Jump to content

nof

Members
 • Content Count

  438
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jodda, det vanlige svadaet med påstander som ikke helt henger samen. Hallo, Siri, biologisk mangfold. Hvor mye biologisk mangfold mister vi om vi legger ned beitenæringen? Om vi ikke regulerer hjorteviltstammene så vil de kollapse! Og hvordan tror du det går med det biologiske mangfoldet da? Årsaken til tingenes tilstand er rett og slett at det er for mange mennesker. Å ignorere dette for å vri det til en antijaktsak er bare ekstremt, som ekstremister gjør.
 2. nof

  WeHunt

  @Jakt62 Hvilken av brikkene er det du har hatt problemer med? GPS eller GPS+ ? Wehunt skriver i spesifikasjonene at GPS+ er hundre prosent laget i Sverige, mens GPS ikke er det (og da tenker jeg fort at det er Kina) Ganske stor prisforskjell på de to..
 3. Akkurat nå står 6.5x55 løpet i rifla for elgjakt så jeg har begrenset med tid til å utvikle ladinger. Regner med at det blir mere gåing og mindre postering utover elgjakta og da blir nok den betraktelig lettere Rem Seven i 308 brukt. Har ikke lagt mye tankevirksomhet bak varminter-lading ennå. Håper jeg kan få 53gr vmax til å gå bra. ( altså 1/10 snurr) Tenkte å lade TSX til en passende fart for toppjakt. Men så var det å finne ut hva som er en passende fart. Hadde vært greit å få litt av 22-250ens flattskyteegenskaper og samtidig ikke eksplodere fuglen. Prøvde å søke på forumet hær, men det som er skrevet om 22-250 spriker i alle retninger. Alle råd om fornuftig fart taes imot med takk.
 4. Er i startgropa med 22-250 jeg også. Har anskaffet Barnes TSX med tanke på fugl. Hvor lurt det er vet jeg ikke ennå. 1/10 snurr i løpet mitt, men definitivt noe å ha i bakhodet. Jeg kjøpte Lapua tomhylser i sånne blå bokser Tenkte at det var likegreit å skaffe ordentlige hylser med en gang. Har såvidt begynt å lade noen tester med NCC og så langt ser det ut til at hylsene er av meget go kvalitet. Krutt blir omtrent som 308win, Vith N-140 og N-150 er det jeg har blinket meg inn på.
 5. Jeg borret nye hull i bakveggen til våpenskapet da de hullene som var kom mellom tømmerstokkene. Gulvet er tommetykkt og muttre i taket i etasjen under var uaktuelt. (Gammelt trønderlån) Mener å huske at det gikk forbausende greit å borre nye hull i skapet. Muligens litt på siden av forskriften, men å trekke 4 tolvsentimeters grove treskruer ut av knallhardt furutømmer anser jeg som sikrere enn å skru i gulvet i mitt tilfelle.
 6. Nei, men jeg skulle gjærne hatt tilpasset ipad. Kanskje en inntektskilde for Grtools som kan sikre fremtidig vedlikehold/utvikling? Men jeg tviler på det ut i fra valg om grafikkbiblioteker. Det er iallefall app både hit og app dit såpass at det ikke er snargjordt å finne ut hvilken lisens motoren er laget i..
 7. Tøft, hvilken snurr må man ha i løpet for å stabilisere denne i subsonic? Selv har jeg brukt N32C tinstar på subammo.
 8. Det finnes sikkert .30 kuler som ekspanderer i subsonic, men jeg har enda til gode å se noen som det faktisk går an å kjøpe.. Forøvrig, en 308 ladingi subsonic med demper høres ut som en .22lr uten demper. Å treffe er gjennomførbart på kjente hold. Jeg ville gått for en .22 patron med kule av vmax-typen i overlydfart. En 22-250 blir i feil ende av skalaen mht hylsestørrelse.
 9. Det @smaug sier Lee sitt Perfect Powder Measure liker ikke N140 og grovere krutt. Det lugger som bare f. Isteden har jeg brukt G6en, det går greit for få patroner pr. økt, men blir litt tregt og tirrer tolmodigheten. Ikke til å komme forbi at turreten har mere slark enn en enstasjons. For min 100-meters skyting er den bra nok, og definitivt bedre enn hva skytteren kan utnytte. Fordelen med turreten er hurtige kaliberskift. Produksjonshastigheten vil også være noe høyere på turetten om man setter på et Lee auto drum powder measure. Jeg har ikke prøvd større patroner enn 7.62x39 med auto drum på turetten, men initiell testing med N150 tilsier at det skal gå greit. Altså, jeg har ikke testet nok til å si at dette er fullgod løsning for 308 og 6.5x55 ( ennå). Uansett, behovet for en god enstasjons vil dukke opp. Så ikke feil å starte med det.
 10. Jeg har Debian Linux. Håpløst å få Linux-versjonen til å fungere da Debianfolka har gitt opp deler av de nødvendige støttebibliotekene av sikkerhetsmessige årsaker.. Ikke prøvd Wine ennå, det kan erfaringsvis være litt bingo og fikling. Har Windows trygt plassert i Virtualbox, men ikke prøvd den heller så langt. Men jeg har da to muligheter
 11. Fra 12,7 mm til 14 mm blir det en tynn hylse..
 12. Problemet med den billigste pittelille Lee-pressa er at den ikke har noen oppsamler for de brukte tennhettene. Kan løses med å montere en bøtte eller stor nok plastboks rett under..
 13. Hær har vi ett grunneierlag som krever inn pr kg dyr. Overskuddet i grunneierlaget fordeles ut på grunneierne etter skyld. Greit nok, kanskje det enkleste å løse. Derimot, jaktlagene har sine egne regler. Ikke barebare å si at man har jaktrett og dukker opp første jaktdag med hele slekta for å bli borte når siste og tyngste rest av kvoten skal taes. Sikkert lurt om grunneierlaget legger føringer. Feks. avgift pr sessong eller pr dag. Kanskje noe som at jaktretten har grunneier og forrige generasjon grunneier pluss en stk i neste generasjon. Altså maks 3 stk pr bruk. Alle andre må betale avgift. Skal man ha kjøtt så må man jakte.
 14. nof

  Nye jaktstøvler

  Kjenner meg igjen med mange hær. Goretex blir det aldri mere på meg. I fjor gikk jeg bare inn på en butikk, fant lærsko som passet og ikke altfor dyre. Hvilken butikk det var spiller ingen rolle, hvilke sko eller hva de kostet husker jeg ikke. Kanskje prisen var i overkant av 2000 kr. Holder de ut denne sesongen så er jeg nærmere målet om å komme under 1000 kr pr år..
 15. Tanken har vært å støpe hp-kuler og å es-spraye de på "spiker". Men både støping og spraying må nesten vente til jeg har ett bedre sted å jobbe. litt risting i plastboks og steking på silikonark er gjennomførbart nå, men så var det prioritering av tid..
×
×
 • Create New...