Jump to content

nof

Members
 • Content Count

  398
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nof

 1. Hehe, 870 Deerington var det, sjø Selv om 870n er som skapt for den store firkanta hytta i Zetorn (80 tallsnoe)
 2. Ett kort øyeblikk vurderte jeg å male 870n grønn og gul som JDn, Amrikanske bruksverktøy begge to. Nah, hverken John Dyr eller Renningtom innbyr til mer utspjåking enn en fjøscaps.
 3. nof

  Forsiktig med fb

  All grunn til å holde øye med Apple og Google (Alphabet Inc.) når de leverer elektronisk betaling. Nå kommer også FB med sitt svar: https://www.tek.no/artikler/facebook-lanserer-egen-kryptovaluta/467927 Jeg prøver å tenke ut hvor det ikke kan gå galt..
 4. nof

  Kompaniet - Vida

  Ser av denne tråden at jeg dumpet over dette i 2014. I ettertid har vi fått Netflix og co. Historien er mere en god nok til å overgå det meste på strømmekanalene.
 5. Jeg vil anbefale å dra til en sjappe som har ett bra utvalg. Ser fort om demperen passer til børsa og bruken. Havnet på Hausken 184 på 308n (byttet ut en eldre tyngre Hausken). Dette er vinglebørsa mi (Rem Seven) som er med i bratt og skikkelig overgrodd tereng. Den fikk et par skikkelige dasker i berget når jeg fant noen gamle grensegjerder gjemt i gresset. Til min store overaskelse så ble ingenting skadet. Valgte 184 fremfor 151 da det ikke er mange grammene som skiller. Og jeg har tinitus å ta hensyn til.
 6. Kjøpte ett viltkamera i fjor, M984G-30M av det fine merket "Boly". Det har ligget å modnet i kassa si helt til i dag.. Men nå er det noe som skremmer opp dyrene mine, og jeg vil se hva det er. Så jeg dro ut for å skaffe kontantkort og et SD-kort, og da skulle det være en konfigurasjonsseanse på tiden det tar å få i seg en liten matbit. Men, nei, det gikk da noen timer. Først så må pinkoden på SIM-deaktiveres. Ikke førrpinna om det går an på min Samsung A50. Før i verden (før telefonene ble så smarte at de ble vanskelige) kunne man deaktivere (og endre) pin med å taste #* og tall besvergelser. Jeg klarte ikke å Google fram riktig besvergelse. Om noen har disse kombinasjonene, vennligst poste hær! Det skal være noe slikt som *04*pinkode* osv. Etter mye graving i skuffer og skap fant jeg en gammel SonyEricsson. Etter litt knoting for å få strøm på den fikk jeg slått av pinkoden. Om man virkelig vil sette tålmodigheten på prøve kan man sette APN, URL og IPadresse med piltaster i menyen på kameraet. Jeg klarte ikke den testen. Bruksanvisningen nevner noe om konfigurasjonsprogrammvare, men jeg har ikke Windows. Men ved en nærmere titt så skulle det finnes en app også. Appen sender en haug med #kode#kode som SMS til kameraet. Ganske primitiv app i grunnen. I oppsettet var det også en plakat med noe jeg tror er Kinesiske tegn. Hva den undermenyen gjør vet jeg ikke. Men den hadde ferdig oppsett for Telenor, og etter noen forsøk så virker det! ...i stua hjemme så langt. Appen sender feks #T# til kameraet for at det skal tå ett øyeblikksbilde. Kameraet virker såsomså i plastkvalitet. Ikke skjønner jeg hva jeg skal bruke festeskruen som fulgte med til, den passer ikke på kameraet på noe vis. Bruksanvisningen sier max. 32 GB SDkort. Jeg satte inn et Sandisk microSDHC kort med medfølgende adapter. Så langt har kameraet ikke imponert. Nå drar jeg ut for å sette det opp i håp om å få se hva som foregår oppe i skogbåndet.
 7. Jeg hadde ett år da jeg TROR at jeg ikke kjøpte noe ladeutstyr. Det året jeg TROR at jeg hadde er det jeg bruker til å forsvare at jeg lader selv. Spesielt fremhever jeg det året når jeg TROR at det er nødvendig å forsvare at jeg lader selv. Jeg begynte å lade på 308win. Og jeg eksperimenterte og lærte litt. I ettertid har dette åpnet opp for et par kalibre utenfor de fire mest vanlige riflekalibre. Har man lyst har man lov. Kostnaden er for meg underordnet. Søkke godt tilfredstillende å rive med seg en passe mengde patroner som man kjenner kvaliteten på. Ganske repeterbart år for år også.
 8. Istedenfor å lade 22lr ville jeg sett på muligheten til å lade 308 med støpte blykuler. Eller kanskje bare lade ned vanlig mantlet ferdig kule til salongnivå. Det virker som du uansett vil starte med hjemmelading på 308n. 308 win er et godt sånn passe midt i kaliber å starte med. Og .308 kuler finnes i alle tenkelige varianter. Men begynn med publiserte ladedata før du tar veien ut på det mere eksperimentelle. Selv har jeg ikke peiling på hva jeg har brukt i penger på ladeutstyr, men et par tre tusen fordelt pr. år har det nok blitt. Kanskje mer.. Kostnaden ekstra pr. kaliber blir dier og samt hylser og prepareringsverktøy for hylsene. Og selvfølgelig kuler og krutt som passer i kalibret. For støpte kuler så tilkommer støpetenger, smøre og kalibreringsutstyr. (Da har man selvfølgelig støpegryte og tilsvarende stæsj fra før).
 9. @ForfjordingJeg fikk bare gode tilbakemeldinger fra resten av jaktlaget på lydkvaliteten også. Batteriet holdt i to jakt- dager uten lading. Som @psAicosier, var det noenganger en utfordring å få en behansket finger under hette og lue for å trykke på PTT dongla også. Men dette var på den gamle modellen bt-dongle som nå er utgått. Som reserveløsning så hadde jeg den trådete mikrofonen/øredingsen skrudd fast i radioen med ledningene buntet samen. Og jeg kjenner godt igjen utfordringen med jaktlagets tråd-mikrofoner fulle av vann. Hvor mange bt-dingser Icom ProHunt Advanced støtter paring på finner jeg ikke bruksanvisningen. Jeg har en Peltor WS Alert XP jeg kan prøve å pare opp. Usikker på PTT på denne, men om det virker kommer det kjærkomment med. Tror aldri jeg vil bruke hørselsvernet på jakt, det sitter på mange timer nok som det gjør pr dag.
 10. Nei så dæven, fant denne https://www.magasinet.no/icom-pro-bt550-bluetooth-mini-headset-blatann Bestilt, (etter mye manøvrering rundt Klarna-tullet). Blir testet så fort den er i mine hender. jeg hadde egentlig avskrevet muligheten med bt på øra på jaktradioen, men denne tråden fikk meg til å google (etter å ha postet, ja 😕 )
 11. Jeg anskaffet en Icom med innebygd BT for tre(?) år siden. Det første året fungerte det helt utmerket, med radioen bak på sekken og bt-dongla på øret. Meget god dekning da jeg fikk antenna bort fra kroppen. Året etter klarte jeg ikke å finne igjen bt-dongla, og ny lot seg ikke skaffe. Såvidt jeg vet går det fortsatt ikke an å skaffe kompatibel bt-dongle.. Må iallefall være en bt-sak med push-to-talk (PTT) knapp. ..eller går det an å skaffe kompatibel bt-dongle nå? Må si jeg savner trådløsheten ved å ta av seg sekken eller henge radioen i et tre på post med dårlig dekning.
 12. @rotorhead det er nok bare meg som har kalt den for krymperille. Stusset over at den var så langt fram på kula.. ..tenkte at det var en Amrikansk greie for å sikre friflukt i alle våpen. Takker for oppklaringen. Jeg skal uansett teste den som krymperille.
 13. Poenget er at kortere col vil gi høyere trykk. Når man har ladet til max er det viktig at kula ikke trykkes lengre ned i hylsa. Og det kan definitivt skje med jaktammo. Kortere col har absolutt ingen gevinst i seg selv, heller at det begynner å bli farlig. Derimot å låse kula fast i krymperilla har en klar sikkerhetsmessig gevinst. Men man må putte i mindre krutt før man korter inn. Skal man jage mere fart så må det tregere krutt til. N150 er neste logiske trinn, evt. N550. Jeg har til nå brukt 44gr N150 med 71mm col. Da er jeg 0,5gr over max for GMX iht VV sine data. Grunnen til at jeg har brukt denne ladingen er at presisjonen var meget god. Ellers ser heller ikke jeg hensikten med å tyne ladingen mot max og over.
 14. Med fare for å virke som grinebiter.. Du havnet på max, og du har vel 1,5-2 mm ned til krymperilla. Du kan jo prøve å se hva som skjer med gradvis kortere col. Jeg vil bli overrasket om du ikke får ordentlige trykktegn før du kommer ned til krymperilla..
 15. nof

  Ny rifle 223

  Om jeg hadde hatt behovet for 223/222/300blk så ville jeg tatt en nærmere titt på S&L Legacy. Om kvaliteten holder samme nivå som dagens Classic så får man ei go rifle til prisen selv om man ser bort fra løpsbyttemuligheten. Jeg har virkelig lyst på en 223rem Legacy.. (og har heller ikke bruk for andre kalibre i den patronstørrelsen)
 16. Jeg ville prøvd på krymperilla først, for deretter å leke med friflukt om en ikke får presisjon. Mine e-tip som jeg har brukt til nå har vært uten krymperille, men kjøpte to nye pakker i fjor, og da var det krymperille disse. Har opplevd at patroner med e-tip har blitt kortere pga. behandling som inn/ut av kammer og magasin. Det var noen ekstrapatroner jeg ladet i fjor (med krymperille) som avslørte dette for meg. Mulig at de har fått røff behandling i sekkelomma eller whatever. Lader man opp mot max så er dette absolutt noe å ta hensyn til. Altså: bruk krymperilla (med krymp)
 17. nof

  Trenger hjelp

  Såfremt ikke en av gjengingene er "tilpasset" så skulle det gå bra. Ingen garanti, man må nesten prøve.. Se på data hos de forskjellige leverandørene, der finner du hvor tykt løp som går inn. Feks: https://www.svemko.no/qa_gjenger.asp?temp=0&s=2019656722832807504 Oh, ja, om du tenker å få gjenget et jaktløp så må det selvsagt være tykt nok til at det er plass til brystning.
 18. Høres ut som en go start. Nosler sine ladedata kan være hete med e-tip så kanskje 0,5 gr stigning på toppen er god ting. Min 308 er begrenset av magasinet på patronlengde, så ikke prøvd noe dær. Og så har du krymperilla som kan være fornuftig å bruke på jaktammo. Samenlign med Vv sine ladedata også. N-150 og N550 har potensiale for mere fart.
 19. nof

  Plastspiss

  For presisjon har det ikke noe å si, for ekspansjon som i tilfellet TSX homogen kule så sier Barnes at det har. Jeg er tilbøyelig til å være enig med Barnes, og er iallefall noe jeg har puttet bak i hodet da jeg tenker å bruke TSX på noe av jakta utover høsten.
 20. nof

  Plastspiss

  Om man skal tro Barnes så har plastspissen i en TTSX også funksjonen med å beskytte hullet i kula mot deformering (i tillegg med å hjelpe på ekspansjon). Har ikke prøvd TSX (varianten uten plastspiss) enda, men ser helt klart for meg muligheten for deformasjon når patronen går inn og ut av kammer og magasin på jakt.
 21. Jeg blir glad hver gang notisboka kommer på disken for notering når jeg kjøper kuler,krutt,tennhetter eller ferdig ammunisjon. Jeg undrer meg også på XXLs motiv for å utvide sitt kartotek på våpeneiere. Ett slikt digitalt arkiv har mye lettere for å havne i feil hender, og da i feil hender i flertall også.
 22. Ble spurt om våpenkort da jeg impulshandlet salongdemper på tilbud. Etter flere butikker på slep etter madammen så gryntet jeg bare ett svar og servitricen var kjapp med å komme med "Sånn er det bare". La fram våpenkort da jeg ikke orket å kverrulere, men fikk enda mindre lyst til å sveipe innom XXL i fremtiden.
 23. nof

  Trange hettelommer.

  En sånn kanskje : https://www.brownells.no/PRIMER-POCKET-TOOLS-Primer-Pocket-Reamer-Kit-Large-HORNADY-Large-Pistol-Large-Rifle-749012875 Jeg har kun brukt på 150 Lapua 308w så langt. Alle hylsene kommer fra samme parti ferdigammo som tydeligvis har trange hettelommer. Har ikke prøvd på S&B hylser, men ser ingen grunn til at ikke det skal fungere. Hvordan det er med GGG aner jeg ikke. Bruker ikke håndtaket, setter kun fresebiten i batteridrillen.
 24. Da er det like før jeg kan erklære meg som medlem. Har en Classic dl med picatinny på tur i posten. Skal hente en Zeiss V6 2-10x50 i morgen, men er usikker på hvilke ringer som passer kikkert og rifle. Bygger skinna såpass mye at det blir bra med QD/QRW "low" eller må det bli "medium"? I første omgang blir det skrudd på en Hausken demper (5cm dia). Løpene er i 22-250 og 6.5x55. Jeg vurderer sterkt 3006 løp for å komplettere. Noen som har erfaring med a-tec H2 i et slikt oppsett? Hadde vært ypperlig om man kunne stokke inn og ut med moduler og riktig frontstykke for mest mulig demping. Blir dette for mange Ole Brum ønsker?
×
×
 • Create New...