Jump to content

nof

Members
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @M67 du har utvilsomt ladet mere enn meg Var i tvil om jeg skulle la det med kruttmålet stå sånn.. Håpet at noen skulle fylle ut dette da mitt kruttmål kun har stått og samlet støv siden jeg kjøpte en Lyman G6. Vekta på den er god, men utmatingen kan bli en tolmodighetsprøve, men som regel klarer den nesten å mate ut en ladning mens jeg setter kula på forrige. Må vente noen sekunder da sjø
 2. Definitivt. Å lade for å spare penger er tvilsomt i utgangspunktet. Oppsiden for meg er at jeg skyter mere. Av en eller annen grunn er komponentlageret enklere å holde oppdatert enn ferdigrulla ammo. Nesten å sammenligne med tobakkslageret den gangen jeg røykte. Eller for å ta en mere moderne variant: El-bilistenes blikk for ladeuttak.
 3. Om jeg skulle begynne å lade dag ville jeg anskaffe først: Ladeboken! Anskaffe ei presse med muligheter for å hurtig skifte mellom ferdiginnstilte dier. Tilhørende tennhetteisetter er kjekt. Lee sin collet die og kulesetter. Likegreit å kjøpe en helpresse die i samme slengen. Avgraderings verktøy for hylsehals og en lengdetrimmer. Ei pålitelig og god vekt er et must. Dette er uten tvil det mest viktige utstyret man har! Skyvelær. Hylsebrett. Kjøp noen pakker ferdigladdet treningsammo fra Lapua eller Norma for hylseemner og hold styr på antall ganger skutt. Det kan være lurt å ha en haug hylser dedikert til hvert våpen. Kuler kjøper man i bulk på 1000stk. i slengen, men begynn med en mindre pakke først. Krutt velger man ut i fra noe som er lett tilgjengelig. Det finske med vanskelig navn er et godt valg, de har også ladedata. Ett kruttmål er kjekt for å opp farten. Dessverre så har de en tendens til å lugge med N150 krutt og grovere. Vasking av hylser kan gjøres i ei bøtte med sitronsyre og varmt vann fra springen. Tørk i stekovnen på 100 grader. Jeg tar ut tennhettene først så ei utstøterdie kan være ei go investering. Da skulle man ha kommet seg godt igang, påregn mere utstyr etterhvert
 4. hjortefett kleber seg på tenner og gane og smaken henger igjen og smitter over på alt du putter i munnen etterpå. Det smaker som billige telys fra Nille omtrent. Ikke engang skylling med brennevin hjelper på smaken, det er bedøvelsen fra brennevinet som evt. hjelper..
 5. nof

  Metal tråden

  Oh, dumpet over no jeg skulle putte opp hær, men fy faen,
 6. Heh, litt forskjellig erfaring hær, ja
 7. Factory crimp die .. er noe som i de fleste tilfeller burde forbli ubrukt. Iallefall om man er tvil. Første forutsetning er at kula har spor for det. Andre forutsetning er at sporet stemmer med lengden på patronen. Jeg har kun boltrifler, halvauto og bøylerifler er kanskje noe annet. ja, jeg har brukt FCD når kula er undersize. Ikke gjør det, løpet mantler som faen. Et par ganger har jeg fått kula dunket kula inn på jaktammo som følge av hard behandling. Er veldig lett å se og dermed å skrote. Er definitivt bedre måter å skaffe seg ordentlig kulehold på.
 8. Hehe, tortur er forbudt i Norge, samtidig mistenker jeg at en økende del av befolkningen at faktisk mener at Bambivisning vil hjelpe.
 9. Kanskje en passende straff? https://www.nrk.no/urix/krypskytter-domt-til-a-se-bambi-1.14345908
 10. Jeg tror du har rett @DoctoRoy, og den såkalte nærpolitireformen bidrar til å dra spiralen opp i fart. Skulle ønske det var baller nok på samfnnsdebatanter til å kalle den reformen for sparepolitireformen. https://www.nrk.no/norge/forskere-mener-naerpolitireformen-har-blitt-en-fjernpolitireform-1.14326093
 11. Som folket sier, kjøp Norma eller Lapua treningsammo, skyt de for å få tomhylser. Jeg kjenner ikke GGG, men det høres arbeidsomt ut. Jeg kjøper ny fabrikkladd Lapua/Norma når patronene begynner å kamre tregt. Bruker kun Lee Collet og veldig sjelden fullpressedia. Diesettet som @Joikanevner har det du trenger og man kan med fordel la FCD dia forbli liggende ubrukt i eska.
 12. @BearBeer samme organisasjon sier 40% hær: https://www.landbruk.no/internasjonalt/i-dag-er-norge-helt-avhengig-av-importert-mat/ Greit nok at tallene kan forbedres i en krisesituasjon , men det mangler fortsatt noen viktige prosenter. Det som trekker tallene ned er import av for til oppdrettsnæringen. Ingen tvil om at vi har viktige resursjer i form av store havområder. Spørsmålet blir da hvor lenge det vil vare i en krise før fiskebestandene kollapser. Jeg tviler også sterkt på at vi klarer å holde andre (fra andre land) unna matfatet vårt. Mens vi krangler om dette så fortsetter nedbyggingen av dyrkajord. .
 13. Så lenge de står der for å vise sine meninger og ikke lager trøbbel så må de få lov til det. Mere bekymringsverdig er at de ikke synes å ha noen god forståelse på arbeidstid og hva en arbeidsdag er. Da hadde de skjønt når bilene med dyr kommer inn.
 14. @BearBeer Fisk er medregnet. Jeg har sett tall på 33-34% på egenproduksjon av mat når man regner inn import av kraftfôr , noe som våre styresmakter ikke gjør. Når det gjelder oppdrett av fisk, så må man også spørre seg hvor bærekraftig dette er.
 15. nof

  Kritisk tenkning

  Google, Facebook, Apple og (i noe mindre grad) Microsoft driver alle utstrakt overvåkning av kundene. For Google og Facebook er det forbrukerne som er DET salgbare produktet. Og vi godtar at våre data ikke lengre er noe som vi kan ha kontroll med i bytte mot noe som ligner brukervennlighet. Våre personlige data er heller ikke trygge. Det være seg helse, finansielle og hva som ellers er lagret på offentlige og private servere. Disse serverne er ett vanvittig sammensurium med kompleksitet av virituelle og fysiske maskiner. Det er lenge siden ett nettverksinterface var en enkel serieport. Nå inneholder alle aktiv programmerbar logikk for å behandle nettverkspakkene. Selv RAM-brikkene styres av en oppgraderbar mikrokontroller. Mens jeg drev med servere og nettverk for noen år siden så fant HP uønsket programvare i noen RAM-brikker... Det slutter aldri å imponere meg hvordan IT-industrien løser problemer i all kompleksiteten med mere kompleksitet. Ingen rørlegger, snekker eller annen håndtverker vil komme seg unna med tilsvarende lappverk. Jeg klarer ikke helt å se om all kompleksiteten er fragil eller stabil. Uten tvil kan man gjemme mye rart i kompleksiteten men på den annen side vil ikke ulumskheter ikke vare lenge på grunn av `turnaround`. En generasjon i IT er tre år og oppgraderinger (bør) skje kontinuerlig. For å komme på riktig side igjen; Mye stygt kan skje på et øyeblikk..
×
×
 • Create New...