Jump to content

Lille Arne

Members
 • Content Count

  535
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har hatt Nokias gamle skuddsikre, Samsung Xcover og to generasjoner Cat, nå en S41. De to siste har tålt tryneturer i asfalten som ville smadret skjermen på alle vanlige smart-o-foner i hvert fall. S41 har god batterikapasitet, flere dager om du passer på å skru av data, blutut og andre batterispisere. Temperatur er jeg mer usikker på, har ikke testet i såpass lave som @polardego snakker om. Den forrige jeg hadde ble fort overopphetet i høye temperaturer (på dashbordet i bil i Italia til navigasjon, vanntett skall=dårlig ventilasjon) og skrudde seg av. Ytelsene er konsekvent dårligere enn smarttelefoner i samme prisklasse uten å være like hardføre, men siden jeg er ei kløne er det verdt det. Etter ca to år fikk både Samsung og forrige Cat fullstendig nervesammenbrudd (uprovosert omstart/heng) og måtte skiftes.
 2. Lille Arne

  Dagens annonse på finn.no

  Det der får du til sjøl, bare ta en støyt vodka og finn fram hammer og spiker. Vi forventer prosjekttråd/-blogg her på kammeret. 😁
 3. Lille Arne

  Dagens annonse på finn.no

  Ja, og den ser heller ikke ut som en MTs-106 i det hele tatt. Fasongen på baskylen er feil, den mangler de karakteristiske skruene på fortreet, og fabrikken som lager MTs ville aldri sendt fra seg en børse med så stygg gravyre. Bilder av en MTs-106: https://forum.guns.ru/forummessage/112/1019322.html
 4. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Det har du selvfølgelig helt rett i, jeg blandet sammen med ordlyden i ny våpenlov i innlegget over her.
 5. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Kommer det til å være mulig å kjøpe våpen fra konkurranselista til trening og konkurranse? Aner ikke, forhåpentligvis så lenge dagens EU-direktiv og ny våpenlov/forskrift er gjeldende. Ti, femten, tjue eller femti år?
 6. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Ja, og deretter kommer hele konkurranselista. Forskjellen er at det kommer til å (fortsette å) bli gitt dispensasjon fra det forbudet til aktive skyttere i DSSN og NROF. Våpnene på jaktlista som blir forbudt vil det ikke være mulig å få dispensasjon til å erverve eller beholde, i hvertfall ikke til jakt.
 7. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Den siste oppdateringen av jakt/konkurranseriflelista var vel første gang et teknisk kriterium ble fulgt konsekvent: Hadde børsa løst magasin (selv om magasinene var sjeldnere enn hønsetenner og de egentlig var ment å topplades med klips som Ljungmann) havnet de på konkurranselista, hadde de fast (som Garand), kom de på jaktlista. Egentlig tror jeg det var nærmere politidirektoratets ønskeliste enn lista de har publisert nå: Forby alt med løse magasiner til jakt...
 8. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Nei, det er ikke pussig - de står på konkurranselista, og der vil en jo fortsette med å gi dispensasjoner. At gebrekkelige antikviteter står på konkurranselista er forsåvidt pussig, all den tid vi svjv enda ikke har et fungerende forbund for konkurranseskyting med gebrekkelige antikviteter. (Det hadde forsåvidt vært en fin ting, og det er vel noen som arbeider med saken?) Jeg vil mye heller ha tekniske kriterier enn estetiske - "Ser snill/slem ut" er jo fullstendig håpløst som grunnlag for hva som skal være lovlig eller ikke, selv om det har vært det i noen tiår nå...
 9. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  P.S. At det ikke står noen salongrifler på lista kan man jo velge å ta som et godt tegn, om man foretrekker halvfulle glass.
 10. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Valmet Petra ryker fordi den er basert på AK-mekanismen, BAR Match fortsetter fordi den er basert på en i utgangspunktet sivil mekanisme. Garand og de to tyske antikvitetene har ikke løse magasiner, men ryker på militær mekanisme. Det er helt i tråd med ordlyden i ny våpenlov.* Mini-14 og Mini-30 derimot er det vanskeligere å argumentere mot etter samme linje. * Dette betyr ikke at jeg er hverken enig i, eller synes at ordlyden i loven er særlig klar eller mulig å håndheve konsekvent.
 11. Siste Economist har en artikkel om jordreform (og mangel på jordreform) i SA, som handler om mer enn jordbruksland. Blant annet masse mennesker på papirløse hustomter og lovgivning som gjør det umulig for enkeltpersoner å eie jord i de gamle bantustanene. Det ser ut som om staten/ANC har kjørt seg inn i et hjørne av sendrektighet og korrupsjon og også derfor er fristet av en populistisk snarvei: https://www.economist.com/middle-east-and-africa/2018/08/25/land-reform-in-south-africa-has-been-slow-and-inept (Economist har en betalingsmur, men det skal gå an å lese tre gratisartikler eller noe sånt.)
 12. Nå angrer jeg litt på at jeg postet den linken til splc. Jeg leste faktisk den kronikken i WP før i dag. Og det er slurvete å slå sammen virkelige, sertifiserte rasister som KKK med allminnelig reaksjonære kristne mørkemenn. Og nå tar kontroversen over splc bort fokus fra at konspiranoide høyreekstremister som Lauren Southern bruker et populistisk og teit lovforslag i Sør-Afrika til å kjøre fram kokkopåstander om "hvitt folkemord." Og hun blir sitert på landets største forum for jegere og skyttere. Det kunne jeg ikke la stå uimotsagt, og da sviktet den kritiske sansen meg. For de som anser artikkelen (og linkene, for den som orker å lese), som fullstendig uten troverdighet, vil jeg anbefale innleggene til @m67.
 13. Lauren Southern er ikke akkurat en troverdig kilde. For den som orker å lese en litt lang tekst heller enn å se glanset alt-right foliehatt-vrøvl: https://www.splcenter.org/hatewatch/2018/08/23/dangerous-myth-white-genocide-south-africa
 14. Lille Arne

  Godkjent hylster?

  Bakkanten av grepet ("heel of butt") må være på linje med eller høyere enn overkanten av beltet. På bildet mangler det kanskje en halv cm på å være ok. Men lårhylster, eller alle slags hylster med en eller annen slags reim, stropp eller snor rundt låret er eksplisitt forbudt, selv om du skulle få til å justere det høyt nok: "Handgun matches must not require the use of a particular type or brand of holster or allied equipment. However, the Range Master may deem that a competitor's holster is unsafe and order that the item be improved to his satisfaction, failing which it must be withdrawn from the match. If a retaining strap or flap is attached to a holster and/or allied equipment, it must be applied or closed prior to issuance of the "Standby" command (see Rule 8.3.3). Competitors must not be permitted to commence a course of fire wearing more than one holster or: 5.2.7.1 A shoulder holster or "tie-down" rig (visible or otherwise), except as specified in Rule 5.2.8; 5.2.7.2 A holster with the heel of the butt of the handgun below the top of the belt (see Appendix E3b), except as specified in Rule 5.2.8; 5.2.7.3 A holster which permits the muzzle of a holstered handgun to point further than 1 meter from the competitor's feet while standing relaxed; 5.2.7.4 A holster which does not completely prevent access to, or activation of, the trigger of the handgun while holstered. " I tillegg må ikke hylsteret plassere grepet på pistolen mer enn 50mm fra kroppen din. Men alt dette vil du få hjelp med på godkjenningskurs, du blir ikke kastet ut om du møter med utstyr som ikke er 100% etter boka.
×