Jump to content

Eldhannas

Members
 • Content count

  467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Eldhannas last won the day on April 11

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

175 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De stoppet en buss for ikke så lenge siden fordi en mann i HV-uniform hadde med seg sitt HV-våpen. Og så var det dette kjøpesenteret i Drammen da, som ble evakuert på grunn av en fiskestang. For min egen del, går jeg med Leatherman i beltet omtrent daglig, og bruker den i jobb. Jeg spurte en av lovens håndhevere i Tig(g)erstaden om det var greit, og fikk beskjed om at på dagtid ville det ikke være noe problem, men skulle jeg på kino eller på pub måtte den ligge hjemme. Men jeg ser at hvis jeg kommer ut for en litt mindre omgjengelig kollega, kan det bli dyrt.
 2. Våpenforskriften §13 er rimelig klar: Hvis to programmer har identiske krav, vil et våpen til det ene også dekke behovet for et våpen til det andre. POD valgte å feiltolke dette i rundskriv 2009/009 til at et våpen som tilfredsstiller kravene i flere programmer, dekker behovet i alle programmene, selv om de har forskjellige krav. Det er politimesteren som er klageinstans ved avslag fra våpenkontoret, og POD etter det. Hva gjør man når POD ikke holder seg til loven? Spesialenheten, Sivilombudsmannen eller sivilt søksmål? Erverv av håndvåpen på grunn av arv/affeksjon er et annet område der POD feiltolker loven, og innvilges vel bare hvis man kan dokumentere at en slektning i rett linje brukte det under siste krig. Man risikerer også bruksforbud, avhengig av saksbehandler.
 3. Eldhannas

  spørsmål til pistolsøknad

  Er det noen som har fått avslag på dette grunnlaget, og har klaget med henvisning til at POD's rundskriv på dette punktet ikke er i samsvar med Våpenforskriftens §13?
 4. Eldhannas

  Forbud mot macheter

  Kanskje Bøhler bør lese seg litt opp på lovverket først? Tviler på at man har "aktverdig grunn" til å gå med machete i Oslos asfaltjungel, når epleskrellerkniv på 7 cm ikke er lov.
 5. Eldhannas

  Importere valp fra sverige

  Mattilsynet er rette instans: Innføre hund fra Sverige til Norge
 6. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Litt spesiell logikk; relativt mange strengt regulerte våpen (som svært sjeldent blir misbrukt), egen våpenindustri (av tyngre militære våpen) og en stor nabo med et annet syn på hva som er akseptable diplomatiske midler, gjør Norge mindre trygt å feriere i?
 7. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Mini-14 og Mini-30 ryker på "Særlige farlige egenskaper", mer spesifikt 22. juli.
 8. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Vel, en forskrift forfattet av JD med god hjelp fra POD, vil ikke gå i en annen retning enn denne loven. Intensjonen i denne loven er åpenbar, man har sine våpen på nåde, inntil myndighetene ikke lenger vil at du har det. Rundskrivet fra 2009 går på enkelt punkter mot nåværende lov og forskrift, uten at det har fått noen konsekvenser. Neste rundskriv vil nok fortsette i den retningen.
 9. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mye ble egentlig våpenloven endret som følge av høringsrunden? Hvorfor forventer man annet av høringsrunder på forskrifter? POD har jo allerede sendt ut brev med hva forskriften vil inneholde, så det er åpenbart at de holder et godt grep rundt akkurat den pennen...
 10. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg er helt enig i at LS er en fin måte å markedsføre en del av skyttersporten, men det har liten betydning for lovgivningen som diskuteres her. På LS ser man konkurranse-boltrifler håndtert av sivile skyttere i formsydde dresser, og militært personell med militære våpen. I den grad politikere og menigmann blir påvirket av det, sier de at "boltrifler kan man ha, men de skumle automatvåpenen må bare være i militærets hender". Jeg kan ikke huske å ha sett så mye pressedekning av NM i felt eller dynamisk?
 11. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nja, for mitt vedkommende føler jeg LS har like stor relevans til mitt våpeneierskap som skiskyting. Det er tross alt ikke 200 STR som skal forbys.
 12. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  For min egen del, vil jeg fortsette å pumpe ut mail i håp om at noe fornuft trenger gjennom ideologien, og når tiden kommer vil jeg delta i et gruppesøksmål.
 13. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  "Listen" er PODs forsøk på å definere forskriften før den går ut på høring. Vent å se hva forskriften faktisk sier. Men sannsynligvis går våpen i .22LR klar.
 14. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Jeg synes det er litt lite ambisiøst å fokusere på at Våpenloven skal respektere Grunnloven, og glemme alt annet. Det er vel liten tvil om at innstrammingene vil fortsette, selv om det ikke hjelper på annet enn politikeres selvfølelse og PODs maktbehov. Ønsker vi egentlig engelske tilstander? Har det hjulpet på kriminaliteten i England? Det er ikke de lovlige våpeneierne som er problemet, men det er vi som betaler prisen. Noen av oss protesterer, og andre aksepterer.
 15. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvor mange forskrifter og rundskriv har det vært mellom 1961 og 2009? Det er jo på den måten ting forbys. Å tro at det ikke vil fortsette, og nye restriksjoner ikke vil komme, er i overkant naivt.
×