Jump to content

nof

Members
 • Content Count

  438
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jodda, det vanlige svadaet med påstander som ikke helt henger samen. Hallo, Siri, biologisk mangfold. Hvor mye biologisk mangfold mister vi om vi legger ned beitenæringen? Om vi ikke regulerer hjorteviltstammene så vil de kollapse! Og hvordan tror du det går med det biologiske mangfoldet da? Årsaken til tingenes tilstand er rett og slett at det er for mange mennesker. Å ignorere dette for å vri det til en antijaktsak er bare ekstremt, som ekstremister gjør.
 2. nof

  WeHunt

  @Jakt62 Hvilken av brikkene er det du har hatt problemer med? GPS eller GPS+ ? Wehunt skriver i spesifikasjonene at GPS+ er hundre prosent laget i Sverige, mens GPS ikke er det (og da tenker jeg fort at det er Kina) Ganske stor prisforskjell på de to..
 3. Akkurat nå står 6.5x55 løpet i rifla for elgjakt så jeg har begrenset med tid til å utvikle ladinger. Regner med at det blir mere gåing og mindre postering utover elgjakta og da blir nok den betraktelig lettere Rem Seven i 308 brukt. Har ikke lagt mye tankevirksomhet bak varminter-lading ennå. Håper jeg kan få 53gr vmax til å gå bra. ( altså 1/10 snurr) Tenkte å lade TSX til en passende fart for toppjakt. Men så var det å finne ut hva som er en passende fart. Hadde vært greit å få litt av 22-250ens flattskyteegenskaper og samtidig ikke eksplodere fuglen. Prøvde å søke på forumet hær, men det som er skrevet om 22-250 spriker i alle retninger. Alle råd om fornuftig fart taes imot med takk.
 4. Er i startgropa med 22-250 jeg også. Har anskaffet Barnes TSX med tanke på fugl. Hvor lurt det er vet jeg ikke ennå. 1/10 snurr i løpet mitt, men definitivt noe å ha i bakhodet. Jeg kjøpte Lapua tomhylser i sånne blå bokser Tenkte at det var likegreit å skaffe ordentlige hylser med en gang. Har såvidt begynt å lade noen tester med NCC og så langt ser det ut til at hylsene er av meget go kvalitet. Krutt blir omtrent som 308win, Vith N-140 og N-150 er det jeg har blinket meg inn på.
 5. Jeg borret nye hull i bakveggen til våpenskapet da de hullene som var kom mellom tømmerstokkene. Gulvet er tommetykkt og muttre i taket i etasjen under var uaktuelt. (Gammelt trønderlån) Mener å huske at det gikk forbausende greit å borre nye hull i skapet. Muligens litt på siden av forskriften, men å trekke 4 tolvsentimeters grove treskruer ut av knallhardt furutømmer anser jeg som sikrere enn å skru i gulvet i mitt tilfelle.
 6. Sånne forslag burde forkastes før man i det hele tatt begynner å bruke arbeidstimer på de. Men det er sånn byråkratisamfunnet er i praksis. Byråkrater har stemmerett de også.. Skulle gjerne hørt hva MDG-tuppa sjøl har å si om antiburforslaget. Hun foreslår jo høner i byen. https://www.nettavisen.no/nyheter/mdg-vil-ha-flere-honer-i-oslo/3423837054.html I voksenopplæringens navn synes jeg hennes forslag er knakende godt! Edit: Jeg forventer at Mattilsynets krav til dyrehold er ett krav hær også.
 7. Nei, men jeg skulle gjærne hatt tilpasset ipad. Kanskje en inntektskilde for Grtools som kan sikre fremtidig vedlikehold/utvikling? Men jeg tviler på det ut i fra valg om grafikkbiblioteker. Det er iallefall app både hit og app dit såpass at det ikke er snargjordt å finne ut hvilken lisens motoren er laget i..
 8. La oss si at husdyr har16% av klimapåvirkning. (Selv om måleenheten, tallet og mest sannsynlig målemetoden er diffus) Sett det opp mot antall ville dyr (eller biomassen) vi hadde for 200 år siden. Hvordan blir prosentene da? Leste en artikkel om bison i gamle dager i nordamerika kontra kveg i dag. I gamle dager var biomassen av bison langt større. Og ingen skal fortelle meg at de ikke fes og rapte.
 9. Jepp. Drivstoffbruk er definitivt noe som koster. På den annen side så er jeg utkonkurrert av bønder i andre land som ikke har samme kostnadsnivå og avgifter.
 10. Jodda, men hvor finner vi eksperter som ikke har en agenda? Som ikke er kjøpt på noe vis? Hvordan vet vi at eksperter faktisk ser helheten? (jeg tror ikke at det er mulig i mennesklig forstand) Folk må tenke selv, men det er sikkert for mye å forlange..
 11. Den CO2 debatten er etter min mening helt forskrudd. Det virker som om en dårlig måleenhet har mere å si enn årsak, effekt og ikke minst helhet. Man kan gjærne kutte ned på "rødt kjøtt", men da må man også sløyfe sydenturen. Seier du A så er B en selvfølge. Kortreist mat er definitivt et nøkkelord. Det samme burde gjelde for alle ting vi forbruker. Så litt sjitprat: mennesklig avføring bør ikke være ett problem. Og jeg tviler på at det er det. Problemet er alle de andre kjemikalene som går i kloakken. Man kan diskutere co2 og ekvivalenter til man blir grå. Plukk fram litt perspektiv og begynne med de nære ting!
 12. Tøft, hvilken snurr må man ha i løpet for å stabilisere denne i subsonic? Selv har jeg brukt N32C tinstar på subammo.
 13. Det finnes sikkert .30 kuler som ekspanderer i subsonic, men jeg har enda til gode å se noen som det faktisk går an å kjøpe.. Forøvrig, en 308 ladingi subsonic med demper høres ut som en .22lr uten demper. Å treffe er gjennomførbart på kjente hold. Jeg ville gått for en .22 patron med kule av vmax-typen i overlydfart. En 22-250 blir i feil ende av skalaen mht hylsestørrelse.
 14. Det @smaug sier Lee sitt Perfect Powder Measure liker ikke N140 og grovere krutt. Det lugger som bare f. Isteden har jeg brukt G6en, det går greit for få patroner pr. økt, men blir litt tregt og tirrer tolmodigheten. Ikke til å komme forbi at turreten har mere slark enn en enstasjons. For min 100-meters skyting er den bra nok, og definitivt bedre enn hva skytteren kan utnytte. Fordelen med turreten er hurtige kaliberskift. Produksjonshastigheten vil også være noe høyere på turetten om man setter på et Lee auto drum powder measure. Jeg har ikke prøvd større patroner enn 7.62x39 med auto drum på turetten, men initiell testing med N150 tilsier at det skal gå greit. Altså, jeg har ikke testet nok til å si at dette er fullgod løsning for 308 og 6.5x55 ( ennå). Uansett, behovet for en god enstasjons vil dukke opp. Så ikke feil å starte med det.
 15. Maddammen kjøpte noen nakkekotteletter på tilbud. Jeg nekter å spise de, de smaker rett og slett grisefjøs. Ingen tvil om at matproduksjon i store, lyse datastyrte fjøs kan gi helt ypperlig kjøtt fra dyr med god dyrevelferd. Men, heller ingen tvil om at produksjonen kan tynes dit det ikke er god velferd med dårlige sluttprodukter som resultat. I Norge har vi NRF som vår melkekurase. Den har blitt meget intensiv de siste årene. Min "dårligste" ku melket i månedskiftet Nov/Des 45 kg om dag. Men hun hadde stålhelse, godt lynne og høy fruktbarhet, i mine øyne ei go ku. Geno mente at hun var godt under middels.. Man kan absolutt begynne å stille spørsmål om fabrikkproduksjon på mat i få og store enheter er veien å gå. For det er den veien det utvilsomt går.
×
×
 • Create New...