Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

hcandersen

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hcandersen

  Lovlig eller ikke lovlig?

  Først, svarene er nok avhengig av om du ser på den aktive loven, eller den nye som er vedtatt men ikke aktiv ennå. (jeg sitter ikke med den endelige fasiten på spørsmålene dine, men her er mine svar😞 1 - Sleide / glidestykke regnes som søknadspliktig, tønne/sylinder regnes som "vital del" og vil nok være søknadspliktig 2 - Aktiv lov: pistol/revolver med modellår før 1871 er ikke registreringpliktig, således vil deler til disse heller ikke være registreringspliktige våpendeler. For svartkruttvåpen er det produsert før 1890 som gjelder. 3 - Det du kanskje mener/tenker på er "innstikningspiper", et løp som et ferdig til bruk, og registreringspliktig. (Et pipeemne er et "halvferdig løp" som ikke er brosjet opp.) Hva politiet sier: "Har du et dokumentert behov for dette?" 4 - Der hvor den aktive våpenloven spesifiserer både signalpistol og innstikkspiper (§5) ser det ut til at den nye loven som så langt ikke har tredd i kraft, ikke spesifiserer dette. Vil derfor utgå fra at dette går innunder henholdsvis "Skytevåpen" og "Våpendel" ref. nye §2 noe som medfører en skjerpelse når det gjelder signalpistol. Import av dette vil gå under samme regel om vanlig erverv, og således være søknadspliktig og behovsprøvd. Et lite spørsmål tilbake: Har du lest de aktuelle lover/forskrifter/rundskriv? Det står mye der som du sikkert kan ha nytte av.
 2. hcandersen

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Sitat fra Aftenposten: Dvs. at man har 3 år minus tiden det tar for å få på plass forskriften til å kvitte seg med evt. våpen som blir forbudt. Så, hvor lang tid tar det fra loven trer i kraft til forskriften er klar og trer i kraft?
 3. Det kan være kostbart å legge seg ut med våpeneiere og deres støttespillere.
 4. I følge https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/e1X12a/amerikas-stoerste-vaapenprodusent-er-konkurs De er ikke den første produsenten som sliter, og neppe den siste...
 5. hcandersen

  Politiet fant rakettkaster og flere automatvåpen

  Ser i artiklen som er postet over her, at saken er gammel, beslaget ble gjort i Juni 2016, ikke -17 som jeg leste ut fra det som Dagbladet skrev. Rart at dette ikke kom frem i media før nå, og synd at både magasiner og stokker blir ramset i listen over "våpen". Det var mye på den listen som mange av brukerme her neppe ville ha låst inn i "FG godkjente sikkerhetsskap". Når det gjelder de registreringspliktige våpnene, og de muligens forbudte variantene, så gjenstår det å se om de faktisk var i funksjonsdyktig stand eller var "gjort varig funksjonsudyktig" på en eller annen måte. Var f.eks pkt. 55 på lista "skarp", eller var den bare et tomt "soil-rør" av typen som selges på Finn?
 6. Kom over denne artikkelen: (Dagbladet): Politiet i Tromsø gjorde et uventet funn, da de i juni tok seg inn i et ubebodd hus noen mil utenfor byen. Inne i boligen lå det nærmere hundre skytevåpen og våpendeler ... Har dette vært fremme i media tidligere? Kan ikke huske å ha lest noe om denne saken tidligere, men det høres ut som en alvorlig sak.
 7. hcandersen

  Maskinpistoler i Norge før 1940?

  Ref: http://hanevikvpn.no/produkt/boker/skytevapen-benyttet-av-forsvaret-etter-1859 "Samfunsvernet fikk låne en Bergmann maskinpistol fra Hovedmagasinet på Akershus en gang i 1920-1930 tallet." Kanskje finner du mer informasjon i denne boken?
 8. hcandersen

  Forbud mot softguns

  @DoctoRoy aha... det er nok forklaringen, synd at Lovdata ikke viser den gjeldende lovteksten direkte, gjerne med referanse til når ting ble endret, slik at man må slå opp kryssreferanse på kryss og tvers da lærte jeg noe nytt i dag også
 9. hcandersen

  Forbud mot softguns

  I henhold til https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-06-09-1/KAPITTEL_7#§27b sier den noe annet? § 27 b. Skytevåpen skal under transport være tømt for ammunisjon og sikret mot at det kommer på avveie. Våpenet skal normalt være tildekket.
 10. hcandersen

  Nyheter i media

  Gladhistorie (?) fra det danske våpenamnestiet.
 11. hcandersen

  Nyheter i media

  http://www.aftenposten.no/norge/Politie ... 7471b.html Dessverre bak "betalingsmur".
 12. hcandersen

  Politiskriv angående aktivitet..

  Med tanke på hvor nærme Modum PK og politiet har samarbeidet tidligere, så forstår jeg godt hvorfor du ikke ser problemet. Tidligere stod det å lese på "Spørsmål og Svar" sidene til Modum Pistolklubb: viewtopic.php?f=8&t=4410&p= Når ble denne "forhåndskontrollen" fjernet hos dere ?
 13. hcandersen

  Løpet sprakk med fabrikk ammunisjon.

  Flott at det ordnet seg til slutt
 14. hcandersen

  Løpet sprakk med fabrikk ammunisjon.

  @: TargetMaster Hvordan har det gått videre i denne saken, har du nå et operativt våpen igjen ?
 15. hcandersen

  Nyheter i media

  Tok frem maskinpistolen for å avslutte nachspielet Politiet har beslaglagt en MP5 tilhørende Forsvaret etter et nachspiel på Møllenberg. http://www.adressa.no/nyheter/trondheim ... 852546.ece
×