Jump to content

Rausheim

Members
 • Content Count

  3,724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Rausheim last won the day on June 15

Rausheim had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

About Rausheim

 • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

1,179 profile views
 1. En av årsakene til at "det skal bygges raskere og billigere" kommer av at selskaper blir kjøpt opp av nye eiere som krever mer lønnsomhet. Dette gjelder også våpenindustrien.
 2. Er enig med siste taler om at det er veldig amatørmessig arbeid. Det er jo ikke et skikkelig frispor en gang.
 3. Bruk de tykke kontaktflatene på skyvelæret og mål fra siden av løpet og ikke fremfor
 4. Av de ganske mange skytterne jeg har fulgt opp siden de møtte opp på skytebanen (eller sikkerhetskurset) og til kjøp av egne våpen til noen som begynner på stevner, er hva du vil kjøpe, mest snakk om ambisjonene dine. 9/10 av skytterne har en av disse 2; kun rekreasjonsskytter eller de som ønsker å konkurrere. Bortsett fra den vanlige "prøv før du kjøper"-gimmicken, så går det an å sette tingene litt i bås. Disse er tatt med litt økonomi i bakhodet. Rekreasjonsskytter .22: Ruger Mark 1/2/3, Browning Buchmark osv. 9mm: Hva du har lyst på, men om du ønsker å treffe noe, styr unna tjenestepistoler som Glock og andre ting med Striker-mekanisme. Konkurranseskytter .22: Walther GSP, disse kan du få brukte for så lite som 2-3 lapper (normalt ligger de brukte på 7-8 og høyere avhengig av modell). 9mm: CZ/Tanfoglio eller 1911 (styr unna Para). Kjøp noe som allerede har justerbare sikter. Disse pistolene er lette å få til å bli gode matchvåpen. Om budsjett ikke er tema, så kjøp en Sig P210.
 5. Ikke bare kan du sende den, men det anbefales også. Spesielt siden du sier lensmannskontoret og de stedene kan drøye ei god uke med å sende post.
 6. Dette faller godt inn under hvorfor det er krig i verden...
 7. I utgangspunktet så skulle du kunne få den søknaden innvilget og da kunne kjøpt rifle som har løp stemplet .223 eller .556. Når det er sagt, så er det vel kun AR-15 rifler i Norge som muligens har 556 stemplet på løp. Ellers er det ikke noe stress å kjøpe 556 med våpenkort i 223 (muligens du ville fått noe kødd hos XXL fra en ungdom som kun følger instrukser). Er akkurat som å kjøpe 308 på 7,62x51 våpenkort og vice versa.
 8. Om forskriften blir lagt opp til noe så teit, skal jeg sende med bilde og søknad på AR15 i Hello Kitty farger... Til jakt selvsagt 😂
 9. Akkurat de løpene var enten emner fra Walther eller rester fra egenproduksjon. Jeg holdt på med R&D så det var nok av litt merkelige deler ☺️
 10. Da jeg jobbet på våpenfabrikk, så hadde jeg tilgang til mye løp som ikke kunne brukes (kosmetisk etc). Jeg hadde litt mye fritid og jeg begynte å teste dette med optimal lengde. Merk at dette er kun 22lr jeg prater om her om mindre hastighet i lengre løp. Jeg testet både med å "fire lappe" løpene, ikke fire lappe etc og kronograferte forskjellige typer ammo. Jeg kappet også de samme løpene for at forskjellen i produksjonen ikke skulle ha noe å si. Med CCI så fikk 30" løp mindre utgangshastighet enn da jeg kortet dem ned til under 20". R50 likte best rett over 17" og mistet mer fart enn CCI gjorde på 30". Men, det er ikke mye hastighet det er snakk om på patronene. Det interessante var at hastigheten var jevnere. Presisjonen var også mye bedre med kortere løp.
 11. Det er ikke rart, for den optimale løpslengden (i dette eksempelet CCI Standard) er 17,5" og den optimale lengden i 22.lr våpen er akkurat når kula begynner å miste fart. 26-27" som i ditt tilfelle, da har kulen nesten 10" mer lengde som vil bremse ned kula.
 12. Det er slik stridssiktene fungerer.
 13. Nei, men det var nå "hvordan han ble tatt" som er det store spørsmålet. Det er jo som kjent ikke sånn magisk at om noe ulovlig skjer så blir man automatisk tatt og dømt for noe.
 14. KRIPOS virket som ganske oppegående, men flere av "underavdelingene" til POD og ikke minst PST, viser at visse personer ikke burde ha mer mandat enn å skrive ut parkeringsbøter (snaut det).
×
×
 • Create New...