Jump to content

nof

Members
 • Content Count

  413
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hender jeg jakter med to løp, forekommer meg som litt mere praktisk igrunnen
 2. Jeg har 13,7ånoe på 1/2" 28. Har hatt det noen år med jakt i tildels overgrodd og bratt terreng. Så noe røff bruk har det sett. Edit: Det er marginalt og om jeg må gjenge på nytt vill jeg spørre børsemaker om å henge på en hylse så det blir mere gods å skru demper på.
 3. nof

  Tilgang på løp, R93

  Fikk iallefall høre at 22-250 løp ikke er å skaffe når jeg lukta på sorten i våres..
 4. nof

  Jaktradio

  Man får hva man betaler for, enkelt og greit Etter uke nummer to i pøsregn og utstyret fortsatt virker som det skal, så har man funnet en radio med gode mekaniske egenskaper. Deretter har man de elektroniske egenskapene som støy og konstruksjon (herunder software). Felles for både mekanisk konstruksjon og elektroniske egenskaper er at de koster penger å utvikle. Dette gjenspeiler seg i prisen på radioen. En må gjerne kjøpe radio etter lommeboka, men da skal man vite at den dyrere radioen likevel vil bli kjøpt inn før eller siden. Jeg har en V-com brukt som nummer to (kjøpt på tilbud hos XXL), den virker helt utmerket og dekker mine behov sånn sett. Men man kan bli hissig og direkte utilregnelig når hundehalsbånd bryter inn i øret som knepping med mer og mindre tilfeldige mellomrom.
 5. Om du mener å få ned tiden ved veksling av headsett? Det kjappeste er å slå av Icomen for deretter å slå på det headsettet man skal bruke og slå på Icomen når headsettet har bootet opp. . Icomen vil sikkert lete en viss tid etter bt-headsett om det mistes kontakt, men det virker ikke som om Icomen leter så nøye etter alternative headsett. Er ganske sikkert noe batterispar i Icomen som slår av bt-kretsene etter en stund når den ikke finner noe bt-headsett også.
 6. Og forsøppling vil det bli.. Fra Icom Prohunt D52 bruksanvisning. To digitale kanaler er plassert inni hver analoge kanal. NJFF bør komme på banen så snart som mulig!
 7. Om jeg skjønner Nkom rett så står frekvensholderne fritt til å velge mellom analog og digital. Videre tolker jeg det slik at NJFF har tenkt å beholde sine seks kanaler som analoge. Jeg har aldri sett ett par med digitale jaktradioer. Håper virkelig ikke det er mulig med ett sett sånne å starte digital kommunikasjon på de 6 NJFF-kanalene. I tilfelle så har man fort kraftig forsøppling til virkelige ubrukbare høyder.
 8. nof

  V-max med N150

  Den 110 gr sakokula finner jeg ikke noe data for. Mest sannsynlig utgått. jeg vil nødig anbefale noen å lade over maks. Quickload skifter fra gul til rødt på: (IKKE LADEDATA, TEORETISKE TALL) 308win CIP, vmax 110 gr Hylsekapasitet 56 gr h2o, 610mm løp, col 67,5 mm N130 43.3 gr kalkulert til 954 ms 99% fylling N133 45 gr kalkulert til 955 ms 105% fylling N530 46.6 gr kalkulert til 973 ms 99% fylling N135 48.6 gr kalkulert til 981ms 114,5% fylling N140 48.8 gr kalkulert til 971 ms 106,3% fylling
 9. nof

  V-max med N150

  Fant igjen notatene mine. Det var N130 jeg endte opp med. Jeg har ikke prøvd n133 med vmaxen, men n133 ser ikke dumt ut mht. hylsefylling om man leser ladetabellen til vv litt på skrå. Mye har skjedd med både gevær og gubbe siden jeg prøvde n130. Tror jeg skal prøve n133 siden jeg har det. Syns forøvrig vv sine data er litt merkelige for vmaxen...
 10. nof

  V-max med N150

  N140 er ett anvendelig krutt i 308. For kuler under 150 gr. 110gr kuler blir litt korte i 308w etter min mening. Det kan hende n135 virker helt utmerket med vmaxen i din rifle, mener å huske at jeg fikk bedre presisjon med n140 i min. Tror det var n133 og n140 jeg testet med. Jeg skal ikke påstå hverken det ene eller andre edit: jeg husket noe vanvittig feil! Jeg endte opp med n130 av grunner jeg heller ikke husker..
 11. nof

  V-max med N150

  Går ut fra at det er snakk om 110gr vmax. om du ser på ladetabellen til vv så se man at n135 er mest optimale kruttet mht fart. n150 blir litt for tregt. Om du må bruke n150, ta utgangspunkt i n140 som er komprimert ved max. n150 tar enda mere plass i hylsa om man skal nå tilsvarende fart.. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=30
 12. Den nyere WS Alert XPI skal støtte to bt-apparater samtidig og har en PTT-funksjon innebygd. Motorola har også kommet med en programmvareoppdatering som støtter Peltorene via bt. For min sin del er dette noe jeg trenger når vi er to som jobber ute på jordene i hver sin traktor. Noen som har erfaring med Motorola sine radioer?
 13. Møkkavær, så det ble litt eksperimentering ved kjøkkenbordet. Øredongla fra Magasinet er merket med ProEquip - BT550. Den støtter to samtidige apparater, har to PTT knapper. Man kan bytte om hvilken av knappene som virker mot feks. jakradioen med å dobbeltklikke på powerknappen. Den sekundære PTT-knappen er bitteliten og plasert på mikrofonstanga. Primær PTT-knapp sitter i senter av øredingsen og er noe større. Ser for meg at det går å betjene den med hansker, den sekundære skal man slite med å treffe.. Jeg paret både telefon og Icom Prohunt Advanced mot BT550 samtidig. Man løfter røret på inkommende telefonsamtaler ved ett trykk på riktig PTT-knapp, eller avviser med dobbeltklikk. Under telefonsamtale så var jakradioen utkoblet. Mulig at dette kan fikses med å sette jaktradioen som førsteprioritet, men jeg prøvde ikke denne funksjonen. Til min overaskelse fungerte også min Peltor WS alert XP over bt mot Icomen. Telefon-rør-knappen fungerte som PTT. Desverre så takler ikke min Peltor både jaktradio og telefon samtidig over bt. Icomen husket paringen mot både BT550 og Peltoren. Den som ble slått på først kobles mot Icomen. Dette er en kjøkkenbord-test, hvordan godt dette fungerer i praksis får årets jakt vise. Edit : BT550en trenger litt tid når man trykker PTT før man kommer på lufta. Regner med at det går bra så lenge man er klar over forsinkelsen. Peltoren opplevdes som bang på med en gang.
 14. Jeg har liten tro på at dette går seg til, så kanskje like greit å bite i det i seg å få gjenget på nytt og ny demper først som sist. Hadde samme problemet i etteller annet fingjenget UNEF og S&L demper. Jeg skjøt strammet og skjøt strammet og .. ..det ble bare værre og værre, til ei kule til slutt subbet i demperfronten. Mulig at gjengeinnsatsen i demperen var legert med pøk afghan fra Christiania eller at Remington hadde legert med Soft Corn Maple Sirup Butter i løpet. Uansett så tror jeg at med bedre materialkvalitet og grovere dimensjoner så tar det bare lengre tid før det er helt nødvendig med total remake. Mitt løp ble gjenget på nytt, ny demper anskaffet og demper nummer to etter nygjenginga er tatt i bruk uten problemer. Hvor lang tid det går før det blir ubrukbart har jeg ingen formening om, men det er garantert når det passer som dårligst. .
×
×
 • Create New...