Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Eldhannas

Members
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Eldhannas last won the day on April 11

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

212 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eldhannas

  Forsvunnet hos politiet

  Så lenge ammunisjonen er nedlåst, er det vel ingen krav til at man har våpen som passer til ammunisjonen man eier? Det er krav til våpenkort i riktig kaliber (eller samlerlisens) når man skal handle ammunisjon, men ikke noe krav til å avhende all ammunisjon når man ikke lenger har våpen til det, så vidt jeg vet. Nå derimot, når våpen er beslaglagt og evt. våpenkort blir tilbakekalt, kan det være litt verre.
 2. Eldhannas

  Nybegynner i Oslo-området

  Du kan søke opp OKTS (Oslo Komm. Tjenestemenns Skytterlag) eller OPK (Oslo Pistolklubb), de har skytebane under Ekeberghallen i Oslo i vinterhalvåret, som antagelig er litt mer tilgjengelig med kollektivtransport enn pistolbanen på Løvenskjold. Oslo Skytesenter er dyrere fordi det er en butikk med skytebane, som ikke drives på dugnad av ildsjeler
 3. Eldhannas

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvis BAR ikke inkluderer BAR Match, burde den vel ha stått på konkurranselista i §4, eller som et unntak i jaktlista i §5?
 4. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Unnskyld, men har du lest denne tråden? Det er ikke krav til våpenskap før du faktisk skal ta med deg våpenet hjem. Du kan fint kjøpe våpenskap og våpen samtidig, i samme butikk, men da må du ha den godkjente søknaden med deg. Politiet kan da ikke sette som et krav for å returnere en godkjent søknad, at du har kjøpt våpenskap. Dokumentasjon på våpenskap har en plass ved en eventuell oppbevaringskontroll, ikke ved behandling av ervervssøknad. Jeg synes det er fair at vi har de samme reglene å forholde oss til, og at ikke politiet finner på egne.
 5. Da bør vi ikke høre noe fra Troms om manglende ressurser til etterforskning av overgrep, vold eller annen kriminalitet. Regner også med at behandlingstiden på våpensøknader i Troms kan regnes i dager.
 6. Eldhannas

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Er det noen som har blitt dømt for å ha skutt en annens hund under slike omstendigheter? En hund ble skutt i 2014 i nærheten av Stavanger, med eieren like i nærheten, fordi bonden mente han hadde sett den jage sauer litt tidligere. Den saken ble vel henlagt på grunn av bevisets stilling.
 7. Eldhannas

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Gebyr er da ikke avhengig av pris? Det er ett halvt rettsgebyr for våpen, og et kvart rettsgebyr for våpendel.
 8. Eldhannas

  Søppel i naturen

  Igjen ser man hva som skjer når dyr møter menneskers søppel. Plast som setter seg fast, faller ikke av av seg selv.
 9. Eldhannas

  Mann skutt av sin egen hund

  Hunden er menneskets beste venn, og "with friends like these, who needs enemies?"
 10. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Godt det løste seg for deg, men det åpenbarer en misforståelse hos ditt våpenkontor. De trenger ikke dokumentasjonen, ikke fordi du har våpen fra før, men fordi den dokumentasjonen ikke skal være en del av søknadsprosessen i det hele tatt. Vurderingen av din oppbevaring av våpnene vil bare være aktuelt hvis politiet ønsker å inspisere, med min. 48 timers varsel.
 11. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Nå ber de om kvittering/bilde av FG-godkjenning. Før vi vet ordet av det, må vi legge ved bekreftelse fra alle andre i husstanden på at de er informert, tegning over hvor i huset våpenskapet står, bilde av utgangsdør med låser og kart over avstand til naboer... Det er personlig skikkethet og behov som skal vurderes, ikke noe annet.
 12. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Send inn søknad. Hvis de etterspør kvittering, så sier du at du ikke finner noe sted i våpenloven, våpenforskriften eller i rundskriv 2009/009 som sier at det skal være nødvendig for behandlingen av søknaden.
 13. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Her er svaret da jeg la frem problemstillingen på Diskusjon.no/Samfunn/Juss og fikk svar fra Krikkert, en jurist og registrert rettshjelper: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1828790 Jeg synes din bekjente bør videresende mailen fra Politi Vest til POD, og spørre om det er i tråd med deres retningslinjer om behandling av våpensaker, som spesifisert i Rundskriv 2009/009.
 14. Eldhannas

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Hobbyrommet må være ferdig ombygget til fullt innredet barnerom, før det er aktuelt for henne å droppe pillen
×