Jump to content

Eldhannas

Members
 • Content Count

  528
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Eldhannas last won the day on March 26

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

229 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg synes at det er et godt prinsipp når man skal fikse et problem, at man avklarer hvor stort problemet er og begrunner hvordan den foreslåtte løsningen vil hjelpe. I den grad det faktisk er et problem at det er mange som har våpen uten våpenskap, tviler jeg på at dette er nye våpeneiere. Både på jegerkurs og sikkerhetskurs presiseres det at våpen skal oppbevares i våpenskap. Hvis problemet heller er "etternølere", er vel det helst folk som kjøpte våpen den gang hagler var unntatt registrering og det var greit å ha riflene i ett klesskap og sluttstykkene i en skuff i et annet rom. Disse berøres ikke av krav om bilde, så lenge de ikke kjøper nye våpen. Som sagt over er det også mulig å sende inn bilde av et annet våpenskap uten at politiet kan fange opp dette, man kan sikkert til og med ta bilde i en butikk. Det er heller ikke sikkert at det skapet man har sendt inn bilde av er det samme som man har dersom man får hjemmekontroll noen år senere. Krav om bilde er således et ekstra dokumentasjonskrav basert på "tjenestemannsaktivisme", der det skal gjøres mer komplisert å få våpen, uten at det gir noen ekstra sikkerhet for samfunnet. Ikke glem at det er enkelte i etaten som synes færre våpen i samfunnet er en god ting og et mål i seg selv.
 2. Hvis det ikke var alvorlig nok til å kalle tilbake våpenkortene dine for to år siden, er det nok ikke alvorlig nok til å nekte deg flere nå.
 3. Får bare håpe han ikke erstattes med Frølich, da er løpet kjørt for oss...
 4. No offence, men selvfølgelig er politiet glad for at folk kommer med slike kvitteringer, fordi det bekrefter deres krav om en slik kvittering for å godkjenne søknaden. Hvis litt flere spør hvorfor de trenger denne kvitteringen, og hvilken lovhjemmel de har for å la det innvirke på søknaden, så kanskje de slutter med det.
 5. Krav om skap slo vel inn ved fire langvåpen eller ett håndvåpen. Hadde man inntil tre langvåpen, holdt det at vital del og ammunisjon var lagret adskilt fra våpenet. Skap under 300 kg måtte festes i vegg.
 6. Noen strekker nødvergebegrepet litt langt. I denne saken er det en som har gått tur med hunden, og traff på en elgkalv han oppfattet som aggressiv. Han tar da med hunden hjem, henter rifle og går tilbake og skyter elgen. Politiet var ikke imponert... https://www.nrk.no/nordland/hundeeier-i-bodo-skjot-elg-ved-boligomrade---siktet-av-politiet-1.14457650
 7. Legitimasjon trenger de vel ikke, de ser hvem du er og svar sendes folkeregistrert adresse. Kvittering på våpenskap ber de om en del steder, men det er ingenting i loven som sier at det skal ha betydning for behandlingen av søknaden. Jeg har heller aldri sendt inn noe av det.
 8. Nå endte vel akkurat den saken med frifinnelse. Litt usikker på begrunnelsen, Fædrelandsvennen har saken bak betalingsmur. https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/frifunnet-etter-bot-for-kniv-i-hanskerommet/3423578552.html https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/1kaqLG/Ble-straffet-for-kniv-i-hanskerommet-Na-er-han-frifunnet
 9. I stand corrected. Han vil uansett få en litt spesiell velkomst neste gang han besøker familien, hvis et forbud som skal prøve å motvirke et Oslo-fenomen viser seg å ramme samekniver.
 10. Nå var saken oppe igjen i TV2 Nyhetene. Raymond Johansen mener macheter ikke har noe bruksområde i Oslo. Kan man minne om at Ap i sin tid innførte forbud mot lakrispiper fordi de var redd for at barn skulle bli fristet til å røyke? Selv om jeg bor i Tigerstaden, ser jeg at Norge er mer enn Oslo, det ser det ikke ut som han gjør. Politi og Tollvesen mener beslagstallene vil gå markant opp hvis macheter blir forbudt. Ikke noe problem å vise at man beslaglegger mer, det er bare å gjøre flere ting ulovlige. Wara vil forby macheter, lurer på hvordan han samtidig unngår å forby samekniver? Han kan vel slite litt med gjenvalg som representant fra Finnmark da...
 11. Eldhannas

  Et par spørsmål

  Våpenforskriften: Siden du skal erverve for bruk av poden, er det hans behov som må dokumenteres, og det går da ikke ut over din "kvote".
 12. Du kan levere hvor du vil, den blir videresendt til kontoret som dekker din folkeregistrerte adresse for behandling.
 13. Jeg ser nå at en Derringer kan ha bruksområder innenfor skytesporten. De skyteprogrammene jeg har vært borti har vært med fem eller seks skudd (eller mer) på tid. Å skyte fem skudd på 12 sek med et dobbeltløpet brekkvåpen blir vel å gi seg et i overkant stort handicap. Men det er godt at man kan få registrert også sånne litt spesielle våpen.
 14. Det kan vel bli vanskelig å få godkjent søknad på en 2-skudds .357 pistol? Ser ikke helt hvilken klasse det passer inn i, annet enn som samlervåpen. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=138885330
×
×
 • Create New...