Jump to content

hcandersen

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ref. et av "våpnene" som ble funnet: "Nå opplyser Forsvaret at de likevel mener maskinpistolen ble destruert slik den skulle i september 2015. De viser til at «den styrende delen» av våpenet trolig ble ødelagt, slik det står i våpenregisteret. Våpendelene som ble funnet på Kløfta kan ha forsvunnet fra Forsvaret langt tidligere."
 2. Kanskje litt offtopic, men er det sånn å forstå at politiets tjeneste ammo er av en fragmenterende type?
 3. Så så, nå må ingen forhåndsdømme PST sjefen, som han selv sier (i følge VG):
 4. Enig med forrige "taler"... Vil vi noen gang få en fortsettelse på historien, eller har Braathen parkert historien for godt?
 5. @Alpha vær obs på at behovsgrunnlaget ditt for tidligere erverv av P30L opphørte da du meldte deg ut av klubben, slik at du derfor bør melde deg inn i en klubb ASAP. (under forutsetning at du ikke er medlem av NROF).
 6. Ja, det ser sånn ut, jeg kunne heller ikke finne det igjen nå. Derimot fant jeg teksten "Du kan ikke laste ned skjemaet på nett." Men det var tilgjengelig i forrige uke, jeg har en lokal kopi av den (lurer på om den fortsatt er "brukbar" for de som rakk å benytte den?
 7. Dersom 1 (eller fler) av langvåpnene var halvautomatisk, var det krav om skap (fritt fra hukommelsen).
 8. Først, svarene er nok avhengig av om du ser på den aktive loven, eller den nye som er vedtatt men ikke aktiv ennå. (jeg sitter ikke med den endelige fasiten på spørsmålene dine, men her er mine svar😞 1 - Sleide / glidestykke regnes som søknadspliktig, tønne/sylinder regnes som "vital del" og vil nok være søknadspliktig 2 - Aktiv lov: pistol/revolver med modellår før 1871 er ikke registreringpliktig, således vil deler til disse heller ikke være registreringspliktige våpendeler. For svartkruttvåpen er det produsert før 1890 som gjelder. 3 - Det du kanskje mener/tenker på er "innstikningspiper", et løp som et ferdig til bruk, og registreringspliktig. (Et pipeemne er et "halvferdig løp" som ikke er brosjet opp.) Hva politiet sier: "Har du et dokumentert behov for dette?" 4 - Der hvor den aktive våpenloven spesifiserer både signalpistol og innstikkspiper (§5) ser det ut til at den nye loven som så langt ikke har tredd i kraft, ikke spesifiserer dette. Vil derfor utgå fra at dette går innunder henholdsvis "Skytevåpen" og "Våpendel" ref. nye §2 noe som medfører en skjerpelse når det gjelder signalpistol. Import av dette vil gå under samme regel om vanlig erverv, og således være søknadspliktig og behovsprøvd. Et lite spørsmål tilbake: Har du lest de aktuelle lover/forskrifter/rundskriv? Det står mye der som du sikkert kan ha nytte av.
 9. Sitat fra Aftenposten: Dvs. at man har 3 år minus tiden det tar for å få på plass forskriften til å kvitte seg med evt. våpen som blir forbudt. Så, hvor lang tid tar det fra loven trer i kraft til forskriften er klar og trer i kraft?
 10. Det kan være kostbart å legge seg ut med våpeneiere og deres støttespillere.
 11. I følge https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/e1X12a/amerikas-stoerste-vaapenprodusent-er-konkurs De er ikke den første produsenten som sliter, og neppe den siste...
 12. Ser i artiklen som er postet over her, at saken er gammel, beslaget ble gjort i Juni 2016, ikke -17 som jeg leste ut fra det som Dagbladet skrev. Rart at dette ikke kom frem i media før nå, og synd at både magasiner og stokker blir ramset i listen over "våpen". Det var mye på den listen som mange av brukerme her neppe ville ha låst inn i "FG godkjente sikkerhetsskap". Når det gjelder de registreringspliktige våpnene, og de muligens forbudte variantene, så gjenstår det å se om de faktisk var i funksjonsdyktig stand eller var "gjort varig funksjonsudyktig" på en eller annen måte. Var f.eks pkt. 55 på lista "skarp", eller var den bare et tomt "soil-rør" av typen som selges på Finn?
 13. Kom over denne artikkelen: (Dagbladet): Politiet i Tromsø gjorde et uventet funn, da de i juni tok seg inn i et ubebodd hus noen mil utenfor byen. Inne i boligen lå det nærmere hundre skytevåpen og våpendeler ... Har dette vært fremme i media tidligere? Kan ikke huske å ha lest noe om denne saken tidligere, men det høres ut som en alvorlig sak.
 14. Ref: http://hanevikvpn.no/produkt/boker/skytevapen-benyttet-av-forsvaret-etter-1859 "Samfunsvernet fikk låne en Bergmann maskinpistol fra Hovedmagasinet på Akershus en gang i 1920-1930 tallet." Kanskje finner du mer informasjon i denne boken?
×
×
 • Create New...