Jump to content

Reinhard

Members
 • Posts

  3,151
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Reinhard

 1. Noen her som har peiling på åssen det står til med is på Femund?
 2. Jeg har en ubrukt Maximdemper her med 15x1 gjenger. Pipene har 16mm munning, og det må kappes for mye for at det skal være noe særlig mer å hente, så det er ikke aktuelt. Børsemakeren ville ikke kunne gi noen garanti, siden det da er under anbefalingene fra A-tec, men ut ifra hva jeg har lest er det noen av dere som har dempere montert med såpass lite brystning. Hvordan er erfaringene deres?
 3. Jeg kjøpte på Widforss. Dessverre ble denne forsendelsen fra leverandør utsatt to ganger. Innen jeg fikk de kjøpte jeg brukte Leupold QRW. Jeg har ikke sett så nøye på de foreløpig. Førsteinntrykket er at de virker bra, men at overflatebehandlingen kanskje ikke er like holdbar. https://www.widforss.no/hawke-ringar-stal-30-mm-qd-weaver
 4. Jeg var egentlig på leit etter Leupold QRW 30mm high. Ikke bare er de svinedyre, men det ser også ut som Leupold har kutta ut akkurat den. Jeg har begynt å lure på om disse Hawke montasjene kanskje kan være et brukbart alternativ. Er det noen her som har erfaring med Hawke’s montasjer? Det kan vel vanskelig være like presis som Leupold’s QRW til den prisen, men kanskje det er bra nok?
 5. Det ble behov for helmantel i kombien igjen, så jeg fant fram noen Partizankuler jeg hadde liggende. Det viste seg at de gikk helt utmerket i min gamle kombi. Jeg skulle gjerne hatt noen fler, men Jaktdepotet har ikke disse inne og det virker som de er utgått. Er det noen her som har tips om andre forhandlere som kan ha noen liggende? Det gjelder altså Partizan 7mm 174 gr, som vist på bildet.
 6. Jeg har lenge tenkt å prøve å bidra til å desimere grågåsbestanden en smule, og lurer på om denne Grey Goose Decoy Six Pack, lokkefugl-pakka fra XXL kan være et sted å starte. Noen her som har erfaringer med dette?
 7. Jeg har et par piper som skulle vært gjenget. Har noen tips om dert finnes noen som kan ta dette raskt og rimelig, og med god kvalitet her i Osloområdet? Det er snakk om piper som er løse og uten siktemidler, og jeg skal kun ha gjenget pipene, så ikke noe kapping/kroning.
 8. Jeg kjøpte en brukt Brno 22 halvauto for en del år siden. Det fulgte med en del amunisjon, blandt annet en tobakksboks med skudd. Når jeg nå testa skudda fra den boksen i dag, viste det seg at disse gikk ganske bra. Er det noen her som har en god ide om hva dette er? Om noen har noen kvalifiserte gjetninger om hva som kan være å få tak i som kan være i samme gata, eventuellt hva som kan være verd å teste er det fint. Jeg har stort sett bare testa sub tidligere, og det har vært dårlig samlinger på alt...
 9. Hva med å lære seg å lese? Sjekke hva man uttaler seg om? Ingenting av det jeg siterte kom fra VG, menakkurat som jeg skrev, rett ut av kjeften på ministerne, med både lyd og bilde.
 10. Ja.. jeg må si jeg ikke kunne annet en å le, når jeg så Per Willy stå på pressekonferansen å presentere dette. Det burde være en vekker for alle dere som har brukt våpen som argument for å stemme på det der.. Jeg tror nok at om de først bestemmer seg klarer de nok å innføre et forbud uten å bry seg nevneverdig om det. Det har vel skjedd andre steder om jeg ikke husker meget feil? Ministerne på pressekonferansen uttrykte at dette ikke gjelder "ordinære halvautomatiske jaktvåpen" ,med "omtrent 5 skudd", og at "en ørliten gruppe eliteskyttere på internasjonalt nivå" fortsatt får erverve, så da er det vel som noen har nevnt før her Mini 14 og liknende som skal vekk.. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/solberg-regjeringen/regjeringen-vil-forby-halvautomatiske-haandvaapen/a/24131389/
 11. Er det noen her som vet hva som er gjeldende regler for leie av våpen i Canada? Bror skal på padletur i Bjørne-land, og har spray og snublebluss klart, men det hadde vært å foretrekker å også ha et relevant våpen. Han har jegerprøve og betalt jegeravgift, men ingen våpen å ta med. Hva trengs av papirer, og hva kan man eventuellt få leie? Noen her som vet ?
 12. Forøvrig er det mye fin info i denne tråden. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=4844
 13. Reinhard

  image~1.jpg

  From the album: Oppcaster.

 14. Reinhard

  image~0.jpg

  From the album: Oppcaster.

 15. Reinhard

  12"

  From the album: Oppcaster.

 16. Det ante meg. Sjøl har jeg sett litt på de greiene, men styrt unna fordi jeg har et og annet å henge fingra i og antar dette er noe man bør bruke litt tid på. Det er litt tuning og slikt der også ja.. Ja han blir nok ikke helt fornøyd, men dagens skyteøkt med langbuen fikk gleden med langbuen opp i høyden igjen. Etter inspirasjon fra Legolas måtte tre piler på strengen testes, og jaggu klarte han å få alle tre i blinken, noe far ikke fikk til, så det var stas. Jo vi får holde på med langbue litt til. Takker for gode råd.
 17. 10åringen har holdt på med langbuer i noen år, og etter en tur på xxl har lysten på compound vært svært tydelig. Jeg har jo full forståelse for den lysten. Så da tenkte jeg å høre med fagkunnskapen. Bue til gutt 10 år, som skyter bra med langbue, hva bør man velge? Vi har altså sett litt på Barnett Vortex 19- 45 lb som selges hos XXL. Har noen erfaring med denne? Er den ok, eller å kaste penger ut av vinduet? Hva bør man ellers satse på? Det er ikke aktuellt å handle de dyreste greiene.
 18. Jeg brukte et par kvelder på å mikke med det der, men kan ikke si jeg fikk noe brukbart resultat. Den kjedeløsninga ga jeg fort opp. Diverse forsøk med strikk og annet resulterte i feil spenn på feil sted. Jeg har tenkt å se litt mer på det så snart laderommet er ryddet, men har vel tanker om at det kanskje er like greit å "slå" ladninga. Når målet sitter pressa er det jo ikke så store forskjellen, men alikevel er det fordømt iriterende. Det hadde vært trivelig om det kunne gått av seg sjøl.
 19. Vi hadde rolig feiring med to pakker stjerneskudd til ungene, men i nabohuset hadde de kjøpt inn noen slike pappesker med rakettsprut og smell. De, eller noen på den festen hadde med en engelsk setter. Den var ikke skuddredd, men derimot i overkant interessert. Vi så plutselig en hund komme settende mot "batteriet" eller hva det nå heter, og det var på håret at en kar klarte å få huka hunden i det den skulle sette snuten opp i fyrverkeriet. Puh, det gikk godt tenkte jeg, og tre minutter etter kom ei blond berte vaklende på høye hæler, med setteren fremdeles løs. Det kunne likne på et missforstått forsøk på å "trene" dyret på lydighet under smell. Det varte et minutt før den satte avsted til neste batteri ned i gata. Gud veit hvordan det gikk med snuten, men den kom tilbake like ivrig. Man skal ikke være for rask til å dømme andre, men det så ikke helt bra ut, bortsett fra at halen, som gikk som en propell..
×
×
 • Create New...