Jump to content

hcandersen

Members
 • Content count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hcandersen

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Sitat fra Aftenposten: Dvs. at man har 3 år minus tiden det tar for å få på plass forskriften til å kvitte seg med evt. våpen som blir forbudt. Så, hvor lang tid tar det fra loven trer i kraft til forskriften er klar og trer i kraft?
 2. Det kan være kostbart å legge seg ut med våpeneiere og deres støttespillere.
 3. I følge https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/e1X12a/amerikas-stoerste-vaapenprodusent-er-konkurs De er ikke den første produsenten som sliter, og neppe den siste...
 4. hcandersen

  Politiet fant rakettkaster og flere automatvåpen

  Ser i artiklen som er postet over her, at saken er gammel, beslaget ble gjort i Juni 2016, ikke -17 som jeg leste ut fra det som Dagbladet skrev. Rart at dette ikke kom frem i media før nå, og synd at både magasiner og stokker blir ramset i listen over "våpen". Det var mye på den listen som mange av brukerme her neppe ville ha låst inn i "FG godkjente sikkerhetsskap". Når det gjelder de registreringspliktige våpnene, og de muligens forbudte variantene, så gjenstår det å se om de faktisk var i funksjonsdyktig stand eller var "gjort varig funksjonsudyktig" på en eller annen måte. Var f.eks pkt. 55 på lista "skarp", eller var den bare et tomt "soil-rør" av typen som selges på Finn?
 5. Kom over denne artikkelen: (Dagbladet): Politiet i Tromsø gjorde et uventet funn, da de i juni tok seg inn i et ubebodd hus noen mil utenfor byen. Inne i boligen lå det nærmere hundre skytevåpen og våpendeler ... Har dette vært fremme i media tidligere? Kan ikke huske å ha lest noe om denne saken tidligere, men det høres ut som en alvorlig sak.
 6. hcandersen

  Maskinpistoler i Norge før 1940?

  Ref: http://hanevikvpn.no/produkt/boker/skytevapen-benyttet-av-forsvaret-etter-1859 "Samfunsvernet fikk låne en Bergmann maskinpistol fra Hovedmagasinet på Akershus en gang i 1920-1930 tallet." Kanskje finner du mer informasjon i denne boken?
 7. hcandersen

  Forbud mot softguns

  @DoctoRoy aha... det er nok forklaringen, synd at Lovdata ikke viser den gjeldende lovteksten direkte, gjerne med referanse til når ting ble endret, slik at man må slå opp kryssreferanse på kryss og tvers da lærte jeg noe nytt i dag også
 8. hcandersen

  Forbud mot softguns

  I henhold til https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-06-09-1/KAPITTEL_7#§27b sier den noe annet? § 27 b. Skytevåpen skal under transport være tømt for ammunisjon og sikret mot at det kommer på avveie. Våpenet skal normalt være tildekket.
 9. hcandersen

  Nyheter i media

  Gladhistorie (?) fra det danske våpenamnestiet.
 10. hcandersen

  Nyheter i media

  http://www.aftenposten.no/norge/Politie ... 7471b.html Dessverre bak "betalingsmur".
 11. hcandersen

  Politiskriv angående aktivitet..

  Med tanke på hvor nærme Modum PK og politiet har samarbeidet tidligere, så forstår jeg godt hvorfor du ikke ser problemet. Tidligere stod det å lese på "Spørsmål og Svar" sidene til Modum Pistolklubb: viewtopic.php?f=8&t=4410&p= Når ble denne "forhåndskontrollen" fjernet hos dere ?
 12. hcandersen

  Løpet sprakk med fabrikk ammunisjon.

  Flott at det ordnet seg til slutt
 13. hcandersen

  Løpet sprakk med fabrikk ammunisjon.

  @: TargetMaster Hvordan har det gått videre i denne saken, har du nå et operativt våpen igjen ?
 14. hcandersen

  Nyheter i media

  Tok frem maskinpistolen for å avslutte nachspielet Politiet har beslaglagt en MP5 tilhørende Forsvaret etter et nachspiel på Møllenberg. http://www.adressa.no/nyheter/trondheim ... 852546.ece
 15. hcandersen

  Nyheter i media

  I fjor var skytebanen på Åsland den store budsjettvinneren i Oslo-idretten. I år er den en enda større taper. http://www.osloby.no/nyheter/Planene-om ... 52540.html
×