Jump to content

Kompaniet - Vida


Vesper

Recommended Posts

Første del av historien om Kompaniet – Vida – ligger nå på nettet i revidert utgave. Du finner den samme boken i Nasjonalbibliotekets digitale samling, men jeg foretrekker den nye, naturlig nok. Handlingen er lik, men jeg har strammet inn språket og endret litt hist og her.

Den er ikke fancy, bare en enkel pdf-fil, for jeg ville ikke bruke penger på et profesjonelt program som InDesign eller lignende. Hele greia er lagd i Word, Photoshop og et gratisprogram for sammenslåing av pdf-filer. Sistnevnte virket brukbart, men skapte småfeil noen steder. Ikke stort å bry seg om, etter min mening. De fleste har vel Acrobat Reader, men de av dere som foretrekker Foxit Reader skulle heller ikke få problemer med lesingen. Andre pdf-lesere har jeg ikke prøvd.

 

Den er her: http://www.pistolskyting.info/ErikBraathen/

 

Det er to ting jeg ikke vil tillate – at teksten endres, eller at noen bruker den til inntekt på en eller annen måte. Ellers står du fritt. Last den ned, les den, gi bort en kopi av filen, skriv den ut om du heller vil lese på papir, osv.

Takk til PSI for å ha gjort den tilgjengelig!

Link to comment
Share on other sites

Dette virker så spennende at jeg må bruke litt tid på.....skal printe ut og lese med et glass rødt, alternativt brunt vann fra Skottland som selskap i løpet av påska...

 

Takk til forfatter som legger dette ut.....

Link to comment
Share on other sites

Dette er veldig bra!!

Men jeg savner en fortsettelse etter bok 2...... Det bør komme....

Jeg har lest mye over 1000 bøker, i mange sjangre og av ymse kvaliteter og mener at det er liv laga for flere bøker etter VIda..

Har lest begge bøkene flerer ganger, og blir ikke lei..

Link to comment
Share on other sites

Historien om Kompaniet består egentlig av fire bind – Vida, Demon, Ioranna og Silva.

Vanlige forlag vil ikke utgi dem, mener at de ikke kan selges. Antagelig har de rett.

Det er mye jobb å gjøre dem ferdig og inntekten er null. Men hvis jeg kjeder meg nok innimellom free lance drittjobber, så kommer bind 2 på nettet.

Personlig sukk – den eneste jobben jeg har hatt glede av i de siste åren er Damms historiske verk, Våpen. Den likte jeg.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat som første utgave av Vida gikk denne alt for kjapt unna.

Om det blir en mulighet for å kjøpe Ioranna og Silva elektronisk gjør jeg gjerne det. Behøver ikke nødvendigvis å ha dem mellom to permer, selv om det er mest sjarmerende.

Det viktigste er opplevelsen :D

 

Mulig forlagene har rett, at disse bøkene ikke er mulig å gi ut på tradisjonell måte om man ønsker å tjene det (Og det bør man jo)

De likner ikke på noe som helst annet jeg har lest, og det er ganske mye forskjellig rart.

 

Samtidig er de helt klart bedre enn det meste annet jeg har lest! Både Vida og Demon var såpass sterke at første gang jeg leste dem måtte jeg ta flere førdøyelsespauser underveis. Rett og slett legge fra meg boka en stund mens jeg funderte meg gjennom situasjonene som oppsto.

Jeg kjøpte dem gjennom VJ i sin tid, og har aldri blitt skikkelig ferdig med historien.

har hatt mange tanker om hva som møter dem "hjemme", og om det i det hele tatt går å finne tilbake til noe hjem i lille Norge etter en sånn langvarig belastning. Ikke har de fordelen av anonymitet heller..

 

Kanskje er vi mange nok til å rettferdiggjøre bryderiet med en elektronisk utgivelse her på kammeret?

 

Mvh

Trombone

Link to comment
Share on other sites

Fire bind - det hadde jeg ikke fått med meg... :shock:

 

Jeg har akkurat bestilt ett par bøker via lulu.com som er ett print on demand forlag/nettside om jeg har forstått det riktig.

 

Lulu ble vel forsåvidt nevnt som en mulighet, forrige gang Kompaniet var gjenstand for "må ha det, bare må ha det" postinger.

 

Jeg kan eventuellt gi en tilbakemelding på kvaliteten på de bøkene når de ankommer og antagelig få en tilbakemelding fra forfatteren/redktøren av de bøkene jeg har bestilt om hans erfaringer med publisering via Lulu. Han deltar på ett annet forum jeg er innom..

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Du er inne på noe der, solheimen.

Før jeg utgav bøkene selv, sendte jeg manuskripet til noen forlag. Jeg fikk mange svar fra forlagskonsulenter, og de stred sterkt mot hverandre. En av dem sa mye pent, men konkluderte at historien ikke kunne utgis som bok. Derimot hadde historien passet flott som en TV-serie, skrev han. Det er jeg faktisk enig i.

Det hadde nok ført til sensur, ja. Vold er greit i våre dager, men det er verre med sex. Hva Peter og Ellisiv fortok seg i hemmelige stunder kunne ikke ha passert i noe annet en en pornofilm. Selv kapittel 13 i Demon hadde nok blitt for mye for moralistene. En mann og tjue jenter kliss nakne i en hule... :-)

Livet er som det er, men ikke alt skal skrives eller filmes. Hvor går grensene? Jeg aner ikke. Bare jeg slipper Solstad, Knausgård, Tarantino og de fem siste justisministrene, så er jeg tilfreds.

Link to comment
Share on other sites

Livet er som det er, men ikke alt skal skrives eller filmes. Hvor går grensene? Jeg aner ikke. Bare jeg slipper Solstad, Knausgård, Tarantino og de fem siste justisministrene, så er jeg tilfreds.

 

Amen og Halleluja, og jeg tror jeg sannelig må ta en ny runde med Kompaniet :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nå har jeg lest pånytt originalene, og E-utgavene. Til vanlig har jeg ikke sansen for omskriving/nyutgivelser med revisjoner av annet enn faktafeil eller trykkerifeil.

 

Men her har forfatteren klart å tilføre noe nytt uten å ødelegge årelange minner om en god leseopplevelse.

Det er jaggu godt gjort!

 

Mine tanker om kompaniets fortsettelse fra originaloppgaven gikk på hva som møtte dem hjemme, (hva som skjedde med Jorunns far!) og hvordan de overhodet skulle evne å tilpasse seg et "fredelig" samfunn igjen.

Siste kapittel i Demon ga meg en helt ny vinkel :)

 

Trombone

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Har fått bøkene fra lulu.com - enkle og greie paperbacks, brukbart papir og innbinding. De jeg bestilte er relativt store i formatet og har snaut 300 sider. Hander om Bartitsu og denne kampsportens grunnlegger, så markedet for bøkene kan nok beskrives som mer enn urimelig smalt... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Husker jeg leste ut Vida på en natt den dagen den kom, det eneste jeg da hang meg opp i var at det ikke var noen opplysninger om hvor "indikatoren" dukket opp fra.

 

Senere fikk dama se boken i hylla her, og leste den både fort og grundig.

Siden hun jobber på bibliotek var det nærliggende å legge både Vida og Demon inn i kjøpelistene til biblioteket, men det ble verre.

Begge var nemlig utsolgt fra forlaget og nytrykk kunne man bare drømme om.

Enden på visa var at hun fikk kjøpt Demon via omveier, så nå finnes begge her i huset.

 

Skal bli interessant å se hva de nyrestaurerte digitale utgavene kan by på. :)

 

Stor takk til Erik for denne unike sjansen!

 

Og JA vi vil gjerne se en fortsettelse på denne sagaen!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 4 months later...

Og dette her er det ikke noe norsk forlag som vil gi ut? Tror jeg kan kalle dem feige mannssjåvinister uten å ta munnen for full.

 

Kompaniet er, så vidt jeg vet, et meget orginalt verk innen SF - en sjanger som lider av akutt mangel på mennesker av kjøtt, blod og tårer.

 

De tre-fire første sidene av Vida kunne, etter min ydmyke mening, trenge noe arbeide (tips til tredje opplag: løytnanten blir neppe høflig OG norsktalende på så kort tid), men på den annen side; det er godt å se en sf-bok som ikke forklarer alt.

 

Ett av de siste kapitlene av Demon trenger antagelig en ekstern konsulent (kanskje også full redekorasjon). Sammenlign med første kapittel av "The Reality Dysfunction" og samtlige etterfølgende tilsvarende hendelser. Jeg tror jeg skjønner hva Braathen vil her, men det hjelper ikke når scenen ikke er satt.

 

Der greide jeg å høres negativ ut, men det er ikke meningen. Vanskelig å rose det som er i mellom uten å røpe handlingen.

 

For de av oss som har lagt papir bak oss, så vil Calibri spise .pdf filen og spytte ut EPUB eller MOBI (Kindle) på noen få strakser.

Bare ikke slå på "heuristisk ett-eller-annet" - den fjerner æøå. Og kjør standard linjeavstand ned, ellers blir teksten full av luft. Dette fordi konverteringsprogrammet tolker hvert linjeskift fra .pdf som "hardt".

 

Apropos Kindle - det er nu forholdsvis enkelt å være sitt eget forlag. Kompaniet bør selvsagt ut på Amazon :)

 

Og trenger man en gratis tekstvasker/konverterer så stepper jeg mer enn gjerne inn.

 

 

DN - rofl

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Dette var en hittill ukjent tråd for min del. Kjøpte begge bøkene den gangen Erik Braathen var involvert i skandinavias absolut beste våpenmagasin. Leste dem med stor glede og de "traff" et eller annet for det er nok blant de 5 bøker jeg har lest som jeg aldri vil glemme!

 

Guttungen som ikke var veldig opptatt av å lese bøker da PC spill og film var "såå mye bedre" fant dem og han har vel pløyd dem fra perm til perm 3-4 ganger. Han la dem også opp som egenvalgte bøker i pesum på videregående. Var en stund redd for å få Barnevernet på døra :forvirra: , men læreren var en fornuftig fyr som også syntes det var både gode og fengende bøker så det gikk ingen "bekymringsmelding" til nevnte kommunale organ! :D

 

Mine eksemplarer bærer tydelig preg av å ha vært lest maange ganger, så jeg kunne vel tenke meg å kjøpe nye hvis de ble utgitt på nytt.

 

Må jo selvsagt laste ned de reviderte versjonene, og hvis nummer 3 og 4 kommer så kjøper jeg dem umiddelbart!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lest begge bøkene nå takket være denne tråden.

Har vel ikke lest en bok siden Morgan Kane opphørte. Unntatt div. ladebøker

Husker disse bøkene ble aventert i våpenjournalen for mange år siden men fattet dengang ikke interesse.

 

Sulten på mer.

Er Braathen fortsatt aktiv?

Ser han ikke har vært innom forumet på ett par år men håper han er ved god helse og får laget fortsettelsene til disse spennende bøkene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...