Jump to content

Lille Arne

Members
 • Content count

  508
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lille Arne

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Selvfølgelig blir det det, forskrifter skal alltid på høring. Sa POD noe om når det blir høring?
 2. Lille Arne

  Store Rovdyr.

  "Lagmannsretten har også en begrenset adgang til å nekte å ta en anke til behandling hvis det såkalte ankeutvalget i domstolen finner det klart at anken ikke kan føre frem." https://www.domstol.no/no/Sivil-sak/Sakstyper/Anke-i-sivil-sak/
 3. Lille Arne

  Vostok Biathlon-4 22LR, bolt og magasin rifle

  "Vostok" var et handelsnavn brukt om sovjetiske sportsvåpen og ammunisjon av flere fabrikater i eksportmarkedet. (Jaktvåpen ble eksportert som "Bajkal".) Bi-4 ble produsert av Izhevsk fra 1970 til 78, og var et av de første (eller det første) sovjetiske skiskyttergeværet i 22lr. https://ru.wikipedia.org/wiki/БИ-4_(винтовка)
 4. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  🙄Jeg vet godt hva som er rasjonalet bak godkjenningslisten. Nå er det forbudt både å kjøpe helautomatiske våpen og å bygge om halvautomatiske våpen til helauto. Og det jeg prøver å si er at med det kontrollregimet som foreligger internt i de to forbundene vil ingen hverken kjøpe eller bygge om til helauto, selv om det skulle være teknisk forholdsvis enkelt.
 5. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hele godkjenningslista er utgått på dato med det (ikke så) nye vedlegget til våpensøknad hvor klubbformann (DSSN) eller nemnd (NROF) bekrefter at omsøkt våpen tilfredsstiller forbundenes tekniske krav. Så høye som utdannings- og aktivitetskravene har blitt, og med den bevisstheten forbundene har om at de lever på nåde, er sjansen for misbruk minimal. Men det er vel å tro på Julenissen å håpe på at den forsvinner. ☹️
 6. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Har det egentlig vært noen masseinndragning av "farlige" ting siden radioapparatene i 1941? (Hva skjedde da rullebrett ble forbudt?)
 7. Lille Arne

  Oversette Italiensk

  Min italiensk er basert på god gymnasfransk og lesing av skryteetiketter bakpå vinflasker 😁 Det står noe sånt som at "jaktkruttet" Ranc 14 fra Raufoss i Norge er godkjent i henhold til paragraf 54 i de samlede lovene om offentlig sikkerhet og registrert under kategori 1a, gruppe A i vedlegg A til forskriften til samme lover. Sier fint lite om selve kruttet.
 8. Lille Arne

  Oversette Italiensk

  Ser ut som en melding om at kruttet er godkjent for bruk i henhold til italiensk lovgivning/regelverk. Hva slags informasjon er det du håper på å få ut av teksten?
 9. Lille Arne

  Altspisende halvauto hagle

  Nei, sa jeg at det skulle være logisk og fornuftig?
 10. Lille Arne

  Altspisende halvauto hagle

  Tror du må være proff/sponset trickskytter. Til dynamisk får du ikke godkjent, ettersom POD mener at det ikke er en sport som lovlig kan utøves i Norge.
 11. Lille Arne

  Revolver funnet under søppelrydding

  Det er åpenbart et linkshylster, og med den dysfunksjonelle stroppen ser det ut som noe en feltskytter eller eldre militær ville brukt. Tipper det er enke/barn/barnebarn som har funnet gubbens (nei, ikke du) gamle feltpistol/private tjenestepistol og fått panikk.
 12. Lille Arne

  Revolver funnet under søppelrydding

  Det er ikke brun beis, det er rust og møkk 🤢. Zoom skikkelig inn, så ser du P'en i Pachmayr-logoen, og de doble linjene som skiller "logostripa" fra det serraterte grepet. "Medaljongen" er øvre grepsplateskrue med ei kjempe rustrose på. Bilde til sammenligning: https://goo.gl/images/nxUVdp
 13. Lille Arne

  Revolver funnet under søppelrydding

  Det ser veldig ut som et Pachmayr gummigrep/logo for meg.
 14. Lille Arne

  Revolver funnet under søppelrydding

  Vanskelig å si så rusten som den er. Men jeg synes sikringsfløy (med stor "bakplate") og det som ser ut til å være øvre grepsplateskrue er mer 1911 enn Hi-power.
 15. Lille Arne

  10000 i bot for å ha skutt sitt eget speilbilde

  Ett tilfelle: http://dybde.politiforum.no/skuttpaajobb.html To tilfeller (fra side ti): http://docplayer.me/14316143-Politiforum-skuddene-pa-hadeland-natten-da-politibetjentene-matte-kjempe-for-livet-og-skyte-tilbake-side-10-19-09-12-2015-lossalg-kr-65-nr-12.html
×