Jump to content

Eldhannas

Members
 • Content Count

  518
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Eldhannas last won the day on April 11 2018

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

214 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eldhannas

  Et par spørsmål

  Våpenforskriften: Siden du skal erverve for bruk av poden, er det hans behov som må dokumenteres, og det går da ikke ut over din "kvote".
 2. Du kan levere hvor du vil, den blir videresendt til kontoret som dekker din folkeregistrerte adresse for behandling.
 3. Eldhannas

  Dagens annonse på finn.no

  Jeg ser nå at en Derringer kan ha bruksområder innenfor skytesporten. De skyteprogrammene jeg har vært borti har vært med fem eller seks skudd (eller mer) på tid. Å skyte fem skudd på 12 sek med et dobbeltløpet brekkvåpen blir vel å gi seg et i overkant stort handicap. Men det er godt at man kan få registrert også sånne litt spesielle våpen.
 4. Eldhannas

  Dagens annonse på finn.no

  Det kan vel bli vanskelig å få godkjent søknad på en 2-skudds .357 pistol? Ser ikke helt hvilken klasse det passer inn i, annet enn som samlervåpen. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=138885330
 5. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Tankegangen er forståelig, men så lenge politiet kan fortsette med den praksisen uten at noen klager, vil de gjøre det. (Siden du får kona til å signere, kan det være at de får en ide om at de skal kreve dette også fra fremtidige førstegangssøkere.)
 6. Eldhannas

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Trening er ikke selvstendig ervervsgrunnlag, du må skrive jakt. Du kan ha inntil seks jaktvåpen, uten hensyn til kaliber. Hvis du senere melder deg inn i skytterlag, kan du eventuelt "omregistrere" den til konkurranse.
 7. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nå er vel den gruppen ikke spesielt stor, og har blitt mindre etter hvert som folk har dratt i krigen og ikke kommet hjem, eller blitt dømt for deltagelse/støtte/oppfordring til terror. Mange av de som har vist seg mest farlige er/var konvertitter som allerede hadde et rulleblad, og da sitter allerede tillatelse langt inne.
 8. Jeg leser mellom linjene at POD er mye mer bekymret over situasjonen enn Kripos. Det gjenspeiler seg i andre sammenhenger også. Er det lov å håpe at den nye sjefen, som kommer fra PST, endrer på det, eller er det urealistisk?
 9. Eldhannas

  Hvordan gå frem med salg av våpen?

  Strengt tatt spør TS om salg, ikke kjøp Kjøper sender godkjent søknad om erverv til selger med kopi av legitimasjon. Selger fyller ut rubrikker under "Påtegning av selgeren". Selger sender blå del sammen med våpen til kjøper, beholder gul del og sender hvit del sammen med sitt våpenkort til lokalt våpenkontor. Send det som Norgespakke, ikke skriv på utsiden at det er våpen
 10. Eldhannas

  Lån av Våpen

  Du kan låne det hvis du allerede har et jaktvåpen registrert på deg, men du må ha politiets tillatelse, etter Rundskriv 2009/009 punkt 3.11.1, side 51.
 11. Eldhannas

  Forsvunnet hos politiet

  Så lenge ammunisjonen er nedlåst, er det vel ingen krav til at man har våpen som passer til ammunisjonen man eier? Det er krav til våpenkort i riktig kaliber (eller samlerlisens) når man skal handle ammunisjon, men ikke noe krav til å avhende all ammunisjon når man ikke lenger har våpen til det, så vidt jeg vet. Nå derimot, når våpen er beslaglagt og evt. våpenkort blir tilbakekalt, kan det være litt verre.
 12. Eldhannas

  Nybegynner i Oslo-området

  Du kan søke opp OKTS (Oslo Komm. Tjenestemenns Skytterlag) eller OPK (Oslo Pistolklubb), de har skytebane under Ekeberghallen i Oslo i vinterhalvåret, som antagelig er litt mer tilgjengelig med kollektivtransport enn pistolbanen på Løvenskjold. Oslo Skytesenter er dyrere fordi det er en butikk med skytebane, som ikke drives på dugnad av ildsjeler
 13. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvis BAR ikke inkluderer BAR Match, burde den vel ha stått på konkurranselista i §4, eller som et unntak i jaktlista i §5?
 14. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Unnskyld, men har du lest denne tråden? Det er ikke krav til våpenskap før du faktisk skal ta med deg våpenet hjem. Du kan fint kjøpe våpenskap og våpen samtidig, i samme butikk, men da må du ha den godkjente søknaden med deg. Politiet kan da ikke sette som et krav for å returnere en godkjent søknad, at du har kjøpt våpenskap. Dokumentasjon på våpenskap har en plass ved en eventuell oppbevaringskontroll, ikke ved behandling av ervervssøknad. Jeg synes det er fair at vi har de samme reglene å forholde oss til, og at ikke politiet finner på egne.
×