Jump to content

xhantan

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

xhantan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Det er jo lov å håpe at ett av utfallene her er at det norske forbudet mot semi-automatiske våpen med en unntaksliste faller bort til fordel for generell tillatelse av semi-automatiske våpen. Vil uansett anbefale alle å holde trykket oppe mot folkevalgte, både i EU og Norge. Har du en ekstra slant til overs anbefaler jeg også å donere til FU, de har virkelig hatt stor påvirknig på det elendige forslaget som Kommisjonen først presenterte. Vi tar uansett med oss én positiv utvikling som følge av dette direktivet, og det er at vi endelig har fått en slagkraftig Europeisk lobby/interesse-organisasjon for alle våpeneire, uavhengig om dere er jegere, sportsskytere eller hobbyister.
  2. I følge de jeg har snakket med i FU skal tidsbestemte lisenser gjelde alle våpen, uavhengig av enkeltskudd, repeter eller semi-automatisk og klasse. Han understreket likevel at den endelige teksten ikke er publisert, men deres insideinformasjon var ganske så sikker.
  3. Det som er litt uklart for meg er hva de forskjellige utfallene får å si for oss her i Norge. Det er åpenbart at være politikere ønsker å tilpasse seg EUs regelverk, spesielt hvis dette blir strengt. Slik jeg ser det er det to mulig utfall: 1 - Kommisjonen godtar et utvannet regelverk, og vi innfører det tilsvarende i norsk lov 2 - Kommisjonen trekker sitt forslag/eventuelt blir dette nedstemt av EU-parlamentet Spørsmålet er da hva som skjer hvis (2) inntreffer. Vi har en ny våpenlov på trappene, men det blir nå ikke mulig for norske politikere å skylde på EU når man gjør innstramninger, hva skjer da? Velger man selv å gjøre små endringer, eller ender vi opp med no a la Kommisjonens første utkast?
  4. Hvis dette faktisk er regjerings-FrP (og da er det vel Anundsen kan jeg tenke meg), så vil jeg tro det er gode muligheter for å skape splid og strid internt i partiet. De har allerede en slags indre opposisjon som ikke har problemer med å klage på hva som blir gjort i regjering.
  5. Et minst like viktig spørsmål er hva gjør vi med denne informasjonen hvis vi finner ut av hvem som drar i trådene bak lukkede dører? Hvordan kan vi som interessegruppe kapitalisere på denne infoen? Kan vi forsøke å utøve press via presse, opposisjon eventuelt internt i regjeringspartiene?
  6. Nåja, jeg personlig mener heller at det er bedre at vi får et nedvannet direktiv enn at saken legges død så lenge. Er stygt redd for at så fort det kommer et nytt terroristanslag vil Kommisjonen nok en gang lansere den samme idiotiske pakken, men at de vil møte mindre motstand den andre gangen.
  7. http://www.euractiv.com/section/security/news/firearms-directive-dispute-continues-no-compromise-in-sight/ Kommisjonen blir tydeligvis mer og mer desperate nå som oss skumle "lobbyister" lager lyd fra oss. Kommisjonen er tydeligvis ikke vant med at vanlige folk ser dem i korta og sier hva vi mener. Vi får stå på vårt og håpe at Kommisjonen til slutt gir seg. Oppfordrer alle som bryr seg om skytesport og hobby om å donere til Firearms United, de har gjort og gjør en kjempejobb med å tale vår sak i parlamentet! De fortjener allerede en stor takk for å ha presset Ministerrådet og Parlamentet bort fra de mest ekstreme forslagene.
  8. Jeg forstår og aksepterer at Tsjekkia og Østerrike har andre, og mer liberale, våpenregler enn vi har i Norge, det har jeg ingen problemer med. Har forsåvidt heller ikke noe problem med at edruelige og ansvarlige personer med riktig opplæring kan bære våpen skjult på offentlig sted, selv om det ikke er noe jeg selv har noen planer eller ønsker om å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å støtte FU økonomisk, er vi heldig ender vi opp med en trans-europeisk organisasjon som har like mye politisk gjennomslag som det amerikanske NRA.
  9. Ja, FU har et litt vel amerikansk-inspirert preg. De har flere ganger på facebook skrevet at det langsiktige målet er CCP (Concealed carry permits, altså rett til å bære skjult ladd våpen i offentlig rom) som er gyldig for hele EU/EØS. Uansett, de har gjort og gjør en helt fantastisk jobb og jeg har ingen problemer med å gi de økonomisk støtte selv om deres langsiktig mål ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med mine.
  10. Sofabamse: Nei, si det. En ting er uansett sikkert, både byråkrater og politikere liker å ha tall man kan forholde seg til. La oss håpe ingen forteller dem at magasinbytte tar et par sek på de fleste semi-automatiske våpen.
  11. Jeg har selv 5 (tror jeg) 25-skudds magasiner til 10/22 og i tillegg fikk jeg 7 30-skudds originale Mini 14 magasiner av en kompis når han kvittet seg med Minien. Det frister ikke å omregistrere mine våpen til en mer restriktivt kategori, eller å levere inn mine magasiner. I verste fall får jeg "grave dem ned" i påvente av bedre regler. Jeg er ikke kriminell og jeg nekter å bli tvunget til å gi bort mine lovlige erverve eiendeler slik at ymse politikere jeg verken kan stemme inn eller ut skal få oppfylt sitt ønske om å fremstå som handlekraftige mot bedre vitende.
  12. Hvis det som Jussi halla-aho sier stemmer OG blir utfallet, så er det ikke så ille som først fryktet. Er likevel helt idiotisk at et våpen skal gå fra B7 til A7 bare ved å sette inn et stort magasin... Jeg hadde selv sett at partene dropper alt som har med A7 og B7-våpen, magasinbegrensninger og tidsbestemt våpenkort og heller fokuserer på å harmonisere reglene for deaktivering av våpen og problematikken rundt konvertering av blank-firing våpen til fullt fungerende våpen.
  13. Vi får håpe at "våre" representanter fra IMCO holder stand. Spesielt den tsjekkiske representanten, Dita Charanzová, har vært meget flink til å tale våre sak og avviste blankt kommisjonens forsøk på å foreslå nye begrensninger mens møtet pågikk. Det virker som om at kommisjonen aner at dette kan ende på en helt annen måte en de ønsker og de setter nå hardt press på de folkevalgte i parlamentet. Er vi heldige blir IMCO så lei hele greia at de avviser hele pakka blankt, men det skal mye til før det skjer. Det mest optimale er vel at det blir en enighet om felles standarder for deaktivering av våpen, men at resten forblir slik som det er idag. Da slipper vi styr med fornying av våpenkort/lisens og medisinske kontroller, for ikke å snakke om et idiotisk forbud av "store" magasiner.
  14. Flott initiativ! Hva ble egentlig utfallet av møtet? Kan ikke si at jeg har lest noe om det i media. Vurderer strekt å stemme på SP ved neste valg, ikke bare på grunn av våpendirektivtet, men opplever at SP har ytret ønske om å føre en politikk som mange andre partier på Stortinget ikke har visst noe interesse for.
  15. Det er mulig at den siste utviklingen kan være positiv for oss. Nå dekker de foreslåtte endringene enda flere våpeneiere og jegere. Grupper som tidligere har gått klar av forsøk på å bannlyse semi-automatiske våpen og høykapasitetesmagasiner kan nå potensielt bli rammet av EUs forslag. Det er godt mulig at vi kan få med oss enda flere på laget og at fronten mot EUs forslag nå har blitt enda bredere og sterkere. Det gjenstår fortsatt å se om dette er den klassiske taktikken hvor man først foreslår noe som er mye strengere enn hva man egentlig ønsker og så forhandler man seg til en mindre restriktiv linje. På de måten opplever motstanderen at man har fått en seier, mens foreslagstillerne fortsatt får gjort våpenlovene strengere. Vi får se hvordan Europaparlamentet reagerer, en del representanter har tidligere vært veldig skeptiske og en del har sittet på gjerdet, nå som foreslagene tilsynelatende er enda strengere og går på våpen som kun brukes til jakt og knapt kan omtales som militære, vil det være lettere for oss å få enda flere over på vårt lag.
×
×
  • Create New...