Jump to content

Rausheim

Members
 • Content Count

  3,599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rausheim last won the day on February 23 2017

Rausheim had the most liked content!

Community Reputation

56 Excellent

About Rausheim

 • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

907 profile views
 1. Det er problemer med unummererte våpen og videresalg i statene, dessuten må den påføres importørens navn og stat (sistnevnte kan omgåes, men tar ca 1 år). Har selv ett par Lugere syltet ned "over there" som jeg kan ta sjansen på å selge før jul en gang.
 2. Før fikk du kjøpt kassevis med Mosin i USA. Prisene har økt på børsene også. Jeg tar 250-285$ for de i USA og folk betaler.
 3. 4 måter jeg kommer på. 1: Legg ut en ønskes kjøpt annonse på finn.no 2: Ringe til "gamle" våpenhandlere som kan tenkes å ha alt mulig skrot. 3: Sett etter forhandlere i Finland, da ville jeg heller sett etter finnene sin versjon av den rifla, den er mye bedre. 4: Funnet en forhandler i USA som er villig til å eksportere. Det finnes ganske mange av dem, det er USA sitt svar på Norges "HV-Mausere".
 4. Det billigste er å kjøpe et ferdig løp med utskiftbare chokes (Brownells har nesten sånt noe garantert). Verktøyet til å gjøre denne jobben koster ganske mye penger (det er vel 3-4000 spenn for brotsjen og gjengetappen, omregnet fritt i hodet fra amerikanske priser) og det kan umulig være mange børsemakere på dette berget som har tatt seg bryet med å kjøpe inn dette til Remington.
 5. Les annonsen en gang til, original fra SOE. Om fyren har dokumentasjon på at den faktisk stammer fra SOE og den eventuelt ble brukt, er den nok verdifull (men nesten 70K er heller tvilsomt). https://no.wikipedia.org/wiki/Special_Operations_Executive
 6. Er det bare 10 minutter nå og enda mer verktøy? Det er jo ingenting 😮
 7. Det de burde gjort er å ofre et skap til testing og heller legge på en tusenlapp eller to i prisen. Inntjent på 4-5 skap med en gang. Jeg hadde glatt kjøpt et av disse om de var FG-godkjent. Liberty-skapene er bedre, da disse gjerne krever litt mer enn 20 minutter med vinkelsliper (som er kravet til FG-godkjenningen).
 8. Rausheim

  Er løpet utskutt?

  Er boltene trekt til med korrekt moment?
 9. Det eneste jeg kommer på er at du kan bli satt i handicap-klassen (SH) men, den er det vel så godt som ingen skyter og ihvertfall ikke i felt. For å kunne bli satt i SH-klassen har idrettsforbundet en egen lege til sånt.
 10. At vaktsjefen på fregatten er mistenkt, den er jo klar (da det ER fregatten som har skylden). At losen på Sola kan ha brutt noen regler, tja, joda, at vedkommende er mistenkt for noe er jo greit nok. Men, hva pokker har fyren på VTS gjort? Blir jo regelrett like teit som å skulle sikte fyrvokteren i "USS Enterprise"-vitsen...
 11. Fritidsbåt og alkohol har litt spesielle "konsekvenser". Med mindre du har forårsaket ei ulykke, så er konsekvensene svært små. Det er heller ikke som med bil, der du også vil miste førerretten til lastebil osv om du har det sertifikatet. Si at du jobber som styrmann på større båter som krever sertifikat, så vil du ikke miste føreretten for disse om du ble tatt i fylla på fritidsbåt.
 12. Det som er praktisert er 10 starter i den bestemte grenen du søker om tilleggsvåpen. NorgesFelt var jo kjempegreit for å få ekstra starter, men dette har visst våpenkontorene begynt å sutre om.
 13. Nå er kanskje mitt opplegg litt vel "amerikanisert" men fungerer ypperlig når det kommer nye folk. Hos oss kan de skyte første kveld (etter 10 minutter med instruksjoner og kommandoer etc) og etter 2-3 omganger der de blir litt varme, så begynner korrigeringen mtp sikting, avtrekk, you name it. De pleier alle å treffe alt i det sorte den kvelden (som regelt). Er vi på utebanen der det er mindre restriksjoner på hva man kan skyte med, får de gjerne prøvd en supermagnum eller ei skummel rifle. Det handler om å skape litt show for de nye. Etterpå innlemmes de også i den vanlige praten om hva slags våpen som er best, den neste sydenturen, regler rundt grøftelys etc. Få dem til å føle seg om en del av gjengen. Det som aldri nevnes, før de spør om det selv, er dette med konkurranser. Det første jeg sier er at man ikke skyter i samme klasse som verdensmestrene gjør. Ellers så kvittet vi oss med gestapister og sånt som ødelegger moroa, da gikk rekrutteringen fra 2-3 i året til 10-12stk i året.
 14. Dette er et ganske vanlig problem med 22-pistoler som skal være så like som mulig som en "ordentlig" pistol. Du vil høre mange historier om at "det er bare nok å polere den" eller "andre fjærer", men i 9 av 10 tilfeller løser ikke det problemer, men heller skaper andre problemer. Den billigste av litt sprek ammo blir Thunderbolt.
 15. Etter å ha sett videoen og stillbildene er det 3 teorier jeg sitter igjen med; 1: Fyren faktisk med vilje skjøt fyren, mtp sinnslidelse etc. Denne teorien gir jeg 10% sansynlighet. 2: Fyren trodde han skjøt mot et dyr. Lite sansynlig denne også, da det kun er Big Foot som går på 2 bein og dette er ganske synlig på filmen. 20% sansynlighet. 3: Fyren gjorde som veldig mange ferske/eldgamle jegere gjør, de bruker kikkertsiktet for å se hva som kommer og attpåtil har krysset på selve objektet. Sikringen har vært av og skuddet har gått av ved en feil når han skulle se på fyren som kom. Dette er nokså sansynlig, for slikt har skjedd før og er en kjent uvane blant jegere. 70%.
×
×
 • Create New...