Jump to content

Ei tohi varjata

Moderators
 • Content count

  3,968
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Ei tohi varjata last won the day on August 13

Ei tohi varjata had the most liked content!

Community Reputation

389 Excellent

About Ei tohi varjata

 • Birthday October 17

Recent Profile Visitors

2,012 profile views
 1. Ei tohi varjata

  Tikka T3x stokk i en T3

  Null problem. Eksakt samme "fotavtrykk". Få med rekylklakken i stål fra T3Xen så er det bankers.
 2. Ei tohi varjata

  Quickload

  Det er nok så enkelt som at utvikleren lever i troen om at å kun publisere mykvaren på CD gjør at det kun finnes like mange installasjoner som det finnes CDer = forhindrer piratkopiering. Du må jo også sende inn CDen for å oppgradere til ny utgave, hvor du får en ny i retur. Jeg er gammaldags og kjører stasjonær PC så lenge det går (haaater bærbar), men at jeg har DVD-avspiller er jo bare tilfeldigheter. Jeg husker faktisk ikke sist jeg brukte den.. det siste jeg husker å ha brukt den til var sikkert en Windows-installasjonsplate, men nå bruker jo de fleste minnepinner til slikt? Karen som lager Quickload er vel ikke akkurat kjempeung heller, i hans forsvar.. første utgavene av QL kom på floppy
 3. Ei tohi varjata

  223 eller 6,5 til jaktfelt

  5,56/.223 er opprinnelig lagd for 20"/508mm. I mitt syn er original pipelengde på Tikka ganske godt egnet for kaliberet. Du får full forbrenning i tillegg til god balanse og litt mer utgangshastighet. Kapp pipen kun så mye som du må for å få den gjenget om (ikke mer enn et par cm).
 4. Ei tohi varjata

  Lukketid R8 vs R93 vs Helix

  Slagtid gir jo uansett mer mening - tiden fra avtrekk er tatt/avtrekkerhake faller, hanen slår og treffet tennstempelet/tennstempelet vandrer, til tennstempelet har truffet tennhetta. Hvordan en får lukketid til å handle om tiden det tar for noe å slå begriper i alle fall ikke jeg.. da hadde det nesten passet bedre for tiden det tar for en mekanisme å kamre og låse ei patron.
 5. Ei tohi varjata

  Lukketid R8 vs R93 vs Helix

  Mnjah.. https://no.wiktionary.org/wiki/slagtid Jeg er helt enig i at slagtid er rett, lukketid blir det samme som shutter speed, altså kameralingo.
 6. Ei tohi varjata

  Dagens annonse på finn.no

  Samme karen har hatt en FAL liggende ute som "farique nat." lenge. Sikkert solgt plombert..
 7. Ei tohi varjata

  Dagens annonse på finn.no

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=126663568 Riktignok kan eng. "resin" brukes om både naturlige resiner (som kvae/sevje fra trær) og syntetiske (gummilignende syntetiske halvstive materialer). Derimot tviler jeg på at denne modellen er laget av bjerkesevje eller furukvae!
 8. Ei tohi varjata

  Dagens annonse på finn.no

  Tnja, mnja, jeg savner fortsatt dagene hvor du fikk en HV-Mauser for 800kr.. drar jo opp litt at det følger med en original kasse, selvsagt. Ville heller hatt en NSB-G33/40 (faktisk stemplet NSB). Jeg stusser likevel noe over at de har fjernet rekylklakken..?
 9. Ei tohi varjata

  Jakt og etikk

  Hvilke arter mener du bør fredes, og hvorfor? Gjerne en liste. Rådyr, hjort, elg, gås (kanadagås)? Legg merke til at jeg skriver "å være mot jakt", ikke "å være mot åpen rypejakt i områder med svak rypebestand".. Vi er nok alle her inne enige om at folk som ikke evner å skyte gode skudd, og ved skadeskyting ikke klarer avlive dyret skikkelig, ikke burde vært ute på jakt i det hele tatt.
 10. Ei tohi varjata

  Jakt og etikk

  Å være mot jakt beviser bare uvitenhet og ignoranse. I mine øyne er det ikke legitimt å være mot jakt, spesielt i Norge, når en vet hvilke positive effekter jakt har på bestander. Nå snakker jeg ikke om tullinger som fyller rypakvota for seg selv og nabolaget i løpet av 3 dager på fjellet, men fornuftig viltstell og justering av bestand. Å sitte i Drammen og hyle om de stakkars hjortene og kråkene som blir skutt, samtidig som en er livredd for å få flått ute i skauen, blir for min del tragikomisk..
 11. Ei tohi varjata

  Sauer 303

  Og kiling på hvilken måte?
 12. Ei tohi varjata

  9mm Browning long

  Jeg har én original svensk patron, jeg skal sjekke med kilden om han har flere.
 13. Ei tohi varjata

  Stålhylser?

  De er nok mest sannsynlig forniklede
 14. Ei tohi varjata

  9mm Browning long

  9x19 er koniske, og 9x20 er rettvegga, så selv om det /kan/ gå å lade svakt ladde 9x19 med kula satt langt ut er det langt fra optimalt. Slår et slag for .38 Super kortet ned til riktig lengde. Forskjeller på x19 og x20SR meg bekjent: (ikke sleivspark mot deg S.O.N, men i tilfelle andre ser tråden ved en annen anledning!) 19 er konisk, 20 rettvegget 19 har høyere trykk enn 20 19 brukes som regel i våpen som låser, 20 i våpen med ren blowback En ladd 19 er lengre enn en ladd 20 (og passer følgelig ikke i magasinene, så vidt jeg husker) 19 er en rillepatron, 20 har halvrand 19 kamrer på halsen, 20 på halvranden I tillegg var det vel også en noe større kule på Browningen. .360"?
 15. Ei tohi varjata

  9mm Browning long

  Hvordan i all VERDEN tenker du at det skal gå @S.O.N? 9x19 er randløs, 9x20 er halvrand (SR). 9x20 indekserer på randen, mot 9x19 som butter an mot hylsehalsen. 9x19 har mye høyere arbeidstrykk, 9x20 opererer med lavere trykk, og M07 spesifikt låser ikke (halvstiv "låsing"). I verste fall kan du få sleiden i trynet, i beste fall vil den ikke gå av. Et skikkelig tulleforslag som ikke bør prøves av noen som ønsker å ha trynet intakt på neste julekortbilde. Trimmede .38 Super-hylser er hakket mer kurant.
×