Jump to content

Ei tohi varjata

Moderators
 • Content Count

  5,389
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Ei tohi varjata last won the day on February 16

Ei tohi varjata had the most liked content!

Community Reputation

1,018 Excellent

About Ei tohi varjata

Recent Profile Visitors

2,593 profile views
 1. Det spørs jo litt på hva du skal med den @Jegerlærling, min gamle CZ 452 var typen med 625 mm lang pipe, så med demper var vel hele sulamitten rundt 1200 mm.. MEN; den var veldig lett og smidig, og velbalansert, og det var således ikke et problem. Jeg hadde et lett 3-9x42-sikte montert i aluringer. Demperen var en A-Tec Rimfire, den gamle typen i alu med moduler, med totalt 6 moduler. Hvis du kjøper f.eks. Varmint og hiver på en tung Hausken-demper, en stor 4-16x eller 5-25x, og en tung kolbe, vil en lang pipe gjøre den lite egna til å gå langt og lenge med. Den vil jo samtidig være bedre egnet til stillesittende/-liggende jakt. Kråkejakt tidlig om morgenen f.eks., en tung og stabil rifle er knall. Fordelene med demper er jo 1. du kan slippe hørselvern på både trening og jakt (med mindre du bruker supersonisk ammo ,som alltid vil smelle litt) 2. du slipper å skremme både bikkje, nabofolk, og andre dyr når du jakter 3. det er litt lettere å få lov til å trene/jakte på andres eiendom når de slipper å høre "blam blam blam" tidlig tirsdags morgen på kråkejakt eller hele ettermiddagen når du trener. Jeg har bl.a. Krag og M67 på rundt 1200 mm enda, men den korteste rifla i .223 er 86 cm ish, rundt 95 cm med demper - jeg overlever med lange rifler, men ser klart at litt kortere rifler er mer praktiske både under bruk og under transport. Demperen tar du selvsagt av rifla når du ikke skyter/ikke er på jakt, men en vanlig .22-demper er ikke store biten uansett. 452/455 Varmint har ikke ei superlang pipe til å begynne med, American er kanskje litt lengre (?), men whatever - hvis du får den gjenga og syns rifla blir litt for lang kan du alltids kappe og gjenge senere. Det er litt vanskeligere andre veien
 2. Ærlig talt - hva er det med tråder om kniv/machete som gjør at voksne folk oppfører seg som kåte femtenåringer? Jeg har rydda bort flere toskete innlegg, fortsetter det slik ryker tråden og dere får opprette en ny på Freakforum.. Ei tohi varjata
 3. Siden du skriver du vil ha noe på norsk så MÅ jeg bare pirke litt (på flere i tråden), på norsk skriver vi navn på språk, nasjonaliteter, og innbyggernavn med liten forbokstav. Altså "norsk", "amerikansk", "engelskmann", ikke "Norsk" eller "Amerikansk". Det er en skikkelig sær uvane folk plukker opp fra engelsk Jeg har litt sans for «tordenkjepp»..
 4. Det er da klart, du slipper å skyte for å stille inn siktene. Da sparer du ammo på trening OG du slipper å tenke over om det var du som stilte siktene feil eller ikke.
 5. Om litt over ei uke er det 17 år siden. Folk som syter og gnyler om at Krag er forbudt på storviltjakt burde blitt tvangsforet med 17 år gammel bacalao. Da kan de i det minste spy seg ferdig.
 6. Ble kuka etter oppdatering hos meg. Jeg har lagt merke til en del småfeil i oversettelsen, er det noen filer med strings jeg kan redigere og la deg oppdatere så send ivei.
 7. Vaara er finsk, ikke samisk, og følgelig er det puukko og ikke samekniv hans familie eventuelt har et nært forhold til.
 8. Er det noen særlig grunn til at innskyvbare kolber som Cheytacs ikke er noe mer populære?
 9. https://norma.cc/sv/Ammunitionsskolan/Ballistik/iframe/
 10. Litt av "kluet" med at kolben legges over hevarmen er at rifla tar mindre plass i bredden i kort tilstand, enn hvis rifla er tykk som kolbe*2+hevarm.
 11. Nytter ikke at vi sitter her og synser og tolker, den løkrullen som oversatte den amerikanske lovteksten gjorde en dårlig jobb. Hva POD mente, mener, og vil mene er vi alle smertelig klar over, og når våpenkontorer opererer med PODs tolkning er frittstående schmittstående same same but different..
 12. Alle disse tre kolbene er ulovlige, er kapasiteten større enn 5+1 ryker den da også. Det skal godt gjøres å få den innvilga til bruk.
 13. Jeg ville krevd et større prisavslag hvis jeg måtte leve med den harry camoen 😛
×
×
 • Create New...