Jump to content

nof

Members
 • Posts

  443
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nof's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

36

Reputation

 1. En 70% regel høres enkel ut Noen som har sjekket mot Quickload og sine egne empiriske data? (Jeg har data for lette blykuler i 7.62x39 jeg vil sjekke) edit: Jeg tenker da på N32C Tinstar krutt
 2. Oj, hehe, argumentet med fabrikkammo faller dødt med en gang. Ikke akkurat en treningspatron: https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-1029&prodid=16730
 3. Om man skal ta 6.5x55 sine egenskaper opp i diameter, hva havner man på da? (Muligens ikke 3006, da fabrikkammo fortsatt må holde seg innen hundre år gammelt trykk)
 4. De tre som har egen App? Om ikke annet enn at Appen kan fortelle deg hvor stramm bærereima er så må det da score høyt!
 5. @Abelour Jeg har en Boyds "prærie" eller hva det heter på Amrikansk. Kjøpte den egentlig som en midlertidig løsning på den orginale gummistokken, men den fungerer så bra at den er blitt beddet og er nå en permanent løsning. Den gangen jeg kjøpte den kostet den under 100 dollar, så det er en stund siden.
 6. Jodda, det vanlige svadaet med påstander som ikke helt henger samen. Hallo, Siri, biologisk mangfold. Hvor mye biologisk mangfold mister vi om vi legger ned beitenæringen? Om vi ikke regulerer hjorteviltstammene så vil de kollapse! Og hvordan tror du det går med det biologiske mangfoldet da? Årsaken til tingenes tilstand er rett og slett at det er for mange mennesker. Å ignorere dette for å vri det til en antijaktsak er bare ekstremt, som ekstremister gjør.
 7. nof

  WeHunt

  @Jakt62 Hvilken av brikkene er det du har hatt problemer med? GPS eller GPS+ ? Wehunt skriver i spesifikasjonene at GPS+ er hundre prosent laget i Sverige, mens GPS ikke er det (og da tenker jeg fort at det er Kina) Ganske stor prisforskjell på de to..
 8. Akkurat nå står 6.5x55 løpet i rifla for elgjakt så jeg har begrenset med tid til å utvikle ladinger. Regner med at det blir mere gåing og mindre postering utover elgjakta og da blir nok den betraktelig lettere Rem Seven i 308 brukt. Har ikke lagt mye tankevirksomhet bak varminter-lading ennå. Håper jeg kan få 53gr vmax til å gå bra. ( altså 1/10 snurr) Tenkte å lade TSX til en passende fart for toppjakt. Men så var det å finne ut hva som er en passende fart. Hadde vært greit å få litt av 22-250ens flattskyteegenskaper og samtidig ikke eksplodere fuglen. Prøvde å søke på forumet hær, men det som er skrevet om 22-250 spriker i alle retninger. Alle råd om fornuftig fart taes imot med takk.
 9. Er i startgropa med 22-250 jeg også. Har anskaffet Barnes TSX med tanke på fugl. Hvor lurt det er vet jeg ikke ennå. 1/10 snurr i løpet mitt, men definitivt noe å ha i bakhodet. Jeg kjøpte Lapua tomhylser i sånne blå bokser Tenkte at det var likegreit å skaffe ordentlige hylser med en gang. Har såvidt begynt å lade noen tester med NCC og så langt ser det ut til at hylsene er av meget go kvalitet. Krutt blir omtrent som 308win, Vith N-140 og N-150 er det jeg har blinket meg inn på.
 10. Jeg borret nye hull i bakveggen til våpenskapet da de hullene som var kom mellom tømmerstokkene. Gulvet er tommetykkt og muttre i taket i etasjen under var uaktuelt. (Gammelt trønderlån) Mener å huske at det gikk forbausende greit å borre nye hull i skapet. Muligens litt på siden av forskriften, men å trekke 4 tolvsentimeters grove treskruer ut av knallhardt furutømmer anser jeg som sikrere enn å skru i gulvet i mitt tilfelle.
 11. Nei, men jeg skulle gjærne hatt tilpasset ipad. Kanskje en inntektskilde for Grtools som kan sikre fremtidig vedlikehold/utvikling? Men jeg tviler på det ut i fra valg om grafikkbiblioteker. Det er iallefall app både hit og app dit såpass at det ikke er snargjordt å finne ut hvilken lisens motoren er laget i..
 12. Tøft, hvilken snurr må man ha i løpet for å stabilisere denne i subsonic? Selv har jeg brukt N32C tinstar på subammo.
 13. Det finnes sikkert .30 kuler som ekspanderer i subsonic, men jeg har enda til gode å se noen som det faktisk går an å kjøpe.. Forøvrig, en 308 ladingi subsonic med demper høres ut som en .22lr uten demper. Å treffe er gjennomførbart på kjente hold. Jeg ville gått for en .22 patron med kule av vmax-typen i overlydfart. En 22-250 blir i feil ende av skalaen mht hylsestørrelse.
 14. Det @smaug sier Lee sitt Perfect Powder Measure liker ikke N140 og grovere krutt. Det lugger som bare f. Isteden har jeg brukt G6en, det går greit for få patroner pr. økt, men blir litt tregt og tirrer tolmodigheten. Ikke til å komme forbi at turreten har mere slark enn en enstasjons. For min 100-meters skyting er den bra nok, og definitivt bedre enn hva skytteren kan utnytte. Fordelen med turreten er hurtige kaliberskift. Produksjonshastigheten vil også være noe høyere på turetten om man setter på et Lee auto drum powder measure. Jeg har ikke prøvd større patroner enn 7.62x39 med auto drum på turetten, men initiell testing med N150 tilsier at det skal gå greit. Altså, jeg har ikke testet nok til å si at dette er fullgod løsning for 308 og 6.5x55 ( ennå). Uansett, behovet for en god enstasjons vil dukke opp. Så ikke feil å starte med det.
 15. Jeg har Debian Linux. Håpløst å få Linux-versjonen til å fungere da Debianfolka har gitt opp deler av de nødvendige støttebibliotekene av sikkerhetsmessige årsaker.. Ikke prøvd Wine ennå, det kan erfaringsvis være litt bingo og fikling. Har Windows trygt plassert i Virtualbox, men ikke prøvd den heller så langt. Men jeg har da to muligheter
×
×
 • Create New...