Jump to content

Eldhannas

Members
 • Content Count

  575
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Eldhannas last won the day on August 19 2019

Eldhannas had the most liked content!

Community Reputation

291 Excellent

About Eldhannas

 • Birthday 05/21/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg tok jegerkurs i Oslo i 2013. Våpeninstruksjonen gikk stort sett ut på at en boltrifle og en dobbeltløpet hagle ble sendt rundt i rommet, og en tur på Løvenskjold der hver person fikk skyte 25 skudd mot leirdue. Det ble forklart om antall skudd i våpenet, og anslagsenergi for rifle, men så vidt jeg husker var det mer prat om hva slags fuglehund som var best, enn fordeler og ulemper med forskjellige våpentyper. Derimot ble vi inngående forklart forskjellen på forskjellige typer ender og på dobbelt- og kvartbekkasiner.
 2. Kammeret er en av de få våpenrelaterte sidene som ikke stoppes av jobbens firewall
 3. Kan man klage på et varsel? Slik jeg forstår det er et varsel et signal om at det vurderes å fatte et vedtak, men vedtaket er ikke fattet ennå. Er det da noe å klage på?
 4. Umiddelbart tenker jeg at å skave av 15 cm av toppen i en myr ikke vil hjelpe så mye, derimot røre opp i massene , noe som kan skape betraktelig mer forurensning. Kontroll på avrenning er allerede vedtatt, men ikke gjennomført. Det vil også legge til rette for bedre oversikt over den faktiske forurensningen. Ellers har jeg større tiltro til en professor i geokjemi enn en journalist og en person som synes det er greit å snike seg inn bakveien på en skytebane for å ta prøver. https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/21yoG/bly-ingen-fare-i-naturen
 5. For de som ønsker å se på svenske våpentilstander, kan man følge Pia Clerté på Tryneblekka https://www.facebook.com/PiaClerteSportshooter/ Hun skriver ganske mye om det, og har lagt ned mye arbeid i å påvirke politikere i forbindelse med den nye svenske våpenloven, som ble nedstemt i Riksdagen fordi den går svært langt på enkelte områder i forhold til EU's våpendirektiv.
 6. Det kan tenkes at noen drar og harryhandler mer enn øl, sprit og tobakk. https://www.gp.se/ledare/sverige-vapensmugglarnas-hetaste-marknad-1.19411172
 7. Jeg sitter med et litt ambivalent forhold til dette, men stort sett enig med Wintel. På den ene siden er det klart at vi som skyttere må holder oss innenfor loven, og slike våpensamlere kan lett gi et negativt inntrykk på alle som ikke er skyttere. På den annen side har jeg inntrykk av at dette er et lite miljø med folk med en våpeninteresse ute av kontroll, som stort sett kjøper og selger seg imellom. Jeg kan ikke huske at det har blitt slått opp at noen av de som er tatt har vært "underverdenens våpenleverandør". Jeg sier ikke at det er greit at noen bryter loven, men har noen blitt skadet av dette? Har det blitt mindre våpen på gata etter operasjon Bonanza, eller er det stort sett kjellere, loft og uthus som er tømt for våpen som har ligget i esker, kasser og bager? Vil POD bruke disse "utskuddene" som grunn til strengere regler for lovlydige folk som ikke skader annet enn papp og stål, mens folk som aldri ville ha fått våpen om de hadde søkt kan kjøpe stjålne eller smuglede våpen som før?
 8. Av og til tenker man i sitt stille sinn at det burde være et punkt til: 5) Når det vil støte den allmenne rettsfølelsen at slike folk får gå fritt omkring. Så kommer man på at folk er å anse som uskyldige inntil det motsatte er bevist, at det er et stort inngrep å bli buret inne, spesielt hvis det viser seg at feil person er tatt, og at dette derfor gjerne gir en klekkelig erstatning, som sikkert i en del tilfeller ikke veier opp for tap av jobb, venner, kjæreste osv. Men man kan likevel bli provosert av at enkelte, som nesten garantert er skyldige, slipper ut etter avhør og går rundt sammen med alle oss andre i et par år før det kommer en rettskraftig dom.
 9. I dette tilfellet var det en .38 Special, fra en 2" Taurus revolver, ca 120 m avstand, muligens rikosjett. Våpenet var forøvrig registrert stjålet på slutten av åttitallet, og det var også en "kjenning av politiet". Det er gjort lite forskning på opprinnelsen til våpen brukt ulovlig i Norge, men man tar vel sjelden feil hvis man antar at en "kjenning av politiet" ikke vil passere vandelskravet for å få innvilget en søknad, og at det derfor høyst sannsynlig er et ulovlig våpen. Der det er snakk om mer "familietragedier" er sjansen for at det er lovlige våpen noe større (f.eks. han som sa han pusset rifla og den gikk av og traff kona i sofaen). Han som ble skutt av politiet på Stange for noen år siden, var en tidligere konkurranseskytter som hadde blitt del av et rusmiljø, men fortsatt hadde sine våpen, men slike saker er vel sjeldne.
 10. Farepotensialet for et pistolmagasin uten tilhørende pistol er vel betraktelig lavere enn for en kjevle...
 11. Ikke plutselig. Nå: Mini-14, Vepr, diverse modeller fra forrige krig. Neste gang: Halvautohagler, halvparten av konkurranselista. Deretter: Pumpehagler, resten av konkurranselista, en god del av jaktlista. Så: Resten av jaktlista, boltrifler i magnumkalibre og kalibre med militært opphav, kanskje med unntak av 6,5x55.
 12. Jeg kan anbefale det første innlegget i tråden (trykk på <<), der står svar på det du spør om
 13. Forskjellen er vel at våpen som nå forbys, fortsatt kan eies av de som har kjøpt det lovlig. Den nye presedensen blir at våpenkort på våpen som fjernes fra lista tilbakekalles.
 14. Jeg skrev et spontant svar til journalistene i går før jeg la meg: Jeg fikk svar også: Ingen rettelse eller bemerkning har kommet...
 15. Det virker ikke som det er noen lettvint sak å frata noen medlemskap i klubben. https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/fratakelse-av-medlemsskap-i-idrettslag/ Skyting er nevnt i veilederen, men da bør man kanskje være "åpenbart uskikket"? Dersom man ikke får godkjent en søknad fordi man f.eks. har vært i fyllearresten og blitt tatt for å røyke hasj på en fest for to år siden, betyr ikke det at man er en risiko hvis man låner et klubbvåpen.
×
×
 • Create New...