Jump to content

jedherne

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jedherne

 • Birthday 04/12/1965

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No er dobbelrifla i hus med Aimpoint Micro H1 montert. Venter på kuler, hylser og diesett. Det siste har dessverre lang leveringstid. Har og bestilt RCBS sin store hylsefres, denne og kulene kjem i dag. Då er det berre å vente på resten og få prøveskote rifla, gleder meg.
 2. Takk for tipset, eg skal gjøre det. Kanskje han sitt på ladedata til rifla og. Greit å ha eit best mulig utgangspunkt.
 3. Då vert eg snart lykkeleg eigar av ei dobbelrifle i 500/416. Søknad innvilga så no gjenstår det kun å hente den. Sikkert nokon som kjenner til denne, Krieghoff Big Five som står hos Jakt og Friluft på Hvalstad. Gjenstår å skaffe ladeverktøy til rifla, eg ser at diesett er kronglete å få tak i. Er det nokon som har gode tips eller kjenner til om tidlegare eigar/eigarar har hatt slikt? Tomhylser og kuler er ikkje problematisk. Har og bestilt hylsfres som er stor nok til å håndtere hylsene.
 4. Denne som RCBS har http://www.midwayusa.com/product/114864/rcbs-trim-pro-manual-case-trimmer-kit tar hylser opp til og med 460 wby. Eg har versjon 1 der det er T-håndtak i bakkant for å klemme fast hylsa i staden for hendel. Ellers er den heilt lik og har fungert heilt utmerka til 378wby hylser. Dei er heilt like 460wby bortsett frå kulediameter. Det burde være unødvendig å få lagd egen hylsefres til denne hylsa.
 5. Eg har brukt RCBS sin hylsefres til 378wby, samme hylse med mindre kule. Denne burde fungere fint.
 6. jedherne

  LOP på rifle

  Eg hadde ei rifle i 378wby med LOP 370mm (ca. 14 5/8") Eg har og bygd om ein Mauser M67 til 7x64 med HighTech stokk som og har LOP 370mm. Dette passer meg veldig bra, litt avhengig av type kikkert og avstand fram til okkular. Eg har kikka litt på Weatherbyrifler og dei har standard LOP på 13 5/8" til 14" på dei fleste av sine våpen i kaliber opp til og med 460 wby. Dette syns eg er i kortaste laget men eg trur det er ganske vanleg på amerikanske rifler. LOP på 370-380mm betyr at då har eg kolben i armkroken, albuen i 90 grader og peikefingeren ligg mot avtrekkaren med første leddet. Det trur eg er eit fornuftig utgangspunkt for LOP. Vil avhenge av egne ønsker/skytestil og avstand frå kolbe til okkular (spesielt dersom dette ikkje lar seg justere til ønska avstand) og kaliber.
 7. Du kan og ta utgangspunkt i Vihtavuori sine ladedata for 9,3x74R http://www.lapua.com/en/products/reloading/vihtavuori-reloading-data/relodata/5/89. Det finns og nokre ladedata på robsoft for kaliberet http://www.robsoft.nu/databaser_en/laddata/showloads.asp?MainID=4 og på Norma sine heimesider http://norma.cc/sv/Ammunitionsskolan/Laddata/93x74R/. Dei har ikkje for eksakt samme kule men ladedata for Norma sine 15 grams kuler er eit godt utgangspunkt vil eg tippe.
 8. NKK sel ein liten hendig chipleser som ikkje er spesielt dyr, koster kr 1500,- Du finn den her http://web2.nkk.no/nettbutikk/nkks-nettbutikk/
 9. Her er ein prosedyre til innbrekking av løp http://kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=74139 som heilt sikkert er den beste. Ellers er eg enig med M67, til nokon har ein god statistikk som eintydig viser fordel med innbrekking så lar eg og latskapen rå.
 10. Sannsynlegvis vil du få trøbbel med dette. I skytterboka 6.100 Generelle fellesbestemmelser for våpen står det : Så lenge dette ikkje er nevnt i reglementet er det ulovlig.
 11. Dette har vært diskutert tidlegare i denne tråden http://kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=84&t=20479 Eg har og skote mange tusen Natoskot i både Mauser M67 og Sauer STR200. Eg ladde og Natohylsene i mange år. Problemet med klebing/tregt sluttstykke vart eg aldri kvitt. Det såg og til å auka ved varmt våpen, spesielt på omgangsskyting i DFS. Varmt sommarvær forsterka ofte problemet. Dette er sansynlegvis noko du må leve med dersom du skal skyte med Natoammunisjon.
 12. Det lille tillegget står i rundskriv frå DN http://www.dirnat.no/multimedia/566/Veiledning_april_08_2utgave1.pdf&contentdisposition=attachment Utøvelse av jakt, felling og fangst nederst på side 23 under §23. Krav frå DN om permanent regodkjenning av allerede godkjent hund med ny førar.
 13. G-1000 er stoffet som buksa er lagd av. Dette http://www.fjallraven.se/produkter/byxor/greenland-trousers er den eg har. Det finns ulike modellar i dette stoffet. I tillegg har Fjällreven bukser i andre stoff. Heilt supert med bukse utan membran i fint vær. Bruker regnbukse over i dårleg vær.
 14. Har ei slik bukse som er 12år. Den har eg brukt masse dei siste åra. Behageleg bukse og utruleg slitesterk. Kan anbefalast på det varmaste. Du kan få den delvis vannavstøtande med å bruke Grønlandsvoks på buksa. Eg har aldri brukt dette, har ikkje sett behovet for det.
 15. Kennel Pediculus http://www.pediculus.net/Valper.html har korthårskvalpar. Ho bruker hundane sjølv på jakt og trener mykje hi med dei. Kennel Storskar http://www.storskar.com/?page=8 ser ut til å planlegge kvalpar i 2012. Han og bruker hundane til jakt og ettersøk. På Finn http://www.finn.no/butikk/dachs?previous=27548620 ligg og eindel annonser frå Dachshundforbundet. I tillegg ligg det linkar der til oppdrettarar av dei ulike hårlaga http://www.norskedachshundklubbersforbund.org/oppdr_kort.htm. Fleire av dei kan være verd å sjekke.
×
×
 • Create New...