriften er at du kan handle våpen, men samme dagen må du også handle våpenskap. Men som jeg nevnte ovenfor, praksis er forskjellig fra kontor til kontor.
 12. Rausheim

  Skadeskutt en rev men finner den ikke igjen!

  Dette er grunnen til at vi lærer dere på jegerkurset om å kjenne deres begrensinger... 60m på en rev er langt for en uerfaren jeger. Men om du ikke fant blod eller hår, så kan det jo tenkes at du bommet helt på den. Du kan muligens få lånt en hund av noen (selv en som ikke er jakthund) som vil kunne snuse seg frem i umiddelbar nærhet av en eventuell død rev.
 13. Rausheim

  Storviltprøven 2018

  Ble skuffet over at det ikke var lov å ta prøven med granatkaster til Garand 🙁
 14. Rausheim

  Pistol - mateproblem - løsning

  Du glemmer noe av det viktigste når det kommer til lading, nemlig at om noe virker i pistol A så kan det være absolutt helt feil i pistol B. At ei relativt godt utviklet ladning fungerer fint i de pistolene du nevner er ikke rart, da disse også har romsligere kammer (det er jo tjenestepistoler hele gjengen). Du sier du har kjørt på med COL på 28,8mm på RN og TC, svaret ligger jo i dette da TC blir tynnere jo lengre frem på kula du kommer mens på RN er den jo så godt som like feit helt frem til avrundingen. Om du fikk luggingen og måtte opp i ei 14 punds fjær for at det virket på en 1911 med den ladningen på N320, bekrefter dette, da 9-11 høres riktig ut på 1911 med det kruttet. Ville prøvd med en COL på 0,5 mindre og testet.
 15. Rausheim

  Tips til ny pistol for bruk i militærfelt

  Nå må dere huske på at et godt avtrekk "over there" er fra 1,5 til ca 2kg. I tillegg på gunsmith-linja ble vi oppfordret til å aldri gjøre et avtrekk på våpen annet enn 22lr, lettere enn 1,4kg...
×