Jump to content

nof

Members
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. fant disse: https://www.nobelsport.it/area-download/download?view=download&id=13 http://www.vectan.fr/UK/reloading-charges vettdafaen men da jeg svarte va det vel tu5000, redigert for å reflektere dette....
 2. Hehe, bør finnes i ethvert møblert hjem, jeg får ikke ha sitronsyra mi i fred for resten av husstanden. Den brukes til rengjøring av alt fra thermoser, vannkoker og tilogmed i dass. Vi har mye kalk i vannet.
 3. Bruker kun Sitronsyre. Kjøpte i kilospose nest siste gang på Gaute Fabrikkutsalg Tiller/Trondheim. Nå i vinter hadde de på plastboks, 0,5 kg tror jeg., fungerer like bra. Sitronsyra som er i bakehylla på butikken går som en nødløsning, men er ikke like bra.
 4. nof

  Forsiktig med fb

  Jeg liker forum som Kammeret av de grunner som @psAico nevner. Bare så synd at det blir færre og færre av de. Jeg lastet ned zip-fila som Facebook har som informasjon om meg. Fant mindre om meg i den enn forventet. Men når jeg tolker anonsene som FB viser meg så er det god grunn til å tro at de vet mere enn de vil ut med.. Jeg byttet telefon etter påske. Det første jeg gjør er å kneble FB -appen og deretter installere en uavhengig nettleser. Men jeg drev med dette så begynte det å tikke inn fancy renderinger av bildene mine på gmail. Da var det appen "Foto" som sendte bildene mine til Google. Gmail brukes forøvrig kun til Googlerelaterte ting, med en uavhengig mail-app knyttet til den virkelige mailkontoen min. Det er nesten håpløst å renske bort alle slike apper, når jeg skriver dette så tikket det inn en mail på Gmail. Jeg har vært i fire byer i April står det..
 5. nof

  Forsiktig med fb

  Nåvel, den var ikke forsøkt skjult den referansen.. For å undestrekehva jeg mener med Chrome, Android og Google: Dette er samme selskap som eier disse merkevarene. For dem er det brukerens data som er produktet. Det være seg dine brukernavn/passord, bilder, vaner og interesser.
 6. nof

  Forsiktig med fb

  Den infoen som Facebook samler inn om oss er ganske grovt. og de vil ha mere. Jeg registrerer at det gjøres noe dirty tricks for å få meg til å bruke appen istedenfor nettleser. For da gir man mest sansynlig bort tilgang på sms, epost, kontaktliste, gps og hva det nå enn er av sensorer i en mobiltelefon. Enda værre er det om du bruker Chrome som nettleser eller et Android system. Google er ikke det spøtt bedre. Var Chiefen i en annen tråd som opplyste at det selges vaselin på oljefat. Det er få som trenger smøring i dette tilfelle. Hele den moderne verden har stått med ræva i været i årevis og er godt vant med solid bruk.
 7. Oki, takker! Da er det bare å få tak i skjemaer, de er ikke nedlastbare fra nett og åpningstidene på nærmeste Lensmannskontor sånn ca. bare midt på dagen annenhver dag. Nærmeste våpenhandler er mye lengre unna. Effektivisering ja!
 8. Så serienummre og kalibre må være klart før innsending av søknad? Eller holder det med å ha kalibrene klart?
 9. Det er noen år siden sist jeg søkte om våpen og nå er politiet såpass effektivisert så det ikke går an å ringe de for å spørre.. Må det søkes for hvert kaliber på løp? Planen er å anskaffe en S&L classic. Ligger noen på Finn med løp i svært forskjellige kaliber. Ser for meg en anseelig haug med søknader om det må være en søknad pr. kaliber.. Egentlig trenger jeg bare 6.5x55 og i tillegg vil jeg anskaffe 22-250 løp. Men 308 og/eller 3006 er heller ikke å forakte. Jeg har blitt effektivisert inn under Heimdal, og ser det er 8 ukers behandlingstid. Hva skal jeg legge med av dokumentasjon så det går mest mulig smidig? Skal jeg ha noe som jeg er fortrolig med til jakta så bør det nesten være på plass før sommerferien.. Jeg har plass i garderoben og det finnes ikke noen grunn til avslag som jeg vet om.
 10. @M67 du har utvilsomt ladet mere enn meg Var i tvil om jeg skulle la det med kruttmålet stå sånn.. Håpet at noen skulle fylle ut dette da mitt kruttmål kun har stått og samlet støv siden jeg kjøpte en Lyman G6. Vekta på den er god, men utmatingen kan bli en tolmodighetsprøve, men som regel klarer den nesten å mate ut en ladning mens jeg setter kula på forrige. Må vente noen sekunder da sjø
 11. Definitivt. Å lade for å spare penger er tvilsomt i utgangspunktet. Oppsiden for meg er at jeg skyter mere. Av en eller annen grunn er komponentlageret enklere å holde oppdatert enn ferdigrulla ammo. Nesten å sammenligne med tobakkslageret den gangen jeg røykte. Eller for å ta en mere moderne variant: El-bilistenes blikk for ladeuttak.
 12. Om jeg skulle begynne å lade dag ville jeg anskaffe først: Ladeboken! Anskaffe ei presse med muligheter for å hurtig skifte mellom ferdiginnstilte dier. Tilhørende tennhetteisetter er kjekt. Lee sin collet die og kulesetter. Likegreit å kjøpe en helpresse die i samme slengen. Avgraderings verktøy for hylsehals og en lengdetrimmer. Ei pålitelig og god vekt er et must. Dette er uten tvil det mest viktige utstyret man har! Skyvelær. Hylsebrett. Kjøp noen pakker ferdigladdet treningsammo fra Lapua eller Norma for hylseemner og hold styr på antall ganger skutt. Det kan være lurt å ha en haug hylser dedikert til hvert våpen. Kuler kjøper man i bulk på 1000stk. i slengen, men begynn med en mindre pakke først. Krutt velger man ut i fra noe som er lett tilgjengelig. Det finske med vanskelig navn er et godt valg, de har også ladedata. Ett kruttmål er kjekt for å opp farten. Dessverre så har de en tendens til å lugge med N150 krutt og grovere. Vasking av hylser kan gjøres i ei bøtte med sitronsyre og varmt vann fra springen. Tørk i stekovnen på 100 grader. Jeg tar ut tennhettene først så ei utstøterdie kan være ei go investering. Da skulle man ha kommet seg godt igang, påregn mere utstyr etterhvert
 13. hjortefett kleber seg på tenner og gane og smaken henger igjen og smitter over på alt du putter i munnen etterpå. Det smaker som billige telys fra Nille omtrent. Ikke engang skylling med brennevin hjelper på smaken, det er bedøvelsen fra brennevinet som evt. hjelper..
 14. nof

  Metal tråden

  Oh, dumpet over no jeg skulle putte opp hær, men fy faen,
 15. Heh, litt forskjellig erfaring hær, ja
×
×
 • Create New...