Jump to content

Lille Arne

Members
 • Content count

  518
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Riktig straff for å ha en så stygg kniv i bilen måtte vel vært et par hundre timers samfunnstjeneste som assistent hos en knivmaker. Hvordan formulerer vi en lov som gjør det mulig å skille på en kjent, men (foreløpig) ustraffet gjeng hang-around som kjører mot Oslo sentrum 01:30 på en søndag med en machete på passasjersetet, og en for politiet fullstendig ukjent familiefar som kjører mot Meråker fra Stjørdal kl. 16:30 på en fredag med en samekniv i passasjersetet, uten å innføre enda mer subjektive vurderinger?
 2. Lille Arne

  Dagens annonse på finn.no

  US-karabin har ikke vært mulig å kjøpe til NROF på flere år. Tror jeg har sett to stykker på de 17-18 årene jeg har skutt i NROF, den var egentlig ikke egnet til de reglementsfestede programmene da jeg begynte, og den går ikke i noen av våpenklassene nå. Andre lokallag kan ha hatt mer aktivitet med lokale program. På en måte litt synd, for det er ei sjarmerende børse. På den andre siden skal NROF være et forbund for vedlikehold av ferdigheter med relevante våpen, ikke en våpenhistorisk klubb.
 3. Lille Arne

  Browning Bar svartelistet?

  Ser sånn ut, med litt børsemakerarbeid:
 4. Lille Arne

  ITAR lettelser på trappene

  https://www.nraila.org/articles/20180713/nra-files-comments-in-support-of-trump-administration-s-export-reform-effort Så tar det vel en liten stund før amerikanske selskaper og forhandlere får kontroll på hva dette betyr i praksis.
 5. Lille Arne

  Nazi-merke

  Eventuelt er spadebladet med hakekorset banket eller valset halvveis flatt på en eller annen måte?
 6. Lille Arne

  H&K P30L lykt og hylster

  Akkurat det kommer jo an på hvordan og til hva hylsteret skal brukes. Tipper Norsegear kan ordne den komboen du trenger om du mailer dem.
 7. Lille Arne

  H&K P30L lykt og hylster

  Det finnes ingen norsk lovgivning som regulerer hylstre og våpenlykter. Du må selvfølgelig betale moms på dem som på nesten alt annet. Derimot har amerikanerne et komplisert eksportkontrollregelverk (ITAR) som muligens dekker våpenlykter og ganske sikkert ikke hylstre, men mange amerikanske forhandlere gidder (fullt forståelig) ikke å ta jobben med å finne ut av det og eksporterer ingenting som har med våpen å gjøre. I tillegg har noen produsenter (bl.a. Surefire) intern policy på å nekte forhandlere i USA å eksportere, kanskje først og fremst for å beskytte importørene de samarbeider med i utlandet, men muligens også være 200% sikre på at de overholder eksportkontrollregelverket.
 8. Gamle Bajkaler tåler alt. In Soviet Russia, gun worms you!
 9. Lille Arne

  Termografkikkert, noe å ha?

  Jeg er rimelig sikker på at de har sagt at deres tolkning er at forbudet gjelder bruk av håndholdte kikkerter også. Det er jo like forbudt med håndholdt lykt som våpenmontert.
 10. Lille Arne

  Termografkikkert, noe å ha?

  Husk også på at MD mener at et slikt redskap rammes av forbudet mot bruk av kunstig lys under jaktutøvelse. Så du kan pådra deg trøbbel om du treffer feil oppsyn.
 11. Lille Arne

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Selvfølgelig blir det det, forskrifter skal alltid på høring. Sa POD noe om når det blir høring?
 12. Lille Arne

  Store Rovdyr.

  "Lagmannsretten har også en begrenset adgang til å nekte å ta en anke til behandling hvis det såkalte ankeutvalget i domstolen finner det klart at anken ikke kan føre frem." https://www.domstol.no/no/Sivil-sak/Sakstyper/Anke-i-sivil-sak/
 13. Lille Arne

  Vostok Biathlon-4 22LR, bolt og magasin rifle

  "Vostok" var et handelsnavn brukt om sovjetiske sportsvåpen og ammunisjon av flere fabrikater i eksportmarkedet. (Jaktvåpen ble eksportert som "Bajkal".) Bi-4 ble produsert av Izhevsk fra 1970 til 78, og var et av de første (eller det første) sovjetiske skiskyttergeværet i 22lr. https://ru.wikipedia.org/wiki/БИ-4_(винтовка)
 14. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  🙄Jeg vet godt hva som er rasjonalet bak godkjenningslisten. Nå er det forbudt både å kjøpe helautomatiske våpen og å bygge om halvautomatiske våpen til helauto. Og det jeg prøver å si er at med det kontrollregimet som foreligger internt i de to forbundene vil ingen hverken kjøpe eller bygge om til helauto, selv om det skulle være teknisk forholdsvis enkelt.
 15. Lille Arne

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hele godkjenningslista er utgått på dato med det (ikke så) nye vedlegget til våpensøknad hvor klubbformann (DSSN) eller nemnd (NROF) bekrefter at omsøkt våpen tilfredsstiller forbundenes tekniske krav. Så høye som utdannings- og aktivitetskravene har blitt, og med den bevisstheten forbundene har om at de lever på nåde, er sjansen for misbruk minimal. Men det er vel å tro på Julenissen å håpe på at den forsvinner. ☹️
×