Jump to content

Ei tohi varjata

Moderators
 • Content count

  3,591
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Ei tohi varjata last won the day on April 27

Ei tohi varjata had the most liked content!

Community Reputation

286 Excellent

About Ei tohi varjata

 • Birthday October 17

Recent Profile Visitors

1,772 profile views
 1. Ei tohi varjata

  Snodig problemstilling

  Demperen kan stå skjevt ift. både pipe og løp. Da kan kulen treffe baflene (de innvendige skivene/koppene i demperen) og sendes ut av kurs. Siden demperen legger til vekt ytterst på pipa fungerer pipa som en vektstang. Pipen vil bøyes litt ned i forhold til hvordan den vanligvis står uten demper, og da kan treffpunktet påvirkes av denne forandringen. Hvis rifla har en håpløst svak eller skadet innfestning kan det ha noe å si for hvor mye pipa vil peke nedover. Pipa kan også presses ned mot kolben hvis det er allerede lite plass, og da kan presisjonen påvirkes av svingningene/vibrasjonene ikke får resonere fritt. Jeg ville sett gjennom demperen med sluttstykket ute og sjekket at demperen står konsentrisk mot løpet. Sjekk også demper for eventuelle skader eller spor etter kule som har truffet innmaten. Kortere, tykkere piper vil være mindre følsomme enn lengre, tynne jaktpiper hva angår endring i treffpunkt. Jeg opplevde oppimot 7 cm forandring på 50m med demper på ei rifle med ei syltynn 62 cm-pipe. Pipa på rifla jeg skyter nå har ei nesten sylindrisk form og er mye kortere, og selv med en massiv ståldemper på 550 g merker jeg mye mindre forskjell med/uten demperen på.
 2. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg har sagt det tidligere og sier det gjerne igjen - Kripos har faktisk mange kompetente mennesker som jobber for en objektiv og rettferdig lov. Det er en del som kjefter på og griner over hva Kripos har sagt og gjort, men i denne debatten er de en av våre beste venner..
 3. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Sett bort fra at POD er allergiske mot logikk er jo dette faktisk en sjanse for å få PCC godkjent. Om ikke de innser at de har forglemt seg og forbyr Marlin CC, da..
 4. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Enkelt tilgjengelige (3-400 kroner rett i postkassa) 10-, 20-, og 30-skuddsmagasiner er sannsynligvis blant topp 3 skumle egenskaper. At de "enkelt" kan byttes (ift. enkelte andre våpentyper med fiklete og kronglete mag.-utløsere) hjelper vel heller ikke. Jeg må si jeg reagerer kraftig på at Petra ryker, hvor 20-skuddsmagasiner enten må smis i garasjen eller kjøpes til €179 fra Finland den ene gangen du finner dem for salg, men BAR Match består....
 5. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hva i all verden er det de holder på med? Det er jo kopiert rett fra listen over våpen til konkurranse. Dette er jo stikk i strid med hva de har sagt tidligere.. Dersom det kun er politisk mumbo jumbo for å informere søkere om at våpenet de erverver KAN bli forbudt er det jo faktisk supert, men jeg blir "litt" oppgitt om de tar en 360 og forbyr alt utenom SLB2000 og Remington 7400..
 6. Ei tohi varjata

  Tips til ny rifle

  I mitt hode et svært enkelt valg - rustfri Ruger M77. Tidligere solgte Våpen-Søilen slike, men de er ikke å spore på siden deres. De dukker opp på Finn med jevne mellomrom, men blir fort snappet opp. Fant en i .30-06, men jeg blir overrasket dersom du ikke klarer å finne en i .308W/6,5x55 dersom du legger inn lagrede søk. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=119089675
 7. Ei tohi varjata

  Hvilken .308 Win boltrifle?

  Tikka T3x Lite er ofte satt ned til rundt 10-11.000. Personlig ville jeg heller kjøpt T3x eller Sauer 100 enn en Mauser M18. En brukt T3 er ofte et godt kjøp, men dersom du utelukker det er en ny T3x (eller bruktvåpen fra butikk nær deg) et godt valg også.
 8. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Når folk fortsatt spør om de kan eie både .308W og .30-06 Sprg, og ikke har fått med seg verken påbud om våpenskap, at hagler kan ta maks 5+1 patroner, eller at rifler faktisk ikke trenger å være fysisk plomberte på rensjakt så kan en begynne å lure. Det står ganske klart på våpenkortet at våpeneier PLIKTER seg til å sette seg inn i gjeldende lov. Det betyr kanskje ikke at alle som eier våpen, være seg Sverre Kåre på 78 som skyter én elg i året eller noen som skyter fra banen åpner til den stenger, skal sitte og niglo på Lovdata hver kveld for å sette seg inn i alt, men det er da både lov, mulig, og faktisk påbudt å vite mer om våpenloven enn at "6,5 er ikke lov til elg"..
 9. Ei tohi varjata

  Dagens annonse på finn.no

  Kosta vel 10,- per hylse på Våpenhuset sist jeg var der 😀 Slike ekserserpatroner koster fra 30-70 kroner stk i samlermiljøet..
 10. Ei tohi varjata

  Grovt kaliber til Blazer R8

  Jeg får lyst til å foreslå 8x68S..
 11. Det kan du. Informasjonen fylles da ut ved kjøp.
 12. Ei tohi varjata

  GRS Berserk

  Tråden er flyttet fra underforumet "Informasjon og spørsmål" til "Rifle." Dette fordi "Informasjon og spørsmål" er reservert for informasjon, spørsmål, og diskusjon om Kammeret.no og dets drift. Ei tohi varjata - moderator
 13. Ei tohi varjata

  Polymer ramme og ekstern hammer til production

  http://www.ipsc.org/rules/proddiv.php Kjapt nevnt av de som finnes her - HK USP og P30 i flere utgaver, de fleste Jericho med plastramme, Tanfoglio.. Jeg ville tatt en titt på Shadow 2 og et par Tanfoglio-modeller om du tåler metallramme..
 14. Ei tohi varjata

  Dagens annonse på finn.no

  Skulle ikke meldt ham opp til Luksusfellen?
 15. Det er slettes ikke nødvendig å skrive mer enn "jakt". Våpen ervervet til jakt kan brukes på bane, til skyting i regi av så og si alle forbund i Norge, såfremt våpen og kaliber er tillatt brukt i den grenen det trenes og/eller konkurreres i. En Tikka ervervet til jakt kan fint brukes i Jegerklassen til DFS, og en Mini-14 ervervet til dynamisk kan fint brukes til jakt (fordi den er på "lista" til både jakt og sportsskyting). Alle manuelle våpen (bolt-, pumpe-, bøyle-, og rettrekkerrepeter, brytevåpen, og fallblokk/rulleblokk) er tillatt til jakt såfremt de har en pipelengde på minst 400mm, en totallengde på minst 840mm, og ikke er kamret i 12,7x99 (forskrift over forbudte våpen), 4,6x30, 5,7x28 eller .224 BOZ (rundskriv 2009/009). Alle halvautomatiske rifler som er unntatt forbudet og nevnt på listen over halvautomatiske rifler til jakt er også lovlige (frem til forskrift endres).
×