Jump to content

Eldhannas

Members
 • Content Count

  568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Eldhannas last won the day on August 19

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

283 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Av og til tenker man i sitt stille sinn at det burde være et punkt til: 5) Når det vil støte den allmenne rettsfølelsen at slike folk får gå fritt omkring. Så kommer man på at folk er å anse som uskyldige inntil det motsatte er bevist, at det er et stort inngrep å bli buret inne, spesielt hvis det viser seg at feil person er tatt, og at dette derfor gjerne gir en klekkelig erstatning, som sikkert i en del tilfeller ikke veier opp for tap av jobb, venner, kjæreste osv. Men man kan likevel bli provosert av at enkelte, som nesten garantert er skyldige, slipper ut etter avhør og går rundt sammen med alle oss andre i et par år før det kommer en rettskraftig dom.
 2. I dette tilfellet var det en .38 Special, fra en 2" Taurus revolver, ca 120 m avstand, muligens rikosjett. Våpenet var forøvrig registrert stjålet på slutten av åttitallet, og det var også en "kjenning av politiet". Det er gjort lite forskning på opprinnelsen til våpen brukt ulovlig i Norge, men man tar vel sjelden feil hvis man antar at en "kjenning av politiet" ikke vil passere vandelskravet for å få innvilget en søknad, og at det derfor høyst sannsynlig er et ulovlig våpen. Der det er snakk om mer "familietragedier" er sjansen for at det er lovlige våpen noe større (f.eks. han som sa han pusset rifla og den gikk av og traff kona i sofaen). Han som ble skutt av politiet på Stange for noen år siden, var en tidligere konkurranseskytter som hadde blitt del av et rusmiljø, men fortsatt hadde sine våpen, men slike saker er vel sjeldne.
 3. Farepotensialet for et pistolmagasin uten tilhørende pistol er vel betraktelig lavere enn for en kjevle...
 4. Enig i at det er litt vel optimistisk, våpen stiger ikke i verdi som Bitcoin. Men jeg synes det er påfallende ofte at når våpen skal selges, oppgis det et antall skudd som tyder på de knapt har vært ute av våpenskapet. Hvis det er Afrika-kaliber kan jeg forstå det, eller hvis man har sine 15+15+5 og lufter rifla et par helger om høsten, uten annen trening, men for en pistol virker det påfallende lavt.
 5. .22LR spesialpistol som har gått 200 skudd, det er vel innskyting, en treningskveld og en feltrunde? I hvert fall ikke stort mer...
 6. Ikke plutselig. Nå: Mini-14, Vepr, diverse modeller fra forrige krig. Neste gang: Halvautohagler, halvparten av konkurranselista. Deretter: Pumpehagler, resten av konkurranselista, en god del av jaktlista. Så: Resten av jaktlista, boltrifler i magnumkalibre og kalibre med militært opphav, kanskje med unntak av 6,5x55.
 7. Jeg kan anbefale det første innlegget i tråden (trykk på <<), der står svar på det du spør om
 8. Forskjellen er vel at våpen som nå forbys, fortsatt kan eies av de som har kjøpt det lovlig. Den nye presedensen blir at våpenkort på våpen som fjernes fra lista tilbakekalles.
 9. Jeg skrev et spontant svar til journalistene i går før jeg la meg: Jeg fikk svar også: Ingen rettelse eller bemerkning har kommet...
 10. Det virker ikke som det er noen lettvint sak å frata noen medlemskap i klubben. https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/fratakelse-av-medlemsskap-i-idrettslag/ Skyting er nevnt i veilederen, men da bør man kanskje være "åpenbart uskikket"? Dersom man ikke får godkjent en søknad fordi man f.eks. har vært i fyllearresten og blitt tatt for å røyke hasj på en fest for to år siden, betyr ikke det at man er en risiko hvis man låner et klubbvåpen.
 11. Et krav om en slik attest vil forandre nøyaktig ingenting. Inntil noen kan dokumentere at det er et problem at folk som er straffedømt for vold søker seg til skytterklubber, vel vitende om at de aldri vil kunne få våpen lovlig, for å lære seg å bli bedre skyttere, anser jeg dette som nok et forslag der noen i skyttermiljøet vil ha selvpålagte restriksjoner som de tror viser at de er ansvarlige, men som våpenmotstandere lett kan tolke som at skyttere er upålitelige inntil det motsatte er bevist. Husk at en vandelsattest dokumenterer hva man evt. er dømt for etter en rettssak. Den dokumentere ikke nødvendigvis hva man har gjort, og i hvert fall ikke hva man kan komme til å tenke på å gjøre. Det blir fortsatt tatt fotballtrenere for å ha tafset på smågutter, til tross for attester.
 12. Fra veiledningen på baksiden av skjemaet: "Dog skal det ved søknad om halvautomatisk hagle/rifle/karabin/maskinpistol/pumpehagle alltid oppgis fabrikkmerke, pipelengde og modellbetegnelse."
 13. Eldhannas

  Cz shadow 2

  Hva er egentlig problemet med at noen kjøper seg to 9mm og bruker begge i grovfelt, selv om de ikke kvalifiserer for reservevåpen?
 14. Ja, for halvauto/pumpe rifle/hagle må man spesifisere, for andre typer kan man ha åpen søknad. Løpslengde og kaliber kan nok endres ved en telefon til politiet, men typen ligger fast regner jeg med. Ring våpenkontoret ditt hvis det blir aktuelt.
 15. Så lenge våpenet i privatbilen er nedpakket ute av syne, og du har med deg vital del er det lovlig. Kravet om FG-godkjent skap gjelder for oppbevaring i bolig, litt usikker på om du får FG-godkjente skap for montering i bil.
×
×
 • Create New...