Jump to content

Eldhannas

Members
 • Content count

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Eldhannas last won the day on April 11

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

172 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Litt spesiell logikk; relativt mange strengt regulerte våpen (som svært sjeldent blir misbrukt), egen våpenindustri (av tyngre militære våpen) og en stor nabo med et annet syn på hva som er akseptable diplomatiske midler, gjør Norge mindre trygt å feriere i?
 2. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Mini-14 og Mini-30 ryker på "Særlige farlige egenskaper", mer spesifikt 22. juli.
 3. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Vel, en forskrift forfattet av JD med god hjelp fra POD, vil ikke gå i en annen retning enn denne loven. Intensjonen i denne loven er åpenbar, man har sine våpen på nåde, inntil myndighetene ikke lenger vil at du har det. Rundskrivet fra 2009 går på enkelt punkter mot nåværende lov og forskrift, uten at det har fått noen konsekvenser. Neste rundskriv vil nok fortsette i den retningen.
 4. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mye ble egentlig våpenloven endret som følge av høringsrunden? Hvorfor forventer man annet av høringsrunder på forskrifter? POD har jo allerede sendt ut brev med hva forskriften vil inneholde, så det er åpenbart at de holder et godt grep rundt akkurat den pennen...
 5. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg er helt enig i at LS er en fin måte å markedsføre en del av skyttersporten, men det har liten betydning for lovgivningen som diskuteres her. På LS ser man konkurranse-boltrifler håndtert av sivile skyttere i formsydde dresser, og militært personell med militære våpen. I den grad politikere og menigmann blir påvirket av det, sier de at "boltrifler kan man ha, men de skumle automatvåpenen må bare være i militærets hender". Jeg kan ikke huske å ha sett så mye pressedekning av NM i felt eller dynamisk?
 6. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nja, for mitt vedkommende føler jeg LS har like stor relevans til mitt våpeneierskap som skiskyting. Det er tross alt ikke 200 STR som skal forbys.
 7. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  For min egen del, vil jeg fortsette å pumpe ut mail i håp om at noe fornuft trenger gjennom ideologien, og når tiden kommer vil jeg delta i et gruppesøksmål.
 8. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  "Listen" er PODs forsøk på å definere forskriften før den går ut på høring. Vent å se hva forskriften faktisk sier. Men sannsynligvis går våpen i .22LR klar.
 9. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg synes det er litt lite ambisiøst å fokusere på at Våpenloven skal respektere Grunnloven, og glemme alt annet. Det er vel liten tvil om at innstrammingene vil fortsette, selv om det ikke hjelper på annet enn politikeres selvfølelse og PODs maktbehov. Ønsker vi egentlig engelske tilstander? Har det hjulpet på kriminaliteten i England? Det er ikke de lovlige våpeneierne som er problemet, men det er vi som betaler prisen. Noen av oss protesterer, og andre aksepterer.
 10. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mange forskrifter og rundskriv har det vært mellom 1961 og 2009? Det er jo på den måten ting forbys. Å tro at det ikke vil fortsette, og nye restriksjoner ikke vil komme, er i overkant naivt.
 11. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg skulle ønske diskusjonen gikk mindre på hva slags våpen man kan få, og mer på hva slags folk som kan få våpen. Tsjekkia er en shall-issue stat, der de fleste av de som har våpentillatelse også har bæretillatelse, når hørte man sist om en skytemassakre i Tsjekkia?
 12. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  @DoctoRoy Så du mener vi hadde fått bedre kår med Ap, Sv og Rødt ved roret? @E190 Først må forskriften komme, så må de avgjøre endelig at det blir innlevering uten kompensasjon, og så kan noen gå til søksmål. Fortrinnsvis en av organisasjonene som blir berørt. Så vil saken gå sin gang opp til Høyesterett. Hvis saksøker krever, og får, oppsettende virkning på vedtaket, har vi våpnene kanskje opp til 10 år til før den endelige avgjørelsen faller.
 13. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  @fleskebaconDet er rimelig åpenbart at godkjentlistene ikke er utarbeidet på bakgrunn av modellenes treffsikkerhet, byggekvalitet eller tilgang på reservedeler. Mini-14 blir forbudt fordi Erna har sagt det, ene og alene på grunn av Utøya. Sist jeg sjekket hadde mer enn halvparten av de godkjente modellene gått ut av produksjon, så tanken er nok at man skal tillate såpass at det ikke er et totalforbud, men likevel minst mulig. Så legges lista for godkjennelse av nye modeller urimelig høyt, og dermed strupes tilgangen naturlig. For Mini-14 var ikke dette godt nok, den skulle ut av privat eierskap helst i 2012, så derfor fikk de smutthullet "andre farlige egenskaper", i dette tilfellet en tragisk forhistorie. Jeg forbeholder meg retten til å synes at slik åpenbar symbolpolitikk, som vil gi presedens, er fullstendig urimelig i en rettstat som vi liker å tro at vi bor i.
 14. Eldhannas

  Skytebane under press- igjen.

  Litt overrasket egentlig, over at TV2 så ut til å fokusere mer på kommunens treghet i å etablere en ny skytebane, enn på at skytterlaget fortsetter med sin normale aktivitet også når de har naboer.
 15. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Tør jeg minne om at det at folk skal få lov til å beholde, men ikke selge, lovlig eide våpen som blir forbudt, var et av forslagene som ble nedstemt da loven ble vedtatt? Jeg holder en knapp på at Høyesterett må avgjøre i hvilken grad den nye Våpenloven er i strid med Grunnloven, §§97, 102 og 105.
×